Találatok a következő kifejezésre: 21 hetes vagyok es nem (40 db)

Miért nem rúgdos? Itt mindenki azt irja hogy milyen aktiv a babája meg mekkorákat rúg.21 hetes vagyok és alig mozdul, meg nem is valami eröseket. Baj lehet?

Már vagy 3hete érzem mozogni de nem sürün.

Legjobb válasz: Óhhh, ne aggódj még csak most kezdõdik:) Nálunk pl. a párom még csak ilyenkor kezdte érezni(21 hetesen), és leginkább este mikor kényelmesen elfeküdtem. Én most 29 hetes vagyok, na most már rugdalózik rendesen.

Óhhh, ne aggódj még csak most kezdõdik:) Nálunk pl. a párom még csak ilyenkor kezdte érezni(21 hetesen), és leginkább este mikor kényelmesen elfeküdtem. Én most 29 hetes vagyok, na most már rugdalózik rendesen.
Nekem is lustácskább volt a pocakban a lányom(úg ykellett ébresztgetni minden vizsgálatnál, hogy le lehessen egyáltalán mérni normálisan), idekint viszont egy igazi kétemberes energiagombócnak bizonyult :)
Nincs baj.Én 23hetesen éreztem elõszõr határozott mozgást.Sokszor volt olyan nap még késöbb is alig éreztem.Majd olyan 34hetesen jött egy idõszak, hogy nem fért a bõrébe, mára inkább meg csak helyezkedik.Nem vagyunk egyformák, sokaknak nem rug akkorákat.Én vizsgálatok elött õszilét iszom, nekünk nagyon bejött, ilyenkor ugyérzem aerobik oktató lesz.De egyébként nyugi van.Ne izgulj.
Ne izgulj! Én a 20.-21. héten éreztem hogy Õ mozgolódik odabent ( pedig az uh. alapján már akkor is nagyon kis aktív volt :) Kb. a 28.-29. hétig sokszor csak úgy igazán odafigyelve, lefeküdve éreztem igazán. Azóta szerencsére ha nem figyelek kimondottan oda, akkor is érzem Õt. Megnyugtató még ha néha-néha összerándulok is, akkorát rugdos, vagy úgy fészkelõdik. Jó kis mocorgolódós Kislányka :) Ja, és persze az elsõ NST vizsgálaton-tegnap alig mocorgolódott a Drága :) Ma persze aktív megint :) Szóval a lényeg hogy én is mindíg aggódva olvastam itt hogy már a 16. héten érzik és hogy milyen nagyokat rug, de igazán tényleg csak a 29. héttõl vannak nagyobb- érezhetõbb rugások-helyezkedések nálunk.
Nem kell izgulni, még 21hetesen nem vagy lemaradva semmirõl. Minden terhesség, minden baba más. Sõt, még babánként is van különbség, tehát vannak aktívabb napjaik/heteik, meg nyugisabbak. Te felnõtt létedre sem "ugibugizol" reggeltõl estig gondolom. :) Tehát nem kell izgulni. Lehet késõbb a terhesség vége felé meg akkorákat fog rúgni, hogy majd el fogod magad sírni a fájdalomtól, mert hogy ilyen is elõ szokott fordulni néhány kismamával.
nem igaz ne törödj senkivel velem is ugyan ez volt.alig éreztem és én is irtam a kismamáknak hát egyböl gondolhatod mikvoltak a válaszok.JAJ az enyém már 13-hetessen a másiké 14-15-16-STBÉs öket szétrugta a baba.Ne törödj semmivel és senkivel megnyugtatlak én 26-hetes vagyok és alig érzem olyan kis gyenge naponta 1-2 mozog de mondom nagyon gyenge és alig érzem.legyél boldog és semmi para Szia Zsuzsa
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen nektek a válaszokat. Biztatóan hatottak! :-)

