Találatok a következő kifejezésre: 20 hetesen kg (16 db)

Ma reggel kibuktam. Rááltam a mérlegre, s 72 kg vagyok, 20 hetesen, s 60 kg-val kezdtem. Mi lesz így velem?

Nem eszek sokat, ill. többet mint terhesség el?tt, normálisan étkezem. Rengeteg gyümölcsöt, zöldséget eszem. Elevitet szedtem, de már abba hagytam, mert a doki szerint attól csak elhízok. Még csak kívánós sem vagyok, s édességel sem tömöm magam. Hetente egy csoki, vagy szelet süti. Eddig úszógumira s hasra híztam. Mit tegyek hogy ne hízzak ennyit?

Legjobb válasz: 31 hetes kismami vagyok, én a 20.hétig 8 kilót híztam, azóta pedig összesen 2-t, szóval nekem "megállt" a hízás. Szerintem ne parázz ezen. Esetleg próbálj tornázni, ha engedi az orvosod, és jól esik. Vagy nem lehet, hogy vizes vagy amúgy? Minden jót!

Ne idegeskedj ezen! Nálam is volt olyan hónap, hogy 5 kg hiztam, de most a végén 20 kg van rajtam. Én mindig azzal nyugtatom magam, hogy a baba, meg a magzatviz, méhlepény sulyát ha levonom, akkor ugy már nem is olyan sok a tényleges hízás. Szerintem nálad sem lesz több! 40hetes kismami
31 hetes kismami vagyok, én a 20.hétig 8 kilót híztam, azóta pedig összesen 2-t, szóval nekem "megállt" a hízás. Szerintem ne parázz ezen. Esetleg próbálj tornázni, ha engedi az orvosod, és jól esik. Vagy nem lehet, hogy vizes vagy amúgy? Minden jót!
Szerintem se idegeskedj! Most a baba a legfontosabb! A 12 kg tényleg nem olyan vészes. Van aki 25-30 kg-t hízik a terhesség alatt és szülés után lemegy.
Szia! Ezek a számok önmgukban semmit nem jelentenek. Befolyásoló tényezõk a genetika, a testmagasság, a csontvastagság, stb. Nekem is mondta a védõnõm, hogy sok a 12 kg - én is kb. ennyit híztam a 20. hétig (20-23 hetesen voltam ennyi pluszban). Aztán az orvosom megnyugtatott, hogy aki magas, vékony, eleve többet szedhet fel. (180 cm vagyok és 68 kg-rõl indultam, vékony csontú vagyok.) Ha nincs magas vérnyomásod, nem magas a vércukrod és nem vizesedsz, nincs semmi baj, ne aggódj!!!!! Én most 37 hetes vagyok és 19 plusz van ratam (nem látszik ennyi - mindenki ezt állítja), de engem csak azért zavar néha picit, mert szeretném a régi ruháimat a szülés után hordani. Anyukám velem is, öcsémmel is több, mint 20 kg-t hízott, de leadta nagyon hamar, egyszerûen a szoptatás alatt, pedig nem fogyózott. Terhesség / szoptatás alatt nem is szabad fogyózni, csak figyelj a helyes táplálkozásra, s ne aggódj a kilók miatt, a természet szabályoz szépen mindent. S tényleg gondolj arra, hogy önmagában egy szám nem sokat mond.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, cseppet megnyugodtam, lesz ami lesz, majd csak lemegy valahogy utánna.
Egyáltalán nem biztos, hogy arányosan ennyit fogsz hízni a terhesség második felében is. Én a 33. hétben vagyok, eddig jött fel kb 13 kg, vagy 14, de én nem tartom soknak és mások sem, mert nõtt ugyan a fenekem is és a combom is, illetve én is sokat párnásodtam (ahogyan te is), de eredetileg meg 63 kg voltam 178 centihez, kifejezetten vékony voltam és eloszlik rajtam ez a súly. A párommal a felszedett kilókat viccesen szoptatópárnáknak hívjuk. Mindegy, szülés után biztosan nem lesz olyan vicces a dolog, amikor megnézem, hogy pocak nélkül mekkora vagyok, de nem tudok mit tenni, mert nem eszem sokat, nem eszek sok szénhidrátot és nem is nassolok sokat, mégis gömbölyödök. Szerintem ez tényleg genetika. Egyébként nem vizesedem (eddig egyszer fordult elõ vizesedés és egy napig tartott, de ennek inkább ahhoz volt köze, hogy 24 órát utaztam autóban folyamatosan), a cukrom rendben van, a vérnyomásom még mindig alacsony és jól is érzem magam. Nekem egyébként a 20. hétig kb tíz kiló jött fel és azóta csak 3-4. Már nincs túl sok hátra és egyre nehezebben táplálkozom (nyomja a baba a gyomromat, így alig tudok enni, ha mégis, akkor gyakran hányok), szóval én már nem aggódom a kilók miatt. Várj pár hetet, nézd meg hogy alakulsz, de ne ess kétségbe. Mindenesetre én vitaminpárti vagyok, én nem mernék leállni a terhesvitaminnal, mert esélyem sincs annyira odafigyelni a táplálkozásomra, hogy mindenbõl bevigyem a megfelelõ mennyiséget. Te döntésed, de én a helyedben inkább váltanék, nem hagynám abba teljesen. Egyébként sincs bizonyítható összefüggés a vitaminszedés és a súlynövekedés, óriásbaba között, az egésznek kb annyi tudományos alapja van, mint a hegyes pocak-kerek pocak és fiú-lány összefüggésnek...
Ne aggódj ennyire, az a lényeg, hogy a babáddal minden rendben van és mindene meglegyen, még igy terhesen is olyan a súlyod, amit sokat megirigyelnének!!
Semmit nem tudsz tenni. Fogyózni nem fogyózhatsz, még szülés után sem, ha szoptatsz. Azt jól tetted, hogy nem szeded az Elevitet, mert csak arra jó, hogy hízzál, meg a baba is nagy legyen. Ha tényleg nem eszel édességet, de sok gyümit, és zöldséget igen, akkor valszeg genetikai okai vannak a hízásnak. De egyébként az a 12 kg nem is vészes, szóval szerintem ezen ne idegeld magad. Annyit nem ér az egész.
A kérdező hozzászólása: Ez így szépen fokozatosan jött fel. Nem hiszem hogy vizesednék, nem dagad a lábam, s reggel fel is kaptam egy régi nadrágom, fel jön rám simán, csak begomolni képtelenség. Cukros nem hiszem hogy lennék, jól vagyok, bár annak azt sem tudom mik a tünetei. Dokit kérdeztem, cukorterhelésre majd 28 hetesen küld. Két oldalamra híztam meg nagyon, olyan úszógumim lett, hogy csak na.Elég bénán festek, Formás lábak, kis fenék, s utánna egy nagy ugrás, mint egy töltött káposzta. Még a melleim sem nõttek, hogy azt mondanám oda ment egy egy kiló.
Szia!Én 65kgról kezdtem és akkor voltam 8hetes, most 75kg vagyok és 35 hetes, nekem a védõnõm azt mondta hogy mozogjak sokat, séta meg ilyenek!Amúgy ne izgulj mert nem tudsz mit tenni ellene, majd leadod szülés után, boldog babavárást!
Én ma vagyok pont 30 hetes és 76 kg ruhástól cipõstõl!Nekem is soknak tûnik, de nem tudok mit tenni ellene!Remélem majd szülés után lemegy, rájöttem, hogy ezen most nem tudok változtatni.Bele kell törõdnöm!

