Találatok a következő kifejezésre: 20 hetesen baba (94 db)

Az orvos szerint csak 18 hetes vagyok a baba adataiból itélve: BPD: 42mm THQ: 39mm FL: 27mm. Viszont már holanp leszek 20 hetes. Azt mondta egy kicsit kisebb a baba. Ez baj?

Meg azt írta a papírra,hogy a placenta a hátsó falon van és a méhszájat megközelíti. Nemtudom,hogy ez mit jelent.

Legjobb válasz: Szia! Nekem 19 hetesen a BPD:41mm a többit nem tudom fejbõl, az uh leletre az volt írva, hogy a menzesz szerint 19 hetes és 2 napos vagyok, de a biometriai adatok szerint 18 hetes és 4 napos vagyok.A dokim szerint akkor és 18 és 4 napos vagyok, késõbb fogant a baba, ennyi az egész.Szerintem ez nem baj, állítólag a végére behozzák magukat a kisebb babák. Szerintem nem kell izgulni. A placenta nekem is a hátsó falon van, de, hogy közel van a méhszájhoz azt nem tudom mit jelent. Talán óvatosan lehet csak szexszelni???(Ez csak feltevés). 21 hetes (menszesz szerint) kismama :-))))

Szia! Nekem 19 hetesen a BPD:41mm a többit nem tudom fejbõl, az uh leletre az volt írva, hogy a menzesz szerint 19 hetes és 2 napos vagyok, de a biometriai adatok szerint 18 hetes és 4 napos vagyok.A dokim szerint akkor és 18 és 4 napos vagyok, késõbb fogant a baba, ennyi az egész.Szerintem ez nem baj, állítólag a végére behozzák magukat a kisebb babák. Szerintem nem kell izgulni. A placenta nekem is a hátsó falon van, de, hogy közel van a méhszájhoz azt nem tudom mit jelent. Talán óvatosan lehet csak szexszelni???(Ez csak feltevés). 21 hetes (menszesz szerint) kismama :-))))
Szia Én sajnálom hogy a dokid ennyire nem magyarázta el a dolgokat a terhességel kapcsolatba. A terhességi idõt az utolsó menszitõl számolják, vagyis akkor amikor be ágyazodik. Tehát ha a terhességi hét a 20. a magzat még csak 18 hetes. De attól te még a 20.héthez képest szülsz 9 hónapra. A palcenta még a múlt héten nekem is így volt, de már a héten nem volt a méhszájhoz közel, és a sexhez semmi köze.Annyit és úgy sexeltek amennyit akartok. Az én méreteim a 20.hét és 3 nap:BPD:44.70 HC:173.80 FL:30.10 AC:148.40 nem vagy sokkal kisebb ne aggódj.sok sikert
Nézz utána a méreteknek: http://www.anyaleszek.hu/ Ezek becsült adatok, eltérés lehet és még sokat alakul. Nekem is kicsit jósoltak sokáig, majdnem 4 kilós lett a végére. A hátsó falon a lepény a legjobb hely. Az, hogy a méhszájhoz közel van, azt jelenti, hogy alul tapadt és figyelemmel követik majd a helyzetét, ahogy nõ a méh, feljebb fog húzódni. (Ezt azért kell nézni, mert ha a lepény rátapad a méhszájra, nem lehet természetes úton szülni - ettõl neked nem kell félni, mert a "megközelíti" az tényleg csak közelség.) Jó babavárást, minden rendben van!

20 hetes genetikai uh-n mekkora lett a baba méretei? Fiú vagy lány?

Legjobb válasz: 20 hetesen nincs genetikai UH. akkor a sima nagy UH van ami kötelezö is, ekkor a belsö szerveket nézik át. 22 hetesen van egy másik nagy UH ami szintén nem genetikai, mert nem genetikai betegségeket néznek, hanem fejlödési rendeleneségeket. ez a 20-ik heti Uh kibövítése itt nézik meg hogy van-e nyúlszáj vagy farkas torok, szív, gyomor és minden szervet rendesen. ezek a rendeleneségek nem gentikaik hanem fertözés, vagy pl gyógyszer szedés miatt, dohányzás, alkohol, drogfogyasztás miatt lehetnek.

