Találatok a következő kifejezésre: 21 éves vagyok és (289 db)

21 éves vagyok és félek terhes vagyok. Folyamatos védekezés mellett mégis hogyan? Mai teszt eredménye pozitív. Én nem akartam még teherbe esni! Abortusz? Mi, hogyan? Félek! :- (

Most van május els? harmada, április 20. körül kellett volna megjönnie... Általában késni szokott, sose pontos.. Elkezd fájni a cicim (3-5 nap), ennek elmúlása után még +2-5 nap és meg szokott jönni... Szóval átlag 7-10 napokat szokott késni... Most viszont még mindig kicsit fáj a mellem, és már baromi ideges voltam, így csináltam egy tesztet és pozitív lett!!!! Vettem egy másikat is, azt majd holnap megcsinálom újra... Félek nagyon! Reggel már az összes könnyem szerintem kisírtam, egyedül a párom tudja.... Semmiképp nem akartam ilyen fiatalon még babát!!! Még nem fejeztem be az egyetemet, nincs meg a megfelel? anyagi hátterünk a párommal... Óvszerrel és ken?csökkel, kúpokkal is szoktunk védekezni, ezért nem is értem!!! Kérlek adjatok tanácsot, mitév? legyek??? Mennyi most az abortusz? Hol végzik Budapesten? Nagyon fáj?? Altatásban végzik? Nincs tabletta, ami segíti a méhfal leválását? Vagy injekció?? Párom próbál humorosan vigasztalni, de ? is nagyon ideges... :(

Legjobb válasz: Szia! 21 éves vagyok, a kisfiam 2 hetes.Másodikos vagyok a fõsulin nagyon megijedtünk a párommal,mihez kezdjünk fõiskolásan,alkalmi munkával.Nem egyszerû helyzet az biztos,de sosem tudtam volna bántani azt a kicsi lényt.És most,ha ránézek a gyönyörû kisfiamra összeteszem a két kezem,hogy így döntöttem, a fõsulit folytatom mellette.21 évesen nem vagy már kislány,az egyetemet egyéni tanrenddel is folytathatod,vagy halasztasz.Sztem jól gondoljátok meg,hogy tényleg el akarjátok-e dobni magatoktól a leendõ gyereketeket.Nagyon nagy ajándék egy gyermek,még ha nem is egyszerû feladat,nekem sem egyszerû fõleg így az elején,de nagyon sokat segítenek a szülõk és a párom.nekünk sincs túl sok pénzünk,de az biztos,hogy nem szenved hiányt.Babadolgokat használtan is vehetsz vagy ha van ismerõsöd rokonod akiknek van kicsi gyermekük azok is tudnak segíteni.Vagy ha nagyon nem akarod keresel egy szeretõ családot akiknek nem lehet gyermekük és örökbe adod.Hidd el az abortusz nem jó megoldás,könnyebb út de nem a helyes.Kitartást,és szorítok,hogy jó döntést hozz.

