Találatok a következő kifejezésre: 20 hetesen a (625 db)

Nem vagyok túl fiatal (25 éves) és túl idős terhes (20 hetes) a chorionbiopsziához?

Orvos küldött el rossz afp miatt, holnap kell befeküdnöm.

Legjobb válasz: Szia! Önmagában az alacsony életkor még nem zárja ki a kromoszóma rendellenességet, 20 hetesen már magzatvíz vételt végeznek szerintem. Az AFP-t már régen elég megbízhatatlan vizsgálatnak tartják, és igazából akkor lenne értelme ilyen vizsgálatra küldeni ha a 18 hetes UH-án felmerült volna valami gyanús. (orrcsont hiánya, tarkó redõ)

Szia! Önmagában az alacsony életkor még nem zárja ki a kromoszóma rendellenességet, 20 hetesen már magzatvíz vételt végeznek szerintem. Az AFP-t már régen elég megbízhatatlan vizsgálatnak tartják, és igazából akkor lenne értelme ilyen vizsgálatra küldeni ha a 18 hetes UH-án felmerült volna valami gyanús. (orrcsont hiánya, tarkó redõ)
Szia! Elsõ vagyok! Nekem 28 hetesen derült ki, hogy beteg és nem engedték a terhesség megszakítást.Az eredménye az lett, hogy 32 hetesen elfolyt a víz és 1 hónapig élt a kisfiam...:( Rendben van a magzatvíz mennyiséged? De, hogy jót is írjak azóta eltelt egy év és most újra babát várok!11 hetes vagyok!:)
Szia! Ez nem függ a korodtól...Én 27 évesen szültem beteg babát.Ha indokolt bármikor megcsinálják.Nekem 28 hetesen vettek magzatvizet a biopsziát már nem merték megcsinálni.... Szorítok és írj, hogy mi volt!
A kérdező hozzászólása: Az biztos, hogy lepénybõl vesznek mintát, tegnap volt a genetikai tanácsadás, meg uh, meg aláírtam, hogy kérem a vizsgálatot. Még túl fiatalnak és felkészületlennek érezzük magunkat egy beteg babához. Már elõbb kiderült, hogy beteg, és úgy kellett megszülnöd, vagy a terhesség végén derült ki? Én a vetéléstõl is parázok meg hogy rossz lesz az eredmény attól is...
Nekem volt magzatvízvizsgálatom, a korom miatt(35 vagyok).Nem késõ egy kicsit?Nekem a fluoreszkálós módszerrel elemezték, ezért 2 nap alatt megvolt az elõzetes eredmény-a Down, a nyitott gerinc, az Edwards szindrómára-de utána még tenyésztették, ami 4 hét!Ha neked is annyi, és esetleg vmi gond van, az már nem abortusz, hanem szülés.Az AFP már nem mérvadó, teljesen ideje múlt vizsgálat.De azt a 16.héten veszik le, pár nap alatt eredmény van, mi tartott eddig?A dokinak rögvest intézkedni kellett volna, mivel itt az idõ a legfontosabb tényezõ!!!Ha meg késõbb vették le, nem csoda, ha nem jó az eredmény!Elég zûrös...2 gyerekes anyuka
A kérdező hozzászólása: Sajnálom:( Minden rendben a hülye afp-n kívül. MIvel karácsony elõtt voltam 16 hetes, azért tartott addig az eredmény, gondolom az ünnepek miatt, de eleve közölték hogy két hét, míg meg lesz:S Már mindegy. Remélem holnap nem lesz semmi gond, meg az eredménnyel sem.

Nagy baj, ha 20 hetesen a biometriai adatok 19 hetesnek felelnek meg? Nem lesz túl kicsi a baba?

Legjobb válasz: Egy hét eltérés az nem eltérés igazából, mert lehet a babád akkor fogant meg. Én 24 hetes vagyok és az orvosom által mért adatok szerint 23 hetesnek felelnek meg az eredményeim. Valószinü neked is az utolsó menstruációd elött fogant meg nem sokkal a picuri. Gratula a babához!

Egy hét eltérés az nem eltérés igazából, mert lehet a babád akkor fogant meg. Én 24 hetes vagyok és az orvosom által mért adatok szerint 23 hetesnek felelnek meg az eredményeim. Valószinü neked is az utolsó menstruációd elött fogant meg nem sokkal a picuri. Gratula a babához!
Azok csak becsült adatok, nem kell túlzott jelentõséget tulajdonítani neki. Nekem is végig visszadatálták, és az utolsó hónapokban belehúzott a picur, 3900g, 54 cm lett!
Nekem is azt mondták, h kicsi.De nem is lep meg, mert tudom, h mikor voltunk együt, és korábban nem is foganhatott volna, de már kezdjük beérni a többieket.:)

20 hetesen, a hasam eléggé nagy, de hizni csak 1 kilót hiztam. Ez baj?

