Találatok a következő kifejezésre: 21 éves És a (290 db)

Az a gáz, ha egy 21 éves fiú még annyira önállótlan, hogy a szülei dróton tudják rángatni.
A kérdező hozzászólása: Ezt eltaláltad tényleg nagyon papucs a srác nincsen neki egy barátja sem Én meg régóta ismerem azt megsajnáltam hogy otthon ücsörög mindig egymagába! Általában hajnali 3-4-ig nyomja a facebook-ot meg a számítógépes játékokat ez normális életvitel? Én próbálok rajta változtatni de látom nemfog összejönni Most épp nem buliba mentünk volna hanem haverokkal sörözgetünk és még elég gáz hogy így sem engedik :xdd
Ha egyszer azt szereti csinálni, akkor had üljön egyhelybe szerintem. De, hogy a kérdésre is válaszoljak: Ha ez mondjuk egy egyszeri eset volt, akkor nem biztos, de ha egyáltalán nem engedik az gáz. Mind a srác részérõl, hogy nem áll a sarkára és megy el, mind a szülei részérõl, mert nem bíznak annyira a 21 éves gyerekükbe, hogy elengedjék, és hogy biztosak legyenek benne, hogy nem döglik meg az elsõ sarkon. Mondjuk ha annyira el akart volna menni, mindenkép elment volna, ha engedik, ha nem. :P
A kérdező hozzászólása: Hát ez már nem egyszeri eset volt! Többször is elhívtam már amióta ismerem ez kb 4-5 évet jelent ennyi idõ alatt talán 3-4-szer jött el velünk! Na de mind1 lehet ahogy írtad is nemfogom akkor tovább erõltetni ha õ szeret inkább otthon kockulni!

Segítséget akarok kérni, 2 gyermekünk van (6 és 18 éves) és a férjemmel megosztjuk az adó kedvezményt, akkor az adóbevallásban a 03-as lapot mindkettőnknek ki kell tölteni? és a 21. sorba milyen összeget írjunk?

Legjobb válasz: Igen, mind a kettõtöknek ki kell tölteni a 03-as lapot és a "B" részt is ki kell tölteni (153-154. sor). A 21. sorba mind a kettõtöknek 750 ezret kell írni. A 03-as lapon a gyerekek adatait is fel kell tüntetni, mind a kettõjét!

Igen, mind a kettõtöknek ki kell tölteni a 03-as lapot és a "B" részt is ki kell tölteni (153-154. sor). A 21. sorba mind a kettõtöknek 750 ezret kell írni. A 03-as lapon a gyerekek adatait is fel kell tüntetni, mind a kettõjét!
Ne haragudj, hogy offolok és belekérdezek, de megtudnátok mondani, hogy miért jó, ha meg van osztva az adókedvedvezmény? Mikor érdemes így csinálni? Még nem érint annyira, mert én gyesen vagyok, csak a férjem rendelkezik jövedelemmel, de ezt már több helyen hallottam, hogy megosztják. Nem ugyanannyit kaptok így is? Még1x bocs!!!
Két gyerekre 20 ezer forint adókedvezmény jár. Ha pl. a bruttód után a havi adód tegyük fel, 16 ezer forint, akkor egymagad nem tudod igénybe venni a 20 ezret, csak a 16 ezret. De ha a párodnak is van 16 ezer forint befizetett adója, akkor meg lehet csinálni, hogy 10 ezer forint kedvezményt te, másik 10 ezret pedig a párod veszi igénybe, vagyis megosztjátok a 20 ezret. Így nem 16 ezer az adókedvezmény, hanem 20 ezer. Pl. mikor én gyeden voltam, a párom pedig munkanélkülin, akkor mind a 2 gyerek után én igényeltem meg az adókedvezményt, de csak 13 ezret kaptam 20 ezer helyett, mert nem volt több befizetett adóm egy hónapban, csak 13 ezer. Most, hogy a párom is dolgozik, így a 13 ezrembõl visszakapok 10 ezret, a párom pedig a 16 ezrébõl visszakap 10 ezret, így nem 13 ezer a kedvezmény, mikor csak én igényeltem, hanem 20 ezer, mert megosztottuk.

Idén lettem 21 éves és most kezdenék el egy 2 éves képzést a Számalknál. Jelentkezhetek még nappalira vagy sem?

Legjobb válasz: Jelentkezhetsz nappalira, de a képzés teljes költségét neked kell fizetned.

