Találatok a következő kifejezésre: 20 hetesen ultrahangon (38 db)

20 hetes ultrahangon miért nem lehet megnézni a babát?

Sok mindenkitõl hallottam, hogy Kecskeméten nem engedik megnézni a babát az ultrahangon. Most megyek majd a 20 hetesre...és nagyon szeretnénk látni. Ha esetleg valaki tudja hogy miért nem engedik az írjon már légy szíves. Meg hogy egyáltalán megtehetik-e hogy ne mutássák meg.

Legjobb válasz: NEkem megmutatták, ugyanúgy mint a 12. hetesen, vagy a 32. hetesen. Miér lenne más a 20 hetes? Igaz nem Kecskeméten...

NEkem megmutatták, ugyanúgy mint a 12. hetesen, vagy a 32. hetesen. Miér lenne más a 20 hetes? Igaz nem Kecskeméten...
ugyan én nem uh-on voltam kecskeméten hanem fájásmérésen de jó nagy taplók ott
Ez orvos függõ...vannak a bunkók akiktõl nem szabad kérdezni és nem is mutatnak semmit abba az 1 percbe ameddig az uh tart....és vannak a normálisabbak akik megpróbálják úgy fordítani a monitort, hogy lássa az ember és még azt is megkérdezik, ha látják, hogy a nemét akarod e tudni.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én Bács-Kiskun megyei vagyok, de Kecskeméttõl elég távol élek és ahová én tartozom kórház ügyileg, ott ha nem jó a 16 hetes AFP érték, akkor egybõl küldenek Kecskemétre genetikai ultrahangra. 2010-ben voltam kismama, akkor jártam Kecskeméten és egészen pontosan úgy nézett ki a dolog, hogy konkrétan megszabják, hogy hány kísérõvel mész egyáltalán be az épületbe, ultrahangra is csak 1 kísérõ mehet be (anyukám jött be velem), viszont a monitor és az ágy elhelyezkedése úgy volt, hogy én konkrétan abszolút, de semmit nem láttam a kisfiamból, csak anyukám. Tök gyorsan végigmentek az egészen, szóval szerintem anyukám sem sokat látott belõle. Én kérdeztem még meg, hogy vajon a nemét látni lehetett-e, arra csak gyorsan annyit válaszolt az orvos, hogy úgy látta, hogy fiú, az is lett. Szóval ha azóta nem változtak a dolgok, akkor nem fogod látni a babádat.:( Max. az az 1 kísérõ, akit magaddal viszel. De neki sem fogják megmutogatni, hogy ez vagy az micsoda, csak látja, hogy éppen mit csinál a monitoron az orvos. Vagy csak én fogtam ki akkor valami fura ultrahangost, nem tudom. De nekem ezek voltak Kecskeméten a tapasztalataim.:(
A kérdező hozzászólása: Köszi hogy írtatok. Remélem hogy meg fogják mutatni. Hát igen tényleg tahó....
nem babamozi? hát jó nagy tahó aki ilyet mond...
Igen nyugodtan szólj, hogy mutassák meg.
A kérdező hozzászólása: Hát remélem hogy igazad van második. De én már olyat is hallottam, hogy azt mondták hogy nem mutatják meg mert ez nem babamozi....
A kérdező hozzászólása: Hát igen pont ez az hogy nem Kecskeméten....most volt az egyik barátnõm és neki sem mutatták meg...meg egy másik csajnak sem...és õk mind2-en Kecskeméten voltak. Szerinted ha szólok hogy mutassák meg, akkor megmutatják..???
Én Szegeden voltam, ott külön monitoron lehet nézni az egész vizsgálatot, mindent mutatnak. De ahol nem volt ilyen, ott is odafordította az orvos a monitort, hogy megnézzem. Nem tudom megteheti-e, szerintem orvosfüggõ. De ha kéred, akkor meg kellene mutatniuk.
Szia, en kmeti vagyok, egy eve szultem es sajnos tenyleg nem mutatjak meg egyszer sem, ez sztk uh, nagyon gyors, mindig csomoan vannak, a fogadott orvosomnal mindig lattam a kisfiamat, kepet is adott, plusz voltunk 4d is, de ott a korhazban sajnos tenyleg eleg futoszalag a dolog, en ott csak akkor lattam mikor mintat vettek a mehlepenybol es ugy allt mellettem a doki hogy arra kellett forditani a monitort, de ez nyilvan mas eset...

