Találatok a következő kifejezésre: 21 héten a (205 db)

A 21. heten a menszesz szeru hasi gorcs idonkent, normalis?

Meg mindig gorcsolgetek:S

Legjobb válasz: Ha nem erõs akkor normális. Szedj magnéziumot, legalább 3x naponta, magnerotot.

Ha nem erõs akkor normális. Szedj magnéziumot, legalább 3x naponta, magnerotot.

Normális a 21. hétben a hüvely, méhszáj (? ) késszerű fájdalma?

Legjobb válasz: ez engem is érdekelne.. a dokimnak tegnap panaszoltam, vagyis kérdeztem tõle, hogy idézem " doktor úr és az normális, ha néha ilyen nyilalló fájdalmat érzek a .." itt félbeszakított, hogy igen az, szedjek nospát. meg sem várta, hogy elmondjam, hogy a méhszájam környékén, én meg vissza sem kérdeztem, mert láttam, hogy a háta közepére sem kíván..

ez engem is érdekelne.. a dokimnak tegnap panaszoltam, vagyis kérdeztem tõle, hogy idézem " doktor úr és az normális, ha néha ilyen nyilalló fájdalmat érzek a .." itt félbeszakított, hogy igen az, szedjek nospát. meg sem várta, hogy elmondjam, hogy a méhszájam környékén, én meg vissza sem kérdeztem, mert láttam, hogy a háta közepére sem kíván..
Hát, én ilyen dokit leváltanék, aki ilyet félvállról kezel... Engem is érdekelne egyébként, nemrég éreztem már ilyet.
A kérdező hozzászólása: Nekem is a nospa-t javasolta a doki amikor elmentem a 15. héten hasonló problémával, de akkor nem tartott ilyen intenzíven az érzés, inkább apró szurkálás volt. Akkor zárt volt a méhszájam. Meg elküldött az urológiára, ahol azt mondta a doki, hogy ez a terhességtõl van és normális, a vizeletem teljesen rendben volt.
Ne aggódjatok, mert ez teljesen természetes. Nyúlnak a méhszalagok vagy a baba esetleg úgy helyezkedik el, hogy nyom egy ideget, ami a hüvelybe sugárzik.
Nekem is szokott ilyen lenni, de én is azt hallottam, hogy normális.Ideget nyom vagy egyéb.De semmiképpen sem kóros!

21. hetben mennyi a baba sulya?

Legjobb válasz: http://www.szuloklapja.hu/baba/body/hetrol_hetre.php?HETEK=21 Kb 400 gr.

Nekünk 45 dkg volt 21 hetesen és 5 naposan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a valaszokat, nagyon szepen.Ma voltam ultrahangon es a babam 508-g es 22, 10mm. A sulyahoz kepest nem kicsi?


Nektek mennyit rugdos/rugdosott a babátok a 21. héten?

Érzem Õt minden nap, de nem mindig. Van hogy reggel, este, napközben olykor-olykor, úgy 4-5 ször egy nap. De van olyan, hogy csak napközben rúg 1-1-et, meg este párat és kész ennyi. Ugye ez ebben a korban normális?

Legjobb válasz: Szia, én is így voltam a 21. Héten, agyon aggódtam magam, de nyugi teljesen normális! Most a 24. Héten már megtudom àllapitani mikor alszik és mikor van fent. És napról napra egyre jobban erzem. Már csak a csuklást várom.

Szia, én is így voltam a 21. Héten, agyon aggódtam magam, de nyugi teljesen normális! Most a 24. Héten már megtudom àllapitani mikor alszik és mikor van fent. És napról napra egyre jobban erzem. Már csak a csuklást várom.
Ilyenkor még nem kell állandóan érezni.Meg egyébként is pihennek õk is. :) Egyre jobb lesz, majd meglátod.Azt hittem én is, hogy meg tudom állapítani, hogy ébren van-e, de 4d uh-on kiderült, hogy amikor alszik, akkor is szokott mocorogni. :) 30hkm

21. hét, plusz 4 kg, haskörfogat 85 cm. Kinek mekkora volt a pocakja, ill. mennyit szedett fel ennyi idősen?

Legjobb válasz: Én a 21. héten +5 kg-nál és 96-98-as pocinál tartottam. De ez alkatfüggõ is.

