Találatok a következő kifejezésre: 20 hetes vagyok kb. egy (11 db)

Lehet baja? Nagyon szegyenlem magam! Megkivantam a boroskolat es ittam kb 4 kortyot! ;" ( Viszont ami megrosszabb utanna szivtam 2slukkot egy cigibol;" ( 20 hetes vagyok, nem cigiztem kb miota terhes lettem. Lelkifurdalasom van rendesen; (

Legjobb válasz: Dehogyis rendszeres!!!;)) istenments!!! Evek ota egy kortyot sem ittam mert babat akartunk orvoshoz jartunk terhes lettem szoptattam stb... ;) es most ismet;))) A cigit nem mondom h nem szivtam elso es most a masodik terhesseg elott sem, de ahogy megtudtam h baba lesz igyekeztem mielobb elhagyni;)) csak ma bunoztem;"(

A kérdező hozzászólása: Dehogyis rendszeres!!!;)) istenments!!! Evek ota egy kortyot sem ittam mert babat akartunk orvoshoz jartunk terhes lettem szoptattam stb... ;) es most ismet;))) A cigit nem mondom h nem szivtam elso es most a masodik terhesseg elott sem, de ahogy megtudtam h baba lesz igyekeztem mielobb elhagyni;)) csak ma bunoztem;"(
Ennyitõl még nem lesz semmi baja a kicsinek, de ne csinálj belõle rendszert.
Ennyitõl még nem lesz baja a picinek, de legközelebb azért ne ragadtasd el magad:) Sok boldogságot!Két gyerekes anyuka
Semmi baja nem lesz ennyitol. A placenta ezt meg megszuri!
Én tegnap egy doboz sört ittam meg(jól is esett), ám a cigirõl nem tudok nyilatkozni(sose szívtam).33hkm
Semmi baj nem lesz. Én kb egy hónapja elmentem a páromékkal sörözni és vettem magamnak egy citromos sört mert megkívántam. 2 dl ittam meg és elszívtam hozzá 2 szál cigit. A végén vettük észre , hogy nem az alkoholmentes változatát vettem meg. De ha ez nem rendszeres akkor semmi gond nem lesz. Most esküvõnk lesz 1 kortyot a pezsgõbe is bele fogok inni. Többet nem , mert nem terhesen se szoktam inni és egy pohártól már berúgnék. 31hkm
Ne legyen lelkifurdalásod, nem iszol, nem dohányzol. Most kicsit bûnöztél, de a babádnak ezzel még nem ártottál. Más végigpiálja a terhességet és füstöl végig, mégis egészséges lesz a babó. Nagyon jó anya leszel, nyugalom :)
A kérdező hozzászólása: Koszonom mindenkinek!!! Megnyugodtam;)

20 hetes kismama vagyok, kb egy hete érzem a babát mozogni, főleg délután és este, de akkor is csak ha nyugalmi állapotban vagyok. Minden nap kell már érezzem?

Első baba. Ma még nem éreztem, bár mozgalmas is volt a napom, de egy ideje már pihenek és semmi. Van köze az esős időhöz? Vagy csak nem vettem még észre, mert ma nem mozgott olyan erősen, hogy érezzem? Picit aggódom, mit gondoltok?

Legjobb válasz: Nem minden nap mozognak a babák erôteljesebben,van,hogy csak lustálkodnak.Amikor gyengébben mocorog,azt te nem érzed,viszont ha ultrahangon akkor néznéd,látnád a mozgását.Ne izgulj,semmi probléma nincs.

Nem minden nap mozognak a babák erôteljesebben, van, hogy csak lustálkodnak.Amikor gyengébben mocorog, azt te nem érzed, viszont ha ultrahangon akkor néznéd, látnád a mozgását.Ne izgulj, semmi probléma nincs.
Nyugi nincs gond! Nekem is így volt, az idõjárás is befojásolja!A frontok. Volt ugy 2-3napig semmit se èreztem aztán bepörgött.Most se mozog csak keveset.26hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi! :) Akkor ez még nem vészes :) Miután semmi tapasztalatom nincs e téren, így kicsit mindent túlaggódok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, aranyos vagy! :) Csak elég ijesztõ, hogy egyik nap még érzem a délután nagy részében, másik nap meg semmi. Köszi még egyszer mindenkinek :)

20 hetes kismama vagyok kb. egy hete jobboldalon a lágyéktájékon nyomást érzek, mivel nagyon szorulásos vagyok sokat szoktam erőlködni elképzelehtő, hogy sérvem lesz (lágyék)?

