Találatok a következő kifejezésre: 21 hetes vagyok ikreket (3 db)

21 hetes kismama vagyok ikreket várok. Mindkét baba (1Fiú1Lány) normális súlyú, hosszú. A kisfiúnál csak egy vesét találtak. A kislánynál a köldökzsinórban 3 ér helyett csak 2 ér található. A szívük tökéletesen működik. Mire számíthatok?

Legjobb válasz: Szerintem mondta volna a doki, ha gond van. Ha a szivecskék vernek, és amúgy normális méretüek a babák, nem hinném, hogy gond lenne. De azét konzultálj orvossal, akár többel is. Olyan jó lehet ikerket várni:-) Én is számítottam rá, párom családjában több is van, de egy babás vagyok 26 hetesen:) Gratulálok és kicsit irigyellek:-)

Szerintem mondta volna a doki, ha gond van. Ha a szivecskék vernek, és amúgy normális méretüek a babák, nem hinném, hogy gond lenne. De azét konzultálj orvossal, akár többel is. Olyan jó lehet ikerket várni:-) Én is számítottam rá, párom családjában több is van, de egy babás vagyok 26 hetesen:) Gratulálok és kicsit irigyellek:-)
Nagymamám 80 éves lesz hamarosan, és egy vesével élte le az életét.
Nyugodj meg, mégha így is van, egy vesével is teljes értékû életet lehet élni. Amúgy még az is elõfordulhat, hogy a késõbbiekben rábbukkanak a másikra is. Mindenfélét hallottunk már, nem?Szóval ne aggódj, nyugi, vigyi magatokra és sok boldogságot! 16 hetes kismama
Nalunk 23. heten lattak csak egyet, maj par hetre ra lattak mindkettot. Meg varj egy picit es ha ugy is lenne hogy csak egy van attol meg tejes eletet elhet.
Ha a fiad egy vesével születne, akkor arra jobban kell majd vigyáznotok, mintha 2 lenne neki. Vagyis ne fázzon fel, igyon mindig elég folyadékot, ilyesmi.
Egy vesével uyganolyna életet lehet élni, mint kettõvel! nem lesz baj, ne aggódj:) )
kérdezz rá hogy mi a baja?
Én 20 hetes vagyok, egy babóval :) Az én párom is kissé szabadjára engedte magát, mióta babát várunk, de úgy gondolom, hogy ez (nála legalábbis)egyfajta lelki kapaszkodó a szabadság felé, amíg még lehet.Nem marad ki vagy tivornyázik, inkább kicsit néha több sör gurul le a torkán, mint ezelõtt, de nem gondolom, hogy ez aggodalomra adna okot.Van mikor hülyeségeket beszél amivel esetleg meg is bánt néha, de mindig megbánja.Szerintem ha majd valóságosnak érzi a picit el fog múlni ez is, lassacskán kezdenek feléledni az apai ösztönei is, pedig nem az a tipikus pocaksimogatós, "pihenj csak, majd én megcsinálom szívem" típusú apuka.Azt gondolom, hogy ésszerû kereteken belül megengedett lehet a szórakozás, de ha ez téged bánt vagy sért akkor beszélj róla a férjeddel, hogy aggaszt a viselkedése és indokold is meg, hogy miért.Mégiscsak 2 gyermeketek születik hamarosan, így jogosan kérheted számon a segítõkészségét, megértését, tiszteletét.Az idegeskedés pedig igenis árt, de elkerülhetetlen az életben.Minden helyzetben próbálj hideg fejjel gondolkodni, nyugodt maradni.Lélegezz mélyeket és ûzd el a stresszt.Minden jót kívánok neked és a babáitoknak, no meg persze a férjuradnak is :) 20 hetes kiamami
Elõször is ülj le vele és beszéljétek meg, hogy miért bulizik mostanában ennyit, illetve miért nem szól róla. Ha csak arról van szó, hogy beül valahova a barátaival egy jó csevegésre, nem kell korlátozni ebben, csak szóljon, hogy ne várd haza. Ha nagyon gyakran teszi minden indok nélkül, akkor valami van a háttérben, ami miatt nem akar otthon lenni. Ezt viszont tisztázni kell, mert késõbb még nagyobb gond lehet belõle. Te pedig próbálj megnyugodni, mert az a jó mindhármatoknak, ha boldog vagy! Szorítok, hogy minden jól alakuljon! 14 hónapos ikrek anyukája
Az én férjem csak menne menne és menne minden hétvégén. mivel mi nem járunk egymás nélkul bulizni ezért mondtam neki h én már nem birom, egy kis baráti osszeulés is fáraszto sokszor. de o nem hallgatott rám, nagyon sokat veszekedtunk ez végett, mig egyszer bekopte, hogy ugy érzi amint megszuletik a kicsi már nem mehet és most akarja behozni ezt az idot. aztán megbeszéltuk és azota ha nincs kedvem itthon maradunk :) 33 hetes kismama
3. válaszoló vagyok: én igazából arra tippelek, hogy vagy most próbálja még "kiélni" magát, mert a gyerkõcök születése után nem nagyon lehet, vagy kissé meg van ijedve a "dupla" apaság gondolatától és így próbálja levezetni a dolgokat. Sok férfi csinálja ezt az elsõ terhesség során. :)
nem egyszeru, de az biztos, hogy en mar reg nyakon csiptem volna, hogy egyaltalan, hogy mer teged ilyenekkel idegeisteni.en melysegesen follennek haborodva, ha az en ferjem szorakozni jarna most, mikor terhes vagyok!nekem kulfoldon dolgozik, de most intezi, hogy itthon lehessen velem ameddig csak kell... szerintem mielobb beszelj vele.
Sajnos a stressz nem tesz jót sem neked, sem a babáidnak. Kedves válaszolók, szuper, hogy ilyen empatikusak vagyunk az apukával, de nézzük csak meg: mégis õ az, aki eljár szórakozni, és cseppet sem izgatja, hogy az ikreket váró párját közben eszi az ideg... Szerintem is jó, ha leülnek megbeszélni a dolgokat, de nem tartom természetesnek, ha apuka menekül a szituációból és még értsük is meg. Mindketten tervezték és akarták a babákat, közös felelõsség, hát vállalja. Lehet, hogy most kapok majd hideget-meleget, de én a kismamát jobban sajnálom... És mi lesz akkor, ha a két baba is ilyen terhet rak az apukára lelkileg? Akkor is magára hagyja a családot? Nagyon el kellene beszélgetni vele már most, hogy mi legyen, mert ez nem korrekt. Mindenképpen beszélj vele, hogy ez téged bánt. Sok sikert!
Vagy csak elhanyagolod.Általában a kismamák elvannak foglalva saját magukkal és elfelejtik hogy van párjuk is aki szintén törõdésre és odafigyelésre vágyik.Ezért van az hogy inkább a bulizást és a haverokat választják.Ez szülés után se fog változni.Lehet hogy felháborodsz ezen de szerintem sok igazság van benne.
A kérdező hozzászólása: Köszike, aranyosak vagytok.
A kérdező hozzászólása: Nagyon öntörvényû vagyok....elvileg ketten szerettük volna a babáinkat.Ha bulizgatni akar akkor meg ne hozzánk járjon haza hanem oda ahol ezt eltûrik.Hisz számomra felfoghatatlan hogy ezt akkor kell csinálnia amikor már terhes vagyok ha nem lennék az már nem lennénk együtt...Hol van a felelõségtudata???Ilyenkor elhagyja õket??
A kérdező hozzászólása: Szió utolsó válaszadó. Na végre valaki aki engem ért meg és nem az apukának ad igazat, mivel ha már most nincs felellõségtudata akkor mi lesz ez után.Nekem mindegy ha eljár de akkor ne hozzám bújjon meg legalább addig állná meg az eljárkálást míg ki nem hordom a babákat hogy az ideg miatt nehogy valami bajuk legyen.Viszont tényleg fura hogy 5 és fél éve vagyunk együtt és eddig ilyet egyszer sem tett.Nos kérdem én miért nem akkor ment mikor még nem voltam terhes így talán sosem vállaltam volna vele babát??!Mindegy majd lesz valahogy....:-(

