Találatok a következő kifejezésre: 21 hetes vagyok és a (93 db)

21 hetes vagyok és a terhességem elején sokat hánytam úgy a 16. hétig, azóta nem, de tegnap a reggelit is ma meg epret és málnát ettem azt is. Ez normális? Visszatérhet a hányás? Ha igen mi okozza/okozhatja?

Legjobb válasz: én a 14. hétig hánytam, aztán elmúlt, és most nekem is visszatért, nem tudom mitõl, délután úgyis megyek orvoshoz , megkérdezem. de hallottam olyat, hogy esetleg sokat ehettél, baba már nyomhatja a gyomrodat, és ezért volt. de úgy tudom, ez a visszatérõ nem rendszeres, csak egyszer-egyszer van.

én a 14. hétig hánytam, aztán elmúlt, és most nekem is visszatért, nem tudom mitõl, délután úgyis megyek orvoshoz , megkérdezem. de hallottam olyat, hogy esetleg sokat ehettél, baba már nyomhatja a gyomrodat, és ezért volt. de úgy tudom, ez a visszatérõ nem rendszeres, csak egyszer-egyszer van.
SZia! Én nem voltam hányos a terhesség alatt, mégis a 35.héttõl minden nap többször is kijött belölem minden. Nem ettem más izû, más állagú kajákat mint addig, nem tömtem tele a hasam, szinte csak csipegettem. A doki azt mondta, hogy olyan helyre kucorodott be a baba, ahol nyomja a gyomrom és ezért lehet a hányás. Még a születése napján is hánytam. 40 hétre született. Üdv. 9 hónapos lányka anyuja

Miért nem rúgdos? Itt mindenki azt irja hogy milyen aktiv a babája meg mekkorákat rúg.21 hetes vagyok és alig mozdul, meg nem is valami eröseket. Baj lehet?

Már vagy 3hete érzem mozogni de nem sürün.

Legjobb válasz: Óhhh, ne aggódj még csak most kezdõdik:) Nálunk pl. a párom még csak ilyenkor kezdte érezni(21 hetesen), és leginkább este mikor kényelmesen elfeküdtem. Én most 29 hetes vagyok, na most már rugdalózik rendesen.

Óhhh, ne aggódj még csak most kezdõdik:) Nálunk pl. a párom még csak ilyenkor kezdte érezni(21 hetesen), és leginkább este mikor kényelmesen elfeküdtem. Én most 29 hetes vagyok, na most már rugdalózik rendesen.
Nekem is lustácskább volt a pocakban a lányom(úg ykellett ébresztgetni minden vizsgálatnál, hogy le lehessen egyáltalán mérni normálisan), idekint viszont egy igazi kétemberes energiagombócnak bizonyult :)
Nincs baj.Én 23hetesen éreztem elõszõr határozott mozgást.Sokszor volt olyan nap még késöbb is alig éreztem.Majd olyan 34hetesen jött egy idõszak, hogy nem fért a bõrébe, mára inkább meg csak helyezkedik.Nem vagyunk egyformák, sokaknak nem rug akkorákat.Én vizsgálatok elött õszilét iszom, nekünk nagyon bejött, ilyenkor ugyérzem aerobik oktató lesz.De egyébként nyugi van.Ne izgulj.
Ne izgulj! Én a 20.-21. héten éreztem hogy Õ mozgolódik odabent ( pedig az uh. alapján már akkor is nagyon kis aktív volt :) Kb. a 28.-29. hétig sokszor csak úgy igazán odafigyelve, lefeküdve éreztem igazán. Azóta szerencsére ha nem figyelek kimondottan oda, akkor is érzem Õt. Megnyugtató még ha néha-néha összerándulok is, akkorát rugdos, vagy úgy fészkelõdik. Jó kis mocorgolódós Kislányka :) Ja, és persze az elsõ NST vizsgálaton-tegnap alig mocorgolódott a Drága :) Ma persze aktív megint :) Szóval a lényeg hogy én is mindíg aggódva olvastam itt hogy már a 16. héten érzik és hogy milyen nagyokat rug, de igazán tényleg csak a 29. héttõl vannak nagyobb- érezhetõbb rugások-helyezkedések nálunk.
Nem kell izgulni, még 21hetesen nem vagy lemaradva semmirõl. Minden terhesség, minden baba más. Sõt, még babánként is van különbség, tehát vannak aktívabb napjaik/heteik, meg nyugisabbak. Te felnõtt létedre sem "ugibugizol" reggeltõl estig gondolom. :) Tehát nem kell izgulni. Lehet késõbb a terhesség vége felé meg akkorákat fog rúgni, hogy majd el fogod magad sírni a fájdalomtól, mert hogy ilyen is elõ szokott fordulni néhány kismamával.
nem igaz ne törödj senkivel velem is ugyan ez volt.alig éreztem és én is irtam a kismamáknak hát egyböl gondolhatod mikvoltak a válaszok.JAJ az enyém már 13-hetessen a másiké 14-15-16-STBÉs öket szétrugta a baba.Ne törödj semmivel és senkivel megnyugtatlak én 26-hetes vagyok és alig érzem olyan kis gyenge naponta 1-2 mozog de mondom nagyon gyenge és alig érzem.legyél boldog és semmi para Szia Zsuzsa
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen nektek a válaszokat. Biztatóan hatottak! :-)

