Találatok a következő kifejezésre: 21 hetes vagyok. A terhességem (20 db)

21 hetes terhes vagyok, eddig azt hittem a párom a nagy ő, de mostanába ki nem állhatom, idegesít minden. Kiábrándultam vagy a terhesség miatt van?

Legjobb válasz: Szerintem a terhesség miatt érzed ezt!Én már 32 hetes vagyok és minden nap kiakadok apró dolgokon!Képes vagyok elsírni magam mert a ruha nem úgy van kiterítve ahogy azt én szeretem!Minden idegesít!Feszûlt vagyok!KITARTÁS!!!Üdv

Szerintem a terhesség miatt érzed ezt!Én már 32 hetes vagyok és minden nap kiakadok apró dolgokon!Képes vagyok elsírni magam mert a ruha nem úgy van kiterítve ahogy azt én szeretem!Minden idegesít!Feszûlt vagyok!KITARTÁS!!!Üdv
Nyugi, legyél kicsit türelmesebb vele. Õ is biztos türelmes veled. Csak a terhesség miatt vagy ilyen, meglátod minden rendbejön. Vigyázzatok magatokra és a bébire. Gratula.
Ez teljesen természetes, te is érzékenyebb vagy, befelé fordulsz a baba miatt, és neki is ismeretlen a helyzet. Gondolj bele, mennyi minmdenbõl érezheti magát kirekesztve egy kispapa... Beszélgessetek sokat, tervezgessetek, kérdezed a véleményét, tájékoztasd mindenrõl a terhesség elõrehaladtával. Vannak férfiak, akik hamar beletanulnak, vannak, akiknek hosszabb idõ kell. Nekem két gyerek mellett néha a párom a harmadik :-))) Az anyaság neked is új szerep, neked kell megtanítanod apának lenni! Ha meglesz a baba, fokozatosan újra megtaláljátok egymást, ne aggódj... csak akarni kell... Jó babavárást!
Sajnos igen sokan feszültek a terhesség alatt, én szerencsés vagyok , mert semmi iylesmit nem tapasztaltam, igaz még csak 15 hetes vagyok. A párom élvezi, várja nagoyn a babát, de nekem kell odatolni a pocim, hogy adjon rá puszit és simogassa meg.-) Magától nem mindig jut eszébe, legalábbis nem annyiszor, amennyiszer nekem lenne igényem rá. Én is azt javaslom, beszélgesstek sokat, tervezzetek, nézzetek neten babarhát, bútort, nézzétek, ahogy mozog, mesélj neki sokat, hogy milyen érzés. Az apák kicsit kívülrõl élik ezt meg, de ha meglesz a baba, õ is más lesz, hidd el. Kitartás és figyeljetek egymásra:-)

Az normális, hogy 21 hetes vagyok és nőgyógyászatilag utoljárra akkor lettem megvizsgálva, amikor megállapították a terhességet?

Legjobb válasz: 6-8 hét I.UH I.Trim I. labor, hepatitisz, belgyógyászat 12. UH. Down szûrés 16-17 AFP 18-20 UH. belsõ vizsg. rákszûrés 23-24 II. labor 28-32. UH. belsõ vizsg. 31-32

6-8 hét I.UH I.Trim I. labor, hepatitisz, belgyógyászat 12. UH. Down szûrés 16-17 AFP 18-20 UH. belsõ vizsg. rákszûrés 23-24 II. labor 28-32. UH. belsõ vizsg. 31-32
Engem sem vizsgáltak meg azóta. A doki sem erõlteti és én sem. Panaszmentes vagyok, az eredményeim jók. Az elsõ terhességemnél elkaptam egy kisebb fertõzést, akkor megvizsgáltak. Ha aggódsz, akkor mindenképp kérj vizsgálatot. Biztos megcsinálja a doki. 37h
bár én vérezgettem az elején, de a dokim mindig vizsgálja a méhszájat, sõt a múltkor hüvelyi UH-val is megnézte.
fizetsz az orvosnak és nem vizsgál meg minden alkalommal. Szerintem akkor mondjad neki, hogy téged megnyugtatna ha megnézné hogy mi a helyzet
A kérdező hozzászólása: Hát igen, csakhogy én fizetek az orvosnak.
én fizetek az orvosnak így mindig minden hónapban megvizsgál. Barátnõm nem fizet õ neki nem is kell menni havonta és és úgy mond az orvos aki épp van szarik rá. Elég szomorú ez a helyzet.
Havonta járok a dokimhoz és minden alkalommal megnézi, hogy zárva van-e a méhszáj és be is írja a terheskönyvbe.
Nekem pl. minden alkalommal nézi méhszájam, mert kinyílhat. De nézi azt is, hogy van-e fertõzésem, mert egy nem észrevett fertõzés is elég nagy bajt okozhat. Nem tudom, szerintem ez alap!
31-32 III. lbor 36 NSt 38 UH ezeknek a vizsgálatoknak kell meglennie
Én azt gondolom, ha panaszmentes vagy és semmi vérzés, ismeretlen eredetû folyás... nincs, akkor elegendõ a 36-dik hétig 1-2 alkalommal megnézni a méhszáj állapotát. Ha valakinek vérzése, méhszájsebe van, biztos vagyok benne, hogy minden hónapban kontroll ajánlott. Remélem segítettem. K.