Én a 21. héten +5 kg-nál és 96-98-as pocinál tartottam. De ez alkatfüggõ is.
Szia! Én ilyentájt kb 6-7 kg-val voltam több mint a terhesség elõtt. Összesen 25 kg-t híztam:S Most 11-el vagyok kevesebb, de egyáltalán nem látszik rajtam, hogy lepottyant az a 11 kg. Mondjuk még ráérek, mert 2 hónapos múlt a fiam és még szeretnék legalább 1 évig szoptatni. Remélem azért majd lemennek ezek a hájak rólam.
a 22. héten volt 92 cm. a pocim, 4 kg. plusszal. 24 hetesen 96 cm a pocim és azóta 1 kg-t szedtem fel. Szerintem nagyon kicsi a hasam, de a babával minden rendben van. Átlagos testalkatú vagyok.
+ 2 kiló, 20.hét. Haskörfogatot nem mértem, de gondolom az ilyenkor még talán nem is annyira számít. Alkati kérdés, lehet hogy én a 30.hét után fogok hízni 10kg-t?' Azért vigyázok, megdolgoztam ezért hogy eddig csak 2kg jöjjön. No nasi, csak különleges alkalmakkor. Kenyér és egyéb üres szénhidrát csak reggel. Ebéd már fõzelék, vagy hús, zöldséggel. Napközben alma, répa, joghurt. Korai vacsorára gyümölcs, esetleg tejtermék. Este már csak gyümölcs. Heti 3 úszás, 3 séta. Szerintem a mozgás a legfontosabb!!! Hajlamosak vagyunk automatikusan azt hinni hogy a szervezetünket óvni kell jobban a mozgástól is, pedig nem! Állítólag könnyebben is tágul majd aki úszni jár, mert nem hagyja elsatnyulni hónapokon keresztül az izmokat. Ússzatok sokat! Mi nagyon élvezzük!!!
Ó hát ez nagyon alakfüggõ, nekem ugyanis már a terhesség elõtt 109 cm volt a hasam körfogata, meg a 18. héten is annyi:) Viszont még mindig 68 kiló vagyok, egy dekát sem híztam...
A harmadik valaszolo vagyok. Megmertem: 93 cm-es most a pocakom, ez a reggeli allapot, eves elotti. (Este gyanitom nagyobb lenne, mert en meg mindig puffadok, de az mar csaloka eredmeny lenne.)
Szia! Én vékony alkatú vagyok a 21 héten 92 volt a pocakom és 7 kiló plusz volt rajtam most vagyok 32 és 14 kiló van rajtam a pocakom most 104cm , de az utóbbi 2 hétben nõtt hirtelen!!! Lesz az a pocak nagyobb is :-)!!!
21 hetesen +13 kg
A 21 héten 8kg volt rajtam és 95 volt a haskörfogatom.(mindkettõ alkat függõ) 32km és 14kg-nál járok
Holnapután kezdem a 21. hetet, pocak 85 cm, 3 kilót híztam eddig az elejétõl.

Még csak a 21. héten tartok és máris rengeteget híztam. Mit tehetnék?

Egy kicsit bepánikoltam,mert már 8 kiló plusznál járok.Az els? trimeszter alatt nem volt fölöslegem,aztán hirtelen gyarapodni kezdtem.Nem a magam egészségét féltem els?sorban...nem érzem magam hiúnak,hiszen babavárás el?tt sem voltam mindig szupervékony.Azzal is tisztában vagyok,hogy mindenkinél másképp m?ködnek ezek a dolgok....Irodai munkakörben dolgozom,sajnos egész nap ülök,némi megszakítással.Vajon érdemes lenne kicsit diétáznom?

Legjobb válasz: Én is 8 kiló plusszal vagyok a 21.hét óta nem nõtt a súlyom. Több zöldséget eszek és kevesebb kenyérfélét, azt is rozsost stb.. Így most tartom, de fogyni nem szabad, mert a zsírbontáskor mérgezõ toxinok szabadulnak fel, ami nem épp jó a babának, de ne aggódj hamar lemegy szülés után, fõleg ha szoptatsz.