20 hetesen nincs genetikai UH. akkor a sima nagy UH van ami kötelezö is, ekkor a belsö szerveket nézik át. 22 hetesen van egy másik nagy UH ami szintén nem genetikai, mert nem genetikai betegségeket néznek, hanem fejlödési rendeleneségeket. ez a 20-ik heti Uh kibövítése itt nézik meg hogy van-e nyúlszáj vagy farkas torok, szív, gyomor és minden szervet rendesen. ezek a rendeleneségek nem gentikaik hanem fertözés, vagy pl gyógyszer szedés miatt, dohányzás, alkohol, drogfogyasztás miatt lehetnek.
Én 19 hetesen 5 naposan voltam genetikai tanácsadáson és ultrahangon. BPD:5, 02cm HC:16, 94cm AC:14, 78cm FL:2, 94cm OFD:5, 75cm KISFIÚ
1. válaszadó, nagyon okos vagy:(
Mi 4D-n voltunk 20 hetesen: BPD: 4, 53 cm OFD: 5, 88 cm HC: 16, 63 cm HC*: 16, 42 cm AC: 13, 89 cm FL: 3, 37 cm Súlya: 315 gr :) ) Kisfiú
19+5 naposan Genetikai uh-on!!!!!! bpd:46mm fl:34mm ezután visszarendelt 21+5 naposan bpd:53mm fL:37mm Jaa, és kislány:) de nagyobbak a méretei mint a fiamnak, most vagyok 37.héten és már két hete azaz a 35.-en 3500 volt a becsült súlya, most kb négy kiló körül lehet.
A kérdező hozzászólása: elsõ válaszoló! azt hiszem csak jobban tudják a dokik és a védõnõ is mi ez az ultrahang itt 18-20hetes szerint van betáblázva de inkább 20hetes kor körül kének idõpontot uh-ra az AFP eredmény és kombinált teszt miatt! Nagyon-nagyon okos(kodó) és úgy látom laikus is vagy! A többieknek köszönöm szépen.
A kérdező hozzászólása: második válaszoló jó nagy babád lesz szerintem, nekünk 19+2 napos 4D-n volt a BPD: 43 és enyyém is kisfiú.
Gratulálok, és jó egészséget! Szerintem is nagy baba lesz, mert a lányaim is 3750 grammal születtek:)
20+4 napos kisfiu BPD: 51mm Ac:163.4mm Fl:33mm HC:180.6mm

20 hetes vagyok és még nem érzem a baba mocorgását. Más is volt így?

Biztos nincs gond, csak mindenki írja, hogy már tízes hetek elején érzik. Nekem meg még semmi. Nyilván a mellső fali lepény, meg hogy első gyerek... de akkor is:) Amúgy kedden is voltam dokinál, ott is minden rendben volt.

Legjobb válasz: Nem kell aggódni egészen biztosan a napokban megérzed, én sem éreztem sokáig valahogy a 20-22 hét körül éreztem meg, nem is tudom pontosan. Csak napról napra erõsödött és egyszer mikor láttam akkor rá jöttem jé ez a baba. Nekem semmi áttörõ élmény nem volt pillangók, buborékolás, kaparászás, csiklandozás, szóval semmi ilyen. Csak egyre erõsebben mocorgott és rá jöttem ezek nem a beleim ha nem agyerek. Ne félj azóta be hozta a mocorgást mert már így 29 hetesen is akkorákat rúg idõnként, hogy majd ki rúgja az oldalam.

