Találatok a következő kifejezésre: 21 hetes nem érzem (26 db)

21 hetesen nem érzem a babamozgást? Ez baj? Mikor mozdul meg?

és hallottatok már róla , hogy a baba els? mozgását figyelembe véve meg lehet saccolni a szülés id?pontját?

Legjobb válasz: Mozog attól még hogy nem érzed :) Nem hiszem,hogy ez alapján lehetne saccolni,mert én a 15-16héten éreztem végig,hogy mozog.Aztán semmi és majdnem a 19.hét második felétõl meg megállás nélkül érzem õt.Nem hiszem,hogy emiatt korábban szülnék majd.Illetve ha igen,akkor se mert én elõbb éreztem õt,mint sokan mások.Amúgy feküdj a hátadra és tedd a kezed a hasadra és lehet érzed úgy.Elején én se éreztem õt csak kézzel,hogy rugdal mint fene,mert már nagyobb és nem úgy piszkálja a hasam belül,mint 15hetesen.Akkor bökdösés volt,most meg egyébként semmilyen érzés.21hét 4napos kismami

Mozog attól még hogy nem érzed :) Nem hiszem, hogy ez alapján lehetne saccolni, mert én a 15-16héten éreztem végig, hogy mozog.Aztán semmi és majdnem a 19.hét második felétõl meg megállás nélkül érzem õt.Nem hiszem, hogy emiatt korábban szülnék majd.Illetve ha igen, akkor se mert én elõbb éreztem õt, mint sokan mások.Amúgy feküdj a hátadra és tedd a kezed a hasadra és lehet érzed úgy.Elején én se éreztem õt csak kézzel, hogy rugdal mint fene, mert már nagyobb és nem úgy piszkálja a hasam belül, mint 15hetesen.Akkor bökdösés volt, most meg egyébként semmilyen érzés.21hét 4napos kismami
Elsõ gyereked? Mert akkor mozog õ, csak te nem tudod, hogy õ az. Én is korán éreztem a 2. gyerekemet, kb. a 13. hét körül. Az elsõt viszont a 20. hét körül.
Én az elsõt 21hetes, négy napost voltam. Már addigra mindenki kérdezõsködött, hogy na, mozog már, én meg alig mertem bevallani, hogy nem. Aztán végre megéreztem. A saccoláshoz pedig: 39.héten szültem Most várom a második gyermekünket, elég hamar, 16+2-nél éreztem, hogy mozog. Hogy mikor születik, majd kiderül.
Én a 22. hét környékén éreztem elõször!! Nekem elsõ baba, gondolom neked is! :) Mondjuk az biztos, hogy néha, amikor elfoglaltam magam valamivel és valami édeset ettem éreztem pici éppen hogy érezhetõ "izomrángás félét" a hasam aljánál már hamarabb is! :) Gondoltam csak õ lesz az, aztán ez az érzés erõsödött!! :) Én is nagyon vártam már, hogy megmozduljon, kérdeztem a dokimat is, türelemre intett, meg nekem a mellsõ falon tapad a lepény és ezt is megemlítette ok ként, hogy még nem érzem! Remélem neked is hamarosan mocorogni fog!!! :) Én a késõ délutáni/esti órákban éreztem elõször. A saccolás részérõl már hallottam, de nem tudom mennyiben számít a szülés idõpontjában! 27hkm
Szia!egy percig se aggodj!En is a 21 het masodik feletol erzem, de azota olyan hatarozottan, hogy ossze nem tudnam teveszteni semmivel.nagyon sokat ficankol, de csak akkor erzem, ha epp fekszem, vagy van idom magamra koncentralni.pl kocsiban, vagy ha valahol vagyok, akkor semmi..biztos olyankor is bulizik odabent, csak megen nem erzem.ne aggodj!most mar hamarosan erezni fogod es megnyugtatobb lesz mindennel :) 25 hkm
elsõ baba 25 hetesen éreztem elõször, pedig uh-on mindig ficánkolt:)
Én is elsõt babánkat várom és én már 16 hetesen éreztem elõször:O
5-ös vagyok. Véletlen nem mellsöfali a lepényed? Mert akkor szerintem azért lehet, hogy még nem érzed.. Én is emiatt éreztem viszonylag késõn..