Én is 8 kiló plusszal vagyok a 21.hét óta nem nõtt a súlyom. Több zöldséget eszek és kevesebb kenyérfélét, azt is rozsost stb.. Így most tartom, de fogyni nem szabad, mert a zsírbontáskor mérgezõ toxinok szabadulnak fel, ami nem épp jó a babának, de ne aggódj hamar lemegy szülés után, fõleg ha szoptatsz.
Szia, szerintem ha minden rendben veled és a babóval -vérnyomás jó, nincs vizesedés stb.. - akkor semmit ne tegyél! Alkati dolog, hogy ki mennyit hízik a terhesség alatt és utána úgyis lemegy majd! Nem baj ha annyit eszel amennyit, és azt amit kívánsz. Önmagában attól, hogy 10-20 vagy akár 30 kilót szedsz fel még nem lehet baja a picúrnak! Ha kiegyensúlyozott boldog kismama vagy, és mindketten jól vagytok, akkor nem lehet baj! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek, tudom, hogy sokan tesznek fel hasonló kérdéseket, sokaknak vannak hasonló gondolatai, gondjai...mégis megnyugtató az a pár sor, amit válaszként kapok!Köszi mégegyszer....
A kérdező hozzászólása: Igen, sajnos nálam is elsõszámú kedvenc a ropogós fehérkenyér :) , és mindegy, mennyi az idõ.Jaj, de olyan butuska gondolataim támadnak, hogy nem szabad éhesnek lennem ( a pici miatt )és gyorsan segítek is a gondon...eszem.:( Nah, mindegy azért az idõ majd megoldja ezt a kérdést.Köszi neked is!
Elsõ vagyok! Sokan így vannak tényleg, de hidd ela barátnõm is 28 kiló pluszt szedett fel, és le is ment már 5 hónap alatt... ha pedig éhes vagy enni kell, de kipróbálhatod a rozsos kenyeret, mert laktatóbb is, igaz a friss fehér kenyér a magyar igazi eledele, de nem kedvezõ tápértékû. Szóval minden éhségérzethez jó étvágyat kívánok!!
Szia! Én most tartok 25 kg hízásnál, és a 38. héten. Engem nem érdekel a túlsúly, ha sütit kívánok este 8-kor, akkor sütit eszem. Senki nem szólt még a súlyom miatt, igaz nem is érdekelne. A kisfiam szépen fejlõdik, én pedig jól érzem magam a bõrömben. Majd szoptatás után ráérek azon agyalni, hogy hogyan adom le, de addig is boldogan várom a babát. Igaz, hogy mindenki azt mondja, hogy csak a hasam nõtt nagyon nagyra, amúgy alig látszik valami hízás. Minden jót!!!

Holnap töltöm be a 21. hetet, és nem érzem a kisbabám mozgását. Lehet vele baj?

Kb. két hete elkezdtem érezni, vagyis hát éreztem valamit, ami szerintem ? volt. Mostanában viszont nem éreztem. Lehet, hogy csak akkor mocorog amikor alszom? Vagy valami baj van? Lehet baj vele úgy, hogy én nem veszem észre?

Legjobb válasz: Szia! Én holnapután töltöm be a 21.hetet, és én még nagyon gyengén érzem, még abban sem vagyok biztos, hogy õt érzem. Engem is aggaszt, de a védõnõ azt mondta, ha baj lenne a babával, megérezném. Szerintem Te is, de ha ideges vagy, inkább menj el a védõnõhez, és hallgasatok szívhangot.

Szia! Én holnapután töltöm be a 21.hetet, és én még nagyon gyengén érzem, még abban sem vagyok biztos, hogy õt érzem. Engem is aggaszt, de a védõnõ azt mondta, ha baj lenne a babával, megérezném. Szerintem Te is, de ha ideges vagy, inkább menj el a védõnõhez, és hallgasatok szívhangot.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz: ha nyugtalanít, menj el a dokidhoz vagy a védõnõdhöz. Elsõ baba esetén állítólag késõbb lehet érezni a mocorgást (19-21 héten, igaz nekem 16 hetesen már jelzett:) ). Illetve nem mindegy, milyen vastag a hasfalad. Azon kívül még sok helye van, vígan elfér a pocakodban, tehát még azért sem érezheted annyira. De ne félj, nemsokára már rugdosni fog! Addig is türelem!

17.hetben vagyok. 2-szer voltam dokinäl. Amikor kiderült hogy terhes vagyok 8. het, es a 13. heten tarkoredö vizsgälaton. Legközelebb a 21. heten kell mennem! Nem furcsa hogy semmi mäst nem vizsgält meg, vagy ez normälis ha minden rendben van?

Legjobb válasz: én 7 hetesen voltam elösször, 12 hetesen nyaki redõn,és most genetikai uh-n a18 héten. nálunk ez kötelezõ 18-19 héten afp-vel együtt kell menni.( magánra elmentem a 16 héten mert fájt a hasam) most a következõ uh ideje a 28-32 hét, én is furcsálom de eddig uh-n kivül még nem volt más vizsgálatom.de ezek szerint ez normális ha nincs probléma, gondolom.

