Találatok a következő kifejezésre: 20-hetes kismama az (42 db)

Túl aggódom a terhességem.20 hetes kismama. Nem érzem a baba mozgását csak néha egy kis buborékolást. Kezdjek pánikolni vagy ennek az az oka, hogy amugy is elég erős testalkatú vagyok?

Legjobb válasz: Ne aggódj, van aki csak a 20 hét körül kezdi érezni. Ha már érzed néha a "buborékolást" az jó jel! Hamarosan rugdalózást is fogsz érezni! 27 hetes kismami

Ne aggódj, van aki csak a 20 hét körül kezdi érezni. Ha már érzed néha a "buborékolást" az jó jel! Hamarosan rugdalózást is fogsz érezni! 27 hetes kismami
Az aggódás szerintem általános tünet.:) A babód a lehetõ legjobb helyen van a pocakodban és ez már a félidõ. Fog még akkorákat rúgni, hogy leborulsz az ágyról.:) Semmi gond, kicsit lusta a szentem.:) 29 hetes kismami
NEM AGGODUNK, nem panikolunk feleslegesen :) En is ezt a tanacsot kaptam. Az elso terhesseget altalaban a 20. het kornyeken erzik emg a nok. Tobbedszer szulok es vekony nok hamarabb. Ha jol olvasom, Te a 20. hetben vagy, akkor miert aggodsz feleslegesen? Elvezd a babavarast :)
A kérdező hozzászólása: Oké köszike a segítséget kicsit megnyugodtam mondhatjuk.Megnyugtat, hogy nem én vagyok az egyedüli aki ezt már átélte és talán tényleg kicsit lustácska :D Jó babavárást mindenkinek
Szia. Én a 17. héten éreztem elõször naponta egy-két buborékot. És ezután kb 2 hétre volt elõször határozott mozgás. Az elején még nem is éreztem minden nap. Azóta bepótolta a kis drágám. Van olyan nap amikor szinte egész nap jön-megy. Szóval ne izgulj! 27 hetes kismami
Ne pánikolj! 19 és fél hetesen éreztem én is elõször, és utána is elég gyengén. Majd nemsokára beleerõsít, hidd el!

20 hetes kismama vagyok. Ha elmegyek itthonról, séta közben feszül az alhasam, ezt kb.1 hete érzem. Ez normális?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is volt ilyen érzésem ennyi idõsen és mindig séta közben. Valószínüleg a baba súlya miatt volt vagy pedig tágul a méhed és azért érzed. Ne aggódj nincsen baj! 35 hetes kismami

Szia! Nekem is volt ilyen érzésem ennyi idõsen és mindig séta közben. Valószínüleg a baba súlya miatt volt vagy pedig tágul a méhed és azért érzed. Ne aggódj nincsen baj! 35 hetes kismami

20. hetes kismama vagyok. Egyáltalán nem kívánom a szexet, pedig már elmúlt az émelygős-hányós időszak. Úgy hallottam, hogy kb. a terhesség 5. hónapjától nagyon kívánják a várandósak. Vajon ez a terhesség végéig így marad?

Ezek ellenére múltkor megpróbáltuk a párommal, de így nem sikerült, mert ha én nem kívánom a szexet, akkor kiszolgáltatva érzem magam testileg és azt nem akarom.

Legjobb válasz: Szia!Sajnos tudom mit érzel, én is hasonló cipõben járok!!Én sem kívánom a sexet, nem tudom miért!Az elejétõl kezdve...pedig voltunk együtt, de nem volt jó!!!Ne erõltesd, annál rosszabb, és beszéld meg a pároddal...mindenképp!!32hetes kismama

