Találatok a következő kifejezésre: 21 hetes 19 hetesen (8 db)

Aprilis 2-an voltam utojara beteg. Akkor hany hetes terhes vagyok? A nogyogyaszom szerint 18-19 hetes vagyok! A csaladi orvosom meg azt mondja 21 hetes vagyok! Akkor kinek is van igaza?

Legjobb válasz: Nekem április 1-én volt utoljára menzesem és ma vagyok 21 hetes 1 napos. Te akkor ma vagy pont 21 hetes

Nekem április 1-én volt utoljára menzesem és ma vagyok 21 hetes 1 napos. Te akkor ma vagy pont 21 hetes
A kérdező hozzászólása: Akkor a nogyogyaszom elszamolt valamit?Hogy lehehetseges ez?Akkor gondok akadhatnak a terhesegel?
A kérdező hozzászólása: Szeptember 19-diken kell menjek ujra nogyogyaszhoz
Nem mindegy, hogy a mensi alapján számolnak, vagy a baba méretei alapján. Egyik sem biztos, hogy hibás. Én mensi alapján 26 hetes vagyok, az orvos korrigálta már régen, hogy idõsebb a babám, mint amit a naptár papírforma szerint mond, ma 27 hetes 4 napos vagyok a baba méretei alapján. Nem kell megijedni. Az egyik csak a naptár és 28-as ciklussal 14. napi peteéréssel számol, csak nem vagyunk robotok, tudod :) A nõgyógyász mérvadó.
A kérdező hozzászólása: Es mar ereztem h megmozdult a pici is!Alig varom hogy ujra mehesek kontrolba:)
Pont ma vagy 21 hetes gratulálok. Boldog baba várást.
A kérdező hozzászólása: koszonom:)
Beteg??? Bocs, de a betegségnek mi köze a terhességhez? Ha beteg vagy, attól még nem esel teherbe....
Egyesek így hívják a menstruációt. Nagymamám is így hívta.

21 hetes vagyok, 19 hetesen voltam utoljára UH-n. Mikor lesz a következő ultrahang vizsgálat?

Múlt héten voltam dokinál, de UH-ról nem mondott semmit, csak a 25. heti terheléses vércukor vizsgálatra adott papírt.

Legjobb válasz: Szia! Nekem a 19.hét után csak a 29. héten csináltak ultrahangot. Azt mondta a védõnõm,hogy ez alatt az idõ alatt pl. a 24.héten érdemes elmenni 4d-s ultrahangra.Mert elég sok ez a tíz hét.

Szia! Nekem a 19.hét után csak a 29. héten csináltak ultrahangot. Azt mondta a védõnõm, hogy ez alatt az idõ alatt pl. a 24.héten érdemes elmenni 4d-s ultrahangra.Mert elég sok ez a tíz hét.
Úgy tudom a 30. hét körül van a következõ.
ugy tudom h 28 hetesen, ha közben el nem mész 4 d-re, vagy másik dokihoz
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, azt hiszem a 23-24. hét környékén elmegyek 4D-re.
A következõ kötelezõ uh 31-32 hetesen van. Az még elég sokára lesz, ezért én is azt tervezem, hogy mivel 26.hét környékére ajánlják a 4D-t, én akkor el is megyek. Üdv:20 hetes kismami
12., 18., 28., 32. hét - ezek a kötelezõk.
Nállunk ugy van , hogy 11 hetesen hüvelyire kellet menni 18 hetesen hasira, ma megyek 4d-re (22 hetesen) a következõ 28 hetesen lesz ami szintén hasi és az utolsó szülésig 32 hetesen van, hasi.

A BPD 3 mm-es eltérése normális? Tegnap voltam 20 hetes uh-n, az eredmények: a bpd 19 hetesnek felel meg a védőnő táblázata szerint, a mellkas és lábméret meg 21 hetesnek. A doki semmit nem mondott. Ez még nem jelent problémát?

Legjobb válasz: Mire megszületik, normális babakülseje lesz! Ne izgulj ezeken a méreteken! A táblázatok csak átlagok, minden baba másképp fejlõdik! Nyugi, nem lesz kisfejû-nagylábú babád!