A 18-20. hetes ultrahangra vinni kell az AFP eredményt is? És ha nem kapom meg addig?

Legjobb válasz: Mivel AFP-t 16 héten veszik le és 2 hét alatt azért megszokott érkezni szerintem meg kapod. Ha nem kapod meg akkor sem baj, majd késõbb megnézik. 18-20 hetesen így is úgy is genetikai uh-t csinálnak ahol mindent megnéznek, függetlenül attól, hogy az AFP eredményed jó vagy rossz. (Nem szüntették még be az AFP-t, nekem még április körül megcsinálták, de mondták, hogy szeptemberben már nem csinálják meg, mert semmi értelme. Csak kiváncsiságból kérdezem.) 38hkm

Mivel AFP-t 16 héten veszik le és 2 hét alatt azért megszokott érkezni szerintem meg kapod. Ha nem kapod meg akkor sem baj, majd késõbb megnézik. 18-20 hetesen így is úgy is genetikai uh-t csinálnak ahol mindent megnéznek, függetlenül attól, hogy az AFP eredményed jó vagy rossz. (Nem szüntették még be az AFP-t, nekem még április körül megcsinálták, de mondták, hogy szeptemberben már nem csinálják meg, mert semmi értelme. Csak kiváncsiságból kérdezem.) 38hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! az a helyzet, hogy a 17 .héten lesz nekem az AFP vérvétel, vagyis akkor leszek 17+1 napos. Így nem tudom egyenlõre hogy kérjek idõpontot az ultrahangra. Nem szüntették még meg, de én is sok helyen hallom, hogy elég elavult vizsgálat.
Na így aztán meg tuti rossz eredményt fog majd kimutatni, hogy nem pont a 16. héten csinálják, szóval nem is foglalkozz az eredménnyel.
17+1 hetesen már pláne semmi értelme az AFP-nek. Ne ijedj meg ha rossz lesz az eredmény! Úgy tudom pont 16 hetesen kell levenni, napok is számítanak. De egyébként nekem kellett az UH-ra, ezt többször is elmondta az orvos is meg az ultrahangos is mikor bejelentkeztem.
Szia, nekem ott csinálták az afp-t, ahova ultrahangra járok, és azt mondta a doktornõ, hogy telefonon értesítenek, ha valami érték nem jó (integrált tesztet csináltattam), de hál istennek nem hívtak, én hívtam föl, hogy minden ok-e, és olyan rendes volt, hogy átküldte e-mailben, így nekem nem kellett vinnem vissza, mert nála volt. A dokimnak kellett vinni.
Én nem voltam AFP-n, így nem is vittem eredményt a 18 hetes ultrahangra (19. héten voltam), nem kérték tõlem, nem is kérdezték, szóval ezen nem kell aggódnod.
Igen, az AFPnél nagyon fontos, hogy a 16. héten vegyék le, mert ha nem akkor, mindenféle hülyeség fog kijönni. Nekem 1 nappal a 16. hét elõtt vették le és rohangálhattam genetikai tanácsadásra. Egyébként a genetikai uh-n nincs rá szükség, mert ha rossz eredmény jön ki, akkor úgyis genetikai tanácsadáson kell részt venni, ami a Bajcsyban meg a sotén van. Nekem is azt mondta a védõnõ , hogy szeptembertõl kiveszik a protokollból, mert elavult , értelmetlen vizsgálat és csak feleslegesen hozzák a frászt a kismamákra.
Inkább a 20. héten legyen az UH. Jobban látszik a baba. Tudom nehéz kivárni, de sok helyen már ezt kérik. Én magánban oltam a Magzati Diagnosztikai központban és külön kérték az afp-t.
Istenhegyi Géndiagnosztikán voltam, én is csak pár nappal az UH után kaptam volna meg az eredményt, de nem is kérték. Mondta a doki, hogy ha hoztam ránéz, de amúgy nem érdekli, semmit nem jelent az a vizsgálat, ami jelent valamit, azt õ fogja most megnézegetni :)

