Találatok a következő kifejezésre: 21 hetes vagyok. az orvosom (15 db)

21 hetes vagyok. Az orvosom nem vizsgált meg még hüvely alapján. Ha sexelek nem lesz baj? És ha nyitva a méhszájam?

Legjobb válasz: hát ez furi (olvastam h van olyan ország ahol nem divat), igazából a 12. hét után azért már jóval kevesebb az esély a spontán vetélésre, szóval szerintem nincs okod aggódni, amúgy meg lassan kell próbálkozni és óvatosnak lenni, ha valami nem klappol akkor úgyis leálltok......

hát ez furi (olvastam h van olyan ország ahol nem divat), igazából a 12. hét után azért már jóval kevesebb az esély a spontán vetélésre, szóval szerintem nincs okod aggódni, amúgy meg lassan kell próbálkozni és óvatosnak lenni, ha valami nem klappol akkor úgyis leálltok......
én nem is értem, miért nem vizsgál meg. havonta járok, be kell, hogy nyúljon, ha meg akarja mérni a hüvelyem ph-ját, utána még egyszer benyúl, megnézi a méhszájamat, másik kezével a méhemet kivül tapintja ki, hogy meddig ér. próbáljatok óvatosan sexelni, hisz nem tudhatod, minden rendben van-e ahhoz, hogy sexelhessetek.
A Mo.-i törvények szerint szerintem nem kell megvizsgálnia. Itthon járok magánorvoshoz, és ott a terhesgondozási csomagban az elsõ megjelenéskor van belsõ vizsgálat (én 8 hetesen voltam), és a következõ csak 23. héten lesz. Ezek a kötelezõ vizsgálatok között vannak benne. Kérdezõnek, szerintem mindenképp várd meg az orvosodat!
Én a terhességem elején konkrétan rákérdeztem, hogy hányszor akar "turkálni" a szülészem. Normál esetben semmi gondom nincs a manuális vizsgálattal, de terhesség alatt nem vágyok rá. Azt válaszolta, hogy probléma mentes terhességnél 3* vizsgál. (Terhesség megállapításakor 6-8dik hét, 18-20dik hét és a 36dik, ahol kenetet vesz.)Ha nyitva lenne a méhszájad, azt az ultrahangon is látnák és szólnak miatta.
A dokim azt mondta, mikor szerettem volna a 20. hét körül méhszáj vizsgálatot, hogy "mi nem szoktunk csinálni".... Így elmentem máshova, és megnézettem.
Én sem úgy fogom fel, hogy turkál bennem. Egyrészt nagyon óvatosan vizsgálnak ilyenkor, másrészt engem is megnyugtat ha tudom, hogy ott is minden rendben van.
Én is azt az elvet tartom, hogy minél kevesebbet "túrkáljanak" bennem ilyenkor. Amúgy is érzékenyebb ott minden. Az orvosom végig hasi ultrahanggal nézett, furcsa volt, ezért utánanéztem, és rájöttem, sok orvos ilyenkor inkább csak hasival néz meg.
A kérdező hozzászólása: Nincs fogadott orvosom csak szülésnõm.két hét múlva megyek vissza hozzá és akkor rákérdezek.

Aprilis 2-an voltam utojara beteg. Akkor hany hetes terhes vagyok? A nogyogyaszom szerint 18-19 hetes vagyok! A csaladi orvosom meg azt mondja 21 hetes vagyok! Akkor kinek is van igaza?

Legjobb válasz: Nekem április 1-én volt utoljára menzesem és ma vagyok 21 hetes 1 napos. Te akkor ma vagy pont 21 hetes

