Találatok a következő kifejezésre: 20. hetes kedden (3 db)

20 hetes vagyok, most csinálnak majd AFP-t kedden. Mit néznek majd? Mivel több mindent mint a 12 hetes UH-n?

Legjobb válasz: Hogyhogy ilyen késõn csinálják az afp-t? Azt a 16. héten szokták, annak az eredménye kell a 18. heti genetikai uh-n is. Még az sem volt neked? Egyébként az afp vérvétel, Down-kór és nyitott hátgerinc lehetõségére szûrnek rá. Elég pontatlan, de kötelezõ.

Hogyhogy ilyen késõn csinálják az afp-t? Azt a 16. héten szokták, annak az eredménye kell a 18. heti genetikai uh-n is. Még az sem volt neked? Egyébként az afp vérvétel, Down-kór és nyitott hátgerinc lehetõségére szûrnek rá. Elég pontatlan, de kötelezõ.
Ahogy az elõttem szóló írta, az AFP vérvétel és a 16. héten kell elvégeztetni, akkor a leg optimálisabb. A 20. héten UH van, és a baba szerveit nézik, hogy minden OKÉ -e. Méhlepény, szív, belek, végtagok, fej, minden...
Az AFP egy vérvétel. De miért a 20. héten, akkor már teljesen eltérõ az eredmény. A betöltött 16. héten veszik le a vért hozzá. Akkor nincs is UH, csak a 12. heti és AFP eredménnyel a 18. heti genetikai UH. Amúgy a magzat által termelt fehérjét mérik a véredben, ami, ha magasabb, akkor lehet gond.
A kérdező hozzászólása: uhh látszik hogy nekem nem magyaráznak el semmit és nagyon nem értem mi van és a netröl tájékozódok..:(:(:( bocsi télleg de legalább töletek megtudom. lényeg... 16. héten voltam vérvételen de.. annak az eredményét csak holnap kapom meg és kedden lesz uh.
Akkor volt már Afp-d, most genetikai uh-ra mész. :) Ezek szerint nincs fogadott orvosod? A védõnõ nem mondta el, hogy mikor hova kell menned? Ha nincs semmi gond az eredményekkel (úgyse lesz, csak pozitívan), akkor a következõ vérvétel a 24. héten vagy utána történik, ekkor van a terheléses cukorvizsgálat.
Ha nem tudod, mikor milyen vizsgálat következik nyugodtan kérdezz rá az orvostól, vagy a védõnõtõl. Elvégre õk vannak értünk és nem fordítva. Boldog babavárást! :-D
A kérdező hozzászólása: mindig mind 2 rohan. az orvos is.. multkor reggel 8 ra hivott 13:30 kor vizsgált meg.. ha azt vizsgálatnak nevezik. a védönö is rohan cska megnézi a papirt nem szol egy szotse.. kérdezni sincs idõm. igy sajna buta maradok haacsak nem kérdezösködik itt... ugyhogy köszi hogy segitetteket örök hála.
Hát én tuti keresnék másik orvost.Az enyém tök korrekt, normális.Kérdeznem sem kell, mindent mond magától.

20. hetes leszek kedden kell mennem terhesgondozásra. Nem mondták, hogy lesz e laborvizsgálat? Vigyek vizeletet?

Legjobb válasz: Szia!Nálunk az a szokás,hogy terhesgondozásra mindig vinni kell vizeletet(ha nem mondják is) és a védõnõ megnézi gyorsteszttel a cukrot és a fehérjét.Szerintem vigyél,legfeljebb majd kiöntöd.Üdv.22 hetes kismama

Szia!Nálunk az a szokás, hogy terhesgondozásra mindig vinni kell vizeletet(ha nem mondják is) és a védõnõ megnézi gyorsteszttel a cukrot és a fehérjét.Szerintem vigyél, legfeljebb majd kiöntöd.Üdv.22 hetes kismama
Mindenképpen vigyél vizeletet, mert a terhesgondozás egyik lényege az az, hogy a vizeletet megvizsgálják, meg vérnyomást és sújt is mérnek. De ha már 20 hetes vagy, akkor nem értem, hogy eddig hogy volt és miért nem tudsz errõl????? Na mindegy, a lényeg hogy jól vagy és gratulálok a babához!

Lesz ebből kedd előtt baba? Ma egész nap rendszertelenül 15-20 percenként keményedek.39 hetes vagyok, keddre vagyok kiírva.

Eddig is sok jóslóm volt, de ma egész nap ez van. 10-15-20 percek váltakoznak.

Legjobb válasz: Vagy igen, vagy nem. Én három napig szenvedtem egyre erõsebb "jósló"fájásoktól a 39. héten. A végén már borzasztó volt, az ágyban sem tudtam megmaradni, 2 éjszaka sétáltam, meg széken aludtam. 3. napra egy orvos megkönyörült rajtam és mivel 3 és fél ujjnyira kitágultam mehettem szülni. Az orvosom erre csak annyit mondott: "rossz lapot húzott". De a szülés legalább gyors és jó volt. Kívánom, hogy mielõbb meglegyen a babód! Könnyû szülést!

Vagy igen, vagy nem. Én három napig szenvedtem egyre erõsebb "jósló"fájásoktól a 39. héten. A végén már borzasztó volt, az ágyban sem tudtam megmaradni, 2 éjszaka sétáltam, meg széken aludtam. 3. napra egy orvos megkönyörült rajtam és mivel 3 és fél ujjnyira kitágultam mehettem szülni. Az orvosom erre csak annyit mondott: "rossz lapot húzott". De a szülés legalább gyors és jó volt. Kívánom, hogy mielõbb meglegyen a babód! Könnyû szülést!
Nálam is így indult a szülés. A hajnali jóslók egész nap nem múltak, estére erõsödtek és sûrûsödtek. Éjfél után már egy órával a kezemben feküdtem az ágyban, hajnali fél 3-kor szóltam a férjemnek, hogy talán induljunk a kórházba. Korainak bizonyult, mert nagyon lassan tágultam, délután 1/2 3-kor született csak meg a fiam. Mire ezt leírtam, lehet, hogy már a kezedben tartod a babádat...:)
A kérdező hozzászólása: Köszi. Még egyben. Éjfélig tartott, de már 8-9 percenként, de aztán lassan elaludtam. Hát kíváncsi leszek mikor jön.
A kérdező hozzászólása: 18-án bent tartottak a kórházban rossz ctg miatt. Ez péntek volt. Vasárnap elment a nyákdugó, erõsebb fájásaim lettek 7-8-9 néha 5 percenként, meleg zuhanyra sem múlt. végül 23-án született meg a második babócám. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!