Meg írnátok 20 hetes ultrahang eredményeiteket? (BPD, HL, FL)

Legjobb válasz: nekem 19+4 (uh.szerint 19+2) hetesen volt uh. csinálva.. BPD:4,77cm;HC:16,9cm;FL:3,22cm A te eredményeid?? 24 hkm :)

nekem 19+4 (uh.szerint 19+2) hetesen volt uh. csinálva.. BPD:4, 77cm;HC:16, 9cm;FL:3, 22cm A te eredményeid?? 24 hkm :)
A kérdező hozzászólása: nekem bpd:52mm fl:32mm hl:30mm
19 hetes eredmények: BPD 46, FL 31. Most 29 hétnél tartunk.Minden rendben van :-) Egészséges babavárást mindenkinek !
Szia! Nálunk 20 hetesen BPD: 52, 5 mm, FL: 34 mm. Nekem olyan nincs az eredményemen, hogy HL. Boldog babavárást! 40 hetes km
19 hetes (19+5) bpd: 46 mm fl: 33 mm Hl nekem sincs, csak ac mg hc, meg becsült súly (300, 5 g)
Szia! 19hetesen: BPD:47mm HC:168mm AC.145mm FEM(ami máshol FL):29mm HL:nincs megadva az a felkarcsont de a tied 20hetesnek megfelel. Nézd meg itt:http: //www.mamanet.hu/kismama/magzat.html Üdv:26hetes km.

Kismamik! Megírnátok az 20. hetes ultrahang eredményeiteket? !

Legjobb válasz: 19 hetesen voltam: bpd:48 mm, ac:134, fl:29, hl:29 mellsõ fali lepény, 3 ér látható köldökzsínornál, Cervix: 28 mm, magzatvíz menny: átlagos, normális áramlás, ritmusos szívmûködés. Nekem ezek voltak a papíron. 38+2 km

19 hetesen voltam: bpd:48 mm, ac:134, fl:29, hl:29 mellsõ fali lepény, 3 ér látható köldökzsínornál, Cervix: 28 mm, magzatvíz menny: átlagos, normális áramlás, ritmusos szívmûködés. Nekem ezek voltak a papíron. 38+2 km
BPD: 48 THQ: 49 FL: 34
19 hetes adatom van: bpd 44, fl 29 mm. (Kb. 300-320 gramm) 40+3 hétre született 3330 gramm, 54 cm, kislány.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
19+2 hetes uh eredmény BPD:44mm OFD:60mm HC:165mm ADI:49mm AD2:44mm AC:147mm FL:29mm
Utolsó vagyok! A súlya 290 g (+- 10%) és kislány. :)

20 hetes ultrahangon milyen értékeket kaptatok a piciről?

Legjobb válasz: Szia!21 hetes adatokat tudok neked mondani...BPD:51mm AC:184mm Fl:37mm Súly:496g. És Ti? Mekkorák vagytok?

Szia!21 hetes adatokat tudok neked mondani...BPD:51mm AC:184mm Fl:37mm Súly:496g. És Ti? Mekkorák vagytok?
20+4hetes adatom van. BPD:52mm Fl:37mm nekem csak ennyi van a babáról, meg persze fekvése és lepény helyzete:-)
19+5 hetes: BDP: 48, 1mm FL: 34, 4mm

Kiskunfélegyházi kismamák! Mikor és kinél kell jelentkezni a 18-20 hetes ultrahangra a kórházba? Mennyi időre rá adnak időpontot?