Jelentkezhetsz nappalira, de a képzés teljes költségét neked kell fizetned.
Kedves Érdeklõdõ! Nappali tagozatra nem tudsz jelentkezni csak esti jogviszonnyal, mert az új jogszabály szerint a jelentkezési korhatár be nem töltött 21. életév (2013. szeptember 1-je után tölti be). Nappalis jogviszonyba folytathatja tanulmányait az a diák aki tanév közben betölti a 21. életévét, ha folyamatos a tanulói jogviszonya (nincs évismétlése, nem halaszt). Sajnos esti tagozatra tud jelentkezni. Üdvözlettel: SZÁMALK Szakközépiskola
ha ott hagyja akkor nem kell kifizetni, de ha befejezi és utána csinálja akkor kell csak
Szerintem végezd el a marketinget, utána a számítógépeset. Mert minél több papírod van, annál többet érsz. Ráadásul, ha nincs kedved majd befejezni a számítógépeset, mert mégse tetszik, akkor hogy számolsz el a 2 évvel, amit elszúrtál?
Persze, ingyenes lenne, hiszen nincs szakmád, nem végezted el. Én is ott hagytam a technikusit, mert kimentem külföldre. És most nézegetek, -már lekéstem az egytetemi jelentkezésrõl-. Bár már szerintem mindegy a kérdés, most nézem. :D
Én nyaralás alatt jöttem össze egy 16 éves csajjal, 18-nak mondta magát, én 20 nak néztem. Ezek a fiatal csajok... 22/F
mivel ekkora a korkülönbség semmit nem tehetsz. Nyugi pár év múlva már nem is fogsz rá emlékezni mivel addig 10 másikon is túl leszel aki már tetszett.
Ha nem akarod börtönbe juttatni, akkor elmész tanulni, és visszatérsz a témára 3-4 év múlva.
Mondjuk menny le a boltba, és vegyél egy liter tejet!
Hagyd. 8 év korkülönbség.. Masszív pedofilia lenne , ha bármi is történne köztetek. Mit akarsz te tõle?:D Testileg, lelkileg éretlen vagy és még meg sincs a menzeszed!:D
Na hát én is sátorozni voltam, (14L) aztán minden gond nélkül össze is nyaltam egy 23 éves, aztán meg egy 20 éves pasival is :) ) Mondjuk az már más cucc, hogy én kinézek legalább 17-nek, azonban veled nem tudom mi a helyzet. :P
A helyzet az, hogy igen csak korhatáros vagy mind nemi élet és alkoholizálás terén még ha 18-20 évesnek is nézel ki vakolattal együtt. Ennek fényében megértem a srácot, hogy nem kezdett veled semmit sem mert talán használta az eszét. Ez alapján mérlegelj majd mi lesz a vége.
Á, aranyom! Tényleg nem vagy [email protected] Á, ugyan! Hiszen minden normális lány smárol legalább két 6-7 évvel idõsebb sráccal egy ártatlan sátrazason, mindenféle kötöttség nélkül és ráadásul büszke is rá!.. Hosszú út áll (már mögötted a [email protected]ást illetõen, hiszen 14 évesén kezdted) elõtted a szex iparban, hiszen ilyenek kellenek oda. Bátorítsd csak a fiatalokat, hogy [email protected] csak fûvel-fával és ne bánkódjanak, lesz még vagy 1000 [email protected](i) amin lovagolhatnak; ha meg érezni kezdenek valaki iránt, ássák el magukat. Szóval drága: Ülj le, egyes! 20N
11:02-es. ha ez nekem szólt, akkor közlöm, hogy nem vagyok ri*anc, nem ba**tam egyikkel sem, és amúgy sem hiszem, hogy közöd lenne ahhoz, hogy én mit teszek, vagy kit osztok ki vagy kit nem. Amúgy én nem osztottam ki a kérdezõt, csak a véleményemet fejeztem ki! :D És, ha én kiosztok valakit, akkor az nem így néz ki! Úgyhogy inkább ne szólj bele kérlek abba, hogy én mit teszek. Kösz!
"nyomta belénk a piát" akarata ellenére senkibe sem lehet nyomni a piát. "az elején megbeszéltük, hogy nincs baszás, se szopás" komolyan?13 évesen ilyeneket kell megbeszélnetek?anyukád biztosan büszke rád, te kis taknyos.
A kérdező hozzászólása: Nem fáj az igazság!
Akkor az általános iskolás unokatestvérére. Te nem lehetsz számára partner. Talán fáj az igazság?
A kérdező hozzászólása: Nincsen neki kishúga!
