Találatok a következő kifejezésre: 21 hetes vagyok. Miért (14 db)

Miért nem rúgdos? Itt mindenki azt irja hogy milyen aktiv a babája meg mekkorákat rúg.21 hetes vagyok és alig mozdul, meg nem is valami eröseket. Baj lehet?

Már vagy 3hete érzem mozogni de nem sürün.

Legjobb válasz: Óhhh, ne aggódj még csak most kezdõdik:) Nálunk pl. a párom még csak ilyenkor kezdte érezni(21 hetesen), és leginkább este mikor kényelmesen elfeküdtem. Én most 29 hetes vagyok, na most már rugdalózik rendesen.

Óhhh, ne aggódj még csak most kezdõdik:) Nálunk pl. a párom még csak ilyenkor kezdte érezni(21 hetesen), és leginkább este mikor kényelmesen elfeküdtem. Én most 29 hetes vagyok, na most már rugdalózik rendesen.
Nekem is lustácskább volt a pocakban a lányom(úg ykellett ébresztgetni minden vizsgálatnál, hogy le lehessen egyáltalán mérni normálisan), idekint viszont egy igazi kétemberes energiagombócnak bizonyult :)
Nincs baj.Én 23hetesen éreztem elõszõr határozott mozgást.Sokszor volt olyan nap még késöbb is alig éreztem.Majd olyan 34hetesen jött egy idõszak, hogy nem fért a bõrébe, mára inkább meg csak helyezkedik.Nem vagyunk egyformák, sokaknak nem rug akkorákat.Én vizsgálatok elött õszilét iszom, nekünk nagyon bejött, ilyenkor ugyérzem aerobik oktató lesz.De egyébként nyugi van.Ne izgulj.
Ne izgulj! Én a 20.-21. héten éreztem hogy Õ mozgolódik odabent ( pedig az uh. alapján már akkor is nagyon kis aktív volt :) Kb. a 28.-29. hétig sokszor csak úgy igazán odafigyelve, lefeküdve éreztem igazán. Azóta szerencsére ha nem figyelek kimondottan oda, akkor is érzem Õt. Megnyugtató még ha néha-néha összerándulok is, akkorát rugdos, vagy úgy fészkelõdik. Jó kis mocorgolódós Kislányka :) Ja, és persze az elsõ NST vizsgálaton-tegnap alig mocorgolódott a Drága :) Ma persze aktív megint :) Szóval a lényeg hogy én is mindíg aggódva olvastam itt hogy már a 16. héten érzik és hogy milyen nagyokat rug, de igazán tényleg csak a 29. héttõl vannak nagyobb- érezhetõbb rugások-helyezkedések nálunk.
Nem kell izgulni, még 21hetesen nem vagy lemaradva semmirõl. Minden terhesség, minden baba más. Sõt, még babánként is van különbség, tehát vannak aktívabb napjaik/heteik, meg nyugisabbak. Te felnõtt létedre sem "ugibugizol" reggeltõl estig gondolom. :) Tehát nem kell izgulni. Lehet késõbb a terhesség vége felé meg akkorákat fog rúgni, hogy majd el fogod magad sírni a fájdalomtól, mert hogy ilyen is elõ szokott fordulni néhány kismamával.
nem igaz ne törödj senkivel velem is ugyan ez volt.alig éreztem és én is irtam a kismamáknak hát egyböl gondolhatod mikvoltak a válaszok.JAJ az enyém már 13-hetessen a másiké 14-15-16-STBÉs öket szétrugta a baba.Ne törödj semmivel és senkivel megnyugtatlak én 26-hetes vagyok és alig érzem olyan kis gyenge naponta 1-2 mozog de mondom nagyon gyenge és alig érzem.legyél boldog és semmi para Szia Zsuzsa
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen nektek a válaszokat. Biztatóan hatottak! :-)

Vannak napok, amikor nem nagyon mozog a babám. Miért van ez? 21 hetes vagyok, a 18. héttől érzem a mozgását.

Legjobb válasz: Lehet a meleg vagy az idõjárásváltozás miatt kevesebbet mozog, inkább pihenget õ is.

