Találatok a következő kifejezésre: 20 hetes vagyok. Miért (12 db)

20 hetes vagyok? Miért fáj a hasam?

20 hetes vagyok. 2 hete táppénzen, mert fáj a hasam. Oldalt fáj. Az orvosom azt mondta, hogy pihenjek és szedjek magnéziumot. A magnéziumot már 3-4 hete szedem, de nem érzek változást. Van valakinek tippje, hogy mi történik odabent?

Legjobb válasz: Na velem u.ez volt egy hete, azt hittük a vesém rendetlenkedik. De nem, csak ráfeküdt a babó egy idegre, és oldalt vesetájon kisugárzott. Nekem pár nap alatt enyhült, néha még elõjön, ha úgy mozdul a lányom. Próbálj feküdni, olyan pózt találni, ahol nem fáj. 23 hkm

Na velem u.ez volt egy hete, azt hittük a vesém rendetlenkedik. De nem, csak ráfeküdt a babó egy idegre, és oldalt vesetájon kisugárzott. Nekem pár nap alatt enyhült, néha még elõjön, ha úgy mozdul a lányom. Próbálj feküdni, olyan pózt találni, ahol nem fáj. 23 hkm

Miért van az hogy ha állok akkor olyan feszesnek érzem a pocim, feszül, olyan mintha folyamatosan keményedne, de amint lefekszem, vagy leülök akkor már puhának érzem és nem feszül? 20 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia.Nekem is pont így van.Én 27 hetes vagyok.Én is szeretném tudni hogy miért van.Lehet hogy ahogy felállunk, akkor ugye a súly áthelyezõdik, és azért. Más nem jut az eszembe.

Szia.Nekem is pont így van.Én 27 hetes vagyok.Én is szeretném tudni hogy miért van.Lehet hogy ahogy felállunk, akkor ugye a súly áthelyezõdik, és azért. Más nem jut az eszembe.
Sziasztok!21 hetes vagyok és csatlakozom a "csapathoz". Ugyan ez a tapasztalatom van.Ötletem sincs, hogy mitõl van.Én is szedem a magne B6-ot, de nem veszek észre változást:( Na hátha jön valaki és lesz valami jó ötlete:)
Szia(sztok)! Dettó így vagyok én is. Eddig nem nagyon éreztem ezt, csak egy kis ideje figyeltem rá fel. 21+4 hetes vagyok. Szerintem is az lehet amit az elsõ kismami írt le, hogy a súly átrendezõdik. Gondolom már nálunk is egyre növekszik a baba és ezért lehet. Mindenesetre én szedem a Magne B6-ot, hátha segít... Sok boldogságot Nektek!
En ugyanigy voltam a 25 het korul. Mindig olyan erzesem volt h kiszakad a hasam, annyira feszitett. De nem kemenykedett be. A has es a meh tagul az egyre nagyobb babatokhoz. Lanyok, tudom h nagyon reklamozzak a Magne B6-t, de ne azt szedjetek...Beres Magnezium v siman magnesium citrici-t, abban sokkal tobb magnezium van, es jobban felszivodik. Kemenykedes, gorcsnel lehet szedni, de addig nem erdemes. Sok boldog babavarast, 37hetes kismami.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Már most hál istennek elmult ez a feszülõ érzés, úgy látszik csak reggel jön elõ.Nektek a nap melyik szakaszában fordul elõ inkább?

Nem mozdult még meg a baba a pocakomba miért? Nem érzem hogy rugdosna mitől lehet ez? 20 hetes vagyok

Legjobb válasz: Mozog tuti, csak nem érzed. Én egy nap híján 22 hetes voltam, mikor éreztem az egyiket. Utána férjem a hasamra rakta a kezét, úgy érezte a másikat. Ha hamarabb hasamra teszem, lehet úgy érzem hamarabb... Próbáld ki!

