Találatok a következő kifejezésre: 20 hetesen ha (117 db)

Nem korai még 20 hetesen, ha tüsszentéskor elcseppen a vizeletem? Mit lehet tenni ellene?

Legjobb válasz: Szerintem abszolút nem korai.Ez még a nem állapotos nõknél is elõfordulhat,te pedig már a 20. hétben vagy....

Szerintem abszolút nem korai.Ez még a nem állapotos nõknél is elõfordulhat, te pedig már a 20. hétben vagy....
Szia! Szerintem próbáld meg az intim tornát elsajátítani, ugyanis ez a szülésnél és utána is jó szolgálatot tehet. Remélem tudtam segíteni. Boldog babavárást!
Nekem már a 6. héten is elõfordult.:-( Remélem ha meglesz a baba rendezõdni fog.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Az intim tornát most kezdtem el tanulgatni, nem szeretnék késõbb még nagyobb gondot.Meg kell ezt említeni a védõnõnek vagy az orvosnak?
Szia! Érdekes mert ebben az idõben nekem is elõfordult ugy a 20.-ik és a 28.-ik hét között talán. Már én is aggódtam, de mostanában meg semmi. Pedig allergiás vagyok ugyhogy van amikor rendes tüsszögõ roham kap el. Most vagyok 34 hetes de egy csepp sincs sosem. Pedig nem tettem semmit. Valamiért elmult.

Üdv.20 hetesen ha 2-szer kisfiút láttak az uh-on, lehet még kislány?

20 hetes terhes vagyok, és ma voltam a genetikai uh-on, és másodszor is kisfiút láttak. Konkrétan én is láttam a kukiját. Ezek után már ne vágyakozzak kislányra, igaz? Nagyon nehezen tudom elfogadni, hogy a kisfiamnak nem lesz hugicája /37 éves vagyok/. Volt valaki, akinek kisfiút láttak az ultrahangon és kislány lett? Látták a fütyit is?

Legjobb válasz: Hát ha már megvan a kukac, akkor az valószínû nem tûnik el. Mert ha kislányt mondanak, abból lehet esetleg kisfiú, vagy azért mert még fiatal és késõbb lesz jobban látható a különbség, mert ugye jó ideig egyformák a nemi szervek, vagy esetleg ha a lábai közé elrejti a szerszámkát, de ha már biztosra látják, a kukacot, és ha tényleg nem köldökzsinór (amit azért gondolom az orvos nem néz félre) akkor az már fütyis. Sajnálom ha kislányt jobban szerettél volna, de biztos örülni foga a kisfiad az öcsinek is. Vele talán jobban el is tud majd játszani késõbb. Lesz még egy csodás kisfiad, pont mint az elsõ. Hidd el fogsz te ennek még nagyon örülni. Késõbb lesz két gyönyörû nagy fiad, akik imádnak majd hazamenni az anyu fõztjéért :) Nagyon boldog babavárást neked!

Hát ha már megvan a kukac, akkor az valószínû nem tûnik el. Mert ha kislányt mondanak, abból lehet esetleg kisfiú, vagy azért mert még fiatal és késõbb lesz jobban látható a különbség, mert ugye jó ideig egyformák a nemi szervek, vagy esetleg ha a lábai közé elrejti a szerszámkát, de ha már biztosra látják, a kukacot, és ha tényleg nem köldökzsinór (amit azért gondolom az orvos nem néz félre) akkor az már fütyis. Sajnálom ha kislányt jobban szerettél volna, de biztos örülni foga a kisfiad az öcsinek is. Vele talán jobban el is tud majd játszani késõbb. Lesz még egy csodás kisfiad, pont mint az elsõ. Hidd el fogsz te ennek még nagyon örülni. Késõbb lesz két gyönyörû nagy fiad, akik imádnak majd hazamenni az anyu fõztjéért :) Nagyon boldog babavárást neked!
hát ha már a fütyiét is láttad akkor sztem kisfiu marad:) ha csak nem a köldökzsinórja volt.....:)
Ha még te is felismerted, hogy kukaca van akkor az bizony kisfiú!

Hova mennétek nyaralni 19-20 hetesen, ha a pénz nem akadály?

