Találatok a következő kifejezésre: 21 hetes A (380 db)

A BPD 3 mm-es eltérése normális? Tegnap voltam 20 hetes uh-n, az eredmények: a bpd 19 hetesnek felel meg a védőnő táblázata szerint, a mellkas és lábméret meg 21 hetesnek. A doki semmit nem mondott. Ez még nem jelent problémát?

Legjobb válasz: Mire megszületik, normális babakülseje lesz! Ne izgulj ezeken a méreteken! A táblázatok csak átlagok, minden baba másképp fejlõdik! Nyugi, nem lesz kisfejû-nagylábú babád!

Mire megszületik, normális babakülseje lesz! Ne izgulj ezeken a méreteken! A táblázatok csak átlagok, minden baba másképp fejlõdik! Nyugi, nem lesz kisfejû-nagylábú babád!
Persze, hogy normális! A legközelebbi UH-n meg lehet, hogy nagyobb lesz, mint a korának megfelelõ méret. Nekünk a combcsont ilyen. Egyszer kisebb, másszor meg nagyobb az átlagnál. :) A babácskák nem táblázat szerint fejlõdnek, az csak egy átlagértéket mutat. Minden rendben van a babáddal, ne aggódj!
nekem is voltak eltérések, de behozta és gyönyörû lett:) már 7 hetes a kisfiam
A bébik nem sablon szerint születnek:) ne izgulj miatta.Mire kibújik tökéletes lesz.Dinka védõnõd lehet, ha hagy így õrlõdni. Egyébként a MamaNet-en van egész jó fejlõdési táblázat.
Az én babám is végig 3-5 mm-rel kisebb volt, fõleg a BPD-je. Akkor én is megijedtem, mert a nõdokim csinált mindig ügyet belõle, mintha még nem látott volna ilyet. A védõnõm mindig megnyugtatott, és igaza volt! Gyönyörû babám született :-) És egyeltalán nem látszik kicsinek sem a teste, sem a feje, nem torz vagy ilyesemi :-) Szerintem egyeltalán ne foglalkozz azzal a pár millivel, minden ember, így minden baba is más paraméterekkel rendelkezik!
A kérdező hozzászólása: Hálás köszönetem a megnyugtató válaszokért!!!!!!

21 hetesen a menzesz szerű görcsölés és mindjárt megjön érzés mennyire jelent rosszat?

Nem mindig van ez,inkább akkor amikor ,,túlterhelem,, magam,mint pl ma is,hogy f?ztem a karácsonyi kaját..reggel 10-t?l délután 4-ig a konyhában voltam,és szinte nem is ültem le addig.Most pedig görcsölök úgy,mint akinek mindjárt megjön. :(

Legjobb válasz: Nekemis volt. Ha nincs vérzés és nem kibirhatatlan akkor nincsen baj sztem. De jobb lenne ha többet pihennél, mert én emiatt voltam keményedésekkel kórházban.

Nekemis volt. Ha nincs vérzés és nem kibirhatatlan akkor nincsen baj sztem. De jobb lenne ha többet pihennél, mert én emiatt voltam keményedésekkel kórházban.
Szia, nem megijeszteni akarlak de nekem ugyan ez volt 20 hetesen.Görcsölt a hasam, aztán egyszer már szúrt is.Na akkor már azt mondtam hogy go a kórház.Mondták hogy jó hogy be mentünk...veszélyeztetett terhes lettem a görcsök miatt.Aztán a laborból kiderült hogy valami gyulladás miatt voltak a görcsök, de hogy mitõl és hol van a görcs nem tudták.Pedig figyelek a tisztaságra meg mindenre és még is.Aztán 1 hét után hazaengedtek de így is kímélõ életmódot javasoltak.Ja a kórházba kaptam infúziót még az nap aztán Semicilint írtak fel és Magnerotot.Most 21 hetes vagyok.De már nem szokott fájni a hasam.A magnerotot szokták javasolni görcsökre, ezt lehet vény nélkül is kapni.Remélem jobban leszel és nem jársz úgy mint én.
2.vagyok.Én a magnerotot 20.hetes korom óta szedem, holnap leszek 22.Azt mondta az orvos végig szedhetem.Én minden nap beveszem a 2 tablettát, nem csak akkor amikor görcsölök.
Magnéziumot csak a 36.hétig szabad szedni.

