Találatok a következő kifejezésre: 21 hetes A dokim (27 db)

A BPD 3 mm-es eltérése normális? Tegnap voltam 20 hetes uh-n, az eredmények: a bpd 19 hetesnek felel meg a védőnő táblázata szerint, a mellkas és lábméret meg 21 hetesnek. A doki semmit nem mondott. Ez még nem jelent problémát?

Legjobb válasz: Mire megszületik, normális babakülseje lesz! Ne izgulj ezeken a méreteken! A táblázatok csak átlagok, minden baba másképp fejlõdik! Nyugi, nem lesz kisfejû-nagylábú babád!

Mire megszületik, normális babakülseje lesz! Ne izgulj ezeken a méreteken! A táblázatok csak átlagok, minden baba másképp fejlõdik! Nyugi, nem lesz kisfejû-nagylábú babád!
Persze, hogy normális! A legközelebbi UH-n meg lehet, hogy nagyobb lesz, mint a korának megfelelõ méret. Nekünk a combcsont ilyen. Egyszer kisebb, másszor meg nagyobb az átlagnál. :) A babácskák nem táblázat szerint fejlõdnek, az csak egy átlagértéket mutat. Minden rendben van a babáddal, ne aggódj!
nekem is voltak eltérések, de behozta és gyönyörû lett:) már 7 hetes a kisfiam
A bébik nem sablon szerint születnek:) ne izgulj miatta.Mire kibújik tökéletes lesz.Dinka védõnõd lehet, ha hagy így õrlõdni. Egyébként a MamaNet-en van egész jó fejlõdési táblázat.
Az én babám is végig 3-5 mm-rel kisebb volt, fõleg a BPD-je. Akkor én is megijedtem, mert a nõdokim csinált mindig ügyet belõle, mintha még nem látott volna ilyet. A védõnõm mindig megnyugtatott, és igaza volt! Gyönyörû babám született :-) És egyeltalán nem látszik kicsinek sem a teste, sem a feje, nem torz vagy ilyesemi :-) Szerintem egyeltalán ne foglalkozz azzal a pár millivel, minden ember, így minden baba is más paraméterekkel rendelkezik!
A kérdező hozzászólása: Hálás köszönetem a megnyugtató válaszokért!!!!!!

A crp szintem 13 volt 10 helyett kb.25 hetesen, a dokim adott antibiotikumot, de nem néztük utána hogyan befolyásolta az antibiotikum. Most 32 hetesen újra voltam vérvételen és 21, 7 lett 10 helyett. Hasonló tapasztalatok?

A fogorvos azt mondta van bár egy nagyon picit lyukas fogam, de ezt hagyhatjuk, mert nem fáj még, majd a szülés után kezeljük. Ett?l lehet baja a bébimnek? Holnapután megyek a dokimhoz.

Legjobb válasz: Nem tudom hogy okozhat e és milyen problémát a babánál, de nekem akkor néztek crp-t, amikor NST-n túl gyors volt a babám szívverése.

Nem tudom hogy okozhat e és milyen problémát a babánál, de nekem akkor néztek crp-t, amikor NST-n túl gyors volt a babám szívverése.
A kérdező hozzászólása: És milyen lett a CRP-d, magasabb? Nekem eddig még nem volt NST de a magzati szívhang és pulzus jónak bizonyult.
10 alatt volt, ha jól emlékszem 7. Addig az NST-ig nekem is minden rendben volt, valószínû az volt a baj, hogy elõtte az uh-os doki miatt felhúztam magam és ez kihatott a babára.
Nekem 16 hetesen volt a CRP-m 15, ami elvileg 10-ig jó. Az én dokim azt mondta, hogy nincs ezzel semmi gond, sõt még a belgyógyász is, akihez járok. Azt mondták akkor kellene aggódni, ha több 100 lenne az érték. Nekem is van rossz fogam, ami néha fájdogál, lehet, hogy ez okozza emelkedést, de én nem merek fogorvoshoz menni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ma voltunk UH-n. minden ok volt, majd holnap megyek a dokimhoz, meglátjuk mit mondd.
A kérdező hozzászólása: Voltunk a dokiál. Azt mondta, hogy mivel minden más eredmény teljesen tökéletes így nagyon ne is foglalkozzunk az üggyel. Írt fel antibiotikumot, de azt mondta több vérvétel már úgysem lesz így legalább nem idegesít ez az érték. Megnyugodtam, mert több mindenkivel is beszéltem és mindenki azt mondta nem gáz.