Mikor fog rendszeresen mozogni a baba? Én most vagyok 21 hetes, nem mindig érzem! Mikor válik rendszeressé? Első terhességem!

Legjobb válasz: Hetrol hetre erosebb lesz es jobban fogod erzni. Meg egyre hoszabb ideig. 24hetesen mar nagyon jol erezheto. :)

Hetrol hetre erosebb lesz es jobban fogod erzni. Meg egyre hoszabb ideig. 24hetesen mar nagyon jol erezheto. :)
Egyre erõsebb lesz a pici, 2-3hét múlva jobban fogod érezni.
24 hetesen már bõven hullámzott tõle a hasam, ekkor voltunk 4D-n, és alig állt meg a vizsgálófej. Kb. 1 héttel elõtte vált olyan rendszeressé, hogy a nap kb. ugyanazon óráiban éreztem. :) Most, 34 hetesen meg már egy kész boxoló a kishölgy. :)
Mire gondolsz amikor azt mondod rendszeres? Szerintem nem rendszeresen mozog, ha úgy érted hogy 8-kor, 10-kor, 12-kor vagy ilyesmi. Vannak napjai, amikor nagyon aktív, vannak napjai amikor lusta. Amikor nagyon aktív akkor gyakorlatilag egész nap ficánkol, amikor lusta, akkor idõnként mozdul egyet-egyet. Esténként szokott kicsit virgoncabb lenni. Nálam legalábbis így van még most is. 36 hkm.

Az nagy baj, hogy 21 hetesen még nem vagyok abban biztos, hogy érzem-e babám mozgását?

Kicsit duci vagyok és els? babámat várom.

Legjobb válasz: Szerintem a testalkatod miatt nem érzed még erõsen, én vékony testalkatú vagyok nekem a kis drágám már 18 hetesen erõset rúgott, de van aki még a 22 héten is alig érzi, ne izgulj, biztos nincs gond, na meg most itt a jó idõ és ilyenkor a pocaklakók is lusik, Boldog babavárást, 21 hetes kismama:9

Szerintem a testalkatod miatt nem érzed még erõsen, én vékony testalkatú vagyok nekem a kis drágám már 18 hetesen erõset rúgott, de van aki még a 22 héten is alig érzi, ne izgulj, biztos nincs gond, na meg most itt a jó idõ és ilyenkor a pocaklakók is lusik, Boldog babavárást, 21 hetes kismama:9
Szia! Én is lassan 21 hets leszek és én sem nagyon érzem. Talán nlha sisiz belülölrõl, de nem vgayok benne biztos. Én sem vagyok vékony:9 plusz mellsõ fali a méhlepény. Várjuk együtt a Manót:9 szia
szia szeretnélek megnyugtatni.én is kövér vagyok pláne a hasam.és majdnem 25-26-hetes voltam mikor keztem érezni a babám (DE CSAK NAGYON FINOMAN SIMOGATOTT)ugy, hogy csak nyugi.jó baba várást szia Zsuzsa
en nem vagyok kover es en is alig erzem a babam. Most vagyok 20+5 hetes. Nekem a doki azt mondta h mivel a mehlepeny elol fekszik es mogotte van a baba ezert meg egy ket hetig meg nem nagyon fogom erezni. en is eddig vmi simogatasszerut ereztem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Mindenkinek boldog babavárást kívánok!


21 hetes vagyok, nem érzem hogy mozogna a babám. Most már ugye mindenképp éreznem kellene?