Egy jó tanács kedves kérdezõ: Tudod mikor éljél majd nemi életet, amikor számodra az már nem csak baszás lesz..... Baszni a prostik szoktak....
Figyu, szerintem ne remélj semmit, ebbõl semmi jó nem sül ki, amúgy meg lehet, hogy a srácot feljelentik a szüleid pedofília miatt! Ha jót akarsz neki, hagyd békén!;)
A kérdező hozzászólása: Azért nem tudom hogy hány évesek vagytok de manapság már 10 évesen cigiznek és piálnak!De nem leszek kúrva!És nem fogok baszni senkivel! Anyának meg elmondtam mindent és nem haragudott semmi miatt! És õ azt mondta hogy igazából azok írnak ilyen kommenteket akik tényleg ribancok!
Kétlem, hogy anyud ezt mondta volna. :D Ha lenne köztetek valami, mehetne a dutyiba..
húgom 13 éves, és még jobban érdeklik õt a ps játékok mint a fiúk.... amúgy nagyon gáz, hogy 13 évesen "be voltatok baszva".... nagyom gáz vagy hallod? mit tegyél? barbizz, vagy max. facebook-ozzál... az a te korodnak való!;)
A kérdező hozzászólása: igen el mondtam es nem haraguak...
Olyat mondj amit nem tudok:D Szüleidnek elmondtad már?
A kérdező hozzászólása: Köszi aranyos vagy! :((((
A kérdező hozzászólása: :(( Szóval ez a véleményetek!:((((
A kérdésed szabványosan indult amit egy sablon válasszal meg lehet oldani de aztán szépen kibontakoztál és bebizonyítottad a közönségnek, hogy milyen is lehetsz nagyjából a valóságban. "Azért nem tudom hogy hány évesek vagytok de manapság már 10 évesen cigiznek és piálnak!" Téényleeeg??? Egyes elmaradott országban meg fele annyi idõsen embert ölnek mégsem követendõ trend a "normális" országokban. Félre ne érts a kettõ dolgot véletlen sem mérem egy mércével csak a te védekezésed gyenge. Azt szeretnék elmondani a válaszolók, hogy ha megbecsült és értékes ember szeretnél lenni akkor legyél jó kislány és ne vonulj a marhacsordával mert ezektõl nem leszel nagyobb érettebb és ha hiszed ha nem maximum annyi jön le az általad csodált idõsebb fiú agyában, hogy "ez könnyû lesz de még várok 14 éves koráig inkább nem akarok sittre menni mert ott a végén engem d*gnak". Sok sikert a továbbiakban.
Ha anyukád ilyet mondott, akkor biztos rajta se ment már át a fél város mikor 13 volt.
Mert a kishúgára emlékezteted..
A kérdező hozzászólása: Teljesen meglepetés volt, mikor sátorozni mentem barátnõmmel, meg az õ ismerõsével és nem is tudtam róla , hogy õ is ott lesz, ráadásul a korát sem tudtam. A barátnõm ismerõse nyomta belénk a piát. Még részegen is tök normális volt és még mindenkivel az elején megbeszéltük, hogy nincs baszás, se szopás. Józanon is kedves, és megértõ volt. Soha nem úgy nézet rám, mint aki meg akar baszni esetleg, hogy szopjam le.
Kedves kérdezõ, te hol laksz? Mert azért szeretnám tudni, hogy hol vannak ilyenek, hogy 13évesek 21 évesekkel "kavarnak", meg ráadásul hulla részegen. Nem ajánlom, hogy bármi is legyen köztetek, mert 1.még fiatal vagy! 2. õ meg sokkal idõsebb és szerintem az már nem normális, hogy egy fiatal felnõtt gyermekkorosztállyal próbálkozik.
10.! Persze nem mindegy, de ebben a korban szerintem még sok a 6 év is. Nálam 18 a limit.
Akkor meg tudatosan akar börtönbe kerülni, mert pedofil.
A kérdező hozzászólása: De õ tudja hogy hány éves vagyok!
Felejtsd el azt a pasit.
Wow! Tini [email protected] hogy osztja a kérdezõt?!:D Mondd csak nyuszifül, anyádék tudják, mekkora ordas vagy
6-os azért nagyon nem mindegy hogy 16 éves vagy 13....
Felejtsd el, túl fiatal vagy egy 21 éveshez testileg és lelkileg is! Csak kihasznál majd, te meg majd sírsz. Egy 21 éves éli az életét, felnõtt, azt tesz amit akar, csajozik, bulizik, te még gyerek vagy, ha szabadon is vagy engedve (megjegyzem szüleid helyében jobban vigyáznék rád). Járjál korodbelivel, biztos vannak 14-15 éves helyes srácok is!
