Találatok a következő kifejezésre: 20 hetesen híztam (8 db)

20 hetesen, a hasam eléggé nagy, de hizni csak 1 kilót hiztam. Ez baj?

Legjobb válasz: Nem probléma. A has mérete attól függ, hogy abba hogyan helyezkedett el. Én pont ellentéted vagyok 25 hetes vagyok 5 kg ot híztam és ha nagyon nagyon megnézik csak akkor lehet sejteni, hogy terhes vagyok. Pedig nem vagyok kövér, sõt inkább vékony, de a babám be ásta magát a medencémhez és ott elfér.

Nem probléma. A has mérete attól függ, hogy abba hogyan helyezkedett el. Én pont ellentéted vagyok 25 hetes vagyok 5 kg ot híztam és ha nagyon nagyon megnézik csak akkor lehet sejteni, hogy terhes vagyok. Pedig nem vagyok kövér, sõt inkább vékony, de a babám be ásta magát a medencémhez és ott elfér.
20hetesen már akkora hasam volt mint elõzõ terhességemnél a 6ik hónapban és -4kilónál jártam! De az elsõnél is 20hetesen -4kilónál jártam mégis látszódott már a hasam.
Nekem is nagyon nagy hasam volt, egészen a végéig 3 kilót híztam. 3200g volt a fiam, tehát igazából csak fogytam:) Szülésnél derült, hogy dupla köldökzsínórom volt, attól volt olyan nagy hasam.

20 hetes vagyok, és hiztam az elmult két hétben 4 kg-ot, összesen 8-at. Ez normális?

Legjobb válasz: Én most vagyok 21 hetes és azóta híztam 12 kg ot! szerintem az ugyis lefog menni

Én most vagyok 21 hetes és azóta híztam 12 kg ot! szerintem az ugyis lefog menni
Szia! Én mind a két terhességem alatt kb. 24 kg-ot híztam. Persze nem ez a követendõ példa, még mielõtt megszólnának. De! Ez nagyon is alkat kérdése. Hiába ettem én odafigyelve, akkor is ez lett a végeredmény. Nem vagyunk egyformák. A 3. babával is a 26. héten szintén 12 kg- nál tartok, mint az elõzõ kettõvel. Pedig most nem nagyon nézem mit eszem. Persze nem krémest kell enni reggelire, de ne idegesítsd magad ezen, ha az eredményeid rendben vannak (fõleg a cukor)! 26 hetes
Én a 20.hétig híztam 8 kilót. Aztán megállt a hízás, most vagyok a 32.héten, és összvissz +10 kilónál tartok. Mindenkinél máshogy van. Az a lényeg, hogy érezd jól magadat a bõrödben!
Inkàbb kérdezd az orvosodat. Tudtommal a terhesség alatt a 10 kilo plussz egészséges. Van aki nem hizik hanem fogy.Én is 20 hetes vagyok, és mostanàig 6 kg-ot szedtem fel. Lehet egy darabig nem fogunk màr hizni csak a vége felé. De az is lehet hogy még feljön néhàny kilo. Ha a babàdnak nincs baja akkor ne aggodj. De szerintem a 10 kilot én is tulfogom lépni, nem hinnöm hogy baj lesz, max szülés utàn több lesz egy picit a felesleg.
Szia!Meg kellene nézni az étrended! Az egészséges kismamának napi 300-400 kalóriával van többre szüksége, mint a nem várandósnak. A sós, lisztes vackokat felejtds el a babád és a magad érdekében!Minõségi ételeket fogyassz/pl.fõzelék ne rántással, hanem habarással készítsd, és még félig ropogós legyen a zöldség, akkor talán marad benne vitamin-ásványi anyag, és nem fõzöd ki belõle, ja és habarabb is van kész/. Kérdezd meg a dokid szabad-e tornáznod kismama tornát!Nagyon fontos.Én 24 hetes vagyok, és 3 killót híztam eddig.Még nincs késõ!Én szorítok neked!Szia.
Ha nem vizesedsz és nem híztál meg feltünõen, jól érzed magad a bõrödben, akkor semmi gond. Mindenki más alkat, minden terhesség más, ne általáosítsunk és adjuk meg a "helyes" mértéket konkrtét kilókban.
Elvileg normális, fõleg ha nem volt rajtad semmi plusz a terhesség elõtt. Valóban azt szokták mondani, hogy 10-12 kg többlet a megengedett, a szakirodalom szerint viszont a baba+lepény+magzatvíz+köldökzsinór+megnövekedett mirigyek stb. az maga 8-9 kg, tehát aki ennél kevesebbet hízik a terhesség alatt, az valójában fogy, ami a babára nézve nem túl egészséges.
Ha pl. elõtte nem híztál, teljesen normális. A könyvek azt írják, hogy a 20. héttõl heti fél kg-os hízás is elképzelhetõ.
Szia! Én hétfõn voltam dokinál. Most vagyok 22 hetes terhes. Az utolsó 4 hétben hiztam 3 és fél kg-ot, 5 hónap alatt 5 kg-ot összesen, és a doki azt mondta, hogy diétázzam! :(

