Találatok a következő kifejezésre: 2008. szeptemberére kiírva, (3 db)

Szerintem mehetsz, én is szeretnék menni majd.Ha veszélyes akkor bizti elküldenek táppénzre.
Én a helyedbe a nögyógyásszal beszélném meg! Kérnék töle egy papirt amin javasolja a háziorvosnak hogy vegyen fel táppénzre!!! Ha veszélyes a munkád már most intézd! Ne kockáztass!! Jó baba várást!
Eljöhetsz mindenképp! DE!!!!! Fontos hogy mióta van folyamatos munkaviszonyod egyhuzamba, mert én most pont így vagyok, mindjárt újra hívoma tb-t, ugyanis csak két hónapig volt összefüggõ munkaviszonyom és most hiába van határozatlan idejû szerzõdésem, fogalmam sincs mi lesz jan 18- júni 20-ig terjedõ idõszakban. vigyázz nehogy ugorjon a gyeded! DE ha meg veszélyes a munka akkor monjuk nincs is min gondolkozni, de azért említsd meg a dokinak milyen a munkád, és õ is meg tudja ítélni, hogy valóban az e. És egybõl kiír! De azért nézz utánna a lehetõségeknek. Pl, ha olyan a fõnököd akkor beszéld meg vele, hzogy mielõtt eljössz táppénzre vedd ki az összes szabadságodat! Elvégre min 21 jár. És ha meg szülsz úgysem lesz rá szükséged, utána meg jöhet a táppénz. Ez utóbbit nem tudom lehet-e, de meg kell érdeklõdni!!! Mert elvileg lehet!!!
Kiegészíteném az elõttem szólót, én is így jártam... EGy, táppénzre az elsõ naptól elmehetsz, a doki köteles lenne kiírni, de sajna némelyik szarozik vele, akkor menj máshoz. Nálunik is a nõgyógyász ír ki , enm a körzeti. VAlóban, a 180 bejelentett munkanapnak meg kell lennie, amúgy nem kapsz táppénzt, gyedet, gyest fogsz kapni akkor is!! A szabidat nem veheted ki elõre, csak idõarányosan. Tehát kaphatsz max 1 hét szabit. A többit szülés után fogják kiadni vagyis kifizetni. LEgalábbis nálam egy hete így történt... Ha meg veszélyes a munkád, tényleg ne kockáztass.. Lehet füllenteni a dokinak, hogy véreztél, keményedsz, hánysz sokat, bármit, ha nem akar kiirni, de kötelessége!!!
Ha úgy vagy gyesen, hogy van mögötte munkaviszony, akkor jár gyed.

2008. szeptember 10-én hivatalosan elváltam. A párom 2009. március 23-án válik. Most terhes vagyok, 2009. április 29-re vagyok kiírva. A párom a nevére veheti a gyermeket vagy automatikusan az ex férjem nevére kerül?

Ha nem veheti fel a párom nevét, akkor az én nevemet igen? Házasságról még nem beszéltünk, de ha csak így tudjuk ki kerülni azt, hogy az volt férjem nevére kerüljön, akkor házasodunk.

Legjobb válasz: ha egy pár 300 napnál nem régebben vált el és a nõ gyereket vár, akkor a babát automatikusan a volt férj nevére anyakönyvezik. És hiába házasodtok össze az új pároddal, akkor is a volt férjed vezetéknevét fogja kapni, majd a szülés után lehet elintézni, hogy az igazi apja vezetéknevét kapja.

ha egy pár 300 napnál nem régebben vált el és a nõ gyereket vár, akkor a babát automatikusan a volt férj nevére anyakönyvezik. És hiába házasodtok össze az új pároddal, akkor is a volt férjed vezetéknevét fogja kapni, majd a szülés után lehet elintézni, hogy az igazi apja vezetéknevét kapja.
Igen, én is így tudom.
Kivéve azt az esetet, ha az új apa apasági nyilatkozatot tesz, az exed pedig lemondót. Ekkor anyakönyvezhetik egybõl az új párod nevére.
Mielõtt megszületik a baba és a baba apukája elvesz feleségül, ha addig hivatalosan el bir válni, akkor a vérszerinti apuka nevére irják a gyermeked. Ha ez nem sikerül, akkor sorry, de a volt férjed nevére kerül a gyerek, hiába a hivatalos apasági nyilatkozat. Aztán sajnos Te járhatsz utána, hogy a kicsit az apukája nevére anyakönyvezzék. Sajnos ilyen ez a magyar törvény.
Utolsónak: nem így van. Tök mindegy, hogy összeházasodnak-e, nem az számít, hanem, hogy a baba születése elõtti 300 nappal vált-e el, vagy nem. Ha több, mint 300 napja váltak el, akkor az igazi apa vezetéknevét kapja, ha nem, akkor az ex-férje vezetéknevét.
Sziasztok! Én ugyan abban a cipõben járok és megkérdeztem a bírónõt aki a válást intézte. 365 napnál nem régebbi házasság felbontása esetén a volt férj nevére kerül az új gyermek. a törvény ezt írja elõ mivel anyakönyveztetni kell a gyermeket. Utána kérni kell egy bírósági gyermek lemondó pert aminél mind a 3 félnek egyszerre megkell jelennie. A volt férjnek a leendõ apukának és persze az anyukának. Nyilatkozatot kell tenni mind a 3 félnek és egy tárgyalás alatt lefut a dolog. Csak sajna addig egy ki9csit mindenkinek kellemetlen. Remélem tudtam segíteni.
Én is úgy tudom, hogy átmenetileg a volt férj nevére fog kerülni a baba. Lásd Bochkor Gábor kislánya is elõször az Andrea volt férjének a navén volt.
A gyerek anyakönyvezésekor lehet nyilatkozni, hogy mi legyen a gyerek vezetékneve. Az addig rendben van, hogy a volt férj neve benne van a pakliban, de kaphatja csak az anya vezetéknevét, és az anya és a volt férj vezetéknevének kombinációját is. Az a baj, hogy senki sem tudja, hogy van lehetõség ilyen nyilatkozattételre. Van aki azt csinálja, hogy kislányt az anya nevére anyakönyveztet, kisfiút az apáéra. Szerintem hülyeség, de van ilyen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!