Találatok a következő kifejezésre: 20. napra a (823 db)

Munkahelyemről Gyedre mentem, most Gyest kapok. Gyes alatt jár-e a fizettet szabadság? Mert A fönökőm azt mondta csak a gyed időszakára jár szabadság ami 20 nap. A gyesre nem!

Legjobb válasz: A szabadságot a szülõ munkahelyre történõ visszatérését követõen ki kell adni, így a munkavállalót az alábbi szabadság illeti meg: • 20 nap alapszabadság + az életkor függvényében az Mt. 131.§ (2) alapján járó szabadság, • a szülési szabadság idõtartamára (24 hét) az elsõ pontban meghatározott szabadság idõarányos része, • a gyed/gyes elsõ évére az elsõ pontban meghatározott szabadság, • megilleti továbbá egy gyermek után 2 nap, két gyermek után 4 nap, kettõnél több gyermek után összesen hét nap pótszabadság. Amennyiben több gyermek miatt a szülési és fizetés nélküli szabadságok folyamatosan váltogatva követik egymást, valamint ez az idõtartam meghaladja az elévülési idõt (3 év), a rendes szabadság mégsem vész el. A rendes szabadságot az elévülési idõ letelte ellenére is biztosítani kell.

A szabadságot a szülõ munkahelyre történõ visszatérését követõen ki kell adni, így a munkavállalót az alábbi szabadság illeti meg: • 20 nap alapszabadság + az életkor függvényében az Mt. 131.§ (2) alapján járó szabadság, • a szülési szabadság idõtartamára (24 hét) az elsõ pontban meghatározott szabadság idõarányos része, • a gyed/gyes elsõ évére az elsõ pontban meghatározott szabadság, • megilleti továbbá egy gyermek után 2 nap, két gyermek után 4 nap, kettõnél több gyermek után összesen hét nap pótszabadság. Amennyiben több gyermek miatt a szülési és fizetés nélküli szabadságok folyamatosan váltogatva követik egymást, valamint ez az idõtartam meghaladja az elévülési idõt (3 év), a rendes szabadság mégsem vész el. A rendes szabadságot az elévülési idõ letelte ellenére is biztosítani kell.
Tehát a munkáltatód jól tudja.
Még az se pontos, amit a mukáltató mondott, mert szabi a TGYÁS idejére (168 nap) és a GYED ELSÕ ÉVÉRE jár, tehát nem a teljes GYED idejére. Kb. másfél évnyi szabi jár neked, meg ami szülés elõtt esetleg benn maradt az addigiakból...
A kérdező hozzászólása: 2008-ban született gyermekem arra az évre kiadták a szabadságaimat. Még munka viszonyban vagyok, de mível nem tudnak megfelelõ idõbeosztásban alkalmazni, ezért jogos e hogy felmondatnak velem.2009-2010 évre jár -e szabadság mível még munkaviszonyban vagyok.
2008-ban mikor szültél és mennyi szabit vettél ki? Mert a szülési járt idõarányosan a szabi, majd a fentebb leirtak szerint (168 nap + 1 év). Ha az eredeti mnkarend szerint te nem akarsz/tudsz dolgozni, akkor neked kell felmondanod. Õ csak abba köteles téged visszavenni. HA az neked nem felel meg, az nem az õ hibája. Ha másik munkarendbe akar tenni, mint az eredeti, akkor neked azt nem kell elfogadni, ekkor neki kell felmondania.
szülési járt = szülésig járt

Átlagos 30 napos ciklusnál lehet 19.20. napon a peteérés?

És ha lehetséges akkor ha a 19,20, 21 napon voltunk együtt az jónak számít babatervezés szempontjából?

Legjobb válasz: A következõ vérzésed elõtt 14 nappal van általában ovuláció. Ami azt jelenti, hogy 30 napos ciklusnál kb. 15-17 napon van ovud. Ugyan akkor ha a hõmérõzés mást mutat akkor természetesen érdemes próbálkozni, bár szerintem pont lecsúsztatok róla, de ha ebben a hónapban késõbb jön meg 19+14 tehát a 33. napon jön meg akkor viszont van esélyetek a sikerre.

