Találatok a következő kifejezésre: 21 hetes vagyok és ma (16 db)

21 hetes vagyok és ma reggel egy nyúlós, átlátszó valami volt a bugyimon, mi lehetett?

Ugye még nem lehetett a nyákdugó? Úgy tudom, annak pirosas, barnás a színe és eres kicsit. Nagyon nem lenne jó, ha az lenne...Nem volt véres, teljesen tiszta és átlátszó volt. Másnak volt hasonló?

Legjobb válasz: Szerintem csak bõvebb folyás.

Szerintem csak bõvebb folyás.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Nyálkás folyásom szinte a kezdetektõl van, csak ez most egy darabban jött ki.
Nekem 3 szülésbõl kétszer színtelen kocsonyás anyag volt a nyákdugó, nem volt véres. Szerintem a biztonság kedvéért menj el dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Olyan volt, mint ovulációkor szokott lenni a méhnyák. Ha ez segít valakinek.
A kérdező hozzászólása: Bemegyek ügyeletre, mert amúgy is 2000-es volt már a 16. héttõl a méhszáj értékem. Majd megírom, mi volt. Drukkoljatok!
Lehet a nyákdugó volt, ja menj be jobb ha megnéznek :)
A kérdező hozzászólása: Voltam ügyeleten. Hál'Istennek teljesen zárt vagyok, a nyákdugó a helyén van. Viszont a gombás fertõzésem megint kijött és az okozott ilyen nyúlós vackot:-) Köszi a válaszokat. Minden jót nektek!

21 hetes vagyok és a terhességem elején sokat hánytam úgy a 16. hétig, azóta nem, de tegnap a reggelit is ma meg epret és málnát ettem azt is. Ez normális? Visszatérhet a hányás? Ha igen mi okozza/okozhatja?

Legjobb válasz: én a 14. hétig hánytam, aztán elmúlt, és most nekem is visszatért, nem tudom mitõl, délután úgyis megyek orvoshoz , megkérdezem. de hallottam olyat, hogy esetleg sokat ehettél, baba már nyomhatja a gyomrodat, és ezért volt. de úgy tudom, ez a visszatérõ nem rendszeres, csak egyszer-egyszer van.

én a 14. hétig hánytam, aztán elmúlt, és most nekem is visszatért, nem tudom mitõl, délután úgyis megyek orvoshoz , megkérdezem. de hallottam olyat, hogy esetleg sokat ehettél, baba már nyomhatja a gyomrodat, és ezért volt. de úgy tudom, ez a visszatérõ nem rendszeres, csak egyszer-egyszer van.
SZia! Én nem voltam hányos a terhesség alatt, mégis a 35.héttõl minden nap többször is kijött belölem minden. Nem ettem más izû, más állagú kajákat mint addig, nem tömtem tele a hasam, szinte csak csipegettem. A doki azt mondta, hogy olyan helyre kucorodott be a baba, ahol nyomja a gyomrom és ezért lehet a hányás. Még a születése napján is hánytam. 40 hétre született. Üdv. 9 hónapos lányka anyuja

21 hetes vagyok, és feszül a hasam. Ma voltam dokinál, aki azt mondta, hogy zárt a méhszáj, és a baba is jól van. Elküldött egy teljes vérkép+vizeletre. Mi derülhet ki ebből a vizsgálatból?

Illetve Augmentint írt fel felfázásra. Merjem beszedni ?

Legjobb válasz: Ne haragudj,de hogy várod azt el itt laikusoktól, hogy felülbírálják az orvost? Szerintem ez már mindennek a teteje.Remélem, senki nem teszi ezt meg!!!