Jaj anyám, hát most miért szenvednél? :) ))) Amúgy a 2.-es vok, hát én is összenyaltam azzal a két pasival, mert jól néztek ki, de még most is szenvedhetnék, mert volt ott rajtuk kivül még ezer jó pasi.... aztán mindet úgysem kaphatod meg, beleszeretni meg tuti nem szerettél bele :) )) Hány meg hány pasi fog még tetszeni a világon, és nem kaphatod meg õket! Szóval, ha mind miatt te szenvedni fogsz, fhu anyám, eláshatod magad :) )))
A kérdező hozzászólása: Hát tudom!De ti mit javasoltok? Mit tegyek?
Gondolom anyádék is tudják, hogy voltak ott pasik is, kérd ki az õ véleményét, ha már ennyire nagylánynak érzed magad.
Azz iggen. 13 évesen, bebaszva, egy 21 éves csávó mellett alszol és össze-vissza hazudozol mindenkinek. Nem vagy semmi... És honnan tudod hgoy nem dugott meg? Lehet GHB-t adott be és megbäszott úgy, hogy te nem is emlékszel semmire. Szegény szüleidet sajnálom csak, akik azt hiszik, hogy van egy rendes lányuk. Ha ez esetleg kiderül tuti nem csak 1 hét szobafogságot fogsz kapni, arra azért készülj fel. És minden kiderül elõbb-utóbb. Ha én tudnék a dologról az lenne az elsõ dolgom, hogy szólnék a szüleidnek, a csávót pedig feljelenteném. Remélem más is így van vele a baráti körödbõl.
13évesen a fõ gondom az volt hogy a barbimnak nem nõ vissza a haja miután levágom, nem az hogy hogy csapjam be a szüleimet és tegyek meg mindent azért hogy 18éves koromra egy kiélt ringyó legyek.
A kérdező hozzászólása: Na, nem akar megdugni és nem fogom leszopni!Amúgy nagyon rendes és már amúgy aludtam mellette és nem csináltunk semmi olyasmit amitõl esetleg terhes lehetnék, és be voltunk b*va!Ha úgy nem csinált velem semmit akkor máskor sem fog!De ti tudjátok!És az én korosztályomba nincsen semmilyen normális pasi!
#21/22 És sajnos egyre több és több ilyen balfäsz van manapság. és nem is ez a legidegesítõbb, hanem a sok tinip.icsa akik sírnak mert teherbe estek, meg hogy megcsalta õt életük párja és minden pasi egy fäszkalap hogy csak a szexre kell nekik a csaj-.-
Imádom a 20+ éves srácokat akik csak a 13-14 éves korosztályánál menõk. A saját korosztályukba meg labdába sem rúghatnak mert balf*szok. Az ilyenek tök büszkék magukra, hogy mekkora csajozó gépek... mindig körberöhögöm az ilyen haverjaimat.
Sz.opd le, hagyd hogy megdugjon, ess teherbe és szülj egy gyereket 14 évesen, akkor talán majd megtanulod a leckét. 13 évesen anyádék jószívvel elengednek valahová, te meg hazudsz nekik, hogy egy 21 éves pasival legyél? Csak gratulálni tudok...Hát hallod te is jó nagy ordas k.urva leszel az is 100.
Mit tegyél??? felejtsd el. Ha annyira ismerkedni akarsz már akkor a Te korosztályodban keresgélj.
A kérdező hozzászólása: Nem tudnak semmirõl mert azt mondtuk neki hogy a legjobb barátnõmnél aludtam! :((
A kérdező hozzászólása: ezen én is sokat gondolkoztam hogy visszatérek erre 3-4 év múlva de addig szenvedjek???
Jajj, de jóó, jajj, de finom...
Csak úgy hallgatni nem szoktam, csak ha táncmulatság van és lehet rá csörögni, akkor én is szeretem. Megjegyzem nem józanul. Szerintem nem gáz.
a zenei izless szerintem sohasem gaz! hiszen minden ember mas, mindenki mast szeret:)
Hát, szerintem ez közelíti a zenei igényesség legalját, de igazából ha te ettõl érzed jól magad, akkor senkinek semmi köze hozzá, hogy neked mitõl van jó hangulatod. Mindig olyan zenét hallgass, ami neked tetszik, ne olyat, amivel meg akarsz felelni másoknak.
Én 13 vagyok mindig csak ezt halgattam.Az gáz ha Justin Biebert vagy hasonlókat hallgatsz