20 hetes ikerterhes vagyok, de még csak 4, 5 kg-ot híztam, ez nem kevés szerintetek?

Legjobb válasz: Nem kevés, és örülj neki, hogy ilyen szerencsés alkat vagy.:) Én 20.héten egy babával már 6 kg-nál jártam (meg aztán feljött még 14..). A 2 baba súlya kb. 600g, plusz a magzatvíz, méh súlya.. Talán összesen ez így 800g lehet, így hát 4,5 kg egyáltalán nem kevés.

Nem kevés, és örülj neki, hogy ilyen szerencsés alkat vagy.:) Én 20.héten egy babával már 6 kg-nál jártam (meg aztán feljött még 14..). A 2 baba súlya kb. 600g, plusz a magzatvíz, méh súlya.. Talán összesen ez így 800g lehet, így hát 4, 5 kg egyáltalán nem kevés.
szia! nem kevés, b.nõm ikrekkel 6 kiló plusszal ment szülni, mindkét baba közel három kilóval született. Én most 27 hetes vagyok, igaz egy babával, 55 kg-ról indultam, és most vagyok 59 kg, tehát négy kilót híztam. igaz, nem nassolok, nem eszem felelõtlenül, amit nem is tehetek, mert terhességi diabetesz végett szigorú diétán vagyok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, így legalább magnyugodtam.Boldog babázást és babavárást :)
Az én 2 babám 5800 g volt és összesen 7 kg híztam, pedig a 39+6 napon császároztak.
A kérdező hozzászólása: Akkor te sem híztál sokat, így már nem fogok aggódni emiatt. Köszi a választ!Szép napot!

20 hetes vagyok, és hiztam az elmult két hétben 4 kg-ot, összesen 8-at. Ez normális?