Lehet a meleg vagy az idõjárásváltozás miatt kevesebbet mozog, inkább pihenget õ is.
Az is lehet, hogy csak te nem érzed mert még bõven van neki bent a pocidban hely és lehet úgy fekszik és olyan irányba rugdos amit nem érzel. Ne ijedj meg fogod még jó sokat érezni!
En 18 hetes vagyok en tobb mint 2 hete erzem, aktivan, de ebben a nagy melegben nekem sem annyra aktiv ...inkabb este lefekveskor mocorog, de akkor annyit h nem tudok eleludni. Szerintem ez igy OK, ez a nagy meleg biztos nem csak minket hanem oket is eltompitja. Gratulalok a babahoz!


Úgy érzem bekeményedett a hasam, de inkább a köldök fölött. Miért? Még csak 21 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Mi a [email protected] kell ijesztgetni te szerencsétlen 1.? Kérdezõ:magnéziumot vettél be? Egyébként nekem is szokott bekeményedni néha, fõleg estére. Nem lehet, hogy a gyomrodat érzed puffadtnak? Mert az is tud ám kemény lenni terhesen...hajajj

Mi a [email protected] kell ijesztgetni te szerencsétlen 1.? Kérdezõ:magnéziumot vettél be? Egyébként nekem is szokott bekeményedni néha, fõleg estére. Nem lehet, hogy a gyomrodat érzed puffadtnak? Mert az is tud ám kemény lenni terhesen...hajajj
Azonnal menj be a kórházba!
A kérdező hozzászólása: Most értem csak vissza, lepihentem. Már sokkal jobb. Amúgy nem szedek magnéziumot, beszélnem kell az orvosommal, mert nem akarok elkezdeni semmit szedni mielõtt nem lát.
Azért mondtam, hogy menjen be a kórházba te nagyon szerencsés, mert én így vetéltem el 20 hetesen. Bementem a kórházba, csak sajnos nem tudtak már mit kezdeni velünk, mert nekem a keményedés már akkor jött, mikor elindult a szülés! Gratulálok kedvességedhez!!!!
Ja, és még annyit, a Magnézium nem segített nekem, és rögtön mentünk a kórházba, mikor kiderült, hogy nem használ a magnézium semmit!!! Ja, és nem szeretném, ha más is így járna.
A kérdező hozzászólása: Szia. Nagyon sajnálom ami veled történt, remélem kárpótol az élet Téged!! Jaj, és még annyit, hogy én mindenkinek zöld kezet adok, nem értem miért pontoznak le válaszokat!!

Miért örökmozgó a babóm? 21 hetes vagyok és amikor beindul, akkor van úgy, hogy órákig, de legalább fél óráig "jön-megy" odabent. Máskor normális a mozgása.

Legjobb válasz: Nekem azt mondták ,hogy minnél elevenebb a babám annál jobb mivel ez azt jelenti , hogy minden oké és hogy egészséges.Most még bõven van helye is a mozgásra.Élvezd ezt az idöszakot és simogasd ,beszélgess vele. Boldog babavárást

Nekem azt mondták , hogy minnél elevenebb a babám annál jobb mivel ez azt jelenti , hogy minden oké és hogy egészséges.Most még bõven van helye is a mozgásra.Élvezd ezt az idöszakot és simogasd , beszélgess vele. Boldog babavárást
Azt mondják, hogy most még eleven, no de nekem most is van olyan, hogy nem lehet megvizsgálni sem, pedig már a 34 héten vagyunk.Jó bukfencet vetni nem tud, de jobbra balra úszni.A 24-25 héten nekem is volt olyan, hogy órákig táncolt bennem.Sokszor hangok is lázbahozzák...pl az egyik profom hangja.amíg a dupla elõadás tartott nem tudtam semmit csinálni, hogy lefeküdjön, mert egyfolytában rugdosott.Nagyon jó, hogy mocorog sokat.Élvezd ezeket az órákat.
Szia! Élvezd ki ezeket az órákat, úgyis lesznek olyan idõszakai, mikor kevesebbet mozog, esetleg kicsit lustul, illetve késõbb már tényleg kevesebb helye lesz. Mi nagyon szerettünk, szeretünk vele játszani, apuka bekopogott, õ meg visszarugdosott, de mostanában már csak kisebb mozdulatokra van tere, és elég sokat csucsul! Boldog babavárást: 32 hetes kismama

21-hetes kismama vagyok! Miért van az, hogy egyik nap jobban, a másik nap kevésbé érzem a baba rugdosását? Ugye nincs baj? Nálatok hogy van?