21 hetesen a szabadban lehet hajat festetnem? Szőkére

Legjobb válasz: Persze, de jobb, ha fodrásznál csináltatod.

Persze, de jobb, ha fodrásznál csináltatod.
Nem csak azért nem szabad hajat festeni, mert beszívod az ammóniát, hanem azért sem, mert a fejbõrön keresztül szívódik fel. Én is szõke voltam és mióta terhes vagyok azóta csak melíroztatok, mert az nem érintkezik a fejbõrömmel. Szülés után sem tervezem többet, hogy teljesen szõke maradok, mert így sokkal jobb, természetesebb a hajszínem és nem kell olyan sûrûn fodrászhoz járni:)
már régen kimutatták, hogy a fejbõrön felszívódó festék mennyisége erõsen a nullához konvergál. Festesd be nyugodtan, csak arra ügyelj, hogy ne szívd be a festékszagot. (Nyitott ablak)
Igen, festhetsz nyugodtan, szabad levegõn a legjobb, mert akkor nagyon jó a szellõzés. Én is festetem a hajam, mert õszül, és semmi gondom. Egyszer majdnem hánytam a szagától, de ennyi. :)
vegyél ammóniamentes festéket, az nem büdi. de persze így is jól szellõzõ helyiségben intézd. én ezt teszem:) 30 hetes kismama
bocsi de ammóniamentes festék nem fogja be a sötétebb árnyalatú hajat az pénz kidobás az esetleg akkor jó ha csak élénkíteni akarod a természetes szõke hajat de gondolom itt nem errõl van szó , de nyugodtan festesd rendes festékkel és is szõke vagyok és nincs semmi bajunk tõle mindig nyitott ajtónál ablaknál festi a fodrász nem sok mindent érzek belõle és nem szívódik fel a fejbõrön de ha egy kicsit is tapasztalt fodrászod van akkor neki ezt már tudnia kéne
Ha eleve szõke volt, akkor befogja az ammóniamentes is :) nekem legalábbis! mármint, ha elõtte már festett szõke volt, szóval érted:)

Aprilis 2-an voltam utojara beteg. Akkor hany hetes terhes vagyok? A nogyogyaszom szerint 18-19 hetes vagyok! A csaladi orvosom meg azt mondja 21 hetes vagyok! Akkor kinek is van igaza?

Legjobb válasz: Nekem április 1-én volt utoljára menzesem és ma vagyok 21 hetes 1 napos. Te akkor ma vagy pont 21 hetes

Nekem április 1-én volt utoljára menzesem és ma vagyok 21 hetes 1 napos. Te akkor ma vagy pont 21 hetes
A kérdező hozzászólása: Akkor a nogyogyaszom elszamolt valamit?Hogy lehehetseges ez?Akkor gondok akadhatnak a terhesegel?
A kérdező hozzászólása: Szeptember 19-diken kell menjek ujra nogyogyaszhoz
Nem mindegy, hogy a mensi alapján számolnak, vagy a baba méretei alapján. Egyik sem biztos, hogy hibás. Én mensi alapján 26 hetes vagyok, az orvos korrigálta már régen, hogy idõsebb a babám, mint amit a naptár papírforma szerint mond, ma 27 hetes 4 napos vagyok a baba méretei alapján. Nem kell megijedni. Az egyik csak a naptár és 28-as ciklussal 14. napi peteéréssel számol, csak nem vagyunk robotok, tudod :) A nõgyógyász mérvadó.
A kérdező hozzászólása: Es mar ereztem h megmozdult a pici is!Alig varom hogy ujra mehesek kontrolba:)
Pont ma vagy 21 hetes gratulálok. Boldog baba várást.
A kérdező hozzászólása: koszonom:)
Beteg??? Bocs, de a betegségnek mi köze a terhességhez? Ha beteg vagy, attól még nem esel teherbe....
Egyesek így hívják a menstruációt. Nagymamám is így hívta.