Szerintetek természetes hogy a doki 21 hetesen hüvelyi uh-al vizsgált meg?

Sima méhszájvizsgálatra mentem volna,de teljesen meglep?dtem,azt hittem csak kézzel fog vizsgálni,úgy tudtam hüvelyivel a 12.hétig szoktak. Nem volt vérzés vagy görcs utána,egy picit fájt a hasam de lehet csak beleképzelem.

Legjobb válasz: Nekem soha nem csinált hüvelyit. 8 hetesen már látszott rendesen, nem piszkálta hüvelyivel. De hát minden doki más. Szerintem nem normális, nem lehet, hogy érzett valamit, amit meg akart nézni? Tõle nem kérdezted, hogy miért?

Nekem soha nem csinált hüvelyit. 8 hetesen már látszott rendesen, nem piszkálta hüvelyivel. De hát minden doki más. Szerintem nem normális, nem lehet, hogy érzett valamit, amit meg akart nézni? Tõle nem kérdezted, hogy miért?
nem természetes, mert a hüvelyi kisebb embriónál ideális, a nagyobb magzatot nem tudja jól befogni.De lehet hogy a dokid gyakorlott, neki még így is megy a dolog. Szerintem a következõ uh tuti hasi lesz, nyugi!! (egyébként hasi után is érezni fogsz egy kis kellemetlenséget, legalábbis nekem volt rá eset)
Szerintem sem normális....engem csak a legelsõ...4 hetesen vizsgált így utána még talán egyszer...azt is az én kérésemre!!!! 21 hetesen már nagy a babód..ezért nem értem hogy mit is nézhetett...a papírodra nem írt semmi rendkívülit??
A kérdező hozzászólása: Neki nincs más uh-ja a rendelõben csak hüvelyi, nem is a babát nézte, csak a méhszájat és a méhnyakat mérte le, hasi uh-n nemrég voltam, ott nézték a babát, csak mellékesen kérdezte kíváncsi vagyok-e a picivel kapcsolatban valamire, konkrétan a nemére, de mi már tudjuk hogy kisfiú:) 4 hét múlva megint megyek, és megint hüvelyivel nézi a méhszájat, de csak tudja talán mit csinál, megpróbálok nem idegeskedni.
Szia! Nekem a 22 héten ellenõrizte a doki a méhszáj állapotát hüvelyi UH-val, és azt mondta sokkal pontosabb adatokat kap így. De csak a méhszájat vizsgálta így!! a baba állapotát hasi UH-n nézte. Szerintem normális, nincs benne semmi "különleges". Én már több, mint 12 éve hozzá járok a dokimhoz és tökéletesen megbízom benne.

Ha a doki nem vizsgált meg rendesen a 13. hét óta, csak hasi uh-val, attól még szeretkezhetek nyugodtan a párommal? Most 21 hetes vok.

Nem nézte a méhszáj állapotát meg semmit, kenetet se vett eddig egyszer se.

Legjobb válasz: Nem jellemzõ, hogy 21 hetesen nyitva legyen a méhszáj. Persze elõfordulhat ritkán. Ha emiatt aggódsz, akkor a következõ vizsgálatig ne szeretkezzetek, a dokitól meg kérdezz rá, hogy szabad-e a szex. 7 hetes kislány anyukája.

Nem jellemzõ, hogy 21 hetesen nyitva legyen a méhszáj. Persze elõfordulhat ritkán. Ha emiatt aggódsz, akkor a következõ vizsgálatig ne szeretkezzetek, a dokitól meg kérdezz rá, hogy szabad-e a szex. 7 hetes kislány anyukája.

Veszélyeztetett terhesség! 21 hetes terhes vagyok, múlt szerdán vesegörcsel kerültem kórházba. Tegnap kiengedtek, de a doki ráírta a papírra, hogy epilepsziás vagyok. Így lettem veszélyeztetett terhes. Az epilepszia, vagy a vese miatt lettem az?

Ha nincs panaszom, akkor is be kell majd feküdnöm a kórházba majd, vagy csak akkor, ha gond van? Hogy lehet elkerülni a kórházat? Ja, a terhesség óta tünetmentes az epilepsziám, csak akórház volt rá rossz hatással.

