Találatok a következő kifejezésre: 20 hetes vagyok. Baj, (43 db)

Az nem baj, hogy én naponta legalább kétszer megyek "nagy WC"-re? 20 hetes vagyok.

Bocsánat a kifrjezésért:nem híg, hasmenéses, hanem teljesen normális.Csak azért kérdezem , mert azt olvasom, hogy a kismamák általában szorulással küszködnek, ráadásul még az Elevitet is szedem,amit sokan pont azért nem szednek mert nem tudnak t?le nagywc-ézni.

Legjobb válasz: Szia elsõ terhességem alatt kb napi 4-5 alkalommal mentem wc-re egyetlen napig sem volt szorulásom pedig végig elevitet szedtem! Most 20 hetes vagyok és most sincs gondom a szorulással! Egyszerûen csak jó az anyagcserénk! Boldog babavárást!

Szia elsõ terhességem alatt kb napi 4-5 alkalommal mentem wc-re egyetlen napig sem volt szorulásom pedig végig elevitet szedtem! Most 20 hetes vagyok és most sincs gondom a szorulással! Egyszerûen csak jó az anyagcserénk! Boldog babavárást!
Szia. A terhesség nálam azt okozta, hogy többször járok (minimum kétszer, néha akár háromszor egy nap) járok nagyvécézni, és abszolút nincs szorulásos gondom, ellentétben más kismamákkal. Sõt, nekem szaladnom kell szó szerint! :) Ez így viccesen hangzik , de egyik pillanatban még nem érzek semmit, következõ percben érzem hogy talán menni kell, nem telik el 2 perc, esküszöm, és szaladnom kell, de úgy hogy ha épp telefonálok még elköszönni is alig van idõm, úgy kell lekoptatni az illetõt, hogy elérjem a wc-t. :) Bocs, ha undorítóan hangzik, de esküszöm, hogy szaladnom kell és úgy tépem le magamról a nadrágot, fehérnemût. :D Szerencsére még az utcán nem volt ilyen gondom, általában itthon jött rám szerencsére. :D 35hetes kismama
Ja, és terhesség elõtt nem ilyen volt a helyzet. :)
Nem írtad, hogy elõtte is így volt-e. Akár igen, akár nem, nem baj. Nemrég egy mûsorban nyilatkozta egy dokinéni, hogy ha valaki egy nap 4-szer, vagy egy héten 2szer megy nagydologra, az nem probléma, ha erre állt be a szervezete, és így ha nem is kényelmes, de megfelelõ neki és a szervezetének.
Hát nagyon irigyellek:) Nekem pont az ellenkezõje van. De ezek szerint te a szerencsés ellenkezõ táborba tartozol. Boldog babavárást:)
Minden terhesség más. Az elsõ alatt nekem is könnyen ment a nagydolog, most a másodiknál nem igazán. Pedig az Elevitet akkor is szedtem. Egyébként Magne B6-ot szedsz? Mert az stimulálja a beleket. Én az elsõnél erre gyanakodtam.
Állítólag napi kettõt kellene mindenkinek.Terheseknek meg csak örülj ha több, nagyon jó az anyagcseréd ez azt jelenti.Amúgy nekem ugyanúgy van mint a 2.-nak azzal a különbséggel, hogy én terhes sem vagyok:DKivi vagyok mi lesz majd akkor, szerintem pelusban fogok járni XD Szóval normális ez, örülj tényleg, hogy nincs szorulásod, mert az erõlködés csak árt állítólag, szóval jó ez így:)
A kérdező hozzászólása: Kösz Nektek a gyors válaszokat.A terhességem elõtt is rendszeres volt a nagywc-ém, csak naponta max egyszer.Most meg 2-3 az átlag.Magneb6-ot nem szedek, mert "még" nem keményedek, vagy azt akkor is kellene?, az orvosom még sosem említette, csak itt olvasok róla.
Szia! Szerencsés vagy, én 27 hetes vagyok, de már a második trimeszter eleje óta jó ha egy héten egyszer tudok nagywc-ézni, akkor is szenvedek, olyan szorulásom van. A védõnõ szerint ez normálisnak mondható, de egyek sok gyümit, attól jobb lesz. Hát sajnos nem lett jobb. Szóval szívesen cserélnék veled:)

Baj, ha ma egész nap érzem a babámat? 20 hetes vagyok.