Miért nem rúgdos? Itt mindenki azt irja hogy milyen aktiv a babája meg mekkorákat rúg.21 hetes vagyok és alig mozdul, meg nem is valami eröseket. Baj lehet?

Már vagy 3hete érzem mozogni de nem sürün.

Legjobb válasz: Óhhh, ne aggódj még csak most kezdõdik:) Nálunk pl. a párom még csak ilyenkor kezdte érezni(21 hetesen), és leginkább este mikor kényelmesen elfeküdtem. Én most 29 hetes vagyok, na most már rugdalózik rendesen.

Óhhh, ne aggódj még csak most kezdõdik:) Nálunk pl. a párom még csak ilyenkor kezdte érezni(21 hetesen), és leginkább este mikor kényelmesen elfeküdtem. Én most 29 hetes vagyok, na most már rugdalózik rendesen.
Nekem is lustácskább volt a pocakban a lányom(úg ykellett ébresztgetni minden vizsgálatnál, hogy le lehessen egyáltalán mérni normálisan), idekint viszont egy igazi kétemberes energiagombócnak bizonyult :)
Nincs baj.Én 23hetesen éreztem elõszõr határozott mozgást.Sokszor volt olyan nap még késöbb is alig éreztem.Majd olyan 34hetesen jött egy idõszak, hogy nem fért a bõrébe, mára inkább meg csak helyezkedik.Nem vagyunk egyformák, sokaknak nem rug akkorákat.Én vizsgálatok elött õszilét iszom, nekünk nagyon bejött, ilyenkor ugyérzem aerobik oktató lesz.De egyébként nyugi van.Ne izgulj.
Ne izgulj! Én a 20.-21. héten éreztem hogy Õ mozgolódik odabent ( pedig az uh. alapján már akkor is nagyon kis aktív volt :) Kb. a 28.-29. hétig sokszor csak úgy igazán odafigyelve, lefeküdve éreztem igazán. Azóta szerencsére ha nem figyelek kimondottan oda, akkor is érzem Õt. Megnyugtató még ha néha-néha összerándulok is, akkorát rugdos, vagy úgy fészkelõdik. Jó kis mocorgolódós Kislányka :) Ja, és persze az elsõ NST vizsgálaton-tegnap alig mocorgolódott a Drága :) Ma persze aktív megint :) Szóval a lényeg hogy én is mindíg aggódva olvastam itt hogy már a 16. héten érzik és hogy milyen nagyokat rug, de igazán tényleg csak a 29. héttõl vannak nagyobb- érezhetõbb rugások-helyezkedések nálunk.
Nem kell izgulni, még 21hetesen nem vagy lemaradva semmirõl. Minden terhesség, minden baba más. Sõt, még babánként is van különbség, tehát vannak aktívabb napjaik/heteik, meg nyugisabbak. Te felnõtt létedre sem "ugibugizol" reggeltõl estig gondolom. :) Tehát nem kell izgulni. Lehet késõbb a terhesség vége felé meg akkorákat fog rúgni, hogy majd el fogod magad sírni a fájdalomtól, mert hogy ilyen is elõ szokott fordulni néhány kismamával.
nem igaz ne törödj senkivel velem is ugyan ez volt.alig éreztem és én is irtam a kismamáknak hát egyböl gondolhatod mikvoltak a válaszok.JAJ az enyém már 13-hetessen a másiké 14-15-16-STBÉs öket szétrugta a baba.Ne törödj semmivel és senkivel megnyugtatlak én 26-hetes vagyok és alig érzem olyan kis gyenge naponta 1-2 mozog de mondom nagyon gyenge és alig érzem.legyél boldog és semmi para Szia Zsuzsa
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen nektek a válaszokat. Biztatóan hatottak! :-)

21-hetes kismama! Ti voltatok már 4D-én? Mikorra tervezitek? Mikor mennyek? Hogy beleférjen még a képbe.