Szia!Sajnos tudom mit érzel, én is hasonló cipõben járok!!Én sem kívánom a sexet, nem tudom miért!Az elejétõl kezdve...pedig voltunk együtt, de nem volt jó!!!Ne erõltesd, annál rosszabb, és beszéld meg a pároddal...mindenképp!!32hetes kismama
Szia! Nekem is volt olyan idõszakom, 2-3 hétig, hogy nem igazán kívántam a szexet. Ilyenkor magát az aktust nem kívántam, viszont ekkor is imádtam a párommal összebújni, és neki örömet okozni, olyasmi féle képpen, mint az elõjáték. Semmilyen formájához nincs kedved? Azért szerintem hónapokig nem lehet nélkülözni, én sem örülnék a párod helyében.
Hát sajnos van ilyen én az elsõ perctõl nem kívánom a szexet, a 12 hétig még valahogy ment, de azóta sajnos ez nálunk nem mûködik.Többször próbáltuk, de én nem nedvesedek be.Megoldjuk másképp, csak nagyon sajnálom a páromat. 32 hetes kismami.
VAn aki megõrül a szexért, van aki nem kívánja Ez így van terhesség alatt is, és szülés után is megoszlik Teljesen természetes, ha nem kívánod, a szervezeted most anyaságra készül, mást részesít elõnyben . Ha nem kívánod, ne erõltesd, mert nem lesz jó . Arra figyelj, hogy beszéljétek meg pároddal, és õ se érezze mellõzve magát(szexen kívül vannak más lehetõségek)
És én még azt hittem egyedül vagyok ezzel a problémával. Valahogy nekem sem hiányzik, de nekem mondjuk szerencsém van, mert annyit dolgozik a párom, hogy csak beesik az ágyba és már alszik is. 37 hét alatt kb. 3 szor voltunk együtt. Szerintem is érdemes viszont megbeszélni, hogy ne legyen belõle konfliktus.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Már korábban beszéltem errõl a párommal és nem igazán érti ezt meg, de azért nem erölteti. Viszont nincs olyan nap, hogy ne hozakodjon elõ egy kis próbálkozással.
En sem nagyon kivanom a szexet, a masodik trimeszterben meg csak-csak egyszer-egyszer, de se elotte, se utana. A ferjem abszolut megerti, de azert neki szuksege van ra, es en nem utasitom vissza a kozeledeset, viszont sokkal ritkabban vagyunk egyutt. Igy neki is jo, meg nekem is.


20 hetes kismama vagyok. A 20. hét az hányadik hónapnak felel meg?

Legjobb válasz: kb. a 18-22. hétig tart az 5.hónap I hónap: 1-4. hét II. hónap: 5-8. hét III. hónap: 9-13. hét IV. hónap: 14-17. hét V. hónap: 18-22. hét VI. hónap: 23-27. hét VII. hónap: 28-31. hét VIII. hónap: 32-35. hét IX. hónap: 36-40. hét

kb. a 18-22. hétig tart az 5.hónap I hónap: 1-4. hét II. hónap: 5-8. hét III. hónap: 9-13. hét IV. hónap: 14-17. hét V. hónap: 18-22. hét VI. hónap: 23-27. hét VII. hónap: 28-31. hét VIII. hónap: 32-35. hét IX. hónap: 36-40. hét
Kicsivel több, mint 4 és fél hónap. Vagyis az 5. hónapban vagy.
ötödik hónapban vagy, 4, 5 hónapos. félidõs terhes vagy. de nem is igazán értem a kérdést. a várandósság 9 hónap, meg 40 hét, akkor ez pont a fele. :)
.
Igazából a terhesség kicsit több, mint 9 hónap. :)

19-20 hetes kismamák akik az első babát várják, milyen mozgolódásokat éreztek?

Legjobb válasz: igaz, már 37 hetes vagyok, de tisztán emlékszem rá hogy elõször nagyon szokatlan érzés volt, mintha néha valami lüktetett volna belül, néha viszont nyomta volna valami befele a pocakomat:)

igaz, már 37 hetes vagyok, de tisztán emlékszem rá hogy elõször nagyon szokatlan érzés volt, mintha néha valami lüktetett volna belül, néha viszont nyomta volna valami befele a pocakomat:)
Habár én csak pénteken leszek 19 hetes, de én ilyen bökdöséseket szoktam érezni meg néha ahogy kinyomja magát...:D
19-20 hetesen nekem már nagyon durván mozgolódott, kirúgta a ház oldalát :-)

20 hetes kismami vagyok, de még nem érzem őt! Az első baba, na meg van is egy kis súlyfelesleg rajtam! Más is volt így? Pedig már annyira várom!

Legjobb válasz: Én 19 hetesen éreztem elõször,nálunk ez a szám nagyon bûvös és nagyon de nagyon tradicionális:D Mi a párommal épp az Egy boltkóros naplóját néztük,én a párom ölében pihentettem bukóm,amikor berúgott a kiscsaj:DAkkor még nemtudtuk a nemét,én mondtam Manómnak,hogy nézd meg,tuti kiscsaj ,hát melyik pasi rúgna pont egy csajos film közben:DIgazam is lett:)