20 hetes ikerterhes vagyok, de még csak 4, 5 kg-ot híztam, ez nem kevés szerintetek?

Legjobb válasz: Nem kevés, és örülj neki, hogy ilyen szerencsés alkat vagy.:) Én 20.héten egy babával már 6 kg-nál jártam (meg aztán feljött még 14..). A 2 baba súlya kb. 600g, plusz a magzatvíz, méh súlya.. Talán összesen ez így 800g lehet, így hát 4,5 kg egyáltalán nem kevés.

Nem kevés, és örülj neki, hogy ilyen szerencsés alkat vagy.:) Én 20.héten egy babával már 6 kg-nál jártam (meg aztán feljött még 14..). A 2 baba súlya kb. 600g, plusz a magzatvíz, méh súlya.. Talán összesen ez így 800g lehet, így hát 4, 5 kg egyáltalán nem kevés.
szia! nem kevés, b.nõm ikrekkel 6 kiló plusszal ment szülni, mindkét baba közel három kilóval született. Én most 27 hetes vagyok, igaz egy babával, 55 kg-ról indultam, és most vagyok 59 kg, tehát négy kilót híztam. igaz, nem nassolok, nem eszem felelõtlenül, amit nem is tehetek, mert terhességi diabetesz végett szigorú diétán vagyok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, így legalább magnyugodtam.Boldog babázást és babavárást :)
Az én 2 babám 5800 g volt és összesen 7 kg híztam, pedig a 39+6 napon császároztak.
A kérdező hozzászólása: Akkor te sem híztál sokat, így már nem fogok aggódni emiatt. Köszi a választ!Szép napot!


20 hetes vagyok és kislányunk lesz, viszont egyáltalán nincs étvágyam. Az első négy hónapban volt, de azóta mint amit elvágtak és csak erőltetem a kaját. Eddig 3 kilót híztam. Mit tegyek? Nem árt ez a babának?

Legjobb válasz: Dehogy baj, örülj hogy nem hízol, a baba meg elveszi ami kell neki. Õ belõled táplálkozik. Ne aggódj. Boldog babavárást! 36 hetes kismama

