Találatok a következő kifejezésre: 21 hetes vagyok és a baba (14 db)

Mitöl fáj egész nap a jobb oldalam? 21 hetes vagyok, lehet a baba helyezkedik? Szurkál és néha kellemetlen. Magne B6-ot szedek.

Legjobb válasz: Szia,elképzelhetõ,hogy a babád úgy helyezkedik-vagy "nõ" a méhed.Az jó,ha szeded a vitamint-de ha nem múlik el,akkor azért keresd föl a dokid.

Szia, elképzelhetõ, hogy a babád úgy helyezkedik-vagy "nõ" a méhed.Az jó, ha szeded a vitamint-de ha nem múlik el, akkor azért keresd föl a dokid.
szia! nekem a másik oldalam szokott fájni, fõleg, ha a jobb oldalamon fekszem sokat!!

21 hetes vagyok és még nem jörr rám 1kg-se? Ezért a babámnak lehet valami baja?

Fogalmam sincs hogy miért nem hiszok amugy 82kg vagyok!

Legjobb válasz: Hát azért nem híztál,mert a baba még nem nõlt olyan sokat.Majd most fogsz hízni ahogy a baba nõl.Az ideális hízás max 10 kg.Én is csak félidõ után híztam mind a két terhességnél.Egyikkel 6 kg 3350gr lett,másikkal 8 kg 3600 lett a gyerek.Én sem voltam sovány 72kg val keztdtem a terhességeket.

Hát azért nem híztál, mert a baba még nem nõlt olyan sokat.Majd most fogsz hízni ahogy a baba nõl.Az ideális hízás max 10 kg.Én is csak félidõ után híztam mind a két terhességnél.Egyikkel 6 kg 3350gr lett, másikkal 8 kg 3600 lett a gyerek.Én sem voltam sovány 72kg val keztdtem a terhességeket.
Ne aggódj, ez teljesen jó, sõt ideális. Tény, hogy szinte mindenki hízik már a 20. hétig (bár az szakirodalom azt mondja, hogy félidõig még nem indokolt a hízás), de az egészséges hízás mértéke nagyban függ a kiinduló testsúlytól is. Minél több a súlyfelesleg a kismamán, annál kevesebbet indokolt hízni terhesség alatt. Igazából az olyan sokat emlegetett 13 kg-mos megengedett hízás is a normál testalkatúakra vonatkozik. A munkatársam 87 kilóval kezdte a terhességet, amihez 167 centi társult és a szülés elõtt végül 85 kg volt, ugyanis az orvosa szénhidrát diétára fogta már az elején. Én 178 centihez voltam 63 kg és nekem 18 kilót engedélyeztek terhesség végéig, BMI alapján számolták ki, ugyanis elég vékony voltam. Nagy eséllyel meg is lesz, ugyanis a 33. hétben vagyok és most járok 13 kiló plusznál.
"Engedélyeztek"... Úr Isten, mintha minden csak a kilók körül forogna, nem is a kisbaba körül! Az a baj, hogy a legtöbb kismama állandóan a kilókkal foglalkozik. Ha hízik az a baj, ha nem hízik, akkor meg az. 21 hetesen még apró a baba, akkor ugyan mitõl híznál? Max a megnövekedett mennyiségû vértõl, és magzati mellékrészektõl 1-2 kg-ot. De az sem biztos. Nyugi, majd a vége felé fog rádmenni elég kg.
Szia! A babádnak szerintem semmi baja sincs. Én 31 hetes vagyok és összesen 3 kilót híztam. Valószínû, hogy nem is én, hanem a placenta, a baba, meg a magzatvíz nyom ennyit. Pedig eszem. Nekünk minden leletünk jó, a baba jól fejlõdik és egészséges. Ha 82 kiló vagy, akkor a babának van mibõl elvonnia a tápanyagot. Nekem is eltudja vonni, pedig én csak 76 kiló vagyok. És jól vagyunk! Boldog babavárást!
A barátnõm 95-el kezdte, 35 hetes és 2 kilót szedett fel, de jólvannak, és semmibaj, mert volt a kismamin elõtte annyi felesleg, amibõl a baba simán elél.. Ne aggódj ez miatt.
Jó neked:-) Én úgy vettem észre, hogy aki sovány testalkatú, arra töb kiló jön fel, mint akin amúgy is van valamennyi plusz kiló. Gondolom a szervezet úgy alakítja, ha van felesleg, akkor minek szedessen még fel.
Szia! Én vékony voltam a terhesség elõtt, a 20. hétig nem jött rám semmi. Most a 40. végén járunk, és minden rendben! Amúgy akik husisabban kezdik, általában kevesebbet is szednek fel. (Azért merem ezt mondani, h husis, mert én pl. 54 kg-mal kezdtem, és a végére sem értem el a 70-et, remélem, nem haragszol érte, nem bántani akartalak.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Boldog babavárást mindenkinek!:)

