Találatok a következő kifejezésre: 21 hetes vagyok és lehet (22 db)

Miért nem rúgdos? Itt mindenki azt irja hogy milyen aktiv a babája meg mekkorákat rúg.21 hetes vagyok és alig mozdul, meg nem is valami eröseket. Baj lehet?

Már vagy 3hete érzem mozogni de nem sürün.

Legjobb válasz: Óhhh, ne aggódj még csak most kezdõdik:) Nálunk pl. a párom még csak ilyenkor kezdte érezni(21 hetesen), és leginkább este mikor kényelmesen elfeküdtem. Én most 29 hetes vagyok, na most már rugdalózik rendesen.

Óhhh, ne aggódj még csak most kezdõdik:) Nálunk pl. a párom még csak ilyenkor kezdte érezni(21 hetesen), és leginkább este mikor kényelmesen elfeküdtem. Én most 29 hetes vagyok, na most már rugdalózik rendesen.
Nekem is lustácskább volt a pocakban a lányom(úg ykellett ébresztgetni minden vizsgálatnál, hogy le lehessen egyáltalán mérni normálisan), idekint viszont egy igazi kétemberes energiagombócnak bizonyult :)
Nincs baj.Én 23hetesen éreztem elõszõr határozott mozgást.Sokszor volt olyan nap még késöbb is alig éreztem.Majd olyan 34hetesen jött egy idõszak, hogy nem fért a bõrébe, mára inkább meg csak helyezkedik.Nem vagyunk egyformák, sokaknak nem rug akkorákat.Én vizsgálatok elött õszilét iszom, nekünk nagyon bejött, ilyenkor ugyérzem aerobik oktató lesz.De egyébként nyugi van.Ne izgulj.
Ne izgulj! Én a 20.-21. héten éreztem hogy Õ mozgolódik odabent ( pedig az uh. alapján már akkor is nagyon kis aktív volt :) Kb. a 28.-29. hétig sokszor csak úgy igazán odafigyelve, lefeküdve éreztem igazán. Azóta szerencsére ha nem figyelek kimondottan oda, akkor is érzem Õt. Megnyugtató még ha néha-néha összerándulok is, akkorát rugdos, vagy úgy fészkelõdik. Jó kis mocorgolódós Kislányka :) Ja, és persze az elsõ NST vizsgálaton-tegnap alig mocorgolódott a Drága :) Ma persze aktív megint :) Szóval a lényeg hogy én is mindíg aggódva olvastam itt hogy már a 16. héten érzik és hogy milyen nagyokat rug, de igazán tényleg csak a 29. héttõl vannak nagyobb- érezhetõbb rugások-helyezkedések nálunk.
Nem kell izgulni, még 21hetesen nem vagy lemaradva semmirõl. Minden terhesség, minden baba más. Sõt, még babánként is van különbség, tehát vannak aktívabb napjaik/heteik, meg nyugisabbak. Te felnõtt létedre sem "ugibugizol" reggeltõl estig gondolom. :) Tehát nem kell izgulni. Lehet késõbb a terhesség vége felé meg akkorákat fog rúgni, hogy majd el fogod magad sírni a fájdalomtól, mert hogy ilyen is elõ szokott fordulni néhány kismamával.
nem igaz ne törödj senkivel velem is ugyan ez volt.alig éreztem és én is irtam a kismamáknak hát egyböl gondolhatod mikvoltak a válaszok.JAJ az enyém már 13-hetessen a másiké 14-15-16-STBÉs öket szétrugta a baba.Ne törödj semmivel és senkivel megnyugtatlak én 26-hetes vagyok és alig érzem olyan kis gyenge naponta 1-2 mozog de mondom nagyon gyenge és alig érzem.legyél boldog és semmi para Szia Zsuzsa
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen nektek a válaszokat. Biztatóan hatottak! :-)

21 hetes vagyok, és veszélyeztetett terhes. Két napja úgy érzem, hogy a szeméremcsontomnál fáj. Mitől lehet? Ugye nem a méhszáj nyílik?

Dokihoz csak holnap tudok menni.