21 évesen normális a naponta maszturbálni? És a guminőt érdemes kipróbálni, tapasztalatok?

Legjobb válasz: 1.) Teljes mértékben. 2.) Még nem merült fel bennem az ötlet!

1.) Teljes mértékben. 2.) Még nem merült fel bennem az ötlet!
A kérdező hozzászólása: Csak az a dúrva, hogy mostanában egyre jobban kívánom a recskázást, van úgy, hogy napjában többször is kiverem. 1-2 éve (19 éves korom körül) meg volt úgy, hogy csak hetente 1-2x igényeltem. Van így akinek így változik szintén. És, ha igen, miért van ez?
Azok a hülye hormonok... Azért!
Lefeküdtél már valakivel?
én az igazi nõt javaslom, jobb mint a recskázás. hosszabbantartó hatása van.
Az itthon kapható guminõk rohadt gagyik. Én inkább spórolnék és beruháznék egy komolyabbra: http://www.kanojotoys.com/sex-dolls-c-37.html http://www.orient-doll.com/top.html
Figyelj, én 33 vagyok, és nem igen csökkent az igényem. Ha lenne barátnõ, akkor nyilván kevesebbszer, de ennek hiányában... A te korodban meg pláne normális.
Ohh ez tök normális, a barátnõm a szexet heti 2-3 alkalommal kivánja. Én napi 2 alkalommal. Hihetetlen... Szóval a napi 2 recska nálam is meg szokott lenni ált.
guminõt..... felesleges. Semmire nem való! Mintha egy felfújható gumi matracot basznál.... Inkább olvas újságot és van benne a hirlapokban a társkeresés részen olyan hogy pl: Igényes ápolt magyar lány párját keresi meg hasonlók.... nah ez egy Prosti de nem olyan igénytelenek mint az utcai rokonjaik. Keres egy jót hívd fel, beszéljétek meg és inkább ott próbálkoz. Hidd el sokkal jobb az élõ mit a gumi.... ;)
le lehet de nem lesz egxszerû én is azzal küzködök sajnos
Elsõnek tisztázzuk a legfontosabbat... sörhas oké, de zsigeri zsír miatt dudorodik ki a hasad vagy már a hasizmon felül van a zsír nagy része? Ha zsigeri zsírról van szó, ami csak annyi, hogy a belsõ szerveid közti zsírszövetek harapóztak el, azt pusztán mozgással ki lehet nyírni (és egy minimális kaja odafigyeléssel). Ha már a hasizmon felül van a zsír nagy része az már nehezebb dolog... oda kemény diéta és kemény edzés kell. A hat után nem evést felejtsd el ez a világon a legnagyobb hülyeség. Napi 5-6 étkezés kell, és teljes testes edzés. Legjobb a konditerem, de otthon saját súllyal és 1 db tárcsás kézisúlyzóval is menni fog a dolog. Olvasd el ezt: http://www.tesztoszteron.hu/emagazin_04_91_elsosegely_zsireg..
A kérdező hozzászólása: a hasizom alatt van még, és köszi a választ megpróbálom amit mondasz:) ))
szia 168cm vagyok én is és 70 kilo , csak én szin tiszta izom, és innen fogyok 10 kilot versenyekre, valamikor egy hét alatt , csak akarat kell hozzá h lefogysz és kész !!!!
ne egyél kenyeret, krumplit , tésztát , csokit, ne igyál cukros italt, a többibõl meg annyit amennyit akarsz , és lefog menni simán !!! elözõ voltam
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek, betartom õket :) ))

Mért van rengeteg magyar fiatalnál hogy tehetséges és olyan 19-20-21 évesen elszurkul a tudása?

Labdarugás.Azt is megfigyeltem hogy általában azok a fiatalok akik korán kulfoldre mennek.

Legjobb válasz: talán mivel a szüleik nem tudják finanszírozni ezt a pénznyelõ sportot a végtelenségig, Magyarországon pedig a fiataloknak lassan már nincs lehetõsége semmire, ezért akinek van agya, azoknak egy része bizony menekül...

talán mivel a szüleik nem tudják finanszírozni ezt a pénznyelõ sportot a végtelenségig, Magyarországon pedig a fiataloknak lassan már nincs lehetõsége semmire, ezért akinek van agya, azoknak egy része bizony menekül...
Másik fele meg minden hétvégén leisszák magukat.... !

21 évesen elveszi a fizetésem, laptopom és eltilt a barátomtól?

21 éves lány vagyok. Diákmunkán dolgozom egy gyárban,heti 4-5 nap délutános vagy éjszakás m?szakban.Anyu is ott dolgozik ? intézte el nekem.Nem engedi hogy saját bankkártyát csináltassak és az ? kártyájára utaltatja a fizetésem. F?iskolára járok,nem iszok stb,bulizni sem járok,tehát nem vagyok rossz. Nyáron is dolgoztam és vettem magamnak saját pénzemb?l egy laptopot. Múltkor csináltatni akartam magamnak bankkártyát,amir?l kijött a levél,a levelet széttépte,a kártyát elvette és a saját pénzemb?l vett laptopot 1 hónapig nem adta nekem vissza. A fizetésemb?l úgy kell könyörögnöm hogy adjon egy kicsit. A telefonszámlám magamnak fizetem és 3000 ft-os csekk jött ki, az egész fizetésem elvette,egy forintot sem adott oda merthogy ennyi lett a számlám. El költözni nem tudok,mivel elveszi a pénzt.Amikor azt mertem neki mondani,hogy elköltözök,megfenyegetett hogy akkor kirúgat a cégt?l ahol most vagyok diákmunkán és soha többé nem mehetek oda dolgozni. (nehéz erre még diákmunkát is találni)(A f?suli államilag támogatott tehát nem kell fizetni érte) Mit tanácsoltok?