Legjobb válasz: Mindkét betegség miatt lehetsz veszélyeztetett! Szerintem ha az epilepsziád kezelve van akkor nem kell befeküdnöd a kórházba csak akkor ha panaszaid lennének. A vesegörcs meg olyan,mint a vakbél gyulladás.Van gyanújele,okozhat tüneteket de feltétlen kórházi kezelést nem igényel(mûtétet)csak akkor ha perforál a vakbél,vagy ténylegesen veseköved van. Azért a terhesgondozást végzõ dokiddal beszélj errõl! Az epilepszia nem játék! 34 hetes km.

Mindkét betegség miatt lehetsz veszélyeztetett! Szerintem ha az epilepsziád kezelve van akkor nem kell befeküdnöd a kórházba csak akkor ha panaszaid lennének. A vesegörcs meg olyan, mint a vakbél gyulladás.Van gyanújele, okozhat tüneteket de feltétlen kórházi kezelést nem igényel(mûtétet)csak akkor ha perforál a vakbél, vagy ténylegesen veseköved van. Azért a terhesgondozást végzõ dokiddal beszélj errõl! Az epilepszia nem játék! 34 hetes km.
A kérdező hozzászólása: köszi!

Mitől lehet néha kevés nyúlós átlátszó folyásom? 21 hetes vagyok.2 hete is volt nagyon kevés a dokim megvizsgált, méhszáj zárt volt. Nektek is volt ilyen?

Legjobb válasz: Szia! Nekem elejétõl kezdve van folyásom hol ilyen hol olyan! 28 hetes vagyok már! Ez természetes!!! Nyugi!

Szia! Nekem elejétõl kezdve van folyásom hol ilyen hol olyan! 28 hetes vagyok már! Ez természetes!!! Nyugi!
1.vagyok! Megnyugodhatsz :) ! Ez teljesen normális. Nekem néha nem is kevés! De vele jár:) ! Neked is sok boldogságot:) !
A kérdező hozzászólása: Akkor jó. Köszi. Már megijedtem hogy a nyákdugó?? Bár nem tudom az milyen. Ez nekem most olyan mint peteéréskor szokott lenni, de csak nagyon kevés, egyszer volt wc-papíron. A múltkor is volt hasonló ahogy írtam. De akkor ha természetes, megnyugszom. Sok boldogságot! :)

9+5 hetes terhességemet mai UH-n elhaltnak nyilvánították.21 mm-es CRL most, 2 hete pedig 14 mm-es, akkor voltam 7+5 hetes és a doki azt mondta minden rendben?

Egyáltalán a ma mért adatok, a 21 mm-es embrió megfelelne a 9+5 hetes terhességnek? Pontosan 2 hete voltam egy másik orvosnál, aki azt mondta az embrió pont olyan és úgy néz ki, ahogy ki kell neki. Mi történhetett?:(

Legjobb válasz: Hàt a 3. Trimesztert még nem töltötted volna be! Csak az 1. Trimet! Nem?