Nekem április 1-én volt utoljára menzesem és ma vagyok 21 hetes 1 napos. Te akkor ma vagy pont 21 hetes
A kérdező hozzászólása: Akkor a nogyogyaszom elszamolt valamit?Hogy lehehetseges ez?Akkor gondok akadhatnak a terhesegel?
A kérdező hozzászólása: Szeptember 19-diken kell menjek ujra nogyogyaszhoz
Nem mindegy, hogy a mensi alapján számolnak, vagy a baba méretei alapján. Egyik sem biztos, hogy hibás. Én mensi alapján 26 hetes vagyok, az orvos korrigálta már régen, hogy idõsebb a babám, mint amit a naptár papírforma szerint mond, ma 27 hetes 4 napos vagyok a baba méretei alapján. Nem kell megijedni. Az egyik csak a naptár és 28-as ciklussal 14. napi peteéréssel számol, csak nem vagyunk robotok, tudod :) A nõgyógyász mérvadó.
A kérdező hozzászólása: Es mar ereztem h megmozdult a pici is!Alig varom hogy ujra mehesek kontrolba:)
Pont ma vagy 21 hetes gratulálok. Boldog baba várást.
A kérdező hozzászólása: koszonom:)
Beteg??? Bocs, de a betegségnek mi köze a terhességhez? Ha beteg vagy, attól még nem esel teherbe....
Egyesek így hívják a menstruációt. Nagymamám is így hívta.

21 hetes terhes vagyok. az orvosom nem tiltott el teljesen a sextől, de azt mondta, ha lehet, inkább ne. Heti 1 alkalommal árthatok a babának? Az orgazmus a baj vagy a behatolás?

Legjobb válasz: A behatolás, ha túl mély vagy erõs, elérheti a méhszájat. Az orgazmus tulajdonképpen méhösszehúzódás, panaszmentes terhességnél nem okoz gondot. A babának nem maga a szex árt, hanem annak esetleges következményei, amire jó lenne, ha rákérdeznél az orvosnál. Jó lenne megtudnod, miért nem javasolja az orvos pl elöl fekvõ lepény, nyitott méhszáj, stb. Ha már csináljátok, legyetek nagyon óvatosak, csak addig, amíg jólesik! Pánikolni azért nem kell... akkor tiltotta volna...

A behatolás, ha túl mély vagy erõs, elérheti a méhszájat. Az orgazmus tulajdonképpen méhösszehúzódás, panaszmentes terhességnél nem okoz gondot. A babának nem maga a szex árt, hanem annak esetleges következményei, amire jó lenne, ha rákérdeznél az orvosnál. Jó lenne megtudnod, miért nem javasolja az orvos pl elöl fekvõ lepény, nyitott méhszáj, stb. Ha már csináljátok, legyetek nagyon óvatosak, csak addig, amíg jólesik! Pánikolni azért nem kell... akkor tiltotta volna...
Én biztosan nem csinálnám, amíg a doki nem változtat az álláspontján. Legalábbis amelyik behatolással jár, mert vsz. erre gondolt. Biztosan feltaláljátok magatokat, elég sok variáció van még az örömszerzésre. A párommal mi is inkább ezeket "gyakoroljuk", pedig nekem semmi ilyet nem mondott a doki.
Egy orvos szájából ez a mondat egész máshogy hangzik, mint bárki máséból. "Ha lehet, inkább ne" szvsz azt jelenti, hogy maga tudja, kedveském, de én nem vállalok felelõsséget ha baj lesz. Tehát én tutira nem csinálnám, biztos nem ezt akartad hallani, de ez van.

Van valakinek allergias asztmaja äs szedhet -e gyogyszert terhessen? 21 hetes terhes vagyok, az orvos Aerus, Rhinocort, Brycanyl, Pulmikort irt fel. Fälek bevennni.

Legjobb válasz: Allergologus írta fel? Elmondtad neki hogy terhes vagy? Én végig a terhességem alatt Ventolinoztam, nem lett baj.

Allergologus írta fel? Elmondtad neki hogy terhes vagy? Én végig a terhességem alatt Ventolinoztam, nem lett baj.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a välaszod!Allergologus irta fel szoltam neki, hogy terhes vagyok äs a 22-ik hätben järok.felhivtam a nögyogyäszomat ö csak a pulmikolort nem ajänlja.Jelenleg Ausztriäban älek, itt nem minden magyar orvossägot ismernek.Remälem nem lesz baja a babykänek.Mäg azärt megprobälok mäs orvossal is beszälni.Bär jobban örülnäk ha nem kellene gyogyszert szedni.

Mikor kezdtétek el szedni a vasat (Maltofer Fol)? 21 hetes vagyok, és az orvosom már felírta.

Az első terhességemnél nem kellett ilyen korán elkezdenem stedni,vérképem rendben. ti mikor kezdtétek el??