Mozog tuti, csak nem érzed. Én egy nap híján 22 hetes voltam, mikor éreztem az egyiket. Utána férjem a hasamra rakta a kezét, úgy érezte a másikat. Ha hamarabb hasamra teszem, lehet úgy érzem hamarabb... Próbáld ki!
Ez a dolog teljesen változó! Nem mindenkinél érzi meg félidõsen, viszont van aki meg már hamarabb is érzi. Én 23 hetes voltam mikor elõször érzetem. Ez egyén függõ! De ha a Uh-n az orvos azt mondta hogy minden rendben akkor nem kell aggódni! Bármikor megmozdulhat, és onnan már abban sem fogja majd hagyni ;)
én is 22 héten éreztem elõször
Szia! Én is hasonló gondokkal kûzködtem annó mint most Te. Nekem akkor a védõnõm az ajánlotta, hogy egy Whyskis pohárba tegyek háromnegyedig vizet és fekvõ helyzetben tegyem a hasamra, amikor megmozdul a pici akkor hullámozni fog a víz. Én vagy fél napig feküdtem így de ezalatt sokszor mozgott, úgy hogy meg is nyugodtam. Remélem Neked is beválik.
A kérdező hozzászólása: Én is remélem nagyon aggódom hogy van vele valami.
Nyugodj meg, nincs semmi baja a babádnak. Mozog õ csak még te nem érzed. Hidd el fogod még eleget érezni.:)
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon szépen köszönöm!

Csak olyan irjon aki nagyon ért hozzá vagy egészség ügyben dolgozik ezen az ágon. 20-hetes vagyok különösebb aktiv mozgást nem érzek.Miért van ez?

szokott bels? csiki lenni meg olyan is van mikor valami neki nyomodna a hasamnak és er?ssen nyomná ki utánna megszünik.Arra lannék kiváncsi,hogy miért van az,hogy aktivan nem érzem a babámat??????pedig mást sem hallani és látni a neten,hogy ennek ilyen korán annak olyan korán mozdult meg a baba.9-napja voltam UH-ott láttam ahogy mozgott a baba(NAGYON JÓL ÉRZEM MAGAM,JÓKAT ESZEM ISZOM MOZGOK NEVETEK JÓ A KÖZÉRZETEM IS.EGYSZOVAL NAGYON NAGYON JÓL ÉRZEM MAGAM)Lehet az ,hogy ha véletlen elhal a baba az anyában akkor azt azért egy id? után megérzi vagy jelez a teste.Tudom,hogy butaság és nem szaban ilyenre még gondolni sem.De már semmi máson nem jár az agyam csak a babán nem is azárt mert unatkozon vagy nincs más dolgom hanem a mozgása ha mozogna akkor nem is gondolkodnék ilyeneken.A tüneteim megvannak sok pisi hajnalban,éhség,.Van szivhangfigyelöm is de én azon sem hallok semmit.mt tegyek??????

Legjobb válasz: Elõször is ne idegeskedj és ne aggódj! Nagyon-nagyon sok kismama csak a 21. hét körül kezdi érezni a kisbabót. És mint írtad, nem az a baj, hogy nem mozog, hanem nem érzed még õt. Még picike, gyengédebben mozog abban a sok magzatvízben, nehezebben lehet megérezni. Amit érzel, hogy csiklandoz, az Õ, ennyit lehet érezni belõle egyelõre. Aztán hétrõl-hétre majd erõsödni fog a kis teste, és határozottabb mozdulatokat fogsz érezni.