Kb. félóra-óránként egy-egy, de van hogy több rúgást érzek. Egyébként fáj a hasam alja, olyan, mintha egyfolytában feszítené a hugyhólyagom, pedig nem kell pisilnem.

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy baja van. Nekem is izgágább ma. Eddig csak néha éreztem. Ma reggel meg olyan cirkuszt levágott nekem (bukfencelt vagy szaltózott, nem tudom) :) Szerintem ezzel semmi baj nincs. Vannak napok állítólag, mikor élénkebbek. Örülj, hogy ha nyomja is a hólyagon, nem kell pisilned állandóan. Nekem olyan, minta idõnként focizna a hólyagommal. Szerintem meg amúgy nem a hólyagod nyomhatja, hanem a méhed feszül. Boldog babavárást! 19 hetes kismami

Nem hiszem, hogy baja van. Nekem is izgágább ma. Eddig csak néha éreztem. Ma reggel meg olyan cirkuszt levágott nekem (bukfencelt vagy szaltózott, nem tudom) :) Szerintem ezzel semmi baj nincs. Vannak napok állítólag, mikor élénkebbek. Örülj, hogy ha nyomja is a hólyagon, nem kell pisilned állandóan. Nekem olyan, minta idõnként focizna a hólyagommal. Szerintem meg amúgy nem a hólyagod nyomhatja, hanem a méhed feszül. Boldog babavárást! 19 hetes kismami
Szia:) ! Nekem reggel volt nagyon izgága annyit mocorgott és rugadosott hogy már nemtudtam elképzelni hogy mit csinálhat odabenn:) ! Aztán hogy kikeltem az ágybol néha éreztem csak 1-1 rugást! Én is amugy 20 hetes vagyok:D! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nekem délelõtt óta hancúrozik, azt hittem, már baja van, mert a bugyim már kissé szorít. De akkor megnyugodtam, ha másnak is ilyen aktív az albérlõje. Sok boldogságot és minden jót Nektek!
Biztosan nincs semmi baja. Pl. az Én babámnak szabályos "ciklusai" vannak. Idõnként 1-2 napig meg sem áll sem éjjel, sem nappal, utána pedig napokig alig mozog.

Számítások szerint 20 hetes vagyok, de a mai ultrahangon azt mondta az orvos, hogy a baba méretei alapján csak a 19. hétben vagyok. Valami baj van, vagy nem kell kétségbe esnem?

Legjobb válasz: abszolúlt nincs. Ne aggódj. Képzeld hasonló esetem voln nekem is csak annyi különbséggel, hogy az elején voltam még kb 10 hetes voltam addig folyamatosan voltak problémáim.. és akkor mentem a dokihoz és azt mondta, hogy kisebb a ababa mint egy hete.. nah neee... gondoltam. Aztán kérdeztem, hogy de szívhang van igaz? Mire õ: hát.... hát.. az éppen van. És a beutalóra azt írta, hogy missed ab. Vagyis megkésett abortusz. Másnap mentem hüvelyire...addig tökre szétizgultam magam és kiderült hogy nincs semmi baj, és normálisak a méretek. Aztán épp ma mesélte barátnõm most szült meg 2 hete, hogy az ultrahang tippekre nem szabad adni, mert sokat "csalhatnak" pl. az õ babájára azt mondták hogy 3 kilós.. fél kilót tévedtek... azért ez elég sok.. nem? Szóval szerintem nem kell aggódni. Minden baba más más ütemben fejlõdik. Jó babavárást!

