Találatok a következő kifejezésre: 20 hetesen baba még (23 db)

Mikortól érdemes megvenni a baba holmikat? 20 hetesen korai még?

Legjobb válasz: Nekem korai volt! Én 30-32 hetesen kezdtem el! Tudom,hogy bármikor történhet baj, de amikor terhes voltam,akkor szült a szomszédom 26. hétre. A baba meghalt! Lehet,hogy hülyeség, de úgy gondoltam,hogy bármi gond is akad, 30-32 héttõl már nagyobb esély van arra,hogy jól alakul!

Nekem korai volt! Én 30-32 hetesen kezdtem el! Tudom, hogy bármikor történhet baj, de amikor terhes voltam, akkor szült a szomszédom 26. hétre. A baba meghalt! Lehet, hogy hülyeség, de úgy gondoltam, hogy bármi gond is akad, 30-32 héttõl már nagyobb esély van arra, hogy jól alakul!
én megvártam a lélektani 26. hetet (onnantól már koraszülött és nem hagyják abortálni) viszont a 32.-re mindent megvettünk és örülök neki, mert utána jött a derékfájás meg az elefántláb, szóval semmi kedvem nem lett volna akkor kimozdulni pl. matracokat fogdosni meg bútort összeszerelni :)
en a nagyobb dolgokat a vegere akarom hagyni, marmint 30. het utan (babakocsi, kisagy) apro dolgokat lehet hogy elobb veszek majd. most vagyok meg csak 16 hetes.bar anyosom annyira be van zsongva hogy mar egy csomo babaruhat vett :D
Én optimistán állok hozzá a terhességemhez, és egyébként sem vagyok babonás. 20+1 hetes vagyok. 2 hete megvan a babaágy a matraccal ( anyukámék vették meg), 1 hónapja a babakocsi ( nagyon jó áron találtam), 2 hete tudjuk, hogy kisfiú, így vettünk már a szobájába bordûrt, jövõ hónapban elkezdjük kifesteni és rendbe rakni. Ma voltam az egyik angol turkálóban és hát volt pár babaholmi amit nem hagyhattam ott- szóval már azokat is vásároltam. :) Szóval Én annak a híve vagyok, hogy szép lassan mindent, így van idõm körbenézni, mi-hol éri meg a legjobban. Illetve biztos vagyok benne hogy a nagy melegben, óriási pocakkal nem lesz kedvem majd járni a boltokat. Boldog babavárást!
én a 24 hetes 4Ds UH után kezdtem vásárolni, megmutatta hogy fiú és hogy egészséges, de amúgy is optimistának kell lenni, minden renden lesz a babóval. érdemes már most vizslatni az akciókat, utánaolvasni a tapasztalatoknak a termékekkel kapcsolatban fórumokon. én mindig mentem sétálgatni, / mert ugye kell a mozgás /még 38 hetesen is a bababoltokat jártam :) mindig csak egy egy dolgot vettem hogy ne legyen halomban a cucc.viszont azt tanácsolom, hogy ne sok ruhát vásárolj, mert gyorsan nõnek és nem tudni milyen idõ lesz majd.amikor már kiviszed sétálni elég egy hét rossz idõ és hopp már ki is nõtte az édes kis polot és még nem is volt rajta. :) szóval az elsõ méretet érdemes venni/azt is csak mikor a doki megmondja kb mekkora a baba/a vége felé/, aztán majd a többit...
Elkezdheted apránként, hogy ne legyen egyszerre sok anyagi teher. 4 gyerkõc anyukája
Nyugodtan elkezdheted vásárolgatni a dolgokat, szépen lassan. Szerintem nagy pocival semmi kedved nem lesz üzleteket járni... Boldog babavárást!
Szia én pénteken leszek 20 hetes, de még semmit nem vettem, viszont rengeteg babaholmit kaptunk már, úgyhogy van mit rendezgetni:-) Csütörtökön megyünk UHra talán megmutatja magát, akkor a szobájának állunk neki elõször:-) Aztán jöhet minden szépen sorba szerintem a nagyobb dolgokkal érdemesebb kezdeni úgyhogy nálunk most a babaágy lesz a soros:-) A ruhák meg utána:-)
nem tudom, hogy korai-e, de mi már megvettük a kiságyat a matracot, mert kinéztem és épp le is volt értékelve. igaz ez már jó egy hónapja volt, de nem érzem korainak. persze, a babona meg ecetera ecetera, de szerintem sokkal könnyebb a pénztárcának is, ha szépen sorjában kerülnek ki belõle a nagyobb összegek. most vagyok 25 hetes, pelenkázót kapunk, ruhákat is egy csomót kapni fogunk, én ennek ellenére szeretnék pár dolgot a kisfiamnak, de majd csak a 28. hét után, addig nem érzem szükségét. cumi, cumisüveg, egyéb apróságok ráérnek.
Nekem már van két fiam, 9 és 4 évesek.Javában tombolni fog a nyári szünet az utolsó két és fél hónapban, úgyhogy amíg van idõm apránként vásárolok, most 27 hetes vagyok.A ruhatár teljes újításra szorul, mert kislányt várunk és csak fiús holmik vannak.Úgy emlékszem , amikor 22. héten biztos lett a neme, utána kezdtem el vásárolni.A nagyobb dolgok megvannak az elsõ két gyerektõl, a többit megveszem, hogy ne kelljen a nagy melegben mászkálnom az utolsó hetekben. A babonáról meg annyit, hogy szerintem nem attól lesz baja a bébinek, hogy veszek neki valamit.Szóval nyugodtan kezdheted a vásárlást, ha jólesik.