Buborékok abszolut nincsenek, néha érzek olyasmit nagyon gyengén, mintha leveg? menne át a hasfalamon, nem tudom jobban megfogalmazni, az talán ?, de nem vagyok biztos benne. Mennyire kell erössen éreznem?

Legjobb válasz: Szia, én 20 hetesen éreztem elõször, nem volt buborék, nem volt pillangó-érzés, konkrétan rugott egyet-egyet a manócska. Nem tudom máshoz hasonlítani, mint a bélmozgásokhoz, de valahogy tudtam, hogy õ az. És elõször reggel történt, szinte hason feküdtem - felhúzott lábbal - és akkor jelzett, gondolom nem volt túl jó neki. Most 24 hetes, és még mindig csak akkor érzem, ha nyugi van, vagy fekszem, vagy elnyúlok a kanapén, de rá tudok koncentrálni. Szerinted nálad is régóta kopogtat már :), csak Te nem tudod, hogy ez az. Drukkolok, hogy minél elõbb sikerüljön! :)

Szia, én 20 hetesen éreztem elõször, nem volt buborék, nem volt pillangó-érzés, konkrétan rugott egyet-egyet a manócska. Nem tudom máshoz hasonlítani, mint a bélmozgásokhoz, de valahogy tudtam, hogy õ az. És elõször reggel történt, szinte hason feküdtem - felhúzott lábbal - és akkor jelzett, gondolom nem volt túl jó neki. Most 24 hetes, és még mindig csak akkor érzem, ha nyugi van, vagy fekszem, vagy elnyúlok a kanapén, de rá tudok koncentrálni. Szerinted nálad is régóta kopogtat már :) , csak Te nem tudod, hogy ez az. Drukkolok, hogy minél elõbb sikerüljön! :)
Szerintem hivd fel a védönödet vagy az orvosodat!
Hallottam am hogy valaki 22 hetesen kezdte erezni, es az is o lehet amit te levegonek erzel..ha egy het mulva sem vagy biztos benne hogy o akkor tenyleg irany doki! Probalj meg kicsit melegebb vizben furodni(nekem akkor rugott elozor 16 hetesen akkorat hogy lattam is!)Vagy probald meg este vagy akar most is (akar csoki eves utan)hatra fekve, kicsit emeld meg a csipod, rakj ala valamit es figyeld figyelmesen...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A pocakom szépen nõl, ha baj lenne a babával, nem hiszem, hogy nõne. Hétfõn megyek orvoshoz, ha addig sem érzem, megemlítem neki.
szia én 22hetesen érezetm elõszõr és nem volt semmi gonda vele attól is függ hogy milyen a testalaktod
A kérdező hozzászólása: A testalkatom normális, viszont a placentám elõl tapad, ettõl lehet, hogy késõbb érzem meg?
Szia! Én 22 hetesen éreztem elõször, nem volt semmiféle buborékok meg stb, egész egyszerûen nekiállt rugdosni. Nagyon féltem, mert mindenki azt mondta, már rég mozognia kéne. Azóta viszont bepótolta az elmaradt mocorgásokat. Szinte egyfolytában érzem. Szerintem ne aggódj. Jõvõ héten biztosan jelentkezik.

21. hetes kismama vagyok. Ha rossz az idő napokig nem mocorog a babám, mióta jó idő van, azóta állandóan érzem. Másnál is van az így?

Legjobb válasz: Én ugyan már 30 hétnél járok :-), de ugyanez van nálunk is.Ha fáradt vagyok, vagy borús az idõ, begubózik. Szuper, hogy már érzed, én a 21-en éreztem elõször, és utána 1 hétig semmi...:-( Pedig milyen szuper érezni ahogy dobbantgat, meg mocorog...:-) Jó egészséget!