21 hetes vagyok, és feszül a hasam. Ma voltam dokinál, aki azt mondta, hogy zárt a méhszáj, és a baba is jól van. Elküldött egy teljes vérkép+vizeletre. Mi derülhet ki ebből a vizsgálatból?

Illetve Augmentint írt fel felfázásra. Merjem beszedni ?

Legjobb válasz: Ne haragudj,de hogy várod azt el itt laikusoktól, hogy felülbírálják az orvost? Szerintem ez már mindennek a teteje.Remélem, senki nem teszi ezt meg!!!

Ne haragudj, de hogy várod azt el itt laikusoktól, hogy felülbírálják az orvost? Szerintem ez már mindennek a teteje.Remélem, senki nem teszi ezt meg!!!
A kérdező hozzászólása: Szerintem kicsit félreértetted a kérdést. Azt kérdeztem, hogy mi derülhet ki a vérvételbõl. Ha primitív vagy, és nem tudod a kérdést értelmezni, akkor inkább egy másik oldalt ajánlanék neked.
Nem is tudom, ki kérdezte, hogy beszedheti-e a gyógyszert....Ezért van annyi öngyógyító, ezért van ennyi ellenálló baktérium-nehéz nekünk az ilyen betegekkel.Egyébként akkor is az orvost kérdezd, mert nem hiszem, hogy itt akadna egy is.A vérképbõl a gyulladás jeleit keresi, a vizeletbõl a bacikat, vért, fehérjét, ami szintén gyulladás jele.A sértegetésért kitiltás jár, édesem.Nem vagyok primitív, nem tudhatod, ki van a másik oldalon.
A kérdező hozzászólása: Szerintem a sértegetést nem én kezdtem. Valószínû hogy azért kérdezek meg valamit, mert szeretnék rá érdemi választ kapni durva beszólás helyett. Ha pedig valaki nem tud segíteni akkor sértegetni (ahogy Te írtad) teljesen felesleges.


21 hetes terhes vagyok és a baba haránt fekvésű. Mit jelent ez?

Legjobb válasz: Azt,h éppen keresztben feküdt bened,de nem kell még foglalkozni ezzel a fekvés dologgal,mert majd az utolsó UH-nál lesz fontos a fejfekvés.Nekem is anya mondta,mikor elújságoltam,h fejfekvésû,h addig még sokszor megfordulhat,mert még van bõven helye.

Azt, h éppen keresztben feküdt bened, de nem kell még foglalkozni ezzel a fekvés dologgal, mert majd az utolsó UH-nál lesz fontos a fejfekvés.Nekem is anya mondta, mikor elújságoltam, h fejfekvésû, h addig még sokszor megfordulhat, mert még van bõven helye.
Ilyenkor naponta legalább 10x változtatja a helyzetét. A 4D UH-n nekem is keresztbe feküdt és a szemem láttára fordult meg.

21 hetes vagyok. Ha csak a hasam egyik oldalán érzek feszítést, és ot ki is emelkedik picit jobban a pocakom, az a baba, vagy az a keményedés?

Ilyenkor kissé csálé lesz a hasam, a fájdalom nem jelent?s, inkább csak kellemetlen.