21 hetes vagyok. Éjjel nem tudtam aludni, keményedett és görcsölt a hasam, tartott kb fél órát, utánna 2-3 óra múlva megint. Kicsit aggódom. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Jobb ha elmész dokihoz, ha megismélkõdõtt , akkor meg pláne! Inkább menj el potyára minthogy baj legyen. Nem véletlenül görcsöltél. Sok sikert! 23 hetes kismama

Jobb ha elmész dokihoz, ha megismélkõdõtt , akkor meg pláne! Inkább menj el potyára minthogy baj legyen. Nem véletlenül görcsöltél. Sok sikert! 23 hetes kismama
Lehet, hogy csak a méhed nõ, de jobb ha lát doki.
Mindenképpen szólj az orvosodnak, lehet, hogy semmi, lehet, hogy valami olyat ettél, ami miatt a beleid voltak a hibások, de inkább nézesd meg! Az a biztos, ha az orvos latja!
A kérdező hozzászólása: köszi...az lesz....mostanra elmúlt a görcs, de most meg néha szúrkál, a babókám azért mocorog.
Szedsz mangneb 6-ot? Nekem az nagyon sokat segített. A 26. héten bekerültem a kórházba mert már nagyon gázosak voltak a keményedéseim. Ott mondták, hogy naponta akár 6-ot is bevehetek belõle. Utána szedtem is rendesen és a végig kihúztuk. Sõt a kisasszony még két napot rá is húzott a kiírt idõpontra. Egy 8 hós kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: szedtem de csak 2x1...most vettem be többet, ugy érzem jobb, de holnap azért elmegyek a dokihoz
A kérdező hozzászólása: azt mondta a doki..magne b6 és fekvés, pihenés, de komoly baj nincs.

21 hetes vagyok, és veszélyeztetett terhes. Két napja úgy érzem, hogy a szeméremcsontomnál fáj. Mitől lehet? Ugye nem a méhszáj nyílik?

Dokihoz csak holnap tudok menni.

Legjobb válasz: Én valószínûnek tartom,hogy a méhszalagok feszülését érzed,mert azok a szeméremcsonthoz kötõdnek és ez nyilallás szerû fájdalmat okoz az alhasban.A méhszáj kinyílásást inkább sûrû haskeményedés,hasfeszülés kísérheti,vagy görcs.Ha holnap elmész dokihoz,említsd meg neki a tünetedet,úgyis megnézi majd a méhszájat és ha gond van,kapsz magnéziumot,vagy gyógyszeresen is lehet a további kinyílást megállítani,de szerintem nem erõl van szó,mert nekem is voltak olyan tüneteim,mint neked és zárva volt a méhszájam,csak nekem kicsit késõbb ,úgy a 24 hét körül volt hasonló szeméremcsont körüli fájdalmam.Pihenj,ha van rá lehetõséged,nekem attól javult.

Én valószínûnek tartom, hogy a méhszalagok feszülését érzed, mert azok a szeméremcsonthoz kötõdnek és ez nyilallás szerû fájdalmat okoz az alhasban.A méhszáj kinyílásást inkább sûrû haskeményedés, hasfeszülés kísérheti, vagy görcs.Ha holnap elmész dokihoz, említsd meg neki a tünetedet, úgyis megnézi majd a méhszájat és ha gond van, kapsz magnéziumot, vagy gyógyszeresen is lehet a további kinyílást megállítani, de szerintem nem erõl van szó, mert nekem is voltak olyan tüneteim, mint neked és zárva volt a méhszájam, csak nekem kicsit késõbb , úgy a 24 hét körül volt hasonló szeméremcsont körüli fájdalmam.Pihenj, ha van rá lehetõséged, nekem attól javult.

21 hetes vagyok és egy 57-36mm-es cisztám van, a háziorvosom, azt mondta, ha nem múlik el le kell szívni, ezt hogyan csinálják?

Legjobb válasz: Nekem is volt,ennél nagyobb,de felszívódott.álltalában elmúlik magától,de ha mégsem akkor sem piszkálják most,hacsak nem nagyon indokolt.pl vérzés vagy ilyesmi.megvárják a baba születését és esetleg ha császáros akkor ugyanakkor el is távolítják vagy gyógyszeres kezelés.de amíg nem okoz fájdalmat neked addíg nincs nagy gond vele.