Legjobb válasz: ahol lehet búvárkodni:)csak pipával, az olyan jó:)valami szép kis szigetre.Vagy olaszba:)

ahol lehet búvárkodni:) csak pipával, az olyan jó:) valami szép kis szigetre.Vagy olaszba:)
A kérdező hozzászólása: Az út amit kinéztünk 7100 eur 2 hétre félpanzióval egy új 5 csillagos szállodában, egy felsõbb kategóriáju suite. Ez kedvezményes, bevezetõ ár. De olcsóbban is el lehet jutni. Vannak 3, 4 csillagos szállodák és persze a legolcsóbbak az önellátásos apartmanok.
ja Seychelle szigetekre gondoltam...:)
meg lehet kérdezni mennyi kb egy ilyen nyaralás 2 fõre?én is elmennék oda férjemmel...:)
A kérdező hozzászólása: Seychelle szigeteket csak ajánlani tudom! Tavaly is ott voltunk nyaralni és hát totál szerelmes vagyok a helybe! Lélegzetelállitó környezet, gyönyörû strandok, jó kaja... egy kicsit azért vérzik a szivem, dehát most nem én vagyok az elsõ.
A kérdező hozzászólása: Hmmm. Szardinia jó ötlet! Utánanézek. Köszi
Szardínia gyönyörû hely, ott voltunk nászúton. Biztosan visszamegyünk még:) )
Szintén Seychelles! Nagy álmom, irigyellek. De mondjuk ilyen utat nem mernék terhesen bevállalni. Sõt sajna én mindig veszélyeztetett vagyok, úgy hogy maradunk a Maradnál. :-)
A kérdező hozzászólása: Kedves 2. válaszoló! Mi májusban megyünk és azért kezdek most keresgélni, mert a jó helyeket elõre le szokták foglalni sajna...
A kérdező hozzászólása: A tengerpartnak közelben kell lennie az tuti! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a tippeket! Seyhelles szigeteket terveztük férjemmel, de a doki nem ajánlja a hosszú repülõutat. 3 órás repülõ útnál nem kéne hosszabbat bevállalnom.
3 Sechelly szigetek , 1 Dubai , 2 Las Vegas ez az örök sorrend nálam:)
13:43 vagyok. amúgy Peru és Brazília a régi álmom.
Tengerpartra. A sós levegõ nagyon jót tesz.
Valami kellemes wellness helyre, ahol kikapcsolódhatok, pihenhetek, kismama masszázs van. Fõleg belföld, de jó lenne, ha egyszer már eljutnánk külföldre is...
Ha a pénz nem számítana, akkor még nem tervezgetném a nyaralást (azért szoktam ilyenkor, mert a fapadosok jóval olcsóbbak, ha idõben veszed), hanem megvárnám, hogy júliusban épp hová szottyan kedvem elutazni. Meg aztán ha nyáron leszel 20 hetes, akkor a napokban eshettél teherbe. Várd meg, hogy viseled majd, mihez lesz inkább kedved, tudsz-e városokban talpalni, vagy inkább a tengerparton heverésznél stb..
Hogyha 3 órás repülõút a maximum akkor én Spanyolországot ajánlom :) . Esetleg Egyiptom / Tunézia


Más pocakosa is "szereti" a húgyhólyagot piszkálni? 20 hetes vagyok, és néha már most nagyon kellemetlen, pláne ha még pisilnem is kell, és elkezdi böködni.

Van amikor alig tudom visszatartani ilyenkor a pisit. Komolyan gondolkodom,hogy szerzek valami nagyobb méret? betétet, mert múltkor olyan helyen kezd?dött ahol nem tudtam wc-re menni, és majdnem bepisiltem:)) Más babája is szereti piszkálni? Ugye majd elfordul?Mert ha már er?sebben mozog bepisiltet:))))))

Legjobb válasz: Az én kicsikémnek 23 hetes kora óta ez az egyik legnagyobb mókája. Van, hogy 20 percen belül 4-5 alkalommal megyek pisilni. Most már 33 hetes, tehát már súlya is van, úgyhogy sokszor hoz ezzel kellemetlen helyzetbe. Ha tudom, hogy menni kell valahová, akkor kevesebbet iszom és egy vastagabb betétet rakok be, mert elõfordult már szivárgás. Kitartás:D