Legjobb válasz: Én valószínûnek tartom,hogy a méhszalagok feszülését érzed,mert azok a szeméremcsonthoz kötõdnek és ez nyilallás szerû fájdalmat okoz az alhasban.A méhszáj kinyílásást inkább sûrû haskeményedés,hasfeszülés kísérheti,vagy görcs.Ha holnap elmész dokihoz,említsd meg neki a tünetedet,úgyis megnézi majd a méhszájat és ha gond van,kapsz magnéziumot,vagy gyógyszeresen is lehet a további kinyílást megállítani,de szerintem nem erõl van szó,mert nekem is voltak olyan tüneteim,mint neked és zárva volt a méhszájam,csak nekem kicsit késõbb ,úgy a 24 hét körül volt hasonló szeméremcsont körüli fájdalmam.Pihenj,ha van rá lehetõséged,nekem attól javult.

Én valószínûnek tartom, hogy a méhszalagok feszülését érzed, mert azok a szeméremcsonthoz kötõdnek és ez nyilallás szerû fájdalmat okoz az alhasban.A méhszáj kinyílásást inkább sûrû haskeményedés, hasfeszülés kísérheti, vagy görcs.Ha holnap elmész dokihoz, említsd meg neki a tünetedet, úgyis megnézi majd a méhszájat és ha gond van, kapsz magnéziumot, vagy gyógyszeresen is lehet a további kinyílást megállítani, de szerintem nem erõl van szó, mert nekem is voltak olyan tüneteim, mint neked és zárva volt a méhszájam, csak nekem kicsit késõbb , úgy a 24 hét körül volt hasonló szeméremcsont körüli fájdalmam.Pihenj, ha van rá lehetõséged, nekem attól javult.

Baj lehet? 21 hetes vagyok és most vettem észre, hogy "barnázok".

A hasam úgy feszül, mint pé-kor annak idején, de a baba mozog. Viszont ez a barnás nyák baj? Mit csináljak?? Nagyon félek!

Legjobb válasz: Szia, Nem orvosi rendelõ, és nem UH az oldal, sipirc dokihoz. Lehet a pici megnyomott és bevéreztél, de lehet valami komolyabb baj. Jobb ha doki megnézi...

Szia, Nem orvosi rendelõ, és nem UH az oldal, sipirc dokihoz. Lehet a pici megnyomott és bevéreztél, de lehet valami komolyabb baj. Jobb ha doki megnézi...
Szia Szerintem is menj dokihoz. Inkább legyen egy felesleges utad egy kis semmiség miatt. Ettõl te is megnyugszol és legalább tudni fogod, hogy mi történt!! Majd írd meg, hogy mi volt! Drukkolok, hogy ne legyen baj
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Felhívtam az orvosomat és mondta, hogy vegyek magnéziumot, szedjem azt (3x1-et) és ha nem enyhül a feszülés a hasamban, akkor megvizsgál még a héten. Bízom benne, hogy nem lesz baj!
Nekem ez a 12.hét körül volt.Azt mondta a Dokim hogy sok nõnél elõfordul a terhesség alatt!Egy vizsgálatot megér, de nyugodj meg nem hiszem hogy baj lenne!


Mostanában többször észrevettem, hogy kissé vizesedem. Csak 21 hetes vagyok. Mitől lehet ez, és mit tehetnék ellene?

Sokszor olvastam már, hogy mit nem lehet enni, tehát hogy só- és f?szermentes diétát kell tartani. Ha teljesen elhagyom ezeket, akkor mégis mit ehetnék és azokat hogyan készíthetem el? Van esetleg olyan oldal, ahol utána lehetne nézni mindennek?

Legjobb válasz: Szia!!!Nem muszáj só és fûszermentes diétát tartani csak ovatosan kell vellük báni.És pihenj sokat közzbe pocold fel a lábidat.Hidel jo lesz,legalábbis nekem ezt ajánloták ha esetleg vízesedek.36hetes kismama.Jo baba várást!!!.UI:Netten mindent meg találsz bár milyen jellegü kérdéseid van!!!