21 hetes kismama vagyok. A terhességem elsö 3 honapjában nem dohányoztam. Mostanába sajnos kivánom. 1 nap elszivok 1-2 szálat, van amikor egyet sem. Koraszülésem lesz emiatt? Vagy lehet mas baja a picinek?

Legjobb válasz: Szia, nagyon bátor vagy, hogy ide merted írni, hogy néha dohányzol. Egyébként én is így vagyok ezzel, elsõ 3 hóban semmi, most néha 2-3 szál. Eddig semmi probléménk nem volt, a 38. hétben járunk, de még van idõnk az orvos szerint.

Szia, nagyon bátor vagy, hogy ide merted írni, hogy néha dohányzol. Egyébként én is így vagyok ezzel, elsõ 3 hóban semmi, most néha 2-3 szál. Eddig semmi probléménk nem volt, a 38. hétben járunk, de még van idõnk az orvos szerint.
Én az elsõ terhességem elõtt két hónappal lezoktam. Végig nem gyújtottam rá, csak a szülés után két héttel. Most 6 hete szültem. Sajnos végig cigiztem, és nem csak napi 1-2 szálat. Nagyon féltem, hogy baja lessz a babának, de én csak ellenpéldát láttam. Hála istennek teljesen egészséges kisfiam született. A koraszülésrõl pedig csak annyit, hogy egy héttel túlhordtam, és még így is meg kellett indítani a szülést. Te döntöd el mit csinálsz, de ha csak 1-2 szálat szívsz attól még nem hiszem, hogy baja lesz a babának. Jó egészséget kívánok nektek.
Nagyon sok anyuka ismerõsöm van aki végig dohányzott a terhesség alatt.Szerencsére egészséges gyermekeik vannak.Én nem itéllek el, hisz én is szívok pár szálat naponta sajnos.Bûntudattal ugyan, de szívom.Állítólag elvonási tüneteket okoz a babánál is ebben az idõben ha abbahagyod.Hisz õ is azt érzi amit te.Persze biztos jobb lenne ha egyátalán nem szívnánk, de ez van.Soha nem gondoltam, hogy terhesen beleszívok a cigibe, de mégis elmegy napi pár szál. Ui.:Tudom, most kapni fogom mindenkitõl!
Én a 8. válaszadónak üzennék: mindenkinek lehet véleménye, kinek tetszik, kinek nem. De az, hogy ki milyen módon fogalmazza meg, sok mindent elárul. Igaz, hogy a cigaretta ártalmas, de a Te személyiséged még ennél is ártalmasabb!
Szerintem mindenki letudja tenni a cigit, aki tényleg akarja és nemcsak mondja.Én 6 évig cigiztem, napi egy dobozzal elment.Ahogy megtudtam, hogy babám lesz, egyszerûen nem vitt rá a lélek, hogy beleszívjak.Pedig iszonyatosan kívántam, elhiheted.Szerintem annyit nem ér meg.Lehet pár száltól tényleg nem lesz baja, de ha mégis, megérné?Különben, hogyan néz ki egy dohányzó kismama?Undorító! Az egyik válaszoló azzal érvelt, hogy mire kitisztul a szervezeted, addigra meg lesz a baba is...Nekem az orvosom mondta, hogy igaz, hogy az anya szervezetébe lerakódik, de az már nem jut be a magzati vérkeringésbe.Persze, csak akkor, ha abbahagyod.Ezt neked kell eldöntened, de ne hidd, hogy nem okozol bajt vele.Mit gondolsz, miért folyik még a csapból is, hogy egészségtelen?Akkor a magzatra hogyan ne lenne az?
Ha a gyerkednek bármi baja lesz MIATTAD, akkor már késõ. Akkor majd hiába mondod neki, hogy csak 1-2 szálat szívtál. BÁRMI baja lehet tõle a koraszülésán át az asztmáig. Adsz egy slukkot?:P