Nem kell aggódni egészen biztosan a napokban megérzed, én sem éreztem sokáig valahogy a 20-22 hét körül éreztem meg, nem is tudom pontosan. Csak napról napra erõsödött és egyszer mikor láttam akkor rá jöttem jé ez a baba. Nekem semmi áttörõ élmény nem volt pillangók, buborékolás, kaparászás, csiklandozás, szóval semmi ilyen. Csak egyre erõsebben mocorgott és rá jöttem ezek nem a beleim ha nem agyerek. Ne félj azóta be hozta a mocorgást mert már így 29 hetesen is akkorákat rúg idõnként, hogy majd ki rúgja az oldalam.
Elsõ baba és mellsõ fali nem is csoda, hogy nem érzed még, ha a doki azt mondta minden oké ne aggódj.. mellsõ falon késõbb lehet érezni azt mondják, de nem hiszem, hogy sokáig váratna már magára az az elsõ nagy rúgás! :) boldog babavárást! 16hkm :)
Még annyi, hogy enyém csak reggel és este mozog, napközben szundikál. De reggel este viszont órákig rugdos. Valamint eleinte fõleg háton fekve éreztem.
Biztos, hogy nincsen semmi baj, pláne ha a doki is azt mondta. Majd megérzed és valószínûleg már elég határozottan fogod érezni. Lehet, hogy most is érzed, csak nem is sejted, hogy az lehet. Egyébként nekem is az elsõ terhességemnél mellsõ fali lepényem volt és már a 15. héten éreztem a Lányomat. A doki mondta, hogy nem létezik, pedig én éreztem... Szóval ez sem általánosítható.
Én már nem is foglalkozok ilyen dolgokkal, hogy mit hogyan kellene csinálnia a babámnak. 12 hetesen már éreztem a mozgást, mindenki mondta, hogy azok csak a beleim. Elsõ babám, hittem nekik, bár én valahol a szívem mélyén mindig is tudtam, hogy már pedig ez a babám. Hát nekem ez a mozgás erõsödött és végül 19 hetesen láthatóvá is vált, hogy a babám mozog a pocakomban. Amikor alhasban kellett volna mozognia nekem akkor is a gyomrom körül mozgott, ott éreztem, szóval az orvos megnyugtat mindig, hogy jól van a babám a többi meg a magán ügyem. Az én babám így mûködik, és ha valamit majd nem úgy csinál ahogy én azt megszoktam akkor szólok a dokinak. Biztosan napokon belül meg fog mozdulni.
17 hetet be töltöttem és csak néha érzem, hogy kaparászik.Nem igazi rugdosás. Pedig már a 4. baba és a lepény is hátsó fali. Igaz néha engem is idegesít.
Elsõ lányomat a 24. héten éreztem elõször, addig tiszta ideg voltam, hiába mondta a doki, hogy minden oké. :) Nem is volt persze semmi baj...:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat... Izgatottam várom:)

A terhesség alatt az összes vizsgálatról szeretnék tudni, ami a baba egészségével foglalkozik. Mi van ha 18-20 hetesen derül ki, hogy beteg a baba?

Legjobb válasz: Elõzõ válaszadó részletesen leírta a vizsgálatokat. Az elsõ 12 hetes ultrahangon valóban nézik a nyaki redõt, aminek 3 mm alatt kell lennie. Ha efelett van akkor nagy a valószínûsége a Down kórnak. Az AFP vizsgálat során 0,7 feletti értéknél nem valószínûsítik a Down kórt, de ezt követi közvetlenül az ultrahang, ami szintén ennek kizárására szolgál. Ha ezen értékek nem határértéken belül vannak, akkor az orvos magzatvíz vizsgálatot fog javasolni. Ezen kívül különbözõ tesztek léteznek, amik fizetõsek ugyan, de az interneten rá tudsz keresni. A magzat a törvény szerint a 20. hétig vehetõ el, ha nem veszélyezteti az anyát. Én azt mondom neked, hogy akármennyi vizsgálatot csináltatsz úgyis aggódni fogsz. Egyébként meg nézd meg a www.anyaleszek.hu honlapot, ott van a Magzati DIagnosztikai Központról szó, a szûrések - Down kór szûrés. 85 százalékos bizonyossággal megmondják hogy mi újság persze 25.000,- magyar forintért.

Elõzõ válaszadó részletesen leírta a vizsgálatokat. Az elsõ 12 hetes ultrahangon valóban nézik a nyaki redõt, aminek 3 mm alatt kell lennie. Ha efelett van akkor nagy a valószínûsége a Down kórnak. Az AFP vizsgálat során 0, 7 feletti értéknél nem valószínûsítik a Down kórt, de ezt követi közvetlenül az ultrahang, ami szintén ennek kizárására szolgál. Ha ezen értékek nem határértéken belül vannak, akkor az orvos magzatvíz vizsgálatot fog javasolni. Ezen kívül különbözõ tesztek léteznek, amik fizetõsek ugyan, de az interneten rá tudsz keresni. A magzat a törvény szerint a 20. hétig vehetõ el, ha nem veszélyezteti az anyát. Én azt mondom neked, hogy akármennyi vizsgálatot csináltatsz úgyis aggódni fogsz. Egyébként meg nézd meg a http://www.anyaleszek.hu honlapot, ott van a Magzati DIagnosztikai Központról szó, a szûrések - Down kór szûrés. 85 százalékos bizonyossággal megmondják hogy mi újság persze 25.000, - magyar forintért.

