Találatok a következő kifejezésre: 21 hetes vagyok, már (43 db)

21 hetes vagyok! Már mindennap kellene éreznem hogy mozog a babám?

Legjobb válasz: Szerintem igen,legalább is én ugy emléksze,hogy miután megmozdult, utánna minden nap éreztem, viszont csak ha lepihentem és figyeltem. Ha neked erre nincs idõd lehet hogy nem érzed, mert azért figyelni kell, smogatni, és akkor tuti mocorog.

Szerintem igen, legalább is én ugy emléksze, hogy miután megmozdult, utánna minden nap éreztem, viszont csak ha lepihentem és figyeltem. Ha neked erre nincs idõd lehet hogy nem érzed, mert azért figyelni kell, smogatni, és akkor tuti mocorog.
A kérdező hozzászólása: Reggel mikor felkeltem éreztem mocorogni de nem olyan eröteljesen rugdalt ahogy szokott! Az nem baj?
Az nem! Az a lényeg, hogy mozogjon és minden nap bejelentkzzen :) Jó babavárást
Én úgy a 17-18. héttõl vagyok biztos abban, hogy a babám érzem. Nyugodtan ültem hátradõlve, vagy feküdtem és koncentráltam. Simogattam a pocim, vagy csak rátettem a kezem. Én akkor nem éreztem. Nekem akkor nem mocorog. Akkor érzem, ha számára kellemetlen pózban ülök vagy fekszem. Akkor nemtetszését nyilvánítja. De mindenkinél más. Amúgy lehet, hogy én se érezném olyan sûrûn, ha mindig a számára kedvezõbb pózt venném fel. :)
Utolsó vagyok. Még annyit, hogy most vagyunk 19 hetesek. :)

21 hetes vagyok, nem érzem hogy mozogna a babám. Most már ugye mindenképp éreznem kellene?

Buborékok abszolut nincsenek, néha érzek olyasmit nagyon gyengén, mintha leveg? menne át a hasfalamon, nem tudom jobban megfogalmazni, az talán ?, de nem vagyok biztos benne. Mennyire kell erössen éreznem?

Legjobb válasz: Szia, én 20 hetesen éreztem elõször, nem volt buborék, nem volt pillangó-érzés, konkrétan rugott egyet-egyet a manócska. Nem tudom máshoz hasonlítani, mint a bélmozgásokhoz, de valahogy tudtam, hogy õ az. És elõször reggel történt, szinte hason feküdtem - felhúzott lábbal - és akkor jelzett, gondolom nem volt túl jó neki. Most 24 hetes, és még mindig csak akkor érzem, ha nyugi van, vagy fekszem, vagy elnyúlok a kanapén, de rá tudok koncentrálni. Szerinted nálad is régóta kopogtat már :), csak Te nem tudod, hogy ez az. Drukkolok, hogy minél elõbb sikerüljön! :)

Szia, én 20 hetesen éreztem elõször, nem volt buborék, nem volt pillangó-érzés, konkrétan rugott egyet-egyet a manócska. Nem tudom máshoz hasonlítani, mint a bélmozgásokhoz, de valahogy tudtam, hogy õ az. És elõször reggel történt, szinte hason feküdtem - felhúzott lábbal - és akkor jelzett, gondolom nem volt túl jó neki. Most 24 hetes, és még mindig csak akkor érzem, ha nyugi van, vagy fekszem, vagy elnyúlok a kanapén, de rá tudok koncentrálni. Szerinted nálad is régóta kopogtat már :) , csak Te nem tudod, hogy ez az. Drukkolok, hogy minél elõbb sikerüljön! :)
Szerintem hivd fel a védönödet vagy az orvosodat!
Hallottam am hogy valaki 22 hetesen kezdte erezni, es az is o lehet amit te levegonek erzel..ha egy het mulva sem vagy biztos benne hogy o akkor tenyleg irany doki! Probalj meg kicsit melegebb vizben furodni(nekem akkor rugott elozor 16 hetesen akkorat hogy lattam is!)Vagy probald meg este vagy akar most is (akar csoki eves utan)hatra fekve, kicsit emeld meg a csipod, rakj ala valamit es figyeld figyelmesen...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A pocakom szépen nõl, ha baj lenne a babával, nem hiszem, hogy nõne. Hétfõn megyek orvoshoz, ha addig sem érzem, megemlítem neki.
szia én 22hetesen érezetm elõszõr és nem volt semmi gonda vele attól is függ hogy milyen a testalaktod
A kérdező hozzászólása: A testalkatom normális, viszont a placentám elõl tapad, ettõl lehet, hogy késõbb érzem meg?
Szia! Én 22 hetesen éreztem elõször, nem volt semmiféle buborékok meg stb, egész egyszerûen nekiállt rugdosni. Nagyon féltem, mert mindenki azt mondta, már rég mozognia kéne. Azóta viszont bepótolta az elmaradt mocorgásokat. Szinte egyfolytában érzem. Szerintem ne aggódj. Jõvõ héten biztosan jelentkezik.

