Találatok a következő kifejezésre: 21 hetes A dokim tegnap azt (5 db)

A BPD 3 mm-es eltérése normális? Tegnap voltam 20 hetes uh-n, az eredmények: a bpd 19 hetesnek felel meg a védőnő táblázata szerint, a mellkas és lábméret meg 21 hetesnek. A doki semmit nem mondott. Ez még nem jelent problémát?

Legjobb válasz: Mire megszületik, normális babakülseje lesz! Ne izgulj ezeken a méreteken! A táblázatok csak átlagok, minden baba másképp fejlõdik! Nyugi, nem lesz kisfejû-nagylábú babád!

Mire megszületik, normális babakülseje lesz! Ne izgulj ezeken a méreteken! A táblázatok csak átlagok, minden baba másképp fejlõdik! Nyugi, nem lesz kisfejû-nagylábú babád!
Persze, hogy normális! A legközelebbi UH-n meg lehet, hogy nagyobb lesz, mint a korának megfelelõ méret. Nekünk a combcsont ilyen. Egyszer kisebb, másszor meg nagyobb az átlagnál. :) A babácskák nem táblázat szerint fejlõdnek, az csak egy átlagértéket mutat. Minden rendben van a babáddal, ne aggódj!
nekem is voltak eltérések, de behozta és gyönyörû lett:) már 7 hetes a kisfiam
A bébik nem sablon szerint születnek:) ne izgulj miatta.Mire kibújik tökéletes lesz.Dinka védõnõd lehet, ha hagy így õrlõdni. Egyébként a MamaNet-en van egész jó fejlõdési táblázat.
Az én babám is végig 3-5 mm-rel kisebb volt, fõleg a BPD-je. Akkor én is megijedtem, mert a nõdokim csinált mindig ügyet belõle, mintha még nem látott volna ilyet. A védõnõm mindig megnyugtatott, és igaza volt! Gyönyörû babám született :-) És egyeltalán nem látszik kicsinek sem a teste, sem a feje, nem torz vagy ilyesemi :-) Szerintem egyeltalán ne foglalkozz azzal a pár millivel, minden ember, így minden baba is más paraméterekkel rendelkezik!
A kérdező hozzászólása: Hálás köszönetem a megnyugtató válaszokért!!!!!!

21 hetes vagyok. A dokim tegnap azt mondta, vegyek 75 g szénhidrátot (előrehozott terheléses cukorhoz). De nem adták ki patikában, mert állítólag vényköteles. Van ahol kiadják?

Máshol esetleg kiadják, mert az Örsön nem...

Legjobb válasz: Hat en pont az Orson vettem, 5 hete! Nem is emlitettek, h kellene recept... Nem ertem, elvileg nem venykoteles!

Hat en pont az Orson vettem, 5 hete! Nem is emlitettek, h kellene recept... Nem ertem, elvileg nem venykoteles!
Nekem már 2x csináltak terheléses cukorvizsgálatot. Eddig bármelyik patikában voltam, mindenhol kiadták: 75 g-os glükózt kell kérni és csomagolással együtt cca 220-250 Ft-ba kerül. A gyógyszertáros tuti, hogy félrebeszélt, ezt ki kell, hogy adják, nem vényköteles! Szerintem próbáld meg máshol megvenni!
A kérdező hozzászólása: Hát igen, az ember az Örsön ezt mondta: "ha szénhidrátot akar, menjen háztartási boltba és rágcsáljon szõlõcukrot"... Mondjuk emiatt én lemaradtam a hétfõi vizsgálatról :( Majd csütörtökön. Máshol egyébként kaptam, de vicc, hogy 2 patikában azt sem tudták mi ez.

Veszélyeztetett terhesség! 21 hetes terhes vagyok, múlt szerdán vesegörcsel kerültem kórházba. Tegnap kiengedtek, de a doki ráírta a papírra, hogy epilepsziás vagyok. Így lettem veszélyeztetett terhes. Az epilepszia, vagy a vese miatt lettem az?

Ha nincs panaszom, akkor is be kell majd feküdnöm a kórházba majd, vagy csak akkor, ha gond van? Hogy lehet elkerülni a kórházat? Ja, a terhesség óta tünetmentes az epilepsziám, csak akórház volt rá rossz hatással.

Legjobb válasz: Mindkét betegség miatt lehetsz veszélyeztetett! Szerintem ha az epilepsziád kezelve van akkor nem kell befeküdnöd a kórházba csak akkor ha panaszaid lennének. A vesegörcs meg olyan,mint a vakbél gyulladás.Van gyanújele,okozhat tüneteket de feltétlen kórházi kezelést nem igényel(mûtétet)csak akkor ha perforál a vakbél,vagy ténylegesen veseköved van. Azért a terhesgondozást végzõ dokiddal beszélj errõl! Az epilepszia nem játék! 34 hetes km.