Legjobb válasz: Én most vagyok 21 hetes és azóta híztam 12 kg ot! szerintem az ugyis lefog menni

Én most vagyok 21 hetes és azóta híztam 12 kg ot! szerintem az ugyis lefog menni
Szia! Én mind a két terhességem alatt kb. 24 kg-ot híztam. Persze nem ez a követendõ példa, még mielõtt megszólnának. De! Ez nagyon is alkat kérdése. Hiába ettem én odafigyelve, akkor is ez lett a végeredmény. Nem vagyunk egyformák. A 3. babával is a 26. héten szintén 12 kg- nál tartok, mint az elõzõ kettõvel. Pedig most nem nagyon nézem mit eszem. Persze nem krémest kell enni reggelire, de ne idegesítsd magad ezen, ha az eredményeid rendben vannak (fõleg a cukor)! 26 hetes
Én a 20.hétig híztam 8 kilót. Aztán megállt a hízás, most vagyok a 32.héten, és összvissz +10 kilónál tartok. Mindenkinél máshogy van. Az a lényeg, hogy érezd jól magadat a bõrödben!
Inkàbb kérdezd az orvosodat. Tudtommal a terhesség alatt a 10 kilo plussz egészséges. Van aki nem hizik hanem fogy.Én is 20 hetes vagyok, és mostanàig 6 kg-ot szedtem fel. Lehet egy darabig nem fogunk màr hizni csak a vége felé. De az is lehet hogy még feljön néhàny kilo. Ha a babàdnak nincs baja akkor ne aggodj. De szerintem a 10 kilot én is tulfogom lépni, nem hinnöm hogy baj lesz, max szülés utàn több lesz egy picit a felesleg.
Szia!Meg kellene nézni az étrended! Az egészséges kismamának napi 300-400 kalóriával van többre szüksége, mint a nem várandósnak. A sós, lisztes vackokat felejtds el a babád és a magad érdekében!Minõségi ételeket fogyassz/pl.fõzelék ne rántással, hanem habarással készítsd, és még félig ropogós legyen a zöldség, akkor talán marad benne vitamin-ásványi anyag, és nem fõzöd ki belõle, ja és habarabb is van kész/. Kérdezd meg a dokid szabad-e tornáznod kismama tornát!Nagyon fontos.Én 24 hetes vagyok, és 3 killót híztam eddig.Még nincs késõ!Én szorítok neked!Szia.
Ha nem vizesedsz és nem híztál meg feltünõen, jól érzed magad a bõrödben, akkor semmi gond. Mindenki más alkat, minden terhesség más, ne általáosítsunk és adjuk meg a "helyes" mértéket konkrtét kilókban.
Elvileg normális, fõleg ha nem volt rajtad semmi plusz a terhesség elõtt. Valóban azt szokták mondani, hogy 10-12 kg többlet a megengedett, a szakirodalom szerint viszont a baba+lepény+magzatvíz+köldökzsinór+megnövekedett mirigyek stb. az maga 8-9 kg, tehát aki ennél kevesebbet hízik a terhesség alatt, az valójában fogy, ami a babára nézve nem túl egészséges.
Ha pl. elõtte nem híztál, teljesen normális. A könyvek azt írják, hogy a 20. héttõl heti fél kg-os hízás is elképzelhetõ.
Szia! Én hétfõn voltam dokinál. Most vagyok 22 hetes terhes. Az utolsó 4 hétben hiztam 3 és fél kg-ot, 5 hónap alatt 5 kg-ot összesen, és a doki azt mondta, hogy diétázzam! :(


20 hetesen 3 kg hízás sok?

Legjobb válasz: Na most sokat irigyek lesznek rád. Én 20 hetesen 8kg plussznál jártam, szerintem jó és nagyon irigy vagyok.b:))