Én ugyan már 30 hétnél járok :-), de ugyanez van nálunk is.Ha fáradt vagyok, vagy borús az idõ, begubózik. Szuper, hogy már érzed, én a 21-en éreztem elõször, és utána 1 hétig semmi...:-( Pedig milyen szuper érezni ahogy dobbantgat, meg mocorog...:-) Jó egészséget!
Szia! igen nálam is ugyan így van :D olyan jó, hogy ilyen aktív nem? imádom érezni õt :) már korán reggel ficánkol forgolódik ahogy felébredek és szinte egész nap meg se áll :) ha rossz az idõ, akkor nem szokott annyit mocorogni, ha bár akkor is szokott 3-4szer jelt adni magáról egy nap :) 23h km
Ez érdekes! Nálam ez pont fordítva van. Mióta bejött ez a nagy meleg, az én törpém alig mocorog. Mikor rosszabb volt az idõ akkor meg sem állt. Lehet hogy õ sem bírja ezt a nagy meleget, mint ahogy én sem. 31 hetes pocis
22 hetes vagyok, s ugyanezt tapasztaltam! Rossz idõben szundi, most meg egész nap izeg-mozog, ide rúg-oda rúg! További boldog babavárást!
Az enyém is a jó idõt szereti! Pörög egész nap :) 25 heteske

21 hetesen még nem érzem hogy megmozdult volna. Gond? Az ultrahangon mocorog mint egy kis bogár, tudom, hogy mozog, de zavar hogy nem érzem. Tapasztalat?

Legjobb válasz: szia, ne aggódj, én csak 22 hetesen éreztem elõször, pedig az uh-n mindig látszott, hogy milyen sajtkukac :) egy 8 hós kisfiú anyukája

szia, ne aggódj, én csak 22 hetesen éreztem elõször, pedig az uh-n mindig látszott, hogy milyen sajtkukac :) egy 8 hós kisfiú anyukája
Nem kell izgulnod van aki csak késõbb kezdi el érezni teljesen normális:) Fõleg elsõ babánál. Boldog babavárást:)
Teljesen normális, fõleg, ha elöl van a lepény. Ne izgulj!
Szia! Én 19 hetes vagyok, én sem érzem, egy kicsit engem is megnyugtatott a kérdésedre kapott válaszok. Nekünk elsõ baba, és mellsõ fali. Te hogy állsz?
Ezt a kérdést tavaly Márciusban írták ki:DSzóval szerintem már rég babázik:D
A kérdező hozzászólása: Ne aggódj, én 24 hetesen éreztem elõször. de így utólag vissza gondolva lehet ha hamarább csak nem tudtam, hogy ezt kell érezni. ne aggódj:)

21 hetes terhes vagyok. Nem érzem mozogni még a babámat. Megérezném, ha baj lenne vele?

Legjobb válasz: Szia!Még én sem érzem sajna! :-(( (20 hetes vagyok)Ugyanilyen kérdések aggasztanak, sztem biztosan megéreznénk, ha baj lenne. Próbálj a hátadra feküdni és a kezedet a pocidra tenni, hátha... Nekem egyszer volt ilyen "hátha" érzésem! Sztem pár hét vagy nap és megérezzük... Kitartás!

Szia!Még én sem érzem sajna! :-(( (20 hetes vagyok)Ugyanilyen kérdések aggasztanak, sztem biztosan megéreznénk, ha baj lenne. Próbálj a hátadra feküdni és a kezedet a pocidra tenni, hátha... Nekem egyszer volt ilyen "hátha" érzésem! Sztem pár hét vagy nap és megérezzük... Kitartás!
Szia. Én is ilyen kérdésekkel foglalkoztam, még bizonyos idõközönként zaklattam a védõnõt, hogy hagy menjek el hozzá csak egy szívhang hallgatásra, hogy biztos legyek. Aztán a 23. hétben egyszer csak megéreztem, és csodálatos volt. Nekem nem volt semmi "buborékolás", vagy amiket itt írnak, egyszerûen csak éreztem, hogy rugdos, és már láttam is, hogy egyszer-egyszer megmozdult a hasam. Ez szombaton volt, azóta sem érzem õt folyamatosan, de legalább már tudom, mit kell figyelni. Ne aggódj, jelentkezni fog :)

20-21 hetes terhes vagyok, és csak nagyon ritkán érzem, hogy mozog a baba, eddig minden vizsgálat eredménye teljesen jó volt! Normális, hogy nem érzem még a mozgását?

