Találatok a következő kifejezésre: 20 hetesen a baba (88 db)

20 hetesen a baba forog, vagy ugyanúgy fekszik?

Én úgy gondoltam-tudtam, hgy a baba nagyon mozog, forog, mindig másképpp van. Nekem minden uhon fejfekvéses volt a babám. Ez véletlen, vagy ilyen egyhelyben maradó kilányom van?:-)

Legjobb válasz: Szia. Ebben az idöszakban a babák forognak,ficánkolnak,mert van böven helyük.Az valószínü véletlen,hogy az uh-n mindíg fejfekvéses.

Szia. Ebben az idöszakban a babák forognak, ficánkolnak, mert van böven helyük.Az valószínü véletlen, hogy az uh-n mindíg fejfekvéses.
Az én kislányom rengeteget mocorog, de mindig megérzem, amikor éppen eltávozik vagy visszatér fejfekvésbe.Az UH meg csak véletlen volt, vagy meg akarja mutatni a doktor bácsinak, h jókislány:) A lényeg, h a 36.héten legyen fejfekvésû!
Az én babám a kezdetektõl keresztben feküdt, sosem forgott. A 30. hét körül már nagyon ideges voltam. A dokim zt mondta, ne törõdjek vele. Azt mondta, csak az a fontos hogy amikor a szülés megindul, akkor hogyan fekszik. És igaza lett. A 33. héten egyik éjjel szépen átfordult, és onnan kezdve a születésig fejjel lefelé volt.
Nekem már a 6 hetes uh-n is forgolódott a pici. Amig van helyük, addig megy a forgolódás 1000-rel. A lényeg, hogy a szülés elõtt fejfekvéses pozicióba kerüljön. Az elsõ babám ide-oda vándorolt még a 35-36. héten is. Aztán már a doki is azt hitte, hogy farfekvéses lesz, de csak sikerült megfordulnia azon a semmi helyen...

20 hetesen a baba még nem mutatja magát, de a doki szerint ha háttal is látszik a képernyőn, észre kéne venni, hogy fiúcska. Azt mondta, hogy inkább kislány. Igaza lehet?

Legjobb válasz: Szerintem az a biztos, ha a kisfiú szembõl "kitárulkozik". Mi is így láttuk a fiunkat, a kislányunknál már csak a genetikai vizsgálat volt biztos.

Szerintem az a biztos, ha a kisfiú szembõl "kitárulkozik". Mi is így láttuk a fiunkat, a kislányunknál már csak a genetikai vizsgálat volt biztos.
Szia! Nekem se tudták megmondani 20 hetesen mert nem mutatta meg várok a köv Uh -ig mást tenni nem tudok.
Barátnõm 28 hetesen , de akkor is csak a 4Ds uhn látta meg, hogy fia lesz. Van igazság abbanM amit a doki mond, de azért százasra ne vedd, hisz kisbabáknál még bármi lehet, még le sem szállt a golyócskája:-)
Nekem 12 hetesen megmondta hogy kisfiú 16 hetes kismama

Nagy baj, ha 20 hetesen a biometriai adatok 19 hetesnek felelnek meg? Nem lesz túl kicsi a baba?

Legjobb válasz: Egy hét eltérés az nem eltérés igazából, mert lehet a babád akkor fogant meg. Én 24 hetes vagyok és az orvosom által mért adatok szerint 23 hetesnek felelnek meg az eredményeim. Valószinü neked is az utolsó menstruációd elött fogant meg nem sokkal a picuri. Gratula a babához!

Egy hét eltérés az nem eltérés igazából, mert lehet a babád akkor fogant meg. Én 24 hetes vagyok és az orvosom által mért adatok szerint 23 hetesnek felelnek meg az eredményeim. Valószinü neked is az utolsó menstruációd elött fogant meg nem sokkal a picuri. Gratula a babához!
Azok csak becsült adatok, nem kell túlzott jelentõséget tulajdonítani neki. Nekem is végig visszadatálták, és az utolsó hónapokban belehúzott a picur, 3900g, 54 cm lett!
Nekem is azt mondták, h kicsi.De nem is lep meg, mert tudom, h mikor voltunk együt, és korábban nem is foganhatott volna, de már kezdjük beérni a többieket.:)

A kiírt időpont szept.20. , UH-szerint 39 hetes a baba. Szerintetek?