Legjobb válasz: Szia! Én is Kkfházi vagyok és 21 hetes,de én Szegedre járok nõgyógyászhoz és terhesgondozásra is!Szerintem elõször kérdezd meg a védõnõt,hogy ez itt,hogy is mûködik!Vagy a nõgyógyászod ad rá beutalót vagy a házorvos illetve a védõnõ!Ez a genetikai UH-lenne ugye? Vagy még talán hívd fel a korházat és az UH-ot kérdezd meg kitõl kell beutalót kérned! Kellemes babavárást!

Szia! Én is Kkfházi vagyok és 21 hetes, de én Szegedre járok nõgyógyászhoz és terhesgondozásra is!Szerintem elõször kérdezd meg a védõnõt, hogy ez itt, hogy is mûködik!Vagy a nõgyógyászod ad rá beutalót vagy a házorvos illetve a védõnõ!Ez a genetikai UH-lenne ugye? Vagy még talán hívd fel a korházat és az UH-ot kérdezd meg kitõl kell beutalót kérned! Kellemes babavárást!
A kérdező hozzászólása: Igen, ez a genetikai lenne, köszönöm a választ, megpróbálom akkor telefonon.
Szia. Én elmentem az orvosomhoz tanácsadásra és ott adott beutalót a 20 hetes uh- ra. Az biztos hogy beutaló köteles. Megkérdezhetem ki az orvosod?
A kérdező hozzászólása: Dr. Francia Lászlóhoz járok. Igazából azt nem tudom, hogy ha ad beutalót, akkor utána kell-e az ultrahangra idõpont, vagy a beutalóval a kezemben már mehetek is.
Ém 1 éve szültem akkor még nem kellett idõpontot kérni, de csak szerdai napon végeztek ilyen vizsgálatot.Azóta sok minden változott. Szerintem hívd fel a védõnõt õ talán tájékozottabb.Ha nincs még beutalód akkor amikor mész érte akkor ott megtudod kérdezni. Jó baba várást.
Szia! Én is Félegyházi babós vagyok. Elõször a terhesgondozóba kell menned a védõnõhöz, vérnyomást mér, súlyt, és pisit néz. Ez után kapsz sorszámot, így jutsz be a terhesgondozásra a dokidhoz. Õ ad beutalót. Úgy tudom nem kell idõpontot kérni. A beutalóval lehet menni (elsõ emelet, legbelül van a nõvérpult, ott adod le a kiskönyvet meg a beutalót), utána hívnak be ultrahangra.
Ja és kihagytam, uh minden szerdán van!

Ma délelőtt megyünk a 20 hetes ultrahangra. Mit tegyek, hogy a babócám mucorogjon, mutassa meg fiú-e vagy lány? Tippek?

Legjobb válasz: Nincs rá garancia. Én a babamozi elött ittam cólát, ettem csokit , de a kisfiam úgy aludt h csak na. Aztán kiküldtek sétálni meg lépcsõzni hátha megfordul és láthatjuk az arcát.... persze, hanyatt vágta magát :D 1 hét múlva újra vissza kellett mennünk, na akkor már láttuk- és akkor semmit nem ettem elötte!!!! 35hkm

Nincs rá garancia. Én a babamozi elött ittam cólát, ettem csokit , de a kisfiam úgy aludt h csak na. Aztán kiküldtek sétálni meg lépcsõzni hátha megfordul és láthatjuk az arcát.... persze, hanyatt vágta magát :D 1 hét múlva újra vissza kellett mennünk, na akkor már láttuk- és akkor semmit nem ettem elötte!!!! 35hkm
Nekem azt tanacsoltak a 4d elott, hogy 2 oraval az ultrahang elott mar ne egyek, mert akkor aludni fog a baba. Masfel oraval elotte igyak meg egy nestea teat. Es 1 oraval elotte egy kavet, 15-20 perccel elotte pedig egy csokit:) a felszivodasi idejuk miatt. Nalam bejott:) ) Probald ki!:) 25 hetes kismami
Egy kicsi koffein. :)
Kávé, coca cola, szõlõcukor, csoki..Ezek közül valamelyiket egyél vagy igyál...Ezek általában felpörgetik a babákat!Kb 1 órával indulás elött.Nekem bejött!
Nekem a szõlõcukor vált be fixen (nst-k elõtt).
Én is úgy jártam, mint a 4-es. Ittam kávét, ettem étcsokit, aludt. A következõnél ittam forró csokit, akkor keze-lába beindult, de a fejét a méhlepénybe fúrta, azt, hogy a lába között mi van, szoros lábtartásban titkolta. Szégyenlõs volta a drága. Mostanra már tudjuk, hogy kislány :) Szóval biztosan bevált tipp az nincs... ha aludni akar, aludni fog. :)