Mire megszületik, normális babakülseje lesz! Ne izgulj ezeken a méreteken! A táblázatok csak átlagok, minden baba másképp fejlõdik! Nyugi, nem lesz kisfejû-nagylábú babád!
Persze, hogy normális! A legközelebbi UH-n meg lehet, hogy nagyobb lesz, mint a korának megfelelõ méret. Nekünk a combcsont ilyen. Egyszer kisebb, másszor meg nagyobb az átlagnál. :) A babácskák nem táblázat szerint fejlõdnek, az csak egy átlagértéket mutat. Minden rendben van a babáddal, ne aggódj!
nekem is voltak eltérések, de behozta és gyönyörû lett:) már 7 hetes a kisfiam
A bébik nem sablon szerint születnek:) ne izgulj miatta.Mire kibújik tökéletes lesz.Dinka védõnõd lehet, ha hagy így õrlõdni. Egyébként a MamaNet-en van egész jó fejlõdési táblázat.
Az én babám is végig 3-5 mm-rel kisebb volt, fõleg a BPD-je. Akkor én is megijedtem, mert a nõdokim csinált mindig ügyet belõle, mintha még nem látott volna ilyet. A védõnõm mindig megnyugtatott, és igaza volt! Gyönyörû babám született :-) És egyeltalán nem látszik kicsinek sem a teste, sem a feje, nem torz vagy ilyesemi :-) Szerintem egyeltalán ne foglalkozz azzal a pár millivel, minden ember, így minden baba is más paraméterekkel rendelkezik!
A kérdező hozzászólása: Hálás köszönetem a megnyugtató válaszokért!!!!!!

Valaki megtudná nézni az adataimat? Hogy mekkora a babám! 19 hetesen voltam UH-on és ezeket az értékeket kaptam:BPD-51MM, TAD-50MM, AC-167MM, f-34MM! Ja és 21 hetesnek látszott a babám!

Legjobb válasz: http://www.kismamablog.hu/egyeb/kiszamolo.html http://www.gravidanzaonline.it/medico_risponde/calcolaonline.. Én ezt a két oldalt szoktam lesni! :)

Nekem 19 hetesen ezek az adataim voltak! BPD: 45mm AC: 145mm FL: 29mm súlybecslés 310g

A 13. , 18+3 napos, 19. hetesen és 21. héten voltam uh-on. Az utolsó 4D-s volt a 18 hetes pedig "önszorgalomból":) . Az jó ha legközelebb csak a 25-26. héten megyek. Nincs késő?

A 25. héten megyek terheléses cukorvizsgálatra és ha megvan az eredménye gondoltam azzal majd elmegyek a dokihoz is. Ugyanis nem mondta mikor menjek legközelebb hozzá. Nála a 19.héten voltam utoljára a genetikai uh-on, nem baj ha 6 hét telik el az uh-ok között?

Legjobb válasz: Szia! Nem baj, egy átlagos terhességben összesen 4 db ultrahangot csinálnak. Én a 22. héten vagyok, és már volt 8 db ultrahangom, de csak mert problémák voltak. Különben, vagy a 12, 18, 28, 36-ik héten egy és kész.

Szia! Nem baj, egy átlagos terhességben összesen 4 db ultrahangot csinálnak. Én a 22. héten vagyok, és már volt 8 db ultrahangom, de csak mert problémák voltak. Különben, vagy a 12, 18, 28, 36-ik héten egy és kész.
Most nézem, félreérthetõ amit írtam, nincs vagy, hanem csak simán 12, 18, 28, 36-ik héten 1-1. De persze nehezen bírjuk ki, én nem is bírom ki, hogy ne lássam ilyen sokáig.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat! Eddig minden rendben volt velünk, csak gondoltam nehogy gond legyen, hogy nem megyek. Boldog babavárást Nektek!

19-21 hetesen ti belemennétek a Balatonba vagy az Adriai tengerbe?

Legjobb válasz: Elsõ várandósságomnál 24 hetesen voltam a tengerbe... semmi baj nem volt, szerintem Te is menj nyugodtan, mind a kettõbe :) is akár!