A magándokim szerint el lettem számolva, s hétf?n befektet. Szerintetek meddig húzom még? S Igaza lehet az elszámolással kapcsolatban?

Legjobb válasz: Azért sem értem, mert ha az uh-t nézzük, és már 39 hetes vagy, akkor sem kéne befektetni, ha nem muszáj. a betöltött 40. hét után jó pár nappal szoktak befektetni. Én sem feküdnék ott 3-4 hetet. Nyugodtan akadékoskodj, és mondd, hogy te nem akarsz, és kérdd ki egy másik doki véleményét.

Azért sem értem, mert ha az uh-t nézzük, és már 39 hetes vagy, akkor sem kéne befektetni, ha nem muszáj. a betöltött 40. hét után jó pár nappal szoktak befektetni. Én sem feküdnék ott 3-4 hetet. Nyugodtan akadékoskodj, és mondd, hogy te nem akarsz, és kérdd ki egy másik doki véleményét.
A kérdező hozzászólása: Ezt a fogadott dokim mondta, amugy nagyon aranyos, csak nem tetszik hogy ennyivel befeküdni, fõleg hogy közölte , nagyon nem szereti ha meg kell indítani, de majd hétfön megkérdezem, biztos hogy muszály bent maradnom
A kérdező hozzászólása: Én is ezen gondolkodtam, még 3 hét.... kinek van kedve 3 hetet bent feküdni, mert szerintem az hogy a méhszájam ki van nyilva, az csak egy dolog már hó elején is ilyen volt s tessék még itt vagyok..... Úgyhogy majd hétfõn szépen alaposan megkérdezem, mennyire indokolt, hisz az nst-k jók Sok sikert mindenperces kismamának:)
Szerintem a lepény érettsége a mérvadó. Elsõ kislányomnál is III.fokban volt érett a lepény 37 hetesen, sûrûn jártam NST-re meg UH-ra. Nézte a keringést a dokim és amikor végképp nem volt megfelelõ a helyzet akkor megindítottak a szülést ( május 22 hleyett május 5 lett a szülés idõpontja) Most ismét babát várok kiírt idõpont szeptember 22. BPD múlt héten ( 35 hetesen) volt 97 mm, a többi értékre nem emlékszem, de nekem is azt mondták hogy egy jól fejlett 39 hetes babónak felel meg a kicsim ( ráadásul farfekvéses :-/ ). Ezért még nem fektetnek be. A dokid gondolom tapasztalt és hozzáértõ ember, én hallgatnék rá, a helyedben! Nem hiszem hogy ilyen értékek mellett 3 hétig húznád még. Kitartást, minden rendben lesz!
Én április 18-ra voltam kiírva és május 5-én született meg a kislányom 4, 08 kg-mal és 58 cm-el. Szerencsére engem nem fektetett be elõtte, másnap kellett volna bemennem, de a kiscsaj akkor megijedt és úgy döntött hogy kijön magától. Minden lehetséges.
Ezt nem is értem. Nekem is az uh szerint a 12. héttõl 2-3 héttel nagyobbnak mondták. Nem akartak a kiírt idõpont elõtt befektetni. Így is a 41+1-en szültem. Ha az uh-t nézzük, akkor meg már 3-4 hete meg kellett volna születnie. Az elszámolással kapocslatban annyit, hogy a 12. heti uh-n pontosítják a méreteket, és akkor kellett volna megváltoztatni a kiírt idõpontot. (szerintem) Akkor nem mondták nagyobbnak?
A kérdező hozzászólása: Akkor nem, mondták.... Ettõl is vagyok ideges, hogy lehet hogy mégse számoltak, el mert akkor csak 37 hetes vagyok, erre befektet... S valahogy nincs kedvem bent feküdni, 2-3 hetet mert úgye ki tudja mikor akar kbujni...
Hogy számolták ezt??Az még 3hét a kiírt idõpont.Én aug 31re vagyok kiírva most vagyok a 40edik hétben, egy hetet hordhatom túl a babát, mert elõzõleg császáros voltam, de pl én saját felelõsségre nem mentem be.Minek?elõzõleg egy estét voltam bent, azt sem tartottam indokoltnak sztem tök felesleges volt-utólag kiderült hamar császároztak meg-5nappal a kiírt idõpont elõtt..de akkor még kezdõ voltam.Most már az elején közöltem csak akkor vagyok hajlandó befeküdni ha életveszélyben vagyunk, mert van egy 2éves fiam akit egyedül látok el napközben és nem érek rá pihengetni a kh-ban...rögtön mondta semmi akadálya, aláírtam a saját felelõsségre papírokat és hazajöttem.HA gond van úgy is rögtön megyünk a khba és szólok neki, de remélem már csak szülni:) Igaz holnap még lesz egy vizsgálatom vele 10kor, de már elég sok jóslóm van-ha jósló ez egyáltalán....szval én nem feküdnék be, mert tényleg simán 2-3hetet még túl hordhatod, mert ha semmi gond 2hetet engedik túlhordani...de ezért nézd a baba méreteit is, ne csak azt amit a gép saccol, mert az elsõnél nekem is 4450grammot saccolt a gép aznap reggel du megszületett 3500grammal a fiam..szval semmit nem jelent ez sem igazán..Üdvy, minden perces km
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsokat, persze, nagyon rendes meg szakmailag csak jót hallottam róla, ezért fogadtam meg, csak hát ez az elszámolás miatt aggodóm, mivel azt mondták hogy a fiúk szeretnek ráhúzni:) Nah de majd holnap kiderül, hogy mi lesz:) Sok sikert a babóhoz, utolsó hozzászóló:)