Ne haragudj, de hogy várod azt el itt laikusoktól, hogy felülbírálják az orvost? Szerintem ez már mindennek a teteje.Remélem, senki nem teszi ezt meg!!!
A kérdező hozzászólása: Szerintem kicsit félreértetted a kérdést. Azt kérdeztem, hogy mi derülhet ki a vérvételbõl. Ha primitív vagy, és nem tudod a kérdést értelmezni, akkor inkább egy másik oldalt ajánlanék neked.
Nem is tudom, ki kérdezte, hogy beszedheti-e a gyógyszert....Ezért van annyi öngyógyító, ezért van ennyi ellenálló baktérium-nehéz nekünk az ilyen betegekkel.Egyébként akkor is az orvost kérdezd, mert nem hiszem, hogy itt akadna egy is.A vérképbõl a gyulladás jeleit keresi, a vizeletbõl a bacikat, vért, fehérjét, ami szintén gyulladás jele.A sértegetésért kitiltás jár, édesem.Nem vagyok primitív, nem tudhatod, ki van a másik oldalon.
A kérdező hozzászólása: Szerintem a sértegetést nem én kezdtem. Valószínû hogy azért kérdezek meg valamit, mert szeretnék rá érdemi választ kapni durva beszólás helyett. Ha pedig valaki nem tud segíteni akkor sértegetni (ahogy Te írtad) teljesen felesleges.


Kinek milyenek voltak a méretek a 6. ik héten? Ma voltam ultrahangon, CRL 4, 04mm, GS (ami gondolom a petezsák) 21, 8mm, és 6+1 hetes vagyok:-) és már ver a szivecskéje

Legjobb válasz: 6+2-n 3mm, de valószínûleg akkor 6+0 voltam még csak. Már volt nálunk is pulzálás. Lassan kibújik a kiskrapek! :)

6+2-n 3mm, de valószínûleg akkor 6+0 voltam még csak. Már volt nálunk is pulzálás. Lassan kibújik a kiskrapek! :)
Szia, én 7 heteset tudok mondani. A papírt most nem tudom elõvasászni de a CRL-t tudom fejbõl ami 6, 8 mm volt akkor :)
nekem csak 8 hetes van. Crl: 19 mm volt.
nekem 7hetes, és crl: 11ml:)
jajj, dehogy mililiter, miliméter:) csak most olvastam egy szoptatós kérdést, és még az járt a fejemben:) bocsi!!
Nekem 6h+5naposan CRL:8mm

Ma vagyok 21 hetes terhes, és még idáig nem rúgott a babám. Nektek mikor rúgott először?

Legjobb válasz: Hm,ez érdekes.Átlag 16hetesen kezdenek mozogni,én akkor éreztem is.Hogy mikor rugott elöször azt már nemtom,de ahogy nött,annál többet mozgott és rugott.

Hm, ez érdekes.Átlag 16hetesen kezdenek mozogni, én akkor éreztem is.Hogy mikor rugott elöször azt már nemtom, de ahogy nött, annál többet mozgott és rugott.
A kérdező hozzászólása: Igen, ilyen buborékolást én is érzek már a 15. héttõl, habár most az utolsó pár napban valahogy ritkábban. Az orvosnál a nõvérke viszont azt mondta, hogy nem, 15. hétben még nem, úgyhogy nem is tudom, hogy milyen dátumot fogok bediktálni, mert ezzel teljesen összezavart... Köszi a válaszokat!!! Én arra vagyok igazán kiváncsi, hogy mikor érzek már ilyen erõsebb rúgásokat, még nem kéne?
Én is 22 hetesen éreztem elõször. Pedig vékony testalkatú vagyok. Azt mondta a dokim, hogy a méhen belüli fekvésen is múlik. De semmi pánik, majd mocorog õ, ha akar. Ja, és én nem éreztem semmi buborékolást, kutyorgást - amikor eljött az ideje rúgott :) csodás volt!
Szia! Én is így kb. a 21-22. héten éreztem az elsõ egyértelmû rúgásokat (elsõ baba). Elõtte csak bélmozgás-félét. Meg is lepõdtem, mert egész fent éreztem a rúgást, nem is gondoltam, hogy odáig elér a lába. :) Biztos, hogy függ a méhlepény elhelyezkedésétõl, a baba fekvésétõl is.
Az ügyesek érzik meg 16 hetesen, 18 hetes a nagy átlag, de a 20 hét körül szokták mondani, hogy már érezni lehet. EGyszer azt olvastam, hogy 22 hégit illene érezni, utána talán érdemes megnézetni. De hát nem vagyunk egyfromák.... Én 17 hetesen mertem mondani, hogy érzem, de akkor utólag már tudtam, hogy már 15 hetesen is ezt éreztem, csak nem mertem még azt gondolni, hogy a baba.
21-22 hetes voltam kb.
Szia! Nekem 16 hetesen kezdett mozgolódni a kisfiam.Azt mondta az orvos, hogy a vékonyabb testalkatú nõk elõbb megérzik.
Én 1.baba mozgását 15 hetesen, 2.babát 14 hetesen, 3.babát pedig 15 hetesen éreztem de ez tényleg korainak számíthat!Mondjuk a többedik terhességnél már tudod mit kell érezni:) A köreimben szinte mindenki 18-22 hetesen érezte elsõ ízben a picijét, ne aggódj:)
Én is a 21.hét után éreztem konkrétan õt.
szia én is ekkor éreztem mozgolódni, de elõtte éreztem olyat, mintha buborékok mozognának a pocakomban nem bél mozgás volt, hanem már a kicsike, csak akkor még nem tudtam, hogy az szóval, ha érzel már ilyen "buborékolást", akkor az a picikéd mozgása