Na most sokat irigyek lesznek rád. Én 20 hetesen 8kg plussznál jártam, szerintem jó és nagyon irigy vagyok.b:) )
A masodik vagyok! Szoval, en terhessegemet megelozoen hiztam 18kg-ot, egy gyogyszer miatt, amit szednem kellett. Mikor teherbe estem, abba hagyhattam, de ekkor 77kg voltam mar (160cm vagyok) es az orvosom es a vedonom tancsara, h ne legyen terhessegi diabetesz es egyeb szovodmenyek a sok hizas miatt, hasonloan eszem, mint azok a kismamik, akiknek figyelniuk kell a cukrukra, csak lightosabban persze. Tehat: nem eszem feher kenyeret es semmi ilyen pekarut, csak rozs ill. teljes kiorlesut, es azt is csak reggelire 2 vekony szelet (az elore csomagolt fajta) ra sonka, pari, ubi, paprika, ilyenek. Nem eszem tesztat, rizst, krumplit, hanem ebedre feher husit, vagy akar sovany disznot, friss salataval (ezt a tescoba veszem, az az elore csomagolt mix, egy hetig elall es nem kell vele pepecselni) de csak kis oliva olajjal mas semmi. Vagy fozeleket ebedelek hussal, tojassal, zoldseglevest, minden szezonalis zoldsegbol nagyon finom! Nem rantom, habarom, hanem kis kemenyitovel suritek. Delutan gyumi, amit csak megkivanok, pukkadasig! Vacsi virsli, kenyer nelkul, parival, vagy rantotta ugyanigy, vagy az ebedem maradeka. Semmi cukor, suti, fagyi, ill. diabetikusat lehet, de az draga, ezert meggonodlom mindig :) De van itthon light fagyi, mert azert van, amit muszaj! :)
Én dec.-ben abbahagytam a cigit, feljött 5 kg; februárban teherbe estem, azóta feljött 8 kg...akkor én mit szóljak ;((
jo nektek én 20 hetes vagyok és5 kg hiztam
Hát én 20hets koromig semmit nemhíztam, pedig hízékony vagyok-nem kívántam úgy a kaját, na de onnatól, most 16kilonál járok-37hétben szval azért vigyázz vele , mert ha megjön az étvágy észre sem veszed , hogy arkódik rám.nekem is azt mondják szinte észer sem veszik.Mondják látszik kicsit demikor megmondommennyit híztam nem hiszik el.De sztem ez már nagyon sok-szerintem..mondjuk a védõnõm szerint nem, meg nagyon vizes is vagyok az is sokat dob rajta...
Én most kezdtem meg a 19. hetemet, én eddig 1, 5 kilót híztam. De csak azért mert az elején lefogytam 5kg-t kb. Úgyhogy szerintem a 3 kiló nem sok, a védõnõm azt mondaná hogy tökéletes.:)
Elsõ válaszoló: Csajok le a kalappal!! :) Hogy csináljátok????? A 2. válaszoló írna nekem hogy miket eszik??? Köszönöm
Én is kb ennyinél (2, 5 kg) jártam 20 hetesen, pedig vékonyan voltam. Mindenki mondta, h milyen csini vagyok! Szerintem legyél büszke magadra!
Egyáltalán nem sok. Pont jó.
Szerintem szuper!! En 28 hetesen tartok 4-nel, de nekem dietam van, mert pufi vagyok, 77-rol indultam.
Menj mar ! Hogy a fenebe lenne sok...! Szerencses vagy !!! En a 25-ik heten jarok es 12 kg hiztam. Azt mondjak nem latszik, de en azert erzem... az igazsaghoz viszont hozza tartozik, hogy 49 kg-rol indultam, (168 cm) ugyhogy eleg vekony voltam. Biztos vagyok benne hogy elerem a 20 kg a terhesseg vegere, de nagyon remelem majd sikerul visszafogynom ! Ugyhogy, szerintem aggodalomra semmi ok !!!
Nagyon jó az a 3 kiló szerintem. Megkérdezhetem hány kilóval indultál? Én csütörtökön már 21 hetes leszek. 174 centi vagyok és 55 kilóról indultam, most pedig 63 vagyok. :) Sose voltam ennyi, de eszek rengeteget, meg persze a babucink is növekszik. Derekam még mindig szép vékony, de ha pár hét múlva el is tûnik szülés után majd visszajön. :)
én 20 hetes vagyok és eddig 5 kg-ot híztam, de egyáltalán semmi nem látszik, mármint a babapocin kívül :) így is csak 57 kg vagyok, úgyhogy nem aggódok :) szerintem a 3 kg egyáltalán nem sok!!!
Egy orvos mondta, hogy nem szabad általánosítani, hogy kinek hány kiló, mivel más testalkatról, más súlyról indulunk. Ha valaki normál testalkatú, tehát se nem túl vékony, sem nincsen elhízva, akkor a kiinduló súlyának 15-18%-át "szedheti" fel nyugodtan a terhesség végére.
Én 23 hetesen jártam 3 kilónál, átlagosan karcsú alkatról indultam.Mindent eszek azóta is és elötte is.Rengeteg csokit is (azt elötte nem kívántam), no meg lételemem lett a kakaó, napi 1 liter minimum.11 kiló jött fel és már túlhordom.Nem sok a 3 kiló és tényleg egyél azt amit megkívánsz.Nõvérem 18 kilót szedett fel, de hamar leadta mindet.Õ 20 hetesen 7 kilónál tartott.