Hàt a 3. Trimesztert még nem töltötted volna be! Csak az 1. Trimet! Nem?
A méretei jók!!! Szíve dobogott??!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a támogatásokat! Csütörtökön megyek vérvételre és konzultációmra az orvosomhoz, ahol mindenféleképpen fogok kérni még egy UH vizsgálatot.
Szia. Nagyon sajnálom, hogy ez történt! Nekem a 8. héten volt ez. Mondjuk SZTK mondta, hogy elhalt, küldött mûtétre, de aznap elmentem magánba a Hepinet-hez és gyönyörû erõs szívverést láttak! Szerintem nézesd meg mással is! Hátha...
Még vérvétel is lesz, a HCG szintbõl biztosan látják, hogy él-e az embrió.
én biztos elmennék máshova is amugy nem velem történt de hallottam ilyenrõl hogy már meg volt a mütét idõpontja de az anyuka még elment máshova és élt a babája!szivbõl kivánom hogy nállad is tévedés legyen hiszen nõtt engem ez biztatna, ha mégsem akkor viszont sok erõt és kitartást!majd azért irdd meg légyszi ha lesz valami fejlemény 35hkm
Én màr igen! Mentek a mûtõbe és elõtte még csinàlnak uh-t hogy ugye biztosan meggyõzõdjenek arról hogy nem él a magzat! Aztân nagy meglepetésükre bizony vert a szìve!
Nagyon sajnálom :((( Fogadd részvétem, sok lelki erõt!
A kérdező hozzászólása: Tudtok ilyen esetrõl? Mikor félrenézték az UH-t és szívhangot??
Óóóó azért én elmennék máshoz is.De nagyon sajnálom!
A kérdező hozzászólása: Jaj igen... nem trimesztert akartam írni, hanem hónapot. Bocsi..
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt mondták, hogy nem látnak szívhangot és meghalt.. Én is orvost váltanék, ha mondjuk egy SZTK-s rendelésen felmerülne bennem, hogy "félrenéztek" de egy magánklinikán voltam orvosnál ma, aki még a fõorvost is behívta, hogy nézze meg, jól látja-e...
2 es válaszoló vagyok ja értem akkor a szív a baj, nem a mérete....nagyon sajnálom :(((
Ez szörnyû! Sajnàlom! De a méret az jo! Énmost nézemaz enyém 10 hetesen volt 27mm! N em volt szìvhang? Vagy mit mondott a doki? Mi lessz ezutàn?
ne már ez durva , ennyibõl elhaltnak minõsítették? ?? nem volt szívhang vagy miért?? 7+5 hetesen a 14 teljesen jó nekem 7+3an mértek 12 mmt. 9+2 n 24 mmt. Itt pár mm miatt elhaltnak lett nyilvánítva?? Sürgõsen más orvoshoz mennék.
A kérdező hozzászólása: A szíve a két héttel ezelõtti UH-n, ahol 14mm-es volt, még dobogott. Ma már nem... Nem görcsölök, nem vagyok rosszul, semmi jelét nem éreztem volna, hogy baj történt, ha nincs ez a vizsgálat. Még a mellfájdalom és a hányinger is megvan, igaz csekélyebben... De azt hittem fokozatosan múlik el, mert már majdnem a 3. trimesztert betöltöttem (volna) :(
Kedves Kérdezõ! Megírnád, hogy mi volt? Mégis élt a babád? Sokszor hallok olyat, hogy elromlik a gép, vagy csak nem találják meg vele, mert gyenge a készülék... Nagyon remélem, hogy Veled is ez volt! Írj!

Normális dolog hogy 31 hetesen még csak 21 hüvelyi uh on én egy simán voltam? Nem csinál a doki semmi féle vizsgálatot csak megnézi a baba szívhangját súlyomat a vérnyomásom és kész. Nem kellene már ilyen korban valami nagyobb vizsgálat?

kikészit hogy a doktorok mennyire a pénzre mennek,aztán ha valami gond van mossák a kezüket,

Legjobb válasz: Van az 1. uh amin megállapítják a terhességet, 2. a 12 hetes genetikai uh (tarkóredõ mérés, fejlõdési rendellenességek kizárása) 3. a 18-20 hét közötti uh ahol a baba fejlõdését, méreteit nézik. 32 hetesen lesz a következõ, szintén fejlõdést, méhlepény érettséget stb néznek. Melyik hiányzik?

Van az 1. uh amin megállapítják a terhességet, 2. a 12 hetes genetikai uh (tarkóredõ mérés, fejlõdési rendellenességek kizárása) 3. a 18-20 hét közötti uh ahol a baba fejlõdését, méreteit nézik. 32 hetesen lesz a következõ, szintén fejlõdést, méhlepény érettséget stb néznek. Melyik hiányzik?
Elõzõ: laborvizsgálatok? Terheléses vércukorvizsgálat? Ezek sem voltak?
A kérdező hozzászólása: bocsi elirtam :-) 2 hüvelyi volt és egy sima uh.. a 32 hetes uh nem volt meg , most voltam 31 hetesen vizsgálaton és 1 honap mulva hivott vissza
Szia! Szerintem minimum eggyel el vagy maradva ultrahang terén. Nem tudom máshol hogyan szokás de nálunk a 30 héttõl kéthetente kell járni dokihoz, pedig sztk-s rendelésre járok.
Doki válogatja! Én úgy gondolom minnél alaposabb egy orvos annál többmindenre tér ki(vizsgálatok, eredmények). Én 21+2 kismama vagyok de már túl vagyok 6 ultrahangon. 6 hetesen hüvelyi-terhesség megáll., 7 hetesen másik doki hüvelyi, 12 hetesen hasi, 16 hetesen DEOEC genetikai, 18 hetesen Deoec genetikai, 21 hetesen megnéztük mennyit fejlõdött. Az ultrahang nem árt a babának. Ha esetleg nyugtalan vagy nyugodtan kérd meg az orvosod, hogy csináljon, vagy csináltasson ultrahangot. Anyáink idejében nem volt ultrahang, mégis hasonló arányban születtek egészséges gyerekek. Bocsi a hosszú sorokért. Rem. segítettem. Boldog babavárást!
Jól értem?: A várandóságod 31 hete alatt már 21-szer nézte meg a doki ultrahanggal a babádat és hasi ultrahanggal egyszer?