Nagyon kell aggódnom, ha a méhnyak rövidül és a külső méhszáj nyitva van kicsit 20 hetesen? Második baba.

Az els? terhességemmel sosem volt semmi panaszom,most a másodikkal egyvégtében görcsöl a hasam,szúr stb.Voltam dokinál és 2000es a méhszáj plusz a küls? nyitva van fél centire.Azért ki lehet végig húzni így? Más is járt így?

Legjobb válasz: Nekem is nagyon korán nyitva volt a külsõ méhszáj (24. hét). A doki több pihenést javasolt (nehéz lett volna megoldani 3 gyerek mellett), de én csak akkor pihentem, ha elfáradtam vagy görcsölgettem. Így is kihúztuk a 38. hétig, ami szerintem bõven jó, mert a nagyok se voltak bent tovább, max. +1 hét.

Nekem is nagyon korán nyitva volt a külsõ méhszáj (24. hét). A doki több pihenést javasolt (nehéz lett volna megoldani 3 gyerek mellett), de én csak akkor pihentem, ha elfáradtam vagy görcsölgettem. Így is kihúztuk a 38. hétig, ami szerintem bõven jó, mert a nagyok se voltak bent tovább, max. +1 hét.
Szia.Én most vagyok 28. hetes.Nekem is a 20. héten mondta a doki hogy megrövidült a méhnyak , és kinyílt a külsõ méhszáj.Az én adatom rosszabb volt, 1.5100.Meg is ilyedtem rendesen, bár a doki nem rémisztett, csak mondta hogy több pihenés. Napi fél óra sétát engedett, és könnyített házimunkát.Tehát semmi emelés, semmi biciglizés, mondjuk a szexet nem mondta, de azt magamtól is tudom hogy nem szabad ilyenkor.Eleinte annyira megilyedtem hogy szinte egész nap feküdtem vagy két hétig.Aztán a védõnõm is mondta hogy nyugodtan megfõzhetek, nem kell egész nap feküdni. 24 hetesen voltam nála utoljára, akkor szerencsére nem romlott a helyzet, ugyanez az érték lett.Most már kicsit bátrabb vagyok, de nem merek sokat talpon lenni, inkább fekszek vagy ülök, és nem járkálok csak minimálisat. Egy hét múlva megyek megint, majd kiderül hogy milyen a méhszáj.Én mondjuk nem görcsölök, nem keményedek hála az égnek. Tehát sok pihenés, de a tiéd nem olyan vészes nyugi.Nekem ez az érték már 14 hetesen megvolt, és akkor nem mondott rá semmit a doki, csak a 20. héten. jó pihenést
A második terhességemmel nekem is ez volt a 22.héten, ne izgullj, pihenj amennyit csak tudsz és nekem emellett magne b6-ot kellett szednem, de kihúztuk a 39.hétig.Nyugi ne idegeskedj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Legalább látom hogy koraszülés az nem lett belõle:) Másfél éves örökmozgóm van, segítségem nulla, szóval a pihenés kizárva :(( Szedem hetek óta a magnéziumot 3x2-t azt mondta a doki hogy ennél többet nagyon nincs értelme már szedni, nyugtatót adhat még (de azt kisgyerek mellett félnék bevenni). 1 hó múlva kontrollt mondott, remélem nem változik tovább akkor.. A fiamat 10 nappal túlhordtam, vajon most is arra számíthatok inkább?

