Találatok a következő kifejezésre: 21 hetes vagyok és lehet hogy (8 db)

Miért nem rúgdos? Itt mindenki azt irja hogy milyen aktiv a babája meg mekkorákat rúg.21 hetes vagyok és alig mozdul, meg nem is valami eröseket. Baj lehet?

Már vagy 3hete érzem mozogni de nem sürün.

Legjobb válasz: Óhhh, ne aggódj még csak most kezdõdik:) Nálunk pl. a párom még csak ilyenkor kezdte érezni(21 hetesen), és leginkább este mikor kényelmesen elfeküdtem. Én most 29 hetes vagyok, na most már rugdalózik rendesen.

Óhhh, ne aggódj még csak most kezdõdik:) Nálunk pl. a párom még csak ilyenkor kezdte érezni(21 hetesen), és leginkább este mikor kényelmesen elfeküdtem. Én most 29 hetes vagyok, na most már rugdalózik rendesen.
Nekem is lustácskább volt a pocakban a lányom(úg ykellett ébresztgetni minden vizsgálatnál, hogy le lehessen egyáltalán mérni normálisan), idekint viszont egy igazi kétemberes energiagombócnak bizonyult :)
Nincs baj.Én 23hetesen éreztem elõszõr határozott mozgást.Sokszor volt olyan nap még késöbb is alig éreztem.Majd olyan 34hetesen jött egy idõszak, hogy nem fért a bõrébe, mára inkább meg csak helyezkedik.Nem vagyunk egyformák, sokaknak nem rug akkorákat.Én vizsgálatok elött õszilét iszom, nekünk nagyon bejött, ilyenkor ugyérzem aerobik oktató lesz.De egyébként nyugi van.Ne izgulj.
Ne izgulj! Én a 20.-21. héten éreztem hogy Õ mozgolódik odabent ( pedig az uh. alapján már akkor is nagyon kis aktív volt :) Kb. a 28.-29. hétig sokszor csak úgy igazán odafigyelve, lefeküdve éreztem igazán. Azóta szerencsére ha nem figyelek kimondottan oda, akkor is érzem Õt. Megnyugtató még ha néha-néha összerándulok is, akkorát rugdos, vagy úgy fészkelõdik. Jó kis mocorgolódós Kislányka :) Ja, és persze az elsõ NST vizsgálaton-tegnap alig mocorgolódott a Drága :) Ma persze aktív megint :) Szóval a lényeg hogy én is mindíg aggódva olvastam itt hogy már a 16. héten érzik és hogy milyen nagyokat rug, de igazán tényleg csak a 29. héttõl vannak nagyobb- érezhetõbb rugások-helyezkedések nálunk.
Nem kell izgulni, még 21hetesen nem vagy lemaradva semmirõl. Minden terhesség, minden baba más. Sõt, még babánként is van különbség, tehát vannak aktívabb napjaik/heteik, meg nyugisabbak. Te felnõtt létedre sem "ugibugizol" reggeltõl estig gondolom. :) Tehát nem kell izgulni. Lehet késõbb a terhesség vége felé meg akkorákat fog rúgni, hogy majd el fogod magad sírni a fájdalomtól, mert hogy ilyen is elõ szokott fordulni néhány kismamával.
nem igaz ne törödj senkivel velem is ugyan ez volt.alig éreztem és én is irtam a kismamáknak hát egyböl gondolhatod mikvoltak a válaszok.JAJ az enyém már 13-hetessen a másiké 14-15-16-STBÉs öket szétrugta a baba.Ne törödj semmivel és senkivel megnyugtatlak én 26-hetes vagyok és alig érzem olyan kis gyenge naponta 1-2 mozog de mondom nagyon gyenge és alig érzem.legyél boldog és semmi para Szia Zsuzsa
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen nektek a válaszokat. Biztatóan hatottak! :-)

21 hetes vagyok, és veszélyeztetett terhes. Két napja úgy érzem, hogy a szeméremcsontomnál fáj. Mitől lehet? Ugye nem a méhszáj nyílik?

Dokihoz csak holnap tudok menni.