Elõször is ne idegeskedj és ne aggódj! Nagyon-nagyon sok kismama csak a 21. hét körül kezdi érezni a kisbabót. És mint írtad, nem az a baj, hogy nem mozog, hanem nem érzed még õt. Még picike, gyengédebben mozog abban a sok magzatvízben, nehezebben lehet megérezni. Amit érzel, hogy csiklandoz, az Õ, ennyit lehet érezni belõle egyelõre. Aztán hétrõl-hétre majd erõsödni fog a kis teste, és határozottabb mozdulatokat fogsz érezni.
Szerintem ez teljesen rendjén van így.Nem mindenki érzi 16 hetesen a baba mozgását.Nyugodj meg pár hét múlva sokkal erõsebben fogod érezni.(Egészségügyis vagyok de nem ezen az ágon).Viszont három gyereket már szültem.
Szia! Ne aggódj! A 20. héten még közel sem olyan erõteljesek a mozgások, sokan csak ilyenkor észlelik elõször. Késõbb amikor erõteljesebbé válnak a mozgások, akkor sem fogod a nap 24 órájában érezni. A magzati szívhang hallgató egy teljesen felesleges eszköz, csak további felesleges izgalmakra adhat okot.
Szia! Azért érzed még csak így a babód, mert õ egyszerûen késöbb jelentkezik be.Egy ismerõsömnek csak a 23-dik héten jelentkezett a baba.Az interneten pedig véleményem szerint már egy kicsit nagyítanak a kismamák, amikor azt irják, hogy a 12-dik héten már érezik a babócájukat!Ez hülyeség!Intenzivebb mozgást majd csak ugy a 22-24-dik hét körül fogsz érezni!Tehát no para!Ha ne adj Isten elhal a baba azt érezni fogod-de nem is kell ilyesmire gondolni!Élvezd a terhességet hisz az egy gyönyörû korszak egy nõ életében! Boldog babavárást!!!!
Miért kellne ennél többet érezned 20 hetesen?! Ne aggódj, minden rendben, ez a csikizós érzés pont elég és hidd el, fog még eleget rugdosni, majd kérni is fogod, hogy hagyja már abba :) Van, aki a csikizést is csak 23, vagy akár csak 27 hetesen érzi, csak õk nem "dicsekednek" el vele az interneten. Szóval nyugi, minden rendben, ne idegeskedj, mert azt viszont már tényleg rosszat tesz! Élvezd a terhességet, hisz ez életed egyik legszebb szakasza :D (terhesség és szülés alatt sérült babákkal foglakozom, ha ez megnyugtat :) )
11:03-as vagyok. Azt elfelejtettem írni, hogy a magzati szívhang hallgató csak arra jó, hogy kikészítsd vele magad. Tedd be szépen a szekrénybe és felejtsd el, mert csak akkor mûködik, ha éppen elkapod vele a baba mellkasát. Ha meg nem hallod, akkor ideges leszel és a kis stresszhormonjaid rosszat tesznek a babának.
Én is rengeteget agódtam h miért nem érzem már.Olyan 22 hetes lehettem amikor érzetem vmit h mindha ez az lenne.Már a 27. hétben vagyok de még most is van olyan h nem érzem fõleg ha ilyen szutyok idõ van. Szívhangfigyelõm nekem is van olyan igazi mint amilyen a védõnõnek van ésén sem minidg találom meg vele.Arról nem is beszélve h utálja. Ha a múltkor az uhn minden renben volt akkor nincs okod az agódalomra.A babák ebben a kórban nem hallnak csak úgy el minden elõzmény nélkül. Tudom hülyén hangzik de ne stresszell mert az a baba is megérzi és az viszont károsíthatja.
A kérdező hozzászólása: NAGYON NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM NEKTEK EZEKET A PÁR SOROKAT, MOSTMÁR NYUGODTABB VAGYOK ÉS TÜRELMESSEN VÁROK.SZIASZTOK ZSUZSA

Olyan szépen telnek a napjaim, de mikor bele gondolok, hogy 20-hetes vagyok és még mindig nem érzem a babám aktiv mozgását, akkor elszomorodok nagyon.csak ez a gondolat agaszt! Miért van ez igy?

mindig olyan szépen telnek a napjaim.fözök,mosok,takaritok boldog vagyok nagyon jól érzem magam.de mikor bele gondolok,hogy 20-hetes vagyok és még mindig nem érzem a babám aktiv mozgását akkor elszomorodok nagyon.oké szoktam érezni bels? csikit gondolom az ? de másnakmár olyan hamar mozog a baba.akkor mi lehet a baj??????hiába modják,hogy feküdjek hasra és várjak nekem az sem segit.