Legjobb válasz: Szia. Nem minden baba mozog egyformán.Lehet,hogy a babád befelé van fordulva,azért nem érzed annyira,vagy a passzív baba´k közé tartozik.Ne aggódj,minden rendben van.

Szia. Nem minden baba mozog egyformán.Lehet, hogy a babád befelé van fordulva, azért nem érzed annyira, vagy a passzív baba´k közé tartozik.Ne aggódj, minden rendben van.
Azért ha legközelebb találkozol a védõnõvel, akkor említsd meg neki ezt a dolgot.De ha minden nap érzed a mozgást csak nem sokat, akkor nem hiszem, h baj van.Ilyentájt kell rendszeressé válni az észlelésnek.De tény, h vannak aktívabb babák is.Az én leányom, nagyon mocorgós, és nagyon gyakran rugdos.Viszont nem minden nap egyformán aktív.Szerintem nem lehet baj.
Tudom hogy nem kéne, de nemtudom megállni hogy egyek egy kis csokit... Néha szoktam pici colát is inni. Szerintem emiatt, nekem nagyon aktiv a a babám. Próbáld ki! De csak mértékkel!!! 25 hetes kismama
Szia! Én most vagyok 26 hetes és úgy a 22-23. héten kezdett igazából mocorogni, és teljesen parában voltam mert elõtte nem igazán mocorgott (nem éreztem, úgy mint te), de azóta beindult. Szerintem ne izgul, biztos a tied is csak pár hét múlva fog jobban mozgolódni.De a ritka mozgás is nagyon jó, csak mozogjon az a lényeg, állítólag akkor van baj, ha napokig semmit sem mozog, de ez nálad nem áll fenn!!!! Jó babavárást.
Semmi baj, nem vagyunk egyformák . nekem is tegnap pl sokat mozgott a babám, ma alig. Nem egyforma. VAn, hogy pihen van , hogy aktív, megérzi a frontot, sokmindent. Nyugodj meg, nem lesz semmi baj.)
22 hetes vagyok és az én babám a mellsõ hasfalon tapadt meg. Érzem a mozgolódását, de csak ha nyugodtan ülök kicsit hátradölve. Amúgy ha rúg, akkor befelé rugdossa a szerveimet, kifejezetten szereti a hólyagomat.:)

21-22 hetes kismamák hogy vagytok? Nálatok is előfordul olyan nap hogy nem érzitek hogy mozogna a pici? Olyankor pihen?

Legjobb válasz: Szia. Én nagyrészt csak este érzem, meg most, hogy ettem almát. Nagyon elkezd mocorogni az almára remélem szereti azért. Azt mondják, hogy ilyenkor még nem annyira erõs, a rugdalás, hogy erõsen érezzük, de ki tudja. De lehet, hogy jobb is. Néha érzek olyat, hogy úgy befeszít, mintha beszorult volna. További szép napot. 22h