21 hetes vagyok lent a hasam aljára néha szurkál és eléggé nehéz valamint feszítő nyomó érzést érzek normális ez?

Legjobb válasz: szia! én csak 14 hetes vagyok de pont ma ezért voltam nõgyógyásznál..pont ezek a tüneteim..hát minden rendben volt..nõ a méh..nyúlnak a szalagok..alhasi vérbõség. kb ennyi:)

szia! én csak 14 hetes vagyok de pont ma ezért voltam nõgyógyásznál..pont ezek a tüneteim..hát minden rendben volt..nõ a méh..nyúlnak a szalagok..alhasi vérbõség. kb ennyi:)

21 hetes vagyok és egy 57-36mm-es cisztám van, a háziorvosom, azt mondta, ha nem múlik el le kell szívni, ezt hogyan csinálják?

Legjobb válasz: Nekem is volt,ennél nagyobb,de felszívódott.álltalában elmúlik magától,de ha mégsem akkor sem piszkálják most,hacsak nem nagyon indokolt.pl vérzés vagy ilyesmi.megvárják a baba születését és esetleg ha császáros akkor ugyanakkor el is távolítják vagy gyógyszeres kezelés.de amíg nem okoz fájdalmat neked addíg nincs nagy gond vele.

Nekem is volt, ennél nagyobb, de felszívódott.álltalában elmúlik magától, de ha mégsem akkor sem piszkálják most, hacsak nem nagyon indokolt.pl vérzés vagy ilyesmi.megvárják a baba születését és esetleg ha császáros akkor ugyanakkor el is távolítják vagy gyógyszeres kezelés.de amíg nem okoz fájdalmat neked addíg nincs nagy gond vele.
ere gyogyszert szoktak irni. szerintem ne izgulj elmulik magátol. és a dokinak mutasd meg ne a házi orvosnak
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, örülnék ha nem esnének nekem, "késsel".
Általában megvárják a szülés végét, és ha nem múlik el magától, akkor vagy gyógyszeresen kezelik, vagy egy rutinmûtét során eltávolítják.

21 hetes vagyok és ma reggel egy nyúlós, átlátszó valami volt a bugyimon, mi lehetett?

Ugye még nem lehetett a nyákdugó? Úgy tudom, annak pirosas, barnás a színe és eres kicsit. Nagyon nem lenne jó, ha az lenne...Nem volt véres, teljesen tiszta és átlátszó volt. Másnak volt hasonló?

Legjobb válasz: Szerintem csak bõvebb folyás.

Szerintem csak bõvebb folyás.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Nyálkás folyásom szinte a kezdetektõl van, csak ez most egy darabban jött ki.
Nekem 3 szülésbõl kétszer színtelen kocsonyás anyag volt a nyákdugó, nem volt véres. Szerintem a biztonság kedvéért menj el dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Olyan volt, mint ovulációkor szokott lenni a méhnyák. Ha ez segít valakinek.
A kérdező hozzászólása: Bemegyek ügyeletre, mert amúgy is 2000-es volt már a 16. héttõl a méhszáj értékem. Majd megírom, mi volt. Drukkoljatok!
Lehet a nyákdugó volt, ja menj be jobb ha megnéznek :)
A kérdező hozzászólása: Voltam ügyeleten. Hál'Istennek teljesen zárt vagyok, a nyákdugó a helyén van. Viszont a gombás fertõzésem megint kijött és az okozott ilyen nyúlós vackot:-) Köszi a válaszokat. Minden jót nektek!

Az normális, hogy 21 hetes vagyok és nőgyógyászatilag utoljárra akkor lettem megvizsgálva, amikor megállapították a terhességet?