Dehogy baj, örülj hogy nem hízol, a baba meg elveszi ami kell neki. Õ belõled táplálkozik. Ne aggódj. Boldog babavárást! 36 hetes kismama
Én 36 hetes vagyok, és még mindig nincs túl nagy étvágyam. De amikor eszem, igyekszem egészséges és tápláló ételt enni. Így is híztam 10 kg-ot eddig, és minden rendben van a baba körül, teljesen problámamentes a terhességem.
ÉN 18HETES VAGYOK ÉS 10 HETES KORBAN KÓRHÁZBA KERÜLTEM VÉSZES HÁNYÁSSAL, SEMMIT NEM ETTEM 2ÉS FÉL HÓNAPIG!!!DE TÉNYLEG SEMMIT ÉS MINDEN RENDBEN ÉN IS RETTEGTEM DE ÁLLÍTÓLAG A SZERVEZETEDBÕL MINDENT ELVESZ MAGÁNAK ÉS NEM LESZ BAJ:) )!!NE AGGÓDJ!!BOLDOG BABA VÁRÁST!!
Orulj neki, h nincs. Nekem nagyon nagy étvágyam volt, szülés után meg +25kgom:D Annyit egyél amennyi jólesik, csak sok vitamint és nyomelemet tartalmazzon.
Szia! Én 32 hetes vagyok, eddig 1 kilót híztam. A Babám szépen fejlõdik, 2 héttel nagyobb, 34 hetesnek felel meg. Úgyhogy ne aggódj! Boldog babavárást.

20 hetesen 5kg-ot híztam. Ez sok?

Kiváncsi vagyok ti hogy álltok, vagy álltatok 20 hetesen. Próbálok diétázni, és eddig sem ettem meg mindent ami jól esne. Szerintem mozgok eleget, és még dolgozom is. Mit tehetek még, hogy ne hízzak túl sokat?

Legjobb válasz: Én 17 hetes vagyok, és 4 kilónál tartok. Sajnos ülõmunkát végzek, viszont minden nap Rubint Réka tornázok 40 percet, és igyekszem lift helyett lépcsõzni. Sajnos egész nap súlyos zabálhatnékom van, ezt megpróbálom gyümölcsökkel, meg sok vizzel csökkenteni. De messze még a vége, ki tudja mennyit fogunk hízni? :D Hajrá nekünk :D

Én 17 hetes vagyok, és 4 kilónál tartok. Sajnos ülõmunkát végzek, viszont minden nap Rubint Réka tornázok 40 percet, és igyekszem lift helyett lépcsõzni. Sajnos egész nap súlyos zabálhatnékom van, ezt megpróbálom gyümölcsökkel, meg sok vizzel csökkenteni. De messze még a vége, ki tudja mennyit fogunk hízni? :D Hajrá nekünk :D
Sok hát.
Utolsó válaszoló vagyok, próbálj meg este nem vacsorázni, és sok gyümölcsöt enni, én minden nap megeszek egy fél dinnyét. És ebbõl a 8kg-ból már 1300 gramm a babám.
Én is 5 kgnál tartottam 20 hetesen és most 29 hetesen 8 kgnál, szerintem elég reális, kb havi 2 kgra lehet számitani a 3-ik trimeszterben.
Én a 16. hétig semmit nem híztam. Most, a 26. héten járok 4, 5 kg-nál. Szerintem ez alkati dolog. Ha azt nézed, hogy innen jobban odafigyelsz, akkor még sztem megállhatsz a 10-12 kg-os "normálisnak" tartott gyarapodásnál. A szénhidrátra figyelj, vagy tényleg alkalmazd a szétválasztást, amit az elõzõkben írt valaki. SOk szerencsét és minden jót a babához!
Én 14 hetesen 0, 5 kg csak, de hol van még a vége! :) )))))
17 hetesen 8 kg!Odafigyelek pedig...
szerintem sem jó a diéta... okosan viszont úgy tudsz enni, hogy pl. husit zöldséggel, fõzeléket hús nélkül kenyérrel.. a lényeg, hogy semmit ne keverj (pl hús és krumpli, stb..) tavaly 5 kilót fogytam így két hónap alatt, és nem szenvedtem semmiféle hiányt!! most 19 hetesen 2 kilót híztam.. (bár most nem figyeltem annyira oda) :D
én 29hetes vagyok, és 9.5kgot híztam...az utolsó 3hónapban 3kiló havonta...:D de nem tudok mit tenni...amúgy ne diétázzatok, az nem tesz jót a babának:( Boldog babavárást!!:D
Sziasztok! Pont ma délelõtt volt az RTL-en a Reggeliben egy dietetikus. Õ azt tanácsolta, hogy ha nagy a kismama étvágya, akkor egyen "okosan"! Ami annyit jelent, hogy vigyázni kell, mennyi energiát viszünk be a szervezetbe. Viszont felhívta a figyelmet, arra is, hogy a terhesség és a szoptatás ideje nem a fogyókúrázásé! A súlygyarapodás is nagyon változó a terhesség alatt, mint ahogy egyébként sem vagyunk egyformán hajlamosak a hízásra. Szóval a lényeg: EGYÜNK OKOSAN! Boldog babavárást mindenkinek! 10 hetes kismama
19hét4naposan volt rajtam plusz 2 kiló, ez a 23+4 re 4 kiló lett. Most vagyok 25+4, és úgy érzem 1-2 kiló feljött ezalatt a pár hét alatt. Szerintem nekem még most indul meg igazán, most kezdtek emésztési problémáim lenni. Ami fura, hogy én aztán tényleg csak annyira figyeltem a kilókra, hogy reggel meg este mérlegre álltam, egyébként mindent megettem amit megkívántam, néha mozdulni sem bírtam este. Ha hízékony vagy hízni fogsz (én egyébként az vagyok nagyon, csak szerencsém van), de ne törõdj vele, le tudod adni utána ha igazán akarod!

