Találatok a következő kifejezésre: 21 hetes vagyok ma (28 db)

21 hetes vagyok ma megcsusztam a füriben a hasamat nem ütöttem meg csak megrándult egy kicsit gondolom a hasizom meg a karom. Lehet baja a babámnak?

Legjobb válasz: szio!!!! Ne aggodj!!a babo odabennt biztonságban van:-)))) pláne hogy irtad,nemütötted be a pocid......ugyhogy nyugi:-)))) de azért vigyázz magatokra:-)) Üdv 30heteske!!!!

szio!!!! Ne aggodj!!a babo odabennt biztonságban van:-)))) pláne hogy irtad, nemütötted be a pocid......ugyhogy nyugi:-)))) de azért vigyázz magatokra:-)) Üdv 30heteske!!!!
Na aggódj, ilyen története szinte mindenkinek van, és szó szerint estem hasra. Elég tisztességes védelme van a babának, nem igazán szokott gond lenni az ilyen kalandokból. (hasfal, méh és magzatvíz)Ha nem görcsölsz vagy/és vérzel akkor biztos nincs semmi baj.
Szia! Szerintem is jól körbe van párnázva a babád. Ha nem fáj a hasad, nincsenek görcseid, a baba mocorog nem gondolnám, hogy baj lehet. Sajnos szinte minden kismama kicsit ügyetlenebbé válik. Vigyázz magatokra!
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek azóta már elég aktivan mocizik a lányom:) )ugylátszik egyre bénább az ember lánya a hónapok elörehaladtával:) ))Jo babavárást

21 hetes vagyok. Ma nagyon fáj a derekam és a pocim. Remélem minden rendben odabennt. Mitől lehet?

Legjobb válasz: szia. egyéb tünet? megeröltetés, felfázás. bár az én pocim is fájdogált minden ok nélkül. mindenesetre beszélj egy nõgyógyásszal biztos ami biztos alapon.

szia. egyéb tünet? megeröltetés, felfázás. bár az én pocim is fájdogált minden ok nélkül. mindenesetre beszélj egy nõgyógyásszal biztos ami biztos alapon.
A kérdező hozzászólása: Inkább a derekam fájdogál, mint a pocim. Lehet, hogy csak az idõjárástól.(ha van ilyen)
Szia! Szedj magnéziumot! Nekem is nagyon fájt a derekam meg a csontjaim is amióta rendszeresen szedem a magnéziumot azóta nem fáj! Azért kérdezd meg a dokid! Én 16.héttöl szedem.26 hetes kismama

Ma első alkalommal éreztem hogy rosszul vagyok, alig kapok levegőt? Ez mitől lehet? Nagyon féltem hogy elájulok. Volt másnak is ilyen? 21 hetes vagyok

Legjobb válasz: Szia. Én is kb a 20-21. hét után jöttek rám a rosszulétek azóta is szenvedek tölük. Hol leesik a vérnyomásom és majdnem elájulok hol pedig magas és majd ki esik a szivem.Azt mondják ez ezzel jár,mivel most nem egy hanem két fõ vérkeringését kell ellátni a szervezetnek. Talán ez is egy olyan idõszak amin majd túl leszünk mint az elsõ 12 hét.Csak nagyon sok folyadékot javasoltak és ha alacsony a vérnyomás egy kis kolát vagy tejes kávét igyál. 25 hetes kismama

Szia. Én is kb a 20-21. hét után jöttek rám a rosszulétek azóta is szenvedek tölük. Hol leesik a vérnyomásom és majdnem elájulok hol pedig magas és majd ki esik a szivem.Azt mondják ez ezzel jár, mivel most nem egy hanem két fõ vérkeringését kell ellátni a szervezetnek. Talán ez is egy olyan idõszak amin majd túl leszünk mint az elsõ 12 hét.Csak nagyon sok folyadékot javasoltak és ha alacsony a vérnyomás egy kis kolát vagy tejes kávét igyál. 25 hetes kismama
Szia! Én szinte az elsõ héttõl végig émelyegtem és hánytam. Alig vártam a 12. hetet, hátha enyhülnek a tünetek. Most a 14. hétben járok, az émelygés-hányás elmúlt, de nagyon erõs szívdobogásom van, és már kétszer elájultam. Olyan hirtelen jött, hogy semmit sem tudtam tenni ellene. Az orvosom azt mondta, sajnos elég sok kismamánál jelentkeznek ezek a tünetek. Nekem is sok folyadékot, gyenge kávét és a colát javasolták.
Nekem is vannak ilyen tüneteim már elég rég óta. 36 hetes vagyok de nem múlt el.

Ma már többször éreztem a pocimban, mintha a kisbabám megfeszítené magát odabent. Ez rossz? Ma eléggé stresszes a munkahelyen, lehet hogy ezt érezt meg? 21 hetesek vagyunk.