20 hetes vagyok és még nem érzem a baba mocorgását. Más is volt így?

Biztos nincs gond, csak mindenki írja, hogy már tízes hetek elején érzik. Nekem meg még semmi. Nyilván a mellső fali lepény, meg hogy első gyerek... de akkor is:) Amúgy kedden is voltam dokinál, ott is minden rendben volt.

Legjobb válasz: Nem kell aggódni egészen biztosan a napokban megérzed, én sem éreztem sokáig valahogy a 20-22 hét körül éreztem meg, nem is tudom pontosan. Csak napról napra erõsödött és egyszer mikor láttam akkor rá jöttem jé ez a baba. Nekem semmi áttörõ élmény nem volt pillangók, buborékolás, kaparászás, csiklandozás, szóval semmi ilyen. Csak egyre erõsebben mocorgott és rá jöttem ezek nem a beleim ha nem agyerek. Ne félj azóta be hozta a mocorgást mert már így 29 hetesen is akkorákat rúg idõnként, hogy majd ki rúgja az oldalam.

Nem kell aggódni egészen biztosan a napokban megérzed, én sem éreztem sokáig valahogy a 20-22 hét körül éreztem meg, nem is tudom pontosan. Csak napról napra erõsödött és egyszer mikor láttam akkor rá jöttem jé ez a baba. Nekem semmi áttörõ élmény nem volt pillangók, buborékolás, kaparászás, csiklandozás, szóval semmi ilyen. Csak egyre erõsebben mocorgott és rá jöttem ezek nem a beleim ha nem agyerek. Ne félj azóta be hozta a mocorgást mert már így 29 hetesen is akkorákat rúg idõnként, hogy majd ki rúgja az oldalam.
Elsõ baba és mellsõ fali nem is csoda, hogy nem érzed még, ha a doki azt mondta minden oké ne aggódj.. mellsõ falon késõbb lehet érezni azt mondják, de nem hiszem, hogy sokáig váratna már magára az az elsõ nagy rúgás! :) boldog babavárást! 16hkm :)
Még annyi, hogy enyém csak reggel és este mozog, napközben szundikál. De reggel este viszont órákig rugdos. Valamint eleinte fõleg háton fekve éreztem.
Biztos, hogy nincsen semmi baj, pláne ha a doki is azt mondta. Majd megérzed és valószínûleg már elég határozottan fogod érezni. Lehet, hogy most is érzed, csak nem is sejted, hogy az lehet. Egyébként nekem is az elsõ terhességemnél mellsõ fali lepényem volt és már a 15. héten éreztem a Lányomat. A doki mondta, hogy nem létezik, pedig én éreztem... Szóval ez sem általánosítható.
Én már nem is foglalkozok ilyen dolgokkal, hogy mit hogyan kellene csinálnia a babámnak. 12 hetesen már éreztem a mozgást, mindenki mondta, hogy azok csak a beleim. Elsõ babám, hittem nekik, bár én valahol a szívem mélyén mindig is tudtam, hogy már pedig ez a babám. Hát nekem ez a mozgás erõsödött és végül 19 hetesen láthatóvá is vált, hogy a babám mozog a pocakomban. Amikor alhasban kellett volna mozognia nekem akkor is a gyomrom körül mozgott, ott éreztem, szóval az orvos megnyugtat mindig, hogy jól van a babám a többi meg a magán ügyem. Az én babám így mûködik, és ha valamit majd nem úgy csinál ahogy én azt megszoktam akkor szólok a dokinak. Biztosan napokon belül meg fog mozdulni.
17 hetet be töltöttem és csak néha érzem, hogy kaparászik.Nem igazi rugdosás. Pedig már a 4. baba és a lepény is hátsó fali. Igaz néha engem is idegesít.
Elsõ lányomat a 24. héten éreztem elõször, addig tiszta ideg voltam, hiába mondta a doki, hogy minden oké. :) Nem is volt persze semmi baj...:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat... Izgatottam várom:)