20 hetes ultrahang eredményeket hol lehet megnézni?

Legjobb válasz: http://www.durex.com/hu/productRange.asp?intProdCat=347&intM.. http://www.libero.hu/Pages/Pregnant/CalendarDefault.aspx?id=.. A rövidítések és,hogy kb.mekkorának kell lennie.

A kérdező hozzászólása: bpd:45.9 ofd:58.4 hc:162.1 fl:31.6 hl:30 jok ezek?
Szia. Jók a méretek! 1. válaszolónak: a durexesnek mi köze van az ultrahanghoz?
Szija:) Sztem itt mindent megtalálsz még a rövidítések jelentését is! http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8
Az elsõ vagyok bocs rossz linket másoltam be. Ez lett volna: http://www.babaszoba.hu/topics/9month/help

Számítások szerint 20 hetes vagyok, de a mai ultrahangon azt mondta az orvos, hogy a baba méretei alapján csak a 19. hétben vagyok. Valami baj van, vagy nem kell kétségbe esnem?

Legjobb válasz: abszolúlt nincs. Ne aggódj. Képzeld hasonló esetem voln nekem is csak annyi különbséggel, hogy az elején voltam még kb 10 hetes voltam addig folyamatosan voltak problémáim.. és akkor mentem a dokihoz és azt mondta, hogy kisebb a ababa mint egy hete.. nah neee... gondoltam. Aztán kérdeztem, hogy de szívhang van igaz? Mire õ: hát.... hát.. az éppen van. És a beutalóra azt írta, hogy missed ab. Vagyis megkésett abortusz. Másnap mentem hüvelyire...addig tökre szétizgultam magam és kiderült hogy nincs semmi baj, és normálisak a méretek. Aztán épp ma mesélte barátnõm most szült meg 2 hete, hogy az ultrahang tippekre nem szabad adni, mert sokat "csalhatnak" pl. az õ babájára azt mondták hogy 3 kilós.. fél kilót tévedtek... azért ez elég sok.. nem? Szóval szerintem nem kell aggódni. Minden baba más más ütemben fejlõdik. Jó babavárást!

abszolúlt nincs. Ne aggódj. Képzeld hasonló esetem voln nekem is csak annyi különbséggel, hogy az elején voltam még kb 10 hetes voltam addig folyamatosan voltak problémáim.. és akkor mentem a dokihoz és azt mondta, hogy kisebb a ababa mint egy hete.. nah neee... gondoltam. Aztán kérdeztem, hogy de szívhang van igaz? Mire õ: hát.... hát.. az éppen van. És a beutalóra azt írta, hogy missed ab. Vagyis megkésett abortusz. Másnap mentem hüvelyire...addig tökre szétizgultam magam és kiderült hogy nincs semmi baj, és normálisak a méretek. Aztán épp ma mesélte barátnõm most szült meg 2 hete, hogy az ultrahang tippekre nem szabad adni, mert sokat "csalhatnak" pl. az õ babájára azt mondták hogy 3 kilós.. fél kilót tévedtek... azért ez elég sok.. nem? Szóval szerintem nem kell aggódni. Minden baba más más ütemben fejlõdik. Jó babavárást!
Szia! Ne aggódj!Nálam is ez a helyzet. A genetikai uh-n azt mondták, hogy a menses szerint 19+2 napos vagyok, míg a méretek alapján 18+4 napos vagyok... a doki azt mondta semmi gond akkor 18+4 napos vagyok, hiszen egy hét eltérés a fogamzás "eltérése miatt" miatt van, egy héttel késõbb estem teherbe.Most voltam 4D-n, ott is azt mondták, hogy 24+2 napos voltam a mensi szerint, de az adatok 23+4, 6 naposak voltak. De ott is azt mondta a hölgy, hogy 1 hét nem számít. Csak nagy durva eltéréseknek nem szabad lenni. Jó babavárást! 25 hetes kismama
szia mi is le vagyunk maradva egy hétel igaz még az elején vagyunk 11hetesek de azt mondták nem baj a lényeg hogy nõl aztán majd behozza ha nem akkor nem akkor fogant mikor számolva van hanem amikor õ akart na de a lényeg hogy meg van nem ?:) ne aggódj ha van valami bj azt ugyis mondják a dokik jó baba várást

