Találatok a következő kifejezésre: 21 hetes vagyok. Az ultrahangon (6 db)

21 hetes vagyok. Az ultrahangon ma azt mondták, meg a papíromra így van írva, hogy "az átlgosnál valamivel több magzatvíz". Baj lehet?

korábban mindíg átlaghos volt.Most viszont nagyon meg vagyok ijedve, hogy valami baj van a babával.

Legjobb válasz: Hívd fel a dokidat. Ha az õ válasza nem elégit ki, kérdezz meg más orvost is.

Hívd fel a dokidat. Ha az õ válasza nem elégit ki, kérdezz meg más orvost is.
Nekem is ezt mondták pont ennyi idõsen. Én is megrémültem mert én azt olvastam hogy ez a terhességi cukor egyik elõjele. Körbe telefonáltam a védõnõm, a diabetológiát és az orvosom is és mindenki megnyugtatott hogy ez változhat is. Hol több hol kevesebb. Szóval nem kell aggódni. Vércukrot meg úgy is néztek és néznek is majd, ha gond lenne ott kiderülne. De szerencsére nincs.
Szia! Nem biztos , hogy baj van.Nekem 18 hetesen mondták hogy átlagosnál több a magzatvíz/kontroll 2 hét múlva/ és már 27 hetesek vagyunk.Igaz , elmentem 4d-s uhra(pár nappal késõbb) , hogy mi a helyzet és ott minden rendben volt .Az aggódásom miatt elmentem másik kórházba (megelõzte a 2 hetes kontrolt) genetikai uh-ra és semmi baj nem volt.A 2 héttel késõbbin azt mondták , hogy alig -alig több nem kell aggódnom.24 hetesen már minden rendben volt.Ne aggódj , minden rendben lesz.Az AFP jelzett valami bajt?Ha normális értékeid lettek akkor felesleges a pánik.Minden jót és boldog babavárást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Minden eredményem, az afp minden uh eddig tökéletes volt.

21 hetes pocakos vagyok! Az ultrahang azt mutatta ki már2x hogy haránt fekvésű a picurkám! Ez még módosulhat? Fog még változni? Mi konkrétan a haránt fekvés?

császáros szülést jelent?köszike a válaszokat

Legjobb válasz: Óóóó, még százszor változhat. Sok ideje van még megfordulni. Annyit jelent, hogy keresztben fekszik a hasadban :-) Ha így marad, akkor viszont valószínûleg császár lesz.

Óóóó, még százszor változhat. Sok ideje van még megfordulni. Annyit jelent, hogy keresztben fekszik a hasadban :-) Ha így marad, akkor viszont valószínûleg császár lesz.
Dehogy jelent császárt! Még van ideje a bébidnek, a 40. hétig még jópárszor meg fog fordulni szerintem.
32. hétig simán megfordulhat, de utána is lehetséges. Ilyenkor még össze-vissza bukfenceznek a pocakban, lehet, hogy mire kiértél a rendelõbõl, már másképp feküdt. :) Mérvadó majd a 32 hetes uh-on lesz, hogy hogy fekszik, de még utána is változhat.
Szia! Íme a saját példám: a kislányom a 28. héten még keresztben feküdt, addig minden uh-n így volt. 4 hét múlva meg szépen be volt fordulva jó irányba. A tiédnek is még van bõven helye és ideje is, hogy megfelelõ irányba álljon, nyugi!
Babám 28 hétig harántban feküdt, majd 34. hétig faros volt, én ekkor már megijedtem, hogy úgy is marad. De ekkor befordult fejvégûbe! Pedig elsõ baba, mégis volt helye fickándozni. :) S hallottam már olyat is, hogy van akinek még késõbb fordult be a babája. Ne aggódj, még sok ideje van!
A kérdező hozzászólása: köszönöm csajok akkor megnyugodtam, mert apával akorunk szülni és ha császáros ez nem megoldhato!de az a lényeg hogy még akkor megfordulhat!puszi csajok
Ilyen korán még odavissza fordulhat többször is, emiatt ne aggódj. Mégcsak félidõben vagy.


21 hetes vagyok. Most voltam ultrahangon, az van írva a papíromra, hogy a lepény a hátsó falon mélyen tapad. A múltkor elérte a méhszájat. Mire kell ilyenkor jobban figyelni?

A magzatvíz is több az átlagosnál. Remélem ezek nem olyan nagy problémák!?!

Legjobb válasz: Szia. Ha utoljára elérte még a méhszájat, most meg már csak mélyen tapad az jó, mert feljebb ment. Ahogy nõl a méhed még feljebb kerül a méhszájtól, ugyhogy az jó. A magzatvizet sajnos nem tudom, hogy baj e, de ha nem szólt az orvos, akkor biztos nem olyan nagy probléma.