Én 19 hetesen éreztem elõször, nálunk ez a szám nagyon bûvös és nagyon de nagyon tradicionális:D Mi a párommal épp az Egy boltkóros naplóját néztük, én a párom ölében pihentettem bukóm, amikor berúgott a kiscsaj:DAkkor még nemtudtuk a nemét, én mondtam Manómnak, hogy nézd meg, tuti kiscsaj , hát melyik pasi rúgna pont egy csajos film közben:DIgazam is lett:)
Szerintem a túlsúly nem mérvadó, hiszen a háj az izmok felett van, a baba meg alatta. A súlyfelesleg szerintem csak azt befolyásolhatja, hogy apuci mikor érzi meg. Én is 100 kg felett vagyok, a 17 héten éreztem elõször igazából. Tapasztalatból mondom, ja, és elsõ babám nekem is.
Szia! Feküdj a hátadra, lazítsd el a hasadat, nézd a TV-t, vagy olvass, kapcsolódj ki és akkor érezni fogod. Olyan, mintha a beleid mozognának elõször, de azután egyre erõsebbek lesznek majd a mozgások. Türelem:) Én a másodikat várom, a 13. hétben vagyok és már érzem:)
Szia! Én 24 hetesen éreztem elõször a babát, 100 kg felett kezdtem a terhességet. Mi úgy vettük észre elõször, hogy a TV távirányítóját a pocimra tettem és azt figyeltük, olyan aranyosan mozgott. Akkor még érezni nem éreztem, csak rá másfél hetére. 36+4 hetes kismami
en 35 h.km.vagyok, 62kg-val kezdtem, de nyugi ahogy a tobbiek is irtak, csak lazits, amugy a szomszedom is 20 hetes korul van es o is a napokban erezte eloszor, en is es o is ugy voltunk vele, hogy arra gondoltam"jajj vajon mit kell erezzek?", nagyon koncentraltam, aztan amikor meg mozdult rajottem, hogy egyaltalan nem kell, mert olyan nincs, hogy ne erezd, a szomszedom ugyanigy volt vele, csak nyugi:) kellemes babavarast!

20 hetes kismama vagyok és feküdnöm kell kül. Problémák miatt (bár még nem tudom meddig). Ki van még ilyen helyzetben, és mivel üti el az időt?

Legjobb válasz: Szia! Én is ebben a helyzetben vagyok, bár azért nagyon nem mindegy miért is kell hogy feküdj. Nekem 28-29 hetesen rövidült méhnyak miatt. Nekem valószínû már nem oldják fel a feküdni kell büntetést. Nekem a TV, olvasás, Net, néha fõzés és kis séta. A lényeg annyi lenne hogy rosszabb ne legyen.

Szia! Én is ebben a helyzetben vagyok, bár azért nagyon nem mindegy miért is kell hogy feküdj. Nekem 28-29 hetesen rövidült méhnyak miatt. Nekem valószínû már nem oldják fel a feküdni kell büntetést. Nekem a TV, olvasás, Net, néha fõzés és kis séta. A lényeg annyi lenne hogy rosszabb ne legyen.
szia.én is pihire itéltettem.ma voltam dokinál és nem tetszett naki a látvány és a hallottak.elég sokat keményedek és a méhszáj C2000.hát én nem az az egy helyben ülõs típus vagyok, de a babámért mindent.ugyhogy elõveszem anyám könyvtárát és kiolvasok mindent ami csak létezik neki, és net meg tv, meg persze egy kis séta minden nap, hogy ne tunyuljak el. 22 hetes km
A kérdező hozzászólása: szia, kb 3 héttel ezelõtt volt egy pici mennyiségû világos barnás folydogálásom. Akkor pihenést javasolt, amit be is tartottam. 1 hét múlva vizsgált meg újra és bár az elõzõ problémám szerencsére elmúlt, a méhszáj vizsgálatánál azt mondta, hogy középre húzódott a méhszáj. Szerencsére nem nyílt ki egyáltalán. Újbabb 1 hét pihi, majd kontroll. Akkor azt mondta, hogy még mindig ez a helyzet és 2 hét múlva újra szeretne látni. És még mindig C3000 a méhszáj, szóval szerencsére zárt. Hát ennyi. Ezért reménykedem abban, hogy esetleg a méhszájam meggondolja magát és visszaáll az eredeti helyzetébe. Remélem nem csak reménykedem. Betartom a pihit, és várok.
Szia!Én szerencsére csak voltam ilyen helyzetben, azóta megszületett a babus, már lassan 4 hós lesz.Naa, de nem is ez a lényeg! :D Szóval nálam vesegörcsök miatt kellett pihire kényszerülni, sajna kórházban is feküdtem. Abban az idõben sok filmet megnéztem, olvasgattam, rejtvényt fejtettem.Kicsit sétálgathatsz, vagy kicsücsülhetsz ebben a szép idõben az udvarra/erkélyre.Barátnõzés....? Mindenképpen tartsd be az utasításokat és használd ki a kényszerpihit, mert utána aztán nem lesz lazítás! :D Kellemes babavárást!