Kismamák, anyukák! Hány hetesen érdemes 4D s ultrahangra menni? Most 21 hetes vagyok, de már nagyon kíváncsi vagyok rá.

Legjobb válasz: azt mondják h 25-28hét közt a legnagyobb élmény! elötte még soványka s kissé E.T-s(ítis:D), utána meg már nagy és nem látható egészben. én elsõ babámmal 26hetesen voltam, most 25hetesen s nagy élmény volt:) de láttam már 18-22hetes szép felvételeket is. ha most mész akkor is szuper lesz, de ha még kibirod azt az egy hónapot, biztos h szebb lesz már :)

azt mondják h 25-28hét közt a legnagyobb élmény! elötte még soványka s kissé E.T-s(ítis:D), utána meg már nagy és nem látható egészben. én elsõ babámmal 26hetesen voltam, most 25hetesen s nagy élmény volt:) de láttam már 18-22hetes szép felvételeket is. ha most mész akkor is szuper lesz, de ha még kibirod azt az egy hónapot, biztos h szebb lesz már :)
Elsõ babával mi voltunk 12hetesen, 18 hetesen és 27 hetesen is. Mind NAGYON NAGY ÉLMÉNY VOLT!!!! (hiába volt E.T-s) :) Ha csak egyszer szeretnél/tudsz menni, akkor 25. hét után menjetek. Akkor már meg lehet nézni kire hasonlít akkor jobban és késõbb is (mikor megszületett) hasonló lesz. (pl lányomról a 27. hetes 4d-s uh-n az egyik kép szinte ugyan olyan mint ahogy pár hetesen összegömbölyödve aludt rajtam. -mármint az arca! Szóval én ajánlom a 25. hét után (27-28.héten). De ha most mész, akkor is HIHETETLEN ÉLMÉNY LESZ! :) Üdv. 2 kislány anyukája
24-28 hét között a legjobb, nekem ezt mondták. Én 25 hetesen voltam, szuper volt. Már elég babás arca volt, és hasonlított is magára, amikor megszületett. :)
mi a 28.ik héten voltunk a lányommal, a kistesóval kb ilyenkor szertnék majd menni.
21 hetesen azért érdemes, mert ha jó dokihoz mész, nemcsak babamozira, akkor a szívét megtudja vizsgálni, erre az idõre fejlõdik ki éslátszodik ha baj van. Amugy nagyon szép már ilyenkor a baba:o)))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! :) Hát 30 hetesig nem is tudnék várni! :) Hát akkor várok mëg egy hónapot és akkor 25 hetesen! *.* :) )
szia pont ebben az idõszakban érdemes elmenni de ha 2-3 hét múlva mennél se volna késõ ilyenkor látszódik egészében a baba a legjobban :) késõbb már amikor lennél 30 hetes vagy több csak részletekben látszana a babó. 2 éves kislány anyukája
Szia. Én 25hetes vagyok, és csütörtökön megyek. Már alig várom:) Voltam 17hetesen is, bár még elég vékonyka volt, de ettõl függetlenül hatalmas élmény volt. Boldog babavárást. 25hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, most már biztos megvárom a 25 hetet akkor! :) Úgy már akkor nem lesz csontika :) ) De jó neked 8-as :) ) Biztos jó lesz! :) )
én tegnap voltam:) én is alig vártam már hogy eljöjjön.és én is a 25 ik hétben vagyok, és egyáltalán nem lettek csontis képek, teljesen kisbabás már a pici.:)
A kérdező hozzászólása: De jóó neked! :) ) Biztos jó élmény lehetett! :) Köszi hogy írtál! :)


Miskolci 21 hetes, vagy körüli kismamák? Hogy vagytok? Kinél fogtok szülni? Nagy már a pocakotok? Képeket tudtok mutatni?