21 hetes vagyok. Ma nagyon fáj a derekam és a pocim. Remélem minden rendben odabennt. Mitől lehet?

Legjobb válasz: szia. egyéb tünet? megeröltetés, felfázás. bár az én pocim is fájdogált minden ok nélkül. mindenesetre beszélj egy nõgyógyásszal biztos ami biztos alapon.

szia. egyéb tünet? megeröltetés, felfázás. bár az én pocim is fájdogált minden ok nélkül. mindenesetre beszélj egy nõgyógyásszal biztos ami biztos alapon.
A kérdező hozzászólása: Inkább a derekam fájdogál, mint a pocim. Lehet, hogy csak az idõjárástól.(ha van ilyen)
Szia! Szedj magnéziumot! Nekem is nagyon fájt a derekam meg a csontjaim is amióta rendszeresen szedem a magnéziumot azóta nem fáj! Azért kérdezd meg a dokid! Én 16.héttöl szedem.26 hetes kismama

21 hetes terhes vagyok és ma nagyon nyom a hasam. Ha fekszem ugy jo de ha felkelek ismét elkezd nyomni nehezedni. Mi ez?

Legjobb válasz: ebben az idöben a baba nagyon sokat nöl... eddig hetenkét csak egy centit nölt... de most már lesz egy olyan hét amelyben 10 centit fog nölni :) ilyenkor érezhetsz nyomó érzést... nekem fájt is... próbálj sokat pihenni :) üdv brigi mama

ebben az idöben a baba nagyon sokat nöl... eddig hetenkét csak egy centit nölt... de most már lesz egy olyan hét amelyben 10 centit fog nölni :) ilyenkor érezhetsz nyomó érzést... nekem fájt is... próbálj sokat pihenni :) üdv brigi mama
Bocsánatot kérek a kérdés feltevõjétõl, hogy OFF-olok, de annyira zavar valami. Rengeteg helyesírási hibát látok, de talán ez a "nöl" szó idegesít a legjobban! Kedves Válaszoló, a szó úgy hangzik helyesen, hogy nõ, tehát pl.: nõ a hasad, nõ a baba..stb..Minden jót!

21 hetes kismama vagyok és ma rántott camamber sajtot ettem ebédre. Ezt kívántam, de nagyon. Mi bajunk lehet ettől?

Legjobb válasz: Szerintem semmi bajod nem lesz tõle.Ami ártalmas a babának azt a szervezeted nem kívánja esetleg undorodni is fogsz tõle.Pedig lehet,hogy addig szeretted.