Legjobb válasz: 6-8 hét I.UH I.Trim I. labor, hepatitisz, belgyógyászat 12. UH. Down szûrés 16-17 AFP 18-20 UH. belsõ vizsg. rákszûrés 23-24 II. labor 28-32. UH. belsõ vizsg. 31-32

6-8 hét I.UH I.Trim I. labor, hepatitisz, belgyógyászat 12. UH. Down szûrés 16-17 AFP 18-20 UH. belsõ vizsg. rákszûrés 23-24 II. labor 28-32. UH. belsõ vizsg. 31-32
Engem sem vizsgáltak meg azóta. A doki sem erõlteti és én sem. Panaszmentes vagyok, az eredményeim jók. Az elsõ terhességemnél elkaptam egy kisebb fertõzést, akkor megvizsgáltak. Ha aggódsz, akkor mindenképp kérj vizsgálatot. Biztos megcsinálja a doki. 37h
bár én vérezgettem az elején, de a dokim mindig vizsgálja a méhszájat, sõt a múltkor hüvelyi UH-val is megnézte.
fizetsz az orvosnak és nem vizsgál meg minden alkalommal. Szerintem akkor mondjad neki, hogy téged megnyugtatna ha megnézné hogy mi a helyzet
A kérdező hozzászólása: Hát igen, csakhogy én fizetek az orvosnak.
én fizetek az orvosnak így mindig minden hónapban megvizsgál. Barátnõm nem fizet õ neki nem is kell menni havonta és és úgy mond az orvos aki épp van szarik rá. Elég szomorú ez a helyzet.
Havonta járok a dokimhoz és minden alkalommal megnézi, hogy zárva van-e a méhszáj és be is írja a terheskönyvbe.
Nekem pl. minden alkalommal nézi méhszájam, mert kinyílhat. De nézi azt is, hogy van-e fertõzésem, mert egy nem észrevett fertõzés is elég nagy bajt okozhat. Nem tudom, szerintem ez alap!
31-32 III. lbor 36 NSt 38 UH ezeknek a vizsgálatoknak kell meglennie
Én azt gondolom, ha panaszmentes vagy és semmi vérzés, ismeretlen eredetû folyás... nincs, akkor elegendõ a 36-dik hétig 1-2 alkalommal megnézni a méhszáj állapotát. Ha valakinek vérzése, méhszájsebe van, biztos vagyok benne, hogy minden hónapban kontroll ajánlott. Remélem segítettem. K.

21 hetes vagyok és nekem fájdalmasak a keményedések. Ez normális?

Napi kb. 7-8 szor van,és max 15 másodpercig tart. Mindenhol azt olvasom,hogy ez nem fájdalmas. De nekem az,olyankor megmozdulni sem bírok. Csütörtökön megyek gondozásra.

Legjobb válasz: Nekem a harmadik terhességem alatt volt olyan, hogy nagyon begörcsölt, kb. negyed óráig nem tudtam felegyenesedni. Ennek ellenére teljesen zárt voltam. Mondták hogy pihenjek, de hát két kisgyerek mellett ez mennyire lehetséges? Nagyobb mennyiségû magnéziumot szedtem és javult a helyzet. A babát meg túl is hordtam. Szóval normális vagy nem, azt nem tudom, de van ilyen. Amit tehetsz hogy pihensz sokat és szeded a maximális mennyiségû magnéziumot, amit orvosi elõírás nélkül lehet.

Nekem a harmadik terhességem alatt volt olyan, hogy nagyon begörcsölt, kb. negyed óráig nem tudtam felegyenesedni. Ennek ellenére teljesen zárt voltam. Mondták hogy pihenjek, de hát két kisgyerek mellett ez mennyire lehetséges? Nagyobb mennyiségû magnéziumot szedtem és javult a helyzet. A babát meg túl is hordtam. Szóval normális vagy nem, azt nem tudom, de van ilyen. Amit tehetsz hogy pihensz sokat és szeded a maximális mennyiségû magnéziumot, amit orvosi elõírás nélkül lehet.
Pont 21 hetes voltam én is, mikor délutántól késõ estig folyamatos fájdalmas keményedéseim voltak, de olyanok, hogy beszélni nem tudtam közben, sem mozogni. Másnap reggel rohantam a dokihoz. Nem "normális" dolog, de elõfordul. Magnerotot kellett (kell) szednem és kb a 3. naptól már nem volt ilyen gondom. Lehetõség szerint pihenni kell. Kerülni kell a stresszt és a fizikai munkát. Most 28 hetes vagyok és minden oké:)
Nekem biza fájt. Menni sem tudtam közben. Egyéb gondot nem okozott, sõt, az utolsó trimre eltûnt.
hát én beszedném a napi 3*1000mg magnéziumot a baj elkerülése végett,
Uh, én 19 hetes vagyok és képzeld el, a genetikaii ultrahang elõtt pár perccel bekeményedtem és iszonyat fájt az uh is. A kõkemény hasamat nyomogatták. :S . Szóltam a dokinak, aki azt mondta, hogy ne parázzak, nem gond ha keményedek meg ez néha fáj is. Én napi 2000 mgr magnézium ellenére is keményedek. Sokszor õsszesek én is, ha hírtelen jön.
Az utolsónak igaza van abban, hogy kellene a magnézium viszont több orvossal is egyeztettem a mennyiséget illetõen és mindegyik azt mondta, hogy napi 2000mg-nál nem szedhetek többet. Néha nekem ez is kevésnek tûnik, de nem lehet többet beszedni. A védõnõm is azt mondta, hogy ez a legfelsõbb határ, amit még beszedhetek, mert több úgy sem szívódna fel.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