Legjobb válasz: szia, Az a baba..:)) Tornázik. A keményedés az körbefogja a hasadat, és a hasad közepén lesz egy kis dombocska, ami utána szépen kilazul.. Sok boldogságot a bébihez!

szia, Az a baba..:) ) Tornázik. A keményedés az körbefogja a hasadat, és a hasad közepén lesz egy kis dombocska, ami utána szépen kilazul.. Sok boldogságot a bébihez!
Szia! Igen az a baba nekem is prudukálja magát szinte minden nap a jobb oldalra fekszik és kicsit akkor furi a hasam alakja is! Boldog baba várást! 22 hetes kismama
7.hónapban éreztem elõszõr ha jól emlékszem.
Szia! Én 32 hetes vagyok, és kb. 3 hete érzem. Pár percig szokott, de nem olyan eröteljes érzés, csak olyan kis finoman rázkódik. :) Azaz remélem csuklik olyankor, és semmi baja. =)
31 hetesen éreztem elõször.Most 35 hetes vagyok, de már mindennapos a babám csuklása:-))
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Már várom :)

21 hetes vagyok. Lehet hülyeség, de ha a hasfalamnál érzek mozgást az a baba és nem lehetnek a beleim? Csak mert mostanában nagyon keveset mozog a baba viszont nem tudom már, hogy néha Õt érzem vagy a bélgázokat?

A dokimat ma akarom felhívni mert aggódom. Lehet nincs rá okom, lehet hogy csak az id? vagy másképp fekszik mint eddig, de azért remélem nincs semmi baja. Mindig is puffadós voltam, és már nem tudom azt sem eldönteni hogy a bélgázok miatt érzem amit érzek vagy a babám az.

Legjobb válasz: Ilyenkor még könnyen össze lehet téveszteni a bélmozgást a magzattal, hiszen még nagy helye van a picurnak, "elvesznek" a mozdulatai. Ha úgy látod jónak, inkább menj el dokihoz, mert az a biztos. A vaklárma jobb, mintha tényleg baj lenne.

Ilyenkor még könnyen össze lehet téveszteni a bélmozgást a magzattal, hiszen még nagy helye van a picurnak, "elvesznek" a mozdulatai. Ha úgy látod jónak, inkább menj el dokihoz, mert az a biztos. A vaklárma jobb, mintha tényleg baj lenne.

A baba volt? 21 hetes terhes vagyok, az este nagyon kidudorodott egy helyen a hasam. nem éreztem semmit, csak láttam. egy kicsit megsimogattam és "visszalapult". a baba nyomta ki magát?

Legjobb válasz: Szerintem elképzelhetõ, hogy õ volt. Lehet, hogy épp ott volt a buksija vagy valamije. Néha én is észreveszem, hogy nem egyforma a hasam jobb és baloldala, biztos épp ott fekszik, ahol jobban kidudorodik a hasad. 23 hetes kismami

Szerintem elképzelhetõ, hogy õ volt. Lehet, hogy épp ott volt a buksija vagy valamije. Néha én is észreveszem, hogy nem egyforma a hasam jobb és baloldala, biztos épp ott fekszik, ahol jobban kidudorodik a hasad. 23 hetes kismami
õ volt! lesz ez még olyan össze vissza szimmetria nélküli is, hogy csak na :) nekem néha kocka, néha háromszög, néha meg felismerhetetlen deformálódott valmi a pocim, de ez igy természetes. minden jot! 39.kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! boldog babavárást mindenkinek :)
Igen , biztos õ volt.Nekem a szeméremdombomon nyomja ki a kis buksiját)de hogy feszít!).Boldog babavárást! 21 hetes kismama

20-21 hetes terhes vagyok, és csak nagyon ritkán érzem, hogy mozog a baba, eddig minden vizsgálat eredménye teljesen jó volt! Normális, hogy nem érzem még a mozgását?

Legjobb válasz: Szia. Nem minden baba mozog egyformán.Lehet,hogy a babád befelé van fordulva,azért nem érzed annyira,vagy a passzív baba´k közé tartozik.Ne aggódj,minden rendben van.

