Találatok a következő kifejezésre: 21 hetes vagyok. Egy (53 db)

Kismamik! 21 hetes vagyok, az normális, hogy szinte csak este érzem a babám mozgását? Mitől lehet, hogy ilyen lusti, a melegtől? Hány hetes kortól érezhető többször egy nap?

Legjobb válasz: Szia! A lényeg, hogy mozog!! Biztosan hat rájuk v.milyen szinten a meleg, én is 21 hetes vagyok, és ha ilyen pokoli meleg van, csak reggel és este igazán aktív a babám. Próbálj meg a hûsben maradni és pihenj sokat, az mindkettõtöknek jót tesz. De nem kell aggódni.

Szia! A lényeg, hogy mozog!! Biztosan hat rájuk v.milyen szinten a meleg, én is 21 hetes vagyok, és ha ilyen pokoli meleg van, csak reggel és este igazán aktív a babám. Próbálj meg a hûsben maradni és pihenj sokat, az mindkettõtöknek jót tesz. De nem kell aggódni.
En is egykoru vagyok veletek, nalam hajnalban van rugi, sokszor egesz nap semmi, aztan este megint...szerintem olyan 24 26 het fele lesz az amikor tobbet erezzuk...meg befele is rughatnak, azt meg nem erezzuk meg addig amig pici
Sziasztok!Az én babóm rengeteget mozog egész nap.Azon szoktam gondolkodni, hogy mikor pihen már egy kicsit.Reggeltõl késõ estig (10-11-ig)boxol, amit nagyon élvezek.Nektek ilyenkor nem szokott több lenni a gyomorsavatok? 30 hetes km

21. hetes vagyok, nem tudom normális e ahogy fáj lennt, néha olyan éleset nyíllal a hüvelyembe, és sokszor egy ponton folyamatosan fáj és szúr, máskor alig bírok felállni és kiegyenesedni?

Hozzá teszem hogy míg kisebb terhes voltam is voltak hasonlók akkor sokat uh-oztak, a babával mindig rendben volt minden, azt mondták valószín? vékony a hasfalam és mindent megérzek, egyszer?en csak n? a méh, és a baba nyomja szét a cuccokat! Most is lehet?

Legjobb válasz: Igen ez van most is nõl a babóca és a méhednek is kell vele nõni.Én 34 hetes vagyok és már nem bírok menni csak pár lépésést annyirra szúr,meg nyilal.Ne aggódj minden ok.üdv.34 hetes kismama.

Igen ez van most is nõl a babóca és a méhednek is kell vele nõni.Én 34 hetes vagyok és már nem bírok menni csak pár lépésést annyirra szúr, meg nyilal.Ne aggódj minden ok.üdv.34 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Féltem hogy pl méhszáj nyílást is jelenthet!

21 hetesek vagyunk, 92 cm-es pocim van, minden rendben leszámítva, hogy egyre rosszabbul alszom éjjelente, reggel pedig annyira fáj a derekam meg a hátam, mintha a földön aludtam volna. Mit tehetek?

Pedig még bio matracunk is van...Azt hittem csak a végén lesz ez.

Legjobb válasz: Mi 18 hetesek múltunk és pont ez a helyzet..Az segített kicsit, hogy egy csomó párnát magam köré pakoltam és éjjel mindig találok egy kényelmesebbet..ha lehet inkább magam alá teszek egy puhább paplant, hogy a derekam ne legyen úgy ellentartva a matractól. próbáld ki, ennél többet nemigen tehetsz.

Mi 18 hetesek múltunk és pont ez a helyzet..Az segített kicsit, hogy egy csomó párnát magam köré pakoltam és éjjel mindig találok egy kényelmesebbet..ha lehet inkább magam alá teszek egy puhább paplant, hogy a derekam ne legyen úgy ellentartva a matractól. próbáld ki, ennél többet nemigen tehetsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a tanácsot, majd próbálkozom :) nem teher ez, csak mivel dolgozom jó lenne, ha kialudt lennék egy kicsit :) Boldog babavárást!! :)

21 hetes vagyok! Nagyon hamar elfáradok, én általában "örökmozgó" voltam mert nemtudtam soha megülni de most alig csinálok valamit és le kell dölnöm egy kicsit! Más is igy van ezzel?

Van olyan nap mikor vasalni akarok, fözni és takaritani de nemtudok mindent egy napra tervezni! Normális ez?