Az én kicsikémnek 23 hetes kora óta ez az egyik legnagyobb mókája. Van, hogy 20 percen belül 4-5 alkalommal megyek pisilni. Most már 33 hetes, tehát már súlya is van, úgyhogy sokszor hoz ezzel kellemetlen helyzetbe. Ha tudom, hogy menni kell valahová, akkor kevesebbet iszom és egy vastagabb betétet rakok be, mert elõfordult már szivárgás. Kitartás:D
IGEN!!Akkor nem csak nálunk van ez:) ) Ma töltöttük be a 21. hetet. Nemrég kezdõdött a hólyagra csücsülés. Általában reggel fordul elõ, ilyenkor nagyon kell WC-re mennem.Erre szoktam felébredni.Utána visszafekszem, és a kezemmel érezm, hogy egészen lennt van a Pici, mert ott keményebb.Szinte kitapintható.Olyan mintha a bugyimban lenne:) )Ez gondolom teljesen normális.Még néhány hét, és lerúgják majd a vesénket , a bordáinkat stb.
Szia , én néha csillagokat látok úgy fáj mikor úgy igazán telibe kapja, de 10bõl 8szor biztos azt találja meg.Én is sokat pisilek hosszú távra nem szívesen indulok.29hetes vk.örömteli babavárást:)
ahogy én mondom: már jó 3 hete szivat a picur...a férjem csak mosolyog mikor este tízpercenként rohanok a vécére és visszajövök vigyorogva hogy: már megint beszopatott ez a gyerek..l..nekem korán kezdte, és inkább mostanában kezd kicsit jobb lenni, már vannak napok mikor nem a vécére rohanás teszi ki a legnagyobb idõmet :-) nagyon kellemetlen, sokszor ezért sem merek sétálni menni. legutóbb egíy kávéházba kéresztkedtem be, de akkor is nagyobb volt a füstje..... :-))))
Az utolsó hetekben már 10 percemként mentem pisilni, mert folyamatosan nyomott, és amikor megrúgott(mert faros volt)na akkor gondolhatod, futás volt, hát nem egyszerû, az biztos és még van egy "kis"idõd hátra, szegénykém tudom mit érzel.Mondjuk Én megúsztam becsorgás nélkül, de sokszor csak fillér híja volt))))
Akkor én sem halucnálok. :) 21 hetes vagyok és pár napja mondogatom a páromnak hogy néha olyan érzés fõleg hajnalban mindtha bele-belerúgna a húlyagomba. (hanyat fekszik most) elég fura érzés hogy már iyleneket is tud csinálni velünk:) habár az elején a hányós rész sem volt semmi:) Jó babavárást!
De jó! :-) Én 22 hetes vagyok és nálunk is ez a helyzet. Elõszõr nagyon furcsa érzés volt, mostmár csak kacagok rajta. Már tudom, hogy tényleg a fiam motoszkál. Én is sokat szaladgálok ezért mosdóba, sokszor feleslegesen. :-) Jó, hogy nem vagyok ezzel egyedül.

Elvileg, ha az utolsó meszimtől nézem, akkor 20 hetes vagyok. A dokim szerint (az ultrahang alapján) viszont csak most lett lettem 18 hetes. Most hány hetes terhes vagyok? Mindenki mást mond.

Ezt még 14 hetesen állapították meg, hogy 12 hetes a magzat. De már nem csak én érzem a babát, hanem akkorát rúg, hogy bárki aki a hasmra teszi a kezét. Nem hiszem, hogy 18 hetesen ez lehetséges lenne. Õ az els? babucim. Viszont mindenki ugy számol, hogy 18 hetes vagyok. Kicsit aggódok, hogy még se jól számolnak és az afp-t még se 16 hetesen hanem 18 hetesn vették le. Csak most fogom megtudni az eredményét. Kíváncsi lennék a véleményetekre.

Legjobb válasz: Utolsó mensi szerint nekem 26 hetesnek kéne lennem, de már az elejétõl kezdve 2 hetes csúszásban vagyunk. Az Uh a mérvadó. Szóval, ha aszerint 18 hetes vagy, akkor 18 hetes vagy. És lehet 18 hetes babó mocorgását is kézzel érezni, látni.