Szia. Ha utoljára elérte még a méhszájat, most meg már csak mélyen tapad az jó, mert feljebb ment. Ahogy nõl a méhed még feljebb kerül a méhszájtól, ugyhogy az jó. A magzatvizet sajnos nem tudom, hogy baj e, de ha nem szólt az orvos, akkor biztos nem olyan nagy probléma.

21 hetes kismama vagyok. Az ultrahangon kimutattak hogy a babamnak farkastorka es nyulszaja van. Levettek a magzatvizet, hogy ellenorizzek, hogy van e mas baja. A down koron kivul mit tudnak meg ebbol kimutatni?

Legjobb válasz: Nagyon sajnállak,én is hasonlón mentem keresztül.A kisbabámnál Dandy Walker syndromát diagnosztizáltak.A magzatvízbõl kromoszóma vizsgálatot végeznek,de a fejlõdési rendellenességeket nem csak kromoszóma hiba okozza.Nálunk negatív volt,ami annyit jelent nem örökletes.Ha van kedved írj privit.

Nagyon sajnállak, én is hasonlón mentem keresztül.A kisbabámnál Dandy Walker syndromát diagnosztizáltak.A magzatvízbõl kromoszóma vizsgálatot végeznek, de a fejlõdési rendellenességeket nem csak kromoszóma hiba okozza.Nálunk negatív volt, ami annyit jelent nem örökletes.Ha van kedved írj privit.
Szia. Sajnálom, hogy így alakult. Az én kislányom 6 éves szintén ezzel a rendellenességgel született. Egy pár mûtéten átestünk már, ha gondolod írj privit, hátha tudok egy-két bíztató szóval szolgálni. :) Tudom ez nem segít most, de lehetne rosszabb is. Én most a második babát várom-8.hétben vagyok-és kicsit izgulok, hogy minden rendben lesz-e. Bevallom nehezen szántuk rá magunkat az újjabb babára. Fel a fejjel!!

Kb 13 hetes vagyok, most csütörtökön megyek ultrahangra. 21 éves vagyok mennyi az esély az ilyesmire meg a down kora?

Attol félek mi van, ha talál valami rendeleneséget!

Legjobb válasz: Szia. Mitõl lenne neked nagyobb esélyed erre a betegségre mint másnak.? Nyugi nem lessz semmi baj.Azért mert 21 éves vagy nem jelent nagyobb kockázatot, ha csak nem éltél valami olyan életet amit nem kellett volna.Hányan szülnek 13 évesen. Nyugodj meg a babának nem tesz jót ha stresszeled magad. Jó baba várást 37 hetes kismama

Szia. Mitõl lenne neked nagyobb esélyed erre a betegségre mint másnak.? Nyugi nem lessz semmi baj.Azért mert 21 éves vagy nem jelent nagyobb kockázatot, ha csak nem éltél valami olyan életet amit nem kellett volna.Hányan szülnek 13 évesen. Nyugodj meg a babának nem tesz jót ha stresszeled magad. Jó baba várást 37 hetes kismama
Ha így állsz hozzá, akkor kínszevedés lesz a terhesség, és még nagyobb baj is lehet. A gondolatok nagy úr, azt teszi a tested, amit az eszed diktál neki. Nem szabad ilyenre gondolni, fiatal vagy, miért lenne baj? Legy egy egészséges szép babád, és boldogok lesztek. Nem szabad annyit gondolkodni! Az esélyeid a korod miatt igen nagyon alacsonyak, nem kell félned semmitõl!
Ilyen fiatalon kicsi az esély a down kórra, én 30 múltam és totál nyugodt voltam a teszt elõtt is, meg utána is, mivel negatív lett. Mindenkinél lehet ilyen betegség, de minél fiatalabb az ember annál kisebb az esélye rá: az irodalom szerint 20 évesen minden 1600-ik szülésre juthat egy ilyen betegség, szóval átlátod, hogy ugyan elõfordulhat, de milyen ritkán. 40 év felett 100 szülésre jut egy, tehát az anya életkorával nõ a betegség lehetséges elõfordulása, de hát ezért csinálják a genetikai vizsgálatokat. hogy ki tudják szûrni. Szóval neked a legkisebb az esélyed a betegségre az életkor szerinti megoszlás szerint!!! Jó babavárást és csak a babáddal foglalkozz, de a betegségekkel!
Bocs, az elõzõ író vagyok......NE A BETEGSÉGEKKEL!!!!!!
Nyugodjj meg, ha baj lesz, akkor is szólni fog! Gratulálok! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!