Elvileg, ha az utolsó meszimtől nézem, akkor 20 hetes vagyok. A dokim szerint (az ultrahang alapján) viszont csak most lett lettem 18 hetes. Most hány hetes terhes vagyok? Mindenki mást mond.

Ezt még 14 hetesen állapították meg, hogy 12 hetes a magzat. De már nem csak én érzem a babát, hanem akkorát rúg, hogy bárki aki a hasmra teszi a kezét. Nem hiszem, hogy 18 hetesen ez lehetséges lenne. Õ az els? babucim. Viszont mindenki ugy számol, hogy 18 hetes vagyok. Kicsit aggódok, hogy még se jól számolnak és az afp-t még se 16 hetesen hanem 18 hetesn vették le. Csak most fogom megtudni az eredményét. Kíváncsi lennék a véleményetekre.

Legjobb válasz: Utolsó mensi szerint nekem 26 hetesnek kéne lennem, de már az elejétõl kezdve 2 hetes csúszásban vagyunk. Az Uh a mérvadó. Szóval, ha aszerint 18 hetes vagy, akkor 18 hetes vagy. És lehet 18 hetes babó mocorgását is kézzel érezni, látni.

Utolsó mensi szerint nekem 26 hetesnek kéne lennem, de már az elejétõl kezdve 2 hetes csúszásban vagyunk. Az Uh a mérvadó. Szóval, ha aszerint 18 hetes vagy, akkor 18 hetes vagy. És lehet 18 hetes babó mocorgását is kézzel érezni, látni.
Szia! Igazság szerint, az orvosok se tudják napra pontosan megmondani. Csak gondolj bele abba, hogy egy 40. hétre született egészséges baba lehet 2500 g, és lehet 4000 g is. Azt írod, hogy ha a pocakodra rakják a kezüket akkor már érezni, szerintem akkor elképzelhetõbb, hogy 20 hetes vagy, de ez sem biztos. Az afp-t nekem is késõbb vették le az elsõ kislányomnál, mert el voltam számolva és magas is lett. Azután vettek ismét vért és ellenõrizték az afp-t és elküldtek egy jobb felbontású ultrahangra is, de nem találtak rendellenes dolgot. Az afp egyébként is sokszor olyan adatot mutat, ami nem megfelelõ és mégsincs semmi gond. A lényeg, hogy ne idegeskedj, mert azzal ártasz a legtöbbet a babának. üdv. Csilla ( 2 gyerekes anyuka)
Nekem 18 hetesen nem csak kézzel érezhették, hogy a baba mozog, rugdal, hanem látni is lehetett már a hasamon. Szóval ezen nem múlik semmi. Az AFP meg ha rossz eredményt ad, akkor majd további vizsgálatokat csinálnak, tehát nem kell izgulni miatta. (Sokszor a jó idõben elvégzett AFP vizsgálat is hamis eredményt ad.) Szerintem ezen ne idegesítsd magad! Tök mindegy mennyi idõs vagy, legyél egészséges és örülj a babádnak, õ ugyis akkor születik meg, amikor õ akar.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!