Találatok a következő kifejezésre: 21 hetes vagyok. A terhességem elsö (2 db)

21 hetes kismama vagyok. A terhességem elsö 3 honapjában nem dohányoztam. Mostanába sajnos kivánom. 1 nap elszivok 1-2 szálat, van amikor egyet sem. Koraszülésem lesz emiatt? Vagy lehet mas baja a picinek?

Legjobb válasz: Szia, nagyon bátor vagy, hogy ide merted írni, hogy néha dohányzol. Egyébként én is így vagyok ezzel, elsõ 3 hóban semmi, most néha 2-3 szál. Eddig semmi probléménk nem volt, a 38. hétben járunk, de még van idõnk az orvos szerint.

Szia, nagyon bátor vagy, hogy ide merted írni, hogy néha dohányzol. Egyébként én is így vagyok ezzel, elsõ 3 hóban semmi, most néha 2-3 szál. Eddig semmi probléménk nem volt, a 38. hétben járunk, de még van idõnk az orvos szerint.
Én az elsõ terhességem elõtt két hónappal lezoktam. Végig nem gyújtottam rá, csak a szülés után két héttel. Most 6 hete szültem. Sajnos végig cigiztem, és nem csak napi 1-2 szálat. Nagyon féltem, hogy baja lessz a babának, de én csak ellenpéldát láttam. Hála istennek teljesen egészséges kisfiam született. A koraszülésrõl pedig csak annyit, hogy egy héttel túlhordtam, és még így is meg kellett indítani a szülést. Te döntöd el mit csinálsz, de ha csak 1-2 szálat szívsz attól még nem hiszem, hogy baja lesz a babának. Jó egészséget kívánok nektek.
Nagyon sok anyuka ismerõsöm van aki végig dohányzott a terhesség alatt.Szerencsére egészséges gyermekeik vannak.Én nem itéllek el, hisz én is szívok pár szálat naponta sajnos.Bûntudattal ugyan, de szívom.Állítólag elvonási tüneteket okoz a babánál is ebben az idõben ha abbahagyod.Hisz õ is azt érzi amit te.Persze biztos jobb lenne ha egyátalán nem szívnánk, de ez van.Soha nem gondoltam, hogy terhesen beleszívok a cigibe, de mégis elmegy napi pár szál. Ui.:Tudom, most kapni fogom mindenkitõl!
Én a 8. válaszadónak üzennék: mindenkinek lehet véleménye, kinek tetszik, kinek nem. De az, hogy ki milyen módon fogalmazza meg, sok mindent elárul. Igaz, hogy a cigaretta ártalmas, de a Te személyiséged még ennél is ártalmasabb!
Szerintem mindenki letudja tenni a cigit, aki tényleg akarja és nemcsak mondja.Én 6 évig cigiztem, napi egy dobozzal elment.Ahogy megtudtam, hogy babám lesz, egyszerûen nem vitt rá a lélek, hogy beleszívjak.Pedig iszonyatosan kívántam, elhiheted.Szerintem annyit nem ér meg.Lehet pár száltól tényleg nem lesz baja, de ha mégis, megérné?Különben, hogyan néz ki egy dohányzó kismama?Undorító! Az egyik válaszoló azzal érvelt, hogy mire kitisztul a szervezeted, addigra meg lesz a baba is...Nekem az orvosom mondta, hogy igaz, hogy az anya szervezetébe lerakódik, de az már nem jut be a magzati vérkeringésbe.Persze, csak akkor, ha abbahagyod.Ezt neked kell eldöntened, de ne hidd, hogy nem okozol bajt vele.Mit gondolsz, miért folyik még a csapból is, hogy egészségtelen?Akkor a magzatra hogyan ne lenne az?
Ha a gyerkednek bármi baja lesz MIATTAD, akkor már késõ. Akkor majd hiába mondod neki, hogy csak 1-2 szálat szívtál. BÁRMI baja lehet tõle a koraszülésán át az asztmáig. Adsz egy slukkot?:P
Szia! Gondolom, azért írtad a kérdést, mert egy kis megnyugtatást vársz. Én nem szeretnélek elítélni, tudom, hogy nehéz. Mikor megtudtam, hogy babát várok, aznap letettem a cigit. Ennek már több mint 5 éve. Most a másodikat várom, azóta se dohányzom. Ami szerintem itt egy fontos kérdés, hogy ha ne adja isten bármi baja lenne késõbb a babádnak, biztos magadat okolnád, hogy ez tuti a cigi miatt van. Nem? Próbáld meg még egyszer, lehet, hogy sikerülni fog. Amelyik orvos egyébként azt mondja, hogy nem árt, arról megvan a véleményem. Még ha így is lenne, orvos létére nem mondhat ilyet egy kismamának. Szorítok, hogy sikerüljön letenned a cigit! :-)
Én is dohányoztam a terhességem elött, és egyik napról a másikra kellett letennem a cigit!!Nehéz volt, de mindig arra gondoltam hoyg ha most rágyújtok az a pici kis lény mit fog érezni? Ne álltasd magad!! A napi egy két szál cigi is árt...minek szívod ha csak egy két szálat szívsz...azaz 1-2 szál az olyan mintha nem is cigiznél!! Az számomra elég fura hoyg azt mondta vkinek az orvosa hogy a kevés nem árt. DE ÁRT!! NEKED ÉS A BABÁDNAK IS! Láttál már kismamát cigizni? Én láttam!! Akkor te mit gondoltál magadban? Csak ezen gondolkozz el...
Nekem azt mondta az orvosom, hogy pár szál egyáltalán nem árt. Mindenki hajlamos a cigarettára fogni, ha baj történik, de millió ellenpálda van arra, hogy a nemdohányzó szüléknél is lehet gond. Nem azt mondom, hogy napi 10 cigit el lehet szívni, de egy szógyszerész szerint az 5 cigi annyit jelent, mintha Pesten a belvárosban laknál és sétálnál. Ne gyötörd magad, rosszabbat teszel, ha nem gyújtasz rá és majd bele õrülsz.
Én 19 hetes kismami vagyok.Mielõtt megtudtam, hogy babát várok, nagyon erõs bagós voltam.Egyik napról a másikra leraktam a cigit, amikor kiderült, hogy már nem csak az én egészségemmel játszom.Pedig nem volt egyszerû.mert nagyon kívántam!És a mai napig kívánom, csak Õ miatta nem gyújtok rá! Nem bírnék a szemébe nézni, ha énmiattam valami baja lenne a cigi miatt! Sterintem te is gondolkozz el rajta, hogy mi, vagy ki a fontos neked!?És ezt nem rosszindulatból írtam!
Jobb lenne ha nem szivnál egyet sem mert káros a babára nézve nagy az esélye a koraszülésnek a fejlõdési rendeleneségnek a rendszeres oxigénhiány és magas szénmonoxid szint miatt és a megszületés után a bölcsö halál is a dohányosok magas kockázatú csoportjába tartozik de ha nagyon kivánod akkor szivjál bele 1-2 sluk nem a világ de nem mindennap nem rendszeresen csak ha már cigit látsz mindenhol mert az sem jó ha kivánsz valamit de nem kapod meg anyukám igy vesztette el a tesómat ugyhogy csak mértékel az 1-2 szálat naponta hanyagold majd ha már megszülsz és nem szoptatsz akkor lehet vissza álni a te igényeidre is addig csak a pici a fontos de gondolom ezt te is igy látod hát vigyázz magatokra és kitartás már nemsokára cigizhetsz:)
A kérdező hozzászólása: a 8dik válaszadonak üzenem: Lehetne normálisan is fogalmazni, hisz itt a legtöbb kismama tanácsot kér és nem megbántást, sértö mondatot. Ha ilyen véleményed van akárki fele inkább tartsd meg magadnak!!!!!!

