Találatok a következő kifejezésre: 20-25 perc után (8 db)

Az olvastam, hogy 20-25 perc után indul be a zsírégetés. Akkor egy 20 perces intervallum edzés (innen: tornavideo.hu) nem ér semmit?

Legjobb válasz: Így van az intervallum is sokat és megmondom miért. Mert ott nagyobb az after burn hatás, azaz nem csak az számít, hogy edzés során mennyi zsírt használtál fel, hanem az is, hogy utána mennyit éget el a szervezet. Az intervallum jobban felgyorsítja az anyagcserét, jóval az edzés után is hatékonyabban használsz fel kalóriát. De itt egy cikk róla: http://www.tesztoszteron.hu/emagazin_01_60_kop_432_egyenlete..

Így van az intervallum is sokat és megmondom miért. Mert ott nagyobb az after burn hatás, azaz nem csak az számít, hogy edzés során mennyi zsírt használtál fel, hanem az is, hogy utána mennyit éget el a szervezet. Az intervallum jobban felgyorsítja az anyagcserét, jóval az edzés után is hatékonyabban használsz fel kalóriát. De itt egy cikk róla: http://www.tesztoszteron.hu/emagazin_01_60_kop_432_egyenlete..
40 perc az a 20 perc
nem igaz a kérdésben szereplõ egyik állítás sem. nincs ilyen, hogy csak zsírégetés. az edéssel kalóriát égetsz, nem csak zsírt. ha meg csak mozgással égetnék kalóriát, akkor 1000évig élnénk. ha alszol, akkor is kalóriát égetsz, dobog a szíved, mozog a tüdõd, az egész szervezet mûködik, égeti a kalóriát. edzés közben meg többet éget, ennyi. szóval a 20perc is ér valamit természetesen. bár az a 20 perc lehetne már akkor rendes intervall kardió, mondjuk ugrókötél v kettlebell swing formájában.
A minimum 40percet azért mondják, mert aerob edzésnél nagyon lassú a kalóriaégetés, és hogy kelló mennyiséget eléges érdemesebb egy órát foglalkozni vele. Az, hogy mikor indul be a zsirégetés az egyénfüggõ, de sokkal kevesebb mint 20-25perc. Rákell tudni hangolódni, és ég az rögtön.
"nincs ilyen, hogy csak zsírégetés." Helytelen állítás, ami igaz lehet kardio/súlyzó edzésre, mivel ott sok kalóriát égetsz az izmok használata miatt. Viszont az aerob edzés kifejezetten zsírégetõ.
Tehát az aerob edzés lényege, hogy kb. 20 perc után, az energiát a ZSÍR TARTALÉKAIDBÓL veszed.
Ennek ellenére, hosszú távon a kardio/súlyzós edzés jobban segíthet lefogyni.
A 20-25 helyett inkább 40-et, vagy többet szoktak mondani, de igazából majdnem azonnal mûködik , de ez egy lassú és folyamatos dolog. Magas intenzitású intervallum edzésnél a konkrétan edzés közben elégetett zsír nem sok, itt az edzés utáni rész az érdekes.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a hasznos válaszokat!

Focival foglalkozom állóképességemet szeretném fejleszteni azt állítják gyors vagyok de olyan 20-25 perc után már kezdek fáradni?

Legjobb válasz: nem értek hozzá, biztos van ennél jobb módszer is, de pl. elmehetsz teljesítmény túrázni, 25-50 km-es távra

nem értek hozzá, biztos van ennél jobb módszer is, de pl. elmehetsz teljesítmény túrázni, 25-50 km-es távra
A kérdező hozzászólása: ismerõsöm mondta hogy minden nap fussak a focipályára járok 10 kört lefutok 17 perc alatt az jó?
nem baj az izzadás, fõleg fûtött helységben, teljesen természetes hogy hûti magát a tested.
Normális. Én is izzadok szálkásan és kicsit zsírosabban is.
A kérdező hozzászólása: Akkor jó. Akkor izzadok tovább :-) Köszi a válaszokat!