Legjobb válasz: Csináltass bankszámlát, anyukád engedélye nem kell hozzá, a levelet pedig kérd olyan helyre, ahol anyukád nem tudja elvenni. Ezután átiratod a számlaszámot, hogy oda menjen a fizetés, majd mire kibukik otthon minden, addigra találsz egy másik melót és elköltözöl. Albérletbe csoporttársakkal, vagy vadidegenekkel.

Csináltass bankszámlát, anyukád engedélye nem kell hozzá, a levelet pedig kérd olyan helyre, ahol anyukád nem tudja elvenni. Ezután átiratod a számlaszámot, hogy oda menjen a fizetés, majd mire kibukik otthon minden, addigra találsz egy másik melót és elköltözöl. Albérletbe csoporttársakkal, vagy vadidegenekkel.
Alapvetõen 2 verzió van: 1.) A suli befejezéséig ott maradsz, és elviseled anyukád hülyeségeit. 2.) Elköltözöl, keresel valami melót, és abból albérlet vagy fõsulis koli. Elsõ egyszerûbb, de cserébe el kell viselned anyukádat. Nyilvánvaló, hogy anyukád egyszerûen nem tudja elviselni, hogy felnõttél, hogy lassan saját életed (azaz pl. saját bankkártyád lesz). Ja, van 3. verzió is: Ülj le, és beszéld meg anyukáddal! Kérdezd meg, hogy miért csinálja ezt. Próbáld megértetni vele, hogy 21 évesen már felnõttél.
Ja, még ver is? Akkor szerintem mindenképpen költözz el! Fõiskolai kollégium + valami új diákmunka, vagy gyakornoki állás. Ennél a helyzetnél szerintem a bizonytalanság is jobb.
egyetértek az elõttem válaszolóakkal. annyit tennék még hozzá hogy édesanyád hacsaknem a fõnõk ott és te jól végzed a munkádat igen csekélyke esélyt látok arra hogy valóban ki tudjon rúgatni. az még nem jelent hatalmat mert épp szükség volt munkaerõre és õ szólt hogy tud egyet.
Ezt nem értem, a bankkártyát nem küldik ki postán, a bankban kell átvenni. Megkéred a bankot, hogy ne küldjenek róla levelet, menj be érte magad. A fizetést számlára utalják, nem bankkártyára. Számlát pedig bankkártya nélkül is csináltathatsz, kb. 5 perc alatt megcsinálják bármelyik bankban, onnantól kezdve érvényes a számlaszám, máris átírhatod a munkahelyen. Ilyen zsarnok mellett lehetetlen megélni, mindenképp meg kell próbálnod eljönni onnan mihamarabb.
ez nem normális. Pesten tuti találsz melót, egyetemre is át tudsz menni oda - igaz, költségtérítésesre. Mennyi van még vissza belõle?
A kérdező hozzászólása: Nemrég pedig az éjszakás mûszak miatt fél órát késtem suliból, elaludtam és elvette akkor is a laptopot , a telefonom elvette és kikapcsolta, a barátom akivel egy éve vagyok csöngetett hozzánk és anyu nem engedte hogy kimenjek hozzá.
Anyukád nem normális, ne is haragudj. :S 1. Bankszámlát csináltatsz, levelet máshova kéred (barátnõ, barát, rokon, stb.) 2. Gyûjtesz titokban pénzt 3. Elköltözöl
Meg vagyok döbbenve azon, amiket leírtál!... Nekem hasonló korú gyerekeim vannak (lányom 22 éves, fiam 21), mondjuk õk még nem dolgoznak, csak tanulnak, de kiskorukban sem ütöttük meg õket, nemhogy így felnõttként!... FELNÕTT, NAGYKORÚ állampolgár vagy, jogod van bankszámlát nyitni, akár tetszik ez anyádnak, akár nem! A fizetésedet sincs joga a saját bankszámlájára utaltatni, te vagy a munkahelyeden a Munkavállaló, ilyen ügyekben csak neked van jogod intézkedni!... Ha te keresed meg a pénzt a telefonszámládra, akkor innentõl kezdve semmi köze hozzá, mennyit beszélsz a telefonodon!!! Én magam nyitottam a gyerekeimnek bankszámlát 10 éves korukban, hogy megtanuljanak gazdálkodni a pénzzel, a zsebpénzüket arra költik, amire akarják!... :-)) Le kellene ülni beszélgetni az anyukáddal, mert nagyon nincs ez így jól!... Mondd el a problémáidat a rokonságban (nagyszülõknek, nagynéniknek, nagybácsiknak, apádnak