Szia! 21 éves vagyok, a kisfiam 2 hetes.Másodikos vagyok a fõsulin nagyon megijedtünk a párommal, mihez kezdjünk fõiskolásan, alkalmi munkával.Nem egyszerû helyzet az biztos, de sosem tudtam volna bántani azt a kicsi lényt.És most, ha ránézek a gyönyörû kisfiamra összeteszem a két kezem, hogy így döntöttem, a fõsulit folytatom mellette.21 évesen nem vagy már kislány, az egyetemet egyéni tanrenddel is folytathatod, vagy halasztasz.Sztem jól gondoljátok meg, hogy tényleg el akarjátok-e dobni magatoktól a leendõ gyereketeket.Nagyon nagy ajándék egy gyermek, még ha nem is egyszerû feladat, nekem sem egyszerû fõleg így az elején, de nagyon sokat segítenek a szülõk és a párom.nekünk sincs túl sok pénzünk, de az biztos, hogy nem szenved hiányt.Babadolgokat használtan is vehetsz vagy ha van ismerõsöd rokonod akiknek van kicsi gyermekük azok is tudnak segíteni.Vagy ha nagyon nem akarod keresel egy szeretõ családot akiknek nem lehet gyermekük és örökbe adod.Hidd el az abortusz nem jó megoldás, könnyebb út de nem a helyes.Kitartást, és szorítok, hogy jó döntést hozz.
Ha abortuszon gondolkodsz akkor vedd számításba ezt is: 20 évesen volt 1 abortuszom és velem jól elbántak. Rosszul rakták fel a Laminariát(méhszájtágító) és levételkor átszakították a méhfalamat. Így a 10 percesbõl 50 perces mûtét lett. Átfúrták a köldökömet, hogy felfújják levegõvel mert csak így fértek hozzá, hogy összevarrják. A köldököm körül 4 kampóval tartották a hasam de mivel kapkodtak az egyik kiszakadt a bõrömbõl. Aztán mivel túl gyorsan túl sokat fújtak belém összeesett a tüdõm, így lélegeztetni kellett... Mikor felébredtem össze-vissza voltam kötözve, jódozva, fájt mindenem és 3 órán keresztül nem jött oda senki, hogy elmondja mi volt. 1 hétig voltam kórházban, 3 napig fel sem bírtam kelni... Katéter, infúzió, láz stb... A fogadott dokim szerint ez elõfordul... Most 25 éves vagyok, 27hetes kismama de még mindig nem tudtam feldolgozni azt az "élményt". Valószínûleg már nem is fogom... Nem javaslom!
Nem akarlak lebeszélni semmiröl de rábeszélni se, de gondolkodjatok el a pároddal hogy nem -e lenne jobb megtartani.Az anyagi dolgokat esetleg megtudnátok beszélni a szüleitekkel.lehet ha elveteted a babát, soha nem lesz nyugodt a lelkiismereted, és egy pár év múlva majd azon kapod magad hogy számolgatod, hogy most ennyi idös lenne, ennyi hónapos lenne a kisfiad, vagy a kislányod.Ezt nagyon meg kell gondolni.És ha le is pontozol, vagy pontoznak, szerintem igenis gyilkosság egy gyermek megölése.Bocsi ha durva voltam.Üdv:32 hetes km
Szerintem nyugodj meg, nincsen semmi baj! Üljetek le és beszéljétek meg a pároddal hogy megtartjátok e a kisbabát. Mert azért hidd el hogy mindig van megoldás, anyagilag is. Ráadásul amíg pici nem kerül olyan sok pénzbe, lehet venni ruhácskát használtan, stb. A sulit pedig be lehet fejezni gyerek mellett is! A családod is biztosan segítene! Ha mégis az abortusz mellett döntesz, akkor elõször is a nõgyógyász után, el kell menni a családsegítõbe akik engedélyezik az abortuszt, befizetni a csekket (kb. 26 ezer forintot)utána kapsz idõpontot a mûtétre. Maga a mûtét nem fáj, csak elõtte mivel nem szültél még tágítót helyeznek fel ami fájdalmas, a lelki fájdalomról pedig ne is beszéljünk. De ez a TE döntésed! 22 éves 10 hónapos kisfiú anyukája
Te is tudod hogy a szíved mélyén nem akarsz megválni tõle egyszerûen csak megijedtél ami ilyenkor természetes. De egy kisbaba áldás már az életed része hozzád tartozik és ha eddig nem voltál képes megválni tõle és így írsz róla az azt jelenti hogy ragaszkodsz hozzá a lelked mélyén. Ha nem így lenne nem idegeskednél a veszélyesztetett terhességed miatt. Nézz mélyen magadba és tedd fel komolyan a kérdést valóban képes lennél lemondani arról a kisbabáról? Kíváncsian várom a választ ahogy szerintem mások is. Remélem a szívedre hallgatsz és helyesen döntesz.
Nem jó érzés a méreteit tudni?Én ilyenkor már úgy izgultam, néztem interneten hogy néz ki.(persze még sehogy)Remélem mégis pozitívan döntöttél.Kisbabát várni, nem rémisztõ dolog, hanem csodálatos. Nem fogod megbánni.:-) Meg mikor dobog a kicsi szive....Istenem egész nap elhallgattam volna.Ez már a tiéd!Ne légy ideges, ártasz a babának.
Most akkor mégis megtartod? Ennyire ne legyél ideges ... Szerintem azért ennyire nem idegtépõ dolog ez! :( Mármint, hogy egy kisbaba nem kellene, hogy ennyire rosszat okozzon Neked! A gyermekedrõl van szó! De egyébként miért nyílvánítottak veszélyeztetett terhesnek? Annak oka is van. Ok nélkül nem írják rá.
A kérdező hozzászólása: 10 hetes terhes vagyok, és a lapomon szerepel az a szó is a diagnózisoknál, hogy veszélyeztetett..... 28.6 mm... nincs sok idõ, de nagyon ki is vagyok lelkileg.... Jövõ héten még vizsgázom is, de szerencsére a héten nincs munkám se, szabin vagyok... :(((( Szabályos szívritmus zavaraim vannak az idegességtõl, néha kimarad egy-egy dobbanás.....
Én is lemásztam a mûtõasztalról, pedig lehetetlen helyzetben voltam. Egyszerûen nem tudtam volna hagyni, hogy az én húsom és vérem gyermekem, aki ott pihen gyanútlanul, egyszer csak kitépjék belõlem. Már a váróban úgy néztem az orvosokra, hogy na, melyik öli meg a gyerekem. (a család nyomására és kilátástalan helyzetem miatt jutottam el odáig) De a mai napig boldog vagyok, hogy õt választottam.
13:12-es! Én is ebben bízom a szívem mélyén :) Magam sem értem, de nagyon a szívemen viselem a kérdezõ ill. a kisbabája sorsát (lehet, hogy azért mert én magam is kismama vagyok) annak ellenére, hogy nem ismerem õt. :) Én hiszek a csodákban! :)
Ismerek olyat aki az utolsó pillanatban a kórházban gondolta meg magát pedig õk sem gazdagok és ott is vannak problémák persze mint mindenhol. De most van egy egy éves tündéri kisfia akit nem adna oda semmi pénzért. Nem azt mondom hogy te is meggondolod magad ez a te dolgod de ki tudja talán mégis.
A kérdező hozzászólása: Nem azt mondom, hogy anyum döntött helyettem, de neki ez volt a véleménye, hogy most egyáltalán nem alkalmas sajnos az idõpont, mert sem anyagilag nem állunk úgy, sem pedig mert nincs meg a megfelelõ körülmény egy babának... Egyetem, munka... nem megy...:( Hétfõn megyek laborra, és utána ultrahangra.... És tényleg a felháborodásotokat nem arra értettem, hogy valaki esetleg "nekem nem tetszõ" kommentet írt, hanem hogy akik az abortusz ellen vannak, azokat esetleg bánthatja, ill. zavarhatja/felháboríthatja a döntésem... Köszönöm a válaszokat, a továbbiakkal kapcsolatban néha jelentkezem... Nehéz döntés, félek is és lelkileg is megvisel - és meg is fog viselni...
Én nem célzásnak írtam hogy itt ítélkezne bárki is csak úgy általánosságban. Egyébként én is kismama vagyok és nagyon sajnálom hogy így alakult.
Az utolsó válaszoló milyen szépen leírta.Jó volt olvasni.És tényleg érdekel hogy döntöttél.
A 10. hétre a magzat összes létfontosságú szerve kialakult, és megkezdik összehangolt, közös mûködésüket. A babának most már felismerhetõ ujjacskái és lábujjai vannak, amely megmagyarázza az ütések és rúgások folyamatos áramlását onnan lentrõl. A kicsi csontváza elkezd nõni és keményedni. Már az ultrahangon is láthatod, ahogy a kis akrobatád hadonászik a kezeivel és a lábaival. Egy abortusz 10-11 hetes magzatnál már súrolja a lélektani határt és az orvosokat is megviseli. Nagyon drukkolok, hogy ne oltsd ki az életét!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm az utolsó válaszolónak... Magam is -kérlek higyje el mindenki- megtartottam volna, HA másképp alakulnak a dolgok. Pont tegnap esett szóba a párommal a téma... A héten is akkora probléma kerekedett a magánéletünkben -szerencsére nem a párkapcsolatunkban-, hogy lehet ki kell perkálnunk 800.000 Ft-t (de mégis mibõl????), mert átvertek, becsaptak, utolsó pillanatban visszamondtak egy szerzõdést, aminek mi isszuk meg a levét...... :( Még büntetõeljárás is indulhat a szerelmem ellen, pedig mi abszolút nem vagyunk relevánsak a szerzõdõ felek közötti konfliktusban, csupán mint meghatalmazott járt el a párom. Mindegy is, nem idevág. Egyszerûen ameddig nincs olyan állásunk, ami biztosítja nem csak kettõnk, hanem egy harmadik személy BIZTOS megélhetését is, addig képtelenek vagyunk fedezni a költségeket és vállalni egy gyermeket, mert mint említettem, senki, de senki nincs mellettünk. Segélybõl meg nem lehet megélni. Persze, tudtam hogy meg fogom bánni, de én azt bánom, hogy nem volt lehetõség rá, nem volt ki támogasson, hogy tudjam vállalni a terhességet, egy élõlény felnevelését, sajnálom, hogy ez lett a vége. Most lehet mondani, hogy pedig mennyien vannak, akik örökbe fogadták volna, mert évekig próbálkoznak, és mégsem sikerül, nekem meg egy "baleset" = védekezés ellenére sikerült... Lehet ez viszont meg már önzõség, de aki belõlem és a páromból "jött létre", az az enyém, miénk. Viszont mi a nagyobb önzõség? Elvenni egy életet (mert nincs itt az idõ), vagy kihordani, odaadni és megmenteni egyet? Ennél a gondolatnál magam is összezavarodom... Igen, ha 9 hónapig hordok egy kis apróságot a szívem alatt, akkor igenis legyen az enyém! Én éreztem (érezhettem volna..:( ) az elsõ rugdosását, én keltem-feküdtem vele, én tápláltam, én...én...én... Én VÁLLALTAM! És adjam oda valakinek a szerelmünk gyümölcsét? Nem lennék képes rá, bizonyára akkora lenne a kötõdés, hogy inkább adnám el minden ingóságom, vennék fel hiteleket, csak hogy ENYÉM lehessen... Most is össze vagyok zavarodva, mondhatjátok rám, hogy önzõ dög vagyok, aki egy élet felett ítélkezett.... De kérlek titeket, akik rosszat gondoltok felõlem... kicsit gondolkodjatok egy fiatal lány fejével, akinek tényleg-tényleg még semmije sincs.... :( És igen, borzalmas dolog, hogy védekezés ellenére ilyen megtörtént! Iszonyatos ez a tény! Nem véletlenül használtunk ilyen-olyan szereket ellene, még nem volt itt az ideje a terhességnek! Életünk elején járunk, próbálunk megállni a saját lábunkon, próbálunk kialakítani egy életet, amibe majd belefér egy harmadik emberke is. De mire ez sikerül, még évek hosszú munkája lesz. Ha majd sikerül, akkor a hab a tortán, szerelmünk megkoronázása lesz egy pici baba vállalása....
Szija! Én teljesen megértem a döntésedet, ahogyan azt már korábban is írtam én nem ítéllek el. Bár abortuszellenes vagyok de ezek olyan indokok amelyeket megért az ember, mindenki akkor ítélkezzen ha már járt a másik cipõjében. Egyszerûen csak sajnáltuk, hogy így alakult, ne értsd félre, szerintem nem bántani akart! Én 19 évesen estem teherbe mi is nagyon-nagyon rosszul állunk és nagyon nehéz, most a nyáron egy csomó jövedelemtõl elfogunk esni, a párom egy mûtéti beavatkozás miatt egyelõre nem tud dolgozni és így nagyon nehéz. Én is megkapom mindenkitõl, hogy korai és, hogy elrontom az életem de én vállaltam még akkor is ha nehéz. Nem tudom, hogy jól döntöttem -e én hiszem, hogy igen de, hogy menni fog -e az akkor dõl el ha megszületett! Kitartást Neked és most már felesleges bánkódnod vagy bûntudatot érezned. Hidd el, hogy aki volt már hasonló anyagi helyzetben az megért. Én megértelek és nagyon sajnálom!
A kérdező hozzászólása: Nevelj fel egy gyereket 0. anyagi háttérrel, úgy, hogy mindenki ellenzi a dolgot. Látástól vakulásig dolgozol, hogy legalább enni tudjatok + számlákat kifizetni. + csak a baszogatást kapod, hogy elrontottad az életed... szerintetek nekem egyszerû döntés volt?
De miért nem volt elég, hogy harmincan írtuk, hogy megbánod? Miért kellett megtenni és most megbánni?
Sajnálom én is hogy így alakult. Az biztos hogy nem lesz könnyû túltenned magad ezen de idõvel talán sikerül és még egyszer boldog anyuka lehetsz.
Sajnálom hogy így döntöttél.:-(De a babát sajnálom a legjobban:-( Remélem nem egy elkapkodott döntés volt!
A kérdező hozzászólása: Nem nagyon akarok válaszolgatni, de ennyit tényleg megérdemeltek.. Sajnos megtörtént a dolog, és a megaláztatást amit ott kaptam, sosem felejtem. Nagyon bánom a dolgot és néha sírok miatta, mert ha más (anyagi) helyzetben lennék, akkor ezer örömmel vártam volna világrajövetelét, mert mégis -ha nem is így, ekkor terveztünk-, de a párommal közös gyermek lett volna, egy szerelemgyerek......
Kedves kérdezõ! Hogyan döntöttél végül? Jól esne ha megosztanád, ha már így aggódunk érted/értetek! :-)
Én is sajnálom hogy így döntöttél.És majd te is hogy fogod bánni. De tényleg én sem értem miért anyud dönt?
Bár önzõen hangzik, de én iszonyatosan szomorú vagyok..mert szívem minden szeretetével felneveltem volna, de megértem és elfogadom a döntésedet. Sok erõt kívánok a lépésedhez. Minden jót kívánok.
12:32-es vagyok! Én nem ítélkeztem, ne értsetek félre! Csupán csak szerettem volna segíteni! :( Így kismamaként igyekszem minél több baba életét "megmenteni" :) ) Ha mással nem is legalább azzal, hogy ha itt kérdez valaki ilyen jellegû dolgot akkor én megpróbálom megmutatni Neki h miért nem az abortusz a jó döntés. De természetesen a döntés egyértelmûen az övé ... Csak sajnálom :(
Sajnos én úgy veszem ki a szavaidból, hogy te az abortusz fele hajlasz. Gondold át jól, mert lehet egy életre bánni fogod.
Szerintem is mondjátok el a pároddal együtt a szüleiknek, és gondold meg hogy mit teszel, mert lehet késöbb megbánod ha az abortuszt választod.Ahogy az eggyik válaszoló irta a suli még ott lesz, de ha másként döntessz a gyerek nem.
Hát ez nem olyan dolog amit el lehet titkolni!!!! Egy kicsit úgy veszem észre hogy te már döntöttél.Esetleg azt vártad az íróktól hogy támogassanak?Ez nem az az oldal. Mond meg a másik szülõnek is és ha tudnak segíteni, akkor már könnyebb jobb döntést hozni. Egy abortusz nem olyan hogy bemész a kórházba megcsinálják, holnap kijössz és minden happy.Ez egy megmásíthatatlan, vissza nem vonható döntés. De az iskola mindig ott lesz, bármikor visszamehetsz. Remélem úgy döntesz, hogy sosem bánod meg, bár mi lesz a vége. És ne bõgj!!Állj a sarkadra!
Én nem tudnám elvetetni a babámat. 20 évesen fogok így szülni, 1. éves egyetemista vagyok, a párom munkát keres. Nincs még elég anyagi hátterünk, és még csak nem is élünk együtt. Nem terveztük, és nem is akartunk még babát. Anyámék a hétvégén tudták meg, eléggé kiakadtak, de miután megnyugodtak, elmondták, hogy elfogadják, akárhogy is döntök. Az is nagy segítség nekünk, hogy kicsit átalakítjuk majd a házat, és párom ideköltözhet, és a babának is lesz egy kicsi szobája. Az egyetemen halasztok egy évet, aztán megpróbálom majd levelezõn folytatni, vagy még nem tudom. Én sem így terveztem, lehet hogy sokkal könnyebb lenne az abortusz, de nem tudom megtenni. Gondolj bele abba a sok fájdalomba (testi, lelki egyaránt), ami az abortusszal jár. Ha szeretni fogjátok a babát, akkor tartsd meg, a párod családjának is mondjátok el szerintem, hiszen írtad, hogy szeret téged. Biztosan tudnak valamiben segíteni. Gondold át még!
Szia! 20:04-es vagyok! Elolvastam a legutóbbi hozzászólásod és még mindig azt mondom, hogy gondold át!!! Én is kb. ekkora sokkot kaptam az elején, gondold el, 19 évesen, elsõ évfolyamosként! Én is nagyon sokat sírtam, de csak a félelmeim miatt! Amik bár megmaradtak, de igyekszem csak a babára koncentrálni! Ha bármilyen kérdésed lenne, vagy tanácsra lenne szükséged, írj nyugodtan privát üzit!!!
Szia! Én ugyan 28 évesen estem teherbe, (bár régen nekem is volt abortuszom, borzalmas!) de nekünk sincs saját lakásunk a párommal és én is fõsulira jártam, 1 évet tudtam elvégezni, amikor terhes lettem. Ikrekkel! Már megszülettek, egy cseppet sem bánom, sõt! Nagyon nagy öröm és szeretet az egész. Nehéz lesz folytatni a sulit, de muszáj, arra gondolok én is mindig, hogy sok száz vagy ezer nõ így csinálta és képesek vtak rá! De tényleg a te döntésed, jó lenne írnál, hogy mi történt veled! Ma is megcsináltad a tesztet? 11 hetes ikrek anyukája
Írd fel papírra a pro és kontra érveket, nézd át, valóban akkora probléma lenne e, vagy csak váratlan ért. Õ ott él benned már most is, és én csak és kizárólag olyan esetben okéznám le a dolgot, ha több ember élete menne tõle tönkre. Szerintem ha jó páros vagytok, megoldjátok. Nekem nagyon régen volt egy abortuszom, rettenetesen megviselt, a mai napig sajnálom. (három éves kisfiú anyukája, + 13h km)
Aki 20:04-kor írt nagyon jól leírta.Tényleg gondold át!Egyetértek vele! ha rosszul döntesz, egy életen át kísérni fog! Egy 3 éves és egy 8 hós baba anyukája.
Tedd azt amit a szíved diktál. Nyugodj meg és gondolkozz tisztán. Ez egy nagyon nehéz döntés és én nem akarlak befolyásolni. De akárhogy is döntesz azt tudnod kell hogy az életed már soha nem lesz a régi. Most még eldöntheted melyik úton indulsz el. De ha döntöttél már nem lesz vissza út és talán örökre bánni fogod. Én 20 éves vagyok és 28 hetes terhes. Nekem nincs semmim a férjem fizetésébõl élünk anyámék házában mert még nem tudtunk elköltözni. Mégis nagy szeretettel és össze tartásban várjuk a picit. Minden okkal történik ahogy az is hogy éppen most lettél állapotos védekezés mellett, lehet hogy ez a sorsod. De mint írtam a döntés a tiéd.
A kérdező hozzászólása: Igen, az elvetetés mellett vagyok inkább, mert tudom milyen kilátásaim/nk vannak jelenleg, és egyszerûen még sem lelkileg, sem "környezetileg", sem anyagiakban nem vagyok kész erre. Én legalább 26-27 éves koromig nem is szerettem volna gyereket, úgy gondoltam, addigra megteremtem az ideális körülményeket neki. De itt tényleg arról van szó, hogy egyszerûen nem vagyok még kész erre agyilag, lelkileg..... Én még szeretnék tanulni, karriert építeni, otthoniakat támogatni, hisz elõzõekben leírtam, hogy nem várhatok segítséget szinte senkitõl sem... megfelelõ anyagi biztonságot megteremteni... ez még nincs meg... :(( Félek...
Ahogy a 14.14-es is írta, minden okkal történik. Azt kérdezed, hogy lehetséges hogy védekezés mellett teherbe estél? Hát én is azt mondom, minden van valamiért. És tudod a legnagyobb igazság az, hogy ha egy baba jönni akar, akkor az jön. Ha meg nem, akkor sehogy nem jön össze. Ugyanakkor hidd el én megértem az aggodalmaidat is. Ha már titkon döntöttél az abortusz mellett, menj és csináld minél elöbb, ne szenvedjETEK tovább, ha meg rágódsz, akkor gondolkozz el ezen amin írtam-írtunk. Mindenesetre szorítok, bármi is lesz!
A döntés a tiéd itt nincs joga ítélkezni senkinek. Remélem sikerül minél elõbb rendezni az életedet és egyszer még a karodban tarthatod a gyermekedet. Sajnálom hogy így alakult. Kívánom hogy a lelki sebeid hamar begyógyuljanak. Egy 29 hetes 20 éves kismama.
Annyira sajnálom ... :( De hiszen érett, felnõtt nõ vagy miért anyukád dönt ebben helyetted? Én még csak 19 éves vagyok de akkor is megtartottam volna a babát ha Édesanyám ellenzi hiszen Õ már az én gyermekem és kitartok mellette. Õszintén ... a szíved mélyén szeretnéd ezt a babát most hogy ott van benned? Dokinál voltál már? Ultrahangon megmutatták már?
A kérdező hozzászólása: Elmondtam anyámnak, õ sem támogatta a dolgot.. úgyhogy sajnos elindul a kálvária... azt sem tudom mit meg hogy intézzek. Sajnálom, de végleges a döntésem és elnézést kérek mindenkitõl, akit ezzel esetlegesen felháborítok.
Hogy döntöttél?
Kedves kérdezõ! Nagyon aggódom érted és a babádért remélem még kettõtökért aggódhatok! :-) Majd írj, hogy hogy vagy most és, hogy végül hogyan döntöttél!! (A 24 hetes kismami voltam aki már 25 hetes:) )
Kedves 19:32-es! Nagyon köszönöm! Ez most igazán jólesett!! Valahogy mindig önzõnek titulálják az örökbefogadni akarókat mindenütt..:( pedig tíz év keserûsége nem hiszem, hogy önzésre adna okot..és ez nagyon rosszulesik azoktól az emberektõl, akik márpedig így gondolják.. Tényleg köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm minden kedves válaszolónak az eddigi kommenteket, sokat számít nekem, hogy vannak -még így ismeretlenül is- akik saját gondjuk-bajuk mellett lélekben velem vannak... Elsõként mindenképp nõgyógyász, a továbbiakban pedig mindenképp tájékoztatlak Titeket. Most nem tudok mindenkinek személy szerint válaszolni, de ennek is eleget fogok tenni kicsit késõbb. Köszönöm még egyszer!
Én nem ismerem az elõzõ válaszolót, de! Ha már megfogant az a pici inkább add örökbe, mint elvetesd! A te lelked is nyugodtabb lesz.
Kedves Kérdezõ! Ha tényleg terhes vagy, akkor két lehetõséged van, de csak abban az esetben, ha a 12 hét még nem telt el.. Az egyik az abortusz, amelyet én személy szerint nem igen ajánlok. Veszélyeket is hordoz magában a késõbbiekre vonatkozóan is. Beszéljétek meg, hogy biztosan nem tudjátok-e megtartani és felnevelni. Ha úgy döntetek, hogy nem tartjátok meg, még mindig van lehetõség örökbeadásra is. Elsõként ne félj, próbálj higgadtan mérlegelni. Tudom nem könnyû! Fel a fejjel! :)