Remélem nem hülyeség de mit csinál a doki és mit a szülésznő a szülés alatt? Első babát várom és tapasztalatlan vagyok. Igaz még csak 21 hetes de érdekel.

Legjobb válasz: A doki gyakorlatilag semmit, néha megnéz, de Õ csak a kitolásnál segédkezik. A szülésznõ figyel inkább a kismamára jobban a vajúdás alatt. Ellenõrzi a szívhangot, segít a gátmasszázzsal, már ha gátvédelemmel szülsz, sokszor megnézi, hogy vagy, ilyesmi. Inkább Õ foglalkozik a kismamával, nem a doki.

A doki gyakorlatilag semmit, néha megnéz, de Õ csak a kitolásnál segédkezik. A szülésznõ figyel inkább a kismamára jobban a vajúdás alatt. Ellenõrzi a szívhangot, segít a gátmasszázzsal, már ha gátvédelemmel szülsz, sokszor megnézi, hogy vagy, ilyesmi. Inkább Õ foglalkozik a kismamával, nem a doki.
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszönöm. Sote II-n fogok szülni, dokim már van, nagyon aranyos és segítõkész, csak nem tudom hogy szülésznõt fogadjak-e vagy sem.
Én nem ott szültem, de mindenképpen fogadnék szülésznõt. többet van veled mint a doki
Szia! Nekem míg el nem folyt a magzatvíz, addig az ügyeletes orvos megvizsgált, mivel 5 percesekkel mentem, akkor már fel is vettek az osztályra, így a papírokat is kitöltették velem. Aztán megmutaták a kórtermet kipakolhattam és ott hagytak, kiadták, hogy a férjem 8-ig maradhat, aztán lámpaoltás!! Éjfélkor elfolyt a magzatvíz, akkor újra megvizsgáltak, szóltak a dokimnak, õ fél óra alatt bent volt, már várt a szülõszobában, az ágy mellett:) , és segített, elmondta a szülésznõvel együtt, hogy is kell jól venni a levegõt, meg mikor kell nyomni, kicsit segített is ha kértem akkor, vagy ha látta, hogy elfogyott az erõm akkor rátenyerelt a hasamra. Így született meg a lányom 2 óra 20 perc alatt! De 3 napig tágultam!!!! Boldog babavárást és könnyû szülést kívánok Neked!
Szia, elsõ vagyok. Én Szombathelyen szültem. Itt az a rendszer, hogy annál szülsz (mind orvosra, mind szülésznõre vonatkozik), aki éppen mûszakban/ügyeletben van. Nem lehet berángatni sem a magánorvosod, sem egy általad preferált szülésznõt. Nekem tetszik a rendszer, mert azt érték el vele, hogy nincsenek halálosan kimerült orvosok, és olyanok, akik semmit nem csinálnak a mûszakjukban, valamint mindenkivel ugyanolyan jól bánnak, nincs kivételezés, különbségtétel stb. Amikor szültem, annyira figyelmes volt Velem mindenki, hogy csak ámultam-bámultam, rosszabbra számítottam. Egy doki volt "szolgálatban", és 4 szülésznõ a szülõszobás részen. Tök jól éreztem Magam, és csakis jó emlékeim vannak. :-)
A kérdező hozzászólása: Hú, hát köszönöm a válaszaitokat! Remélem nekem is jó emlékeim lesznek a szüléssel kapcsolatban. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!