F?leg járkálás és mozgás közben, fekve/ülve jóval kevésbé érzem, van mikor egyáltalán nem érzem, pont egy hete volt, hogy a vas tabletta miatt nagyon kellet er?lködnöm a mellékhelyiségben, igazából azóta érzem ezt.

Legjobb válasz: Kerdezd meg az orvosod, de az is lehet, hogy a baba nyom vmi ideget. Szorulasra meg egyel sok muzlit, meg igyal sok-sok vizet, mozogj naponta.

Kerdezd meg az orvosod, de az is lehet, hogy a baba nyom vmi ideget. Szorulasra meg egyel sok muzlit, meg igyal sok-sok vizet, mozogj naponta.
Nekem szorulásra a narancs jött be.Nem meghámozva eszem, mert akkor már régen meguntam volna, hanem felszeletelem(héjjastól)és kirágcsálom a belét.Hidd el így napi kettõt meg lehet enni és garantáltan segít a szoruláson.Amúgy tényleg jó lenne ha nem erõlködnél, kárt tehet benned.Ha már fáj , jelezd az orvosodnak.Messze van még a vége, találj valami megoldást.Nekem a mûzli pont az ellenkezõjét váltja ki.Inkább a gyümit vedd elõre.


20 hetes kismama vagyok. Egy hete megmozdult a pici a pocakomban, de most kb. masfel napja nem erzem a mozgasat. Ez termeszetes, vagy valami rosszat jelent?

Legjobb válasz: Szia. Pár napja én sem nagyon érzem mozogni a babámat. Biztos az idõ miatt van, nem hiszem hogy baj lenne. Ne aggódj, lehet hogy csak befele mozog és ezért nem érzed. 19 hetes kismami

Szia. Pár napja én sem nagyon érzem mozogni a babámat. Biztos az idõ miatt van, nem hiszem hogy baj lenne. Ne aggódj, lehet hogy csak befele mozog és ezért nem érzed. 19 hetes kismami
Én is 23 hetes vagyok, és én sem érzem olyan aktívnak, most is itt könyörgök neki hogy moccanjon már meg végre, ilyenkor aggódok én is.Lehet hogy valami front van, én is olyan furán érzem magam.Csak figyelj, és biztos jelez.Én is ezt teszem.
Biztos csak befelé mozog. De ha nagyon elfoglalt vagy, akkor sem biztos, hogy észreveszed, hogy mozogna. Nálam eténként lefekvésnél ill. vacsi után volt nagyobb a valószínûsége, hogy elkaptam a mozgolódást.
Csatlakozom az elõzõkhöz valószinüleg befelé rugdos és azért nem érzed. ne aggódj. De ez az összevissza idõ is befolyásolhatja, hogy nem olyan aktív

20 hetes kismama vagyok 2. terhsséggel. Már kb a 18 hét óta mozog a pici, de még nem rugdos csak szerintem forgolódik. Tegnap óta viszont épp hogy nyom egy picit néha, mintha nyújtózkodna, de ritkán. Nem baj ha nem rugdos összevissza?

Itt ott feszít néha egy kicsit,aztán ennyi.És általában este mocorog,és csak ha elfekszem.Más babája is ilyen kényelmes,és lusti??

Legjobb válasz: Az enyém nagyon lusti volt végig. :-) Néha rúgott 1-et, de nagyjából szolídan azt is. De miután megszületett is halálosan nyugodt természetû baba volt, kb. 1 héten egyszer sírt egy pár percet. Szóval szerintem csak arról van szó, hogy õ teljesen más természetû baba lesz, mint az elsõ babád. Van ilyen. Amíg mozog, bármilyen óvatosan teszi is, addig nincs gond.