20. hetesen megyek 4d uh-ra. Eddig az orvos akihez járok még nem tudta megállapítani a baba nemét. A 4d-n 40 percig fogják nézni. Szerintetek ott már ennyi idő alatt ki fog derülni a pocaklakó neme?

Legjobb válasz: 20 hetesen már tutira meg tudják mondani a nemét.A 4D-n meg sokkal alaposabban megnézik,úgyhogy biztos ott meg fogod tudni.Nekem már 14 hetesen megmondták a 4D-n.

20 hetesen már tutira meg tudják mondani a nemét.A 4D-n meg sokkal alaposabban megnézik, úgyhogy biztos ott meg fogod tudni.Nekem már 14 hetesen megmondták a 4D-n.
Nagy valószínûséggel igen, ki fog derülni. (Mi is ott tudtuk meg.) Persze benne van a pakliban, h. nagyon szégyenlõs a pocaklakótok és nem mutatja meg magát. :)
AZ én kislányom nem mutatta meg magát, olyan szorosan zárta a kis lábait, hogy akárhogy forgolódtam, nem rakta szét 17 hetesen.Ha szerencséd lesz akkor Õ is meg akarja mutatni:-)))Egyébbként 22 hetesen újra mentünk, ott már ugy terpeszett a kis drágám hogy már majdnem elszégyeltük magunkat:-)))27 hetes kismami

Milyen nagy a baba 20 hetesen? Hány cm korulbelul? Hol van a méh? Még koldok alatt?

kosziii

Legjobb válasz: Itt meg tudod nézni, hogy mikor mekkora. http://www.csoppkeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magzati_m.. Én úgy tudom, hogy 20 hetesen a köldök körül van már.

Itt meg tudod nézni, hogy mikor mekkora. http://www.csoppkeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magzati_m.. Én úgy tudom, hogy 20 hetesen a köldök körül van már.
A kérdező hozzászólása: koszonom
Nekem 20 hetesen köldök alatt 2 ujjnyira volt.

Nagy baj, ha 20 hetesen a biometriai adatok 19 hetesnek felelnek meg? Nem lesz túl kicsi a baba?

Legjobb válasz: Egy hét eltérés az nem eltérés igazából, mert lehet a babád akkor fogant meg. Én 24 hetes vagyok és az orvosom által mért adatok szerint 23 hetesnek felelnek meg az eredményeim. Valószinü neked is az utolsó menstruációd elött fogant meg nem sokkal a picuri. Gratula a babához!