Legjobb válasz: Szia. Ha jársz orvoshoz és nem mondott semmi aggasztót, akkor teljesen megnyugodhatsz. Az én fiam alig mozgott, késõbb is csak este 1 órát. Egészségesen született, most két éves és örökmozgó. A lányom viszont állandóan mozgott, mindenki más már a fogantatástól. Errõl van szó, nem másról.

Szia. Ha jársz orvoshoz és nem mondott semmi aggasztót, akkor teljesen megnyugodhatsz. Az én fiam alig mozgott, késõbb is csak este 1 órát. Egészségesen született, most két éves és örökmozgó. A lányom viszont állandóan mozgott, mindenki más már a fogantatástól. Errõl van szó, nem másról.
Szia, ha az orvos szerint jól vagytok, akkor ne aggódj.Eleinte nekem se akart mocorogni, vagy csak én nem éreztem.Biztosan még sok a helye, és ezért nem érzed olyan intenzíven.Nálam bevált az hogy hanyatt feküdtem és akkor jobban éreztem.De persze kaja után:-) És mondjuk én nagyon sokat beszéltem hozzá..."bekopogtam" õ visszarúgott, mikor reggel, elõször éreztem, köszöntem neki...most ez így hülyén hangzik, de én a szülést is lebeszéltem vele...és csak pár órát csúsztunk meg :-), de azt is csak azért mert nem akartam tágulni. Nyugalom, fog még olyanokat bokszolni mint a fene
23 hetes voltam mikor határozottan éreztem õ az.És még utána is voltak napok, hogy egy kicsit lustább volt.Hasra ne feküdj.Viszont nagyon szeretik a kisbébik a gyümölcs leveket, ha ezt iszom, nagyon örül.Örülnek még az édességeknek, mert emelkedik a vércukor szint ami teteszik nekek.Tedd ezt és feküdj az oldaladra.Nekem mindig hatásos.Vagy hanyatt és figyelem, van, hogy mozog a hasam és én nem éreztem belõlle semmit.
Nekem egészen a 28-30. hétig csak akkor éresztem, hogy mocorog a babám, ha a hátamra feküdtem. Most meg már majd szétrúgja a hasamat és iszonyú fura formákat vesz fel azáltal a hasam. Én egy kicsit pocakos voltam terhesség elõtt is. Függ egyébként még a mozgás érzékelése attól, hogy hol tapadt meg a méhlepény. A barátnõmnek alul, ezért már a 14. héten érezte a babája bugyborékolását, a 18. hét körül meg már táncot járt a pocakja. Ne aggódj! Vicces hetek elé nézel még! :)

20 hetes vagyok folyamatosan fáj a hasam mintha megakarna jönni de az orvosom mindent rendben talált miért lehet ez mit csináljak?

Legjobb válasz: Nem tudom szedsz -e magnéziumot, az segíthet, és a sok pihenés,Minden rendben tehát csak attól lehet hogy tágul a méh ,szélesedik a csípõ.Nekem is szokott lenni,csak nekem petefészeknél és nem mindennapos, de ha lefekszem az segít.Engem is itt nyugtattak meg.

Nem tudom szedsz -e magnéziumot, az segíthet, és a sok pihenés, Minden rendben tehát csak attól lehet hogy tágul a méh , szélesedik a csípõ.Nekem is szokott lenni, csak nekem petefészeknél és nem mindennapos, de ha lefekszem az segít.Engem is itt nyugtattak meg.
Tágul a méhed, teljesen természetes. a terhesség egy 40 hétig tartó fájdalom, mikor, hol, hogyan és miért fáj... sok oka van. De ez nem baj, baj akkor van, ha elviselhetetlen görcsöd van, vagy vérzel.
Szia! Én 22 hetes vagyok és nekem is szokott így fájni, mintha meg akarna jönni. Nekem is azt mondták, hogy ha nem vérzek és nincs erõs görcs, akkor nincs semmi baj, csak nõ a méhem.

Terhességi depresszionak számit ha állandóan sirhatnékom van? Igazábol nem tudom h miért csak rámjön a sirás! már egyszer volt ilyen ugy a 20 hét körül most megint igy ébredtem 34 hetes vagyok!