Legjobb válasz: Helyzet az, hogy ezzel én is így vagyok. De nem erõltetek semmit. Takarítok kicsit, aztán pihenek. Aztán megint takarítok kicsit, majd megint pihenek. Nem erõltetek semmit. Vannak napok, amikor egyáltalán nincs kedvem se, meg erõm se nagyobb tevékenységekhez. A mai is ilyen. Fõzésen kívül nem csináltam szinte semmit. De megmondom õszintén, most ez jól esik. Elég pörgõs melóm volt és most jól esik a punnyadás. 20 hetes kismami

Helyzet az, hogy ezzel én is így vagyok. De nem erõltetek semmit. Takarítok kicsit, aztán pihenek. Aztán megint takarítok kicsit, majd megint pihenek. Nem erõltetek semmit. Vannak napok, amikor egyáltalán nincs kedvem se, meg erõm se nagyobb tevékenységekhez. A mai is ilyen. Fõzésen kívül nem csináltam szinte semmit. De megmondom õszintén, most ez jól esik. Elég pörgõs melóm volt és most jól esik a punnyadás. 20 hetes kismami
Szia! Én 22 hetes vagyok és én is nagyon hamar elfáradok, ami nekem fura mert az elsõ babámnál végig dolgoztam.talán az idõ is teszi.Csak annyit csinálj meg ami még nem fáraszt. Bár én egy 2, 5 éves gyerek mellett nem nagyon tehetem meg. Jó babavárást!
en ugy hivom, hogy terhességi tehetetlenség. nagyon zavart engem is, de most 33 hetesen visszasirom azokat az idoket :)
Én ugy szoktam csinálni, hogy elosztom a munkát.Egyik nap ezt, másik nap azt.Mikor egyszerre akartam mindent csinálni, kifáradtam és fájt a derekam.Ma például a fürdõt takaritottam, meg fõztem.Holnap jön a konyha, és igy tovább.

21 hetes vagyok. Az én babám egy örökmozgó, szinte egész nap mocorog, este pedig nagyon betud indulni. Ez utalhat rá, hogy milyen alvó lesz ha megszületik?

Legjobb válasz: Én 23 hetes ikres kismama vagyok. Az enyémek is egész nap buliznak, sõt este még jobban. Tegnap éjjel pl.3-5ig nem aludtam annyira mocorognak. Sajnos el kell, hogy keserítselek, azt olvastam, hogy ez a kialakult ritmus állandósodik és a születés után is így alakul az ébrenlét és az alvás. Sok sikert!

Én 23 hetes ikres kismama vagyok. Az enyémek is egész nap buliznak, sõt este még jobban. Tegnap éjjel pl.3-5ig nem aludtam annyira mocorognak. Sajnos el kell, hogy keserítselek, azt olvastam, hogy ez a kialakult ritmus állandósodik és a születés után is így alakul az ébrenlét és az alvás. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: köszi :D boldog babavárást neked is
Szia! Én pedig megnyugtatni szeretnélek a tapasztalatommal. Az én babám sem állt meg egy pillanatra sem, bárki bármikor érezhette, láthatta a mozgását mindenki nagy örömére. Aztán megszületett, és 3 hetes korától átaludta az éjszakát. (Igaz 5 hónaposan változtatott ezen, de mára újra rendben vagyunk.) Igaz napközben egész piciként is sokat volt fent, de nála nyugodtabb babát el sem tudtam volna képzelni. És szerintem ha éjjel ki tudod pihenni magad, akkor a napközbeni ébrenlét sem fog gondot okozni, elõbb utóbb úgyis áttérne erre. Szép babavárást!
A kérdező hozzászólása: köszönöm, tehát nincs jelentõsége, hogy most milyen "alvó".csak kíváncsi voltam :D
Szia! Szintén így vagyok már hetek óta.Én is azt hallottam, hogy így lesz ébren késöbb is, mikor megszületik.Én azért bízom benne, hogy nem így lesz!:) 24 hetes kismama

Esztek édességet? Mit és mennyit egy nap? 21 hetes vagyok, szinte minden nap eszem egy kis fagyit és 1-2 túrórudit, de kb ennyi. Mennyit lehet enni?

Legjobb válasz: Hát nekem azt mondták, hogy mint egy normál étkezésnél, nem szabad mindennap vmi édességet enni :( max. 2 vagy inkább 3 naponta...helyette sok gyümölcsöt, folyadékot stb. Mondjuk nekem vigyáznom kell a súlyomra.