20 hetes kismama vagyok és már éreztem a babám mocorgását, de tegnap este és ma reggel nem. Mennyire gyakorinak kell lennie ezekben a hetekben, vagy még az elején nagyon nem lehet mindig érezni? Kezdek aggódni

Legjobb válasz: Nyugi. Még hetekig hol fogod, hol nem fogod õt érezni. :) Én is így voltam, leginkább a 24. hét után indultbe, de akkor is volt olyan, hogy csak este lehetett érezni. Most 30 hetes vagyok, de most sem egész nap ficánkol. A napuk jelentõs részét átalusszák még. Ahogy egyre kevesebb lesz a helye, egyre kevesbbet fog mozogni, viszont egyre határozottabban.

Nyugi. Még hetekig hol fogod, hol nem fogod õt érezni. :) Én is így voltam, leginkább a 24. hét után indultbe, de akkor is volt olyan, hogy csak este lehetett érezni. Most 30 hetes vagyok, de most sem egész nap ficánkol. A napuk jelentõs részét átalusszák még. Ahogy egyre kevesebb lesz a helye, egyre kevesbbet fog mozogni, viszont egyre határozottabban.
20 hetesen én is ritkán és inkább este éreztem a babómat!Most 25.hetes vagyok és napról napra jobban és erõsebben érzem!Lehet, hogy ez a legaktívabb korszak, néha már azt gondolom, hogy nem is pihen ez a gyerek!:) A lényeg, hogy ne aggódj!
Én nagyon korán 15 és fél hetesen elkezdtem érezni, és nekem is így volt(van)vannak napok amikor igen aktív és van mikor kevésbé.Ugyanez igaz a napszakokra is.Ez is változó. Ne aggódj!Viszont együttérzõen mondhatom én is csak akkor nyugszom meg reggel mikor megbököd.18 heteske

Mit jelent az, hogy a méhlepény a mellső falon nem mélyen tapad, valamint hogy a koponya a fundusban van? Az baj? 20 hetes kismama.

Legjobb válasz: A lepénynek ott kell tapadnia,ahl a tied,az teljesen jó. A második azt jelenti,hogy a koponya be van illeszkedve,ami szintén jó,de mivel még sok helye van a babódnak ez változhat. Boldog babavárást! 34 hetes kismai

A lepénynek ott kell tapadnia, ahl a tied, az teljesen jó. A második azt jelenti, hogy a koponya be van illeszkedve, ami szintén jó, de mivel még sok helye van a babódnak ez változhat. Boldog babavárást! 34 hetes kismai
A méhlepény valóban a mellsõ falon tapad, az jó, mégjobb, ha nem mélyen. Pont ott van, ahol lennie kell. A fundus viszont pont a méh teteje, tehát a baba még nincs beilleszkedve, magyarul fent van a feje. De ilyenkor még bõven mocorog, ez sem jelent semmit, fõleg nem rosszat. Még ráér megfordulni, elsõ babásoknál általában a 32 hét körül, de ha késõbb csak, az sem baj. TEhát minden rendben!
Nekem a 31.héten dobott utoljára bukfencet a drágám, de van akinek még a 34-35. héten is forgolódik.Így a buksi holléte még teljesen érdektelen.A méh tapadásánál meg az a lényeg, hogy ne fedje el a méhszájat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nagyon megnyugodtam!

20 hetes kismama vagyok, és a köv. Vizsgálat a vércukor lesz a 24. héten, kaptam laborba beutalót. Nekem a dokim azt mondta előtte egyek egy zsemlét, és tejet, nektek is lehetett?

A labort ott csinálják ahol a nődokim van az sztk-ba? 7 órára vagyok időpontra az orvoshoz,és utána megyek laborba? Köszi

Legjobb válasz: Nem szabad enni! Pont az a lényege a vizsgálatnak, hogy vesznek vért éhgyomorral, azután megitatnak veled egy pohár cukros szirupot, és 2 óra múlva megint vesznek vért! Ja, és egy fél citomot vigyél magaddal! És ott csinálják a vizsgálatot, ahol az eddigi vérvételeket is!