Legjobb válasz: Nem probléma. A has mérete attól függ, hogy abba hogyan helyezkedett el. Én pont ellentéted vagyok 25 hetes vagyok 5 kg ot híztam és ha nagyon nagyon megnézik csak akkor lehet sejteni, hogy terhes vagyok. Pedig nem vagyok kövér, sõt inkább vékony, de a babám be ásta magát a medencémhez és ott elfér.

Nem probléma. A has mérete attól függ, hogy abba hogyan helyezkedett el. Én pont ellentéted vagyok 25 hetes vagyok 5 kg ot híztam és ha nagyon nagyon megnézik csak akkor lehet sejteni, hogy terhes vagyok. Pedig nem vagyok kövér, sõt inkább vékony, de a babám be ásta magát a medencémhez és ott elfér.
20hetesen már akkora hasam volt mint elõzõ terhességemnél a 6ik hónapban és -4kilónál jártam! De az elsõnél is 20hetesen -4kilónál jártam mégis látszódott már a hasam.
Nekem is nagyon nagy hasam volt, egészen a végéig 3 kilót híztam. 3200g volt a fiam, tehát igazából csak fogytam:) Szülésnél derült, hogy dupla köldökzsínórom volt, attól volt olyan nagy hasam.

Létezik, hogy 20 hetesen a hátam közepe a terhességtől fáj? Olyan, mint mikor az ember görbén ül sokáig és fáj, ugyanezt érzem. Lehet ellene tenni?

Legjobb válasz: Szia! Én 21 hetes vagyok és ha sokat jövök-megyek, vagy ha irodában ücsörgök egész nap, akkor nekem is nagyon tud fáni a hátam. És ez biztos, hogy a terhességtõl, mert eddig nem fájt! Ha belegondolsz, akkor a pocinkra nehezedik most olyan súly, ami nem volt eddig ott és így változik a testtartás is...ettõl is fájhat, de simán a súlytöbblettõl is. Próbálj javítani a testtartásodon(én is igyekszem)! Nah meg esténként egy nagyon enyhe masszázs a párodtól is csodákra képes!

Szia! Én 21 hetes vagyok és ha sokat jövök-megyek, vagy ha irodában ücsörgök egész nap, akkor nekem is nagyon tud fáni a hátam. És ez biztos, hogy a terhességtõl, mert eddig nem fájt! Ha belegondolsz, akkor a pocinkra nehezedik most olyan súly, ami nem volt eddig ott és így változik a testtartás is...ettõl is fájhat, de simán a súlytöbblettõl is. Próbálj javítani a testtartásodon(én is igyekszem)! Nah meg esténként egy nagyon enyhe masszázs a párodtól is csodákra képes!
Örülj neki , hogy csak most jelentkezik, én 16 hetes vagyok de már régebbtõl féj a hátam.Egyértelmûen a babavárástól mert eltte nem fájt. Körözz a válladdal hártafelé egy ideig az csökkenti a fájdalmat (nekem bejött) Jó babavárást!
Igen, lehet, mozogj sokat és tornázz, erõsítsd a hátizmodat , de felügyelettel!! VAgy kismamatorna, vagy gyógytornász utasítása alapján.

Kistarcsai kórházban 18 vagy 20 hetes a genetikai uh?

Előre is köszi!

Legjobb válasz: És mit szeretnél tudni?!Van igen.

És mit szeretnél tudni?!Van igen.
A kérdező hozzászólása: Azt hogy a kötelezõ uh 18. vagy 20. terhességi héten végzik! :)
A 18.ÉS 20. hét között.Ha 18+5 hetesen mész az is jó, de ha 19+6 hetesen az is.
A kérdező hozzászólása: Értem....köszönöm szépen
Szívesen!

20 hetes a kis fia és még mindig fel kell éjszaka 2 szer?

miért?? már ki jött neki az alsó foga 1.Ny?g?s szegény de elég jól bírja ,csak éjszaka fel kell2 szer,van hogy 3 szór is .Miért ????Nem kevés a tejem ??és azért de nem is szopik ,csak cicizik kb 5 percet.már 6800gés 70cm.1héten kb 100g-150g hízik ez jó???Nem adtam még neki semmit csak anya tejet ,de már a v-néni azt mondta adjak tápszert és akkor éjszaka nem fog fel kelni,mert hogy nem tápláló a tejem.Mit tegyek nem szeretnék még tápszert adni.Ja és 3400g született.