20. hetesen megyek 4d uh-ra. Eddig az orvos akihez járok még nem tudta megállapítani a baba nemét. A 4d-n 40 percig fogják nézni. Szerintetek ott már ennyi idő alatt ki fog derülni a pocaklakó neme?

Legjobb válasz: 20 hetesen már tutira meg tudják mondani a nemét.A 4D-n meg sokkal alaposabban megnézik,úgyhogy biztos ott meg fogod tudni.Nekem már 14 hetesen megmondták a 4D-n.

20 hetesen már tutira meg tudják mondani a nemét.A 4D-n meg sokkal alaposabban megnézik, úgyhogy biztos ott meg fogod tudni.Nekem már 14 hetesen megmondták a 4D-n.
Nagy valószínûséggel igen, ki fog derülni. (Mi is ott tudtuk meg.) Persze benne van a pakliban, h. nagyon szégyenlõs a pocaklakótok és nem mutatja meg magát. :)
AZ én kislányom nem mutatta meg magát, olyan szorosan zárta a kis lábait, hogy akárhogy forgolódtam, nem rakta szét 17 hetesen.Ha szerencséd lesz akkor Õ is meg akarja mutatni:-)))Egyébbként 22 hetesen újra mentünk, ott már ugy terpeszett a kis drágám hogy már majdnem elszégyeltük magunkat:-)))27 hetes kismami

Azt mondta a dokim, hogy nagyon "lenn" van a baba. Vérzésem nincs, de azért megijesztett. Lehet valami következménye? 20 hetes vagyok.

Legjobb válasz: 20 hetesen még összevissza mozog nagyobb a helye is és lehet hogy akkor nagyon lent volt most meg máshol van.Ha nincs semmi panaszod szerintem ne aggódj!Megkérdezhetted volna tõle mit ért ezen meg baj e de mondom szerintem nem.26 hetes és 3 napos kismama

20 hetesen még összevissza mozog nagyobb a helye is és lehet hogy akkor nagyon lent volt most meg máshol van.Ha nincs semmi panaszod szerintem ne aggódj!Megkérdezhetted volna tõle mit ért ezen meg baj e de mondom szerintem nem.26 hetes és 3 napos kismama

2, 65 lett a 16 hetes AFP-m. A nyitott gerincet másnap UH-n kizárták. Lehetséges, hogy elszámoltak időben? Ugyanis a baba értékei egy 20 hetes babának megfelelő értékek!

Legjobb válasz: Sziasztok! Az is lehet,h. elszámolták sõt nagyon valószinû ha 20 hetes méreteitek vannak de az is lehet,h. egyszerûen csak fals eredmény jött ki mert ilyen ez az AFP. Nekem alacsony lett, majdnem biztos,h. kisebb volt még babuci amikor levették. Azóta már 100 helyen olvastam meg itt is kb.100-an írták,h. semmit nem jelent mi az eredmény. Sztem a nyitott gerincet meg stb-t ami a magas AFP-bõl következtethetõ simán látják UH-n. Úgyhogy nyugi, ne foglalkozz vele, baromság az egész.