A következõ vérzésed elõtt 14 nappal van általában ovuláció. Ami azt jelenti, hogy 30 napos ciklusnál kb. 15-17 napon van ovud. Ugyan akkor ha a hõmérõzés mást mutat akkor természetesen érdemes próbálkozni, bár szerintem pont lecsúsztatok róla, de ha ebben a hónapban késõbb jön meg 19+14 tehát a 33. napon jön meg akkor viszont van esélyetek a sikerre.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy válaszoltál! Igazából nagyon reménykedek hogy baba lesz belõle, bár már ezt csinálom pár hónapja... PCOS vagyok, elvileg szuper hormonértékekkel, van menstruációm ami az utolsó 4 hónapban 27-32 nap között volt. ezért bízom kicsit, hátha esélyes...
1 vagyok Barátnõm is PCOS és nekik 4 hónap alatt össze is jött a baba. Neki beállt úgy mensije, hogy 2 havonta volt meg, hogy hány napos ciklusai voltak nem tudom, csak ennyit, hogy 2 havonta volt meg és így jött össze 4. hónapban a baba. Szóval ne ess kétségbe csak mert PCOS vagy mert simán jöhet pik pak a baba. Remélem baba lesz. Esetleg hõmérõzzél mert az sokat segíthet. Valamint nekünk akkor jött a baba mikor észleltem a tojás fehérje folyást, gyorsan elkaptam a férjem és jött a baba szóval erre is érdemes figyelni. Mielõbbi 2 csíkos tesztet!
Hát ha úgy érzed (vagy hõméred, teszteled.. stb.), hogy akkor van, akkor lehet. Bár elvileg a luteális fázis 14 nap, de az sem szentírás, esetleg 10 napnál is beleférhet még a babásodás, ha elég vastag a méhnyálkahártyád.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Ma vagyok a 30. ciklusnapon még nem jött meg, a melleim fájnak csak, ennyi tünetem van. Kíváncsi leszek! Hõmet nem tudom mérni, mert 3 mûszakban dolgozom...

Mitől lehetett ma egy adagnyi vérzésem? Ma van a ciklusom 20. napja? A hőm folyamatos 37 fok 1 hete?

Nagyon szeretnék babát, de ez most megrémiszt. Nem er?s, inkább barnás, és f?leg pisilés után látszik a papíron. A betéten alig hagyott nyomott. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Beágyazódás?

Beágyazódás?
Igen, valószínûleg beágyazódás. Nagyon annak tûnik! :) Kb. egy hét múlva kiderül.
Na, tudsz már valamit?

Lehet akár 20 nap a luteális fázis? Ha igen, miért?

20 napja volt a petérésem, de akkor miért nem jön meg? Még nem teszteltem, mert szerintem nem vagyok terhes, nincsenek tüneteim.

Legjobb válasz: hormonális oka is lehet. amúgy hogy nincsenek tüneteid lehetsz terhes, nekem sem voltak a legelején, mikor pozitív lett a teszt semmi tünet nem volt.

hormonális oka is lehet. amúgy hogy nincsenek tüneteid lehetsz terhes, nekem sem voltak a legelején, mikor pozitív lett a teszt semmi tünet nem volt.
A kérdező hozzászólása: Csak az érdekelne, hogy milyen hormon probléma? Még csak 3 hónapja próbálkozunk a doki úgyse foglalkozna még velünk.
Szia! A luteális fázis hossza nem változik, mindig ugynannyi, általában 14 nap. (+-2nap). Ha biztosan 20 napja volt ovud, akkor tesztelj. Tünetek vagy vannak, vagy nincsenek, sokszor pedig baba nélkül produkálja õket a szervezetünk. Azokra nem lehet adni, nem a hcg hormon okozza õket, hanem a progeszteron szint változása, és ha te nem vagy rá érzékeny, tünetmentesen is lehetsz babás. :-) Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Akkor bármi lehet :) , tesztelek!
Kíváncsian várom az eredményt, szorítok neked!
A kérdező hozzászólása: A luteális fázisom 25 nap lett és egy negatív teszt :( Ebbõl nõgyógyász lesz, mert ez így nem normális szerintem. Na mindegy, utána járunk a dolgoknak, addig is új hónap új remény :)
Ha a hormonjaiddal van gond, ne nõgyógyászhoz menj, hanem endokrinológushoz, õ a hormondoki. Nõdokik ehhez sajnos nem értenek, és a félrekezelésekkel többet ártanak, mint amennyit használnak. Egyébként honnan tudod ilyen biztosan, mikor volt ovud?

Mi lehet az oka, annak, hogy a menstruáció egy 17 éves lánynál a megszokott 28. nap helyett a 19-20. napra megjön?

Terhesség lehet?