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy ez depresszió, szerintem a hormonok játszanak velünk kismamákkal, na meg ez a fránya idõjárás sem a legjobb nekünk és a pocaklakóknak. Velem is elõfordul a sírhanék, ha rám már valki is egy kicsit csúnyábban néz vagy nem úgy szól elsírom magam, pedig senki nem akar megbántani, csak most sokkal érzékenyebb vagyok. Nyugodj meg, pihenjés, menj ki a friss levegõre és sokkal jobb lesz, Boldog babavárást, 20 hetes kismama:9

Nem hiszem, hogy ez depresszió, szerintem a hormonok játszanak velünk kismamákkal, na meg ez a fránya idõjárás sem a legjobb nekünk és a pocaklakóknak. Velem is elõfordul a sírhanék, ha rám már valki is egy kicsit csúnyábban néz vagy nem úgy szól elsírom magam, pedig senki nem akar megbántani, csak most sokkal érzékenyebb vagyok. Nyugodj meg, pihenjés, menj ki a friss levegõre és sokkal jobb lesz, Boldog babavárást, 20 hetes kismama:9
Nem gondolnám, hogy depresszió, de szörnyû! 19 hetes vagyok, de már saját magamat is idegesítem, nemhogy a környezetemet!
Szerintem sem depresszió :o) Nálam is ez van, még csak 8 hetes múltam... De nálam ez a mensi elõtt 2 héttel is így volt mindig. Megláttam egy koldust az utcán bõgtem, meglátok egy beteg állatot bõgök, hiányzik az anyukám bõgök, soha még csak anyukám nyomába sem fogok érni, mert nála jobb anya a világon nincs és nem is lesz bõgök... és most abba is hagyom a felsorolást, mert bõgök.... Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a nyugtatást!!! :)

20 hetes kismama vagyok. Miért keményedik be a hasam, amikor hátamra fekszek? Olyan, mintha a babámat érezném. Vagy az csak a méhem?

Legjobb válasz: Szia! Ami azt illeti nem mindegy,hogy bekeményedik,vagy csak feszül:)Ezt próbáld megfigyelni,mert nagyon nem mindegy:)Ha csak olyankor érzed keményebbnek feszesebbnek,akkor érezheted a méhed vagy akár a babucidat is,viszont ha valóban kõkemény és fáj is akkor a lehetõ leghamarabb keresd fel a nõgyógyászod és ad,majd méhlazítót mert nem szabad lenne keményednie legalább a 36.hétig:)

Szia! Ami azt illeti nem mindegy, hogy bekeményedik, vagy csak feszül:) Ezt próbáld megfigyelni, mert nagyon nem mindegy:) Ha csak olyankor érzed keményebbnek feszesebbnek, akkor érezheted a méhed vagy akár a babucidat is, viszont ha valóban kõkemény és fáj is akkor a lehetõ leghamarabb keresd fel a nõgyógyászod és ad, majd méhlazítót mert nem szabad lenne keményednie legalább a 36.hétig:)
Ha hanyatt fekszel, akkor húzódik a hasad, a méhed, ezért érezheted keményebbenek. 30. hét után nem is javasolják az így fekést, mert a baba nem kap elég tápanyagot, oxigént az ütõér elszorulása miatt. Én is ha hanyatt fekszem, feljebb teszem a fejem-vállam és a lábam is felhúzom, ne hagyom feszülni a pocim.-) Viszont tényleg , a keményedés más...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, egyébként hála istennek nem fáj.Köszönöm.

Miért van az, hogy egyes anyukáknak az a legnagyobb problémájuk, hogy éppen 1 cm-el nagyobb a gyerek vagy nem? Míg másoknak rendellenes fejlődésű a baba, nagyon beteg? (pont ma olvastam egy anyuka 20 hetesen kell hogy megszülje a picit)

Kérlek ne veszekedjünk, ne vitázzunk csak nem értem. Annyira megszakad a szívem, másnak az a legnagyobb gondja, hogy 50 vagy 60 ezres babakocsit válasszanak, és ezek az anyukák?