Nagyon gáz ha már 21 éves vagyok és még nem dolgoztam sohal?

Részben ez annak is az oka h nagyon félek nem tudok majd beilleszkedni mert suliba is kiutáltak régen a zárkózottságom miatt. Nyáron végeztem kisgyermeknevelõ okj-n ami érettségi után 2 éves képzés volt. Azóta munkàt keresek de ezzel nem tudtam elhelyezkedni meg már kételyeim vannak h nem is nekem való a gyerekek közötti munka mivel zárkózott vagyok. Novemberben végre összejött volna egy telefonos munka kórházban de mikor már kezdtem örülni jött a betegség hosszú kórházi tartózkodással. Úgy éreztem ez nem történhet meg velem és csak most fohtam fel h mit veszítettem. Lehet azért jött ez mert nem volt való nekem ez a munka de most megint ugyanott vagyok. Most lenne barátnõm ajánlása által egy újabb lehetõség de kell hozzá alap német tudás. Recepciós egy hotelben a fizetés is jó de 12 óra 2 nap szabad. Sajnos érettségi óta nem használtam a nyelvet és éles helyzetben nem hiszem h megállnám a helyem. Meg ott sokat kell beszélni és nem bízok magamba. De ha elszalasztom ezt a lehetõséget is ráadásul mindkét munkát nem én találtam hanem ajánlották megbánnám. Folyton segítenek mások lehetõségeket ajánlani én pedig félek belevágni bármibe is. Igazából azt sem tudom mit szeretnék a jövõben kezdeni magammal mi az álmom.