Sziasztok! Az is lehet, h. elszámolták sõt nagyon valószinû ha 20 hetes méreteitek vannak de az is lehet, h. egyszerûen csak fals eredmény jött ki mert ilyen ez az AFP. Nekem alacsony lett, majdnem biztos, h. kisebb volt még babuci amikor levették. Azóta már 100 helyen olvastam meg itt is kb.100-an írták, h. semmit nem jelent mi az eredmény. Sztem a nyitott gerincet meg stb-t ami a magas AFP-bõl következtethetõ simán látják UH-n. Úgyhogy nyugi, ne foglalkozz vele, baromság az egész.
Én meg azt mondom, hogy semmi se biztos. Csak akkor mondhatják, hogy baja van a babának ha biztosan látják ultrahangon, vagy ha megszületik és akkor látni. Az AFP se tuti, és hát a dokik is simán el tudják számolni magukat. A mai világban annyi hülyeséggel tömik a kismamikat, hogy csoda ha egészséges baba születik. :S
neked is értesítést küldtek, hogy kiegészítõ vizsgálatra van szügség? én ma kaptam meg, hogy csütörtökön menjek be azt hogy melyik csütörtökön dátumra azt már nem. a védõnõm azt mondta meg akarják szüntetni de hát beleestem. most meg kétségbe, hogy mi van :(
A kérdező hozzászólása: Nekem 17 héten csinálták a vizsgálatot, eredményt a védõnõhöz küldtek.Õ szólt, hogy menjek el UH-ra, hogy kizárják a nyitott gerincet.Azt kizárták.Szerintem ne aggódj, kérdezd meg konkrétan a védõnõt, hogy miért kell menned!

Akinek volt már szülése beteg/elhalt baba miatt 15-20 hetesen?

Lenne pár kérdésem. Hogy indították a szülést? Meddig tartott? Meg várják-e míg teljesen kitágul az ember, vagy itt nem kell, elég 2-3 ujjnyi? Hány napot kellett kórházban lenni? Mennyi idõ múlva lehetett újra próbálkozni?

Legjobb válasz: Az unokahúgomnak volt. 20 hetesen. Infúzióval indították be a szülést. 24 órát tartott. Teljesen ki kellett tágulnia, s a szülés után meg is operálták, kellett egy küretet csinálni. 3 napot volt kórházban, Fél évet kellett várniuk. Ami még gondot okozott, hogy nagyon nehéz volt elapasztani a tejét. Nagyon sajnálom, hogy veled is ez történik. Kitartást, túl leszel rajta, csak legyen végig melletted egy családtag

Az unokahúgomnak volt. 20 hetesen. Infúzióval indították be a szülést. 24 órát tartott. Teljesen ki kellett tágulnia, s a szülés után meg is operálták, kellett egy küretet csinálni. 3 napot volt kórházban, Fél évet kellett várniuk. Ami még gondot okozott, hogy nagyon nehéz volt elapasztani a tejét. Nagyon sajnálom, hogy veled is ez történik. Kitartást, túl leszel rajta, csak legyen végig melletted egy családtag
Nekem volt. 20 hetes voltam, elözõ nap még mozgott a baba, nagyon szörnyû volt. Infúzióval indították, rendes fájásaim voltak. Nagyon fájt, mindig kérdezték kérek-e epidurálist, de én attól is féltem és nem kértem, aztán annyira fájt már hogy rászántam magam az epire, az annyira ellazított hogy 20 perc múlva megszületett a baba ( ha nem válastom az epit akkor akár 48 óráig is eltarthatott volna, reggel újra kezdték volna a szülés indítást), burokba jött ki minden így nem kellett semmilyen mûtét utána csak kimostak. Másnap mehettem haza. Azt mondják fél év múlva lehet próbálkozni újra, de nekem 2 hónap múlva jött az újjabb terhesség és egy egészséges kislányom lett :) .
Nekem is volt. ...és az én babám is élt és ficánkolt, mint a 2-é. Tõlem nem kérdezték az epidurált, de nekem nem is fájt. 3 napig folyt belém az infúzió mire megindult a szülés, kézzel tágítottak végig és a végén szabályosan kirángatták a magzatot belõlem. Én másnap haza jöttem, mert a kismamákhoz raktak vissza a terhespathológiára és nem bírtam. fél év múlva lehetett újra próbálkozni.
Velem mult heten tortent meg az elkepzelhetetlen. 29 hetesen elvesztettem a magzatom. Mivel Angliaban elek, itt kellett megszulnom. aznap amikor kiderult, hogy a magzat mar nem el, kaptam egy tablettat, ami beinditja a szulest. Ket nap mulva kellett visszmennem a korhazba. Aznap reggel mar beindultak kisebb fajasok, menstruacios gorcs jellegu erosseggel 10 percenkent. A korhazban aztan megvizsgaltak es csak 1 cm-re voltak kitagulva. Felhelyeztek egy masik tablettat, kozvetlenul a mehszajhoz. Eredetileg ennek kb 6 ora kellett volna beinditani a szulest. Nekem 3 ora 15 perc mulva megszuletett a magzatom. Hogy mennyire voltam kitagulva tk nem tudom, mert olyan gyorsan jatszodott le a dolog. a fertozesveszely miatt engem meg egy napig bent tartottak es antibiotikum kurat kaptam. A kovetkezo teherbeesesre itt kb 3-6 honapot ajanlanak, termeszetesen fuggoen a pszhihes regeneralodastol is, ami legalabb annyira fontos, mint a testi.