Legjobb válasz: én pont a 21-ik héten voltam, nagyon jó volt :) kiderült végre, hogy kisfiú, és remek képek készültek ha írsz privátban, küldök 1-2 képet, hogy mekkora és milyen volt a gyerkõc a 21 hetes UH-n

én pont a 21-ik héten voltam, nagyon jó volt :) kiderült végre, hogy kisfiú, és remek képek készültek ha írsz privátban, küldök 1-2 képet, hogy mekkora és milyen volt a gyerkõc a 21 hetes UH-n
Szia! Mi a 24. héten voltunk, nagy élmény volt, és még belefért a képbe. Pedig aztán nagy baba lett, most már 15 hetes. Ha szeretnél, küldök képet privibe. Üdv.: Anna
Szia, csak egy apró dolog: a késõbbiek folyamán, ha farfekvéses, inkább kérj másik idõpontot, mert ez az egy póz, ami a lehetõ legrosszabb, szinte semmit nem lehet láni a babából. Tapasztaltuk :( Viszont javasolták, hogy elõtte lehet csokit enni, vagy egy lightos kávét inni, mert akkor mozgékony lesz :)
én épp tegnap voltam, kis rafkós elbújt a lepénybe, de minden gyönyörûen látszik. beférni már nem fért be, de megoldják :) 29hetes kismama
Szia 18 hetesen voltunk elöször genetikai szürést is ök csinálták nagyon nagy élmény volt jövö hétfön megyünk ujra akkor 22 hetesek leszünk!18 hetesen már megmondták a nemét!!!www.4dultrahang.hu ajánlom!Szia
Szia! Én a 23.héten voltam, még egybe ráfért a képekre és nagyon édi volt. Teljesen tisztán látszódott az arca, még az ujjait is meg tudtuk számolni. Szerintem már nyugodtan elmehetsz, nagyon szépen fog látszódni mindene :-)
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszolónak: Küldesz képet?
A kérdező hozzászólása: Már irtam is privit!!Köszönöm:-)))
A kérdező hozzászólása: Jó rendben elfogadok képeket:-))
Nem tudok képet küldeni, nem tudom az e-mail címed

Jövő héten megyek 4D-s ultrahangra, dvd felvétel is lesz.21 hetes leszek akkor. Mit lehet látni ebben a hétben? Milyen élmény? Ki van már ekkor valamelyest fejlődve a baba?

Legjobb válasz: Én is 21 hetesen voltam elösször.Fantasztikus volt. Ez attol is függ , hogy hova mentek!? Az enyémnél teljesen jól létszódott a kis pofija és a nunikája.30. hetesen voltam másodjára de akkor már nem látszódott minden olyan tisztán. Ez az idõszal a legjobb, szerintem. 33 hetes kismama

Én is 21 hetesen voltam elösször.Fantasztikus volt. Ez attol is függ , hogy hova mentek!? Az enyémnél teljesen jól létszódott a kis pofija és a nunikája.30. hetesen voltam másodjára de akkor már nem látszódott minden olyan tisztán. Ez az idõszal a legjobb, szerintem. 33 hetes kismama
Én is 21 hetesen voltam és fantasztikus volt! Már ilyenkor nagyon szép a kis pofija, mosolyogni is tud, és mindenét jól lehet látni. Hatalmas élmény! A legjobb idõben mentek szerintem!
Szia EN 18 hetesen voltam, de nekem az is olyan elmeny volt, h el sem tudom mondani. Kerdeztem ott az uh-s holgytol, h mikor erdemes meg elmenni, es O azt mondta, h 26-28 heten.De szeritnem mar most is akkora elmeny lesz neked is, h lathatod ahogy mocorog, latod a pofijat, ahogy cumizik stb, szoval szeritnem igen erdemes elmenned, max majd elmesz kesobb is, ha ugy gondolod. Nagyon boldog babavarast kivanok 25 hetes kismama

Mitől lesz elevenebb a pocaklakóm? Csoki vagy ilyesmi? Keveset mozog! 21 hetes mami

Legjobb válasz: Mozog õ, csak 21 hetesen még nem mindig érezni!