Legjobb válasz: Szia! Ilyenkor még nem olyan intenzív a baba mozgása és van neki elég hely, tehát ha mozog sem biztos hogy érzed. Ne izgulj késõbb még lesz idõd élvezni a rugdosást, a nyomkodást. Üdv: 36 heteske

Szia! Ilyenkor még nem olyan intenzív a baba mozgása és van neki elég hely, tehát ha mozog sem biztos hogy érzed. Ne izgulj késõbb még lesz idõd élvezni a rugdosást, a nyomkodást. Üdv: 36 heteske
Ne aggódj nagyon jól van a kis pocaklakod! Odabent rengeteg sok helye van még és lubickol! Nekem amikor pocakos voltam a babám akkor mozgot kevesebbet például amikor hideg front jött! Boldog babavárást!
23 hetes vagyok.Az én babám is ilyen ne aggodj!Valamikor többet alszik, vagy ugy van fordulva hogy nem érezzük.Na és van nekik böven még hely!Ha egész nap nem érzed mozogni akkor érdemes felkeresni a dokit de ha párszor érzed akkor jol van ne aggodj!Az enyém is ilyen kis "lusta".:-) Minden jot!

21 hetes kismama vagyok. Mult héten letört egy darabka a fogamból. Miért történhetett?

Azóta voltam fogásznál és érdekl?dtem gyógyszerész,orvos körökben,utána is néztek szakirodalomban de nem találtak ilyenre példát.A szuvasodás szokott s?r?n el?fordulni terhesség alatt(azt mondják),de az hogy egyébként teljesen egészséges fog csak ugy letörjön,olyan nem.

Legjobb válasz: Szia! Nekem 3 fogam törött el az utóbbi idõben. Nem tudott a fogorvos igazán mit mondani, annyit mondott calcium hiány. Elkezdtem szedni a forevernek a calcium kapszuláját, azóta megszûnt a panaszom. Van benne magnézium, és d vitamin is. Üdv. 37 hetes kismama

Szia! Nekem 3 fogam törött el az utóbbi idõben. Nem tudott a fogorvos igazán mit mondani, annyit mondott calcium hiány. Elkezdtem szedni a forevernek a calcium kapszuláját, azóta megszûnt a panaszom. Van benne magnézium, és d vitamin is. Üdv. 37 hetes kismama
sziaa.. nem kell szerintem annyira megijedned... velem is megtorten a 8-dik honapban... sot ket fogam tort le... a pici sok vitamint (kálciumot, D-vitamint)igényel... ez lehet az oka.. ma már a picim két honapos és azota megcsinaltattam a fogaimat is... egyébként az én fogorvosom nem csodálkozott azon hogy letort, ugyhogy nyugi.. orultem ha tudtam segiteni... sziaaa
meg annyit csatolnak hozza hogy igazán nagyon jot tenne ha szedned az aloe termékeket... csak ajnlani tudom!
nekem a fogam hátulja vált le..elég hülyén el sem hittem , nem nyeltem le, úgyhogy láttam..szinte egy szabályos lapocska..ez kalciumot igényelt..azóta megállt, de fáj..tehát dokihoz kell menni.. Te sem tehesz többet, minthogy feltöltöd magad kalciummal..a pezsitabletta is bõven jó, de van a calcichew- a gyógyszertárban-nem drága.

Jelenleg 21 hetes terhes vagyok. A 17., 18. héten még éreztem apró mozgásokat, de azóta nem. Miért nem érzem a baba mozgását?

Van ilyen? A 20. heti uh-on minden rendben volt, láttam ahogy mozog, de semmit nem éreztem. Volt valkinek hasonló tapasztalata?