21. hetes kismama vagyok, ráadásul ikreket várok. A hasam alja szokott fájni, mintha megjönne, de nem görcsösen. Mostanában reggelente. Ez baj?

Legjobb válasz: nem baj de ha aggaszt és idegeskedsz miatta menj orvoshoz és õ majd megnyugtat. nem szabad idegeskedni sem mert attól is fájhat

nem baj de ha aggaszt és idegeskedsz miatta menj orvoshoz és õ majd megnyugtat. nem szabad idegeskedni sem mert attól is fájhat
Nekem is hasonló panaszaim voltak és majdnem 1 hetet feküdtem kórházban, de már elõtte is volt és gyulladást mutatott ki a vizeletem. Most, hogy kórházban voltam megint kell rá szednem semicillint, de jövõ héten jön meg a vizelettenyésztés eredménye, hogy milyen baktérium okozza a gyulladást. Erre azért vettek mintát bent, mert ha nem érzékeny az a baktérium a penicillin származékra, akkor mást kell szednem semicillin helyett. Én csak javasolni tudom, hogy legalább a háziorvosdtól kérj 1 beutalót vizelet vizsgálatra.
Még annyit, hogy én is ikreket várok. 24 h
Szia!Én is voltam terhes ikrekkel és nekem is sokat görcsölt a hasam.Sok magnéziumot kell szedni.Te mennyit szedsz?Nekem 3x2 MagneB6-ot kellett szednem.Megkérdezhetem hogy milyen nemûek?Egy vagy kétpetéjûek?Hogy bírod?
A kérdező hozzászólása: Nekem a Magne B6-ból 3x1 kell szednem az orvos szerint. Azt nem tudták megmondani, hogy egypetéjûek, vagy kétpetéjûek. De azt megmondták, hogy kislányok lesznek.
A kérdező hozzászólása: Úgy ahogy bírom, valamikor rosszabbul, de ez ritkábban van. De ahhoz képest elsõ babákra jól bírom.
Én vagyok aki kérdezgetett.Ha majd legközelebb mész dokihoz mindenképpen mondd meg neki hogy görcsölget a hasad, én is elõször 3x1 MagneB6-ot szedtem, majd megmondja ha esetleg többet kell szedned.Nekem 24 hetesen kezdett keményedni a hasam biztos neked is nemsokára fog én akkor kezdtem el 3x2-õt szedni.Jó babavárást kívánok neked!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!