Napi 20-25 perc tornaval, es napi 2 l viz megivasa, 18 ora utan nem eszek, es addig is nem annyit mint eddig. Szerintetek ezzel le lehet fogyni 8-10 kg-t 2-3 honap alatt?

Legjobb válasz: Szia! A víz mennyisége oké, de nem baj ha több. A torna mennyisége megfelelõ, de ez a 20-25 perc legyen kardio edzés(legyen intenzív). Étkezés, a hat óra után nem eszek felejtsd el. Egy nap 5-ször minden képp kell étkezni. Kicsi adagokban, pl egy banán is egy étkezésnek számít, de azt inkább rakd tízórai, uzsonna.Egyel sok zöldséget, nasit,cukrot semmit. Fontos az izmok építése... mert az izom még több kalóriát éget el.

Szia! A víz mennyisége oké, de nem baj ha több. A torna mennyisége megfelelõ, de ez a 20-25 perc legyen kardio edzés(legyen intenzív). Étkezés, a hat óra után nem eszek felejtsd el. Egy nap 5-ször minden képp kell étkezni. Kicsi adagokban, pl egy banán is egy étkezésnek számít, de azt inkább rakd tízórai, uzsonna.Egyel sok zöldséget, nasit, cukrot semmit. Fontos az izmok építése... mert az izom még több kalóriát éget el.
És még, egy heten 5 -szõr tornázz. Fontos hogy kitartó legyél, mindig a célod legyen a szemed elõtt, vagy egy olyan nadrág amibe bele akarsz férni. :D Sok sikert!

Áramszünet után mindig ki kell húznom a tápkábelt a számítógépből kb 20-25 percre miért?

ha hiba hogy tudnám orvosolni? ha meg ez nem hiba akkor valahogy ki tudnám kapcsolni?

Legjobb válasz: Majdnem biztos, hogy a PC táp készenléti egysége hibás, ami akkor is mûködik ha leállítod a gépet. Táp csere megoldja. Esetleg egy ügyes vállalkozó kedvû szerelõ aki ért hozzá. Bár lehet, hogy egy új táp olcsóbb mint a javítás.

Majdnem biztos, hogy a PC táp készenléti egysége hibás, ami akkor is mûködik ha leállítod a gépet. Táp csere megoldja. Esetleg egy ügyes vállalkozó kedvû szerelõ aki ért hozzá. Bár lehet, hogy egy új táp olcsóbb mint a javítás.

Miért van az, hogyha a barátom sokáig ujjaz (nem egyfolytában) kb olyan 20-25 percig akkor egy idő után elkezdek kicsit viszketni?

Legjobb válasz: "száraz" nem lehetek, mert nyelvet is használ... segítsetek:S már kicsit kínos:S koszosnak meg nem koszos az ujja, mert mindig megmossa elötte.

A kérdező hozzászólása: "száraz" nem lehetek, mert nyelvet is használ... segítsetek:S már kicsit kínos:S koszosnak meg nem koszos az ujja, mert mindig megmossa elötte.
lehet, hogy kidörzsölõdtél? a nmedvesség ellenére. :)
Szerintem is a korom kidorzsoli a dolgokat odabenn. De ugy oszinten...miert jo az, ha a kedvesed 20-25 percen keresztul ujjaz?
nem sok az a 20-25 perc? csinálhatna valami mást is. Én már 3 perc után kidörzsölõdöm. a vagina nyálkahártyáját nem erre találták ki. az emberi ujj így is úgy is durvább, mint ami "belevaló". mondd a párodnak, engedje el a fnatáziáját, igen kényelmes dolog fél órán keresztül ugyanazt csinálni. Ha mégis ragaszkodsz hozzá, használjatok síkosítót, de szerintem ez nem jó... :S
A kérdező hozzászólása: de nem egyfolytában csinálja.. van amikor 5-10 percig nem is csinálja.