Egy hét eltérés az nem eltérés igazából, mert lehet a babád akkor fogant meg. Én 24 hetes vagyok és az orvosom által mért adatok szerint 23 hetesnek felelnek meg az eredményeim. Valószinü neked is az utolsó menstruációd elött fogant meg nem sokkal a picuri. Gratula a babához!
Azok csak becsült adatok, nem kell túlzott jelentõséget tulajdonítani neki. Nekem is végig visszadatálták, és az utolsó hónapokban belehúzott a picur, 3900g, 54 cm lett!
Nekem is azt mondták, h kicsi.De nem is lep meg, mert tudom, h mikor voltunk együt, és korábban nem is foganhatott volna, de már kezdjük beérni a többieket.:)

Betöltött 20 hetes vagyok, de még nem érzem a baba mozgását. Szerintetek ez baj?

A 18 hetes UH-n minden rendben találtak, ott mozgott a baba, láttam a képerny?n. 4 nap múlva megyek a SOTE-ra genetikai tanácsadásra, remélem ott is megnézik ultrahanggal.

Legjobb válasz: Én 29+3 hetes vagyok most és van hogy majdnem egy egész napig nem érzem hogy mozog. nekem annyiból könnyebb hogy ilyenkor felébresztem valamivel:-) Ha bármitõl is tartasz menj be egy kórházba vagy orvoshoz,inkább nézzenek hülyének minthogy baja legyen a babának!!!!!

Én 29+3 hetes vagyok most és van hogy majdnem egy egész napig nem érzem hogy mozog. nekem annyiból könnyebb hogy ilyenkor felébresztem valamivel:-) Ha bármitõl is tartasz menj be egy kórházba vagy orvoshoz, inkább nézzenek hülyének minthogy baja legyen a babának!!!!!
Ne izgulj, írtad is, hogy a mellsõ falon tapadt a placenta, ezért nem érezheted még a mozgásokat. És nem szabad negatív történeteket olvasni és kérj meg másokat is, hogy ne meséljenek ilyeneket, csak fölöslegesen izgatod magad miattuk. Majd ha megmozdul, akkor már könnyebb lesz egy kicsit, lesz visszajelzés és nem csak az ultrahangon fogod látni, hogy minden rendben van.
Szia, én a 23.héten éreztem elõször, mert nekem is a méhlepényem a mellsõ falon tapadt! Ne aggódj! Boldog babavárást!
szia! Én a 20.hét végén éreztem elõszõr, és nekem is mellsõ falon tapadt a lepény, akinek így tapad az késõbb érzi meg!! Tudom, h türelmetlen vagy, de nemsokára biztos jelentkezni fog a mocorgásával a kicsid:)
én 17 hetesen éreztem elõször, mellsõ fali lepénnyel.aztán 20 hetesen vált mindennapossá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Akkor várok szépen türelmesen :) Ma léptem a 21. hétbe.
ne izgulj.én 21-22 hetesen éreztem elõször

20 hetes kismami vagyok, de még nem érzem őt! Az első baba, na meg van is egy kis súlyfelesleg rajtam! Más is volt így? Pedig már annyira várom!

Legjobb válasz: Én 19 hetesen éreztem elõször,nálunk ez a szám nagyon bûvös és nagyon de nagyon tradicionális:D Mi a párommal épp az Egy boltkóros naplóját néztük,én a párom ölében pihentettem bukóm,amikor berúgott a kiscsaj:DAkkor még nemtudtuk a nemét,én mondtam Manómnak,hogy nézd meg,tuti kiscsaj ,hát melyik pasi rúgna pont egy csajos film közben:DIgazam is lett:)