abszolúlt nincs. Ne aggódj. Képzeld hasonló esetem voln nekem is csak annyi különbséggel, hogy az elején voltam még kb 10 hetes voltam addig folyamatosan voltak problémáim.. és akkor mentem a dokihoz és azt mondta, hogy kisebb a ababa mint egy hete.. nah neee... gondoltam. Aztán kérdeztem, hogy de szívhang van igaz? Mire õ: hát.... hát.. az éppen van. És a beutalóra azt írta, hogy missed ab. Vagyis megkésett abortusz. Másnap mentem hüvelyire...addig tökre szétizgultam magam és kiderült hogy nincs semmi baj, és normálisak a méretek. Aztán épp ma mesélte barátnõm most szült meg 2 hete, hogy az ultrahang tippekre nem szabad adni, mert sokat "csalhatnak" pl. az õ babájára azt mondták hogy 3 kilós.. fél kilót tévedtek... azért ez elég sok.. nem? Szóval szerintem nem kell aggódni. Minden baba más más ütemben fejlõdik. Jó babavárást!
Szia! Ne aggódj!Nálam is ez a helyzet. A genetikai uh-n azt mondták, hogy a menses szerint 19+2 napos vagyok, míg a méretek alapján 18+4 napos vagyok... a doki azt mondta semmi gond akkor 18+4 napos vagyok, hiszen egy hét eltérés a fogamzás "eltérése miatt" miatt van, egy héttel késõbb estem teherbe.Most voltam 4D-n, ott is azt mondták, hogy 24+2 napos voltam a mensi szerint, de az adatok 23+4, 6 naposak voltak. De ott is azt mondta a hölgy, hogy 1 hét nem számít. Csak nagy durva eltéréseknek nem szabad lenni. Jó babavárást! 25 hetes kismama
szia mi is le vagyunk maradva egy hétel igaz még az elején vagyunk 11hetesek de azt mondták nem baj a lényeg hogy nõl aztán majd behozza ha nem akkor nem akkor fogant mikor számolva van hanem amikor õ akart na de a lényeg hogy meg van nem ?:) ne aggódj ha van valami bj azt ugyis mondják a dokik jó baba várást

Betöltött 20 hetes vagyok, de még nem érzem a baba mozgását. Szerintetek ez baj?

A 18 hetes UH-n minden rendben találtak, ott mozgott a baba, láttam a képerny?n. 4 nap múlva megyek a SOTE-ra genetikai tanácsadásra, remélem ott is megnézik ultrahanggal.

Legjobb válasz: Én 29+3 hetes vagyok most és van hogy majdnem egy egész napig nem érzem hogy mozog. nekem annyiból könnyebb hogy ilyenkor felébresztem valamivel:-) Ha bármitõl is tartasz menj be egy kórházba vagy orvoshoz,inkább nézzenek hülyének minthogy baja legyen a babának!!!!!

Én 29+3 hetes vagyok most és van hogy majdnem egy egész napig nem érzem hogy mozog. nekem annyiból könnyebb hogy ilyenkor felébresztem valamivel:-) Ha bármitõl is tartasz menj be egy kórházba vagy orvoshoz, inkább nézzenek hülyének minthogy baja legyen a babának!!!!!
Ne izgulj, írtad is, hogy a mellsõ falon tapadt a placenta, ezért nem érezheted még a mozgásokat. És nem szabad negatív történeteket olvasni és kérj meg másokat is, hogy ne meséljenek ilyeneket, csak fölöslegesen izgatod magad miattuk. Majd ha megmozdul, akkor már könnyebb lesz egy kicsit, lesz visszajelzés és nem csak az ultrahangon fogod látni, hogy minden rendben van.
Szia, én a 23.héten éreztem elõször, mert nekem is a méhlepényem a mellsõ falon tapadt! Ne aggódj! Boldog babavárást!
szia! Én a 20.hét végén éreztem elõszõr, és nekem is mellsõ falon tapadt a lepény, akinek így tapad az késõbb érzi meg!! Tudom, h türelmetlen vagy, de nemsokára biztos jelentkezni fog a mocorgásával a kicsid:)
én 17 hetesen éreztem elõször, mellsõ fali lepénnyel.aztán 20 hetesen vált mindennapossá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Akkor várok szépen türelmesen :) Ma léptem a 21. hétbe.
ne izgulj.én 21-22 hetesen éreztem elõször

20-hetes vagyok és még nem érzem a babám Meddig várjak még? Mikor fog már mozogni vagy valami baj van?