Hát nekem azt mondták, hogy mint egy normál étkezésnél, nem szabad mindennap vmi édességet enni :( max. 2 vagy inkább 3 naponta...helyette sok gyümölcsöt, folyadékot stb. Mondjuk nekem vigyáznom kell a súlyomra.
A kérdező hozzászólása: Aham. Én sem viszem túlzásba, és sok gyümit is eszek, eddig 3 kilót híztam. De nagyon kívánom a fagyit, abból sem sokat eszek! Cukrozott löttyöket nem iszok, csak vizet. Vagy ne egyek ennyit sem? És 1 vagy 2 db kicsi pirospöttyös (az igazi :) ) túrórudit.
Nem kell ezt ilyen komolyan venni. Egyél ugyanúgy, mint eddig. Csak arra figyelj, hogy a vitaminutánpótlás meglegyen. Miért ne ehetnél rudit vagy fagyit? Amit megkívánsz, eheted, de ne kettõ helyett!:-)
En is 21 hetes vagyok, szerintem egyel amit es amennyit jol esik, csak ne vidd tulzasba. 21 het alatt 3 kg hiztam es eszek sok gyumit is az edesseg mellett. Szerintem eezen ne aggodj. Boldog babavarast!
Nyugodtan egyél ami és amennyi jólesik!!!Piros pöttyöst meg fõleg én is ettem ennyit meg még többet is, kicsike édesszájú volt már bent(õrült mozgásba kezdett), kint még nemtom...2 hós anyuka
Szia! Én is ezt csináltam 20.héttõl kb addig nem ment az édesség! Aztán zabáltam! A 26 hetes cukor terheléses vérvételnél meg kiderült cukrom van! Kicsit kevesebbet egyél és akkor nem lesz gond:) !
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Tényleg keveset eszek. :)

21 hetes vagyok és egy 57-36mm-es cisztám van, a háziorvosom, azt mondta, ha nem múlik el le kell szívni, ezt hogyan csinálják?

Legjobb válasz: Nekem is volt,ennél nagyobb,de felszívódott.álltalában elmúlik magától,de ha mégsem akkor sem piszkálják most,hacsak nem nagyon indokolt.pl vérzés vagy ilyesmi.megvárják a baba születését és esetleg ha császáros akkor ugyanakkor el is távolítják vagy gyógyszeres kezelés.de amíg nem okoz fájdalmat neked addíg nincs nagy gond vele.

Nekem is volt, ennél nagyobb, de felszívódott.álltalában elmúlik magától, de ha mégsem akkor sem piszkálják most, hacsak nem nagyon indokolt.pl vérzés vagy ilyesmi.megvárják a baba születését és esetleg ha császáros akkor ugyanakkor el is távolítják vagy gyógyszeres kezelés.de amíg nem okoz fájdalmat neked addíg nincs nagy gond vele.
ere gyogyszert szoktak irni. szerintem ne izgulj elmulik magátol. és a dokinak mutasd meg ne a házi orvosnak
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, örülnék ha nem esnének nekem, "késsel".
Általában megvárják a szülés végét, és ha nem múlik el magától, akkor vagy gyógyszeresen kezelik, vagy egy rutinmûtét során eltávolítják.

21 hetes vagyok. Ha csak a hasam egyik oldalán érzek feszítést, és ot ki is emelkedik picit jobban a pocakom, az a baba, vagy az a keményedés?

Ilyenkor kissé csálé lesz a hasam, a fájdalom nem jelent?s, inkább csak kellemetlen.

Legjobb válasz: szia, Az a baba..:)) Tornázik. A keményedés az körbefogja a hasadat, és a hasad közepén lesz egy kis dombocska, ami utána szépen kilazul.. Sok boldogságot a bébihez!

szia, Az a baba..:) ) Tornázik. A keményedés az körbefogja a hasadat, és a hasad közepén lesz egy kis dombocska, ami utána szépen kilazul.. Sok boldogságot a bébihez!
Szia! Igen az a baba nekem is prudukálja magát szinte minden nap a jobb oldalra fekszik és kicsit akkor furi a hasam alakja is! Boldog baba várást! 22 hetes kismama

Lehetett magzatvíz? 21 hetes vagyok és eléggé ilyedt. Van olyan pl. hogy kijön egy kis magzatvíz aztán eláll és mondjuk holnap vagy később megint folyik? És milyen az állaga, szine, szaga?

Az el?bb leültem és éreztem hogy valami kifolyt,de nem sok épp hogy valamennyi.Odanyúltam és átlátszó szintelen szagtalan valami volt talán egy kicsit mintha ragadós de ebben nem vagyok biztos.El?tte voltunk együtt a férjemmel.LEhetett esetleg csak valami útó nedv vagy valami ilyesmi?AMúgy azóta nem éreztem hogy folyna valami is.Lehet hogy hülyeség neketek de aki tud légyszi írjon mert eléggé aggódós kismama vagyok és minden hülyeséget bekombinálok magamnak.El?re is köszi!