Legjobb válasz: Van aki csak a 20. het utan kezdi erezni a baba mozgasat.Nem lehet,hogy te sem azt erezted a 17-18. hetben?Lehet csak belmozgasok voltak...!??Mert ha egyszer megmozdul utana folyamatosan kene erezni elvileg.Szerintem azert emlitsd meg a dokinak ,hogy aggodsz.Sok sikert a kesobbiekben! 37 hetes kismami

Van aki csak a 20. het utan kezdi erezni a baba mozgasat.Nem lehet, hogy te sem azt erezted a 17-18. hetben?Lehet csak belmozgasok voltak...!??Mert ha egyszer megmozdul utana folyamatosan kene erezni elvileg.Szerintem azert emlitsd meg a dokinak , hogy aggodsz.Sok sikert a kesobbiekben! 37 hetes kismami
Szia, én a második babámat várom. Valamivel a 14.hét után éreztem elõször (pár napig), aztán majdnem a 18-19. héten éreztem újra. Az orvos azt mondta ez nem baj... Azóta ha rájön olyan mint az atom:) 27 hetes leszek holnap.
En amikor eloszor voltam biztos benne hogy a baba volt 19 hetes voltam. Aztan 1 hetig semmi. Utana elkezdett rendszeresen mozogni es egyre erosodott a mozgasa. Ne aggodj, tobb kismamatol hallottam hogy ereztek a babajukat majd 1-2 hetig semmi, es aztan ujra. Szerintem a napokban mar erezni fogod.
Szia! Én a 3-ik babámat várom, de kicsivel sem kisebb az aggodalom, mint elõször:-)) Én is nagyon korán éreztem elõször, alig volt 14hetes, aztán meg sokszor napokig semmit.Nem kell megijedni, fõleg, ha rendben volt minden uh-n.Én is most vagyok, ma 21 hetes, és talán egy hete érzem csak rendszeresen, és egész nap a ficánkolást:-))Tényleg nagyon megnyugtató ez, már tudom, mikor alszik, és mikor van ébren:-)) Ha aggódsz, menj el a védõnõhöz, és hallgattasd meg a szívhangot.Ha az okés, akkor minden rendben. Ja, és nem aggódj túl sokat:-))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, remélem hamarosan én is érezhetek hasonlókat!

21 hetes kismami vagyok. Az orvosomtól rákérdeztem, nem is javasolja a toxoplazma szűrést. Vajon miért nem?

Legjobb válasz: Vagy kapcsolatban állattal (pl:macskaalomtakarítás), amitõl fertõzõdhetsz mostanában? Mert ha nem , akkor biztos azért nem javasolta. A régebbi fertõzés nem veszélyes, ha már túlestél rajta, csak a friss lenne az.