Legjobb válasz: Mindenkinek a saját problémája a legnagyobb. Van akinek az, hogy milyen babakocsit vegyen, vagy akinek meg a gyermeke egészsége. Nyilván nagyobb súlyú egy olyan gond, amikor a gyerekkel van valami, de akinek nincs semmi baj a gyermekévek annak is vannak kérdései. Igazán nem kell lenézni õket ezért. persze minden jó érzésû ember sajnálja a beteg gyermekeket, de ha napi szinten nem kell ezen gondolkodnia, akkor számára nem ez a probléma.

Mindenkinek a saját problémája a legnagyobb. Van akinek az, hogy milyen babakocsit vegyen, vagy akinek meg a gyermeke egészsége. Nyilván nagyobb súlyú egy olyan gond, amikor a gyerekkel van valami, de akinek nincs semmi baj a gyermekévek annak is vannak kérdései. Igazán nem kell lenézni õket ezért. persze minden jó érzésû ember sajnálja a beteg gyermekeket, de ha napi szinten nem kell ezen gondolkodnia, akkor számára nem ez a probléma.
Nyilván mikor beteg a baba az a legmegrázóbb probléma! Én tettem ma ki a kérdést h mi a vélemény egy bizonyos babakocsiról....hidd el nem ez a legnagyobb problémám és nem azzal akarok felvágni h hány ezerért veszünk majd sõt, bizonyos anyagi keretek között gondolkodunk csak és úgy h 2-3gyereket kibírjon...mivel tanácstalan vagyok és ez egy ilyen oldal feltettem hátha a tapasztaltabb anyukák tudnak segíteni!! De hidd el átéltem már egy baba elvesztését sajnos úgy h ha valaki én tudom h mi nagyobb probléma!!! Ja és még valami h szerintem ha valaki 50-60ezres babakocsit nézeget az nem olyan gáz én azt nem értem mikor több száz ezreset nézegetnek, de mindenkinek szíve joga és hangsúlyozom ez egy ilyen oldal ahol kérdéseket tehetünk fel és segíthetünk egymásnak ha épp van tapasztalatunk egy adott dologról!
Nyilván nem említhetõ egy lapon a beteg baba és a babakocsi problémája. Az utóbbi nem is probléma, hanem egy megoldandó kérdés, feladat. Attól még lehet mástól tanácsot kérni babakocsi ügyben is. Igazából nem értem a kérdésedet, mi ezzel a baj? Ez itt nem olyan oldal, ahol hatalmas bajokat lehet megvitatni, hanem bármit. (És szerencsére a jelentéktelennek látszó problémákból azért több van.)
Csatlakozom! Akkor ennyi erõvel, amikor valaki azon aggódik, hogy a sok hitel mellett mibõl tarja el a családját, mondhatnánk neki, hogy Afrikában még ivóvíz sincs. Nyilván sajnálja, de mindenkinek a saját gondja a gond!
A lányom, 29 hétre született, örültünk, mert egészséges. Akinek 25. héten született, aggódott, hogy életben marad-e. Akinek 27. héten, hogy lesz-e agyvérzés. Akinek 31. héten, hogy szemüveges lesz-e. És az is tud aggódni valamin, aki a 40.héten szül... Sokan sírnak azért, mert az orvos feleslegesen befekteti õket a kórházba... Sokan meg azért, mert inkább bent lettek volna 9 hónapig is akár...
Átéltem tavaly, hogy 23 hétre meg kellett szülnöm, meg a babakocsi választási problémát is, most újra babát várok és nem is szeretnék gondolni arra amit átéltünk, nekem határozottan jó és eltereli a gondolataimat itt a kis-elnézést mindenkitõl- bugyuta kérdések, megmosolyogtatnak sokszor, kell ez sztem. Inkább a nagyon szélsõségesen hülyeségek irritálnak, pl. ehetek-e ananászt??? meg lehet-e tonikot inni???? nem is tudom, á inkább nem minõsítek, nem tudom nekik ha valóban gondjuk lenne, ne adj Isten beteg gyerek, azt hogyan oldanák meg.....