Szia! Gondolom, azért írtad a kérdést, mert egy kis megnyugtatást vársz. Én nem szeretnélek elítélni, tudom, hogy nehéz. Mikor megtudtam, hogy babát várok, aznap letettem a cigit. Ennek már több mint 5 éve. Most a másodikat várom, azóta se dohányzom. Ami szerintem itt egy fontos kérdés, hogy ha ne adja isten bármi baja lenne késõbb a babádnak, biztos magadat okolnád, hogy ez tuti a cigi miatt van. Nem? Próbáld meg még egyszer, lehet, hogy sikerülni fog. Amelyik orvos egyébként azt mondja, hogy nem árt, arról megvan a véleményem. Még ha így is lenne, orvos létére nem mondhat ilyet egy kismamának. Szorítok, hogy sikerüljön letenned a cigit! :-)
Én is dohányoztam a terhességem elött, és egyik napról a másikra kellett letennem a cigit!!Nehéz volt, de mindig arra gondoltam hoyg ha most rágyújtok az a pici kis lény mit fog érezni? Ne álltasd magad!! A napi egy két szál cigi is árt...minek szívod ha csak egy két szálat szívsz...azaz 1-2 szál az olyan mintha nem is cigiznél!! Az számomra elég fura hoyg azt mondta vkinek az orvosa hogy a kevés nem árt. DE ÁRT!! NEKED ÉS A BABÁDNAK IS! Láttál már kismamát cigizni? Én láttam!! Akkor te mit gondoltál magadban? Csak ezen gondolkozz el...
Nekem azt mondta az orvosom, hogy pár szál egyáltalán nem árt. Mindenki hajlamos a cigarettára fogni, ha baj történik, de millió ellenpálda van arra, hogy a nemdohányzó szüléknél is lehet gond. Nem azt mondom, hogy napi 10 cigit el lehet szívni, de egy szógyszerész szerint az 5 cigi annyit jelent, mintha Pesten a belvárosban laknál és sétálnál. Ne gyötörd magad, rosszabbat teszel, ha nem gyújtasz rá és majd bele õrülsz.
Én 19 hetes kismami vagyok.Mielõtt megtudtam, hogy babát várok, nagyon erõs bagós voltam.Egyik napról a másikra leraktam a cigit, amikor kiderült, hogy már nem csak az én egészségemmel játszom.Pedig nem volt egyszerû.mert nagyon kívántam!És a mai napig kívánom, csak Õ miatta nem gyújtok rá! Nem bírnék a szemébe nézni, ha énmiattam valami baja lenne a cigi miatt! Sterintem te is gondolkozz el rajta, hogy mi, vagy ki a fontos neked!?És ezt nem rosszindulatból írtam!
Jobb lenne ha nem szivnál egyet sem mert káros a babára nézve nagy az esélye a koraszülésnek a fejlõdési rendeleneségnek a rendszeres oxigénhiány és magas szénmonoxid szint miatt és a megszületés után a bölcsö halál is a dohányosok magas kockázatú csoportjába tartozik de ha nagyon kivánod akkor szivjál bele 1-2 sluk nem a világ de nem mindennap nem rendszeresen csak ha már cigit látsz mindenhol mert az sem jó ha kivánsz valamit de nem kapod meg anyukám igy vesztette el a tesómat ugyhogy csak mértékel az 1-2 szálat naponta hanyagold majd ha már megszülsz és nem szoptatsz akkor lehet vissza álni a te igényeidre is addig csak a pici a fontos de gondolom ezt te is igy látod hát vigyázz magatokra és kitartás már nemsokára cigizhetsz:)
A kérdező hozzászólása: a 8dik válaszadonak üzenem: Lehetne normálisan is fogalmazni, hisz itt a legtöbb kismama tanácsot kér és nem megbántást, sértö mondatot. Ha ilyen véleményed van akárki fele inkább tartsd meg magadnak!!!!!!

162 cm vagyok, és 52, 5 kg-ról kezdtem a terhességet, elég véknyan. Most 21 hetes vagyok, 58 kg, de a hasam körfogata csak 84 cm. Nem túl kicsi ez? Kinek mekkora ( volt) ilyen idősen?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem kicsi. Ugyan ilyen súlyról indultam, ebben a korban nekem még egyáltalán nem is volt hasam.