Vagy kapcsolatban állattal (pl:macskaalomtakarítás), amitõl fertõzõdhetsz mostanában? Mert ha nem , akkor biztos azért nem javasolta. A régebbi fertõzés nem veszélyes, ha már túlestél rajta, csak a friss lenne az.
nem javasolja?ez meg hogy lehet?ilyet még nem is hallottam.lehet h nem támogatott vizsgálat és fizetned kell érte de sztem ilyen nincs h orvos ne javasolja.sztem!azert kíváncsi lennék h mit mondott volna rá ha rákérdezel.boldog babavárást
Én akkor is kérném a szûrést, hogy biztos legyek benne: átestem-e már a betegségen. Ha már átestél, soha többé nem kell szûrni, mert ez védettséget jelent neked és a babádnak is. Csak a terhesség alatti megfertõzõdés veszélyes.
Szia! Nekem sem kérte a dokim a toxoplazma szûrést, de mondjuk õ gyerekkorom óta ismer és tudja, hogy állatok között nõttem fel, mindig volt (most is van) cicám, kutyám, lovaim. Aki így élt, az szinte biztos, hogy átesett már toxoplazma fertõzésen és így semmi veszély nem fenyegeti. Nem tudom, rólad mennyit tud az orvosod. Ha vannak állataid, nem kell aggódnod, valóban felesleges szûrni, ha azonban soha nem is voltak, akkor kellene. Még akkor is, ha most sem vagy állatközelben, ugyanis a toxoplazma fertõzés a nyers húson, vagy a földdel szennyezett zöldségeken ugyanúgy ott lehet. Ezt kevesen tudják. Boldog babavárást!
En is macskak es kutyak kozott nottem fel, sokszor a macskammal is aludtam. Ezert en is nagyon meglepodtem, amikor kijott az eredmeny, hogy meg nem estem at ezen a fertozesen. En is meg kell ismeteljem a vizsgalatot 3havonta. A fertozest macskatol, nem kellokepen megmosott gyumolcs vagy zoldsegtol, (felig) nyers husbol lehet kapni. Csinald meg a vizsgalotot. En ezt ajanlom. Boldog babavarast 12+
Nem értem miért nem javasolja, az csak egy egyszerû vérvétel, nem árt neked! Ha van állat mindenképp kell, bár a toxoplazmát elkaphatod mosatlan gyümölcstõl is, vagy nyers hústól és még gyomlálgatás közben is, de én akkor is megnézetném mert nem vesztes vele semmit. Ha bármit tehetünk a betegségek kiszûrése érdekében azt tegyük meg, még akkor is ha nem az abortusz mellett döntenénk mert ha tudjuk akkor fel tudunk készülni rá.
Nekem ingyenes volt. A védõnõ adta a beutalót, rögtön az elsõ alkalommal a Wassermann-nal és hepatitis-szûréssel együtt... Ha a dokid "ellenzi", inkább ne könyörögj, hanem kérj beutalót a védõnõtõl, vagy a házidokitól. Az ANTSZ-be ment nekem a vér, onnan a védõnnõ kapta meg levélben az eredményt.
Nekem minden egyes labor vizsgálatra a védõnõm írja meg a beutalókat, majd úgy kerül rá az orvosi pecsét. A toxonál is így van, annyi hogy a levett toxo vért hozzájuk kell visszavinnem......gondolom õk küldik tovább elemzésre. Nálunk így megy. Ha Neked a vérvételre a beutalót a Dokid adja, akkor neki jelezd, hogy szeretnél toxot is nézni. Ne hagyd magad, mert ezt meg kell nézni, és nálunk ingyen van, de szerintem máshol is.
Én kértem és negatív lett, tegnap lett meg az eredményem.
A kérdező hozzászólása: Köszi. És hol csinálnak ilyen vizsgálatot? Fizetni kell külön érte? Na nem azért, mert elsõ a baba egészsége, csak semmit nem tudok a szûrésrõl. A betegségrõl viszont annál többet. Köszi a válaszokat!
Sziasztok! Világéletemben volt cicám, kutyusom......sõt gyerekkoromban elõszeretettel simiztem a tyúkokat, és mindent ami szõrös, vagy tollas volt. Meglepõdtem amikor az elsõ toxoplazma eredményem az lett, hogy még nem estem át a fertõzésen. Álmomban nem gondoltam volna. Jelenleg a következõ eredményemet várom...... Szóval az, hogy volt állatod nem biztosíték arra, hogy védett vagy e.
2 válaszoló vagyok:véleményem az h minnél elöbb kérj tõle vizsgálatot csak ugy bizonyosodhatsz meg róla h fertözött vagy-e vagy sem.ha nem akkor is meg kell ismételni többször is pláne h benti cica.én anno nagyon utana olvastam ennek a betegségnek és mint kiderült h ez a baci ugye a cicák székletében van és több napig életképesek habár a cicáknak is van tünetük ha elkapják és rajtuk is lehet végezni ilyen vizsgálatot h elkapták-e vagy nem.tanácsolom olvas utana jobban és tájékozodj tövebben mert nem gyerekjáték ez a betegség...
A kérdező hozzászólása: Beszéltünk róla. Egy macsekunk van, de benti cica, mert süket. Az alom közelébe se megyek, és a cicát se nagyon engedem a magam közelébe.