Legjobb válasz: Szia! Nekem a 25. héten írta fel a magánorvosom. Femmibion vasat kell szednem azóta, de csak heti 2-szer 1 kapszulát, mert nem volt olyan nagyon rossz a vérképem, és a vas meg szorulást okoz, ezért azt mondta ne szedjem minden nap.

Szia! Nekem a 25. héten írta fel a magánorvosom. Femmibion vasat kell szednem azóta, de csak heti 2-szer 1 kapszulát, mert nem volt olyan nagyon rossz a vérképem, és a vas meg szorulást okoz, ezért azt mondta ne szedjem minden nap.
mindkét terhességemnél az elsõ nagylabor után, kb 7-8 hetesen.akkor derült ki mindkétszer a vérszegánység.elsõnél neo ferro folgammát szedtem, most a másodiknál pedig ferrograd folic-ot. 37 hetes km
Nekem a 18. héttõl kell szednem ugyanezt.
A Maltofer Fol vas rágótabletta nem okoz szorulást!!! ÉN a 29. héten kezdtem el szedni. Ez a 3. terhességem, és mindegyik alatt kellett szednem. Akkor kell elkezdeni, amikor a doki észreveszi a vérszegénységet. Terhesség alatt nem csoda a vérszegénység.
Nekem automatikusan felírta a MAltofer Fol-t már akkor, amikor kiderült, hogy babát várok. Hetente 2 Femibion vasat is szedek a 25 hetes vérvételen 20-as lett a vasam :) (16-26 a tartomány)
Én a 22. héttõl szedem a Maltofert. Jövõ héten meglátjuk, milyen a vérképem. Mondjuk én alapból vashiányos vagyok. Régen ájuldoztam is tõle. :( Üdv, 26 hkm
Ugyanezt írta fel a dokim kb. ugyanekkor. Soha nem volt gond a vasammal. Az utolsó vérvételen már kezdett a felsõ határ közelébe lenni a vasam. Kérdeztem tõle, nem kellene-e abbahagynom, vagy csökkentenem, de az volt a válasz, hogy szükségem lesz még a sok vasra, úgyhogy szedjem bátran. Császárom lett, sok infúziót is kaptam, mert rengeteg vért vesztettem, de vért nem kellett kapnom szerencsére. Úgyhogy nem gond, szedd csak!

23 hetes vagyok ma az uh-n az orvos 52mm-es BPD-t mért és a papírra azt, hogy 21 hetes terhesség, a magzati hétnek megfelelően legalább egy fél centiméterrel nagyobbnak kellene lennie a BPD-nek. Mi lehet ennek az oka?

Legjobb válasz: Szia! Elöször is ne aggódj! Senki sem gép. Az adatok nem is tudom hány terhesség átlagából vannak kiszámítva. És mindenki hasában másképp fejlödik a baba. Lehet, hogy a te babád majd a következö hetekben fog gyorsabban fejlödni. Nálam pl.az elsö terhességnél (18hét + 6nap) 46 mm volt. A kisfiam 36,5 cm-es fejátmérövel született (sajna nem fért ki). Egy szintén 23 hetes kismama

Szia! Elöször is ne aggódj! Senki sem gép. Az adatok nem is tudom hány terhesség átlagából vannak kiszámítva. És mindenki hasában másképp fejlödik a baba. Lehet, hogy a te babád majd a következö hetekben fog gyorsabban fejlödni. Nálam pl.az elsö terhességnél (18hét + 6nap) 46 mm volt. A kisfiam 36, 5 cm-es fejátmérövel született (sajna nem fért ki). Egy szintén 23 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató szavakat!
Sziasztok! Az elsö válaszoló vagyok! Bocsi, igazatok van. Szóval a fejnek a kerülete (ahogy ezt már születéskor mérni szokás). De azért köszi, hogy így is megértettetek.
Az elõzõ hozzászólónak: 36, 5 cm-es fejátmérõjû újszülött? Én 28 éves vagyok és csak 24 cm-es a fejátmérõm... Nem tévesztetted össze a fej kerületével?
FEJKÖRFOGAT

Kicsit szomorú vagyok, mert 21 hetesen még nem dőlt el, hogy hol szülök, mit szólnak ehez az orvosok? Nem ciki 23 hetesen megkérni egy dokit, hogy vállaljon el?