Legjobb válasz: Szerintem csak fészkelödik még tud forogni mert elfér de azért már nem olyan pindur.azért probálj meg ne idegeskedni mert az rá is hatással van.Amugy nem rossz mikor még nagyobb lesz egyre intenzivebben fogod érezni a feszitést 39 hetes kismama

Szerintem csak fészkelödik még tud forogni mert elfér de azért már nem olyan pindur.azért probálj meg ne idegeskedni mert az rá is hatással van.Amugy nem rossz mikor még nagyobb lesz egyre intenzivebben fogod érezni a feszitést 39 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató választ!! :) boldog babavárást!!

18 hetes kötelezö vérvétel után hányadik héten kell menni ujra vérvételre? (nálunk csak 28 héten lesz vércukormérés) 21 hetes vagyok védönöt nem sikerült elérnem ma

Legjobb válasz: 18 hetes kötelezõ vérvétel? Ez érdekes. Nálunk is úgy volt, hogy 16 hetesen az AFP vérvétel, ott csak ezt nézték, majd a 24 hét körül a terheléses cukor, itt néztek teljes vérképet is. Ha nálatok a 28. héten csinálják a terhelésest, akkor az lesz a következõ vérvétel.

18 hetes kötelezõ vérvétel? Ez érdekes. Nálunk is úgy volt, hogy 16 hetesen az AFP vérvétel, ott csak ezt nézték, majd a 24 hét körül a terheléses cukor, itt néztek teljes vérképet is. Ha nálatok a 28. héten csinálják a terhelésest, akkor az lesz a következõ vérvétel.
Hát nálunk nem volt 18 hetesen vérvétel, hanem 16 hetesen AFP, utána 23-24 hetesen cukoorterhelés, természetesen mellette pluszban a szokásos vérkép.
Elvileg a 24. és a 26. hét között kell a terheléses cukrot és az általános vérvételt csináltatni. Ha a dokid azt mondta, hogy a 28. héten lesz a cukor, akkor lehet, hogy a többi is.
Nálunk a 2.vérvétel 16hetesen van, a3.-ra 24hetesen kell mennem, ez a terheléses vércukor.

23 hetes vagyok ma az uh-n az orvos 52mm-es BPD-t mért és a papírra azt, hogy 21 hetes terhesség, a magzati hétnek megfelelően legalább egy fél centiméterrel nagyobbnak kellene lennie a BPD-nek. Mi lehet ennek az oka?

Legjobb válasz: Szia! Elöször is ne aggódj! Senki sem gép. Az adatok nem is tudom hány terhesség átlagából vannak kiszámítva. És mindenki hasában másképp fejlödik a baba. Lehet, hogy a te babád majd a következö hetekben fog gyorsabban fejlödni. Nálam pl.az elsö terhességnél (18hét + 6nap) 46 mm volt. A kisfiam 36,5 cm-es fejátmérövel született (sajna nem fért ki). Egy szintén 23 hetes kismama

Szia! Elöször is ne aggódj! Senki sem gép. Az adatok nem is tudom hány terhesség átlagából vannak kiszámítva. És mindenki hasában másképp fejlödik a baba. Lehet, hogy a te babád majd a következö hetekben fog gyorsabban fejlödni. Nálam pl.az elsö terhességnél (18hét + 6nap) 46 mm volt. A kisfiam 36, 5 cm-es fejátmérövel született (sajna nem fért ki). Egy szintén 23 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató szavakat!
Sziasztok! Az elsö válaszoló vagyok! Bocsi, igazatok van. Szóval a fejnek a kerülete (ahogy ezt már születéskor mérni szokás). De azért köszi, hogy így is megértettetek.
Az elõzõ hozzászólónak: 36, 5 cm-es fejátmérõjû újszülött? Én 28 éves vagyok és csak 24 cm-es a fejátmérõm... Nem tévesztetted össze a fej kerületével?
FEJKÖRFOGAT

7 hetes terhesség? Utolsó menstruációm júl.21-én volt. E szerint 7 hetes vagyok. Ma voltam uh-n, ahol 14x12 mm-es petezsákot láttak, de üresen.

:- ( Azt mondták még várunk, mert fiatal terhesség. Az igaz, hogy a ciklusaim 31-32 naposak, peteérésem pedig kb.17-21. szokott lenni, és a baba aug 7-én vagy 11-én fogant. Így kb."4-5 hetes vagyok". Én akkor is aggódom.

Legjobb válasz: Nem szeretnélek elkeseríteni, de én ugyan így jártam és sajnos nem lett boldog az eredménye. Visszahívtak jövõ hétre UH-ra? Nekem sem volt sem embrió sem szikhólyag a petezsákban, azonban az nem is volt ilyen nagy (csak 7mm). Ha jövõ héten újra mész, akkor úgyis minden kiderül, addig csak azt tudom javasolni, hogy bízz magadban és a babádban.

Nem szeretnélek elkeseríteni, de én ugyan így jártam és sajnos nem lett boldog az eredménye. Visszahívtak jövõ hétre UH-ra? Nekem sem volt sem embrió sem szikhólyag a petezsákban, azonban az nem is volt ilyen nagy (csak 7mm). Ha jövõ héten újra mész, akkor úgyis minden kiderül, addig csak azt tudom javasolni, hogy bízz magadban és a babádban.

21 hetes vagyok és ma reggel egy nyúlós, átlátszó valami volt a bugyimon, mi lehetett?