Szerintem semmi bajod nem lesz tõle.Ami ártalmas a babának azt a szervezeted nem kívánja esetleg undorodni is fogsz tõle.Pedig lehet, hogy addig szeretted.
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszadonak millió puszi!!!! Most végre megnyugodtam! Köszönöm :) )
hú, de nagy bunkó az elõzõ válaszadó. attól, hogy néhányszor eszel, még semmi bajod nem lesz. ennyi erõvel semmit nem kéne ennie, mert mindenben van E betû, és társai.én pl. hetente iszom egy pici minõségi vörösbort, és eljutottam már a 34.hétig. az ilyen leendõ anyukának már most sajnálom a gyerekeit. az ilyen kajáknak a túlzott, és rendszeres evése nem ajánlott. de az egy alkalom ezt a két fogalmat nem meríti ki. bízzál magadban, és a testedben. vigyázz magadra, sok sikert, és további jó étvágyat.
A kérdező hozzászólása: Én a kérdezõ vagyok és az elõttem válaszolónak írnám, hogy nem arra voltam kiváncsi, hogyan kritizálod a többi válaszadót. Szinte mindent elolvastam már a terhességgel kapcsolatba, mi ajánlott és mi nem, de valahogy a camamberrõl megfeletkeztem. Ezért ma bûntudatom volt és ezért írtam nektek. Most már utánna olvastam a baktériumnak ami benne lehet (nem kórokozó), és magas hõ hatására elpusztul, (ezt nem jól tudtad). Az egyik portálon meg egy orvos azt írta róla, hogy a Bakony Camambert, ha nem járt le a szavatossága, akkor nem okoz gondot. Ettõl függetlenül, biztos hogy nem eszem többet! Azért kösz, a nem túl szívélyes választ.Gondolom Te tökéletes vagy és soha nem kerülsz ilyen helyzetbe.
Ja, az elõzõ válaszomat még annyival egészíteném ki, hogy nem számít, hogy rántva etted, ez baktérium, de nem kórokozó, és így nem is pusztul el a fõzéstõl, sütéstõl. A lágy sajtokkal nincs baj, ezt a riogatást már sokszor hallottam, de nem igaz, csak sokan hallották, hogy penészes sajtot nem szabad enni, de gondolom nem jól jegyezték meg. Természetesen egyed amit kívánsz, de azért az jó nagy hülyeség, hogy mindent, aki ezt írta, néha gondolkodhatna (bár a helyesírásán látszik ("tölle"), hogy valószínûleg nem az esze az erõssége. Hiszen azért mindent, amit kívánsz, nem lehet megenni/inni (pl. alkohol, nyers hús, stb.). Egyél nyugodtan mindent, amit szeretsz, de vannak bizonyos kivételek.
Miért ad az tanácsot, aki nem nézett utána?????? CAMAMBERT SAJTOT NEM SZABAD ENNI TERHESEN, MERT VETÉLÉST OKOZHAT!!! Oké, ettõl valószínûleg nem lesz bajod, de ne egyél többször.
Életemben nem ittam a natúr tejet. Az elsõ terhességem alatt mégis kívántam és jólesett. Csak nyersen ne egyél ilyesmit, fõzve nyugodtan.
Nagyon jól tetted hogy ettél sajtot rántva semmi bajod nem lehet tölle meg a babának sem nyugodtan egyél azt amit megkivánsz én is etttem mindent a gyerekeimmel és itt vannak és jól vannak kivánok neketek sok egészséget
Ártalmas baci az tényleg van bennük, vagyis azt beszélik, de én még soha nem találkoztam vele, pedig terhességem elõtt is kilószám tudtam enni.Amúgy az a bizonyos baci hõkezelés hatására elpusztul.Ez pont olyan, h nyers tojást sem ehetsz, de ha megsütöd/fõzöd máris lehet.Edd csak nyugodtan, ha kívánod:)
a lágy és a penészes sajtokban van v-mi baci, ami ártalmas a babára!
spec. nem leendõ anyuka vagyok, én már szültem, de mindegy, kedves mindentudó. Csak szerettem volna rávilágítani, hogy vannak ártalmas dolgok. Azt is mondtam, hogy egy alkalomtól nem lesz baj valószínûleg, de minek kockáztatni. A penészes sajtokban található gombák és baktéruom egészen mások, mint a mesterséges ízfokozók, ezek ugyanis valóban képesek vetélést okozni. Nekem ezt így mondta a nõgyógyász, ennyi. Amúgy miért sajnálod a gyerekemet? Azért, mert õ legalább meg fog tanulni helyesen írni, vagy mert nem fog úgy tanácsokat osztogatni, hogy nem tudja, mirõl beszél? Gondolom neked is megvan az a dolog, amire majd neveled a gyerekedet, mert szerinted úgy a helyes, hát nálam éppen ez az. De szerintem ezzel fejezzük is be a vitát, mert ennek a kérdéshez már nincs sok köze. Nyugodtan le lehet pontozni, szívélyeskedjetek csak egymással nyugodtan, én ennél felnõttebbnek érzem magam.

Hány napos, hetes terhes vagyok? Máj.21-én volt utoljára mensim és ma reggel (jun.24) POZITIVAT teszteltem.