Legjobb válasz: az hogy 21 évesen nem dolgoztál még az nem gáz.sokan vannak ezzel így.szerintem egy csomoan még tanulnak ennyi idõsen..amúgy énis 21 vagyok de még csak feketén dolgoztam.

az hogy 21 évesen nem dolgoztál még az nem gáz.sokan vannak ezzel így.szerintem egy csomoan még tanulnak ennyi idõsen..amúgy énis 21 vagyok de még csak feketén dolgoztam.
engem 27 éves koromban vettek fel az elsõ rendes munkahelyemre, addig csak hébe-hóba dolgoztam. én is nagyon zárkózott voltam/vagyok, de belerázódsz egy idõ után. nincs mitõl félni, olyan ez, mint az érettségi, mindenki parázik elõtte, mert új dolog, meg "nagy" dolognak számít, hiába mondják az idõsebbek, hogy ez semmi, no para. szóval kb. erre gondolj, az újtól mindig fél az ember, de egyszer minden új volt, aztán mégis lett valahogy:) bátorság, elõre!
Nálam 12 éves korban kezdõdött a munka nyáron. Aztán minden nyáron dolgoztam. Késõbb rengeteg hasznát vettem ennek. Igazából, te csak folyton kifogást keresel, mit miért nem csinálsz. Ha meg se próbálod... Mert rég használtad a nyelvet...hagyjuk már, én Írországban úgy mentem ki, hogy pár szót tudtam, de bemagoltam mindent, aztán jött a többi. De ha az jó, hogy állandóan kibújsz a lehetõség elõl, akkor te tudod.
Én ismerek olyat, aki 30 és még nem dolgozott soha. Szóval nem, nem gáz. De az nagyon fontos, hogyha valaki beajánl valahova, és fel is vennének, akkor fogadd el. Mégis mit veszíthetsz? Max.próbaidõ alatt kivágnak, ha nem felelsz meg, ennyi. Bár õszintén szólva ez elég ritkán szokott elõfordulni, 3 hónap elég kevés idõ, nagyjából annyira elég, hogy a munkához való hozzáállásodat megmutasd, de még nem biztos, hogy ennyi idõ alatt teljesen be is tanulsz. A nyelvet gyakorolni kell, az nagy aduász. Egyébként egy recepción nagyjából ugyanazok a szituk szoktak elõfordulni, azokat át kell nézni, és kész. Nyilván nem a politikai híreket kell németül elmondani.
Inkább lusta vagy kedves kérdezõ! Én 16 éves korom óta folyamatosan dolgozom iskola mellett! Igaz, én rákényszerültem, de legalább mindig volt pénzem és sok tapasztalatot szereztem. Én most májusban fogom befejezni a sulit (logisztika) de ha Isten is úgy akarja, már a vizsgák elõtt fõállású úriember leszek, áprilisban kiderül. No mindegy. Nem gáz, hogy még nem dolgoztál, bár számomra fura. Szedd össze magad és ne a kifogásokat keresd hanem menj és dolgozz! Kell nyelv? Akkor leülsz és ismételsz, tanulsz. Már mindenhova kell nyelv!!! Ha meg szerencsétlenkedsz akkor ne várj semmi jót. Bocs, ha bunkó voltam, fáradtság teszi. 23 / F
Gáznak nem gáz, viszont most már meg kell tanulnod kicsit talpraesettebbnek lenni. Én is zárkózott vagyok, sokan túl komolynak és hûvösnek is találnak. Egy idõben már arra gyanakodtam, hogy szociális fóbiás vagyok, utáltam emberek közé menni, siettem haza a biztonságba. Rá kellet jönnöm, hogy így sajnos hátrányban vagyok azokkal akiknek nagy a pofájuk, mernek, kipróbálják magukat. Pedig sok ilyen ismerõsöm még annyira se értett a dolgokhoz... Arra gondoltam, hogy miért pont nekem kéne félnem? Én azt mondom, hogy a zárkózottságodra hivatkozva ne kerüld el a lehetõségeket, hanem lépj ki a komfortzónádból, így tudsz csak fejlõdni, és elérni személyiségfejlõdést. Nem kell pörgõsnek lenni, meg nagyszájúnak, ha egyszer nem vagy olyan személyiség, de meg kell állnod a helyed. Gondolj arra, hogy mások is csak emberek, nem többek nálad, és te sem vagy kevesebb.

21 éves vagyok, és becsúszott a baba. Ebben a helyzetben mi lenne a helyes út?

Hello! Rendszeresen szedtem a fogamzásgátló tablettát, már több éve, egyszer gyomorrontásom volt, utólag belegondolva valószín?leg nem szívódhatott fel a tabletta, de az orvos szerint nem probléma, ha egy tabletta kimaradás történik. És aztán pár hét (3) után , nem mikor nem jött meg, elkészítettem 2 tesztet, mindkett? pozitív lett. Tudni kell, hogy a barátom dolgozik, 24 éves, szüleivel él, s mi még nem éltünk együtt. /másfél éve vagyunk együtt/ De nagyon szeretjük egymást, kölcsönösen úgy véljük, mi vagyunk egymásnak a végleges szerelem. Anyukám , apukám, eleinte nagyon nagyon ki voltak borulva..megértem.. A barátom szülei nagyon konzervatívak, nekik akkor mondanánk el, amikor döntésre jutottunk. Tanácstalan vagyok , mit tegyek. Én: befejeztem a f?iskolát, jöv?re elkezdenék dolgozni.. Õ: Dolgozik, de folytatná a tanulmányait. Nem dolgoztam még, hivatalosan nem volt több dolgozott évem 1 nél, csak nyári diákmunkák.. Megtartsam? Ne tarsam? Annyira össze vagyok zavarodva, és senki nem tud d?l?re jutni a kérdésben. MI lenne a reális döntés?

Legjobb válasz: Szia!én 21 éves egyetemista vagyok!mi terveztük a babát, és 10 hete velem van!:) én egybõl gyógyszer után lettem terhes így meg is ilyedtem egy picit, de az orvos szerint íg már nem okozhat semmilyen károsodást. Viszont a Te helyzeted más mert te tovább szedted... szerintem elõször vizsgáltasd meg a babát, az orvos elmondja mit hogyan és ha egészséges akkor mindenképp, én legalábbis megtartanám. szerintem suli mellet nehezen de fel lehet nevelni egy babát, biztos van megtakarításotok, és a szüleitek is minden bizonnyal segítenének!én a helyedben elsõ sorban a babát nézetném meg és ennek fejében döntenék! remélem valamit segítettem!