Nem hiszem el.20-hetes vagyok és még nem érzem a babám pedig(MÁSODIK BABA)mostmár ténleg agodom pedig az uh-nagyon mozgott miért van ez igy??????

Legjobb válasz: Mikor voltál utoljára UH-on?Nem kell feltétlenül rosszra gondolni,lehet,hogy miután megkapod a válaszokat rácáfol a kis huncut és beindul.Én a helyedben még olyan 1-2 hétig nem aggódnék.Én sem érzékelem olyan intenzíven,mint már ennyi idõsen az elsõnél volt/18 hetes/,de szerintem a hasfalam sem olyan vékony már,mint anno.Ne értsd félre,nem vagyok kövér,de pl. a szívhangot is nagyon nehezen találja a védõnõ é azt mondta,ez azért van.Szóval ne aggódj,ha röviddel ezelõtt az UH-on minden rendben volt,nem elõírásszerû,hogy második gyereknél hamarabb kell érezni.Különben a terhességi héttel,hogy állsz ,nincs elszámolva,ezelatt azt érem,hogy nem-e fatalabb a baba."Papírforma szerint már én is 20hetes lennék,de most derült ki 4D-en,hogy még csak 18!

Mikor voltál utoljára UH-on?Nem kell feltétlenül rosszra gondolni, lehet, hogy miután megkapod a válaszokat rácáfol a kis huncut és beindul.Én a helyedben még olyan 1-2 hétig nem aggódnék.Én sem érzékelem olyan intenzíven, mint már ennyi idõsen az elsõnél volt/18 hetes/, de szerintem a hasfalam sem olyan vékony már, mint anno.Ne értsd félre, nem vagyok kövér, de pl. a szívhangot is nagyon nehezen találja a védõnõ é azt mondta, ez azért van.Szóval ne aggódj, ha röviddel ezelõtt az UH-on minden rendben volt, nem elõírásszerû, hogy második gyereknél hamarabb kell érezni.Különben a terhességi héttel, hogy állsz , nincs elszámolva, ezelatt azt érem, hogy nem-e fatalabb a baba."Papírforma szerint már én is 20hetes lennék, de most derült ki 4D-en, hogy még csak 18!
Szerintem el kellene menned Nõgyógyászhoz! Nem kell aggódni, lehet majd a 23. - 25. héten fogod csak érezni! A nõgyógyász többet fog segíteni!
Szia! Tudom, hogy egy kivülálló könnyen beszél, de próbálj megnyugodni. Ha az ultrahangon láttad, hogy szépen mocorog, akkor egészen biztos nincs semmi baj! Mi nõk rengeteget változunk két várandóság között és valljuk be, nincs két egyforma baba. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan a te kis pocaklakód is jól vehetõ jeleket küld majd neked. Kitartás! Szeretettel: Éva
A kérdező hozzászólása: multhéten kedden voltam UH-és mozgot a baba

20 hetes vagyok ma. Tegnap és a ma nem éreztem a babát mozogni. Lehet, hogy most lustább? Vagy ez már bajt jelent?

Legjobb válasz: Szió! Semmi gond, biztos csak alukál. Én csak a 21. héten kezdtem el érezni a mozgást, akkor is csak "szakaszosan", néha mocorgott, néha napokig nem érzetem. Én kb a 23. héttõl érzem rendszeresen a mozgást. Szép babavárást! 27 hetes kismami