én 7 hetesen voltam elösször, 12 hetesen nyaki redõn, és most genetikai uh-n a18 héten. nálunk ez kötelezõ 18-19 héten afp-vel együtt kell menni.( magánra elmentem a 16 héten mert fájt a hasam) most a következõ uh ideje a 28-32 hét, én is furcsálom de eddig uh-n kivül még nem volt más vizsgálatom.de ezek szerint ez normális ha nincs probléma, gondolom.
Igazából neki most nincs más dolga ha minden normális, bár nálunk a 13. héten csinálták meg a rákszûrést is, és kenetet is vett, hogy van-e baci a hüvelyben.Erre viszont a védõnõtõl kaptam beutalót.
Még az AFP vizsgálat van a 16.héten! Szerintem arra a védõnõ fog neked beutalót adni! Azzal az eredménnyel mész a következõ orvosi vizsgálatra + ultrahangra! Ha nincs panasz, akkor nem vizsgálgatnak állandóan, akkor csak ennyi! Örülj neki! Jó babavárást!
A 18.héten kell menned az AFP eredménnyel.Beszélj a védõnõddel!Akkor is csinálnak egy uh-t.
magyarorszagon laksz? ha igen, akkor a 16. het korul kellene még egy AFP vizsgalat (amit mint sokszor kitargyaltunk itt semmit se er, de szelsoseges esetek felismerésére talan jo) 18-20. hét korul a genetikai ultrahang (valszeg neked a 21.-re csuszott), es majd 24. hét körül kell terheléses cukorra menni. ha bizol az orvosodba, ne aggodj. ha nem bizol, akkor még most keress masikat, mert nagyon fontos, hogy olyan orvos kiserjen vegig, akiben bizol!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a gyors välaszokat! u.i. ausztriäban elek!

Milyen vizsgálatokon esik át egy átlagos kismama a 21. hétig?

Amiért kérdezem az az hogy az orvosom elfelejti a beigért vizsgálatokat, én pl. egyszer néztek nálam méhszályat 13.héten mert kicsit véreztem. A 15 hetesen a véradó visszarendelt ellenanyag miatt szóltam érte akkor jutott eszébe a 20 hetes vérvétel szerinte ellenanyag a 30.héten esedékes. de ha találtak vmit nem szokták ellen?rizni? Vércukor még egy kósza sem készült pedig az egész családom anyai ágon inzulinos!

Legjobb válasz: Hello! Na nekem elõször 24. héten lesz cukor. De eddig csak az elején volt vérvétel és saját magam fizetett 2 genetikai Uhu egy 12. héten egy pedig a 20.ban. Ezentúl kétszer néztek vasat és ennyi. Az ellenanyaggal azért nem volt gondunk, mert nálunk apácska is negatív. De ha nem lett volna azonnal kaptam volna szurit és kész... (De azt hiszem Mon. van 12. heti kötelezõ aztán 16 hetes AFP, aztán van 20.on toxoplazma teszt...) vedd meg a friss Kismamát pont van benne egy cikk, hogy milyen vizsgálatok vannak a 40 hét alatt és mikor.

Hello! Na nekem elõször 24. héten lesz cukor. De eddig csak az elején volt vérvétel és saját magam fizetett 2 genetikai Uhu egy 12. héten egy pedig a 20.ban. Ezentúl kétszer néztek vasat és ennyi. Az ellenanyaggal azért nem volt gondunk, mert nálunk apácska is negatív. De ha nem lett volna azonnal kaptam volna szurit és kész... (De azt hiszem Mon. van 12. heti kötelezõ aztán 16 hetes AFP, aztán van 20.on toxoplazma teszt...) vedd meg a friss Kismamát pont van benne egy cikk, hogy milyen vizsgálatok vannak a 40 hét alatt és mikor.
Nekem a védõnõ adott mindhárom terhességem elején papírt arrol hogy milyen kötelezõ vizsgálatok vannak és vérvételek.De amugy is szol mindig hogy mi következik.Kérdezd meg õt, ez a feladata.De ha keresõbe beírod hogy terhességi vizsgálatok ugyis bead egy csomo oldalt ahol tudsz tájékozodni és legalább szolhatsz miatta.Remélem segítettem valamennyit.
Szia, elsõ 12 hétben: vérkép, vércukor (tesztreggelivel), vizelet+üledék vizsgálat. Hepatitis B., toxoplasma, vércsoport meghatározás, EKG, fogászati vizsgálat, belgyógyászati vizsg. a háziorvosnál. 12. héten: Dawn-kór szûrés (vérvétel+UH) 15.héttõl: AFP vizsgálat(vérvételes vizsgálat), (Dawn szûrés, négyes és integrált teszt...önököltséges) 18. héttõl: Genetikai UH Azt hiszem ennyi a 21. hétig
A kérdező hozzászólása: Köszönöm számomra az az érdekes, hogy nekem kell mindenért szólnom. Elõtte dunaújvárosban voltam terhesgondozáson 8 éve, de ott minden alkalommal súlymérés stb.... itt meg semmi. biztos az egészségügy hozadéka!!