ha van) mert talán õk hatni tudnának rá, vagy talán õelõttük elszégyellné magát anyukád... Jó lenne, ha lenne valaki a családban, aki melléd állna és közvetíteni tudna anyukád és közted : leülnétek hármasban és a közvetítõ rokon segítene megoldani a problémákat, kompromisszumot segítene kötni anyukád és közted... (Mediátor) Most még azt nem értem, miért jó az neked, ha diákmunkán dolgozol a tanulásod mellett (délután meg éjjel), ha neked ebbõl a keresetbõl semmi sem jut?!... Én a helyedben önként kilépnék, anyád meg tehet egy szivességet, tartson el, oszt jónapot!... :-)) Nemhogy megdícsérne, milyen szorgalmas lány vagy!...
Bocs, ne haragudj, de anyukád egy elmebeteg! ...és te még ott laksz??Abba bele sem merek gondolni, mivan ha megtudja, hogy itt, ilyen oldalon ilyen kérdést feltettél??Lehet agyon is üt?? Azért néha-néha jelentkezz, hogy élsz-e még! Ha igen, sürgõsen keress egy albérletet, gondolom, remélem a barátod segít ebben! Talán ha elköltözöl, rádöbben, hogy az nem normális dolog ahogyan viselkedik veled és elgondolkodik, ha nem akarja a kis tesoddal is megutáltatni magát! Az ilyen személy megérdemli, hogy vénségére egyedül maradjon, ne legyen támasza! Úgy tünik, te pedig gyenge vagy, nem bízol magadban, nem hiszed el, hogy 21 évesen már képes vagy, lennél saját magad fenntartani, a saját lábadon megélni, meglenni!A te hozzáállásodban is van egy kis bibike! Bizz magadban és segíts magadon!!!Most!!!
Mire elolvastam mindent, hát tudod!!Szét vet az ideg!!!!!!ilyen nincs is, amit itt olvastam!21 évesen hogy lehetsz ilyen buta?a te anyád egy hajcsár, rabszolgatartónak is kemény lenne!utálom az ilyen embereket!csak azt nem értem hogy felnõtt nõként miért tûrsz?vagy a barátod ezt hogy engedi meg?anyádnak semmi, de semmi köze a dolgaidhoz!!!!
Apád?
Lehet, hogy lepontoztok, de ha anyám elvenné a laptopomat, és verne, ja és a fizetésemet is elvenné, én 100% nem mennék be dolgozni. Minek? Kötelességeid vannak, de jogaid nincsenek?????? Eszem megáll. 29/n
Ne haragudj, de anyád egy idióta vadbarom. Én inkább nem dolgoznék, csak hogy egy fillér ne menjen az õ zsebébe.. Mégis a f*szt képzel magáról, hogy meglop téged? Én már rég csináltattam volna úgy bankkártyát, hogy levelezési címre kérem, ami mondjuk a barátomé. Ha nem tetszik neki, akkor rúgjon ki, keresek mást. Nem értem mért hagyod neki, hogy verjen. Amikor kicsi voltam, anyám engem is vert ököllel hátba, vagy tépte a hajam, de mikor 16-17 lettem fordult a kocka és õ jött ki a verésbõl fájdalmasan és nem én. Nálam ez hatott. Próbálj a sarkadra állni, itt már nem elég a szép szó, itt kell a tettlegesség is, hogy felfogja. Ha elveszi a laptopod, te vedd el a telefonját. Legyél kicsit vérmesebb a saját dolgaidra, a SAJÁT pénzedre, anyád pedig nem anya, ezt a státuszt már elvesztette az ilyen viselkedéssel. 21L
A legegyszerûbb megoldás: netbankban tiltsd le a bankkártyád. Ha a számládhoz nem tartozik kártya, akkor csak te tudsz pénzt felvenni a bankfiókban, személyi igazolvánnyal. Anyukád meg ha akarna pénzt levenni, egyszerûen nem fog sikerülni neki. Szintén amikor bemész a bankba, kérd az ügyintézõtõl, hogy állítsa át a számlád, hogy ne küldjenek több levelet. Ha még nincs netbankod, most csináltass, de meg ne említsd véletlen anyukádnak. Ha a laptopodról belépsz, csak pornó módban tedd (ctrl+shift+p firefoxban, ctrl+shift+n chrome-ban), akkor anyukád soha meg nem tudja, hogy netbankoltál. A suliváltáson is gondolkozz el. Ha most beadod a jelentkezést más egyetemre és felvesznek, egyszerûen elfogadtatod az eddig elvégzett tárgyaid és olyan, mintha átvettek volna :)