Szió! Semmi gond, biztos csak alukál. Én csak a 21. héten kezdtem el érezni a mozgást, akkor is csak "szakaszosan", néha mocorgott, néha napokig nem érzetem. Én kb a 23. héttõl érzem rendszeresen a mozgást. Szép babavárást! 27 hetes kismami
Szia!Van aki ilyenkor még nem is érzi a baba mozgását, úgyhogy ne aggódj-mondjuk én pont kivétel vok, a 18. héttõl éreztem:) , de lényeg, h nekem is volt h ilyen fiatal teresen napokig nem éreztem, ehhez még kell pár hét h rendszeresen érezd a Pici mozgását.Nyugi, nincs semmi baj! És Boldog Új Évet! 16 hetes anyuka
Szia! Biztos nincs semmi gond és lehet hogy mozgott õ csak épp akkor amikor te aludtál. Én sokszor alig éreztem a mozgást, mert mentem ide oda.És a 20. héten még bõven van helye, ami annyit jelent, hogy nem mindig érinti a hasad, amikor mozog.
Szia!Én 24 hetes vagyok és én is így voltam tegnap, ennél sokkal aktívabb szokott lenni.Azt olvastam, rá is hat az idõjárás változás és ahogy telik az idõ, a babóca egyre többet alszik, szóval lehet, hogy pont akkor mozgott, mikor te aludtál.Szerintem a te babád is csak lustább.Minden jót nektek!

20 hetes vagyok és 18 hetesen éreztem először a babám. Mindennap egyre erősebben mozgott és ezen a héten alig-alig mozog és csak aprókat. Ez ugye nem baj?

Legjobb válasz: Nem. A mozgása változik hétrõl hétre. De ha megnyugtat, látogasd meg a védõnõt, õ meghallgatja a szívhangot.

Nem. A mozgása változik hétrõl hétre. De ha megnyugtat, látogasd meg a védõnõt, õ meghallgatja a szívhangot.
Én ugyan így voltam vele és azért van mert a Baba más irányba fordult és azon az oldalon nem érzed annyira!
Ne aggódj, még pici, hogy minden rezdülését érezd. Nekem ebben az idõszakban naponta csak egyszer egyszer mozgott. MA már más a helyzet, de még most sem tudnám hozzá igazítani az órám, mert rendszertelen idõben és intenzitással mozog. (27 hetes mami)
Jelenleg 17 hetes vagyok, figyeljük mi is a mozgásokat.De mivel nem voolt még babám soha nem tudom milyen érzés az elsõ.Mit kellene figyelnem/éreznem? A nõgyógyász már szólt hogy figyeljek..:)
Én a 20. héttõl 2 héten keresztül egyáltalán nem éreztem mozgást.Nagyon megijedtem, elmentem orvoshoz, ahol kiderült, hogy csak lusta a babám, és az orvosnak se akart megmozdulni az ultrahangon, pedig mindent kipróbáltunk, hogy felkeljen.Most, a 23. héten kezdett rendesen mozogni, nem azt érzem, amit olyan 17-20.hétig, buborékokat, hanem már nagyon rugásra emlékeztetõ mozdulatokat.Várakozzál türelemmel :)
alenyeg az hogy mozgott, neked sem minden napod egyforma nem!

Nagyon sokat mocorog a babám, 20 hetes vagyok. A 4D-n is végig aktív volt, 40 percen át. Jelezhet ez bajt?

Lehet, hogy butaság, de alvás közben, nyugalmi állapotban fejl?dik legjobban az agy és a többi szerv, nem? Így meg olyan kevésnek t?nik az alvással töltött id?.

Legjobb válasz: Ha mocorog a baba, az csak jót jelenthet. Örülj neki! Én meg már alig várom, hogy érezzem is, necsak UH-on lássam. Amúgy lehet, hogy a 4D-s UH-ban van vmi idegesítõ a gyerek számára, mert az Picurim épp aludt, amikor elkezdtek vizsgálni, de mihelyst 4D-sre kapcsolta a doki a gépet, onnan izgett-mozgott egyfolytában. Persze élveztük, de lehet, hogy Õt ez épp idegesítette. Szerintem nyugodj meg, élvezd, hogy érezheted! Én már nagyon várom... 19 hetes pocis