Az orvos szerint csak 18 hetes vagyok a baba adataiból itélve: BPD: 42mm THQ: 39mm FL: 27mm. Viszont már holanp leszek 20 hetes. Azt mondta egy kicsit kisebb a baba. Ez baj?

Meg azt írta a papírra,hogy a placenta a hátsó falon van és a méhszájat megközelíti. Nemtudom,hogy ez mit jelent.

Legjobb válasz: Szia! Nekem 19 hetesen a BPD:41mm a többit nem tudom fejbõl, az uh leletre az volt írva, hogy a menzesz szerint 19 hetes és 2 napos vagyok, de a biometriai adatok szerint 18 hetes és 4 napos vagyok.A dokim szerint akkor és 18 és 4 napos vagyok, késõbb fogant a baba, ennyi az egész.Szerintem ez nem baj, állítólag a végére behozzák magukat a kisebb babák. Szerintem nem kell izgulni. A placenta nekem is a hátsó falon van, de, hogy közel van a méhszájhoz azt nem tudom mit jelent. Talán óvatosan lehet csak szexszelni???(Ez csak feltevés). 21 hetes (menszesz szerint) kismama :-))))

Szia! Nekem 19 hetesen a BPD:41mm a többit nem tudom fejbõl, az uh leletre az volt írva, hogy a menzesz szerint 19 hetes és 2 napos vagyok, de a biometriai adatok szerint 18 hetes és 4 napos vagyok.A dokim szerint akkor és 18 és 4 napos vagyok, késõbb fogant a baba, ennyi az egész.Szerintem ez nem baj, állítólag a végére behozzák magukat a kisebb babák. Szerintem nem kell izgulni. A placenta nekem is a hátsó falon van, de, hogy közel van a méhszájhoz azt nem tudom mit jelent. Talán óvatosan lehet csak szexszelni???(Ez csak feltevés). 21 hetes (menszesz szerint) kismama :-))))
Szia Én sajnálom hogy a dokid ennyire nem magyarázta el a dolgokat a terhességel kapcsolatba. A terhességi idõt az utolsó menszitõl számolják, vagyis akkor amikor be ágyazodik. Tehát ha a terhességi hét a 20. a magzat még csak 18 hetes. De attól te még a 20.héthez képest szülsz 9 hónapra. A palcenta még a múlt héten nekem is így volt, de már a héten nem volt a méhszájhoz közel, és a sexhez semmi köze.Annyit és úgy sexeltek amennyit akartok. Az én méreteim a 20.hét és 3 nap:BPD:44.70 HC:173.80 FL:30.10 AC:148.40 nem vagy sokkal kisebb ne aggódj.sok sikert
Nézz utána a méreteknek: http://www.anyaleszek.hu/ Ezek becsült adatok, eltérés lehet és még sokat alakul. Nekem is kicsit jósoltak sokáig, majdnem 4 kilós lett a végére. A hátsó falon a lepény a legjobb hely. Az, hogy a méhszájhoz közel van, azt jelenti, hogy alul tapadt és figyelemmel követik majd a helyzetét, ahogy nõ a méh, feljebb fog húzódni. (Ezt azért kell nézni, mert ha a lepény rátapad a méhszájra, nem lehet természetes úton szülni - ettõl neked nem kell félni, mert a "megközelíti" az tényleg csak közelség.) Jó babavárást, minden rendben van!