Szia!én 21 éves egyetemista vagyok!mi terveztük a babát, és 10 hete velem van!:) én egybõl gyógyszer után lettem terhes így meg is ilyedtem egy picit, de az orvos szerint íg már nem okozhat semmilyen károsodást. Viszont a Te helyzeted más mert te tovább szedted... szerintem elõször vizsgáltasd meg a babát, az orvos elmondja mit hogyan és ha egészséges akkor mindenképp, én legalábbis megtartanám. szerintem suli mellet nehezen de fel lehet nevelni egy babát, biztos van megtakarításotok, és a szüleitek is minden bizonnyal segítenének!én a helyedben elsõ sorban a babát nézetném meg és ennek fejében döntenék! remélem valamit segítettem!
Igazából védekeztél, tehát nem a felelõtlenség miatt csúszott be a baba. Ezért gondolom úgy, hogy persze, nyílván nem várt senki babára, ezért borultak ki a szüleid. (Nálam is ez a helyzet lesz, ha baba van a dologban, csak szerintem a párom édesanyja "borulna" ki, pedig mi is odafigyeltünk) Te döntesz. Mérlegelj! 1.Lehetõség: megtartod, de nyilván az életed/életetek teljesen megváltozik. 2.Elveteted: vagy nem lehet az abortusz miatt késõbb babád (mert fenn áll a veszély) vagy utána nehezen fog összejönnie. Ha én lennék valamelyikõtök szülõje, egyáltalán nem vonnálak felelõsségre, csak ha nem védekeztél. Tehát a döntés a tied, csak te dönthetsz , mert a te életed! :)
Szia.Én megtartanám a babát ha egészséges.Nekem 19 évesen kellett elvetetnem, mert nem volt életképes.És azota csak most jött össze.Most 34 vagyok.
14: 16, most fogok tesztelni, de írtam privátban, leírva hogy mik voltak az elõzmények, nem szeretnék eltérni az elõttem kérdezõ kérdésétõl :) (köszönöm a válaszaidat :) )
Különben nálam a jelek tényleg a 7. hétben jelentkeztek, ami 3 héttel az elmaradt után kezdõdik.
Bocs, kérdezõ, hogy így beoffolunk Wincho-val! Wincho: eddig nem teszteltél? Azért 6 nap késés nem semmi.
Én sem érzem azt, hogy terhes lennék, jelei sincsenek. (Persze, van, aki észre sem veszi a terhességet, mert nincsenek jelei).Lyfestyle, durex - ezt a kettõt használjuk mindig, mikor párom elmegy, alul fogja, és úgy veszi ki a péniszét. Csak mivel mondták, hogy így is lehet baba, picit aggódom.
Wincho: kicsi esélyét látom nálad. Az antibiotikumok nagyon keményen be tudnak kavarni az ember életfolyamataiba. De tényleg a teszt az ami megmondja az igazat.
Lehet én is ebben a helyzetben vagyok :S Én 21 vagyok, fõiskolás, párom is 21, de õ dolgozik. Nekem viszont csak a teszt lesz biztos, mert 6 napja késik a menzeszem és nem tudom, hogy lehet-e az antibiotikumok miatt, amit kb. 1 hónapja szedek (véres vizeletem volt, gyulladás, két baktérium miatt szedem a gyógyszert). Mi óvszerrel védekeztünk, és semmi baj nem volt, nem is lyukadt ki, meg odafigyeltünk. Szívem szerint nem szeretnék babát, mert úgy érzem, nem is 21, hanem inkább 16 lennék. Csak én nehezen viselem a "kritikát", hiába bizonygatnám, hogy védekeztünk, nem voltunk felelõtlenek, falun élek, így indulna a pletyka. Mindent szívemre veszek. Szóval ha becsúszna nekem is a baba, ebben a cipõben leszek, mint te. De szerintem tedd azt, amit mi fogunk, ha úgy alakul: le kell ülni beszélni a családdal is, bár a döntés joga a tiéd, ha vállalod, az a ti jogotok, ha nem, az is! Írok, hogy velem mi lesz (lesz-e baba, vagy nem) ui. szerintetek? ha minden rendben volt, beteg is voltam, van esélye így is a babának?
A helyzetedben nem voltam, de leírom az enyémet: 28 évesen azt mondtuk, jöhet a baba. 6.5 éven keresztül viszont nem jött. Most 35 éves koromban várom az elsõt. Számolj ezzel, hogy bármi bejöhet, és majd ha neadjisten ilyen helyzetbe kerülsz akkor azt mondod, miért nem tartottad ezt meg...
Nagyon nehéz tanácsot adni. MEgtartani vagy elvetetni? Mindkettö nagy felelösség. Fogsz olvasni olyan választ, hogy tartsd meg, fogsz olyat, hogy ne tartsd meg. Ez a Te életed elsösorban, másodsorban a párodé. Mert nem egy esetet láttunk, ahol a férfi hol elöbb, hol utóbb lelépett. Ne így legyen, de a férfiak nagyon beijednek, föleg fiatalon. Nagy felelösség mindkettötök részéröl. Elöször menj el orvoshoz, mond el a történteket és vizsgáljanak meg, hogy minden rendben van-e a kicsivel. Viszont ezt minél elöbb.
20 évesen lettem terhes.Nekem nem mutatta ki a teszt és szedtem tovább a gyógyszert.Szerencsére semmi baja a babámnak.Szerintem tartsátok meg. Azóta 1, 5 éves a kisfiam és 2 éven belül tervezzük a kistesót.E.
ugyanez volt velünk is 3 éve:) tartsd meg!nekünk már jön a második. én is 21 voltam
Végül hogy döntöttél? Az orvosod pedig rosszul válaszolt: az elsõ héten kimaradt tabletta okozhat terhességet!

Nem lehet kölcsönt felvenni ha nincs munka viszonyod, csak érettségid és két szakmád és 21 éves vagy és még soha nem vettél fel?

Remélem értelmes válaszok jönnek mert ehhez én nem értek.Aki nem tud normálist választ írni az ne fárassza már magát a válasz írással.Köszöntem.

Legjobb válasz: a lehtöbb helyen adnak 21 évesen is, ha legalább 6 hónapja van melód

a lehtöbb helyen adnak 21 évesen is, ha legalább 6 hónapja van melód
A kérdező hozzászólása: 7 hónapos bejelentett munkám volt, de jelenleg nem dolgozom.Ilyen szociális segély jár addig amíg nincs melóm.De ez olyan égõ, errõl a segélyrõl az jut eszembe mikor a cigányok csak ebbõl élnek és még ha munka van sem szeretnek dolgozni.Amikor megkérdezi egy csaj hogy hol dolgozok mindig hazudom kell.Nagyon unom már. Szóval 7 hónapos munkaviszonyom van de jelenleg nincs meló.Így sem lehet?
Ha nincs munkaviszonyod (állandó jövedelmed), akkor nem lehet, mivel banknak nem tudod garantálni a visszafizetést. A két szakma nem elvárás. Viszont az életkor...talán 23 év fölötti kikötés van néhány banknál, de ezt nm tudom neked sajnos megmagyarázni, hogy miért van? Talán ez is a munkával függ össze?
Sajnos nem. Nem az a lényeg, hogy valaha volt-e már munkaviszonyod, hanem hogy az adott pillanatban van-e legalább 6 hónapos munkaviszonyod. Teljesen megértelek, elég gáz helyzet, de kell valami biztosíték, hogy visszafizeted a kölcsönt.
A kérdező hozzászólása: Kár hogy erre a szociális segélyre nem lehet felvenni egy kis összeget. =(

Lányok, 21 éves vagyok és csak 15 centi, ciki?

Legjobb válasz: Csak az a ciki h 21 évesen ezen gondolkodsz. Magyarországon ez átlagosnak számít.

Csak az a ciki h 21 évesen ezen gondolkodsz. Magyarországon ez átlagosnak számít.
15 centivel bõven ki voltam békülve. 25 éves páromnak akkora volt. A 17-18 nekem már fájdalmas.
A kérdező hozzászólása: hát most mértem meg
Összement a kérdés feltétele óta?
A kérdező hozzászólása: de nekem 14 centi
Nekem is ekkora és soha senki nem panaszkodott rá, azt se mondták, hogy kicsi lenne, úgyhogy nem kicsi.
"A kérdező hozzászólása: de ez rohadt kicsi, szégyen, nem tudsz mit kezdeni " te magadnak válaszoltál? xD de gáz. amúgy nem a méret a lényeg... ki lehet elégíteni egy 12 cm-essel ugyan úgy mint egy 18cm-essel itt a technika számít meg az ügyesség... gondolj bele a nõknek az ujja max 8 cm hosszú és még is tudnak maguknak orgazmust okozni és amúgy is az elõjáték a fontos és hogy felizgasd.
Jó alacsony vagy, törpékkel nem beszélek. :P
A kérdező hozzászólása: de ez rohadt kicsi, szégyen, nem tudsz mit kezdeni
Teljesen jó méret, az enyém is durván ekkora, nem volt rá panasz. A 3-as meg poénkodott, beugrottál neki, õ testmagasságra gondolt! :D 26F
21 évesen legalább 170 cm a normál magasság.
A kérdező hozzászólása: tudom hogy picike, de nem tudok mit tenni :/
Eléggé, így nem fogsz barátnõt találni. Bár némelyik lány szereti az alacsony pasikat, a 15 centi azért már nagyon-nagyon picike.
28 évesen ugyanennyi nekem
Teljesen normális farkad van, megnyugodhatsz. A következõ program egy normális testet és normális agyat növeszteni köré.

21 éves vagyok és még nem volt barátnőm, sőt még nem is csókolóztam. Szerintetek ez nagyon ciki?

Legjobb válasz: Hát valóban sokan felteszik ezt a kérdést. Egyáltalán nem értem, hogy miért... Ha szerinted gáz tegyél ellene, ha meg nem gáz akkor ne. 2. szint: Kit érdekel mit mondanak mások? Ennyire nincs nektek egyéniségetek? Vagy ezen az oldalon mindenki trollkodik?:D Aki erõs személyiség az bármit is tesz nem engedi, hogy mások lerombolják a világát és aztán ilyen szánalmas kérdéseket tegyen fel újra és újra... Valóban nagyon szép dolog a szerelem blabla hallottuk már ezt a maszlagot elégszer. Egyébként meg valótlanságokat se állítsunk. Sok fiúnak megvan ez 15 évesen valóban, de MÉGTÖBBNEK NINCS. Egy osztályon belül ált van mondjuk 5 kemnénymag akiknek sikerül, a maradék meg majd 20+ évesen átmegy a dolgokon. Ez egyébként pusztán biológia, nem ennek kéne az életcélotoknak lennie, ha így van az meg már rég gáz:D