Én 19 hetesen éreztem elõször, nálunk ez a szám nagyon bûvös és nagyon de nagyon tradicionális:D Mi a párommal épp az Egy boltkóros naplóját néztük, én a párom ölében pihentettem bukóm, amikor berúgott a kiscsaj:DAkkor még nemtudtuk a nemét, én mondtam Manómnak, hogy nézd meg, tuti kiscsaj , hát melyik pasi rúgna pont egy csajos film közben:DIgazam is lett:)
Szerintem a túlsúly nem mérvadó, hiszen a háj az izmok felett van, a baba meg alatta. A súlyfelesleg szerintem csak azt befolyásolhatja, hogy apuci mikor érzi meg. Én is 100 kg felett vagyok, a 17 héten éreztem elõször igazából. Tapasztalatból mondom, ja, és elsõ babám nekem is.
Szia! Feküdj a hátadra, lazítsd el a hasadat, nézd a TV-t, vagy olvass, kapcsolódj ki és akkor érezni fogod. Olyan, mintha a beleid mozognának elõször, de azután egyre erõsebbek lesznek majd a mozgások. Türelem:) Én a másodikat várom, a 13. hétben vagyok és már érzem:)
Szia! Én 24 hetesen éreztem elõször a babát, 100 kg felett kezdtem a terhességet. Mi úgy vettük észre elõször, hogy a TV távirányítóját a pocimra tettem és azt figyeltük, olyan aranyosan mozgott. Akkor még érezni nem éreztem, csak rá másfél hetére. 36+4 hetes kismami
en 35 h.km.vagyok, 62kg-val kezdtem, de nyugi ahogy a tobbiek is irtak, csak lazits, amugy a szomszedom is 20 hetes korul van es o is a napokban erezte eloszor, en is es o is ugy voltunk vele, hogy arra gondoltam"jajj vajon mit kell erezzek?", nagyon koncentraltam, aztan amikor meg mozdult rajottem, hogy egyaltalan nem kell, mert olyan nincs, hogy ne erezd, a szomszedom ugyanigy volt vele, csak nyugi:) kellemes babavarast!

20 hetes kismama vagyok. Baj, hogy ha nem érzem még a baba összes mozgását? Mikortól fogom érezni?

Legjobb válasz: Valószínû,hogy nemrég kezted érezni csak. Még kicsi ahhoz ,hogy az összes mozgását érezd.A lényeg,hogy van mozgás ,még ha csak picit és gyengén érzed is. Nekem a 19.hetes ultrahangon mondta az orvos,hogyha ezek még csak kis kapargászások az sem gond. Pár hét múlva már erõteljesebb lesz és persze gyakoribb,rendszeresebb.

Valószínû, hogy nemrég kezted érezni csak. Még kicsi ahhoz , hogy az összes mozgását érezd.A lényeg, hogy van mozgás , még ha csak picit és gyengén érzed is. Nekem a 19.hetes ultrahangon mondta az orvos, hogyha ezek még csak kis kapargászások az sem gond. Pár hét múlva már erõteljesebb lesz és persze gyakoribb, rendszeresebb.
Ne türelmetlenkedj, lassan fogod érezni. Mindenkinél más, van, aki már 18 hetesen állandóan érzi, van, aki csak késõbb. Mit értesz azalatt, hogy az összes mozgását? Vannak olyan kismamák, akik a hasukat nézva azt mondják, hogy a pici épp a kezét nyújtja ki... - Na, ez szépen hangzik, de én ebben nem hiszek. Persze, talán késõi terhességben, ha nagy a baba. Szóval én mindig nagyon éreztem a babám mozgását, de ha el is játszottam a gondolattal, soha nem jelentettem ki, hogy az épp a könyöke vagy az ökle, a keze vagy a lába (csak befordulás után volt egyértelmû). Szóval ebben nem hiszek. Persze vannak ilyen kismamák, meg vannak olyanok.
Nem baj, még van idõtök bõven.Nyugi, minden jó, és nincs semmi baj.Nekem a 17. héttõl kezdõdött, de volt olyan, hogy napokig nem is hallottam felõle, persze ezért még õ mozog, csak az elején a kis 20 cm-vel nem érezzük, fõleg napközben , ha mi is mozgékonyabbak vagyunk.Ne félj, lerúgja õ még a hólyagodat:-)

20 hetes terhes vagyok és nagyon picit nőt még csak a hasam látni, hogy babát várok de mondják, hogy pici a pocim. De a baba szépen fejlődik! Mikor kezd el nőni?

Legjobb válasz: 22 hetes vagyok, hatalmas hassal, hidd el nekem, addig örülj, amíg nem nõ:D még ha imádom is az egészet, azért bevallom, sok minden már most nagyon kényelmetlen!