Persze van fogadott orvosom, csak a terhesgondozások alkalmával kezd kiderülni, hogy nem annyira jó választás..

Legjobb válasz: Én 29 hetesen váltottam, és rendkívül segítõkész volt és kedves. nem ciki!jogunk van a nekünk járó maximális ellátáshoz.

Én 29 hetesen váltottam, és rendkívül segítõkész volt és kedves. nem ciki!jogunk van a nekünk járó maximális ellátáshoz.
szia én 32 hetes voltam mikor másik orvoshoz mentem
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat és a bíztatást:-)
Nálam 25 hetesen dõlt el. Akkor váltottam a jelenlegire.
Én 36 hetesen valtottam orvost, muszaj volt, mert a dokim is terhes lett :) ) Siman atmentem masik orvoshoz, akivel nagyon nagyon nagyon meg vagyok elegedve, és imadom, bár csak 2x talalkoztunk, es valoszinuleg a szulesnel fogom harmadjara latni, meg utána. A szülésznõvel, akit "fogadtam" holnap fogok találkozni. 38 heteske ps: ha ugy erzed valtanod kell, valts! nagyon fontos, hogy olyannal legyel, akinel biztonsagban erzed magad!

Tisztelt Doktor Úr! 21 hetes terhes vagyok és 1 napja van fehér folyásom és kellemetlen, égő viszketésem. A terhességem elején az orvosom már egy Vitagyn C hüvelykrém kúrát felírt, de akkor csupán erősebb folyásom volt. Az orvosomat leghamarabb pénteken t

Tisztelt Doktor Úr! 21 hetes terhes vagyok és 1 napja van fehér folyásom és kellemetlen, égő viszketésem. A terhességem elején az orvosom már egy Vitagyn C hüvelykrém kúrát felírt, de akkor csupán erősebb folyásom volt. Az orvosomat leghamarabb pénteken tudom elérni, így szeretném megkérdezni, hogy addig használhatom-e újra ezt a krémet? Azt tudom, hogy a babára bármilyen fertőzés veszélyes lehet, így nem szeretnék rosszabbat tenni.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A tünetek alapján igen valószínű, hogy fertőzése is van, amely célzott kezelést is igényelhet. Ennek elrendelése csak szakorvosi vizsgálat után lehetséges. Természetesen addig alkalmazhatja a Vitagyn C krémet, de a nőgyógyászati vizsgálatot elengedhetetlennek tartom, mivel valószínűleg vényköteles készítmény alkalmazására is szüksége lesz. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A tünetek alapján igen valószínű, hogy fertőzése is van, amely célzott kezelést is igényelhet. Ennek elrendelése csak szakorvosi vizsgálat után lehetséges. Természetesen addig alkalmazhatja a Vitagyn C krémet, de a nőgyógyászati vizsgálatot elengedhetetlennek tartom, mivel valószínűleg vényköteles készítmény alkalmazására is szüksége lesz. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! 21 hetes terhes vagyok és 1 napja van fehér folyásom és kellemetlen, égő viszketésem. A terhességem elején az orvosom már egy Vitagyn C hüvelykrém kúrát felírt, de akkor csupán erősebb folyásom volt. Az orvosomat leghamarabb pénteken t

Tisztelt Doktor Úr! 21 hetes terhes vagyok és 1 napja van fehér folyásom és kellemetlen, égő viszketésem. A terhességem elején az orvosom már egy Vitagyn C hüvelykrém kúrát felírt, de akkor csupán erősebb folyásom volt. Az orvosomat leghamarabb pénteken tudom elérni, így szeretném megkérdezni, hogy addig használhatom-e újra ezt a krémet? Azt tudom, hogy a babára bármilyen fertőzés veszélyes lehet, így nem szeretnék rosszabbat tenni.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A tünetek alapján igen valószínű, hogy fertőzése is van, amely célzott kezelést is igényelhet. Ennek elrendelése csak szakorvosi vizsgálat után lehetséges. Természetesen addig alkalmazhatja a Vitagyn C krémet, de a nőgyógyászati vizsgálatot elengedhetetlennek tartom, mivel valószínűleg vényköteles készítmény alkalmazására is szüksége lesz. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A tünetek alapján igen valószínű, hogy fertőzése is van, amely célzott kezelést is igényelhet. Ennek elrendelése csak szakorvosi vizsgálat után lehetséges. Természetesen addig alkalmazhatja a Vitagyn C krémet, de a nőgyógyászati vizsgálatot elengedhetetlennek tartom, mivel valószínűleg vényköteles készítmény alkalmazására is szüksége lesz. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