Legjobb válasz: Úgy érted, hogy minden hónapban 28 szokott lenni, és kivételesen 20 napra jön meg? Ebben az esetben sok minden, de terhességre nagyon kicsi az esély. Inkább megváltozott étrend miatti (valószínûleg ideiglenes) hormonzavar, idegeskedés (attól nekem mindig elcsúszik, vizsgaidõszakban összevissza szokott megjönni), most hirtelen ezek jutottak eszembe. Ha arra gondolsz, hogy átlagosan 28 napra szokott megjönni a lányoknak, de neked ehelyett csak minden 20. napon jön meg, az normális! Nekem 21 naponta jön meg. Eleinte megijedtem én is, mert azt hittem, mindenkinek 28 napra kell megjönnie, aztán rájöttem (illetve a nõgyógyász megmondta :D), hogy nem, ez személyenként változó. Remélem, tudtam segíteni :)

Úgy érted, hogy minden hónapban 28 szokott lenni, és kivételesen 20 napra jön meg? Ebben az esetben sok minden, de terhességre nagyon kicsi az esély. Inkább megváltozott étrend miatti (valószínûleg ideiglenes) hormonzavar, idegeskedés (attól nekem mindig elcsúszik, vizsgaidõszakban összevissza szokott megjönni), most hirtelen ezek jutottak eszembe. Ha arra gondolsz, hogy átlagosan 28 napra szokott megjönni a lányoknak, de neked ehelyett csak minden 20. napon jön meg, az normális! Nekem 21 naponta jön meg. Eleinte megijedtem én is, mert azt hittem, mindenkinek 28 napra kell megjönnie, aztán rájöttem (illetve a nõgyógyász megmondta :D), hogy nem, ez személyenként változó. Remélem, tudtam segíteni :)
Nem valószínû De mivel felmerült a kérdés ebbõl arra gondolok hogy a védekezésetek az nem tökéletes :S
A kérdező hozzászólása: Eddig mindig 28 napra jött meg, most 20. napra, legutobb vasárnap voltam a párommal, de nem fájt a hasam, nem voltak jelei, hogy meg fog jönni, és még nem is vártam.

Hogy lehet hogy a feleségem 20 nap után sem büdös? 20 napja volt a mellplasztikája azóta nem fürdött de semmi szaga. Kérdezi és nem tudok neki válaszolni meddig nem lesz gond ha nem fürdik?

Vajon akkor a hajléktalanok miért büdösek? Bár a nejem az fehérnemüt ruhat minden nap vált lehet ez is számit.

Legjobb válasz: egrészt ruhát vált,másrész lehet,hogy nem álla zuhany alá,de azért megmosakszik.Egy nõse bírná ki 20 napig mosakodás nélkül