Nem látok miskolcon egy kismamát sem :S olyan egyedül érzem magam,jó lenne egy pocakos ismer?s :)

Legjobb válasz: Szia! 27 hetes kismama vagyok :) Nagy már a hasam, de friss fotóm nincs, csak régebbi, talán holnap csinálok :) Semmelweisben fogok szülni Hollósy doktornál. Amúgy jól vagyok, csak kezd égni a gyomrom, nem kívánok semmit enni-inni, és a picibaba sem olyan aktív, mint szokott lenni...Mocorog, de nem rúgja ki a "ház" oldalát, pedig az olyan jó :)))

Szia! 27 hetes kismama vagyok :) Nagy már a hasam, de friss fotóm nincs, csak régebbi, talán holnap csinálok :) Semmelweisben fogok szülni Hollósy doktornál. Amúgy jól vagyok, csak kezd égni a gyomrom, nem kívánok semmit enni-inni, és a picibaba sem olyan aktív, mint szokott lenni...Mocorog, de nem rúgja ki a "ház" oldalát, pedig az olyan jó :) ))
Sziasztok! Én 23 hetes vagyok. Kisfiú van pocimban. A megyeiben fogok szülni Sándor Zsolt fõorvos úrnál. Az elmúlt napok idõjárás változása engem is megviselt, nálam is kevesebbet mozog a baba és gyengédebben. Remélem hamarosan stabilizálódik az idõjárás. :)
Szióka. 19+4 napos vagyok, még nincs választott orvosom. Nem tudom hol fogok szülni. Nem vagyunk szegények, se gazdagok sem, de egy szülésért a 100 ezer és feletti összegeket túlzásnak tartom. Jól vagyok, csak fáradékony, de nem tudok elaludni, inkább csak úgy pihengetnék, de arra meg nincsen idõ. A hasam már szépen kerekedik, valószínû egy kis srác bújkál odabent, a doki sem és a szonográfus sem mondta biztosra, csak valószínûre.
A kérdező hozzászólása: Jó kevesen vagyunk :) Nekem is fiú, de annyit rugdos hogy megbolondulok :D Hollósytól én félek, nekem horti lehel szimpi :S nemtudom hogy lehetne elintéézni h. nála szüljek, mert nekünk sincs 100 ezer 1 orvosra...

Honnan tudhatom hogy rugdal vagy boxol a babám? 21+2 hetes vagyok, már pár hete néha látványos megmozdulásai vannak a kisasszonynak, de mostanában elég sok, a férjem is látja.

De nem tudom hogy fekhet most, egyik uh-n medencevég? rá 4 napra fejvég?, elég sokat foroghat, ami nem baj, és hol itt, hol ott érzem mozogni. De kb 1 hete sokat fent jobb oldalon érzem a köldök alatt 1-2 centivel, és ott a látványos. Van hogy elég nagyot rúb/boxol van hogy picit látszik csak. Ezt mijével csinálhatja? És a szeméremcsont fölött is érzem néha-néha, de csak ritkán.

Legjobb válasz: Szia. Én sem tudom még, én 27 hetes vagyok.Majd talán késõbb, mikor elfoglalja a végsõ helyét, akkor majd fogom tudni.Most még mocorognak sokat, mindig változhat.

Szia. Én sem tudom még, én 27 hetes vagyok.Majd talán késõbb, mikor elfoglalja a végsõ helyét, akkor majd fogom tudni.Most még mocorognak sokat, mindig változhat.
Ja, és nekem volt olyan uh, ahol pár perc alatt 3 fekvésben is volt, annyit mozgolódott.
a 33. hétben vagyok, és még itt sem mindig egyértelmû, hogy a koreográfia mely részét mely testrészekkel mutatja be, de nagyjából lehet sejteni. már nem forog, inkább csak helyzetet változtat. szerintem a lábacskák erõsebb mozgásra képesek.
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok köszi a választ. Azt hittem hogy késõbb valamibõl lehet tudni, de akkor csak találgatok és élvezem minden egyes mozdulását! Köszönöm! Szép hosszú hétvégét Nektek!
38+5 hetes vagyok. Kb. 2 hete tudom beazonosítani a testrészeket (már amelyiket), mert most változtatott picit a helyzetén. De csak körülbelül vannak sejtéseim.

Ma már többször éreztem a pocimban, mintha a kisbabám megfeszítené magát odabent. Ez rossz? Ma eléggé stresszes a munkahelyen, lehet hogy ezt érezt meg? 21 hetesek vagyunk.