20 hetes genetikai uh-n mekkora lett a baba méretei? Fiú vagy lány?

Legjobb válasz: 20 hetesen nincs genetikai UH. akkor a sima nagy UH van ami kötelezö is, ekkor a belsö szerveket nézik át. 22 hetesen van egy másik nagy UH ami szintén nem genetikai, mert nem genetikai betegségeket néznek, hanem fejlödési rendeleneségeket. ez a 20-ik heti Uh kibövítése itt nézik meg hogy van-e nyúlszáj vagy farkas torok, szív, gyomor és minden szervet rendesen. ezek a rendeleneségek nem gentikaik hanem fertözés, vagy pl gyógyszer szedés miatt, dohányzás, alkohol, drogfogyasztás miatt lehetnek.

20 hetesen nincs genetikai UH. akkor a sima nagy UH van ami kötelezö is, ekkor a belsö szerveket nézik át. 22 hetesen van egy másik nagy UH ami szintén nem genetikai, mert nem genetikai betegségeket néznek, hanem fejlödési rendeleneségeket. ez a 20-ik heti Uh kibövítése itt nézik meg hogy van-e nyúlszáj vagy farkas torok, szív, gyomor és minden szervet rendesen. ezek a rendeleneségek nem gentikaik hanem fertözés, vagy pl gyógyszer szedés miatt, dohányzás, alkohol, drogfogyasztás miatt lehetnek.
Én 19 hetesen 5 naposan voltam genetikai tanácsadáson és ultrahangon. BPD:5, 02cm HC:16, 94cm AC:14, 78cm FL:2, 94cm OFD:5, 75cm KISFIÚ
1. válaszadó, nagyon okos vagy:(
Mi 4D-n voltunk 20 hetesen: BPD: 4, 53 cm OFD: 5, 88 cm HC: 16, 63 cm HC*: 16, 42 cm AC: 13, 89 cm FL: 3, 37 cm Súlya: 315 gr :) ) Kisfiú
19+5 naposan Genetikai uh-on!!!!!! bpd:46mm fl:34mm ezután visszarendelt 21+5 naposan bpd:53mm fL:37mm Jaa, és kislány:) de nagyobbak a méretei mint a fiamnak, most vagyok 37.héten és már két hete azaz a 35.-en 3500 volt a becsült súlya, most kb négy kiló körül lehet.
A kérdező hozzászólása: elsõ válaszoló! azt hiszem csak jobban tudják a dokik és a védõnõ is mi ez az ultrahang itt 18-20hetes szerint van betáblázva de inkább 20hetes kor körül kének idõpontot uh-ra az AFP eredmény és kombinált teszt miatt! Nagyon-nagyon okos(kodó) és úgy látom laikus is vagy! A többieknek köszönöm szépen.
A kérdező hozzászólása: második válaszoló jó nagy babád lesz szerintem, nekünk 19+2 napos 4D-n volt a BPD: 43 és enyyém is kisfiú.
Gratulálok, és jó egészséget! Szerintem is nagy baba lesz, mert a lányaim is 3750 grammal születtek:)
20+4 napos kisfiu BPD: 51mm Ac:163.4mm Fl:33mm HC:180.6mm

20-25 hetes terhesen kb. mekkora hasatok van, volt? Mennyire kezdett el ekkorra látszani? Akinek van, volt 10-15 kiló feleslege azon mikor kezdett el látszani a baba a hájas pocakon?