Az enyém nagyon lusti volt végig. :-) Néha rúgott 1-et, de nagyjából szolídan azt is. De miután megszületett is halálosan nyugodt természetû baba volt, kb. 1 héten egyszer sírt egy pár percet. Szóval szerintem csak arról van szó, hogy õ teljesen más természetû baba lesz, mint az elsõ babád. Van ilyen. Amíg mozog, bármilyen óvatosan teszi is, addig nincs gond.
Nekem is a második késõbb kezdett el aktívan mozogni. Az elsõt már 16 hetesen éreztem, õt meg csak a 19. héttõl. Most 25 hetes viszont olyan bulit szokott csapni, hogy csillagokat látok!!! Lehet, hogy neked is beindul, de az is lehet, hogy kis nyugodt babó lesz! Szép babavárást!!
20 hetesen még azért elég picik és jól elférnek a pocakban, tudnak ide oda úszikálni, sztem majd késõbb fog erõteljesebben rugdosni.

Baj ha egy nap többször (5x-6x) van méhösszehúzódásom. Ilyenkor megkeményedik az egész hasam, de nagyon. Ez eltart úgy kb.15-20 mp-ig. Nem korai még? 30 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Kisebb terhességben nem nagy baj, Magne B6-ot szoktak rá adni, de ilyen korban már oda kell figyelni rá tudtommal, mert a méhösszehúzódás már jelezhet valamit. nehogy megijedj, lehet, hogy még ez is teljesen belefér, ezt arra mondom, hogy a Magne B6-ot már egy bizonyos idõtõl nem szabad szedni, mert elfedheti a tüneteket a simaizom lazító hatása miatt. De szerintem ez több, mint 30 hét után igaz. A lényeg, hogy mielõtt tovább izgulnál, én izgulós fajta vagyok, irány a doki és beszéld meg vele, hogy mi a teendõ. Magne B6 vagy valami más, vagy totál belefér a dolog? Jó babvárást és keményedés mentes napokat!!!!sõt még heteket!!!!

Kisebb terhességben nem nagy baj, Magne B6-ot szoktak rá adni, de ilyen korban már oda kell figyelni rá tudtommal, mert a méhösszehúzódás már jelezhet valamit. nehogy megijedj, lehet, hogy még ez is teljesen belefér, ezt arra mondom, hogy a Magne B6-ot már egy bizonyos idõtõl nem szabad szedni, mert elfedheti a tüneteket a simaizom lazító hatása miatt. De szerintem ez több, mint 30 hét után igaz. A lényeg, hogy mielõtt tovább izgulnál, én izgulós fajta vagyok, irány a doki és beszéld meg vele, hogy mi a teendõ. Magne B6 vagy valami más, vagy totál belefér a dolog? Jó babvárást és keményedés mentes napokat!!!!sõt még heteket!!!!
Naponta 10méhösszehúzódás normális, és csak akkor, ha megkeményedik, majd 1 max 2 mély lassú belégzés és kilégzés után el is múlik.A tiedé még belefér, de próbálj meg pihengetni kicsit!Meg lehet 1-2 napig nem ártana 1-1 szem magnézium sem.De baj az még nincs.
A kérdező hozzászólása: Béres Magne B6-ot szedek napi 3x2 szemet. Köszi a válaszokat.
Nekem is sokat keményedett a hasam, aminek az lett a következménye, hogy a 33. héten megszületett a kisfiam.

Mit lehetne tenni, hogy ne járjak annyit a wc-re? KB.20-25 x megyek egy nap és egy kicsit fárasztó, ahhoz képest, hogy, még csak 16 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Inni mindenképpen kell. A szervezeted úgyis jelzi valamilyen formában, ha csappan a folyadékháztartásod. Este tudsz egy kicsit csalni. Muszáj kibírni, hogy alvás elõtt egy fél órával ne igyál semmit. Még akkor is nagyobb az anyagcseréd maga a terhesség funkciói miatt. Idõ kérdése.