Legjobb válasz: Szerintem csak fészkelödik még tud forogni mert elfér de azért már nem olyan pindur.azért probálj meg ne idegeskedni mert az rá is hatással van.Amugy nem rossz mikor még nagyobb lesz egyre intenzivebben fogod érezni a feszitést 39 hetes kismama

Szerintem csak fészkelödik még tud forogni mert elfér de azért már nem olyan pindur.azért probálj meg ne idegeskedni mert az rá is hatással van.Amugy nem rossz mikor még nagyobb lesz egyre intenzivebben fogod érezni a feszitést 39 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató választ!! :) boldog babavárást!!

Kinek mikor nézték először a méhszájat, és a hüvely ph-ját? Én már 21 hetes vagyok, de még egyszer sem nézett meg a dokim, mindig csak hasi uh volt már a kezdetektől.

Legjobb válasz: Kulfoldon elek, itt is csak hasi uh volt az elejetol kezdve egeszen kb a 34. hetig. Nekem ez nagyon furcsa, de itt ez van. Persze ver es vizelet vizsgalat itt is van, csak a mehszajat egyaltalan nem is nezik ennyire sokaig...

Kulfoldon elek, itt is csak hasi uh volt az elejetol kezdve egeszen kb a 34. hetig. Nekem ez nagyon furcsa, de itt ez van. Persze ver es vizelet vizsgalat itt is van, csak a mehszajat egyaltalan nem is nezik ennyire sokaig...
31 hetes vagyok, méhszájat még egyszer sem néztek, sem ph-t. a védõnõ néz vizeletet, de szerintem azzal nem nézi a ph értéket, csak a fehérjét
Méhszájat a 28. héten néz a doki. A hüvely ph-ját nézi a kötelezõ belsõ vizsgálatoknál, de hogy ez pontosan mikor van, azt nem tudom, az egyik a méhszájvizsgálattal egyidõben. Ezenkívül a vérvételkor is nézik, mivel vizeletet is kell adni, a vérképen is rajta van, illetve a védõnõ is nézi a vizeletet minden alkalommal... bár nem kifejezetten a ph értéket, hanem van-e benne genny, fehérje stb... 37+4 hkm
Én 27+2 hetes voltam amikor fentieket nézte:) , ph rendben volt, C3100.
Minden egyes alkalommal megvizsgálja a méhszájat is. A pht nem tudom. Az elõzõ terhességemnél egy másik doki is mindig megvizsgált. Az egész iróniája, hogy végül azért lett császárom mert egyáltalán nem tágultam.. :(
Nekem addig nem nézte meg egyszer sem a doki, amíg panaszom nem lett. Kiderült, hogy nyitva vagyok már egy ujjnyira. Nem emlékszem pontosan, de ez a 30. hét környékén volt.
Bocsi. Elõzõ voltam. Most vagyok 16+5 napos.
Én most voltam szerdán dokinál, nekem nézett, 3000-es volt. Nekem mindig megnézte az elsõ gyerkõcnél is amikor mentem hozzá és most is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat... csak azért lettem volna kiváncsi, mert olyan sok mindenkinél olvasom, többek között itt is, hogy a méhszáj ilyen meg olyan zárt, meg azok a méhszáj értékek pl 3000 stb, nekem meg még egyszer sem nézte. A ph érték meg, hogy nincs-e valamilyen fertõzés, ugyanis a fertõzés nem minden estben jár együtt viszketéssel, vagy valamilyen nem normális folyással...
SZTK rendelésre jártam a 26. hétig, akkor elköltöztünk. Addig semmit nem csinált az orvos, csak ült a székében, aláírta a kiskönyvet és jónapot. Ahova költöztünk, ott csak a védõnõhöz kell járnom, nincs külön terhestanácsadás, csak a vérvétel beutalóért kell beugrani orvoshoz. Ebbõl következik, hogy egyszer sem vizsgált még orvos (35 hetes vagyok), pedig elvileg kellene kenetet is levenni többször a várandósság alatt. Sõt, a védõnõ, vizeletet sem néz, csak a vérvételek alkalmával kell vinnem magammal. "Szuper" kismamaellátás van a mi körzetünkben. Arról már fogalmam sincs, hogy a következõ babánknál miként lesz meg a 4 pecsétem az anyaságihoz, ha nem lát nõgyógyász...

Mikor jönnek a nagyobb, erőteljesebb mozgások? 21 hetes vagyok, de még csak halvány bugyogásszerűt érzek. Ugye nincs baj? Mindenki azt kérdezi, rúg-e már a baba, de én még rúgást nem érzek.