Mindenki hiúsági kérdést csinál és versenyt a súlyból?!?! Én 13 plusszal vagyok a 32-dik héten. Állítólag nem látszik semmi belõle! Leírva 13!!!! Borzasztó!:) )) De ilyen jól még nem éreztem magam állapotos létem alatt! Szerintem ez a lényeges elsõként! Persze nem kell szétfolyni a 9 hónap alatt! De hogyan mondhatná meg egyik kismama a másikról egy számítógépes kérdés alapján, hogy éppen neki mennyi az ideális súly? A súlyát kórosan favorizáló kismama is szült már beteg gyermeket! Nem biztos, hogy a saláta salátával annyira tuti dolog! Mindíg vékony lány voltam és rosszul élem meg a hízást, de ha csoki kell, akkor megeszem! Na ez lehet, hogy egyesek szemében fõben járó bûn!!! Én jól érzem magam! Te is ezt tartsd szem elõtt! A baba egészsége mindennél fontosabb!!! Boldog babavárást! 32 hetes kismami
En az vagyok, aki leirta, mit eszik! Teljesen igaza van az elottem szolonak :) En most 81 kilo vagyok, es imadom minden percet a terhessegemnek :) Megusztuk a diabeteszt a dietaval, megeri csinalni, mert egeszsegileg fontos, de igy sem vagyok vekony, de nem baj! Majd ha megszultunk, letornazzuk, ki hogy :)
Szerintem ne foglalkozzunk vele hány kilót híztunk.:) A lényeg, hogy mindenki jól érezze magát a bõrébe és hogy a kis Pocaklakó egészséges legyen. Nemigaz?:) Ha nagyon sokat hízik valaki azt úgyis figyelmezteti a doki szerintem. És amint kibújik a pocaklakó visszanyerheti mindenki az alakját egy kis tornával. Ha meg valaki így nem tetszik magának várandósan, hát van ilyen, de akkor is fel a fejjel, ez csak egy átmeneti állapot! Boldog babavárást mindenkinek és ne foglalkozzatok a kilókkal, amíg a doki nem mond semmit!;)
Jó! Én is így álltam 20 hetesen, aztán meg is állt a hízás. Most a 29. hétben vagyok és még mindig csak 5kg plusz van rajtam.
Szerintem pont jó. Az elsõ terhességem alatt gyorsabban rakodtak rám a kg-ok mint most, de ezt nehéz befolyásolni!
Én 59-el kezdtem és most vagyok 63, 5kg.33 hetes
Szerintem ez leginkább adottság kérdése. Én pl 70 kilóval kezdtem a várandósságot(172 cm vagyok), és 77 kilóval mentem szülni, a kórházból 68 kilóval jöttem haza, és míg szoptattam, ez is maradt a súlyom. A sógornõm viszont 22 kilót hízott az elsõ fiánál, és ebbõl 13 még rajta volt mikor a másodikkal várandós lett, és pluszban felugrott rá még 10 kiló. Már 3 éves a kisebbik fia, de még mindig nem tudta ledolgozni, pedig mindenféle tornát/diétát kipróbált már szegény.
Én a kisfiammal a 20. hétig egy grammot sem híztam. Aztán feljött 15 kg.
Én 60 kg-mal kezdtem a terhességet, most 20 hetes vagyok és 64kg, a védõnõ meg csóválta a fejét, hogy hát ez még azért belefér... Ezek szerint sok 4-5 kg a 20. hétig???
háát te amugy se vagy egy tul kövér
szia, en 55 kg-al kezdtem, es most a 29. heten is csak 60kg vagyok! vedono, nogyogyasz szerint ez oksa, a lenyeg h baba rendesen fejlodik :-) Ismeroseim mind az utolso honapban ugrottak meg sulyban. Egyenenkent valtozo ez gondolom, ne aggodj, szerencsesek egyike vagy :-)
Szia! En 48 kg-mal kezdtem, 12 kilot hiztam a terhessegem alatt, szules utan voltam 51, most ujra 48 vagyok pedig nem akartam visszafogyni. :) Ja es 3500 grammal szuletett a fiam, nem tudom hol fert el. :)
55 kg-mal kezdtem, most vagyok 60-61 kg. 23 hetes vagyok. A védõnõt kérdeztem, hogy ez sok? De mondta, hogy ugyan már, ne aggódjak, egyáltalán nem. Ha mozogni szeretnék, van kismamatorna. Vagy minden nap egy kiadós séta. Meg persze este késõn már ne nagyon eszegessek, legfeljebb olyankor már rágcsáljak zöldséget. De mindenkinél másként jönnek-mennek a kilók.
Elsõ Baba terhesség elején 62kg a végén 78 és nem ettem rengeteget, sõt vigyázznom kellett terhességi cukorbetegség miatt. Alkatfüggõ ki mennyit hízik!!
en 55 kg val kezdtem a tehesseget es most vagyok a36.heten 62 kg!elso baba!puszi
én nem hogy hízok még fogyok..mióta teherbe estem leadtam vagy 7 kgot és nem vagyok sovány..sõt...de ez azért lehet mert bár nem hányok nem birok enni szinte semmit mindentõl a falnak megyek.. :-)