Szia!!!Nem muszáj só és fûszermentes diétát tartani csak ovatosan kell vellük báni.És pihenj sokat közzbe pocold fel a lábidat.Hidel jo lesz, legalábbis nekem ezt ajánloták ha esetleg vízesedek.36hetes kismama.Jo baba várást!!!.UI:Netten mindent meg találsz bár milyen jellegü kérdéseid van!!!
A terhességi toxémia egyik jele is lehet a vizesedés. Legközelebb mindenképp vigyél vizeletet a védõnõdnek, hogy meg tudja nézni, van-e fehérje a vizeletedben. Amúgy a vizesedés azért lép fel, mert aveséd nem mûködik kellõképpen. Ezért vese UH-t szoktak ajánlani, gyógyszeresen kezelnek, késõbb rosszabb esetben kórházi befeketetés is lehet belõle.
Szia. Amikor csak lehetõséged van rá akkor pakold fel a lábaid és pihengess, és igyál csalánteát, az vízhajtó hatású ez segíthet.Kellemes babavárást.

21 hetes vagyok és még nem jörr rám 1kg-se? Ezért a babámnak lehet valami baja?

Fogalmam sincs hogy miért nem hiszok amugy 82kg vagyok!

Legjobb válasz: Hát azért nem híztál,mert a baba még nem nõlt olyan sokat.Majd most fogsz hízni ahogy a baba nõl.Az ideális hízás max 10 kg.Én is csak félidõ után híztam mind a két terhességnél.Egyikkel 6 kg 3350gr lett,másikkal 8 kg 3600 lett a gyerek.Én sem voltam sovány 72kg val keztdtem a terhességeket.

Hát azért nem híztál, mert a baba még nem nõlt olyan sokat.Majd most fogsz hízni ahogy a baba nõl.Az ideális hízás max 10 kg.Én is csak félidõ után híztam mind a két terhességnél.Egyikkel 6 kg 3350gr lett, másikkal 8 kg 3600 lett a gyerek.Én sem voltam sovány 72kg val keztdtem a terhességeket.
Ne aggódj, ez teljesen jó, sõt ideális. Tény, hogy szinte mindenki hízik már a 20. hétig (bár az szakirodalom azt mondja, hogy félidõig még nem indokolt a hízás), de az egészséges hízás mértéke nagyban függ a kiinduló testsúlytól is. Minél több a súlyfelesleg a kismamán, annál kevesebbet indokolt hízni terhesség alatt. Igazából az olyan sokat emlegetett 13 kg-mos megengedett hízás is a normál testalkatúakra vonatkozik. A munkatársam 87 kilóval kezdte a terhességet, amihez 167 centi társult és a szülés elõtt végül 85 kg volt, ugyanis az orvosa szénhidrát diétára fogta már az elején. Én 178 centihez voltam 63 kg és nekem 18 kilót engedélyeztek terhesség végéig, BMI alapján számolták ki, ugyanis elég vékony voltam. Nagy eséllyel meg is lesz, ugyanis a 33. hétben vagyok és most járok 13 kiló plusznál.
"Engedélyeztek"... Úr Isten, mintha minden csak a kilók körül forogna, nem is a kisbaba körül! Az a baj, hogy a legtöbb kismama állandóan a kilókkal foglalkozik. Ha hízik az a baj, ha nem hízik, akkor meg az. 21 hetesen még apró a baba, akkor ugyan mitõl híznál? Max a megnövekedett mennyiségû vértõl, és magzati mellékrészektõl 1-2 kg-ot. De az sem biztos. Nyugi, majd a vége felé fog rádmenni elég kg.
Szia! A babádnak szerintem semmi baja sincs. Én 31 hetes vagyok és összesen 3 kilót híztam. Valószínû, hogy nem is én, hanem a placenta, a baba, meg a magzatvíz nyom ennyit. Pedig eszem. Nekünk minden leletünk jó, a baba jól fejlõdik és egészséges. Ha 82 kiló vagy, akkor a babának van mibõl elvonnia a tápanyagot. Nekem is eltudja vonni, pedig én csak 76 kiló vagyok. És jól vagyunk! Boldog babavárást!
A barátnõm 95-el kezdte, 35 hetes és 2 kilót szedett fel, de jólvannak, és semmibaj, mert volt a kismamin elõtte annyi felesleg, amibõl a baba simán elél.. Ne aggódj ez miatt.
Jó neked:-) Én úgy vettem észre, hogy aki sovány testalkatú, arra töb kiló jön fel, mint akin amúgy is van valamennyi plusz kiló. Gondolom a szervezet úgy alakítja, ha van felesleg, akkor minek szedessen még fel.
Szia! Én vékony voltam a terhesség elõtt, a 20. hétig nem jött rám semmi. Most a 40. végén járunk, és minden rendben! Amúgy akik husisabban kezdik, általában kevesebbet is szednek fel. (Azért merem ezt mondani, h husis, mert én pl. 54 kg-mal kezdtem, és a végére sem értem el a 70-et, remélem, nem haragszol érte, nem bántani akartalak.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Boldog babavárást mindenkinek!:)