Nem szabad enni! Pont az a lényege a vizsgálatnak, hogy vesznek vért éhgyomorral, azután megitatnak veled egy pohár cukros szirupot, és 2 óra múlva megint vesznek vért! Ja, és egy fél citomot vigyél magaddal! És ott csinálják a vizsgálatot, ahol az eddigi vérvételeket is!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok segítséget, aranyosak vagytok, dokimat azért biztosra felhívom és megkérdezem. amúgy csak annyit mondott az orvos hogy egyek elõtte itthon 1 órával zsemlét és tejet. ennyit:) elég szûkszavú orvos, de jó szakember, akkor beszél ha kérdezek:) . Csak azt nem tudom hogy most egy másik sztk ba megyek hozzá, mint ahol csinálták a down és afp-t, akkor gondolom ebbe a másik sztk-ba csinálják meg a labort? Van valaki köztetek, aki elsõ babáját várja? Mert nekem elsõ lesz, ezért tájékozódok:) .
Nekem is csak tejes zsemlés vizsgálatot csináltak, éhgyomri nem is volt. Ha ez rossz lett volna akkor kellett volna a cukros löttyös 3 pontos vérvétel, de elsõre a dokim mindenkinek csak ilyet csináltat. Vérvétel elõtt 1 órával egyél meg 1 zsemlét és 2 dl tejet, és figyelj, hogy tényleg 1 órával késõbb vegyék le a vért, se elõbb se késõbb.
Nekem a terheléses cukor mérés 2 napot igényelt. 1.nap: éhgyomorra 1x vettek vért. Aznap megkaptam az eredményt, amit másnap vinnem kellett a következõ vérvételre. 2.nap: Éhgyomorra kellett érkeznem az elõzõ napi lelettel. Levettek egy adag vért, utána jött a tea (esetedben zsömi+tej), ezt közvetlenül az elsõ vérszívás után meg kellett innom egy szuszra, utána 2 órát kellett üldögélnem (addig nem szabad mászkálni!) utána jött a 2. vérvétel. Lényegében ennyi.
Nem tudom, nálatok hogy megy, de tán okosabb lenne felhívni a labort, hogy õk hogyan végzik a tesztet. Én mikor megyek idõpontot kérni, a laborasszisztens hölgy mindent elmond, pontosan. Én nem hallottam a tejes-zsemlés vérvételrõl, de õk tudják, lehetséges, hogy felétek így mûködik. Persze, azért jobb személyesen megérdeklõdni, nehogy kiderüljön, hogy valami félreértés volt.
Nekem sem lehetett semmit ennyi és inni az éhgyomri elõtt, aztán miután levették jött a cukros lötty, de kibírható volt!
7. nekem se mondta el. az internet a legnagyobb barátom, mióta terhes vagyok... (na, most mosolygós v szomorú szmájli menjen ide?)
Igen, van ahol így csinálják a terheléses vércukrot. De fontos, hogy 60 perccel evés után kell levenni a vért. Plusz mínusz 5 perc belefér, de 10 már nem. Tehát ha 7re van idõpontod, akkor 6ig be kell fejezni az evést. Ezt nagyon a lelkemre kötötte az orvosom. Ja és este 6ig volt szabad enni, és szénhidrátot nem, inkább fehérjét. Neked nem mondta így el az orvosod?
hát, én ilyenrõl még nem hallottam, de elvileg tedd azt, amit az orvosod mondott. csak akkor van gond, ha te értettél félre valamit. amúgy az elsõ vérvételnek szerintem mindenképp éhgyomorra kell menni. nálam utána jött a cukros oldat, amit 10 percen belül kellett meginni. aztán 60 perc és 120 perc múlva megint vérvétel. én semit sem ehettem a legvégéig, csak mentes vizet ihattam, abból is csak pár kortyot. így sem volt rossz élmény, nekem nem volt elviselhetetlenül geil és nem is lettem rosszul tõle.
Egyedül terheléses vérvétel elõtt volt tilos enni. a többinél még csak-csak lehetett pár falatot de itt nem. a másik kérdésedre nem tudok válaszolni nem tudom felétek hol csinálják meg hogy van. nekem aznap nem is kellett nõdokihoz menni csak vérvételre.
Elsõnek: van, hogy zsemlével és tejjel nézik. Az éhgyomri vérvétel után kell a zsemle és a tej.
Nekem sem lehetett enni-inni semmit, a vérvétel elõtt jópár órával. Ott csinálják, ahol az Afp-t is csinálták.
Szerencsés vagy, hogy így nézik. A legtöbb helyen (mint pl. ahol én voltam ott is) cukros löttyöt kell inni. Na az valami borzalmas. :-) Igen, ott csinálják a labort is általában.
nekem is elsõ, de a helyi viszonyokat csak az ott dolgozók ismerhetik, mi nem. ennyire konkrát dolgokat tõlük kérdezzz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!