20-25 kg fogyás után 12 hetes kőkemény diétával betudnék tölteni?

Edzés el?tt : Pump "N" Go , Hot Blood , swole fx Edzés után : tejsavó protein, BCAA ,L-Glutamin

Legjobb válasz: Hová akarsz betölteni? versenyre szoktak utolsó napon betölteni (magas ch-val), de ha az nincs akkor nem kell diéta után magas ch betöltés. Szépen fokozatosan kell visszaemelni a ch-t, mert különben zsírosodás lesz! Vagy nem ez a kérdés? Amiket írtál azok is mehetnek, de mi a cél? További diéta vagy már tömegelés? Nem világos.

Hová akarsz betölteni? versenyre szoktak utolsó napon betölteni (magas ch-val), de ha az nincs akkor nem kell diéta után magas ch betöltés. Szépen fokozatosan kell visszaemelni a ch-t, mert különben zsírosodás lesz! Vagy nem ez a kérdés? Amiket írtál azok is mehetnek, de mi a cél? További diéta vagy már tömegelés? Nem világos.

Miket tud a 20 hetes babátok? Mennyit eszik, milyen hosszú és hány kg?

Legjobb válasz: Február 8-án született, 3000g, és 50 cm-rel, most 8170 g, 68 cm. Forog hasáról hátára, hátáról hasára, és nyújtózik játékokért, megfogja õket, és persze mindent a szájába töm. Néhány percig egyenesen megül. Rengeteget kacag, ha beszélek hozzá, meg fõleg ha puszilgatom. 3 gyerekes anyu

Február 8-án született, 3000g, és 50 cm-rel, most 8170 g, 68 cm. Forog hasáról hátára, hátáról hasára, és nyújtózik játékokért, megfogja õket, és persze mindent a szájába töm. Néhány percig egyenesen megül. Rengeteget kacag, ha beszélek hozzá, meg fõleg ha puszilgatom. 3 gyerekes anyu
20 hetesen 6210 gramm és 68 cm volt(sz: 3950 grammal és 56 centivel) Csak anyatejet kapott. Fogalama sincs mennyit evett, cicizett ezerrel. Hátról hasra és onnan visszafordult, nevetett, nyúlt a tárgyakért és megfogta azokat, szeretett brummogni. Éjszaka többször felébredt. Ezeket írtam a babakönyvbe, majdnem napra ponotsan egy éve volt 20 hetes:-)))))

Kismamik, mit tegyek? Még csak 20 hetes vagyok, és már 9 kg-ot felszedtem.

85 kg-mal kezdtem a terhességet,és ma rémületemre 94 kg vagyok. Nem is éreztem, nem is látszik, hogy felszedtem a kilókat, s?t a hasam is alig. Nem eszek sokat. Nem fogyasztok édességet, tésztaféléket, süteményeket, kenyeret is inkább csak reggel. Eddig nem voltam kívános. Viszont keveset mozgok. El?bb a rosszullétek és a Na, K hiány okozta elesettség miatt feküdtem, aztán begörcsöltem, és fél? volt, hogy beindul a vetélés. Táppénzen vagyok. Mostmár mozoghatnék óvatosan, csak nem tudom hova. S mivel nincs kivel, nem is tudom magam rávenni, hogy elinduljak itthonról. Egyre depressziósabb leszek.:(

Legjobb válasz: Napi 1 óra séta sokat jelentene! :-)