Hát nem írom le a véleményem "anyukádról" leírták itt elõttem páran.Ne hagyd magad, amint tudsz menj el onnan, mert kicsinál:S
ja igen, és még egy valami. Ha anyád elkezd verekedni, és sikerül kihívnod a rendõrséget, és kijönnek és rajtakapják anyádat, hogy verekszik, akkor, de csak akkor anyádat azonnal beviszik az elõzetesbe és bent tarthatják 3 napig
bocsi, kicsit kusza lett az elõzõ. Az kimaradt belõle, hogy ugyanazon családjogi jogszabályban az is benne van, hogy a gyerek köteles a szülõrõl gondoskodni, ugyanazokkal a kivételekkel. Így értettem azt, hogy "õ érdemtelenné válik" vagyis nem veheti el a pénzedet pl azt hazudva, hogy ez a te gondoskodásod róla
A kérdező hozzászólása: Amikor megcsináltattam a kártyát 1 hónapig oda ment a fizetésem.De az OTP kiküldte a papírt, amin rajta van a havi költségvetésem.(nem tudom pontosan mi a neve). Akkor vette el a kártyám, és addig vert amíg el nem mondtam neki a kódot, és levette róla a pénzt. A karom a mai napig kék lila foltos.
A kérdező hozzászólása: Sajnos olyan helyen élek, ahol ez az egy gyár van.Az egyetlen dolog ami miatt nem lettem koleszos a kisöcsém, nem merem õt itthagyni.
A kérdező hozzászólása: Õ a gyártásvezetõ, már nem egy embernél elintézte hogy kirúgják :( Meg elég jó a fizetése, tehát nem is azért veszi el a fizetésem hogy legyen étel az asztalon, õ alapból 300.000 felett keres + jutalék.
vedd el tõle a pénzed
Családsegítõhöz fordulnék. Apukád? Õ nem tud segíteni? Ha nem, én magamhoz venném az öcsém. Családsegítõsök nem pártolják az ilyen "embert". Amúgy meg látleletet csináltatnék, feljelentést kell tenni. Nem normális az anyád. Hihetetlen mik vannak!
nem tudod barátod címére kérni a banki leveleket? vagy hozzá költözni, legalább egy kis idõre amíg anyád észhez tér? ez nem normális..
Gondolom az egyetemed ugyanabban a városban van ahol élsz. Tehát nem mehetsz kollégiumba mert nem vesznek fel (de ha vannak indokaid és szabad hely is van, akkor lehet ki tudja), és másik diákmunka sincs. Ha nagyon szabadulni akarsz, hagyd ott a munkádat és vegyél fel diákhitelt. Nyáron pedig el tudsz menni dolgozni akáe külföldre is, és az akkor kapott pénzed is kitart egy darabig. Persze csak ha lesz új bankszámlád. Én a helyedben egyszer megpróbálnék nagyon keményen fellépni anyukáddal, megmondanám neki hogy felnõttem és ez van, van saját pénzem saját életem, ha elveszi a pénzem és nem élhetek belõle, minek dolgozzak? akkor tartson csak el õ. Vagy visszaadja és elköltözöl, vagy nem de akkor meg a nyakán maradsz. Ne hagyd magad.
"Akkor vette el a kártyám, és addig vert amíg el nem mondtam neki a kódot, és levette róla a pénzt. A karom a mai napig kék lila foltos." - Kérdezõ, én ezek után mondjuk kapásból bemennék a yardra, és feljelenteném lopásért, meg testi sértésért...
A lopás, és testi sértés valóban megállja a helyét; nemcsak a bankkártyád, hanem a laptopod miatt is. Egyébként nem nagyon tudok mit tanácsolni. Esetleg az otp-nél be lehet állítani, hogy a bankszámlainfót ne kiküldjék, hanem netbankban kapd meg, így nem veszi észre. Vagy barátod címére kéred. Csak sajnos nem ez a legnagyobb problémád, hanem anyukád személyisége. Ááááá nem bírom az ilyet, utálom tehetetlennek érezni magam...
Kapásból zsarolás, lopás, testi sértés, illetve személyiségi jogok korlátozása. Ha nem mégy a családsegítõhöz, vagy a rendõrségre, nem fog változni a helyzet. Kár, hogy aki elmebeteg, az nem steril. Az ilyen nõ minek szül gyereket?!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!