Legjobb válasz: Fú a babóm most nagyon aktív:-)))Remélem ez jót jelent.És mégegyszer NAGYON NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM hogy írtatok!!!!

akkor jó.)már aggódtam:)
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi az érdeklõdést hála az égnek semmi gond (kopp-kopp-kopp)!!!:-)))) Tényleg csak jól beparáztattam magam mint állat.Ehhez aztán értek.Pörögnek a napok és a kismanócskám mozog és jól van.Ehónap közepefele megyünk is és vásárolunk egy-két dolgot neki.Holnap meg indulunk a balcsira egy hétre úgyhogy remélem ott is minden ok lesz.Köszi mégegyszer az érdeklõdést!!!
na mujs azóta?
A kérdező hozzászólása: Fú a babóm most nagyon aktív:-)))Remélem ez jót jelent.És mégegyszer NAGYON NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM hogy írtatok!!!!
A kérdező hozzászólása: Most hogy lementem pisilni egy kicsit megint olyan volt.Arra gondoltam hogy lehet vizes folyás terhesség alatt?Nekem eddig még soha nem volt.
A kérdező hozzászólása: NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM MINDENKINEK A VÁLASZÁT!!Ma reggel néztem és fehér volt már az a vizes és úgy megnyugodtam hogy elsem tudom mondani!!!!!Most nagyon boldog vagyok:-)))Már azon gondolkodtam hogy fölmegyek a férjemmel mert Pesten dolgozik és a dokim is ott van mi meg vidéken élünk.De nem kellett hála az égnek!!!Mégegyszer köszi!!!
Szia! Én is kb. ugyanígy "jártam" 2 hete. Együtt voltunk a férjemmel, utána meg vizes, szagtalan, vízszerû, bõ folyás. Nagyon megijedtem, fõleg, hogy már csak pár hét van a szülésig... Annyira megijedtem, hogy biztos, ami biztos, bementünk a kórházba. Bent is fogtak pár napra... Én is cikinek éreztem elmondani, hogy elõtte együtt voltunk a férjemmel. De azért mégsem ártott tudniuk. Megmondtam. Miért lenne ciki? Végülis... Egyébként nem magzatvíz volt. AZóta nincs semmi gond. Viszont jó rendszeres összehúzódásaim lettek utána, úgyhogy nem is baj, hogy bementünk a kórházba. Kaptam rá infúziót. Én azt remélem, hogy nálad is csak ennyirõl van szó. Hogy az együttlét után csordogált belõled, aminek kellett. De ha te is meg akarsz nyugodni 100%-osan, hívd fel a dokid, hogy biztos, ami biztos, vizsgáljon meg, hogy minden rendben van-e.
Te jóóóóóó ég! Én is aggódós kismami vagyok, de HAHÓÓÓÓÓÓ!!!! ne essünk már túlzásokba. Jesszusom, szerintem ha Te meglátnád a folyásomat így 24. hetesen idegrohamot vagy összerroppanást kapnál. Figyi, a sok folyás tök természetes, és addig örülj, míg se szaga se színe sem semmi. Ha meg együtt voltatok hát pláne. Tisztulsz. Figyi, nekem napi 3 tisztasági betét megy el, mert olyan erõs folyásom van. De ez hetente változik. Néha több néha semmi, néha extrém sok. Na és nekem vizes (mondjuk nekem terhesség elõtt is vizes volt). NE PARÁZZ!!!!!!MINDEN RENDBEN ODABENT!!!!
Hívd fel az orvosod! Õ biztosabbat fog mondani.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló! Bocsánat de nem értem a kérdésed.Holnap vagy másnak is történt ilyen?Nemértem ne haragudj. Amúgy köszi mindenkinek a választ.Lehet a védõnõt fölhívom de akkor mondjam el azt is hogy elõtte voltunk együtt a férjemmel?Ez nem ciki?Tehát akkor azt mondjátok hogy ha magzatvíz lenne akkor az nem áll el egy percre sem?
azt irtad holnap vagy másnak is történt ilyen. mikor történt ilyen ? máskor is volt?
Jézusom te tényleg egy para gép vagy! Nem lesz semmi gáz, lehet hüvelyi folyás csak épp más állagu mint eddig. Most minden átalakul és változik benned. A magzatvíz csordogál hosszan, nem egy két csepp.Vagy ömlik és olyan mintha bepisilnél. Fájdalommal is járna ha szülnél. Ne aggódjál hívdd fel a védõnöt holnap vagy az orvosod ök megmondják kell e vizsgálat, de szerintem nem lesz semmi.
Nyugodj meg!!! Az csak hogy a te szavaiddal éljek utónedv, a férjedé.
A kérdező hozzászólása: Megint nedves vagy milyen ott lent.De nem csöpög vagy folyik.Ettõl még lehet az?A babám mocorog.Már beképzeltem hogy épp helyezkedik és lehet vetélek.Jaj neee.Ugy nem lesz baj?Ha épp szülni készülnék akkor fájna nem?Elsõ babás vagyok.Már azon is gondolkoztam hogy megnézem a méhszájam, de nem nagyon merem.HOnnan tudnák rájönni hogy mi ez?Van még olyan betét ami kimutatja szivárgást?Gyógyszertárban kapható?Mert nemtudom mit szólnának ha most elmennék és vennék egyet.Szerintetek?Teljes pánikban vagyok.