Szia. Én nagyrészt csak este érzem, meg most, hogy ettem almát. Nagyon elkezd mocorogni az almára remélem szereti azért. Azt mondják, hogy ilyenkor még nem annyira erõs, a rugdalás, hogy erõsen érezzük, de ki tudja. De lehet, hogy jobb is. Néha érzek olyat, hogy úgy befeszít, mintha beszorult volna. További szép napot. 22h
Szia, én nagyon megijedtem múltkor mert fûnyíróztam és nagyon elfáradtam (tudom nem kellene már nem is csinálom többet!) de utána úgy begörcsöltem, hogy levegõt is alig kaptam aztán semmi mocorgás...nagyon-nagyon paráztam, hogy ilyen hülye voltam és ez miatt baja lett a kicsinek. Szerencsére estére beindult és bepótolta:-) Egyébként nekem is akkor "bulizik" a legjobban odabent ha valami finomat eszem legtöbbször édeset...
Én akkor éreztem kevésbé, amikor egyik nap az a viharos idõ volt, kicsit meg is ijedtem. De eszembe jutott, hogy a tesója is elbújt ilyenkor, és tényleg, estére felvidult. Amúgy változó, hogy mennyit mozognak, meg attól is függ, hogy fekszenek.
Igen, olyankor pihen :) Viszont olyan is van, hogy nem "lubickol" a pociban, hanem aprókat mozog, amit nem érzünk. Nekem uh-n mozgásra bírta a doki a kicsit, de nem érzetem, hogy mozog, de az uh-n látszott. Amikor a védõnõ nézte volna a szívhangot is egyfolytában mocorgott, de azt sem éreztem, pedig akkor már tudtam, milyen ha ébren van. Manapság is volt, hogy 2 napig nem éreztem, aztán este egy rövid ideig, aztán 1 napig semmi, majd másnap délután megint csak egy kicsit. Õk még sokat alszanak odabent, gyûjtik az erõt a növekedéshez, fejlõdéshez. Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! Üdv:2 gyermekes, 21 hetes km.
A kérdező hozzászólása: Nagyon Köszönöm!Én is pont így voltam hogy uh-n mozgott de nem éreztem!!Nektek is Boldog babavárást kívánok!!remélem ma már jelentkezik
en 21 hetes vagyok es nagyon elenk egy babocam van .nagyon sokat mocorog es ez olyan meg nyugtato .este reggel mindig.foleg ha az apja beszelget vele ..meg az apja is erzi ha ra teszi a fulet a hasamra , es erosen rug .igazi kis virgonc pf mi lesz kesobb...

Miért van az, hogy úgy érzem egyszer ég a gyomrom, egyszer meg éhes vagyok? De mikor eszem egyáltalán nem érzem, hogy ennék tök üresnek érzem a hasam.21 hetes vok. És esténként meg szélgörccsel küzdök.

Legjobb válasz: Velem is pont így volt. Nagyon sokat szenvedtem. Változtattam az étrendemen stb., de akkor is termelõdött a savam. :( Kegyetlenül megszenvedtem az esti szélgörccsel is, amin az segített, hogy a fürdõkádba sok meleg vizet engedtem és hasaltam benne. Így megindult a szél. :) Sav ellen még annyi, hogy én még a krumplit is kihánytam. Normaflort ittam minden nap. Helyreállítja a bélflórát.

Velem is pont így volt. Nagyon sokat szenvedtem. Változtattam az étrendemen stb., de akkor is termelõdött a savam. :( Kegyetlenül megszenvedtem az esti szélgörccsel is, amin az segített, hogy a fürdõkádba sok meleg vizet engedtem és hasaltam benne. Így megindult a szél. :) Sav ellen még annyi, hogy én még a krumplit is kihánytam. Normaflort ittam minden nap. Helyreállítja a bélflórát.
A kérdező hozzászólása: Mit lehet ez ellen tenni, vagy segíteni?
a gyomor égés, és éhségérzet összefügg. mivel a kismamáknál magas a gyomorsav, ezért olyan étrenden kell lenni, ami a savat felszívja. pl. rizses, krumplis dolog, kenyér, müzli...kerülni kell a szénsavas, tejes, és túl fûszeres ételeket. a gyomorégésre jó a salvus víz. enni pedig naponta 5ször és keveset kell. a rendszeres étkezés segít a savproblémák leküzdésére. a szélgörcsök, pedig a puffasztó szénhidrátos ételektõl vannak, amiket jó ha kerül az ember.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!