Nekem is volt, ennél nagyobb, de felszívódott.álltalában elmúlik magától, de ha mégsem akkor sem piszkálják most, hacsak nem nagyon indokolt.pl vérzés vagy ilyesmi.megvárják a baba születését és esetleg ha császáros akkor ugyanakkor el is távolítják vagy gyógyszeres kezelés.de amíg nem okoz fájdalmat neked addíg nincs nagy gond vele.
ere gyogyszert szoktak irni. szerintem ne izgulj elmulik magátol. és a dokinak mutasd meg ne a házi orvosnak
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, örülnék ha nem esnének nekem, "késsel".
Általában megvárják a szülés végét, és ha nem múlik el magától, akkor vagy gyógyszeresen kezelik, vagy egy rutinmûtét során eltávolítják.

Gond van vagy természetes? 21 hetes vagyok, és tegnap kétszer bekeményedett a hasam. Először terhestorna közben, utána meg csak ülés közben. Kicsit szúrt is. Ilyen még nem volt. Ugye nincs gond?

Ez miatt nem mertünk este szexelni. Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Szia, szerintem természetes, ugyanis nyúlnak a méhszalagok, nõl a méh. Nekem is a terhesség 20. hetétõl naponta akár többször is bekeményedett a hasam. Nagyon jó rá a Magne B6 tabletta, illetve pihenj többet és ne idegeskedj, minden rendben lesz.

Szia, szerintem természetes, ugyanis nyúlnak a méhszalagok, nõl a méh. Nekem is a terhesség 20. hetétõl naponta akár többször is bekeményedett a hasam. Nagyon jó rá a Magne B6 tabletta, illetve pihenj többet és ne idegeskedj, minden rendben lesz.
Ez teljesen normális! Bár nem mindíg vesszük észre, de kb 20 percenként megkeményszik a has és ebben a fájdalommentes, de azért kellemetlen állapotban marad közel 20 másodpercig. Ez valójában a Braxton Hicks contractio, vagyis az úgynevezett fájdalmatlan megkeményedés. Ez végigkíséri a terhességed, csak eddig még nem figyeltél fel rá. Segíti a méh növekedését és megfelelõ keringést biztosít a méh vérereiben. Néha szúrásszerû fájdalmat is érezhetsz lent a hasad tájékán, ilyenkor megfeszül a méh izomzata. Próbálj pihenni.

21 hetes vagyok és a terhességem elején sokat hánytam úgy a 16. hétig, azóta nem, de tegnap a reggelit is ma meg epret és málnát ettem azt is. Ez normális? Visszatérhet a hányás? Ha igen mi okozza/okozhatja?

Legjobb válasz: én a 14. hétig hánytam, aztán elmúlt, és most nekem is visszatért, nem tudom mitõl, délután úgyis megyek orvoshoz , megkérdezem. de hallottam olyat, hogy esetleg sokat ehettél, baba már nyomhatja a gyomrodat, és ezért volt. de úgy tudom, ez a visszatérõ nem rendszeres, csak egyszer-egyszer van.

én a 14. hétig hánytam, aztán elmúlt, és most nekem is visszatért, nem tudom mitõl, délután úgyis megyek orvoshoz , megkérdezem. de hallottam olyat, hogy esetleg sokat ehettél, baba már nyomhatja a gyomrodat, és ezért volt. de úgy tudom, ez a visszatérõ nem rendszeres, csak egyszer-egyszer van.
SZia! Én nem voltam hányos a terhesség alatt, mégis a 35.héttõl minden nap többször is kijött belölem minden. Nem ettem más izû, más állagú kajákat mint addig, nem tömtem tele a hasam, szinte csak csipegettem. A doki azt mondta, hogy olyan helyre kucorodott be a baba, ahol nyomja a gyomrom és ezért lehet a hányás. Még a születése napján is hánytam. 40 hétre született. Üdv. 9 hónapos lányka anyuja

Tegnap voltam 4d-n és azt látták, hogy a méhlepényemen van egy kis dudor (21. hetes vagyok), és megnézték, hogy van-e ott áramlás és volt, azt mondták, hogy minden ok. Többet nem mondtak, de azért én aggódom, mi lehetett ez?

