Találatok a következő kifejezésre: 21 hetes vagyok, és hirtelen (2 db)

Terhességi toxémiát ki ismeri? Én 21 hetes vagyok, és hirtelen nagyon elkezdtem vizesedni, lábfejem és kézfejem. Ettől megijedtem.

Legjobb válasz: "A toxémia (preeklampszia) elsõ tünetei közé tartozik a hirtelen súlygyarapodás, amely nincs kapcsolatban az evéssel,az arc és a kéz nagymérvû dagadása,megmagyarázhatatlan eredetû fejfájás,nyelõcsõtáji és gyomorfájás,viszketés, látászavar."Ha bármelyiket tapasztalod, azonnal hívd az orvosod!De szerintem önmagában a vizesedés még nem jelent semmit.Nagyon sok kismamánál elõfordul.Ha tudod, mérd meg a vérnyomásod naponta többször, mert ha magas, az is lehet jele.Lehetõleg most vigyázz a só fogyasztással, ne sózz meg semmit.De szerintem nem lesz baj.

"A toxémia (preeklampszia) elsõ tünetei közé tartozik a hirtelen súlygyarapodás, amely nincs kapcsolatban az evéssel, az arc és a kéz nagymérvû dagadása, megmagyarázhatatlan eredetû fejfájás, nyelõcsõtáji és gyomorfájás, viszketés, látászavar."Ha bármelyiket tapasztalod, azonnal hívd az orvosod!De szerintem önmagában a vizesedés még nem jelent semmit.Nagyon sok kismamánál elõfordul.Ha tudod, mérd meg a vérnyomásod naponta többször, mert ha magas, az is lehet jele.Lehetõleg most vigyázz a só fogyasztással, ne sózz meg semmit.De szerintem nem lesz baj.
Nálam ezek jelentkeztek: hirtelen súlynövekedés, ami evési szempontból indokolatlan volt, vérnyomás magas lett, a pulzust is vitte magával és fehérje jelent meg a vizeletben, bedagadt a bokám és viketett az egész lábaszáram, bokám , lábfejem.
Szia! Nekem is ugyanezek voltak a tüneteim, mint az elõttem válaszolónak. Még annyi volt, hogy szikralátásom lett, és 190/110 vérnyomással. A vérnyomás fontos, azt kell sokat nézned. Ha felfedezik, és még messze a szülés mint nálad, akkor kezelik kórházban, infúzióval. Nekem azonnali császár lett, 15 perc alatt már anyuka lettem. Figyelj oda minden jelre, amiket leírtunk. Nekem 4 nap alatt 5 kg-val nõtt a súlyom, ezt még megjegyzem.
igen Õ a babád!:) boldog babavárást
Szia! A baba nem hiszem , hogy lecsúszik csak mocorog, forog és hát te is beléptél a klubba, ahol megvan a bepisilõs érzés.ez csak rosszabb lesz és gyakoribb.Nagyon közel van a babához a hugyhólyag és szeret rajta szteppelni is, így van, hogy wc-zés után is akár 10perc mulva olyan érzésed van, hogy majd be pisilsz.ahogy nõ a baby ez megmarad. A bekeményedést is meg lehet érezni, olyankor a szemérem csont felett kõ kemény-nekem is szokott lenni, te a szerencsésebbek közé tartozol ha még csak most kezdõdött..nekem már van egy ideje.Ez akkor veszélyes ha nagyon gyakori vagy folyamatos, ilyenkor az orvos emeli a magnézium bevitelt.Ha görcsölsz vagy vérzel azonnal orvos. Gratula a babádhoz.egy 23hetes kismama
Szeritnem a babád taposta a hugyhójadog, nekem is szokta:-) Fura érzés majd bepisilni az ágyban egyik pillanatról a másikra:-) Akeményedés teljesen más érzés, akkor az egész hasad bekeményedik, és az kellemetlen feszítõ érzés. Semmi baj, ne izgulj, csak táncol a babád:-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!