Babát várok, 20 hetes vagyok és már elég sokat híztam, mit tegyek?

Mindig éhes vagyok. Nem merem azt csinálni, hogy nem eszem, de nem akarok olyan sokat hízni.Akit diétára fognak az mit ehet és mennyit? Este valamit ehetek, vagy hagyjam ki teljesen? Az a baj, ha eszem egy almát(ami logikus, hogy nem hízlal), attól csak még éhesebb leszek.....:( Kisfiam után is rajtam maradt 20 kg, akkor még nem annyira számított, mert vékony voltam, de már vigyáznom kéne....

Legjobb válasz: táplálkozz úgy, mint egy cukorbeteg!

táplálkozz úgy, mint egy cukorbeteg!
Nekem mar tobb mint fel eve kell csinalnom azt a bizonyos cukros dietat, mivel IR-es vagyok. Az eleje nem volt konnyu, lecsokkenteni az adagokat, megvalogatni, mit szabad es mit nem, raadasul gyakrabban, konkretan 3 orankent enni, hat nem volt egyszeru. De idovel egyre jobb lett, elkezdtem fogyni (lanyom szuletese utan rajtam is maradt 20 kg, es ez mindig is nagyon zavart, plusz valoszinu emiatt alakult ki az IR) Kozben leszoktam a cigirol is, es biztosra vettem, hogy, nem lesz megallas hizas teren megint, mert potcselekes lesz az eves. De nem. Annyira szepen be lehet allni erre a sokszor keveset enni dologra, hogy a cigi lerakasa utan se tortek ram a falasi rohamok, tok kiegyensulyozottam ettem. Tovabb fogytam, most tartok ott ahol az elozo terhessegem elott, de most meg ujbol babat varok. 10 hetes vagyok, tovabbra is tartanom kell a dietat, es nem is tervezek most 8-10 kg-nal tobbet hizni, mar csak azert se, mert igy is pengeelen tancolok cukorugyileg, masreszt mostmar megtanultam hogy taplalkozzak helyesen. A lenyeg, semmi feherlisztes cucc, semmi cukros, csak lassu felszivodasu kajak, en pl almahoz, vagy barmilyen gyumihez ilyen diabetikus (auchanban lehet pl kapni, de biztos mashol is van) kekszet eszem egyet (nagy kerek), ami azon tul, hogy cukormentes, teljes kiorlesu liszttel keszult, igy ez egyutt tok laktato. De ugyanigy jo meg a korpovit keksz is.

33 hetes vagyok már 20 kilót híztam éjjel nappal édességet eszek. Nem bírom megállni?

ugye nem lesz baja a babámnak?segítsetek lécci aggódom csak az édeset kívánom semmi normális kaját:( nem fog meghalni vagy ilyesmi ..