Szia. Nem minden baba mozog egyformán.Lehet, hogy a babád befelé van fordulva, azért nem érzed annyira, vagy a passzív baba´k közé tartozik.Ne aggódj, minden rendben van.
Azért ha legközelebb találkozol a védõnõvel, akkor említsd meg neki ezt a dolgot.De ha minden nap érzed a mozgást csak nem sokat, akkor nem hiszem, h baj van.Ilyentájt kell rendszeressé válni az észlelésnek.De tény, h vannak aktívabb babák is.Az én leányom, nagyon mocorgós, és nagyon gyakran rugdos.Viszont nem minden nap egyformán aktív.Szerintem nem lehet baj.
Tudom hogy nem kéne, de nemtudom megállni hogy egyek egy kis csokit... Néha szoktam pici colát is inni. Szerintem emiatt, nekem nagyon aktiv a a babám. Próbáld ki! De csak mértékkel!!! 25 hetes kismama
Szia! Én most vagyok 26 hetes és úgy a 22-23. héten kezdett igazából mocorogni, és teljesen parában voltam mert elõtte nem igazán mocorgott (nem éreztem, úgy mint te), de azóta beindult. Szerintem ne izgul, biztos a tied is csak pár hét múlva fog jobban mozgolódni.De a ritka mozgás is nagyon jó, csak mozogjon az a lényeg, állítólag akkor van baj, ha napokig semmit sem mozog, de ez nálad nem áll fenn!!!! Jó babavárást.
Semmi baj, nem vagyunk egyformák . nekem is tegnap pl sokat mozgott a babám, ma alig. Nem egyforma. VAn, hogy pihen van , hogy aktív, megérzi a frontot, sokmindent. Nyugodj meg, nem lesz semmi baj.)
22 hetes vagyok és az én babám a mellsõ hasfalon tapadt meg. Érzem a mozgolódását, de csak ha nyugodtan ülök kicsit hátradölve. Amúgy ha rúg, akkor befelé rugdossa a szerveimet, kifejezetten szereti a hólyagomat.:)

21 hetes terhes vagyok és eddig 14 kg-ot híztam. Igaz, még a baba előtt cigiztem, ettől híztam ennyit, hogy leszoktam, de félek, hogy valami baja lesz a bébikémnek. Mennyi a normális hízás?

Szülés után mennyi marad meg bel?le?

Legjobb válasz: Függ az alkatodtól is természetesen, de azért próbálj odafigyelni, magaddal szúrsz ki elsõsorban és a babának se jó a nagy túlsúly. Ne aggódj, baja nem lesz, de késõbb hajlamosabb lehet a hízásra... Majdnem 10 kiló le tud jönni rögtön szüléskor (baba, víz, lepény, összehúzódik a méh) de ha szoptatni fogsz, nehogy akkor kezdj diétázni! Fokozatosan le fog menni a fölösleg, de csak akkor, ha nem eszel többet a szükségesnél. Kerüld a tésztákat, zsírokat, édességeket, egyél naponta többször könnyût, keveset. Jó babavárást és vigyázz magatokra!

Függ az alkatodtól is természetesen, de azért próbálj odafigyelni, magaddal szúrsz ki elsõsorban és a babának se jó a nagy túlsúly. Ne aggódj, baja nem lesz, de késõbb hajlamosabb lehet a hízásra... Majdnem 10 kiló le tud jönni rögtön szüléskor (baba, víz, lepény, összehúzódik a méh) de ha szoptatni fogsz, nehogy akkor kezdj diétázni! Fokozatosan le fog menni a fölösleg, de csak akkor, ha nem eszel többet a szükségesnél. Kerüld a tésztákat, zsírokat, édességeket, egyél naponta többször könnyût, keveset. Jó babavárást és vigyázz magatokra!
Szia. A papírforma szerint a 20. hétig 4 kg a "normális", ha soványabb voltál akkor egy kicsit több, de van aki még ennyit sem hízik, mert pld. sokat hányt, stb. A 20. hét után azt írják akár heti fél kiló is feljöhet és emiatt nem kell izgulni. Ha még nem szólt az orvosod, vagy a védõnõ nincs baj, de azt hallottam, hogy a hirtelen túl sok hízás árthat a babának. Lehetséges, hogy diétára fognak. Ne aggódj, nem hagyják, hogy bajotok essen.
Jelenleg a 13 kg-ot tartják a nagy átlagnak a terhesség alatt. De nem kell kétségbe esni, ham ár több van rajtad, az majd szüléssel lemegy. Fõleg akkor ne izgulj, ha nincs eü problémád és a baba is jól van. Figyelj oda mit eszel, és ahogy szervezeted engedi, mozogj. Sétállj sokat, tornázz. Ne parázz, én is azt mondtam, mindegy mennyit hízok, akkor is boldog leszek!:)
Én a 21. héten már 18 kilót szedtem fel. Én is cigiztem. Most a 32. hétben vagyok és kb 25 kiló van rajtam. 158/55-tel indultam. Nem vagyok szép látvány, de majd lemegy. A védõnõvel nem foglalkozom már.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!