Hát valóban sokan felteszik ezt a kérdést. Egyáltalán nem értem, hogy miért... Ha szerinted gáz tegyél ellene, ha meg nem gáz akkor ne. 2. szint: Kit érdekel mit mondanak mások? Ennyire nincs nektek egyéniségetek? Vagy ezen az oldalon mindenki trollkodik?:D Aki erõs személyiség az bármit is tesz nem engedi, hogy mások lerombolják a világát és aztán ilyen szánalmas kérdéseket tegyen fel újra és újra... Valóban nagyon szép dolog a szerelem blabla hallottuk már ezt a maszlagot elégszer. Egyébként meg valótlanságokat se állítsunk. Sok fiúnak megvan ez 15 évesen valóban, de MÉGTÖBBNEK NINCS. Egy osztályon belül ált van mondjuk 5 kemnénymag akiknek sikerül, a maradék meg majd 20+ évesen átmegy a dolgokon. Ez egyébként pusztán biológia, nem ennek kéne az életcélotoknak lennie, ha így van az meg már rég gáz:D
Ezt már 1000x megkérdezte a többi lúzer. Nem szégyen szüzen meghalni, [email protected]
Én is így vagyok, csak 22 évesen. Igen, gáz dolog. Elsõ, te meg dögölj meg.
szerintem mindegy mivan halgass a nagyapádra xD szerintem igaza van
legalább egy facebookot csinálj...
te vagy, aki tegnap 3:00-kor írt? ha igen, akkor nem vagyok se hülye, se vak. csak nem értünk egyet. és nem magyaráztál el semmit, tettél egy állítást, hogy szerinted milyen arányban csinálják ezt a srácok. ezt a saját környezetemben nem így láttam. tudod, én is ezen a bolygón élek, van szemem, és felfogom amit látok. nincs szükségem a "magyarázatodra". a fiúk nagyobbik része sztem igenis túl van ezen 17 éves korára. mindenesetre a barátaim közül mindenki túl volt
Attól függ milyen közösségben élsz, ez alakítja ki az elképzeléseidet a világról. Ezért igaz lehet mindkettõnk véleménye is szerintem. Ugyanazt a levegõt szívjuk mégis minden ennyire más. Más ingerek. Igen. Mért mit gondoltál? Einsteint, Picassot, vagy akár az enyhény szellemileg visszamaradt Gézukát ugyanazok az ingerek érik mint téged? Vagy engem? Hát marhára nem. Ez a szép a világban. Ezért nem "gáz" szûzen meghalni, mert mindenki más és más céllal van itt. Van aki csak egy adag spermát és néhány gyereket -vagy még azt sem- hagy maga mögött (no meg egy jó nagy adag szrt)
értelek, tesa:D
Csak annyit akarok mondani ezzel, hogy az szerintem nagyobb gáz, ha valaki megkérdezi, hogy ez gáz e. Nincs jobb dolga?
A kérdező hozzászólása: Nem tudtam aludni tegnap éjszaka. Muszáj voltam valamit kérdezni:D
"....Vagy ezen az oldalon mindenki trollkodik?:D " :D
A kérdező hozzászólása: Ne buktass már le. Egy trollnak nem lehetnek ilyen súlyos szerelmi problémái?xD
Szerintem ne azzal foglalkozz, hogy ez gáz-e, hanem azzal, hogy mi ennek az oka, és azzal próbálj valamit kezdeni. Egy problémát csak a gyökereinél kezdve tudsz igazán megoldani!!
21. miért lennék hülye vagy vak? és mit magyaráztál el?
A kérdező hozzászólása: Kisback: Te hány éves vagy amúgy?
Újra elolvasva Kisback a kommentedet, te hülye vagy, vagy csak vak?:D
fú hát elég gáz. ezeken a dolgokon ált a fiúk átesnek 15 és 17 éves koruk közt. mármint a szexen, a csókon jóval elõbb. azér érdekelne, hogy mi tartott vissza? látom ketten is vagytok. ez elég fura nekem. hogy lehet ez egyáltalán, hogy egy levegõt szívunk, és mégis ennyire más minden?
Nem, de ezt úgy mondom, hogy én is ebben a helyzetben vagyok. Ha gondolod írj. 20/l
.. és most attól neked jobb lesz, ha sok kúrógép a pofádba mondja, hogy übergáz vagy? Ne siránkozz, nem vagy még 40 éves, hogy ez annyira gáz legyen. Csak egy kis bátorság, aztán meglátod, máris lesz csajod. Vagy pasid, ahogy akarod.
Ez már nem a "ciki" kategória. Ez már "gáz". Kérdés: Hogyan, hol próbálkoztál eddig? 34/F
Saját környezetemben úgy vettem észre, hogy akinek semmilyen kapcsolatot nem sikerült összehozni a másik nemmel 25 éves koráig, egyedül is maradtak(szüzen).Még csak 21 vagy, nem vagy teljesen reménytelen eset.
Nyugi. Dehogy ciki. 21 évesen nem vagy elkésve semmivel. Én 27 vagyok, és még nem volt barátnõm sosem. Az elsõ csókra és szexre is akkor került sor, amikor már majdnem 25 voltam.
úristen ez egyre durvább?:| most komolyan, ez hogy lehet? titeket nem értek ugyanazok az ingerek, mint a többi embert? most nem azt mondom, hogy mindenkivel össze kell feküdni, mer én se vagyok ilyen, de azér mégis... nem értem, hogy maradhattatok ki ezekbõl
Kisback neked már elmagyaráztam valamit, látom nehéz felfogni. Egyébként meg nyugodjál le, ennél sokkal durvább dolgokból is maradnak ki emberek... Visszatérve a témára: már hogy lenne gáz?:D És akik kolostorokban élik/éltél le az életüket szüzességifogadalmat téve? Azok "gázok" csak mer néhány túlbuzgó tini így vélekedik? Ráaádásul van akinek még lehetõsége sincs rá, van aki meg alapból nem is akarja az egészet...
Ne neten kérdezgess ilyeneket, hanem ha szerinted ciki kapj le valakit, ha nem akkormeg tedolgod:D

Hogyan lehet feldolgozni, tullepni az apakomplexuson? Szuleim 6 eves koromban elvaltak. Ezutan szinte sosem talalkoztam edesapammal. Most 21 eves vagyok es egy 42 eves ferfivel elek egyutt. Mar ket eve vagyunk eggyutt eddig minden jol mukodott.

Legjobb válasz: Lehet, hogy akkor nem sirattad meg a szüleid válását, mert nem értedted pontosan mi történik. Nincs más meg kell siratni magad, aztán túllépni a múlton. Azt nem értem igazán miért akarod feldolgozni, mert rendben a kapcsolatod és tudod is miért van idõsebb társad.

Lehet, hogy akkor nem sirattad meg a szüleid válását, mert nem értedted pontosan mi történik. Nincs más meg kell siratni magad, aztán túllépni a múlton. Azt nem értem igazán miért akarod feldolgozni, mert rendben a kapcsolatod és tudod is miért van idõsebb társad.

21 éves vagyok és lassan már 4 éve szedem a Gracialt. Lehetséges, hogy a tabletta miatt később nem eshetek teherbe? Mennyi ideig merjem szedni?

A párommal mindenképpen szeretnénk babát 4-5 év múlva. Egyébként egészséges vagyok nem szoktam beteg lenni és a tablettával sem volt semmi gondom.

Legjobb válasz: Végül is a 4-5 év még nagyon messze van, de azért 3-4 év múlva hagyd abba szerintem, mert amiket írnak, hogy nem is kell türelmi idõ a fogamzásgátló szedése után, szerintem ez hülyeség. Mármint azt értem a gyógyszer rögtön kiürül a szervezetbõl, csak szerintem a szervezet sokára áll vissza a normális mûködésbe. Kicsit olvasgattam a neten, és ha arra gondolok, hogy egy ciklusba max 3-5 napod van teherbe esni és a fogamzásgátló t meg szeded 21 napig. Szóval... Végül is te tudod, meg azért a gyógyszer az egy biztonság érzetet ad, de azért arra is oda kell figyelni, ennyi erõvel abban a 3-5 napban is odafigyelhetsz pl. a gumira. Érdemes átgondolni. A nõdokik általában a gyógyszert szedést javasolják. Remélem tudtam segíteni. /Ja, és ugye a Gracial az fogamzásgátló??? -:)) / Szia.

Végül is a 4-5 év még nagyon messze van, de azért 3-4 év múlva hagyd abba szerintem, mert amiket írnak, hogy nem is kell türelmi idõ a fogamzásgátló szedése után, szerintem ez hülyeség. Mármint azt értem a gyógyszer rögtön kiürül a szervezetbõl, csak szerintem a szervezet sokára áll vissza a normális mûködésbe. Kicsit olvasgattam a neten, és ha arra gondolok, hogy egy ciklusba max 3-5 napod van teherbe esni és a fogamzásgátló t meg szeded 21 napig. Szóval... Végül is te tudod, meg azért a gyógyszer az egy biztonság érzetet ad, de azért arra is oda kell figyelni, ennyi erõvel abban a 3-5 napban is odafigyelhetsz pl. a gumira. Érdemes átgondolni. A nõdokik általában a gyógyszert szedést javasolják. Remélem tudtam segíteni. /Ja, és ugye a Gracial az fogamzásgátló??? -:) ) / Szia.
Szerintem nem kell aggódnod. Természetesen legfõképpen az orvosoddal kéne errõl konzultálnod. Én Anteovint szedek most is, és szedtem már 8 éve akkor is amikor teherbe estem a babámmal(gyógyszer szedése közben, nem felejtettem el bevenni 1-et sem. Már rutinos voltam.). Szerintem mindenkinél a szervezet egyéni állapotától függ a visszarendezõdés. Persze minden laikus rémisztgetett, hogy majd torz lesz a baba, meg szõrös és egyéb ökörségek. Most 2, 5 éves (szerintünk) gyönyörû és nagyon értelmes. Bizonyára Nálad is ki lehet deríteni 1 várvétellel, hogy mennyire "éber" a hormonháztartásod.
szia, én is gracialt szedek, és nem kell aggódnod, mivel nekem a doki azt mondta, hogy ez nagyon alacsony hormontartalmú. fogamzásgátló abbahagyása után ki szoktak hagyni pár ciklust próbálkozás elõtt, de sztem az a legbiztosabb, ha megkérdezed a dokidat, mikor legközelebb mész feliratni :)

21 éves vagyok és most egy 14 éves lánnyal jöttem össze szerintetek sok ez a korkülönbség?

van amelyik haverom azt mondja nem sok van amelyik azt mondja nem vagyok normális és lenéz,nem értem ezen mi olyan para a lányok eleve korábban érnek, nálam pár évvel fiatalabb csajok meg 30 év körüliekkel vannak általába .amúgy is egy 14 éves csaj már sokszor 20 nak néz ki ,és igenis igényli a sexet ,családba azt mondták nekem nem baj s?t pont ideális , mi err?l a véleményetek?