Elsõ várandósságomnál 24 hetesen voltam a tengerbe... semmi baj nem volt, szerintem Te is menj nyugodtan, mind a kettõbe :) is akár!
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Nekem azt mondta az orvosom, hogy medencékbe nem menjek, de a természetes vizekbe nyugodtan.Szóval én bemennék.18 hetes kismama vagyok.
Nekem a doki azt mondta, h termeszetes vizekbe nyugodtan menjek, az epitett strandokon jobb nem furdeni. Most hetvegen voltam a Balcsin, de nem eroltettem. Tengerbe 100%, h bemennek. 20hkm
Kérdezõ: van valami terhességi problémád? Mindenki: Ha egészséges a kismama, nincs semmi komplikáció a várandóssággal kapcsolatosan, akkor ilyen korai babavárásnál egy teljesen zárt méhszáj van, ami kiszûr minden oda nem illõ dolgot. 11-es hozzászóló: tökéletes meglátás, az úszás a legegészségesebb mozgásforma amit kismamaként bárki (tehát aki elõtte nem sportolt) nyugodtan végezhet. Balaton: évrõl évre vizsgálják, és egyre jobb a minõsége. Azért mert egy édesvizi tó, attól még a növényzete, az állatvilága arra törekszik, hogy megõrizze azt. Nem miattunk (emberek) miatt teszik, hanem saját maguk miatt, hisz az az életterük. Mivel a kérdezõ kismama nem meginni szeretné a balaton vizét, csupán fürdeni benne ezt nyugodt szívvel megteheti. Tengervíz: sós mivolta révén kedvezõtlen a bacik számára, így ebben is bátran lehet fürdeni.
Most nem azért lányok....de az úszás pl. állítólag kifejezetten hasznos, gyakorlatilag végig lehet úszni az egész várandósság alatt. Azt pedig többnyire uszodában szokták, nem? :D Tavaly nyáron, amikor a Balcsin voltunk és várandós voltam, akkor mondjuk én csak combig mentem be a vízbe, mertpont hûvös volt picit és felfázni semmiképpen nem akartam. Ha jobb idõ lett volna picit, én bementem volna jobban. Egyébként a dokim sem tiltott le, amikor rákérdeztem.
A Velencei-tóba tisztább érzés??? Hát a Velencei-tóba még akkor sem mennék bele, ha nem lennék terhes. Amúgy az Adria tengerben fürödnék, a Balatonban nem.
Tengerben nincs baci......oda nyugodtan!!!!!!
A Balatonba semmiképp, de a tengerbe se nyugodt szívvel...Jobb elkerülni a bajt, a kismamáknak nem ajánlott fürdeni (nyilvános helyeken, pláne), de pl. egy csónakkal simán be lehet menni, és bevizezed magad, vagy csak térdig.
25 hetes vagyok, 16 hetesen voltam strandolni Hszoboszlón. Sztem nyugodtan, nagyon védve vannak a babák odabent. :) max ha megnyugtat vegyél vmi laktózos kúpot és este lefekvés elött használj el egyet.
Tengerbe igen, a só fertõtleníti. A Balatont nem tudom. Akkor már inkább a Velencei tó. Valahogy ott tisztább érzésem van. :) (De bármelyikbe elõbb mennék bele, mint egy strand medencéjébe.)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, eléggé megoszlanak a vélemények..
Tengerbe igen, Balatonba nem!
Én nem mennék bele, és nem is mentem bele semmilyen vízbe, mert végig fertõzésekkel kínlódtam, úgyhogy nem akartam plusz kockázatot vállalni.
Én a Balatonba biztos nem mennék bele. Az Adriai tengeren még nem voltam, de ki tudja milyen fertõzések lehetnek ott is. A párom a strandra sem akar kiengedni, ahol elvileg tisztított víz van. Bár tavaly láttam kismamákat a strandon.
Köszi a lepontozást, látom egyeseknek nem tetszett, hogy nem arról óbégattam, hogy "úristen, dehogy!!!"....vagy nem is értem, hogy miért én voltam az egyetlen, aki megkapta a maga lepontozását 44%-kal (legalábbis és úgy látom, hogy csak engem pontoztak le). 11-es voltam amúgy....

16+4 hetesen nézték az afp szintet, a köv. Erdemények lettek: afp:0.46 MoM hCG:0.81 MoM SP1:1.19 MoM PAPP-A:2.25 MoM A szérumalkotók és anyai életkor (26év) alapján kockázat 21 triszómára 1:391. Ez szerintetek rossz eredmény?

A véd?n? azt mondta ez még negatív, de csak jövö héten megyek dokihoz, addig meg?rülök! Valakinek voltak hasonló eredmények?

Legjobb válasz: Szia, szerintem se idegeskedj, mert az nem a legjobb, nekem az AFP-m 0.72 lett, a dokim azt mondta, hogy ez a vizsgálat már nagyon elavult és nem is kellene már csinálni, mert a 12 hetes vérvételnél kombinált vizsgálatot csinálnak és ott nézik a down szindrómát is (nálam legalábbis így volt)az eredményem 1:43000 lett, vagyis negatív, neked nem volt kombinált teszted?