Legjobb válasz: Én valószínûnek tartom,hogy a méhszalagok feszülését érzed,mert azok a szeméremcsonthoz kötõdnek és ez nyilallás szerû fájdalmat okoz az alhasban.A méhszáj kinyílásást inkább sûrû haskeményedés,hasfeszülés kísérheti,vagy görcs.Ha holnap elmész dokihoz,említsd meg neki a tünetedet,úgyis megnézi majd a méhszájat és ha gond van,kapsz magnéziumot,vagy gyógyszeresen is lehet a további kinyílást megállítani,de szerintem nem erõl van szó,mert nekem is voltak olyan tüneteim,mint neked és zárva volt a méhszájam,csak nekem kicsit késõbb ,úgy a 24 hét körül volt hasonló szeméremcsont körüli fájdalmam.Pihenj,ha van rá lehetõséged,nekem attól javult.

Én valószínûnek tartom, hogy a méhszalagok feszülését érzed, mert azok a szeméremcsonthoz kötõdnek és ez nyilallás szerû fájdalmat okoz az alhasban.A méhszáj kinyílásást inkább sûrû haskeményedés, hasfeszülés kísérheti, vagy görcs.Ha holnap elmész dokihoz, említsd meg neki a tünetedet, úgyis megnézi majd a méhszájat és ha gond van, kapsz magnéziumot, vagy gyógyszeresen is lehet a további kinyílást megállítani, de szerintem nem erõl van szó, mert nekem is voltak olyan tüneteim, mint neked és zárva volt a méhszájam, csak nekem kicsit késõbb , úgy a 24 hét körül volt hasonló szeméremcsont körüli fájdalmam.Pihenj, ha van rá lehetõséged, nekem attól javult.

Baj lehet? 21 hetes vagyok és most vettem észre, hogy "barnázok".

A hasam úgy feszül, mint pé-kor annak idején, de a baba mozog. Viszont ez a barnás nyák baj? Mit csináljak?? Nagyon félek!

Legjobb válasz: Szia, Nem orvosi rendelõ, és nem UH az oldal, sipirc dokihoz. Lehet a pici megnyomott és bevéreztél, de lehet valami komolyabb baj. Jobb ha doki megnézi...

Szia, Nem orvosi rendelõ, és nem UH az oldal, sipirc dokihoz. Lehet a pici megnyomott és bevéreztél, de lehet valami komolyabb baj. Jobb ha doki megnézi...
Szia Szerintem is menj dokihoz. Inkább legyen egy felesleges utad egy kis semmiség miatt. Ettõl te is megnyugszol és legalább tudni fogod, hogy mi történt!! Majd írd meg, hogy mi volt! Drukkolok, hogy ne legyen baj
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Felhívtam az orvosomat és mondta, hogy vegyek magnéziumot, szedjem azt (3x1-et) és ha nem enyhül a feszülés a hasamban, akkor megvizsgál még a héten. Bízom benne, hogy nem lesz baj!
Nekem ez a 12.hét körül volt.Azt mondta a Dokim hogy sok nõnél elõfordul a terhesség alatt!Egy vizsgálatot megér, de nyugodj meg nem hiszem hogy baj lenne!


Alszik a babád ne izgulj! Próbálj meg kényelmetlen testhelyzetet felvenni és akkor biztos meg fog mozdulni és megnyugszol.
Szia! Ne izgulj nincs semmi baj!!! nekem is van ilyen...eléggé aggasztó de õ is alszik valamikor:) Nem csak jó testhelyzetben mozdulhat meg hanem akkor is ha kényelmetlen neked is mert akkor valszeg neki is az és akkor majd meg mozdul:) ) minden jót 20 hetes kismama:)
meg kicsi majd kesobb jobban erzed ha mozog, en orultem mikor aludt mert a bordaimat majd eltorte.nyugi, nincs gaz.
Szia. Biztos, hogy semmi gond.Ez mindenkinél így van.Mozog ö, csak még kissebbeket rúg, vagy nyom, és aze´rt nem érzed indíg, meg hát alszik.Nyugodj meg ma, vagy holnap biztosan érezni fogod.Az is lehet, hogy a te babád nyugodtabb, és nem is fog annyit mozogni. Nekem már sokszor fáj olyan eröseket nyom.De ettöl szebb érze´s nem kell. Gratula a babához. 29hetes kismama.
Az elején még nem fogod minden nap érezni. Nagyon sokat alszik még és minden mozgását még egyébként sem érzed csak amikor közelebb van a méhed falához és erõsebbeket rúg! Ez miatt ne aggódj biztos minden rendben. Ez normális dolog!
Szerintem sincs okod aggodalomra.Az elejen kevesebbet erzed a mozgasokat, mert hamar elfarad a pici, de az is elofordul hogy nem erzed meg olyan eroteljesnek a mocorgasokat.En a 20. heten ereztem eloszor , hogy ficankol, de csak estenkent, napkozben semmit.Most mar egyre tobbszor es eroteljesebben mozog mindegy milyen napszak van.Tudtomra adja ha valami tetszik vagy epp nem tetszik neki.Gondolok zenere vagy kenyelmetlen testhelyzetre peldaul.Ugyhogy nyugi!:) Gratula a babahoz!24 hetes kismama

Mostanában többször észrevettem, hogy kissé vizesedem. Csak 21 hetes vagyok. Mitől lehet ez, és mit tehetnék ellene?