Utolsó mensi szerint nekem 26 hetesnek kéne lennem, de már az elejétõl kezdve 2 hetes csúszásban vagyunk. Az Uh a mérvadó. Szóval, ha aszerint 18 hetes vagy, akkor 18 hetes vagy. És lehet 18 hetes babó mocorgását is kézzel érezni, látni.
Szia! Igazság szerint, az orvosok se tudják napra pontosan megmondani. Csak gondolj bele abba, hogy egy 40. hétre született egészséges baba lehet 2500 g, és lehet 4000 g is. Azt írod, hogy ha a pocakodra rakják a kezüket akkor már érezni, szerintem akkor elképzelhetõbb, hogy 20 hetes vagy, de ez sem biztos. Az afp-t nekem is késõbb vették le az elsõ kislányomnál, mert el voltam számolva és magas is lett. Azután vettek ismét vért és ellenõrizték az afp-t és elküldtek egy jobb felbontású ultrahangra is, de nem találtak rendellenes dolgot. Az afp egyébként is sokszor olyan adatot mutat, ami nem megfelelõ és mégsincs semmi gond. A lényeg, hogy ne idegeskedj, mert azzal ártasz a legtöbbet a babának. üdv. Csilla ( 2 gyerekes anyuka)
Nekem 18 hetesen nem csak kézzel érezhették, hogy a baba mozog, rugdal, hanem látni is lehetett már a hasamon. Szóval ezen nem múlik semmi. Az AFP meg ha rossz eredményt ad, akkor majd további vizsgálatokat csinálnak, tehát nem kell izgulni miatta. (Sokszor a jó idõben elvégzett AFP vizsgálat is hamis eredményt ad.) Szerintem ezen ne idegesítsd magad! Tök mindegy mennyi idõs vagy, legyél egészséges és örülj a babádnak, õ ugyis akkor születik meg, amikor õ akar.

20 hetes anyatejes babának mit adjak, ha vészesen fogy az anyatej?

Elvan még vele azért, de folyton elégedetlen. enne mlg, de nincs több, éjjel pedig egyre többször kel föl és alig lát az álmosságtól, de éhes :-((( arra gondoltam, hogy valami pépfélét adnék neki, ami telíti kicsit a pocakját és csak annyit, hogy jobban aludjon éjjel, illetve elkezdjük a hozzátáplálást is, csak lassabban, mint eredetileg gondoltam. tápszert nem szeretnék adni neki, mert annyi tej van azért, hogy elvan vele, csak szeretném, ha nem csak el lenne, hanem jól is lakna, mert így folyton tekereg, nyöszörög és hiába szívja, kb.2-3 perc után már alig jön valami, de legfeljebb 6 perc. plusz a másik cici ugyanennyi. másfél-2 és fél óránként ezsik. mindenféle trükkel próbálom visszatornázni a mennyiséget, amikkel eddig sikerült és nem meg. egy van kb. két hete. az elmúlt hétben a súlya sem ment igazán és a pisi is kevesebb, akki meg eddig se volt, így a hozzátápi mellett döntöttem. de a zöldségek és gyümölcsök telitik majd annyira hogy éjjel jobban aludjon, ha már rendesebb adagokat fog enni? vagy keressek valami pépet? tápszert és egyéb tejalapú mesterséges dolgot nem szeretnék, mert én is tejérzékeny vagyok, így ? is esélyesebb rá. :-( Sinlacra vagy gabonapépre gondoltam.mit ajánlanátok? kölespép jó? én házilag is szívesen kutyulnám neki. mi kell hozzá? valamennyi anyatej van még a fagyasztóban is, de ha olvasztok ki, akkor éppen nem kell neki. másnap meg majd meg?rül, hogy enne még a cicin kívül is, de addigra már önthetem ki, mert letelik 24 óra :-( inkább ilyen pépfélékhez használnám fel és akkor pár nap után mindig ugyanakkor adnék neki. vagy kezdjük simán a gyümölcsöket majd a f?zeléket és hagyjam a pépeket a csudába?