Inni mindenképpen kell. A szervezeted úgyis jelzi valamilyen formában, ha csappan a folyadékháztartásod. Este tudsz egy kicsit csalni. Muszáj kibírni, hogy alvás elõtt egy fél órával ne igyál semmit. Még akkor is nagyobb az anyagcseréd maga a terhesség funkciói miatt. Idõ kérdése.
Ne is mondd, nekem már szólt a férjem (persze poénból), hogy mi tartjuk el a vécépapírgyárakat. Semmit nem tudsz tenni, ez van. Lehet a középsõ trimeszterben lesz pár hét pisiszünet, de az utolsóban megint elõjön majd.
A kérdező hozzászólása: Akkor remélem, hogy majd lesz jobb, ha más nem a szülés után. Persze ennyi baj legyen az egész terhesség alatt. Jó egészséget kívánok Nektek!
Én pedig szegény férjemre és kisfiamra fogtam, hogy napi egy wc gurigát használunk. Pedig lehet, hogy éjszaka félálomban én járok rá állandóan.
A kérdező hozzászólása: Lefekvés elõtti fél órában 3x megyek, éjszaka 5x, munka elõtt reggel 3x, munkahelyen meg.... Szóval nálunk is fogy a wc papír dögivel.
1.vagyok, nálunk 3 nap alatt megy el 2 guriga vécépapír. A lányom még pelenkás, a férjem pedig alig van itthon. Szóval én vagyok a nagy felhasználó, le se tudom tagadni.
Jó, ez a wc papír használat. Mióta nem dolgozom, és itthon vagyok, azóta a páromnak leginkább csak az tûnt fel, hogy milyen sokszor kell wc papírt venni... :) Én az elejétõl fogva nagyon sokat pisilek, és ha el kell valahová mennünk, akkor szinte már elõre idegesítem magam, hogy hogyan fogom kibírni addig pisilés nélkül. Talán a második trimeszterben volt pár hetes "pisilési-szabadságom", de nem sok... Idegesítõ dolog, de végülis tényleg ez legyen a legnagyobb gondunk! 38 hetes kismama
Nem lehet mit tenni. Nálam ez van végig, talán annyi különbséggel, hogy nappal nem veszem észre, hogy gyakran járnék, csak éjszaka kell. Nem szûnt még meg 21 hetesen sem, szerintem meg is marad végig, csak erõsödni fog. Nem kellemes éjszaka fölkelni sokszor, ráadásul nem mindig tudok visszaaludni sem, de nem aggódom emiatt, ez van és kész:) Egyébként, ha keveset iszom este, akkor is mennem kell, tök mindegy.
Én is így vagyok! Amióta terhes vagyok egy éjszakát sem tudtam normálisan végig aludni, mert kb 2 óránként megyek pisilni. Nappal annyira nem vészes, de az éjszaka miatt még fáradtabb vagyok reggelente mint lefekvéskor. Én is így tudom, hogy ez sajnos szinte végig így lesz...

20 hetes kismama vagyok. Az orvos a legutóbbi kontrollon kb. egy hete megállapította hogy a Bartholin mirigyem megduzzadt. Nem érzek semmit, nem fáj semmim. Voltál már hasonló helyzetben? Mit kell ilyenkor tennem?

Legjobb válasz: Nem tudom, ilyen helyzetben nem voltam. De, ha az orvosod nem magyarázza el, ez pontosan mit jelent, mit kell tenned vagy éppen mit nem kell tenned, akkor inkább keress másik orvost, mert ez nem jó orvos.

Nem tudom, ilyen helyzetben nem voltam. De, ha az orvosod nem magyarázza el, ez pontosan mit jelent, mit kell tenned vagy éppen mit nem kell tenned, akkor inkább keress másik orvost, mert ez nem jó orvos.
családban volt ilyen neki jegelni kellett , hogy valamennyire visszahúzódjon de tényleg válts dokit, ha nem mondott róla semmit, hogy mit csinálj vele vagy mire számíts szülésig, szüléskor

23 hetes vagyok, naponta többször érzek ilyet, hogy egy pontban nagyon megkeményedik a hasam és kb tart 15-20 másodpercig. Ez a méhösszehuzódás?

Ez egy kicsit kellemetlen érzés, nem olyan mint amikor mozgolódik.Ez méhösszehuzódás lenne?

Legjobb válasz: Igen valószínû azt érzed, hogy a méhed gyakorol. Ha csak naponta néhányszor az nem baj, de azért a köv. vizsgálaton jelezd a dokinak.

Igen valószínû azt érzed, hogy a méhed gyakorol. Ha csak naponta néhányszor az nem baj, de azért a köv. vizsgálaton jelezd a dokinak.
Szia Nekem is vannak hasonlo kemenyedesek, es az orvosom azt mondta, h ez teljesen normalis mar ilyenkor.Termeszetesen, h nagyon kellemetlen akkor beszelj az orvosoddal, nekem a magne b6-ot javasolta, de meg nem szedem, mert nem tul gyakori, vagyis egy ket hetig naponta ereztem, de mostanaban mar nem olyan gyakran. Boldog babavarast kivanok

Miért nem tud több tejcit kiszívni a babám? El vagyok kenődve.1 hetes babám állítólag keveset szopizik.50-60 ml van egy-egy mellemben (császár után vagyok), amiből kb.20-at szív ki, a többit le kell fejnem.