Legjobb válasz: nézzétek a 6. választ!!! 15 éves és megmondta a frankót

pffffff. a korkülönbség nem sok. de sztem nem picit szégyen [természetesen rád nézve] ha 21 éves létedre úgy érzed h 1 szinten állsz 1 14 éves kislánnyal :) a lányok korábban érnek: hagyjál már ezzel a hülyeséggel. én abszolúte éretlen típus vagyok és a "kora érõ" lányok gyerekességétõl a hideg ráz :) az 1 dolog h te milyen környezetben vagy és h ott a nálad pár évvel fiatalabb csajok mekkora idióták de felénk jó környéken ez nem vastagon szokás :) és örülnék ha nem az aberráltakat vennénk mértékadónak.. sokszor 20nak néznek ki: O_o Debrecenben faják a lánykák, voltam gimis nem is rossz gimibe meglehetõsen jó volt a felhozatal de h 9.es kiscsaj nem lehet ellenfél 1 20 évesnek az is biztos. te meg a nyelvtan órát igényled mert azt magyarul úgy írják hogy szex :) arról nem is beszélve h 1 14 éves lánykának nagyon de nagyon nem kellene még igényelni a szexet max olyan mértékben amit még magának is tud kezelni. most mondhatnám azt h teljesen más világban él 1 21 éves és 1 14 éves de hát láthatóan nem ütöd a szintet amit én 1 21 évestõl elvárok így bizonyára falba ütköznék ezzel az érvvel. lényeg a lényeg h ez távolról sem nevezhetõ normálisnak édes m1 h mennyi hülye csinálja attól még nem picit aberrált [és totál mellesleg enyhén pedofil]
nézzétek a 6. választ!!! 15 éves és megmondta a frankót
Már bocsi, de szerintem is sok... Ezt az "egy 14 éves lány érettebb a koránál" dumát meg hagyjuk már, legtöbbször az érettség csak azt jelenti, hogy magára ken 5 kiló vakolatot, aminek köszönhetõen meg nem mondanád, hogy csak 14 éves, és nagyok a mellei. 15l.
Ha jól elvagytok akkor senkinek semmi köze hozzá kivel vagy együtt és, hogy ez normális vagy nem. Jól érzitek magatokat egymással, szeretitek egymást akkor mit érdekel más mit mond? Ha azt mondják sok akkor szakítasz vele?
Nem a korkülönbség a gond.Nem a 7 évrõl van szó. Mûködne is ha mondjuk te 30, õ meg 23 lenne. De 14 éves. Magyarul büntethetõ vagy! 14 éves kora felett, már kiállhat szóban mellett - az alatt, semmit se ér a szava, ha ez kiderülne. 16 éves korába lenne a következõ ugródeszka. De igazából egy 16-18 évessel is megvághatod még a bokád. 14 életévét betöltött személy esetén - tök mindegy hogy a gyerek azt mondja benne volt-e vagy sem - ha kiderül lecsukathatnak. Szóval legközelebb gondolkodj! A törvény keményen megbünteti az ilyet és senki sem áll ki melletted ezesetben. Az sem számít ha nem erõszak volt.
Ha jól néz ki nem gond. Viszont használd ki az alkalmat mert fiatal és tutira nem lesztek együtt örökké.
16. itt nem a cselekvõképességre utal a törvény mivel az nem feltételez alá-fölé rendeltségi viszonyt. ez a törvény azt hivatott kiszûrni többek között h ugyan már a tanárok ne kettyintsék meg a diákokat.
... mármint a kérdezõre húznám rá a vizes lepedõt.
Én ha a szülõ eljönne hozzám és feljelentenék, akkor simán ráhúznám a vizes lepedõt a Btk. alaján. Szóval nem bántani akarlak Kérdezõ, csak azt, hogy ezt mindig alaposan, jól gondold át. Tudom nehéz olykor, de tényleg gondold át.
Kérdezõ! Te egy jogilag büntethetõ személy vagy, mnt a 14 éven felüli személy is. Viszont ne feledd! Te vagy a nagykorú és õ pedig csak korlátozottan cselekvõképes.
A kérdező hozzászólása: dehát õ mászik rám anyja neveli csak és nem szól bele
Nincs benne a tanár - diák viszony. Ha én úgy támadom meg a tárgyaláson, hogy õ befolyásta a lányt és rávette.... Ha te azzal jönnél, hogy ez a tanár - diák viszonyra vonatkozik - ez a (4) bekezdés, akkor azt mondanám, hogy ez nem tartozik a tárgyhoz. Itt szó nincs a tanárokról. Ez a törvény egyértelmûen kimondja, hogy milyen életkorú személyre vonatkozik és a hozzá tartozó szankciót. Ne költs bele "tanár"-t.
No mind1 nekem. Nem érek rá ezen vacakolni. Aki nem hiszi, járjon utána....
"fennálló hatalmi vagy befolyási viszonyával" elég egyértelmû. az h õ elmúlt 18 és ezért cselekvõképes még nem feltételezi h bármi nemû hatalmi pozícióban lenne a lánykával szemben. így nem büntetendõ a dolog. sajnálatos módon. kérdezõ: ha szerinted úgy néz ki mint 1 20 éves akkor v nagyon gyenge 20 évesekkel v körül véve v ezzel áltatod magad mert a valóság inkább az h nincs esélyed a korosztályodnál arról nem is beszélve hogy édes m1 hogy néz ki a kislány attól még kislány és ez morálisan még bõven pedofília akkor is ha jogilag már éppen hogy nem.
A kérdező hozzászólása: mivel mindig azt halgattam tini koromba is mindenkitõl hogy a lányok korábban érnek , akkor ha nem igaz minek mondják amúgy meg ismerek olyat is aki 16 évesen 33 évessel volt ha a csajokank kijár nekem is nem érdekel , és pont ezért nincs esélyem korombelieknél mivel hogy a lányok korábban érnek
Joghallgató jelen: A hatalmi viszony fennálltát viszont már a sértettnek kellene bizonyítani. Ezt pedig jelen esetben nem tudná, miután nem áll fenn ilyen viszony.
Amúgy ezzel most nem akartam állást foglalni vagy értékítéletet tenni, mert a körülményeket nem ismerem. Csak a jogi oldalt szerettem volna tisztázni.
Nem olvastam a válaszokat.De szeretném hozzáfûzni, hogy én 15.éves voltam amikor egy 21.éves fiú udvarolt 2, 5 hónapig, majd összejöttünk, ha a barátjaira halgatott volna, nem lettünk volna együtt, ma 1, 5 éve együtt vagyunk és nagyon jól kijövök a társasággal, irigykednek a páromra, lánytól függ, mennyire komolyan gondolja.
#12 joghallgatónak: Mint szólsz a Btk-hoz amit idéztem akkor?
Én megértem, hogy nem érzed magad pedonak! De a törvény látod, hogy hogy ítéli meg. Szóval belevághatsz egy 14-18 éves esetében is, de rizikós, mert ott még a szülõk azok, akik felenek. Hiszen csak részben cselekvõképes, azaz az esetet rádhúzhatják. No nekem mindegy, csak vigyázz!
szerintem meg sok. nem a 7 év sok, hanem az, hogy 14 éves. a gatyámat rá, hogy érettebb a koránál.
A kérdező hozzászólása: nem szakítok vele , csak nem értem az embereket miért mondják ezt nekem mikor úgy néz ki mint egy 20 éves akkor mit számít hogy hány éves valójában .csak kötekedni akarnak mert nekik nincs , szerintem megtehetem mert ha 18 éves csaj lehet 30 éves pasival én is lehetek egy 14 évessel és az a lényeg ha nem is szeretjük egymást nagyon legalább az ágyban jól kijövünk
A kérdező hozzászólása: egyébként én meg úgy tudom hogy 14 évessel már lehet sexelni nem bünteti a törvény pont 14 a határ
"De 14 éves. Magyarul büntethetõ vagy! " ???
tudatnám az igen érett jogászokkal hogy: 14. életévét betöltött páciens már szabad préda amennyiben bele egyezett akkor nincs büntetõjogi felelõssége a delikvensnek. persze ettõl még halál szégyen.
Joghallgató vagyok: 14 éves kortól legális a dolog. Amit elõtte írt valaki, hogy megütheted a bokád, az az USA-ban van úgy, hogy 14 és 18 között is problémás lehet.
" én is lehetek egy 14 évessel és az a lényeg ha nem is szeretjük egymást nagyon legalább az ágyban jól kijövünk" Kimondtad te is hogy nem vagy szerelmes csak kihasználod! Ezt a lány is tudja?? El nem tudod képzelni ezzel késõbb milyen lelki sérülései lesznek.. 13/L
AZ A BAJ, HOGY EGY ESETÉBEN A 198§ (5)-ÖT NEHEZEN MAGYARÁZHATOD KI. MIVEL EGY 14-18. ÉLETÉVE KÖZÖTTI SZEMÉLY MÉG NEM TELJESEN CSELEKVÕKÉPES JOGI SZEMPONTBÓL, KIVÉVE, HA 16 ÉVESEN ELVESZED FELESÉGÜL/VAGY HOZZÁMÉSZ FELESÉGÜL, MERT AKKOR AUTOMATIKUSAN AZOK A JOGOK ÉS KÖTELEZETTSÉGEK ILLETIK MEG, MINT A NAGYKORÚ SZEMÉLYT, AZAZ JOGILAG TELJESEN CSELEKVÕKÉPES ÉS BÜNTETHETÕ. mostani szabály Megrontás 201. § (1) Aki tizennegyedik életévét be nem töltött személlyel közösül, valamint az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét meg nem haladott személlyel fajtalankodik, bûntettet követ el, és egy évtõl öt évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ. (2) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét be nem töltött személyt arra törekszik rábírni, hogy vele közösüljön vagy fajtalankodjék, bûntettet követ el és három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ. (3) A büntetés két évtõl nyolc évig, illetõleg egy évtõl öt évig terjedõ szabadságvesztés, ha az (1), illetõleg a (2) bekezdésben meghatározott bûncselekmény sértettje az elkövetõ hozzátartozója, avagy az elkövetõ nevelése, felügyelete, gondozása vagy gyógykezelése alatt áll. 202. § (1) Aki tizennegyedik életévét be nem töltött személyt arra bír rá, hogy mással közösüljön vagy fajtalankodjék, bûntettet követ el, és egy évtõl öt évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ. (2) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét be nem töltött személyt arra törekszik rábírni, hogy mással közösüljön vagy fajtalankodjék, bûntettet követ el, és három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ. (3) A büntetés két évtõl nyolc évig, illetõleg egy évtõl öt évig terjedõ szabadságvesztés, ha az (1), illetõleg a (2) bekezdésben meghatározott bûncselekmény sértettje az elkövetõ hozzátartozója, avagy az elkövetõ nevelése, felügyelete, gondozása vagy gyógykezelése alatt áll. 202/A. §489 Aki tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel ellenszolgáltatás fejében közösül vagy fajtalankodik, bûntettet követ el, és három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ. új szabály: Szexuális visszaélés 198. § (1) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét be ne m töltött személlyel szexuális cselekményt végez, vagy ilyen személyt arra bír rá, hogy mással szexuális cselekményt végezzen, bûntett miatt egy évtõl öt évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ. (2) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét be ne m töltött személyt arra törekszik rábírni, hogy vele vagy mással szexuális cselekményt végezzen, három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetend õ. (3) Ha a sértett az elkövetõ hozzátartozója vagy nevelése, felügyelete, gondozása, gyógykezelése alatt áll, illetve az elkövetõ a szexuális visszaélést a sértettel kapcsolatban fennálló egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve követi el, a bünteté s a) az (1) bekezdésben meghatározott esetben két évtõl nyolc évig, b) a (2) bekezdésben meghatározott esetben egy évtõl öt évig terjedõ szabadságvesztés. (4) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét betöltött , de tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel a vele kapcsolatban fennálló hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve szexuális cselekményt végez, három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ.
A kérdező hozzászólása: egyébként meg jobban igényli a szexet mint én , köszi amiért leírtad hogy nem büntetendõ én is így tudtam de azért meg nyugodtam, ha meg fejlett teste van és az van nem értem miért lennék pedofil
Akarom mondani a 4. bekezdése: (4) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét betöltött , de tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel a vele kapcsolatban fennálló hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve szexuális cselekményt végez, három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ. Szóval mivel jogilag KORLÁTOZOTTAN CSELEKVÕKÉPES CSAK, így magyarázkodhatsz még ha betöltötte a 14-et is.
13.: na igen:) kérdezõ: a 13. válaszolóra hivatkozva: 1 13 évessel sem vagy 1 szinten.. akkor most már muszáj leszel pedofilkodni.. ilyenkor örülök h nem keresztlányom lett :) amúgy kezdek parázni.. 21 évesen én is a liliomtiprásra fogok gerjedni?! még van 3 hónapom szabadlábon? a pcsába :D
Annyi itt a beteg állat, hogy nem is kell joghallgatónak lenni, alapból megragad az emberben ez a mentegetõzés, hogy már legális 14 en felül, nincs semmi baj! De van! 21 évesen nem 14 éves lányok után kéne nézned!
Köcsög veréb korodbelit nem találtál volna inkább egy általános iskolás kislánnyal kell kezdeni azaz király vagy :DD (N)