Egyáltalán nem kicsi. Ugyan ilyen súlyról indultam, ebben a korban nekem még egyáltalán nem is volt hasam.

Magas vérnyomás terhesseg alatt nagyon veszélyes? 21 hetes vagyok és140 folyamatosan a vérnyomásom.

Legjobb válasz: Igen, veszélyes. Háromszorosára növeli a szülés körüli halálozás esélyét. Okozhat: koraszülés, magzati fejlõdés elmaradása. Anyánál: tüdõödéma, méhlepényleválás, véralvadási probléma. Ezeket nem azért írtam, hogy megrémisszelek, hanem azért, mert ezt nem szabad elhanyagolni, nagyon oda kell rá figyelni! Nagyon jó egészséget kívánok Nektek!

Igen, veszélyes. Háromszorosára növeli a szülés körüli halálozás esélyét. Okozhat: koraszülés, magzati fejlõdés elmaradása. Anyánál: tüdõödéma, méhlepényleválás, véralvadási probléma. Ezeket nem azért írtam, hogy megrémisszelek, hanem azért, mert ezt nem szabad elhanyagolni, nagyon oda kell rá figyelni! Nagyon jó egészséget kívánok Nektek!
Igen, nagyon veszélyes. Én amiatt szültem 28 hétre. Idõben irass Dopegytet, mert én késõn kaptam, és 1 hét alatt nem állt be a vérnyomásom, emiatt koraszülésem volt, sürgõsségi császár. Mindenképpen irass rá gyógyszert, ne érdekeljen, ha az orvosod félvállról veszi, mint az enyém is! Én itthon voltam, ágynyugalom miegymás, a végére már 170-es vérnyomásnál tartottam, egyik éjjel [email protected] éreztem magam, olyan volt, mintha gyomorrontásom lett volna, pedig nem is vizesedtem, kiderült, hogy súlyos toxémiám volt, a vizeletem már tiszta túrós volt. Minden elõzmény nélkül, csak a vérnyomásom volt néhány hete magasabb. NAGYON-NAGYON VIGYÁZZ MAGADRA! Bár egészséges a kisbabám és már 10 hónapos, nagyon kemény menet volt vele két hónapig kórházban lenni.
Nekem azt mondta a védönõ, hogy ha 140/90 fölé megy menjek be a korházba vagy azonnal hívjam az orvosom. A 37.-dik héten befektettek, szerencsére addig rendbe volt, minél hamarabb beszélj az orvosoddal.
Vérnyomáscsökkentõt kell szedni. Az orvosod nem figyel rád? Te méred, vagy a rendelõben ennyi? Ha otthon is ennyi nyugalomban, akkor mindenképpen kezelni kell, mert terhesen sok galibát okozhat.
Én 25 hetes vagyok a védõnõnél folyamatosan magas a vérnyomásom, már alapból felidegesítem magam ha oda megyek azon, hogy biztos megint magas lesz. Otthon kell mérnem minden nap reggel és este a vérnyomásom, ami otthon természetesen jó 110 /70 - 130/90 között van. Ma voltam orvosnál belgyógyászatra küldött, hogy tegyenek fel 24 órás mérõt, ott megmérte a doktornõ 130/80 volt megnézte amiket én mértem azt mondta jó a vérnyomásom. Jövõ héten megyek a kardiológiára és felteszik a mérõt, kiváncsi vagyok mennyi lesz. Ja mivel én elég sokat híztam már 10 kilót azt is mondta az orvosom hogy lehet a súlytöbblet miatt is magasabb az érték. Azért elõször eléggé beparáztam hogy mi lesz, hát remélem normálisak lesznek az értékek. Én a helyedben mindenképpen megemlíteném az orvosnak, ha nem foglalkozik vele akkor pedig a körzeti orvosnak, szerintem az is ad beutalót a belgyógyászatra.
Én már az isten tudja hányadik 24 órás mérésen vagyok túl, amik eddig szuper jók lettek kivétel nélkül, mihelyt kitettem a lábam a rendelõbõl... Ennek ellenére a szülész tömi belém a vérnyomáscsökkentõt.. ami ellenére ugyan úgy magas, ha rendelõben mérik... az a baj, hogy a fehérköpeny fóbiára nem használ a gyógyszer.. sok doki és fõleg asszisztens meg nem tud és nem ért az egészhez.
Egyáltalán nem korai!
Én a 24. hét után kértem meg. Van, aki már az elsõ látogatásnál közli, és ismerek olyat, aki a 30. hét után váltott dokit, és az újnak akkor mondta meg.
Én a 10. heti vizsgálaton tettem.. :) Elég keresett doki és szerettem volna biztosra menni :) 38 hetes kismama
Én biztos voltam benne, hogy annál a dokinál akarok majd szülni, úgyhogy én már a 8. héten rákérdeztem, hogy akkor számíthatok-e rá a továbbiakban, és végig kíséri-e a terhességemet, egészen a szülésig! Úgyhogy szerintem sem korai!
Én csak itt olvastam, hogy nem elég ha hozzá jársz, fel is kell kérni. Eléggé meglepõdött, amikor mondtam neki, azt mondta, hogy ez természetes. A második gyereknél az elsõ alkalommal megkérdeztem, hogy amikorra ki vagyok írva tervez-e valami nagy vakációt. Azt mondta, hogy elõre láthatóan nem. Szóval ebbõl már egyértelmû volt.
Szerintem fontold meg, hogy kifizetsz-e egy csomó pénzt azért, hogy mûszakon kivûl ugrasszál egy orvost fáradtan, vagy megelégedsz az ûgyeletessel aki valószinûleg pihenten kezdte a mûszakját és a társadalombiztositó fizeti, nem Te.És semmi biztositék nincs arra, hogy a felkért orvos ügyesebb, mint az ügyeletben lévõ, úgyanúgy orvosiegyetemet végzett szakember.A párod legyen melletted és biztonságban érezheted magad, hidd el vigyázni fognak Rád, hiszen ez a dolguk.Én két gyereket szûltem úgymond ingyen, de ha azt vesszük én is fizetem a társadalombiztositást, igy megfizettem a szolgáltatást.A mai nõk ezzel nincsenek tisztába, sajnos.