21 hetes vagyok. Éjjel nem tudtam aludni, keményedett és görcsölt a hasam, tartott kb fél órát, utánna 2-3 óra múlva megint. Kicsit aggódom. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Jobb ha elmész dokihoz, ha megismélkõdõtt , akkor meg pláne! Inkább menj el potyára minthogy baj legyen. Nem véletlenül görcsöltél. Sok sikert! 23 hetes kismama

Jobb ha elmész dokihoz, ha megismélkõdõtt , akkor meg pláne! Inkább menj el potyára minthogy baj legyen. Nem véletlenül görcsöltél. Sok sikert! 23 hetes kismama
Lehet, hogy csak a méhed nõ, de jobb ha lát doki.
Mindenképpen szólj az orvosodnak, lehet, hogy semmi, lehet, hogy valami olyat ettél, ami miatt a beleid voltak a hibások, de inkább nézesd meg! Az a biztos, ha az orvos latja!
A kérdező hozzászólása: köszi...az lesz....mostanra elmúlt a görcs, de most meg néha szúrkál, a babókám azért mocorog.
Szedsz mangneb 6-ot? Nekem az nagyon sokat segített. A 26. héten bekerültem a kórházba mert már nagyon gázosak voltak a keményedéseim. Ott mondták, hogy naponta akár 6-ot is bevehetek belõle. Utána szedtem is rendesen és a végig kihúztuk. Sõt a kisasszony még két napot rá is húzott a kiírt idõpontra. Egy 8 hós kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: szedtem de csak 2x1...most vettem be többet, ugy érzem jobb, de holnap azért elmegyek a dokihoz
A kérdező hozzászólása: azt mondta a doki..magne b6 és fekvés, pihenés, de komoly baj nincs.

21 hetes vagyok. Lehet hülyeség, de ha a hasfalamnál érzek mozgást az a baba és nem lehetnek a beleim? Csak mert mostanában nagyon keveset mozog a baba viszont nem tudom már, hogy néha Õt érzem vagy a bélgázokat?

A dokimat ma akarom felhívni mert aggódom. Lehet nincs rá okom, lehet hogy csak az id? vagy másképp fekszik mint eddig, de azért remélem nincs semmi baja. Mindig is puffadós voltam, és már nem tudom azt sem eldönteni hogy a bélgázok miatt érzem amit érzek vagy a babám az.

Legjobb válasz: Ilyenkor még könnyen össze lehet téveszteni a bélmozgást a magzattal, hiszen még nagy helye van a picurnak, "elvesznek" a mozdulatai. Ha úgy látod jónak, inkább menj el dokihoz, mert az a biztos. A vaklárma jobb, mintha tényleg baj lenne.