Legjobb válasz: Nem a legideálisabb.Próbáld megállni,a gyerekedért(és Magadért).Nem,nem fog meghalni.Orvos,védõnõ nem mondott semmit?Azért nem lenne jó,ha valami cukorprobléma adódna(a picinél,vagy Nálad).

Nem a legideálisabb.Próbáld megállni, a gyerekedért(és Magadért).Nem, nem fog meghalni.Orvos, védõnõ nem mondott semmit?Azért nem lenne jó, ha valami cukorprobléma adódna(a picinél, vagy Nálad).
Én két dologra gondoltam, amikor kívántam az édességet: a babám egészsége. Ez általában elég volt :-) Ha mégsem, belegondoltam milyen szar lesz azon kattogni, hogy a férjem mikor keres szebbet-vékonyabbat. Sajnos a közvetlen környezetemben volt ilyen :-( Nem szabad mindent a hormonokra fogni :-(
azon kívül, hogy dundi babád lesz, valószínûleg anyagcserezavarral, és te is elhízol, és majd szenvedni fogsz, semmi. de ha valakinek annyi önuralma van csak, mint egy bagzó nyúlnak.... egyed akkor! hízzál még 10 kilót!!! remélem azért fogászatra elmész!
Egyszerûen meg kell állni... Emberek vagyunk, nem ösztönbõl élõ állatok... Tudom mirõl beszélek, ugyanis inzulinrezisztens vagyok, és mivel a babavárás 14. hetétõl nem szedhetem az erre való gyógyszereimet, aminek egyenes úton az a következménye, hogy lényegében ölni tudnék az édességért. De van egy férjem, aki orvosként ezer meg ezer olyan esettel találkozott már, ahol cukoranyagcsere-zavarhoz vezetett a mértéktelen édességfalás, valamint makroszóm, hatalmas babákhoz, akik alig tudták szabályozni az elsõ napokban anyuka irgalmatlan inzulinszintjérõl leválva a saját cukorszintjüket. Ezért tudom megállni... Gondolj erre. Természetesen nem fog meghalni, sõt, az is lehet, hogy meg sem érzi, de próbáljuk elkerülni szerintem az elkerülhetõ veszélyforrásokat. És ha ennyire az édeset kívánod, érdemes volna mérni a cukorszintedet, a terhesség ugyanis fiziológiásan inzulinrezisztens állapot, a cukorérték gyakran padlóra nyomódik. Ennek azonban nem az édességfalás a terápiája. Létezik önuralom, próbáld gyakorolni. 37 hetes km
Nyugi, en ugyanigy voltam, hiztam is 28 kg-ot es jelentem van egy 4 honapos, gyonyoru kisfiam es 0 kg sulyfeleslegem.Nem mondom hogy mi vagyunk a kovetendo pelda, de ne aggodj, ettol nem lesz baja a babadnak, maximum te fogsz megszenvedni szules utan a plusz kilokkal :-S Boldog babavarast!
Szegeny kerdezo szerintem pont nem az alpari, kioktato valaszokra volt kivancsi...elso vagyok, a 28 kg-ot hizo...en nem tudtam megallni, pedig tisztaban voltam vele hogy nem jo (kozepiskolaban tanitok biologiat).Egyszeruen fizikailag voltam rosszul....Igy ettem, hozzateszem nem otthon szultem, kismamat b...ogatni a sulya miatt csak otthon szokas...Engem egyetlen egyszer nem allitott a merlegre a vedono es nem idegesekedtem meg azon is, hogy valamelyik szuper kismama nalam kevesebbet hizott.Egy darab terhessegi csikom nem lett, a kisfiam 3400 g-al szuletett, nem oriasbebi es egeszseges mint a makk.Sot meg a ferjem is velem maradt.Hangsulyozom megegyszer, tudom nem ez a kovetendo pelda, de ezert valakit leszolni, lenezo modorban valaszolni(foleg nev es arc nelkul) azert meg sem kene...Kedves kerdezo, Neked kivanok tovabbra is kitartast, boldog perceket a harmadik babucidhoz:-)