21 hetes terhes vagyok, a terhesség elején nagyon sűrűn kellett mennem pisilni, éjszaka is többször fel kellett kelnem. Viszont a második trimeszter óta fel sem kelek éjszaka. Ez nem furcsa?

Azt hozzáteszem, hogy három babám van, ezért találom furcsának, hogy ?k már biztosan jobban nyomják a hólyagomat, és iszok is rendesen, napi min. 2 liter vizet. Amúgy örülök is neki, csak olvastam valahol, hogy veseproblémára is utalhat, ezért tartok t?le, hogy nem-e baj. De amúgy napközben járok óránként, kétóránként. A vizelet nem sárga, inkább szinte átlátszó.

Legjobb válasz: Én is így voltam,eleinte sokat annyira örültem volna ha nem kell éjszaka felkeljek,aztán elmult ÉN IS MEGIJEDTEM de nem volt semmi baj csak máshogy helyezkedett a babó!

Én is így voltam, eleinte sokat annyira örültem volna ha nem kell éjszaka felkeljek, aztán elmult ÉN IS MEGIJEDTEM de nem volt semmi baj csak máshogy helyezkedett a babó!
Az jó, ha a vizeleted szinte átlátszó! Szerintem nincs gond, de én sem vagyok orvos, így ha igazán meg akarsz nyugodni, kérdezd meg a dokitól!
szia! Szerintem ne aggódj! Én is 21 hetes vagyok. Az elején a hormonok miatt jártál ki éjjel. Pár hét múlva pedig a babák miatt mivel tényleg nyomni fogják a hólyagot.
A kérdező hozzászólása: Persze, megkérdezem, csak gondoltam addig hátha kapok megnyugtató választ. És kaptam is, köszönöm!

21 hetes vagyok és a terhességem elején sokat hánytam úgy a 16. hétig, azóta nem, de tegnap a reggelit is ma meg epret és málnát ettem azt is. Ez normális? Visszatérhet a hányás? Ha igen mi okozza/okozhatja?

Legjobb válasz: én a 14. hétig hánytam, aztán elmúlt, és most nekem is visszatért, nem tudom mitõl, délután úgyis megyek orvoshoz , megkérdezem. de hallottam olyat, hogy esetleg sokat ehettél, baba már nyomhatja a gyomrodat, és ezért volt. de úgy tudom, ez a visszatérõ nem rendszeres, csak egyszer-egyszer van.