Mozog õ, csak 21 hetesen még nem mindig érezni!
Szia. fog õ még mozogni többet is:) nekem a 20-23. hétig napi egyszer ha éreztem de valamikor csak 2naponta, most 25 hetes vagyok és minden nap folyamatosan érzem mocorogni, épp most is:) de amúgy az édestõl mozognak elvileg, legalább is amikor UH-n voltam, lusta volt a kis tökös, nem mozgott, nem tudták megnézni mindenét, ahogy kellett volna, meg a nemét sem látták így, azt mondta a nõci, hogy menjek ki, egyek egy tábla csokit meg igyak vmi cukros üdítõt és jöjjek vissza 15 perc múlva, mert, hogy az energiát ad a babának, és mozogni kezd, hát mozgott is rendesen:)
Nekem sport szelet után pörgött föl, pedig nem tudom, hogy mennyi idõ után jutott el hozzá, hogy azt ettem. Szóval lehet, hogy csak véletlen. Viszont, a 24. héttõl kezdve kezdtem érezni, hogy mozog, onnantól kezdve izgett-mozgott, tehát lehet, hogy idõben még korán vagy.
Egy hónapig feküdtem kórházban és minden nap ctg-ni kellet. Ehhez szükséges volt, hogy mozogjon a baba. Ha nem mozgott eleget, orvos mondta együnk csokit, igyunk colát, vagy kávét. Mindjárt beindultak.
Elõzõ vagyok, az elõttem szoloknak igaza van, hogy még csak ezután fog beindulni. Ráérsz érezni még a sok mozgást.
Csak várj egy kicsit, hogy erõsödjön, meglátod még fájni is fog a rúgása. :) )
Én jelenleg kórházban vagyok napi 2 Nst +áramlási vizsgálatok és ultrahang.Hogy ne aludjon közben a baba sport szeletet kell ennem.És láss csodát arra mindig beindul!!!Nem bizonyított de nálam és szobatársaimnál mûködik.A dokinõ ajánlotta.:)
Csokitól biztosan :) Nõvérem mesélte, hogy a nõgyógyász kiküldte kávét inni, mert nem tudták megvizsgálni a lustát :D

Kinek mekkora a hasa 21 hetesen? Valakinek már sokat nőtt?

Látszik már hogy n?tt de nem annyira látványos!

Legjobb válasz: Nekem van pont 21 hetes pocakképem, ha gondolod elküldöm neked mailben.

Nekem van pont 21 hetes pocakképem, ha gondolod elküldöm neked mailben.
Szia, ma vagyok 21+2. Nekem nem látszik hogy gömbölyödne a pocakom, de valószínûleg azért, mert alapból sem vagyok egy vékony testalkatú. Tehát eddig is volt hasam. Egyébként a baba ilyenkor még alig 40 dgk súlyú, meglátod, fog nõni a Te pocakod is. Boldog babavárást!
Én is a 21. héten vagyok, második terhesség és nem mondanám, hogy nagy a hasam. A házi orvos is amikor látott azt mondta, hogy igen, õ azt látja nálam, hogy inkább a csípõm szélesedik. Szóval szerintem ne aggódj, az sem mérvadó, hogy kinek mekkora pocakja van/lesz az sok mindentõl függ: alkattól, hányadik terhesség, a baba hogyan helyezkedik, nõ, stb. Boldog babavárást!
szia, nekem már elég látványosan kerekedik, kb.akkora mintha legalább 8.hónapban járnék

21 hetes terhes vaok, es a parommal talan ha 4x sexeltunk eddig, miota terhes vaok annyira nem kivanom mindig, de ha igen akkor a pisilom ojan erzekeny, normalis ez?

Legjobb válasz: Bõvebben leírhatnád mit jelent az h érzékeny! Amúgy 21 hetesen már nehezedik súly a gátizomra is stb, és a nyomástól lehet érzékenyebb ott lent. Mi rendszeresen összebújunk, kicsit más így fõleg utána. 20 hetes kimami

Bõvebben leírhatnád mit jelent az h érzékeny! Amúgy 21 hetesen már nehezedik súly a gátizomra is stb, és a nyomástól lehet érzékenyebb ott lent. Mi rendszeresen összebújunk, kicsit más így fõleg utána. 20 hetes kimami

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!