Ugye még nem lehetett a nyákdugó? Úgy tudom, annak pirosas, barnás a színe és eres kicsit. Nagyon nem lenne jó, ha az lenne...Nem volt véres, teljesen tiszta és átlátszó volt. Másnak volt hasonló?

Legjobb válasz: Szerintem csak bõvebb folyás.

Szerintem csak bõvebb folyás.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Nyálkás folyásom szinte a kezdetektõl van, csak ez most egy darabban jött ki.
Nekem 3 szülésbõl kétszer színtelen kocsonyás anyag volt a nyákdugó, nem volt véres. Szerintem a biztonság kedvéért menj el dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Olyan volt, mint ovulációkor szokott lenni a méhnyák. Ha ez segít valakinek.
A kérdező hozzászólása: Bemegyek ügyeletre, mert amúgy is 2000-es volt már a 16. héttõl a méhszáj értékem. Majd megírom, mi volt. Drukkoljatok!
Lehet a nyákdugó volt, ja menj be jobb ha megnéznek :)
A kérdező hozzászólása: Voltam ügyeleten. Hál'Istennek teljesen zárt vagyok, a nyákdugó a helyén van. Viszont a gombás fertõzésem megint kijött és az okozott ilyen nyúlós vackot:-) Köszi a válaszokat. Minden jót nektek!

21 hetes vagyok. Az ultrahangon ma azt mondták, meg a papíromra így van írva, hogy "az átlgosnál valamivel több magzatvíz". Baj lehet?

korábban mindíg átlaghos volt.Most viszont nagyon meg vagyok ijedve, hogy valami baj van a babával.

Legjobb válasz: Hívd fel a dokidat. Ha az õ válasza nem elégit ki, kérdezz meg más orvost is.

Hívd fel a dokidat. Ha az õ válasza nem elégit ki, kérdezz meg más orvost is.
Nekem is ezt mondták pont ennyi idõsen. Én is megrémültem mert én azt olvastam hogy ez a terhességi cukor egyik elõjele. Körbe telefonáltam a védõnõm, a diabetológiát és az orvosom is és mindenki megnyugtatott hogy ez változhat is. Hol több hol kevesebb. Szóval nem kell aggódni. Vércukrot meg úgy is néztek és néznek is majd, ha gond lenne ott kiderülne. De szerencsére nincs.
Szia! Nem biztos , hogy baj van.Nekem 18 hetesen mondták hogy átlagosnál több a magzatvíz/kontroll 2 hét múlva/ és már 27 hetesek vagyunk.Igaz , elmentem 4d-s uhra(pár nappal késõbb) , hogy mi a helyzet és ott minden rendben volt .Az aggódásom miatt elmentem másik kórházba (megelõzte a 2 hetes kontrolt) genetikai uh-ra és semmi baj nem volt.A 2 héttel késõbbin azt mondták , hogy alig -alig több nem kell aggódnom.24 hetesen már minden rendben volt.Ne aggódj , minden rendben lesz.Az AFP jelzett valami bajt?Ha normális értékeid lettek akkor felesleges a pánik.Minden jót és boldog babavárást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Minden eredményem, az afp minden uh eddig tökéletes volt.

21 hetes vagyok, és feszül a hasam. Ma voltam dokinál, aki azt mondta, hogy zárt a méhszáj, és a baba is jól van. Elküldött egy teljes vérkép+vizeletre. Mi derülhet ki ebből a vizsgálatból?

Illetve Augmentint írt fel felfázásra. Merjem beszedni ?

Legjobb válasz: Ne haragudj,de hogy várod azt el itt laikusoktól, hogy felülbírálják az orvost? Szerintem ez már mindennek a teteje.Remélem, senki nem teszi ezt meg!!!

Ne haragudj, de hogy várod azt el itt laikusoktól, hogy felülbírálják az orvost? Szerintem ez már mindennek a teteje.Remélem, senki nem teszi ezt meg!!!
A kérdező hozzászólása: Szerintem kicsit félreértetted a kérdést. Azt kérdeztem, hogy mi derülhet ki a vérvételbõl. Ha primitív vagy, és nem tudod a kérdést értelmezni, akkor inkább egy másik oldalt ajánlanék neked.
Nem is tudom, ki kérdezte, hogy beszedheti-e a gyógyszert....Ezért van annyi öngyógyító, ezért van ennyi ellenálló baktérium-nehéz nekünk az ilyen betegekkel.Egyébként akkor is az orvost kérdezd, mert nem hiszem, hogy itt akadna egy is.A vérképbõl a gyulladás jeleit keresi, a vizeletbõl a bacikat, vért, fehérjét, ami szintén gyulladás jele.A sértegetésért kitiltás jár, édesem.Nem vagyok primitív, nem tudhatod, ki van a másik oldalon.
A kérdező hozzászólása: Szerintem a sértegetést nem én kezdtem. Valószínû hogy azért kérdezek meg valamit, mert szeretnék rá érdemi választ kapni durva beszólás helyett. Ha pedig valaki nem tud segíteni akkor sértegetni (ahogy Te írtad) teljesen felesleges.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!