20 hetes terhessen mennyit mozog a baba és milyen erõsségû a mozgás?

Ti mit éreztetek?

Legjobb válasz: nekem 20 hetesen még elég lagymatag volt, este meg hajnalban éreztem valamicskét meg néha ebéd után...ilyen zubogást, bugyogást a hasamban, de a komolyabb mozgások 21. hét körül jöttek

nekem 20 hetesen még elég lagymatag volt, este meg hajnalban éreztem valamicskét meg néha ebéd után...ilyen zubogást, bugyogást a hasamban, de a komolyabb mozgások 21. hét körül jöttek
Hááát... Akkor még csak-csak. Egy hónappal késõbb már látszott is, akkorm ég csak éppen észrevettem. 18 hetesen éreztem elõször mozogni, 20 hetesen még éppencsak ficergett. Reggel és este éreztem, de volt, hogy akár egy napig nem.
Akár 1-2 nap is kimaradt, hogy éreztem volna valamit (akkor valószínûleg a hasfalamnak háttal volt és a gerinc irányába mûködött). Most, a 35. héten már örülnék egy nyugisabb napnak, mert naponta többször betámaszt az összes létezõ csontomra, belsõ szervemre a környéken, néha kifejezetten fájdalmas.

20 hetes terhes vagyok és nagyon megfáztam. Lehet baja a babának?

Állandóan köhögök és fújom az orrom. Ilyenkor érzek a méhszájamnál egy feszül? érzést, ami fújás vagy köhögés után el is múlik. Nyílhat a méhszáj vagy nagyon meger?ltetem magam, árthat-e a babának? Járt már így valaki?

Legjobb válasz: Elviekben nem nyílhat meg a méhszáj. Ha nagyon erõsen köhögsz szedhetsz Stodal szirupot ez homeopátiás szer és nem ártasz vele a kicsinek. Éjszakára pedig vegyél Légzéskönnyítõ mellkenõcsöt ( gyógynövényes ) kend be vele a mellkasod és masszírozz vele egy fél kávéskanálnyi õrölt szerecsendiót. Nagyon jól csillapítja a köhögést. Az orrfolyáson segít a sós tengervizes orröblítés, orrcsepp, és a mézes citromos tea. Ha lázzad van paracetamol tartalmú lázcsillapítót szedhetsz 20 hetes terhesen Javulást kívánok!

Elviekben nem nyílhat meg a méhszáj. Ha nagyon erõsen köhögsz szedhetsz Stodal szirupot ez homeopátiás szer és nem ártasz vele a kicsinek. Éjszakára pedig vegyél Légzéskönnyítõ mellkenõcsöt ( gyógynövényes ) kend be vele a mellkasod és masszírozz vele egy fél kávéskanálnyi õrölt szerecsendiót. Nagyon jól csillapítja a köhögést. Az orrfolyáson segít a sós tengervizes orröblítés, orrcsepp, és a mézes citromos tea. Ha lázzad van paracetamol tartalmú lázcsillapítót szedhetsz 20 hetes terhesen Javulást kívánok!
Ha nem kezeled és belázasodsz akkor esetleg, de magától a megfázástól nem lesz semmi bajotok. Az elõzõ válaszoló nagyon körültekintõ és használható választ adott a megfázás kezelésére, csak annyit tennék hozzá, hogy a teádba tehetsz egy kis kammilavirágot is, az nyugtató hatású és gyulladáscsökkentõ is, így nem kap akkora ingert a légzõszerved, hogy állandóan köhögj. Gyógyulást, jobbulást! 33 hkm

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!