egrészt ruhát vált, másrész lehet, hogy nem álla zuhany alá, de azért megmosakszik.Egy nõse bírná ki 20 napig mosakodás nélkül
Emberek, a tisztálkodásnak nem csak egy formája van a fürdés ! Símán meg lehet mosakodni másképp is még ha tusolni sem akar. Szivaccsal végig mossa magát. Olyan nincs, hogy nem büdös, ha egyáltalán semmi módszerrel nem mosakszik. Nem elõtted csinálja, hanem mikor épp nem vagy otthon, mert furának tarthtja, de nem jelenti, hogy nem tisztálkodik.
Lehet zuhanyoznia. Tök jó, csinált új cicit, hogy csábítóbb legyen, aztán a szagával elriaszt.
Azért mert mellplasztikája volt, azért tisztálkodni kell, és tudd is.Ha más nem egy vizes szivaccsal megmosdik, legfeljebb kihagyja a mûtött részt. Nem az a baj, hogy 20 nap után nincs szaga(bár ezt kétlem) hanem az, hogy arra van esze a nejednek hogy a mellét megmûtse, de arra nincs hogy tisztálkodjon..Nem egy okos higiénikus nõszemély lehet ha elviseli, hogy 20 napon keresztül pisil, kakil, izzad(mert minden ember izzad, ki kevésbé, ki nagyon) és nem szedi le magáról a nap piszkot.
Lehet, hogy van szaga, csak már megszoktad.
azt ne mond már hogy senki sem mosakszik ha mellplasztikája volt... szerintem ez nagyon durva ilyet még nem hallottam és szeretkezni szeretkeztek??
azóta már lehet hogy semmit nem csinálnak:D
Megszagolod te mindenhol? "Ott" is? Lehet, hogy a szaglásoddal van baj.
Biztos mosakszik, de nem érzi magát teljesen késznek, így nekem se lenne kedvem, én is ezt mondanám. "Pedig van rajta lyuk" Hát ez kész.
Gondolom fáj a mûtét helye, fõleg ha izom alá került az implantátum. Egy barátnõm megcsináltatta, soha nem hallottam addig panaszkodni, semmire. A mûtét után viszont egy hónapig kész volt, annyira fájt a mellkasa, mellizma. A karját is nagyon korlátozottan tudta csak mozgatni.
A kérdező hozzászólása: száraz a bõre.krémmel keni a kezét
plasztika+zsírleszívás? mi van te egy bányarémet vettél el???
A kérdező hozzászólása: dehogy nagyon szép csak maximalista.gyerekszülés utáni rekonstrukció
Figyelj, a mosakodás a fürdésnek egy formája. Azaz mindkettõvel ugyanazt az eredményt lehet elérni. Megmosakszik õ rendesen, csak mivel nem a megszokott formában, így agyal mint mi nõk általában, ha valami szokatlan van, hogy büdös e. Fõleg ha maximalista. Épp, mintha valaki hagymás hamburgert evett, és rágózik rágózik, mégis alig mer megszólalni nehogy megszólják, hogy büdös, pedig fogat is mosott, és rágózik is. Nyugi, ha nem mosakodna akkor büdös lenne. Most a mûtét után viszont lehet nincs kedve még szexelni.
20:30 Ez egy roppant hasznos hozzászólás volt. Többeket érdekel, hogy milyen vagy, tényleg. Kérlek mesélj még a te tökéletes testedrõl...
Ha nem váladékozik a heg, akkor egy csík a mellén és a hátán (ha körbe kötözték) mitõl lenne büdös? Ha nem zsíros a bõrtípusa, gyakorlatilag nincs minek megbüdösödnie ilyen kis felületen. A testhajlatok szoktak büdösödni, mert kevésbé szellõznek és váladékot bocsátanak ki. Ha különösebben nem izzadt le (gondolom nem, mert ilyenkor még a karját se tudja felemelni az ember), akkor a törzse és a végtagjai nem igazán tudnak szagosodni. Ha száraz bõre van, akkor pláne.
A kérdező hozzászólása: lehet azért csinálja az eszét hogy nem e büdös mert nem akar szexelni? pedig van lyuk a harisnyán de õ elhuzodva alszik meg a kanapéra megy.nõk ki érti õket.
A kérdező hozzászólása: most nincs szex nem szagolom neki ott mert zsirleszivasa is volt plusszba és ilyen fura harisnyába van egész nap.ezért is furcsa hogy nincs szaga.mert nem fürdik. csak mosakszik.
Én nem hiszem, hogy nem büdös. Ott biztos büdös, hacsak nem mosakszik meg.
Nálunk van, hogy hetekig nem tusolunk. A tisztálkodás kimerül a fontos helyek megmosásával. Nem vagyunk trehányak, egyszerûen rávisz a kényszer. Mégsem volt még baj belõle, pedig tudom, hogy lenne, aki megmondaná, ha büdös lennék, aki tudja, hogy élünk, de úgy tûnik, míg minden másra ügyelünk, nincs baj.
A kérdező hozzászólása: Mosakodni mosakszik.Meg most van meg a havija is még sincs szaga. Ezeket a helyeket mosdónál megmossa reggel meg este is. Csak akkor is fura hogy nincs szaga mert a melle körül nem mosakszik.Õ meg attól fél hogy büdös pedig nem denem érti meg hogy nem az. Meg a haja sincs megmosva 20 napja az miért nem büdös?
Persze, hogy mosakszik. Csak apucinak mondja, hogy õ mosdás nélkül is illatos. Ne érezze, hogy hiába fizette a mûtétet.
A rosszindulatú emberek sajnos itt is jelen vannak:(
De nem gondoljátok, hogy ha a feleség lehetõségeihez képest megmosakodna, akkor a férj nem csodálkozna, hogy miért nem büdös?
Egy jó alapos mosdás, különös tekintettel a kényes területekre, a rendszeres ruhacsere, és nem utolsó sorban az izzadásgátló dezodorok csodákra képesek. A testszag keletkezését ugyanis nem a szappan szünteti meg, hanem a dezodor. (Az eltüntetéséért viszont már a víz és a szappan a felelõs.) Mondjuk mellplasztika után nekem is alapvetõ lenne, hogy azért megmosakodjak, letusoljak ott, ahol érhet víz. Két kis heg marad utána, azt nem érheti víz, bár szerintem lassan már túl kell lennie a varratszedésen. Egyéb mûtétnél ilyenkor már engedi a doki a tusolást, csak az áztatást nem.
nem mondtam hogy tökéletes, mert sajna nem az. csak azt, hogy semmit nem változtam:D tudom hogy nem ide tartozik, de kijött belõlem.

Rubint Réka 1-2. DVD-je van meg nekem. Elég ha egyik nap csak az első, másik nap a második 20 percet csinálom meg, vagy a 2x20 percet egybe kell végigcsinálni? A napi 20 perces DVD jobb lenne?