20-25 perc ülés után olyan, mintha a lapockám ki akarná szúrni a tüdőmet. Normális ez?

Alig bírom..

Legjobb válasz: nekem már fekvés közben is van és még csak 19 hetes vagyok rossz nagyon de mindig járok egyet ozt elmulik meg egy jó maszázs sem árt neki

nekem már fekvés közben is van és még csak 19 hetes vagyok rossz nagyon de mindig járok egyet ozt elmulik meg egy jó maszázs sem árt neki
Szia. Megnyugtatlak, én nem vagyok terhes és mégis ezt érzem.
Ne aggódj, ez normális, én sem bírom fél óránál tovább, napok óta csak fekszem, mert fizikai fájdalmat okoz! 33 hetes kismama
Szerencsére én remekül bírom az ülést(fõiskolai hallgató vagyok:) ), de egy tisztességes kajálás után azért már vannak problémák.Meg a tüdõkapacitásom is egyre kisebb, és egyre megeröltetõbb emeleteket mászni.Én inkább az idegbecsípõdésemmel vagyok megáldva a medencémben, meg a hõhullámaimmal. Nyugi, ezek mind az egyre növekvõ Béka velejárói.Alig várom, hogy végre május legyen, és kettõben legyek.
Nem lukasztja ki, ne izgulj:-) Nekem a jobb mellem alatt szúr valami, ha fekszem, de nem tudom mi van ott... Ajánlok egy gyakorlatot: Ülj egy székre egyenes háttal, a lábad tedd terpeszbe talppal a földön és hajolj kicsit elõre. A kezeidet nyújtsd ki a füled mellett és húzd be a könyököd, majd nyújtsd ki. Ezt csináld meg 3X30szor, akár naponta 5X és ez erõsíti a lapockád körüli izmokat, és nem fog fájni. Meg amúgy is ülj mindig egyenesen és mozgasd meg, ha fáj, pihentesd. Ne félj, mindig valami fáj valahol.-)

FONTOS! Ha edzés után még 20-25 percnyi has rész van és csak akkor iszom meg a turmixom ha mindennel végeztem, akkor elpocsékolom azt a 15 percet amíg a legjobban vissza tudja tölteni a glikogénraktárt, izmokat a shake?

Tudom h az egész napi étrend számít, ezt nem kell elmagyarázni, a kajám teljesen jó! Azt kérdezem h ugye edzés után a leghamarabb le kell gurítani a fehérjét. De ha például egy mell-bicepz edzés után még van nekem has és csak azután iszom meg akkor a bicepszem(és fõleg a mellem) már "elkésett a legjobb tápanyagfelvétel idejérõl"? Mi lenne ha edzés elõtt hasaznék? Az jó lenne bemelegítésnek is?

Legjobb válasz: Tudod mit! Próbáld ki azt, hogy pihenõ idõben hasazol, így nincs vele gondod. Nekem pl. így néz ki: Húzódzkodás 4x8-12 - Felülés 20db Evezés 4x12-15 - lábemelés 15db de ez csak egy példa :) nem csak ennyibõl áll az edzésem

Tudod mit! Próbáld ki azt, hogy pihenõ idõben hasazol, így nincs vele gondod. Nekem pl. így néz ki: Húzódzkodás 4x8-12 - Felülés 20db Evezés 4x12-15 - lábemelés 15db de ez csak egy példa :) nem csak ennyibõl áll az edzésem
A kérdező hozzászólása: Pihenõnapon nem szeretnék hasazni. Edzésnapon jó elintézni, a kérdés az hogy mikor?
Az edzés közötti pihenõ idõre gondoltam. Amikor pl. nyomsz fekve, a sorozatok között gondolom szoktál pihenni.
Jó ötlet, a hasazás tényleg jó bemelegítésnek is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!