21 hetes vagyok, és veszélyeztetett terhes. Két napja úgy érzem, hogy a szeméremcsontomnál fáj. Mitől lehet? Ugye nem a méhszáj nyílik?

Dokihoz csak holnap tudok menni.

Legjobb válasz: Én valószínûnek tartom,hogy a méhszalagok feszülését érzed,mert azok a szeméremcsonthoz kötõdnek és ez nyilallás szerû fájdalmat okoz az alhasban.A méhszáj kinyílásást inkább sûrû haskeményedés,hasfeszülés kísérheti,vagy görcs.Ha holnap elmész dokihoz,említsd meg neki a tünetedet,úgyis megnézi majd a méhszájat és ha gond van,kapsz magnéziumot,vagy gyógyszeresen is lehet a további kinyílást megállítani,de szerintem nem erõl van szó,mert nekem is voltak olyan tüneteim,mint neked és zárva volt a méhszájam,csak nekem kicsit késõbb ,úgy a 24 hét körül volt hasonló szeméremcsont körüli fájdalmam.Pihenj,ha van rá lehetõséged,nekem attól javult.

Én valószínûnek tartom, hogy a méhszalagok feszülését érzed, mert azok a szeméremcsonthoz kötõdnek és ez nyilallás szerû fájdalmat okoz az alhasban.A méhszáj kinyílásást inkább sûrû haskeményedés, hasfeszülés kísérheti, vagy görcs.Ha holnap elmész dokihoz, említsd meg neki a tünetedet, úgyis megnézi majd a méhszájat és ha gond van, kapsz magnéziumot, vagy gyógyszeresen is lehet a további kinyílást megállítani, de szerintem nem erõl van szó, mert nekem is voltak olyan tüneteim, mint neked és zárva volt a méhszájam, csak nekem kicsit késõbb , úgy a 24 hét körül volt hasonló szeméremcsont körüli fájdalmam.Pihenj, ha van rá lehetõséged, nekem attól javult.

Gond van vagy természetes? 21 hetes vagyok, és tegnap kétszer bekeményedett a hasam. Először terhestorna közben, utána meg csak ülés közben. Kicsit szúrt is. Ilyen még nem volt. Ugye nincs gond?

Ez miatt nem mertünk este szexelni. Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Szia, szerintem természetes, ugyanis nyúlnak a méhszalagok, nõl a méh. Nekem is a terhesség 20. hetétõl naponta akár többször is bekeményedett a hasam. Nagyon jó rá a Magne B6 tabletta, illetve pihenj többet és ne idegeskedj, minden rendben lesz.

Szia, szerintem természetes, ugyanis nyúlnak a méhszalagok, nõl a méh. Nekem is a terhesség 20. hetétõl naponta akár többször is bekeményedett a hasam. Nagyon jó rá a Magne B6 tabletta, illetve pihenj többet és ne idegeskedj, minden rendben lesz.
Ez teljesen normális! Bár nem mindíg vesszük észre, de kb 20 percenként megkeményszik a has és ebben a fájdalommentes, de azért kellemetlen állapotban marad közel 20 másodpercig. Ez valójában a Braxton Hicks contractio, vagyis az úgynevezett fájdalmatlan megkeményedés. Ez végigkíséri a terhességed, csak eddig még nem figyeltél fel rá. Segíti a méh növekedését és megfelelõ keringést biztosít a méh vérereiben. Néha szúrásszerû fájdalmat is érezhetsz lent a hasad tájékán, ilyenkor megfeszül a méh izomzata. Próbálj pihenni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!