Legjobb válasz: Semmi , valószínûleg megvastagodott a lepényrész azon a területen, ha van keringés, akkor teljesen rendben van minden. Mindegy a méhlepény felületén van e dudor a lényeg, hogy legyen benne megfelelõ áramlás, ne meszesedjen nagyon, azt majd láthatod a késõbbi vizsgálatnál, ha lepény érettséget írnak. Ha ezek rendben vannak nem kell agggódni.

Semmi , valószínûleg megvastagodott a lepényrész azon a területen, ha van keringés, akkor teljesen rendben van minden. Mindegy a méhlepény felületén van e dudor a lényeg, hogy legyen benne megfelelõ áramlás, ne meszesedjen nagyon, azt majd láthatod a késõbbi vizsgálatnál, ha lepény érettséget írnak. Ha ezek rendben vannak nem kell agggódni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszodat, megnyugtattál! Remélem a késõbbiekben sem lesz vele baj, mert ez nem az elsõ "próbálkozásunk" babaügyben és amúgy is aggódunk eleget...

Nagyon félek.21. hetes vagyok és egy jó óra hosszáig moccani nem bírtam az ágyban, akkor erőseket nyílalt a hüvelyembe olyan éleseket, és a ott alul a csontokba is. Mi ez? Baj van?

7 ÉVE VÁRT BABA

Legjobb válasz: Ha ennyire megijedtél, miért nem hívod fel inkább a dokidat és kérdezed meg tõle? Szívbõl kívánom, hogy ne legyen semmi baj.

Ha ennyire megijedtél, miért nem hívod fel inkább a dokidat és kérdezed meg tõle? Szívbõl kívánom, hogy ne legyen semmi baj.
A kérdező hozzászólása: Most teljesen elmúlt, a dokim délután van megyek hozzá. Csak érdekelnek ilyen esetekben a következmények. Nem bírnám ki ha lenne valami vele :(
A kérdező hozzászólása: Azt még hozzá teszem hogy miközben így fájt, 2x rugott a baba, ez azért jót jelent ugye?
Nekem is volt hasonló a 24-32. hét között, csak nekem a jobb petefészkem körül nyilalt/fájt annyira, hogy moccani sem bírtam. A dokim azt mondta, hogy ez nem nagy baj. Azóta már van egy teljesen egészséges 2 hónapos babám. Ne izgulj, beszéld meg te is a dokiddal!

21 hetes vagyok és még nem jörr rám 1kg-se? Ezért a babámnak lehet valami baja?

Fogalmam sincs hogy miért nem hiszok amugy 82kg vagyok!

Legjobb válasz: Hát azért nem híztál,mert a baba még nem nõlt olyan sokat.Majd most fogsz hízni ahogy a baba nõl.Az ideális hízás max 10 kg.Én is csak félidõ után híztam mind a két terhességnél.Egyikkel 6 kg 3350gr lett,másikkal 8 kg 3600 lett a gyerek.Én sem voltam sovány 72kg val keztdtem a terhességeket.