Én is átestem rajta, a vizsgálat mégis mást mutatott... Megkérdezte legalább, hogy vannak-e állatok a környezetedbe?Ha nincs, akkor nem mindenkinek csinálják meg, de nem értem, hogy mi az hogy nem javasolják, semmi komlikált, veszélyes vizsgálat, csak vért vesznek...
Sajnos fogalmam sincs. :( De én egy kicsit felelõtlenségnek tartom. Én 14 évig éltem 3-10 macska között kiskoromban, és nagyon jó volt látni, mikor 10 hetesen megjött az eredmény, hogy már átaestem rajta. Így vagy úgy, tudni kell, ez fontos betegség, ha megkapod, mert nagyon ártalmas a babára. Jah, és nem Szentírás, hogy aki állatokkal él(t), vagy sosem élt azokkal, azok elkapták biztosan, vagy nem kapták és nem is kaphatják el...
Szia! Sajnos az én dokim is úgy döntött anno, hogy nem szükséges a toxoplazma szûrésem, bár van macskám, és rokonoknál kerti cicák is. Egyes helyeken amúgy ingyen szûrik, ha az orvos kéri. De 4000 Ft-ért az Istenhegyi Magánklinikán is megcsinálják, az eredményre kb. 2 hetet kell várni. Szerintem jobb a biztonság, én megcsináltattam. A dokit pedig lecseréltem.
ellenkezõleg...aputól megnyugszik::) nálunk is így volt
azt hittem csak az én kisfiam ilyen kis gonosz. Nekem kirúgja az oldalam ha jön a férjem akkor tök nyugi. :) Viszont ha csak beszél a pocihoz közelrõl akkor megy a játék. Egy becézés=1 rúgás. Velem 1 simi=1 rúgást játszik :)
Nalunk is ugyan ez van.A parom meg is ijedt:nem szeret engem?Dehogynem, mondtam csak ido kerdese es megszokja.Tegnap vegre erezhette h mozog a lanya, nagyon boldog volt, teljesen elerzekenyult.Kezdetben meg ha en tettem oda a kezemet akkor abba hagyta a ficankolast.De azt mondjak mar csak par het es rug mindenkit ha kell ha nem.:) Jo babavarast.20 hetes
szia, nekünk elmenekült az apuka elõl, és rájöttünk miért:) nehéznek tartotta a kezét:) ugyanis az tûnt fel, hogy picit rányomja, nem csak rá teszi a pocimra, és lefelé húzza közben... manónak persze nem tetszett, így az én kezem alatt "dörgölõdzött", forgolódott... Azóta neki is rugdossa a kezét:)
Eleinte nálunk is így volt, most viszont már akkor rúg nagyokat, mikor a férjem odateszi a kezét és szoktuk mondani neki, hogy mutassa meg apunak is, milyen erõs, nagy baba már és mekkorákat tud rúgni.Általában meg is mutatja, sõt odanyomja a kis testét a férjem keze alá és látszik, hogy kidudorodik valamije a bõröm alatt. 29 hetes kismama
33hetes vagyok, de a párom talán kétszer érezte a mozgást.Mindig abba hagyja ha oda teszi a kezét.A férjem már azt hiszi tulzok.Sõt nekem olyat is csinál, hogy simogatom és oda tollja valamilyét.Nagyon kinyomja, szemmel láthato, apa ráteszi a kezét eltünik.
elsõ vagyok, lányok meglátjátok h ilyenkor még megnyugszanak apu kezétõl d a végén, jajj majd akkor fognak igazán virgonckodni::) ha apu megsimizi pocit..
Nekem is pont így van! Nagyon ritka mikor nem marad abba a mûsor, még akkor is abba hagyja ha én odateszem a kezem! Boldog Babavárást! Üdv: 23 hetes kismama
Nállunk is pont így volt, és születése óta imádja az apját a most nyolc hós kisfiam. Igaz, társaságban inkább visszahúzódóbb, de nem tudom ez összefügg-e, vagy egyszerûen csak rám hasonlít :)
Apa nálunk is sokat gyakorolt :) én érzem 18 hetes kora óta apa kb. egy hónapja és most 26 hetes vagyok. Megtanulta, hogy ugyan úgy kell odaraknia a kezét, mint én... így becsaptuk a kiscsajt :) Szerintem megijed az idegenebb érintéstõl az én picim az uh-ot is utálja, teljesen labdává alakul és elfordul háttal és esze ágába nincs produkálnia magát. Biztosan így viselkedik, ha nem tetszik neki a simi. Ment a sértõdés is , mert a 6 éves öcsémnek mindig rugdos, mert teljesen puha kézzel nyúl a hasamhoz és ezt apa nem nagyon tolerálta, hogy a gyerekek összefogtak ellene :D
Akar en is irhattam volna a kerdest. Ugyan ez a helyzet nalunk is es en is 21 hetes vagyok. Szerintem is megnyugszik ilyenkor a baba, bar ezt biztosra szerintem sosem tudjuk meg. Es ha en teszem oda a kezem, akkor is lecsillapszik a rugdosas, bukfencezes. Bar ritkan igy is akkorakat rug, vagy boxol a kezunkbe, hogy teljesen meg vagyunk lepodve az erejen. De nagyon jo!!!
Sziasztok! Nálunk is ugyanez a helyzet, csak ritkán tudja elcsaípni apa a rugdosást:) De majd csak beindul:D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!