én a 14. hétig hánytam, aztán elmúlt, és most nekem is visszatért, nem tudom mitõl, délután úgyis megyek orvoshoz , megkérdezem. de hallottam olyat, hogy esetleg sokat ehettél, baba már nyomhatja a gyomrodat, és ezért volt. de úgy tudom, ez a visszatérõ nem rendszeres, csak egyszer-egyszer van.
SZia! Én nem voltam hányos a terhesség alatt, mégis a 35.héttõl minden nap többször is kijött belölem minden. Nem ettem más izû, más állagú kajákat mint addig, nem tömtem tele a hasam, szinte csak csipegettem. A doki azt mondta, hogy olyan helyre kucorodott be a baba, ahol nyomja a gyomrom és ezért lehet a hányás. Még a születése napján is hánytam. 40 hétre született. Üdv. 9 hónapos lányka anyuja

21 hetes kismama vagyok, mindennap 1x van bővebb fehér folyásom, de nem viszket, nem ég. A terhességem előtt is volt. Lehet-e baj?

Legjobb válasz: Akár én is írhattam volna a kérdést. Én is 21 hetes vagyok, nekem is van fehér folyás idõnként, de nem viszket, nem ég. Én úgy tudom, hogy a fehér folyás normális a terhesség alatt, ugyanis ilyenkor savasabb a szervezet, mint alapállapotban, és ezért van ez a fehér folyás.

Akár én is írhattam volna a kérdést. Én is 21 hetes vagyok, nekem is van fehér folyás idõnként, de nem viszket, nem ég. Én úgy tudom, hogy a fehér folyás normális a terhesség alatt, ugyanis ilyenkor savasabb a szervezet, mint alapállapotban, és ezért van ez a fehér folyás.
Szia! Valóban jól írta az elsõ a fehér folyás normális terhesség alatt és tényleg savasabb a szervezet. Én 23 hetes kismama vagyok és nekem is van, de ugyanugy nem ég nem viszket. Nem baj, ne izgulj.
A kérdező hozzászólása: Akkor megnyugodtam. Köszönöm szépen a válaszokat!!!
A bõ folyás teljesen normális, egész terhesség alatt!
Én is 23 hetes kismama vagyok és nekem is van minden reggel bõ fehér folyásom. A nõdoki még korábban írt fel kúpot, amit már elhasználtam, de mivel mindig csak reggel van és nem viszket, nem ég, nem büdös, ezért nem izgulok. Én is úgy olvastam, hogy ez természetesen terhesen.
Teljesen természetes. Akár még vizes is lehet, vagy egy kicsit sárgás. Lényeg, hogy nem viszket, nem büdi és nem kellemetlen.
A kérdező hozzászólása: Ha lenne valami fertõzés, az kiderült volna a rákszûrésnél, nem?!

23 hetes vagyok ma az uh-n az orvos 52mm-es BPD-t mért és a papírra azt, hogy 21 hetes terhesség, a magzati hétnek megfelelően legalább egy fél centiméterrel nagyobbnak kellene lennie a BPD-nek. Mi lehet ennek az oka?

Legjobb válasz: Szia! Elöször is ne aggódj! Senki sem gép. Az adatok nem is tudom hány terhesség átlagából vannak kiszámítva. És mindenki hasában másképp fejlödik a baba. Lehet, hogy a te babád majd a következö hetekben fog gyorsabban fejlödni. Nálam pl.az elsö terhességnél (18hét + 6nap) 46 mm volt. A kisfiam 36,5 cm-es fejátmérövel született (sajna nem fért ki). Egy szintén 23 hetes kismama

Szia! Elöször is ne aggódj! Senki sem gép. Az adatok nem is tudom hány terhesség átlagából vannak kiszámítva. És mindenki hasában másképp fejlödik a baba. Lehet, hogy a te babád majd a következö hetekben fog gyorsabban fejlödni. Nálam pl.az elsö terhességnél (18hét + 6nap) 46 mm volt. A kisfiam 36, 5 cm-es fejátmérövel született (sajna nem fért ki). Egy szintén 23 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató szavakat!
Sziasztok! Az elsö válaszoló vagyok! Bocsi, igazatok van. Szóval a fejnek a kerülete (ahogy ezt már születéskor mérni szokás). De azért köszi, hogy így is megértettetek.
Az elõzõ hozzászólónak: 36, 5 cm-es fejátmérõjû újszülött? Én 28 éves vagyok és csak 24 cm-es a fejátmérõm... Nem tévesztetted össze a fej kerületével?
FEJKÖRFOGAT

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!