Utolsó: a sok hízás nem jó, és nem kifogásokat kellene keresni, hanem egyszerûen megállni a kajálást. Hidd el, én is meg tudnám enni a csokit, édességet, sütiket, mégsem teszem, mert nem szabad. És nem kifogásokat gyártva tömöm magam, hanem szem elõtt tartom, hogy mi a jó a babámnak.
Attól, hogy nem tudtad megállni (28 kg-ot hízó kismama), nem kel azt a képet vetítened bárki elé, hogy ez jól van így. Mivel 8 éve szoktam le a dohányzásról minden segítség nélkül egyik napról a másikra, én ehhez tudnám hasonlítani: hidd el, csak akaraterõ kérdése. Én is magamba tudnék tömni édességet, ha megkívánom, meg is teszem, de mértékkel! És ezen van a hangsúly, nem azon, hogy meg kellene vonni magunktól bármit is, de ha csokit kívánok, eszek 2-3 kockát pl. Ha valaki felteszi itt a kérdését, azért tisztában lehet azzal, fõleg egy ilyen kérdés esetén, hogy fog kapni hideget-meleget. Én agrármérnök vagyok, és ha bioszt tanítasz, megérted a párhuzamot, hogy pl tejelõ szarvasmarhánál a takarmányozás a vemhesség utolsó 2 hónapjában, de fokozottan az utolsó 3 hétben határozza meg nagy mértékben az ellés lefolyását, a boci életképességét, és a tehén majdnem 1 éves tejtermelését... Kint más a rendszer, itt sokkal többet foglalkoznak a kismamák egészségével, néha túl sokat is, de nálunk a kicsit más életmódot folytatnak az emberek és jobban benne vannak a táplálkozási problémákból adódó gondok: cukorbetegség, toxémia stb. 30 hetes kismama
Kedves 14-es, az orvosférjes vagyok, mi pl. azért nem vagyunk még külföldön a férjemmel mert tudja, és én is tudom, hogy mennyivel jobb a magyar terhesgondozás, mint az európai átlag... A kismama súlya NAGYON fontos, 28 kilót hízni nem jó, és igenis veszélyes. Az, hogy ezt neked nem nézték a legkevésbé sem említhetõ pozitívumként. A leküzdhetetlen édességvágy pedig cukoranyagcsere-zavarra utalHat, ahogy már írtam én is és más is, és kivizsgálandó.
A kérdező hozzászólása: ú én sajnálom, hogy így elmérgesedett ez a kérdés azóta próbálom megállni és sikerül is csak ne veszekedjünk...:)
A 11. válaszoló vagyok. Kicsit utána olvastam a dolognak, és azt találtam, hogy lehet magnézium és C-vitamin hiány is. Nem csak és kizárólag cukoranyagcsere zavar, persze ez is lehet az oka, de gondolom ez a terheléses cukor vizsgálaton kiderült volna, vagy gyanús lett volna valami. Írtad, hogy amúgy meg csontkollekció vagy. Lehet, hogy a szervezeted raktározni akar a szoptatás idejére, ezért kívánod a szénhidrátokat. Végülis így vagyunk kitalálva, csak most már nem kell raktározni, mert mindig minden táplálék elérhetõ. Kár, hogy ezt a szervezetünk még nem tanulta meg...
Olyan nincs, hogy nem bírod megállni. Gondolj a babádra :) Ha ennyire kívánod az édeset, érdemes lenne egy cukrot nézni nálad, hogy minden rendben van-e.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek annak is aki kedvesen válaszolt meg annak is aki nem harmadik gyerek az elsõ kettõvel is sokat híztam, igaz ott nem volt édesség...ott sós volt:) )) szülés után 4 hónappal már visszamentem az eredeti 58 kilómra a férjem nem szól semmit azt mondja legalább van mit fogni õ utálja, hogy alapban csontkollekció vagyok... köszi mindenkinek