Legjobb válasz: egyáltalán nem értek veled egyet. vannak tejmentes tápszerek, inkább azt kellene adnod neki. szerintem az nem elég, hogy "elvan" az anyatejjel. ha most 20 hetes, akkor kb. 5 hós, így megkezdhetitek a hozzátáplálást, azonban azt sem lehet eröltetni, gyorsan csinálni. Inkább HA-s tápszert kellene adni neki, és emellett elkezdeni a gyümölcsöket. tejalapú étkezés a legalapvetõbb ekkora korban. a sinlac jó, gyakran adnak olyan csecsmõknek, akiknek nem elég az anyatej, de egyéb gabonapéppel én nem helyettesíteném a tápszert.

egyáltalán nem értek veled egyet. vannak tejmentes tápszerek, inkább azt kellene adnod neki. szerintem az nem elég, hogy "elvan" az anyatejjel. ha most 20 hetes, akkor kb. 5 hós, így megkezdhetitek a hozzátáplálást, azonban azt sem lehet eröltetni, gyorsan csinálni. Inkább HA-s tápszert kellene adni neki, és emellett elkezdeni a gyümölcsöket. tejalapú étkezés a legalapvetõbb ekkora korban. a sinlac jó, gyakran adnak olyan csecsmõknek, akiknek nem elég az anyatej, de egyéb gabonapéppel én nem helyettesíteném a tápszert.
A Sinlac is mesterséges( szintetikus laktóz)! Tapasztalatom szerint a gyümölcsök nem telítik el a babát annyira, mint a tejci. Mi 2 hónapja táplálunk hozzá, de még mindig nem váltottunk ki egy szopizást sem, mert a kisfiam cicifüggõ.(8 hó):) Abba pedig csak bele kell gondolni, ha te valami nehezet eszel vacsorára, akkor nem fogsz jól aludni éjjel(valószínû). A mi babánk már 2-3-szor eszik szilárdat, de éjjel fenn van egyszer!! Igyál sokat, szoptass pár napig sûrûbben és légy nyugodt, nekem ez bevált. Remélem neked is be fog!
A kérdező hozzászólása: Szóval nem éhezik a gyerkõc, csak idõnként férne még belé. õ egyébként mindig cska kkor szokta abbahagyni az evést, mikor már nem fér bele és ez az, ami mostanában nem mindig sikerül :-( A sinlac nem valami rizsalapú cucc egyébként? rosszul tudom ezekszerint, hogy a Sinlac nem tejalapú?
A kérdező hozzászólása: Napi min. fél liter tejhez szerintem bõven hozzájut és az a célom, hogy a továbbiakban is ennyit tudjunk anyatejbõl fedezni. A neten most néztem meg a sinlac-ot: tej és szójamentes van ráírva a dobozára. ezek után meglepõ lenne, ha laktózt tartalmazna. mert akkor miért tejmentes, ha utána laktózt tesznek bele? vagy rosszul gondolkodom megint? :-(

A terhesség alatt az összes vizsgálatról szeretnék tudni, ami a baba egészségével foglalkozik. Mi van ha 18-20 hetesen derül ki, hogy beteg a baba?

Legjobb válasz: Elõzõ válaszadó részletesen leírta a vizsgálatokat. Az elsõ 12 hetes ultrahangon valóban nézik a nyaki redõt, aminek 3 mm alatt kell lennie. Ha efelett van akkor nagy a valószínûsége a Down kórnak. Az AFP vizsgálat során 0,7 feletti értéknél nem valószínûsítik a Down kórt, de ezt követi közvetlenül az ultrahang, ami szintén ennek kizárására szolgál. Ha ezen értékek nem határértéken belül vannak, akkor az orvos magzatvíz vizsgálatot fog javasolni. Ezen kívül különbözõ tesztek léteznek, amik fizetõsek ugyan, de az interneten rá tudsz keresni. A magzat a törvény szerint a 20. hétig vehetõ el, ha nem veszélyezteti az anyát. Én azt mondom neked, hogy akármennyi vizsgálatot csináltatsz úgyis aggódni fogsz. Egyébként meg nézd meg a www.anyaleszek.hu honlapot, ott van a Magzati DIagnosztikai Központról szó, a szûrések - Down kór szûrés. 85 százalékos bizonyossággal megmondják hogy mi újság persze 25.000,- magyar forintért.

Elõzõ válaszadó részletesen leírta a vizsgálatokat. Az elsõ 12 hetes ultrahangon valóban nézik a nyaki redõt, aminek 3 mm alatt kell lennie. Ha efelett van akkor nagy a valószínûsége a Down kórnak. Az AFP vizsgálat során 0, 7 feletti értéknél nem valószínûsítik a Down kórt, de ezt követi közvetlenül az ultrahang, ami szintén ennek kizárására szolgál. Ha ezen értékek nem határértéken belül vannak, akkor az orvos magzatvíz vizsgálatot fog javasolni. Ezen kívül különbözõ tesztek léteznek, amik fizetõsek ugyan, de az interneten rá tudsz keresni. A magzat a törvény szerint a 20. hétig vehetõ el, ha nem veszélyezteti az anyát. Én azt mondom neked, hogy akármennyi vizsgálatot csináltatsz úgyis aggódni fogsz. Egyébként meg nézd meg a http://www.anyaleszek.hu honlapot, ott van a Magzati DIagnosztikai Központról szó, a szûrések - Down kór szûrés. 85 százalékos bizonyossággal megmondják hogy mi újság persze 25.000, - magyar forintért.