Ilyenkor még könnyen össze lehet téveszteni a bélmozgást a magzattal, hiszen még nagy helye van a picurnak, "elvesznek" a mozdulatai. Ha úgy látod jónak, inkább menj el dokihoz, mert az a biztos. A vaklárma jobb, mintha tényleg baj lenne.
Alszik a babád ne izgulj! Próbálj meg kényelmetlen testhelyzetet felvenni és akkor biztos meg fog mozdulni és megnyugszol.
Szia! Ne izgulj nincs semmi baj!!! nekem is van ilyen...eléggé aggasztó de õ is alszik valamikor:) Nem csak jó testhelyzetben mozdulhat meg hanem akkor is ha kényelmetlen neked is mert akkor valszeg neki is az és akkor majd meg mozdul:) ) minden jót 20 hetes kismama:)
meg kicsi majd kesobb jobban erzed ha mozog, en orultem mikor aludt mert a bordaimat majd eltorte.nyugi, nincs gaz.
Szia. Biztos, hogy semmi gond.Ez mindenkinél így van.Mozog ö, csak még kissebbeket rúg, vagy nyom, és aze´rt nem érzed indíg, meg hát alszik.Nyugodj meg ma, vagy holnap biztosan érezni fogod.Az is lehet, hogy a te babád nyugodtabb, és nem is fog annyit mozogni. Nekem már sokszor fáj olyan eröseket nyom.De ettöl szebb érze´s nem kell. Gratula a babához. 29hetes kismama.
Az elején még nem fogod minden nap érezni. Nagyon sokat alszik még és minden mozgását még egyébként sem érzed csak amikor közelebb van a méhed falához és erõsebbeket rúg! Ez miatt ne aggódj biztos minden rendben. Ez normális dolog!
Szerintem sincs okod aggodalomra.Az elejen kevesebbet erzed a mozgasokat, mert hamar elfarad a pici, de az is elofordul hogy nem erzed meg olyan eroteljesnek a mocorgasokat.En a 20. heten ereztem eloszor , hogy ficankol, de csak estenkent, napkozben semmit.Most mar egyre tobbszor es eroteljesebben mozog mindegy milyen napszak van.Tudtomra adja ha valami tetszik vagy epp nem tetszik neki.Gondolok zenere vagy kenyelmetlen testhelyzetre peldaul.Ugyhogy nyugi!:) Gratula a babahoz!24 hetes kismama

Esztek édességet? Mit és mennyit egy nap? 21 hetes vagyok, szinte minden nap eszem egy kis fagyit és 1-2 túrórudit, de kb ennyi. Mennyit lehet enni?

Legjobb válasz: Hát nekem azt mondták, hogy mint egy normál étkezésnél, nem szabad mindennap vmi édességet enni :( max. 2 vagy inkább 3 naponta...helyette sok gyümölcsöt, folyadékot stb. Mondjuk nekem vigyáznom kell a súlyomra.

Hát nekem azt mondták, hogy mint egy normál étkezésnél, nem szabad mindennap vmi édességet enni :( max. 2 vagy inkább 3 naponta...helyette sok gyümölcsöt, folyadékot stb. Mondjuk nekem vigyáznom kell a súlyomra.
A kérdező hozzászólása: Aham. Én sem viszem túlzásba, és sok gyümit is eszek, eddig 3 kilót híztam. De nagyon kívánom a fagyit, abból sem sokat eszek! Cukrozott löttyöket nem iszok, csak vizet. Vagy ne egyek ennyit sem? És 1 vagy 2 db kicsi pirospöttyös (az igazi :) ) túrórudit.
Nem kell ezt ilyen komolyan venni. Egyél ugyanúgy, mint eddig. Csak arra figyelj, hogy a vitaminutánpótlás meglegyen. Miért ne ehetnél rudit vagy fagyit? Amit megkívánsz, eheted, de ne kettõ helyett!:-)
En is 21 hetes vagyok, szerintem egyel amit es amennyit jol esik, csak ne vidd tulzasba. 21 het alatt 3 kg hiztam es eszek sok gyumit is az edesseg mellett. Szerintem eezen ne aggodj. Boldog babavarast!
Nyugodtan egyél ami és amennyi jólesik!!!Piros pöttyöst meg fõleg én is ettem ennyit meg még többet is, kicsike édesszájú volt már bent(õrült mozgásba kezdett), kint még nemtom...2 hós anyuka
Szia! Én is ezt csináltam 20.héttõl kb addig nem ment az édesség! Aztán zabáltam! A 26 hetes cukor terheléses vérvételnél meg kiderült cukrom van! Kicsit kevesebbet egyél és akkor nem lesz gond:) !
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Tényleg keveset eszek. :)

Mitöl fáj egész nap a jobb oldalam? 21 hetes vagyok, lehet a baba helyezkedik? Szurkál és néha kellemetlen. Magne B6-ot szedek.

Legjobb válasz: Szia,elképzelhetõ,hogy a babád úgy helyezkedik-vagy "nõ" a méhed.Az jó,ha szeded a vitamint-de ha nem múlik el,akkor azért keresd föl a dokid.

Szia, elképzelhetõ, hogy a babád úgy helyezkedik-vagy "nõ" a méhed.Az jó, ha szeded a vitamint-de ha nem múlik el, akkor azért keresd föl a dokid.
szia! nekem a másik oldalam szokott fájni, fõleg, ha a jobb oldalamon fekszem sokat!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!