Én is észrevettem. Tõlem azt szokták kérdezni, de konkrétan így: Tudod, hogy az se jó, hogy te semmin sem aggódsz? Nem aggódsz ez miatt? Kissé furán néztem rájuk. Sok a jótanács, és a ferdén nézés, amiért nem siránkozom a baba miatt, aki a saját üteme szerint fejlõdik. Mikor látják, hogy még nem jár 11 hónaposan, jönnek azzal, hogy talán foglalkozásra kéne vinni, az övé már 9 hónaposan szaladt. Ha erre nem kapok rohamot és nem esek kétségbe, jönnek azzal, hogy felelõtlen anya vagyok. Ezt eljátszották már fogakkal, beszéddel, ruhákkal (miért nem adsz rá mesefigurásat, így sivár lesz a lelke...) babakocsival (tudod, hogy ez az olcsó vacak veszélyes, kieshet belõle) holott az enyémnek is épp olyan a biztonsági öv-rendszere. Nem értem a mindenen parázó, teljesen egészséges gyerekek anyukáit.
Mindenkinek meg van a maga keresztje, akinek meg nincs, az csinál egyet..
Teljesen egyetértek veled, a választ én sem tudom.Olyan mintha versenyezni akarnának az anyukák.Engem csak az érdekel hogy egészséges az hogy másé már jár míg az enyém csak áll nem érdekel.mindenki a legjobb cuccokat szeretné a babájának de nem mindenki engedheti meg magának.Én falun lakom és olyan menõ anyukák vannak hogy még a játszótérre is autóval jönnek és csak az a téma ki mit vett meg kinek milyen ügyes a babája úgyhogy mi inkább a kertünkben játszunk mert erre én nem vagyok kiváncsi.
Ez így van amit írsz hogy nem kéne problémázni meg nagy feneket keríteni piszlicsáré dolgoknak hanem örülni kéne hogy átlagosan jól fejlõdõ egészséges gyerekeink vannak és kész. Viszont ha belegondolsz azért a beszélgetések nagy része távolabbi vagy közelebbi ismerõsökkel is az élet lényegtelen apróságairól szól, ha tetszik ha nem:) Mit vettél a boltban, mennyibe került, hol milyen akció van vagy milyen rucit vettél vagy mit olvastál milyen filmet néztél hova mentek a férjeddel vagy hova nem, mit mondott a jajdearanyos 2 évesed stb.- Egyik sem lényeges vagy rendkívüli fontosságú téma, mégis beszélgetéseink egy részét ez teszi ki. Még a barátaival se lelkizik folyton világmegváltó dolgokról az ember:) És ezen az oldalon is pont ez képezõdik le. Sok sok nem annyira fontos kérdés, és pár borzasztó tragédia (a baba megszülése, amit írtál vagy elvesztése stb.)
Szerintem minden kismamának a legnagyobb félelme, hogy beteg gyereket hoz a világra, csak van aki hangot ad neki és ezen "rinyál" az egész terhessége alatt és van aki elhessegeti a gondolatot. Én az utóbbi eset vagyok mert hiszek a vonzás hatalmában, így csakis arra koncentrálok, hogy mit kell még megvennem stb.

Már több hónapja van coli bakt. fertőzésem (20 hetes kismama vagyok), már kaptam augmentint, aktil duot, zzinnat-ot, most megint augmentin duo-t írtak, de nem akar kipusztulni. Miért?

Múlt héten az urológus hólyaghurutot állapított meg, így az augmentin 625-t helyett augmentin 1g-re kellett váltanom, nos-pat adott még. a vizelet 1+ -es volt. Szedek t?zegáfonytá is. Hogy jöhetnék rendbe? Valószín? az antibiotikum nem ér semmit. Van itthon monural por is, esetleg használtahám. Van 2 kicsi gyerekem nem tudok hetente orvoshoz rohangálni-meg hát úgyis antibiotikumot ír fel. Mit tegyek? El vagyok keseredve.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!