Mikor fog rendszeresen mozogni a baba? Én most vagyok 21 hetes, nem mindig érzem! Mikor válik rendszeressé? Első terhességem!

Legjobb válasz: Hetrol hetre erosebb lesz es jobban fogod erzni. Meg egyre hoszabb ideig. 24hetesen mar nagyon jol erezheto. :)

Hetrol hetre erosebb lesz es jobban fogod erzni. Meg egyre hoszabb ideig. 24hetesen mar nagyon jol erezheto. :)
Egyre erõsebb lesz a pici, 2-3hét múlva jobban fogod érezni.
24 hetesen már bõven hullámzott tõle a hasam, ekkor voltunk 4D-n, és alig állt meg a vizsgálófej. Kb. 1 héttel elõtte vált olyan rendszeressé, hogy a nap kb. ugyanazon óráiban éreztem. :) Most, 34 hetesen meg már egy kész boxoló a kishölgy. :)
Mire gondolsz amikor azt mondod rendszeres? Szerintem nem rendszeresen mozog, ha úgy érted hogy 8-kor, 10-kor, 12-kor vagy ilyesmi. Vannak napjai, amikor nagyon aktív, vannak napjai amikor lusta. Amikor nagyon aktív akkor gyakorlatilag egész nap ficánkol, amikor lusta, akkor idõnként mozdul egyet-egyet. Esténként szokott kicsit virgoncabb lenni. Nálam legalábbis így van még most is. 36 hkm.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!