Szia, szerintem se idegeskedj, mert az nem a legjobb, nekem az AFP-m 0.72 lett, a dokim azt mondta, hogy ez a vizsgálat már nagyon elavult és nem is kellene már csinálni, mert a 12 hetes vérvételnél kombinált vizsgálatot csinálnak és ott nézik a down szindrómát is (nálam legalábbis így volt)az eredményem 1:43000 lett, vagyis negatív, neked nem volt kombinált teszted?
Ez a vizsgálat egy kalap [email protected] nem ér.Pont jó arra, hogy halálra ijesszék a kismamákat.Nekem össze-vissza jött meg, ma voltam afp-n 16+2-n, bár a babát már majdnem 18 hetesnek mérték, szóval felvagyok készülve a rossz eredményre.A 12 hetesen minden oké volt, orrcsont szépen látható, nyakiredõ érték szintén jó, nem kell törõdni az egésszel.Én amnio-t se fogok engedni ha rossz lesz.Majd tüzetesen átnézik genetikain a babát.
A kérdező hozzászólása: Köszi a biztatást! Aranyosak vagytok!A vért idõben vették le, a 16 hetet már bõven betöltöttem. A kombinált tesztem nekem is sokkal jobb lett. 21 triszóma: 1:5600 negatív Edwards kór: kevesebb mint 1:50000
A lényeg ne idegeskedj! Semmi baj nem lesz! Nekem nagyon magas lett az AFP-m, és semmi baj nincs, most vagyok 36hetes:) Szóval nyugodj meg, minden rendben lesz. Aztán feltétlen írj hogy mit mondtak
Szia.Ne keseredj el.Nekem az AFP-m 0, 58mom lett azt mondták hogy az tul alacsony.El kellett mennem magzatviz mintavételre..17 voltam..Megijjesztettek hogy lehet hogy down koros a kislányom.2 hét mulva kiderült hogy minden rendben-Lehet hogy nem pont 16 hetesen lett levéve.
Az is elgondolkodtató hogy mért csak Magyarországon végzik ezt a vizsgálatot? A tõlünk jóval fejeltebb országokban már nem is csinálnak AFP-t mert egy kalap... Engem is halálra ijesztett a magas eredmény, napokig csak bõgtem, aztán hmmm nem pontosan vették le...És minden rendben van velünk:) Következõ babámnál 100% hogy nem is megyek AFP-re, enm ér meg ennyi idegeskedést
A kérdező hozzászólása: Visszaírok, ha valakit érdekel: 2011 máj. 18-án megszületett a kislányom 3350gr 52cm 10/10 Apgarral, és EGÉSZSÉGES!

19, 20, 21, 22 hetesek hány kilóval kezdted a terhességet és most hány kiló vagy?

Legjobb válasz: 52 vel kezdtem 19. hétben vagyok és 54.5 kg-ot mutat a mérleg.

52 vel kezdtem 19. hétben vagyok és 54.5 kg-ot mutat a mérleg.
Szia kezdtem:56, 5 20hetesen:64 :-(
Szia.21hetes vagyok, 62kg-val kezdtem, most 64kg vagyok:-) Üdv
Szia! 79 kg-val kezdtem(170 cm magassághoz), most vagyok 82, 2 és 21+3 hetes:)
20 hetes vagyok, 64 kg-val kezdtem, most 67 vagyok
84 el kezdtem most a a 22 hétben vagyok 88 kg
21 hetesek vagyunk, 66Kg-al kezdtünk, most 69 vagyok - mindehhez 180cm, szóval eddig alig látszik valami a babóból :)
A kérdező hozzászólása: én 54, 5kg-val kezdtem és most vagyok 60 a védõnönél....itthon csak 57:) kicsit leesett az állam...3kiló mérlegek között....és érdekes mert nem találom magamon a pocimon kivûl a 60at...:D
78-cal kezdtem (177cm vagyok) most vagyok 19 hetes és 68 kiló, én csak fogyok mert nem bírtam rendesen enni és a hányinger elkísért a 16.hétig.
48 kg-al kezdtem, 49 kg vok most és 21 hetes
58 kilóval kezdtem, most 20 hetes vagyok és 65, 5.
59 kilóval kezdtem, 20 hetesen 56 kiló voltam. De aztán jöttek lassan a kilók, végül 65 kilóval mentem szülni.
10.15! ezen ne szomorkodj, nem vagyunk egyformák! Van aki ilyenkor a sok mozgás, normál étkezés mellett is hízik, más nem tesz semmit, eszik amit csak megkíván, és semmi látszata! Ha jól érzed magad, és nem csupa egészségtelen dolgot tömsz magadba, ne bánkódj! Boldog babavárást! :) 21. hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!