Mi lehet a mellbimbómon ez a fehér sebre hasonlító valami? Csak az egyiken vettem észre, de mintha már nagyobb lett volna azota.21 hetes vagyok.

Legjobb válasz: hát nekem is van hasonló tünetem. vagyis nekem inkább olyan mintha foszlana. Fogalmam sincs róla milyen tünetek ezek, erre én is kiváncsi vagyok. Bocs, hogy nem választ írtam, de látom nem csak én produkálok furcsa dolgokat

hát nekem is van hasonló tünetem. vagyis nekem inkább olyan mintha foszlana. Fogalmam sincs róla milyen tünetek ezek, erre én is kiváncsi vagyok. Bocs, hogy nem választ írtam, de látom nem csak én produkálok furcsa dolgokat
Na, akkor igazából te sem lettél okosabb?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Nem gondoltam volna, hogy az már elötej lenne.De nekem fürdésnél nem ázik le, mindig rajta van, piszkállni meg nem merem, nehogy baj legyen belöle.Olyan mintha valami kinövés lenne.
A tegnapi 22:18-as vagyok. Nem tudom, csak kérdezem, hogy az elõtej akkor nem olyan, mint a rendes anyatej, tehát hogy hígabb, nagyobb mennyiségben jön, lökésszerûen? Én még mindig nem tudom igazából mi ez, amirõl már 2 napja beszélgetünk ezen az oldalon.
szia!en pont 2 percel ezelött neztem meg az egyik mellbimbom, mert ugy fäj, es nekem is ilyen pici särgäs szerü szäraz valami volt ott ahol a tejci fog jönni.epp fel is akartam tenni ezt a kerdest amit te. :) furi, mert a mäsik bimbobol nem jön semmi, es nem is fäj.akkor ez lenne az elötej...legaläbb mostmär tudjuk.23hetes
Nekem is ilyen a mellbimbómon, ott, ahol a tejci fog jönni. De csodálkozom rajt, hogy ez lenne az elõtej (26 hetes vagyok), mert nálam a terhesség elõtt is elõfordult ilyesmi. Vagy akkor a ciklus alatti hormonváltozás miatt lehetett? Amúgy tényleg olyan, mintha hámlana, ami fürdés közben felázik, én ki szoktam fordítani. Hasonló cucc jön belõle, mint a mitesszerekbõl, olyan sárga "kukac". Lehet, hogy is nem szabadna megpiszkálni? Nem keverendõ össze a mellbimbó-udvaron lévõ pattanásszerû valamivel. Olyanom is van.
ahogy elõttem is írták: rászárad az elõtej. Én is azt hittem, hogy sebes, de a doki megnyugtatott. üdv: 36 hetes
Nekem olyan mintha sok kicsi pattanás lenne rajta, mind fehér. Nem tudom mitõl van.
Jön az elõtej és rászárad. Nekem is van. Ha víz éri kifehéredik és tényleg mintha foszlana.
Sziasztok, Valóban elõtejetek van :) Nem mindig, és nem mindenkinél fordul elõ, és az, hogy esetleg valakinek nincs ilyen, nem jelenti azt, hogy nem lesz teje, majd ha megszületik a babája, viszont az sem 100% ennek meglétekor, hogy lesz teje... Elsõ babámnál nekem egy csepp elõtejem sem volt, de most nekem is van. És ez egyáltalán nem folyékonyabb, mint majd a "rendes". Amikor majd szoptatni kezdtek a babátok születése után, akkor az elsõ napokban is csak az úgynevezett elõtej fog jönni, ami nagyon tápláló számára. A szoptatás megkezdése után, jó pár nap, mire a valódi tej megindul. De nekik az elõtej nagyon értékes :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!