Én is kb. így voltam a terhességem végefelé, de mondjuk szerencsére ettem mást is. (Hála a férjemnek!) Próbálj viszont egészségeset is becsempészni az édességek közé. Pl. keverj gyümölcsjoghurtba túrót, banánt törj össze túróval és zabpehellyel, reszelt almához keverj darált diót. Néha egyél aszalt gyümölcsöket és olajos magvakat is. Nekem kifejezetten mogyorós csokira volt étvágyam (sõt, ez a mai napig megmaradt), szerencsére igazi mogyoróval tudom húzni az idõt a csokiig. Valaki írta a gyümölcsöket, hogy arra van szüksége a szervezetednek, ilyenkor szerintem sokkal vidámabb sokfélét összekeverni, beletenni mazsolát, pirított diót, mogyorót - ez is van olyan édes, mint az igazi édesség. És az is lehet, hogy szomjas vagy, néha én is édességet kívánok, pedig valójában szomjas vagyok. Fel a fejjel, próbálj kicsit trükközni!
Mikor volt idõ annyit felszedni? Mert nekem az elsõ 3 hónap csak minuszokat okozott, a második 3-ban ....na akkor kiegyenlítettem és a harmadik 3 hónapban nem volt hely a hasamban ételre. 8 kg-ot híztam a terhességgel és amikor kijöttem a korházból annyi voltam mint a terhességem elsõ napján. Én reggelire paradicsomot, uborkát, sajtot ettem házikenyérrel és répalevet ittam vagy mézes teát. Ebédre a krumplipüré husival na nem kívánod??? Almalé...narancslé
Hány éves vagy ?van férjed? nem szól rád? Összevissza fog repedezni a bõröd...ha majd lefogysz minden lógni fog. Ha ez neked nem számít akkor ne sírj majd ha a férjed megcsal esetleg elhagy gyerekestõl.... Ha édességet kívánsz, akkor valószínû gyümölcs hiányzik a szervezetednek.Egyél gyümölcsöt.
Szerintem olyan nincs, hogy valamit nem lehet megállni. A gyereknek sem a töménytelen szénhidrátra van szüksége, hanem fehérjére és vitaminokra ásványi anyagokra. Soha nem fogom megérteni, miért nem lehet legalább ezt a 9 hónapot tudatosan és egészségesen táplálkozva eltölteni. Így tettem, mégis epehomokom lett és diétáznom kell, édesség helyett joghurtot és gyümölcsöt eszem, mindennap húst és párolt zöldséget vagy salátát. Csak az nem tud odafigyelni, aki nem akar, nem beszélve arról, hogy nem jó a babának. 7 kg-ot híztam a 30. hétig, minden eredményem tökéletes, még így is. 30 hetes kismama
(A 20 kg pedig rengeteg, és nem azért rengeteg, mert nem leszel csinos, hanem mert az utolsó heteket szerintem tuti megkeseríti. Én 7 kilót híztam, baba elõtt és most is tök átlag testalkatú vagyok. De a pocakomtól így is nehéz a mozgás így, két héttel a szülés elõtt, ha plusz 13 kg lenne még ehhez, én nem tudom, hogy hogyan tudnék mozogni. Tehát már csak ezért is érdemes visszafogni.)
A kérdező hozzászólása: köszönöm, aranyos vagy:) próbálom megállni de annyira kívánom:(
A kérdező hozzászólása: lehet neked van igazad kedves utolsó az a durva, hogy annyira nem látszik rajtam, olyan mintha most lennék átlagos alkatú..tényleg nagyon sovány vagyok amúgy és normál esetben sosem eszem édeset mert nem kívánom lehet most raktároz valóban