A véd?n? és a doki szerint egy étkezésre 80at simán meg kéne már ennie, de ? max 60at tud enni, azt is úgy, hogy 20at cicib?l és a többit lefejem neki. 3 óránként keltem, mert kicsit sárga is a lány, pedig nem igényli a keltést, simán aludna, de úgy vagyok vele, hogy minél többször szopizik, annál jobb.

Legjobb válasz: Ha aluszékony, akkor érdemes kelteni és serényen bíztatni a szopásra, de tényleg nincs olyan, hogy ennyit meg annyit kell ennie!!! (Idõnként nagyon felhúzom magam, hogy ennyi orvos van, aki ennyire nem ért a témához és a hülyeségeivel traktálja az anyukát! Ha tudnák, hogy mennyi gondot tudnak okozni ezzel... oda is csinálnak szopis problémát, ahol eredetileg nem is volt. :( ) Fejni fejhetsz, ha úgy érzed és látod, hogy szükség van rá, de mindig a szoptatás legyen az elsõ, amit csinálsz! A lefejtet csakis akkor add neki oda, ha nagyon kínlódik és akkor se üvegbõl, nehogy cumizavaros legyen a végére... Muszáj, hogy hozzá eddzõdjön, hogy a hátsó tejért jobban meg kell dolgoznia, különben elkényelmesedhet és pont a hízlaló tejrésztõl fosztaná meg magát. Ehhez viszont sok idõ és türelem kell mindkettõtök részérõl. Igyekezz minél tovább kitartani és nem "idõ elõtt elcsábulni" akár a folyamatos fejés + üveges pótlás, akár a tápszerezés felé. Mindkettõ sokkal idõigényesebb és kevésbé praktikus, mint a szoptatás. Meg kell dolgozni a tejecskéért. :)