Napi 1 óra séta sokat jelentene! :-)
Mindenképpen mozognod kellene ahhoz, hogy kordában tartsd a kilókat. Sétálj, végezz házimunkát, ha nem vagy ezektõl tiltva, a lényeg, hogy legyenek napi feladatok, és lehetõleg gyalog járj a közelebbi helyekre, így biztos, hogy kevesebb fog feljönni. Vigasztalásul: Sokszor olvasrtam itt a fórumon, hogy a kismamák az elején híznak többet, az utolsó 1-2 hónapba meg egyáltalán nem, pedig általánosságban fordítva van. Szerintem mindanyian másként vagyunk kódolva, így nem biztos, hogy mégegyszer ennyit felszedsz a végéig. Egyébként ha lesznek napi feladataid, hidd el, nem leszel depis! NAgyon jó kismamának lenni, még az állandó aggódás, kisebb nyûgök ellenére. Inkább próbáld meg élvezni ezt az idõszakot! Minden jót! (30 hetes mami)
Egyél annyit és azt ami jól esik én már rengeteget híztam de nincs semmi bajom így nem érdekel.Mi a fontosabb??A baba egészsége vagy az alakod, a szoptatással és utána lévõ rengeteg mozgással le fogod adni hidd el.
Járj uszodába naponta. Nekem 10 hete nem jött fel egy kiló sem amióta úszok.
Ne aggódj nagyon. Persze nem egészséges, ha túl sokat hízol, de én nem hiszek abban, hogy 12 kg a normális. Mindenki más! Én 59 kg-ról indultam és 78-al mentem szülni. Kb 1év alatt magától lement, fogyókúra nélkül. A séta és az úszás tényleg jó ötlet, nem megerõltetõ. Próbáld ki, én is sokat sétáltam, és legalább kimozdulsz egy kicsit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ma be kellett menjek a munkahelyemre. Mindenki csodálkozott, hogy nem is látszik, hogy kismama vagyok. Nem hitték el a 10 kg-mot. Azt már nem mertem megmondani, mennyi lettem így. Nem értem, hogy történt... Igazatok van, hogy mozgásra van szükségem és felsdatok kellenek. Mint írtam: nehéz elindulnom.Persze tudom, hogy ezt nem teheti meg más helyettem. A babának örülök én is, de még mindig szorongok.

38 hetesen 20 kg hízás nem sok?

59kg-mal kezdtem most vagyok 79 én egy kicsit sokallom,a védõnõ nem sokallja azt mondja majd hipp hopp lemegy.Szerintetek?

Legjobb válasz: Nálam is így volt és még a kg-ok is stimmelnek. Elég sokat vizesedtem a vége felé. Amikor hazajöttem a kórházból 10 kg-mal voltam kevesebb, aztán 1-2 hét alatt lement még 5 (gondolom az is víz volt). A maradékot most dolgozgatom lefelé (7 hónapja szültem).

Nálam is így volt és még a kg-ok is stimmelnek. Elég sokat vizesedtem a vége felé. Amikor hazajöttem a kórházból 10 kg-mal voltam kevesebb, aztán 1-2 hét alatt lement még 5 (gondolom az is víz volt). A maradékot most dolgozgatom lefelé (7 hónapja szültem).
Itt Angliában 10-15 kg ra azt mondják, h annyit kell hìzni. 20 már kicsit sok, de alkat függõ a dolog. Itt nem csinálnak belõle gondot. Inkább akkor vannak kiakadva ha valaki keveset hìzik. Szerintem ezen ne aggódj. Majd lemennek a kilók. Ha meg nem ès zavar, ès ha már a pici nagyobb lesz tornázni is lehet. Èn 2 hèt alatt szülès után ledobtam 10 kilót. Szoptatástól fogytam, de valaki ez alatt is hìzik.
Szerintem nagyon sok.
Én 21 kilót szedtem fel, amibõl 9 rögtön lement szülés után. Még 6 kiló lement kb. fél év alatt, de 6 kiló még mindig itt van, pedig már 3 éve szültem.
25 jott fel, szulessel lement 10 es a maradek 15 stabilan maradt, most 1 eves a fiam. Most kezdtem el tornazni, eddig nem mertem, mert szoptatok, de most mar nem lesz gond belole. Sosem voltam hizekony, akarmit megehettem, de ugy latszik ez nem mukodott terhesseg alatt :)
Nekem a szüléskor volt +20 és baromira nem ment le, sõt még jött a szoptatással 15.
A kérdező hozzászólása: Hát vizesedni nem igazán vizesedek csak a lábfejem egy kicsit, bár nem bánnám ha a víz miatt lenne Ennyi pluszom
Hát jobb lett volna ha kevesebb de már nem tudsz mit csinálni. Ha nagyon vizesedsz akkor tényleg van rá esély hogy hamar lemegy ha nem viz akkor változó van akinek hipp hopp lemegy van akinek pár kg is alig.
nekem azt mondták 9 kg nál többet ne szedjek fel...már 12 kg is soknak számit -franciáéknál-...most tartpl 5, 5 kg-nál 33 hetesen
Elõfordul, én össz 12 kilót híztam, mégis cseszegettek :) , örülj neki, hogy téged nem stresszelnek ezzel, alkatfüggõ.
Nekem +25 kg lett a vége (57-rõl 82-re), de engem folyton cseszegettek (doki, védõnõ), hogy sok, de nem tudtam mit csinálni. 2 hónap alatt magától lement.
Elsõ vagyok. A védõnõ nem szólt a súlyomra semmit, de az orvos rengeteget szidott. A végén már almadiétára ítélt. Azt mondta egész nap 1 kg almát ehetek meg (az kb 5 db... haha). Amúgy nem ettem többet mint terhesség elõtt, de ilyenkor tapadnak a kilók, ha valaki olyan alkat.