Az els? ilyen bugyogást 17 hetesen éreztem.

Legjobb válasz: Nekem olyan 25-34. hétig tartottak a legaktívabb mozgások, most már nem nagyon mozog, elfogyott a helye. De alapjáraton nem volt valami nagy mocorgós:D Csuklani is most kezdett pár hete:D 36+4h kismama Én a 16. héten éreztem az elsõ kapirgálást, de utána elhallgatott, és csak a 20. héten szólalt meg újra:D

Nekem olyan 25-34. hétig tartottak a legaktívabb mozgások, most már nem nagyon mozog, elfogyott a helye. De alapjáraton nem volt valami nagy mocorgós:D Csuklani is most kezdett pár hete:D 36+4h kismama Én a 16. héten éreztem az elsõ kapirgálást, de utána elhallgatott, és csak a 20. héten szólalt meg újra:D
Szerintem mindenki más ahogy minden baba más. Én 25 hetes vagyok és az én kisfiam az egy kick-box bajnok. Tegnapelött úgy megijesztett mert elõször tolta ki valamilyét úgy igazából. Ahelyett, hogy szórakoztatónak találtam volna, tényleg a frászt hozta rám esti, apa nélküli csendes tévénézés közben. Sokszor mondják, hogy akinek erõsebb a testalkata az késõbb és lassabban fogja érzeni...hát én nem tudom. Én egy kicsi széles és masszív nõ vagyok. Sajnos nem atlétikus fajta. 16. héten éreztem a bugyogást. Az is érdekes, hogy van aki azt mondja, õ úgy szereti ha rúg a baba nekem sokszor inkább kellemetlen. De ha nem kalimpál akkor totál be vagyok tojva, hogy minden rendben van-e vele. Ha érzed, az a lényeg. Majd õ is rááll a saját kis edzõtervére aztán kirúgja a képzeletbeli edõterem oldalát.

21 hetes vagyok, ülő munkám van. Egy hete nagyon fáj a derekam. Ez már marad végig? Ti mit használtok rá?

Legjobb válasz: Én a párommal maszíroztatom és jóga gyarkorlatokat végzek.

Én a párommal maszíroztatom és jóga gyarkorlatokat végzek.
padlón hanyatt felvés minden nap lehetõség szerint, ha még tudsz hanyatt feküdni.
Szia! Én 20 hetes km. vagyok, szintén ülõmunkával. Eredetileg is voltak gerincproblémáim, ezért a doki tanácsára már a 10. héttõl hátizomerõsítõ gyakorlatokat végzek naponta 2x, és elõtte is csináltam gerincre gyógytornát. A pocak nõ, a gyakorlatok nem nehezek, és nincs fájdalmam. Kérj segítséget egy gyógytornásztól, hogy mutassa meg a gyakorlatokat, és soha nem késõ elkezdeni! (Gyógytornászhoz a házi orvoson keresztül jutsz beutalóval, derékfájás jogcímen, aki némi anyagi segítség után lelkesen segít neked. Még mindig olcsóbb, mint elmenni magándokihoz.) Nekem nagyon sokat segített.
Esténként nekem is nagyon fájt, alig tudtam megfordulni/mozdulni az ágyban, de teljesen magától olyan 24 hetesen elmúlt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszaitokat!

21 hetes vagyok. Lehet hülyeség, de ha a hasfalamnál érzek mozgást az a baba és nem lehetnek a beleim? Csak mert mostanában nagyon keveset mozog a baba viszont nem tudom már, hogy néha Õt érzem vagy a bélgázokat?

A dokimat ma akarom felhívni mert aggódom. Lehet nincs rá okom, lehet hogy csak az id? vagy másképp fekszik mint eddig, de azért remélem nincs semmi baja. Mindig is puffadós voltam, és már nem tudom azt sem eldönteni hogy a bélgázok miatt érzem amit érzek vagy a babám az.

Legjobb válasz: Ilyenkor még könnyen össze lehet téveszteni a bélmozgást a magzattal, hiszen még nagy helye van a picurnak, "elvesznek" a mozdulatai. Ha úgy látod jónak, inkább menj el dokihoz, mert az a biztos. A vaklárma jobb, mintha tényleg baj lenne.

Ilyenkor még könnyen össze lehet téveszteni a bélmozgást a magzattal, hiszen még nagy helye van a picurnak, "elvesznek" a mozdulatai. Ha úgy látod jónak, inkább menj el dokihoz, mert az a biztos. A vaklárma jobb, mintha tényleg baj lenne.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!