Ma 10.35, ha a dokitok ezt mondta, akkor annyira azért nincs benne a szopis témában. A mi dokink (aki azért ennél jobban ért hozzá), azt mondta, hogy egy szoptatott babának ÁTLAGOSAN napi 400 és 1200 ml közötti mennyiséget kell ennie. Elõfordul ennél kisebb és nagyon mennyiség is, de csak kevés. A két érték között bármennyit eszik, elegendõ a normál fejlõdéséhez, a babák ösztönösek, rájuk kell bízni. Vannak csendes éhezõ gyerekek, de nekik a súlyuk nem gyarapszik, és ez nem is gyakori. A legtöbb baba annyit eszik, amennyire szüksége van, ha még kér, akkor ordít. A válaszadó által megadott érték valóban a tápszeres babák esetére vonatkozó iránymérõ, hogy KB. mennyit kell enniük a gyarapodáshoz. És egész pontosan így hangzik: minimum 120, maximum 150ml testsúlykilogrammonként. De ezt egy szoptatott babánál nem lehet alkalmazni, ez ilyen egyszerû. Kérdezõ, szoptass, ahányszor kéri, de ébreszd, hogy egyen, gyorsan elmúlik a sárgasága. És bízd rá a kicsire, mennyit eszik, ha van elég pisis pelusa, kiegyensúlyozott, jó kedélyû baba, és gyarapszik a súlya (még ha minimálisat is), akkor elegendõ neki a tejmennyiség, amennyit megeszik.
A kg/150 ml tápszerre vonatkozik, nem tejre. Az én fiam 3 hetes koráig 60 mili tejet ivott maximum egy etetésre, mégis úgy nõtt és hízott, mint a gomba. 6 hónaposan akkora, mint egy egyéves. Nincs olyan, hogy ennyit vagy annyit "kell".
Ha aluszékony, akkor érdemes kelteni és serényen bíztatni a szopásra, de tényleg nincs olyan, hogy ennyit meg annyit kell ennie!!! (Idõnként nagyon felhúzom magam, hogy ennyi orvos van, aki ennyire nem ért a témához és a hülyeségeivel traktálja az anyukát! Ha tudnák, hogy mennyi gondot tudnak okozni ezzel... oda is csinálnak szopis problémát, ahol eredetileg nem is volt. :( ) Fejni fejhetsz, ha úgy érzed és látod, hogy szükség van rá, de mindig a szoptatás legyen az elsõ, amit csinálsz! A lefejtet csakis akkor add neki oda, ha nagyon kínlódik és akkor se üvegbõl, nehogy cumizavaros legyen a végére... Muszáj, hogy hozzá eddzõdjön, hogy a hátsó tejért jobban meg kell dolgoznia, különben elkényelmesedhet és pont a hízlaló tejrésztõl fosztaná meg magát. Ehhez viszont sok idõ és türelem kell mindkettõtök részérõl. Igyekezz minél tovább kitartani és nem "idõ elõtt elcsábulni" akár a folyamatos fejés + üveges pótlás, akár a tápszerezés felé. Mindkettõ sokkal idõigényesebb és kevésbé praktikus, mint a szoptatás. Meg kell dolgozni a tejecskéért. :)
Egy hetes korukban az enyémek se ettek 80-at
Engem is beparáztatott a védõnõ az elsõ hetekben, hogy mennyit kéne ennie a babámnak, de õ sosem evett annyit. Most 4 hós, szépen gyarapszik, áldom az eszem, amiért nem kezdtem el a tanácsára tápszerezni, de bestresszelni így is bestresszelt rendesen.
A Mi dokink nagyon benne van a szopis témában, 3 gyemeke van és nem mellesleg szülésznõ a felesége. Õ azt mondta, hogy minden kg-ra 150 ml-re van átlagosan szüksége, egy nap. A Mi sárgaságunk teljesen 3 hét alatt múlt el. A labor eredmény egyébként nem csecsemõre vonatkozik, hanem felnõttekre. A gyakori szoptatés jót tesz neki. Minket nem akartak szülés után 4 nappal hazaengedni, a sárgasági értéke miatt. Utolsó nap másfél óránként szoptattam, 100-at esett az érték.
Nekem 2 hétig volt sárga
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a biztató válaszokat én is azt gondolom, hogy üvöltene, ha éhes lenne. Remélem hamarosan megerõsödik õ is. Mennyi idõ, míg a sárgaság elmúlik?
Neki is szokni kel. Majd belejön. Ez meg hülyeség hogy 80-at KELL szopnia. Minden gyerek más. Az enyém 70-80-nál többet sosem szopott. Sosem ette meg azt amit a nagykönyv szerint kellett volna, csak felét kétharmadát. És ha esetleg mindíg fejned kell mellé az sem tragédia csak kényelmetlen. Lényeg hogy anyatejt kap. Nem kell nagyon rágörcsölni erre.
Egy hetesen a fiam 10-30ml-t evett egy alkalomra, és elég volt neki. Nem tudom, honnan szedték a dokik a 80-at, az én dokim azt mondta, hogy a baba annyit eszik, amennyire szüksége van, és ha nem elég neki a tej, akkor nincs elég pisis pelusa, és nem gyarapszik semmit. Szerintem hagyd rá a babádra, fejj mellette nyugodtan, de csak akkor add oda, ha kéri. Mindig cicire tedd inkább, ha éhes. És mérd meg hetente, hogy gyarapszik-e, de csak akkor táplálj hozzá, ha két egymást követõ héten sem gyarapodott.
Szia! Nyugi, nálam is pontosan ez volt. Nekem is sárga volt a fiam, és alig tudtam felkölteni 3 óránként (cirógattam, finoman csipkedtem, pelenkáztam, vetkõztettem...) Bár nekem evett, nem kellett lefejnem neki, viszont méregettem, és nekem is 50-60 grammot evett olyankor(kb 2-2, 5 hetesen kezdett 80akat enni.), fejni meg csak annyit tudtam, hogy csak összepiszkoltam a fejõt. Annál több lesz a tejed, ahányszor többször teszed mellre. Nekem azt mondta a védõnõ, hogy mivel sárga, aluszékony és kicsit erõtlen is, azért eszik kevesebbet. De majd belejön, ha már erõsödik.
Szia. Mi 11 naposak vagyunk. 4000 g-mal született elsõ baba. Nekem a kórházban 60ml-t szopott, most pedig simán megeszi a 80ml-t. Szerintem is minden babának más a szopási igénye. A lányom 10 perc alatt evett 60 ml-t, míg másnak a babája a kórházban 30 perc alatt 10 ml-t.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!