Ha mocorog a baba, az csak jót jelenthet. Örülj neki! Én meg már alig várom, hogy érezzem is, necsak UH-on lássam. Amúgy lehet, hogy a 4D-s UH-ban van vmi idegesítõ a gyerek számára, mert az Picurim épp aludt, amikor elkezdtek vizsgálni, de mihelyst 4D-sre kapcsolta a doki a gépet, onnan izgett-mozgott egyfolytában. Persze élveztük, de lehet, hogy Õt ez épp idegesítette. Szerintem nyugodj meg, élvezd, hogy érezheted! Én már nagyon várom... 19 hetes pocis
Szia!Az en pocaklakom is hiperaktiv.Reggel 7 kor eberszt h ehes es ejfelig csinalja a musort.Raadaskent ugye sokat jarok ejjel pisilni, akkor is mindig felebred es mire mindketten vissza alszunk....majdnem mehetek ujra wc-re.Raadasul sokat csuklik mostanaba. Szoval en se tudom h mikor pihen a draga, kerdeztem dokit h normalis ez.Azt mondta igen, mert ha nem mozogna akkor azon idegeskednek. Szoval, amig mozog legalabb tudjuk h minden ok. Udv:32 hetes pocakos
Hát azért, ha tegnap óta nem érzed nézzen meg orvos mindenképp!!!
Ma lustálkodik kicsit, úgy döntött. Meg egy kicsit beljebb húzódott, hogy anya ne tudja úgy nyomon követni, és köszöni szépen jól van így. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy ennyien írtatok:) .Délután bejelentkezett többször is, megnyugodtam.Legközelebb nem pánikolok így be inkább várok!Köszi nektek
Egyet értek az utolsóval, nekem a 4. babám volt 36 hetesen amikor nem éreztem. Én se írom le a továbbiakat! Az teljesen hülyeség, hogy otthon várj!
Érzed már a babádat? Ne hallgass senkire, ha valami azt súgja, hogy baj van, menj azonnal egy uh-ra. Én is mások véleményét kérdeztem és ráadásul már a 3. babám volt, pont 20 hetesen. Nem írom le a történteket, mert neked ez most nem segítene, de ne hallgass csak a belsõ megérzéseidre!!! Remélem azóta minden oké!
Nehogy elrohanj már dokihoz! Egyél csokit, igyál kólát, hallgass zenét és várj! :) Meg fog rugdosni a kisember!
én próbát tennék a csokival és a cólával ...attól nagyon beindulnak...ha akkor sincs jel akkor mennék a dokihoz! 25+2km
Van olyan idoszaka, amikor aktívabb és van olyan amikor csak itt-ott bezelentkezik. Ez pár napig is eltart nálam. 24 hkm
Én ilyenkor azt csináltam, hogy hanyatt feküdtem, rátettem a kezem a hasamra, egy idõ után kényelmetlen lett neki, és elkezdett mozgolódni.
Ilyen nálam is szokott lenni. Egyik nap szinte reggeltõl estig "edzést" tart, másnap meg csak apróbb jelét adja hogy minden rendben. Ilyenkor szoktam azt mondani hogy biztos kifáradt. Sõt mikor ez az egész napos mocorgása van, akkor már rákészülök hogy következõ nap "pihi" van :D Bár ujabban még éjszaka sem nyugszik... szintén 20 hetes
Miért lenne pozitív, ne félj elõre....
Szió! Nálam is néztek toxoplasmát. Kézhez kaptad a leleted? Ez a jó: Toxoplasma gondii, IgG:9.36 NE/ml (8-tól jó) Már át estél rajta. Automatikusan védekezik a szervezet! AU/ml 0.00 Akkor még nem. Mindenesetre kerüld az állatokat, fõként a macskát!!(nyers húst) Sajna sok mindentõl meg lehetkapni!! De ha megfertõzõdnél már van gyógyszer ami megvédi a magzatot!!! CSak akkor ellenõriznek folyamatosan, ha külön kéred!!!
A kérdező hozzászólása: Szia! Azt pontosan nemtudom hogy mi volt ráirva a papirra csak azt tudom hogy még nem estem át rajta!
a vérad szerint nem estél át rajta??mert áltban észre sem lehet venni ha vki átesett rajta....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!