Legjobb válasz: Ha van tejed, ne adj tápit szerintem. Az én kisfiam tápszeres, és nem alszik jobban egyáltalán... :(

Ha van tejed, ne adj tápit szerintem. Az én kisfiam tápszeres, és nem alszik jobban egyáltalán... :(
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm kicsit meg nyugodtam .Köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Ja.Nem az a baj , hogy fel kell kelnem hanem hogy azt mondták , hogy nem tápláló a tejem és azért éhes és be kell pótolnia , ezért kell éjszaka.
Az én kislányom 16 hós, 9 hós korától folyamatosan fogzik, vannak idõszakok, amikor örülnék ha csak 2-3-szor ébredne egy éjszaka!
A kérdező hozzászólása: ÓÓÓÓÓÓ te jó ég::!!!
A 3.válaszoló vagyok. Olyan nincs hogy nem elég jó a teje valakinek, meg gyenge meg ilyenek..ez egy nagy tévhit. Minden babának a saját anyukája teje a legjobb és a tej alkalmazkodik a baba igényeihez. Lehet, hogy fejlõdési ugrása van a babádnak, most többet igényel. De akkor a te szervezeted és tejtermelésed is alkalmazkodni fog a megnövekedett igényhez :) Ne aggódj, jól csinálod:) Jó egészséget nektek! :)
igen.
dokim szerint keresztcsontnál tapad egy méhszalag az feszül. Már a 20. hét elõtt elkezdett fájni, estére sokszor alig tudtam, tudok járni. El kell viselni, normális dolog. 32 hetes

20 hetesen a baba forog, vagy ugyanúgy fekszik?

Én úgy gondoltam-tudtam, hgy a baba nagyon mozog, forog, mindig másképpp van. Nekem minden uhon fejfekvéses volt a babám. Ez véletlen, vagy ilyen egyhelyben maradó kilányom van?:-)

Legjobb válasz: Szia. Ebben az idöszakban a babák forognak,ficánkolnak,mert van böven helyük.Az valószínü véletlen,hogy az uh-n mindíg fejfekvéses.

Szia. Ebben az idöszakban a babák forognak, ficánkolnak, mert van böven helyük.Az valószínü véletlen, hogy az uh-n mindíg fejfekvéses.
Az én kislányom rengeteget mocorog, de mindig megérzem, amikor éppen eltávozik vagy visszatér fejfekvésbe.Az UH meg csak véletlen volt, vagy meg akarja mutatni a doktor bácsinak, h jókislány:) A lényeg, h a 36.héten legyen fejfekvésû!
Az én babám a kezdetektõl keresztben feküdt, sosem forgott. A 30. hét körül már nagyon ideges voltam. A dokim zt mondta, ne törõdjek vele. Azt mondta, csak az a fontos hogy amikor a szülés megindul, akkor hogyan fekszik. És igaza lett. A 33. héten egyik éjjel szépen átfordult, és onnan kezdve a születésig fejjel lefelé volt.
Nekem már a 6 hetes uh-n is forgolódott a pici. Amig van helyük, addig megy a forgolódás 1000-rel. A lényeg, hogy a szülés elõtt fejfekvéses pozicióba kerüljön. Az elsõ babám ide-oda vándorolt még a 35-36. héten is. Aztán már a doki is azt hitte, hogy farfekvéses lesz, de csak sikerült megfordulnia azon a semmi helyen...

Éjszaka, ebben a nagy melegben, ne adjak Neki inkább teát cici helyett? 20 hetes a babám.

Legjobb válasz: Ne. Az anyatej tökéletes folyadékpótlásra is. Annál jobbat nem kaphat a babád.

Ne. Az anyatej tökéletes folyadékpótlásra is. Annál jobbat nem kaphat a babád.
anyatej!!
Inkább tejet adj neki, ha mégsem akkor is csak vizet és ne teát!!!!
fölösleges a tea szerintem, de próbáld ki, hogy elfogadja-e, ha igen, hát adj neki, de inkább vizet, ne teát szerintem. az enyém nem kérte, de legalább efelõl megnyugodtam, tudom, hogy nincs rá szüksége.
csakis anyatejet
Anyatejet adj neki, mert az anyatej szomjoltó is.
Ilyenkor, melegben érzi a szervezeted, hogy mire van a babának szüksége, hígabb a tejed. De a gyerek is megoldja, ha csak szomjas, úgyis csak az elsõtejet szopja ki. Szóval csak anyatej, ezért felesleges a teával vacakolnod :)
Én sem adnék teát, szoptatás inkább.
Én teát adnék neki. Az anyatej nem oltja a szomját.
A kérdező hozzászólása: Oké.Köszi a választ.
Szerintem egyértelmû a válasz. ;)

4napja 18hetesnek felelt meg a babám, ma pedig már 20 hetesnek a mérés alapján. Ez hogy lehet?

Valamelyik doki rosszul mért?

Legjobb válasz: Ez a lényeg: hogy két különbözõ orvos két különbözõ géppel csinált az uh-t. Pár mm ide vagy oda, és máris nagy eltérések vannak a becslésben. Ne aggódj!

Ez a lényeg: hogy két különbözõ orvos két különbözõ géppel csinált az uh-t. Pár mm ide vagy oda, és máris nagy eltérések vannak a becslésben. Ne aggódj!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!