Hát azért nem híztál, mert a baba még nem nõlt olyan sokat.Majd most fogsz hízni ahogy a baba nõl.Az ideális hízás max 10 kg.Én is csak félidõ után híztam mind a két terhességnél.Egyikkel 6 kg 3350gr lett, másikkal 8 kg 3600 lett a gyerek.Én sem voltam sovány 72kg val keztdtem a terhességeket.
Ne aggódj, ez teljesen jó, sõt ideális. Tény, hogy szinte mindenki hízik már a 20. hétig (bár az szakirodalom azt mondja, hogy félidõig még nem indokolt a hízás), de az egészséges hízás mértéke nagyban függ a kiinduló testsúlytól is. Minél több a súlyfelesleg a kismamán, annál kevesebbet indokolt hízni terhesség alatt. Igazából az olyan sokat emlegetett 13 kg-mos megengedett hízás is a normál testalkatúakra vonatkozik. A munkatársam 87 kilóval kezdte a terhességet, amihez 167 centi társult és a szülés elõtt végül 85 kg volt, ugyanis az orvosa szénhidrát diétára fogta már az elején. Én 178 centihez voltam 63 kg és nekem 18 kilót engedélyeztek terhesség végéig, BMI alapján számolták ki, ugyanis elég vékony voltam. Nagy eséllyel meg is lesz, ugyanis a 33. hétben vagyok és most járok 13 kiló plusznál.
"Engedélyeztek"... Úr Isten, mintha minden csak a kilók körül forogna, nem is a kisbaba körül! Az a baj, hogy a legtöbb kismama állandóan a kilókkal foglalkozik. Ha hízik az a baj, ha nem hízik, akkor meg az. 21 hetesen még apró a baba, akkor ugyan mitõl híznál? Max a megnövekedett mennyiségû vértõl, és magzati mellékrészektõl 1-2 kg-ot. De az sem biztos. Nyugi, majd a vége felé fog rádmenni elég kg.
Szia! A babádnak szerintem semmi baja sincs. Én 31 hetes vagyok és összesen 3 kilót híztam. Valószínû, hogy nem is én, hanem a placenta, a baba, meg a magzatvíz nyom ennyit. Pedig eszem. Nekünk minden leletünk jó, a baba jól fejlõdik és egészséges. Ha 82 kiló vagy, akkor a babának van mibõl elvonnia a tápanyagot. Nekem is eltudja vonni, pedig én csak 76 kiló vagyok. És jól vagyunk! Boldog babavárást!
A barátnõm 95-el kezdte, 35 hetes és 2 kilót szedett fel, de jólvannak, és semmibaj, mert volt a kismamin elõtte annyi felesleg, amibõl a baba simán elél.. Ne aggódj ez miatt.
Jó neked:-) Én úgy vettem észre, hogy aki sovány testalkatú, arra töb kiló jön fel, mint akin amúgy is van valamennyi plusz kiló. Gondolom a szervezet úgy alakítja, ha van felesleg, akkor minek szedessen még fel.
Szia! Én vékony voltam a terhesség elõtt, a 20. hétig nem jött rám semmi. Most a 40. végén járunk, és minden rendben! Amúgy akik husisabban kezdik, általában kevesebbet is szednek fel. (Azért merem ezt mondani, h husis, mert én pl. 54 kg-mal kezdtem, és a végére sem értem el a 70-et, remélem, nem haragszol érte, nem bántani akartalak.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Boldog babavárást mindenkinek!:)

21. hetes vagyok, nem tudom normális e ahogy fáj lennt, néha olyan éleset nyíllal a hüvelyembe, és sokszor egy ponton folyamatosan fáj és szúr, máskor alig bírok felállni és kiegyenesedni?

Hozzá teszem hogy míg kisebb terhes voltam is voltak hasonlók akkor sokat uh-oztak, a babával mindig rendben volt minden, azt mondták valószín? vékony a hasfalam és mindent megérzek, egyszer?en csak n? a méh, és a baba nyomja szét a cuccokat! Most is lehet?

Legjobb válasz: Igen ez van most is nõl a babóca és a méhednek is kell vele nõni.Én 34 hetes vagyok és már nem bírok menni csak pár lépésést annyirra szúr,meg nyilal.Ne aggódj minden ok.üdv.34 hetes kismama.

Igen ez van most is nõl a babóca és a méhednek is kell vele nõni.Én 34 hetes vagyok és már nem bírok menni csak pár lépésést annyirra szúr, meg nyilal.Ne aggódj minden ok.üdv.34 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Féltem hogy pl méhszáj nyílást is jelenthet!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!