A 18-20. hetes ultrahangra vinni kell az AFP eredményt is? És ha nem kapom meg addig?

Legjobb válasz: Mivel AFP-t 16 héten veszik le és 2 hét alatt azért megszokott érkezni szerintem meg kapod. Ha nem kapod meg akkor sem baj, majd késõbb megnézik. 18-20 hetesen így is úgy is genetikai uh-t csinálnak ahol mindent megnéznek, függetlenül attól, hogy az AFP eredményed jó vagy rossz. (Nem szüntették még be az AFP-t, nekem még április körül megcsinálták, de mondták, hogy szeptemberben már nem csinálják meg, mert semmi értelme. Csak kiváncsiságból kérdezem.) 38hkm

Mivel AFP-t 16 héten veszik le és 2 hét alatt azért megszokott érkezni szerintem meg kapod. Ha nem kapod meg akkor sem baj, majd késõbb megnézik. 18-20 hetesen így is úgy is genetikai uh-t csinálnak ahol mindent megnéznek, függetlenül attól, hogy az AFP eredményed jó vagy rossz. (Nem szüntették még be az AFP-t, nekem még április körül megcsinálták, de mondták, hogy szeptemberben már nem csinálják meg, mert semmi értelme. Csak kiváncsiságból kérdezem.) 38hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! az a helyzet, hogy a 17 .héten lesz nekem az AFP vérvétel, vagyis akkor leszek 17+1 napos. Így nem tudom egyenlõre hogy kérjek idõpontot az ultrahangra. Nem szüntették még meg, de én is sok helyen hallom, hogy elég elavult vizsgálat.
Na így aztán meg tuti rossz eredményt fog majd kimutatni, hogy nem pont a 16. héten csinálják, szóval nem is foglalkozz az eredménnyel.
17+1 hetesen már pláne semmi értelme az AFP-nek. Ne ijedj meg ha rossz lesz az eredmény! Úgy tudom pont 16 hetesen kell levenni, napok is számítanak. De egyébként nekem kellett az UH-ra, ezt többször is elmondta az orvos is meg az ultrahangos is mikor bejelentkeztem.
Szia, nekem ott csinálták az afp-t, ahova ultrahangra járok, és azt mondta a doktornõ, hogy telefonon értesítenek, ha valami érték nem jó (integrált tesztet csináltattam), de hál istennek nem hívtak, én hívtam föl, hogy minden ok-e, és olyan rendes volt, hogy átküldte e-mailben, így nekem nem kellett vinnem vissza, mert nála volt. A dokimnak kellett vinni.
Én nem voltam AFP-n, így nem is vittem eredményt a 18 hetes ultrahangra (19. héten voltam), nem kérték tõlem, nem is kérdezték, szóval ezen nem kell aggódnod.
Igen, az AFPnél nagyon fontos, hogy a 16. héten vegyék le, mert ha nem akkor, mindenféle hülyeség fog kijönni. Nekem 1 nappal a 16. hét elõtt vették le és rohangálhattam genetikai tanácsadásra. Egyébként a genetikai uh-n nincs rá szükség, mert ha rossz eredmény jön ki, akkor úgyis genetikai tanácsadáson kell részt venni, ami a Bajcsyban meg a sotén van. Nekem is azt mondta a védõnõ , hogy szeptembertõl kiveszik a protokollból, mert elavult , értelmetlen vizsgálat és csak feleslegesen hozzák a frászt a kismamákra.
Inkább a 20. héten legyen az UH. Jobban látszik a baba. Tudom nehéz kivárni, de sok helyen már ezt kérik. Én magánban oltam a Magzati Diagnosztikai központban és külön kérték az afp-t.
Istenhegyi Géndiagnosztikán voltam, én is csak pár nappal az UH után kaptam volna meg az eredményt, de nem is kérték. Mondta a doki, hogy ha hoztam ránéz, de amúgy nem érdekli, semmit nem jelent az a vizsgálat, ami jelent valamit, azt õ fogja most megnézegetni :)

20 hetesen mennénk nyaralni tengerpartra. Ti bevállalnátok, ha amúgy problémamentes a terhesség?