Nagy túlsúllyal estem teherbe (20 kg), viszont eddig nem híztam (15 hetes vagyok). Elképzelhetõ, hogy így is marad? Egészségesen táplálkozom, sétálok sokat, 20. hét után torna is tervben van.

Van/volt esetleg valaki hasonló cipõben?

Legjobb válasz: szia! Én is igyekszem sportos és aktív maradni, és a kajára is nagyon odafigyelek. A 20. hétig semmit nem híztam, de utána elkezdtek feljönni a kilók. (Baba súlya, plusz víz, plusz vér, stb..). A hízás java a 2. trimeszterben van. De a 3.-ban is van hízás, csak az már nem akkora mértékû.

szia! Én is igyekszem sportos és aktív maradni, és a kajára is nagyon odafigyelek. A 20. hétig semmit nem híztam, de utána elkezdtek feljönni a kilók. (Baba súlya, plusz víz, plusz vér, stb..). A hízás java a 2. trimeszterben van. De a 3.-ban is van hízás, csak az már nem akkora mértékû.
Szia. Én 29 hetes vagyok, 89 kg-val estem teherbe, 90, 2 kg vagyok. Én ezt nagyon keveslem, de a baba rendesen mozog, az ultrahangok is jók.
Szia, én 90 kilóval estem teherbe, most vagyok 29 hetes, eddig 4 kilót híztam, pedig ugyanúgy eszem, mint eddig. Remélem, a végére sem indul meg túlzottan a súlygyarapodás, bár azt mondják, akkor nõ majd a legnagyobbat a baba és a hasunk is. Azt tûztem ki, hogy max.10 kilót hízhatok szülésig összesen, remélem, még annyi sem lesz.
A kérdező hozzászólása: Szerencsére a mostani védõnõm profi, nem szólt be. :) Megbeszéltük, hogy tartom tovább a diétát és ha majd a doki is úgy gondolja, mehet a torna is a 20. hét után :) Köszönöm Nektek is! Ügyesek vagytok nagyon!
rajtam sokkal több plusz van :D senki nem korbácsozott meg :D bár mondjuk én elötte is sokat sportoltam (6 éven keresztül napi 1-2 ora aerobic vagy spinning), meg nem vagyok egy nagyétkü...mégis az én plusz nem -csak- 20kg. 22. hétben vagyok én még mindig járok spinningelni, meg aquadinamyc orára. eddig még nem hiztam.
szia én több túlsúllyal kezdtem, és én fogytam terhesség alatt eddig nem tudom mikor fog fordulni a picur szépen növekszik és minden rendben vele :) 22 hkm
Én kb ugyanígy vagyok mint te kedves kérdezõ :) bár még csak most tudtam meg, hogy babám lesz (2.) A sok séta sokat segít, elsõ babámnál összesen 6kg-ot híztam így, betartva, amit te is leírtál. Bocs az offért, de elõre félek, hogy a védõnõ mit fog szólni a súlyomhoz, téged nem "korbácsozott" meg érte :) ??
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nektek! Akkor a jó példátok lebeg a szemem elõtt :) Sajnos nekem az elsõ terhességem és a szoptatási idõszak is a folyamatos vizesedésrõl és hízásról szólt (terhességem elõtti állapothoz képest áprilisban +32 kg...), diétával leadtam fél év alatt 12 kilót, utána érkezett a második Babácska :) Remélem most Vele másképp lesz :) Továbbra is ezt a szénhidrátra odafigyelõs-beosztós diétát tartom, remélem így minimálisra csökken a hízás.
Szerintem igen, én 15kg plusszal estem teherbe és összesen 3 kg-ot híztam, de én az elsõ 20 hétben, 20.héttõl egy dekát sem híztam a szülésig, és 3240g-mal született a kislányom.
Ha odafigyelsz az étkezésre nem lesz gond! :)
Szia! Én is túlsúllyal estem teherbe.Tök jól tartottam a súlyom összesen 8 kilót híztam egész terhesség alatt, 72-rõl kezdetem és 80-al mentem szülni.Ez le is ment 2 hét alatt
Én sem híztam ... a 20. hét környékéig, onnan kezdtem el. :) Védõnõ mondta nekem, h akkor indul be a hízás. Persze nem mindenkinél. Lehet megúszod, majd kiderül. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!