Legjobb válasz: Amíg kezdõ vagy mindenképp. 1-2 hónap után viszont nem árt rátérni, hogy minden másnap, vagy legalább egy héten háromszor megcsináld mind a 2X20 percet. Ha teljesen kezdõ vagy akkor én inkább azt javasolnám, hogy csinálj az elsõ felébõl 10 percet (bõven elég lesz), és a második 20 percbõl is csinálj valamennyit. Hisz, ha a második 20 percet bemelegítés nélkül csinálod, közel sem lesz olyan hatásos és fárasztó, mintha van elõtt felvezetés. De vigyázz fõ a fokozatosság, a nagy izomláz elkerülése végett.

Amíg kezdõ vagy mindenképp. 1-2 hónap után viszont nem árt rátérni, hogy minden másnap, vagy legalább egy héten háromszor megcsináld mind a 2X20 percet. Ha teljesen kezdõ vagy akkor én inkább azt javasolnám, hogy csinálj az elsõ felébõl 10 percet (bõven elég lesz), és a második 20 percbõl is csinálj valamennyit. Hisz, ha a második 20 percet bemelegítés nélkül csinálod, közel sem lesz olyan hatásos és fárasztó, mintha van elõtt felvezetés. De vigyázz fõ a fokozatosság, a nagy izomláz elkerülése végett.
Én simán lenyomtam elsõre is az egészet. (az 1-est) másnap alig tudtam megmozdulni az igaz. Harmadnap folytattam, késõbb már meg sem éreztem, sõt lábsúlyokkal csináltam. Aztán jött a köv. dvd. 1 hónap alatt nagyon hatásos volt, de a kajára is figyelni kell. Én most váltogatom, mert jó sok idõt kihagytam, és ugyanolyan fárasztó volt elkezdeni :) , viszont a 3. 4. alkalom után már sokkal könnyebb. Kitartás kérdése. Hajrá :)

Milyen összegre büntet az APEH, ha kések a befizetéssel 20 napot?

Nem kértem részletfizetést,de jöv?hónapban egyösszegben kifizetném a 46000-ft-ot.

Legjobb válasz: Nem büntet, késedelmi pótlékot számol fel. A 46000 Ft-nak 20 napra 283 Ft a késedelmi pótléka. Az APEH honlapon van bal oldalt a kalkulátorok között a pótlékszámítás. 20 nap alatt még felszólítást sem fogsz kapni. De ha bejelölted volna a 4 havi részletfizetést, még ezt sem számolnák fel.

Nem büntet, késedelmi pótlékot számol fel. A 46000 Ft-nak 20 napra 283 Ft a késedelmi pótléka. Az APEH honlapon van bal oldalt a kalkulátorok között a pótlékszámítás. 20 nap alatt még felszólítást sem fogsz kapni. De ha bejelölted volna a 4 havi részletfizetést, még ezt sem számolnák fel.

Mentsruációm után 5 nappal (tegnap) csináltam tesztet és negatív lett, akkor az attól még jelenthet terhességet? Csak azért mert 20 nappal ezelött együtt voltam valakivel, és védekeztünk is gumival. És rá egy hétre jött meg a menzeszem.

Legjobb válasz: Hát, nem jellemzõ. Aktus után 20 nappal már tényleg ki kellene mutatnia, még akkor is, ha csak aktus után több nappal fogantál meg. Pláne közben meg is jött... Valószínûleg egyszerûen nem találtátok el a petét. Vérzés elõtt egy héttel ez nem is csoda.

Hát, nem jellemzõ. Aktus után 20 nappal már tényleg ki kellene mutatnia, még akkor is, ha csak aktus után több nappal fogantál meg. Pláne közben meg is jött... Valószínûleg egyszerûen nem találtátok el a petét. Vérzés elõtt egy héttel ez nem is csoda.
Szállj már le errõl a témáról! Mindegy hányféleképpen teszed fel itt ezt a kérdést nem vagy terhes! Ne haragudj hogy ezt kérdezem, de te egyáltalán hány éves vagy, hogy ilyen tudadtlan vagy?!
Nyugi, nem vagy terhes! Védekeztetek, menzid is volt, teszt is negatív.
bocsi, tudatlan (elõzõ voltam)
maradék 20 napig menj el vigécnek
És hány éves vagy ? Nem muszáj 60 éves korban elmenni, mert 62 év a nyugdíjkorhatár a 49-es -51ig születetteknél./férfi/ és akkor nem neked kell felmondani hanem a cégnek és kapsz végkielégítést + 4 hónapot.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!