13 eves koromba rajottem hogy vmi nemstimmel a farkammal majd utana neztem es rajottem hogy fitymaszukuletem van es addig halasztottam hogy 21 eves vagyok es depreszioba estem. Vki hasonlo helyezetbe?

Legjobb válasz: Nem depresszióba kell esni, hanem elmenni orvoshoz. Ha már a szülõk nem tették meg kiskorodba, már elég nagy vagy hogy egyedül is elintéztesd.

Nem depresszióba kell esni, hanem elmenni orvoshoz. Ha már a szülõk nem tették meg kiskorodba, már elég nagy vagy hogy egyedül is elintéztesd.
Hmmm...az elõzõ válaszadónak tutira nem volt felnõttkorában körülmetélése. 1. Orvosi vizsgálat, urológia - tényleg nem kell beutaló Ha megállapítják a fitymaszûkületet, kapsz idõpontot mûtétre. A várólista hosszától függõen bizony beletelhet egy kis idõbe, mire mûtétre kerülsz. 2. Ugyan helyi érzéstelenítéssel végzett kismûtétrõl van szó, de bizonyos laborvizsgálatokat el kell majd végeztetned. 3. A megadott idõpontban a laborleleteiddel bevonulsz a kórházba. Lezajlik a mûtét, ami nem egy legényálom (hiába csak egy darab bõrt távolítanak el) ugyanis nagy vágás, vérzik rendesen, varrni kell, stb... Plusz problémát okozhat, hogy a fitymaszûkületes férfiaknak a makkjuk még az érintésre is fájdalmasan érzékeny, mivel egész életük során nem volt "napvilágon". 4. A mûtét után egy éjszakát valószínûleg a kórházban kell töltened (ezt szerintem dokija/kórháza válogatja, és gondolom attól is függ, mennyire viseled jól a beavatkozást). 5. Kb. egyhetes, otthontartózkodós, fertõtlenítõs-pólyálgatós otthontartózkodás után már bejárhatsz suliba/melóhelyre, hacsak nem vmi komoly fizikai munkát végzel. A makkod fokozatosan veszíti majd el a fájdalmas érzékenységét, nekem kb. 3 hét volt, mire rendesen tudtam (pólyálás nélkül) alsógatyában hordani. 6. Cirka két hét után varratszedés. 7. Egy hónap múlva "be lehet vetni élesben"! :-) Mindenképpen csináltasd meg! Ne halogasd, ne tojózz, sokkal jobb lesz utána! Ha bármi kérdésed van még, szívesen segítek.
Azt magyarazd meg nekem, hogy egy ilyen piti dolog miatt hogy a halalba lehet "depreszioba" esni?! Elmesz urologushoz, ket nyissz es kesz!
Én is sokáig halasztgattam a fitymaszûkületem rendbetételét annak idején, aztán egyszer csak gondoltam egyet, elmentem dokihoz, és ennyi volt. Felöltözöl: 5 perc Elmész a dokihoz (urulógia, beutaló nem kell): 15 perc Vársz az orvosra: 30 perc Bent az orvosnál, vizsgálat, mûtét, varrás, kötözés: 30 perc Hazamész: 15 perc Levetkõzöl, leülsz a net elé: 5 perc Összesen, buszozással együtt sem igényel két órát, és örök életre meg van oldva az egész probléma. Emiatt talán nem érdemes depresszióba esni...
xDDDDDD behugyozok xDDDDDD már vagy 10perce ezen visítok xDDDDDD
Kérdezõ, különben te valszeg amiatt szorongsz, hogy meg kell mutatnod a farkadat, ami ráadásul nem normális farok, egy rakat idegen embernek. Hidd el, pont annyira érdekli õket, mint a torkod az orvost a fül-orr-gégészeten. Emlékszem, én külön azon izgultam, hogy csak fiatal nõvérkék ne legyenek, aztán a dokin kívül csupa fiatal nõvérke volt ott. Még olyan is volt, aki csak meresztette ott a szemét, és nem csinált semmit. De aztán láttam, hogy számukra csak egy vagyok a napi 10+ eset közül, és onnan már sikerült nem paráznom tovább. Különben is, mi a fontosabb, hogy használhasd végre rendesen, vagy az, hogy esetleg szégyenkezned kell idegenek elõtt egy félórát? Hidd el, másnapra elfelejtenek egytõl egyig, te meg helyrejössz.:)
Oké, így azért kerekebb a sztori...a laborlelet-dolgon azért csodálkozom, hiszen akár vérzékeny is lehettél volna + vércsoportodra is szükség lehetett. Mindenesetre így azért kerekebb a sztori. Végül is nem egy hajvágásról van szó! :D Mindenesetre a kérdezõnek tényleg meg kell csináltatnia a mûtétet. Nekem eléggé macerás volt, de ha kellene, tízszer is újra csinálnám. Teljesen más érzés, ha maradéktalanul funkcionál a péló! :D Az önbizalmadnak is jót tesz majd...
Fair, megnyugtatlak, hogy volt mûtétem. Nyilván orvosa és helyzete válogatja. Semmilyen laborvizsgálat és kórházban tartózkodás nem volt az én esetemben, és rögtön volt a mûtét - igaz mondjuk, hogy elõre megbeszélve, fizetõs helyre mentem, mivel nem bíztam az SZTK-s orvosokban. És fitymaszûkület és fitymaszûkület között is van különbség, az enyémet pl. pont a makk alá még hátra lehetett húzni, tehát makkérzékenység nem merült fel. Bepólyázott, összevarrott farokkal is nyugodtan mentem iskolába, fel se merült, hogy ne menjek. Az egészben az egyetlen igazi kellemetlenség a vágás volt, mert az érzéstelenítõvel is rendesen fájt. Na meg vagy egy hétig várni utána, hogy lelohadjon, mert úgy megdagadt.:)
A kérdező hozzászólása: az a baj hogy en is pont igy latom de nemtudom valami miatt ravenni magam hogy elmenjek...inkabb szenvedek...beteg az agyam xDD ez van
LuL >_>, irány a doki, és õ majd segít rajtad.
Az egy dolog hogy beteg az agyad. De ki a f.sz kíváncsi rá?! Senki!!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!