Sokszor olvastam már, hogy mit nem lehet enni, tehát hogy só- és f?szermentes diétát kell tartani. Ha teljesen elhagyom ezeket, akkor mégis mit ehetnék és azokat hogyan készíthetem el? Van esetleg olyan oldal, ahol utána lehetne nézni mindennek?

Legjobb válasz: Szia!!!Nem muszáj só és fûszermentes diétát tartani csak ovatosan kell vellük báni.És pihenj sokat közzbe pocold fel a lábidat.Hidel jo lesz,legalábbis nekem ezt ajánloták ha esetleg vízesedek.36hetes kismama.Jo baba várást!!!.UI:Netten mindent meg találsz bár milyen jellegü kérdéseid van!!!

Szia!!!Nem muszáj só és fûszermentes diétát tartani csak ovatosan kell vellük báni.És pihenj sokat közzbe pocold fel a lábidat.Hidel jo lesz, legalábbis nekem ezt ajánloták ha esetleg vízesedek.36hetes kismama.Jo baba várást!!!.UI:Netten mindent meg találsz bár milyen jellegü kérdéseid van!!!
A terhességi toxémia egyik jele is lehet a vizesedés. Legközelebb mindenképp vigyél vizeletet a védõnõdnek, hogy meg tudja nézni, van-e fehérje a vizeletedben. Amúgy a vizesedés azért lép fel, mert aveséd nem mûködik kellõképpen. Ezért vese UH-t szoktak ajánlani, gyógyszeresen kezelnek, késõbb rosszabb esetben kórházi befeketetés is lehet belõle.
Szia. Amikor csak lehetõséged van rá akkor pakold fel a lábaid és pihengess, és igyál csalánteát, az vízhajtó hatású ez segíthet.Kellemes babavárást.

21 hetes vagyok. Lehet hülyeség, de ha a hasfalamnál érzek mozgást az a baba és nem lehetnek a beleim? Csak mert mostanában nagyon keveset mozog a baba viszont nem tudom már, hogy néha Õt érzem vagy a bélgázokat?

A dokimat ma akarom felhívni mert aggódom. Lehet nincs rá okom, lehet hogy csak az id? vagy másképp fekszik mint eddig, de azért remélem nincs semmi baja. Mindig is puffadós voltam, és már nem tudom azt sem eldönteni hogy a bélgázok miatt érzem amit érzek vagy a babám az.

Legjobb válasz: Ilyenkor még könnyen össze lehet téveszteni a bélmozgást a magzattal, hiszen még nagy helye van a picurnak, "elvesznek" a mozdulatai. Ha úgy látod jónak, inkább menj el dokihoz, mert az a biztos. A vaklárma jobb, mintha tényleg baj lenne.

Ilyenkor még könnyen össze lehet téveszteni a bélmozgást a magzattal, hiszen még nagy helye van a picurnak, "elvesznek" a mozdulatai. Ha úgy látod jónak, inkább menj el dokihoz, mert az a biztos. A vaklárma jobb, mintha tényleg baj lenne.

23 hetes vagyok ma az uh-n az orvos 52mm-es BPD-t mért és a papírra azt, hogy 21 hetes terhesség, a magzati hétnek megfelelően legalább egy fél centiméterrel nagyobbnak kellene lennie a BPD-nek. Mi lehet ennek az oka?