Nagy túlsúllyal estem teherbe (20 kg), viszont eddig nem híztam (15 hetes vagyok). Elképzelhetõ, hogy így is marad? Egészségesen táplálkozom, sétálok sokat, 20. hét után torna is tervben van.

Van/volt esetleg valaki hasonló cipõben?

Legjobb válasz: szia! Én is igyekszem sportos és aktív maradni, és a kajára is nagyon odafigyelek. A 20. hétig semmit nem híztam, de utána elkezdtek feljönni a kilók. (Baba súlya, plusz víz, plusz vér, stb..). A hízás java a 2. trimeszterben van. De a 3.-ban is van hízás, csak az már nem akkora mértékû.

szia! Én is igyekszem sportos és aktív maradni, és a kajára is nagyon odafigyelek. A 20. hétig semmit nem híztam, de utána elkezdtek feljönni a kilók. (Baba súlya, plusz víz, plusz vér, stb..). A hízás java a 2. trimeszterben van. De a 3.-ban is van hízás, csak az már nem akkora mértékû.
Szia. Én 29 hetes vagyok, 89 kg-val estem teherbe, 90, 2 kg vagyok. Én ezt nagyon keveslem, de a baba rendesen mozog, az ultrahangok is jók.
Szia, én 90 kilóval estem teherbe, most vagyok 29 hetes, eddig 4 kilót híztam, pedig ugyanúgy eszem, mint eddig. Remélem, a végére sem indul meg túlzottan a súlygyarapodás, bár azt mondják, akkor nõ majd a legnagyobbat a baba és a hasunk is. Azt tûztem ki, hogy max.10 kilót hízhatok szülésig összesen, remélem, még annyi sem lesz.
A kérdező hozzászólása: Szerencsére a mostani védõnõm profi, nem szólt be. :) Megbeszéltük, hogy tartom tovább a diétát és ha majd a doki is úgy gondolja, mehet a torna is a 20. hét után :) Köszönöm Nektek is! Ügyesek vagytok nagyon!
rajtam sokkal több plusz van :D senki nem korbácsozott meg :D bár mondjuk én elötte is sokat sportoltam (6 éven keresztül napi 1-2 ora aerobic vagy spinning), meg nem vagyok egy nagyétkü...mégis az én plusz nem -csak- 20kg. 22. hétben vagyok én még mindig járok spinningelni, meg aquadinamyc orára. eddig még nem hiztam.
szia én több túlsúllyal kezdtem, és én fogytam terhesség alatt eddig nem tudom mikor fog fordulni a picur szépen növekszik és minden rendben vele :) 22 hkm
Én kb ugyanígy vagyok mint te kedves kérdezõ :) bár még csak most tudtam meg, hogy babám lesz (2.) A sok séta sokat segít, elsõ babámnál összesen 6kg-ot híztam így, betartva, amit te is leírtál. Bocs az offért, de elõre félek, hogy a védõnõ mit fog szólni a súlyomhoz, téged nem "korbácsozott" meg érte :) ??
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nektek! Akkor a jó példátok lebeg a szemem elõtt :) Sajnos nekem az elsõ terhességem és a szoptatási idõszak is a folyamatos vizesedésrõl és hízásról szólt (terhességem elõtti állapothoz képest áprilisban +32 kg...), diétával leadtam fél év alatt 12 kilót, utána érkezett a második Babácska :) Remélem most Vele másképp lesz :) Továbbra is ezt a szénhidrátra odafigyelõs-beosztós diétát tartom, remélem így minimálisra csökken a hízás.
Szerintem igen, én 15kg plusszal estem teherbe és összesen 3 kg-ot híztam, de én az elsõ 20 hétben, 20.héttõl egy dekát sem híztam a szülésig, és 3240g-mal született a kislányom.
Ha odafigyelsz az étkezésre nem lesz gond! :)
Szia! Én is túlsúllyal estem teherbe.Tök jól tartottam a súlyom összesen 8 kilót híztam egész terhesség alatt, 72-rõl kezdetem és 80-al mentem szülni.Ez le is ment 2 hét alatt
Én sem híztam ... a 20. hét környékéig, onnan kezdtem el. :) Védõnõ mondta nekem, h akkor indul be a hízás. Persze nem mindenkinél. Lehet megúszod, majd kiderül. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!