22 hetes vagyok, hatalmas hassal, hidd el nekem, addig örülj, amíg nem nõ:D még ha imádom is az egészet, azért bevallom, sok minden már most nagyon kényelmetlen!
Nem lesz mindenkinek hatalmas hasa. Túlhordással feküdtem benn a kórházban, amikor akkora hasam volt, mint az átlag 8 hónapos terheseknek. Mondjuk én magas vagyok. Végig paráztam, hogy kicsi lesz a babám, mert mindenki azzal jött, hogy neki ilyen idõsen már hatalmas hasa volt, ehhez képest 3700 g és 61 cm volt a fiam születéskor. :D
A kérdező hozzászólása: Akkor jó... :) Mondjuk én nem vagyok magas 165cm 70kg.
Örülj neki! Miért szeretnél óriáshasat? A lényeg, hogy a baba szépen fejlõdik bent.
A kérdező hozzászólása: Nem óriásit szeretnék csak picit nagyobbat :)
nyugi lesz még nagyobb. Ez alakat kérdése. Sok kismamának nem lesz nagy hasa. Nézd csak meg pl Katalin hercegnõt. 1 hónapon belül szül és nem nagy egyáltalán a pocakja. Ettõl még nem lesz gond a babáddal nyugi. Én ismerek olyat aki egy bõvebb pólóval még szülés után 2 héttel is tudta palástolni a dolgot. Aki nem nézte egyértelmûen észre sem vette.
nekem is nagyon kicsi hasam volt végig, 24 hetesen mikor mentem cukorterhelésre megkérdezték, hogy még minek jöttem, konkrétan semmi nem látszott.... 36 hetesen mikor az elsõ CTG-m re mentem ott is furcsán néztek rám és kérdõre vontak, hogy nem világosított fel a doki, hogy ide csak a 36. héttõl kell járni, mondtam is nõnek, hogy ugyan nézze már meg a papíromat, hogy mindjárt a 37. et kezdem... ;) de én nem bántam, hogy nincs nagy pocakom, sokkal kényelmesebb , mint óriás hassal, végül a 41. héten szültem makk egészséges kisfiút 47 cm és 2850 gr volt ;)
Ikreket várok, 23 hetes vagyok! Nem vagyok magas, 162 és elég vékony testalkatom van. Mindenki azt mondja, hogy milyen pici a hasam...még az orvos is. Pedig a babák szépen nõnek, akkorák, amekkorának lenniük kell.
A kérdező hozzászólása: Akkor megnyugodtam nem csak én vagyok így!:) Köszönöm szépen a válaszokat! :)

Nem mozdult még meg a baba a pocakomba miért? Nem érzem hogy rugdosna mitől lehet ez? 20 hetes vagyok

Legjobb válasz: Mozog tuti, csak nem érzed. Én egy nap híján 22 hetes voltam, mikor éreztem az egyiket. Utána férjem a hasamra rakta a kezét, úgy érezte a másikat. Ha hamarabb hasamra teszem, lehet úgy érzem hamarabb... Próbáld ki!

Mozog tuti, csak nem érzed. Én egy nap híján 22 hetes voltam, mikor éreztem az egyiket. Utána férjem a hasamra rakta a kezét, úgy érezte a másikat. Ha hamarabb hasamra teszem, lehet úgy érzem hamarabb... Próbáld ki!
Ez a dolog teljesen változó! Nem mindenkinél érzi meg félidõsen, viszont van aki meg már hamarabb is érzi. Én 23 hetes voltam mikor elõször érzetem. Ez egyén függõ! De ha a Uh-n az orvos azt mondta hogy minden rendben akkor nem kell aggódni! Bármikor megmozdulhat, és onnan már abban sem fogja majd hagyni ;)
én is 22 héten éreztem elõször
Szia! Én is hasonló gondokkal kûzködtem annó mint most Te. Nekem akkor a védõnõm az ajánlotta, hogy egy Whyskis pohárba tegyek háromnegyedig vizet és fekvõ helyzetben tegyem a hasamra, amikor megmozdul a pici akkor hullámozni fog a víz. Én vagy fél napig feküdtem így de ezalatt sokszor mozgott, úgy hogy meg is nyugodtam. Remélem Neked is beválik.
A kérdező hozzászólása: Én is remélem nagyon aggódom hogy van vele valami.
Nyugodj meg, nincs semmi baja a babádnak. Mozog õ csak még te nem érzed. Hidd el fogod még eleget érezni.:)
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon szépen köszönöm!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!