6 hetes kismama vagyok. A petezsák (21*13 mm) alsó szélénél keskeny sávban haematomát talált az orvos. Rutascorbin szedését írta elő, és a szex mellőzését az elkövetkező 2 hétben. Lehet-e ennek valami hatása a magzatra, annak fejlődésére?

Legjobb válasz: A Rutascorbit csak vitamin szíverõsitõ,nyugodj meg ezt szedheted nyugodttan ,de a haematoma nem tudom mi az ,tartsd be az orvos utasitását és nem lesz semmi baj ,nyugodj meg mert az aggodalom nem tesz jót a babának !minden jót !

A Rutascorbit csak vitamin szíverõsitõ, nyugodj meg ezt szedheted nyugodttan , de a haematoma nem tudom mi az , tartsd be az orvos utasitását és nem lesz semmi baj , nyugodj meg mert az aggodalom nem tesz jót a babának !minden jót !
Nekem is volt haematomám az elején, én csak magnéziumot szedtem rá, és pár napig igyekeztem minél többet pihenni, feküdni. Gond nélkül felszívódott.
Szia én a Rutascorbint a 6-ik héttõl a 14-ik hétig szedtem ez tele van vitaminnal c vit azt mondta a dokim hogy legelább feltõltjük a készletett +szedtem a duphastont ami vérzésgátló az én esetemben nekem barnás folyásom volt majdnem a 14hétig szinte folyamatosan és addig a sexet is hanyagolnunk kellet de utána annál jobb volt:) ne aggódj minden gyógyi jó amit az orvos ajál mindent szedjél be semi baja nem lesz a picinek ha orvos mondja és pihenj sokat az ilyenkor nagyon fontos én már kijukadt hátal feküdtem de csak azért is kibirtam igy túléltük az elsõ nehéz heteket és mostmár minden ok széppen fjlõdünk szépp baba várást neked is
Nekem is volt haematomám. ez vérömleny magyarul! Pihenj nagyon sokat, mert ettõl beindulhat a vetélés ha nem teszed, ezt nem mondták??? a rutascorbin megerõsíti a vérerek falát, és segít "megelõzni" a vérzést.. én is kaptam, pluisz magne B6ot, és duphastont szedtem, és csak a wcre mentem és zuhanyozni.ezt a témát mindenképp kérdezd meg hogy mennyit pihenj!!! Én a duphastont a 15. hétig szedtem csakúgy mint a magneB6ot. a rutascorbint meg csak 2 dobozzal azt hiszem. Plusz folsavat is ettem! az elsõ 12 hétben fontos!!! Esetleg ajánlom! Szépen le fog tisztulni az a vérömleny, csak vigyáznod kell magatokra!!! És NO SEX!!! Nekünk azt mondta a doki, hogy ne! a 12. ik hétig. A 16 ik héten rákérdeztem. és azt mondta, hogy "hát.... csak nagyon óvatosan" nos mivel a sima vizsgálattól is elkezdtem pecsételni azt mondtam én nem kockáztatok. Túl sokat vártunk már a kisbabára így is!!! De ez a ti döntésetek, vigyázz magatokra! És boldog babavárást! Mi most vagyunk 22 hetesek! :)
Szia!Nekem is volt az elsõ babámmal "vérömleny" a petezsák alatt, de minden gond nélkül felszívódott! Én nem szedtem rá semmit, csak sokat kell pihenni!! Most 18 hónapos a lánykám! Most 2. terhességem alatt szedtem Rutascorbint, mert véreztem sokat, semmilyen hatása nincs a babára nézve!! jó egészséget és boldog babavárást!! 30 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!