Érdekelne mikortól fog majd elvileg látszani a hasamon h terhes vagyok. Már most van egy kis pocakom, még nem vagyok terhes. Tervezzük már az esküvõt is és érdekelne ha 20-25 hét között lenne, akkor látszana e már? Vagy egy sima teltebb nõkre való ruha eltakarna mindent? Esetleg pocak fotót tudtok linkelni? Megköszönném!

Legjobb válasz: Rajtam legalább 15 kiló felesleg volt terhesség elõtt és fõleg a hasamon. 13 hetesen már látszott, legalábbis nekem. 20 hetesen kívülállóknak is egyértelmû volt bõ felsõben is, 25 hetesen meg már nagy, terhes hasam volt. A végén óriási lett.

Rajtam legalább 15 kiló felesleg volt terhesség elõtt és fõleg a hasamon. 13 hetesen már látszott, legalábbis nekem. 20 hetesen kívülállóknak is egyértelmû volt bõ felsõben is, 25 hetesen meg már nagy, terhes hasam volt. A végén óriási lett.
20 hetesen ilyen pocakom van, ha bövebb pulovert veszek fel nemigen látszodik, mondjuk rajtam jocskán van sulyfelesleg :) ...és fél kg minuszban voltam. [link]
Inkább az a fontos, hogy mennyire széles a csípõd. Én úgy látom, hogy akiknek nõies alkatuk van (vékony derék, széles csípõ), azokon látszódik késõbb. Én ilyen vagyok, a 20. hét körül még simán ébredtem hason néha, annyira nem volt hasam.
kb mint egy sargadinnye
Ezt szerintem nem lehet elõre megjósolni.Nekem is volt súlyfeleslegem, mikor terhes lettem és már a 13-14.hét környékén egyértelmûen látszott, hogy gömbölyödök és nem szétfolyok.Egy mell alatt szabott ruhát választanék az esküvõre, a fûzõs már biztosan nem lesz olyan kényelmes 20 hetesen.
A kérdező hozzászólása: 3. Én is 164cm 78 kiló vagyok most :) Akkor számíthatok arra, hogy 20 hétig nem lesz észrevehetõ. Egyrészt azért örülnék, ha szépen látszana hamar, de hát ne legyünk majd telhetetlenek.
164/78 voltam akkor. 20 hetesen még a tükör elõtt sírtam, hogy nem kismama vagyok, hanem bálna. 25 hetesen mindenki észrevette. 86kg mentem szülni.
A kérdező hozzászólása: 1. köszi a választ. Akkor a meglévõ pocakod tovább gömbölyödött. Igazából nem zavar ha pocakos leszek az esküvõn, csak érdekelt, kb. mekkora lehet majd akkorra. 2. köszi a képet. Nagyon csinos kis pocakod van, volt. Nekem ennél kicsit kisebb a mostani hasam, de az nem ilyen szép egybefüggõ, hanem 2 részes hájas pocak. No én ilyen csinos pocakos kismama azt hiszem nem leszek :) Várom a további válaszokat is!
szia! küldök egy 25 hetes képemet addig 8 kg-ot híztam! a védõnöm azt mondta ez nem baj mert amúgy is vékony vagyok! [link]
rajtam nem volt súlyfelesleg mikor terhes lettem, de 24 hetesen kb 8 kg plussz volt rajtam. 14 hetesen már észre vették idegenek, hogy terhes vagyok, pedig akkor 3 kg volt rajtam. a pocakom 24 hetesen ilyen volt: [link]

20 hetes vagyok és még nem érzem a baba mocorgását. Más is volt így?

Biztos nincs gond, csak mindenki írja, hogy már tízes hetek elején érzik. Nekem meg még semmi. Nyilván a mellső fali lepény, meg hogy első gyerek... de akkor is:) Amúgy kedden is voltam dokinál, ott is minden rendben volt.

Legjobb válasz: Nem kell aggódni egészen biztosan a napokban megérzed, én sem éreztem sokáig valahogy a 20-22 hét körül éreztem meg, nem is tudom pontosan. Csak napról napra erõsödött és egyszer mikor láttam akkor rá jöttem jé ez a baba. Nekem semmi áttörõ élmény nem volt pillangók, buborékolás, kaparászás, csiklandozás, szóval semmi ilyen. Csak egyre erõsebben mocorgott és rá jöttem ezek nem a beleim ha nem agyerek. Ne félj azóta be hozta a mocorgást mert már így 29 hetesen is akkorákat rúg idõnként, hogy majd ki rúgja az oldalam.