20-21. hétig mennyit nőtt a súlyotok?

Mennyivel kezdtétek a várandóságotokat és a 20-21. héten mennyi volt?

Legjobb válasz: Semmit. 22. hétben vagyok, 4 kilóval kevesebb, mint baba elõtt, pedig sosem hánytam szerencsére, igaz, volt/van kb. 10kg túlsúlyom. Néhány vészmadár riogat, hogy majd most fogok elhízni a 20. hét után, de nem érdekelnek.

Ez a pocak nem néz ki 28 hetesnek, maximum 23 hetesnek! Jó babavárást!
Szerintem a hasad nem nagy!
57 kg-ról indultam és félidõnél jártam + 12 kg-nál. Most 34 hetes vagyok és + 19 kg-nál járok.
Semmit. 22. hétben vagyok, 4 kilóval kevesebb, mint baba elõtt, pedig sosem hánytam szerencsére, igaz, volt/van kb. 10kg túlsúlyom. Néhány vészmadár riogat, hogy majd most fogok elhízni a 20. hét után, de nem érdekelnek.
Semennyi. Kevesebb voltam 5 kilóval mint a terhesség elött.
48 kilóról kezdtem és a 21. hétig 3 kilót híztam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) Nektek is!
Ne foglalkozz Vele. Majd lemegy, van már tapasztalatod :) Azt meg h nagyobbnak tippelték a pocakod, na bumm :) Sokszor Én is hatalmasnak érzem az enyém. Sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Én minden terhességem alatt rengeteget hízom és hatalmas babákat szülök. 4kg felettieket. Érdekes. És rendszerint visszafogyok a 57-58kg-ra, ami nálam a normális. Most 67kg-al kezdtem, ez már elég sok, de nem volt idõm visszafogyni.
Úgy értettem h eleve súlyfelesleggel kezdted, ahogy Én is. Amúgy Én most kevesebb vagyok kilóra mint a terhességem elött. Én voltam aki a képeket feltöltötte.
A kérdező hozzászólása: Azt olvastam, hogy akin van súlyfelesleg, az lassabban hízik...... http://kepfeltoltes.hu/view/120725/P1140760-a_www.kepfeltolt..
A kérdező hozzászólása: Tettem fel képet, de egyenlõre senki nem találta el, 3-5 héttel többet írnak. Tényleg nagy a hasam!!!!!
Semmit. 62 kg-ról kezdtem, 20 hétig semmit nem híztam, 20-22 hét között jött fel 2 kg, végére 10. Az ikrekkel félidõig +3 kg volt, vége 13 kg lett, de 64 kgról indultam akkor.
A kérdező hozzászólása: Õ a 3. babám. Eleve 10kg túlsúllyal kezdtem a mostani terhességemet. 67kg-al. Futkározok egész nap a két pici után, fõleg a 1, 5 éves után, nem zabálok - szerintem, mégis +6kg-nál tartok..... Mindkét terhességem alatt +30kg-ot híztam. Soha nem voltam cukros. Mindig visszafogytam, bár most maradt fent +10kg. Ilyen fajta lennék?
Én most 20 hetesen 3, 5 kg plusznál tartok. 51 kg-val kezdtem. Az elõzõ terhességem során 56 kg-ról indultam, ugyanúgy 3, 5 kg volt rajtam 20 hetesen és 66 kg-val mentem szülni.
Én is meg voltam gyõzõdve h nagy a hasam, és nem :D Raktam fel ide képet és teljesen jól tippeltek :) 30hkm
A kérdező hozzászólása: Nekem a hasam akkora, mint egy 28. hetes kismamáé. A 18. heti uh-on teljesen átlagos mérete volt a babámnak és akkor is már hatalmas hasam volt a terhességi korhoz képest.
Kedves Utolsó! Én 30 hetes vagyok és 2 kilóval kevesebb mint a terhesség elött. Az elején fogytam 5 kilót, abból közel 3 jött vissza. És most itt tartok. Szóval egyáltalán nem biztos h sok jön fel a végéig. :) 30hkm
61 kg-mal kezdtem a 20. hétig +2 kg jött fel, a végéig még 15 kg


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!