Mindkét betegség miatt lehetsz veszélyeztetett! Szerintem ha az epilepsziád kezelve van akkor nem kell befeküdnöd a kórházba csak akkor ha panaszaid lennének. A vesegörcs meg olyan, mint a vakbél gyulladás.Van gyanújele, okozhat tüneteket de feltétlen kórházi kezelést nem igényel(mûtétet)csak akkor ha perforál a vakbél, vagy ténylegesen veseköved van. Azért a terhesgondozást végzõ dokiddal beszélj errõl! Az epilepszia nem játék! 34 hetes km.
A kérdező hozzászólása: köszi!


Azt mondta tegnap a doki, hogy a picikém feje alapján 34, a combcsontja mérete szerint 35-ik hét vége felé járok. Most akkor hány hetes vagyok? Az utolsó mensesem 2008. 05.21-én volt.

Legjobb válasz: A megtermékenyülés idõpontját nehéz 100%-ra megmondani, ebben te lehetsz a "szakértõ" :) Az meg ne zavarjon, hogy a méretekbõl különbözõ idõpontot hoz ki a doki, mert a babák eltérõen fejlõdnek.

A megtermékenyülés idõpontját nehéz 100%-ra megmondani, ebben te lehetsz a "szakértõ" :) Az meg ne zavarjon, hogy a méretekbõl különbözõ idõpontot hoz ki a doki, mert a babák eltérõen fejlõdnek.
nekem a picikém combcsontja kisebb picit, ami "visszahuzza" a heteket, de igy is tobbnek szokta mutatni, mint menzi alapjan, neha egy nappal, neha masfel hettel.. nagy uh-n voltal? mert nekem a magandokim mindig mondja, hogy egy-ket mm-t tevedhet, és akkor maris mas minden, es a korhazi uh gep kicsit profibb, ott nincs akkora hibaszazalek. nekem majus 26.an volt az utolso menzim, 36.1 het, ha abból kivonunk ot napot, akkor te 35.3 hetes vagy, ha jol szamolok igy koran reggel :D a baba biometriai korat meg a "nagy kórházi uh" mondja meg. :) szerintem :)
Az az 1 hét nem oszt nem szoroz :)

21 hetes terhes vagyok, kb. 2 napja alig tudok lábra állni, annyira beagadnak a lábaim térdig. A dokim ágyba küldött, és só füszermente diétára. Ez még nem volt elég. Tegnap elindult az előtejem is. Mi jöhet még?

Legjobb válasz: Szia! Az elõtejed már simán elindulhat ilyenkor, ezen ne akadj fenn. A lábdagadással, vizesedéssel sajnos nem sok mindent lehet kezdeni, sajnos tényleg csak a sok pihenés, lábak felpolcolása, sószegény étkezés segíthet kicsit. Legalábbis én még másról nem hallottam (anyukámnak annak idején adtak vízhajtót, de õ már nagyon fulladt a vizesedéstõl). A dinnye vízhajtó hatású, talán az segíthet. Fogd fel úgy, hogy a babóca miatt most ezen is át kell esni.

Szia! Az elõtejed már simán elindulhat ilyenkor, ezen ne akadj fenn. A lábdagadással, vizesedéssel sajnos nem sok mindent lehet kezdeni, sajnos tényleg csak a sok pihenés, lábak felpolcolása, sószegény étkezés segíthet kicsit. Legalábbis én még másról nem hallottam (anyukámnak annak idején adtak vízhajtót, de õ már nagyon fulladt a vizesedéstõl). A dinnye vízhajtó hatású, talán az segíthet. Fogd fel úgy, hogy a babóca miatt most ezen is át kell esni.
Igyál sokat és pihenj.Nézz utánna a toxémiának !
Az elsõ válaszolót tudom megerõsíteni, én a vizesedésre ittam zöld teát is, mert állítólag az is jó rá, de a görögdinnye velem csodát tett! 3 napig ettem, naponta 2-3-szor, és már beleférek a cipõmbe, és nem fáj, ha a talpamra állok. De én nagy dinnyeimádó vagyok, nem egy-egy kis vékony szeletet ettem, hanem sokat :) Állítólag a csipkebogyó, hibiszkusz tea is jó vízhajtó.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat. Tegnap vettem zöld teát, és nagyon szeretem a dinnyét kipróbálom. Mindenkinek bodog babavárást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!