Legjobb válasz: Szia! Elöször is ne aggódj! Senki sem gép. Az adatok nem is tudom hány terhesség átlagából vannak kiszámítva. És mindenki hasában másképp fejlödik a baba. Lehet, hogy a te babád majd a következö hetekben fog gyorsabban fejlödni. Nálam pl.az elsö terhességnél (18hét + 6nap) 46 mm volt. A kisfiam 36,5 cm-es fejátmérövel született (sajna nem fért ki). Egy szintén 23 hetes kismama

Szia! Elöször is ne aggódj! Senki sem gép. Az adatok nem is tudom hány terhesség átlagából vannak kiszámítva. És mindenki hasában másképp fejlödik a baba. Lehet, hogy a te babád majd a következö hetekben fog gyorsabban fejlödni. Nálam pl.az elsö terhességnél (18hét + 6nap) 46 mm volt. A kisfiam 36, 5 cm-es fejátmérövel született (sajna nem fért ki). Egy szintén 23 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató szavakat!
Sziasztok! Az elsö válaszoló vagyok! Bocsi, igazatok van. Szóval a fejnek a kerülete (ahogy ezt már születéskor mérni szokás). De azért köszi, hogy így is megértettetek.
Az elõzõ hozzászólónak: 36, 5 cm-es fejátmérõjû újszülött? Én 28 éves vagyok és csak 24 cm-es a fejátmérõm... Nem tévesztetted össze a fej kerületével?
FEJKÖRFOGAT

21 hetes várandós kismama vagyok és úgy néz ki, hogy egyedülálló lettem. Segítségeteket abban kérném, hogy anyagilag és lelkileg, hogy lehet ezt a helyzetet a legkedvezőbben megélni?

(pl. : új politikai helyzetben a támogatások; az apával való kapcsolattartás jó e, vagy majd ha meglesz a pici.. stb.)

Legjobb válasz: Én is így jártam, de amint megszületett a baba összeköltöztünk. Igaz azután is csak fél évig bírtuk, azóta látni se akarom. Behajtani nem volt mit rajta, mert alkalmi melói voltak, ilyen esetben az állam fizehte helyette valami minimál pénzt, és akkor neki jogában áll látni a kicsit. Én nem akartam, hogy bármi köze legyen hozzá, és a pénz sem érdekelt, pedig nem voltam rózsás helyzetben, de most havi 5ezret megér a nyugalmam (ez 8-9 éve volt). A korodat nem írtad le...lehet hogy az is fontos. Mivel nem írtál a háttérrõl nem tudok közelebbi tanácsot adni. Férjnél vagy, van-e apasági szerzõdés stb. Írj!

Én is így jártam, de amint megszületett a baba összeköltöztünk. Igaz azután is csak fél évig bírtuk, azóta látni se akarom. Behajtani nem volt mit rajta, mert alkalmi melói voltak, ilyen esetben az állam fizehte helyette valami minimál pénzt, és akkor neki jogában áll látni a kicsit. Én nem akartam, hogy bármi köze legyen hozzá, és a pénz sem érdekelt, pedig nem voltam rózsás helyzetben, de most havi 5ezret megér a nyugalmam (ez 8-9 éve volt). A korodat nem írtad le...lehet hogy az is fontos. Mivel nem írtál a háttérrõl nem tudok közelebbi tanácsot adni. Férjnél vagy, van-e apasági szerzõdés stb. Írj!
Szia! Nehéz helyzet. Én 13 hetesen letem szingli, most 25 hetes vagyok és nem érdekel semmi. Jól érzem megem, így is, ott a család, barátok... Nem stresszelek, bár néha elsírom magam, de az csak a hormonok miatt van. Pl. azon sírtam egyik nap, hogy kiszakadt a szemeteszsk, aztán meg csak nevettem rajta. Én nem keresem az apát, ha akar valamit majd szól. Viszont, úgy döntöttem ha 1 éves lesz a kisfiam és nem jelentkezik, se apasági vizsgálat, se semmi, akkor lemondó nyilatkozatot íraok alá vele. Nekem ne taálja ki késübb, amikor már ovis a gyerek, hogy igényt tartana rá. Én sem állok tól jól, saját cégem van és elég rosszul mennek a dolgok, de a pénze se kéne. Nagyon kellene nyaliznia, hogy vissza vegyem. A baba legyen az elsõ, senki más. Nem számítanék nagyobb támogatásra, mint egyedülálló anya, pár ezer forinttal kapun csak többet. Elég vicces... Kitarást és szép babavárást kívánok! :-)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszi a válaszokat.közben újra együtt vagyunk...nem tudom jól tettem e!?...:S 22 éves vagyok, a párom most kezdett el dolgozni a közelben, elõtte 3-om hónapig munkanélkül volt, abban reménykedem, hogy majd most helyreállunk! Õ 27 éves, de nem érzi magát felkészülve az apaságra, pedig egészséges kisfiút várok. Remélem helyrejön minden, mert én is bõgõs vagyok....és van hogyha megbánt órákig bõgõzök...és ezt szerintem a kicsi is érzi.:(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!