Nem kell aggódni egészen biztosan a napokban megérzed, én sem éreztem sokáig valahogy a 20-22 hét körül éreztem meg, nem is tudom pontosan. Csak napról napra erõsödött és egyszer mikor láttam akkor rá jöttem jé ez a baba. Nekem semmi áttörõ élmény nem volt pillangók, buborékolás, kaparászás, csiklandozás, szóval semmi ilyen. Csak egyre erõsebben mocorgott és rá jöttem ezek nem a beleim ha nem agyerek. Ne félj azóta be hozta a mocorgást mert már így 29 hetesen is akkorákat rúg idõnként, hogy majd ki rúgja az oldalam.
Elsõ baba és mellsõ fali nem is csoda, hogy nem érzed még, ha a doki azt mondta minden oké ne aggódj.. mellsõ falon késõbb lehet érezni azt mondják, de nem hiszem, hogy sokáig váratna már magára az az elsõ nagy rúgás! :) boldog babavárást! 16hkm :)
Még annyi, hogy enyém csak reggel és este mozog, napközben szundikál. De reggel este viszont órákig rugdos. Valamint eleinte fõleg háton fekve éreztem.
Biztos, hogy nincsen semmi baj, pláne ha a doki is azt mondta. Majd megérzed és valószínûleg már elég határozottan fogod érezni. Lehet, hogy most is érzed, csak nem is sejted, hogy az lehet. Egyébként nekem is az elsõ terhességemnél mellsõ fali lepényem volt és már a 15. héten éreztem a Lányomat. A doki mondta, hogy nem létezik, pedig én éreztem... Szóval ez sem általánosítható.
Én már nem is foglalkozok ilyen dolgokkal, hogy mit hogyan kellene csinálnia a babámnak. 12 hetesen már éreztem a mozgást, mindenki mondta, hogy azok csak a beleim. Elsõ babám, hittem nekik, bár én valahol a szívem mélyén mindig is tudtam, hogy már pedig ez a babám. Hát nekem ez a mozgás erõsödött és végül 19 hetesen láthatóvá is vált, hogy a babám mozog a pocakomban. Amikor alhasban kellett volna mozognia nekem akkor is a gyomrom körül mozgott, ott éreztem, szóval az orvos megnyugtat mindig, hogy jól van a babám a többi meg a magán ügyem. Az én babám így mûködik, és ha valamit majd nem úgy csinál ahogy én azt megszoktam akkor szólok a dokinak. Biztosan napokon belül meg fog mozdulni.
17 hetet be töltöttem és csak néha érzem, hogy kaparászik.Nem igazi rugdosás. Pedig már a 4. baba és a lepény is hátsó fali. Igaz néha engem is idegesít.
Elsõ lányomat a 24. héten éreztem elõször, addig tiszta ideg voltam, hiába mondta a doki, hogy minden oké. :) Nem is volt persze semmi baj...:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat... Izgatottam várom:)

Azt mondta a dokim, hogy nagyon "lenn" van a baba. Vérzésem nincs, de azért megijesztett. Lehet valami következménye? 20 hetes vagyok.

Legjobb válasz: 20 hetesen még összevissza mozog nagyobb a helye is és lehet hogy akkor nagyon lent volt most meg máshol van.Ha nincs semmi panaszod szerintem ne aggódj!Megkérdezhetted volna tõle mit ért ezen meg baj e de mondom szerintem nem.26 hetes és 3 napos kismama

20 hetesen még összevissza mozog nagyobb a helye is és lehet hogy akkor nagyon lent volt most meg máshol van.Ha nincs semmi panaszod szerintem ne aggódj!Megkérdezhetted volna tõle mit ért ezen meg baj e de mondom szerintem nem.26 hetes és 3 napos kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!