Egyébként nekem elöbb jelent meg a T csik,mint a C és erösebb is a T csik,meg egy kicsit mintha el lenne mosódva,de csak épphogy. Számit valamit?

Legjobb válasz: Szia! 4+6 hetes terhes vagy, holnap már 5 hetes leszel! :-) gratulálok nektek!! :-) nem jelent semmit, hogy milyen a csík, ezzel ne törõdj a csík az csík! :-) Boldog Babavárást!

Szia! 4+6 hetes terhes vagy, holnap már 5 hetes leszel! :-) gratulálok nektek!! :-) nem jelent semmit, hogy milyen a csík, ezzel ne törõdj a csík az csík! :-) Boldog Babavárást!
http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html Én nagyon szeretem ezt a naptárt!
Hát ha gondolod jövõhéten is elmehetsz, én is 6 hetesen voltam elõször, igaz elég korai még ilyenkor, de legalább addig is letudhatod a vér-vizeletvételt meg az EKG-t :-)
Jövõ hét vége felé ütemeznék be egy nõgyógyászt a helyedben, addigra már valószínûleg szívhangja is lesz. De mindenképpen menj el 2 héten belül, hogy ki tudják szûrni a méhen kívüli terhességet! Sok boldogságot nektek!
A kérdező hozzászólása: De érdekes....olyan soknak tünik, hogy már 5 hetes leszek holnap?De hiszek nektek. Ja....és mikor kell nögyógyászhoz mennem?
a teherbe esés legvalószínûbb napja június 4 gratulálok
szia nekem is május 21-én jött meg utoljára és múlt héten teszteltem :) elsõ babád?lenne kedved beszélgetni néha?hova valósi vagy?
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Olyan hihetetlen....de mégis mikor foganhatott meg vajon? Nem megy még nekem ez a kiszámolgatás.
4+6 hetes vagy (4 hetes és 6 napos terhesség), elvileg holnap töltöd be az 5. hetet. Elméletileg 02.24.-én fogsz szülni. Ez viszont még változhat az ultrahangos vizsgáltok eredményei alapján.
Ma vagy 5 hetes és 0 napos :-)) Ha most mész uh-ra, csak petezsákot fog látni, egy hét múlva pedig elvileg már szívhangot is. Akkor fogod tudni kiszámolni, hogy mikor foganhatott, ha meglesz az elsõ uh. (De a 12 hetes uh a legpontosabb).Ha nem középidõben fogant, akkor látni fogja az orvos, hogy kisebb.

23 hetes vagyok ma az uh-n az orvos 52mm-es BPD-t mért és a papírra azt, hogy 21 hetes terhesség, a magzati hétnek megfelelően legalább egy fél centiméterrel nagyobbnak kellene lennie a BPD-nek. Mi lehet ennek az oka?

Legjobb válasz: Szia! Elöször is ne aggódj! Senki sem gép. Az adatok nem is tudom hány terhesség átlagából vannak kiszámítva. És mindenki hasában másképp fejlödik a baba. Lehet, hogy a te babád majd a következö hetekben fog gyorsabban fejlödni. Nálam pl.az elsö terhességnél (18hét + 6nap) 46 mm volt. A kisfiam 36,5 cm-es fejátmérövel született (sajna nem fért ki). Egy szintén 23 hetes kismama

Szia! Elöször is ne aggódj! Senki sem gép. Az adatok nem is tudom hány terhesség átlagából vannak kiszámítva. És mindenki hasában másképp fejlödik a baba. Lehet, hogy a te babád majd a következö hetekben fog gyorsabban fejlödni. Nálam pl.az elsö terhességnél (18hét + 6nap) 46 mm volt. A kisfiam 36, 5 cm-es fejátmérövel született (sajna nem fért ki). Egy szintén 23 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató szavakat!
Sziasztok! Az elsö válaszoló vagyok! Bocsi, igazatok van. Szóval a fejnek a kerülete (ahogy ezt már születéskor mérni szokás). De azért köszi, hogy így is megértettetek.
Az elõzõ hozzászólónak: 36, 5 cm-es fejátmérõjû újszülött? Én 28 éves vagyok és csak 24 cm-es a fejátmérõm... Nem tévesztetted össze a fej kerületével?
FEJKÖRFOGAT


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!