Legjobb válasz: Szia! Ha semmi gond nincs, akkor igen. Én most 20 hetes vagyok, és júli. 13-án megyünk Máltára. :)Persze elõtte még megnézetem magunkat a dokival.

Nekem veszélyeztetettnek nyilvánított, mégis problémamentes terhességemnél a dokim azt mondta, hogy nyugodtan menjek nyaralni és fürdeni a tengerben. Én a napozást nem ajánlanám egyébként, már csak azért sem, mert elég sokan panaszkodtak, hogy foltosak lettek és nehezen múlt el... Jó utat nektek! :)
Én ikerterhesen elindultam 18 hetesen Horvátországba. Problémamentes terhességnél nem szabad parázni, nem kell kalitkába élni!!!
Szia! Ha semmi gond nincs, akkor igen. Én most 20 hetes vagyok, és júli. 13-án megyünk Máltára. :) Persze elõtte még megnézetem magunkat a dokival.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Természetesen, elõtte még megnézetem magam a dokival, hogy minden rendben legyen és nyugodt szívvel menjek. Szerintetek a tengervízben fürödhetek? Azt tudom, hogy napozni nem szabad, ezért csak délelõtt és késõ délután mennénk le a partra. Ha esetleg tudtok adni tanácsokat, hogy mit ne csináljak és mire figyeljek leginkább, annak nagyon örülnék.
Egyértelmûen igen, ki kell használni még az utolsó alkalmakat, mikor csak 2-en vagytok, hiszen ezentúl ott lesz veletek mindig valaki :D Egyeztess az orvosoddal mindenképpen, hallgasd meg õ mit mond.Nekem azt mondta ami jól esik(értem ezt a fürdésre és a napon tartózkodásra, persze nem kell felforralni a babát) 29hkm
Az lemaradt, hogy : inkább ezekrõl kérdezd meg a dokidat, mert mindenki mást mond!!
Az enyém pl enged napozni, szoláriumozni nem! Meg a strandra is mehetek, mondta amíg zárt a méhszáj addig nyugodtan!! Jó nyaralást Nektek!! Mi már sajna nem megyünk... :( De legalább nemsokára babázhatok! :)
20hetesen, ha nincs semmi panaszod, zárt a méhszáj, akkor menj nyugodtan!! Késõbb nehezebb lesz, ilyenkor még jó!! :) Én azért megkérdezném a dokimat a helyedben, de szerintem õ is engedne!! 32hkm
Én mennék, csak ne ARAB országba: pl. Egyiptom, Tunézia. És arra vigyázz ha táppénzen vagy a munkahelyen ne nagyon tudják mert táppénz alatt nem nagyon lehet nyaralgatni!!!
Sós vízben nyugodt szívvel, mert abban nem tudsz elkapni semmi fertõzést!Csak arra figyelj, hogy a vizes fürdõruhádat mindig vedd át szárazra, mert könnyebben megfázhatsz és jobb lesz a hõháztartásodnak is. 26.héten vagyok és nemsokára indulunk nyaralni mi is tengerpartra és megkérdeztem és is a védõnõtõl!

Az normális ha 20 hetesen fáj a szeméremcsontom?

Legjobb válasz: Nekem is a 20. hét környékén kezdett fájni. Most 38 hetes vagyok, de most már erõsebben fáj fõleg éjszaka, de ha sokat ülök majd felállok, akkor is. Néha már az az érzésem, hogy szétesik az egész medencém. Nekem azt mondta az orvosom, hogy hormonális hatás miatt lazulnak a szalagok, ízületek, amik a csontokat összetartják.

Nekem is a 20. hét környékén kezdett fájni. Most 38 hetes vagyok, de most már erõsebben fáj fõleg éjszaka, de ha sokat ülök majd felállok, akkor is. Néha már az az érzésem, hogy szétesik az egész medencém. Nekem azt mondta az orvosom, hogy hormonális hatás miatt lazulnak a szalagok, ízületek, amik a csontokat összetartják.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!