Találatok a következő kifejezésre: 20 hetes vagyok 2 (28 db)

Hát azért, ha tegnap óta nem érzed nézzen meg orvos mindenképp!!!
Ma lustálkodik kicsit, úgy döntött. Meg egy kicsit beljebb húzódott, hogy anya ne tudja úgy nyomon követni, és köszöni szépen jól van így. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy ennyien írtatok:) .Délután bejelentkezett többször is, megnyugodtam.Legközelebb nem pánikolok így be inkább várok!Köszi nektek
Egyet értek az utolsóval, nekem a 4. babám volt 36 hetesen amikor nem éreztem. Én se írom le a továbbiakat! Az teljesen hülyeség, hogy otthon várj!
Érzed már a babádat? Ne hallgass senkire, ha valami azt súgja, hogy baj van, menj azonnal egy uh-ra. Én is mások véleményét kérdeztem és ráadásul már a 3. babám volt, pont 20 hetesen. Nem írom le a történteket, mert neked ez most nem segítene, de ne hallgass csak a belsõ megérzéseidre!!! Remélem azóta minden oké!
Nehogy elrohanj már dokihoz! Egyél csokit, igyál kólát, hallgass zenét és várj! :) Meg fog rugdosni a kisember!
én próbát tennék a csokival és a cólával ...attól nagyon beindulnak...ha akkor sincs jel akkor mennék a dokihoz! 25+2km
Van olyan idoszaka, amikor aktívabb és van olyan amikor csak itt-ott bezelentkezik. Ez pár napig is eltart nálam. 24 hkm
Én ilyenkor azt csináltam, hogy hanyatt feküdtem, rátettem a kezem a hasamra, egy idõ után kényelmetlen lett neki, és elkezdett mozgolódni.
Ilyen nálam is szokott lenni. Egyik nap szinte reggeltõl estig "edzést" tart, másnap meg csak apróbb jelét adja hogy minden rendben. Ilyenkor szoktam azt mondani hogy biztos kifáradt. Sõt mikor ez az egész napos mocorgása van, akkor már rákészülök hogy következõ nap "pihi" van :D Bár ujabban még éjszaka sem nyugszik... szintén 20 hetes

Voltatok már ilyen helyzetbe? Menzi szerint 20 hetes vagyok 12 uh szerint 18+3 hetes és ma voltam 18 hetes uh-án és most meg 16+2 hét a doki szerint. Mi lehet a gond?

Legjobb válasz: Semmi gond, csak a baba nem az elõírásoknak megfelelõen fejlõdik. Hol elõrébb van, hol hátrább, de ez nem baj. Barátnõm is így volt végig a terhessége alatt. Szerintem te számold magad nyugodtan az utolsó mensihez, úgyis az elsz a biztos:-)

Semmi gond, csak a baba nem az elõírásoknak megfelelõen fejlõdik. Hol elõrébb van, hol hátrább, de ez nem baj. Barátnõm is így volt végig a terhessége alatt. Szerintem te számold magad nyugodtan az utolsó mensihez, úgyis az elsz a biztos:-)
Nekem végig ilyen matekolás volt, márc 21-re voltam ciklus szerint és április 13-ra uh szerint kiirva. És márc 31-én született a baba.... Szóval függ a ciklusodtól, ha például hosszabb, akkor van fõleg ilyen kalkulálás. A 12. heti uh a legpontosabb állitólag, amit most mutat az már csak maximum méretbeli variáció, de ez már nem annyira pontos. Jobb, ha a kisebb számot számoljátok, nehogy túlhordásnak minõsitsék a babádat a végén, és hamarabb meginditsák a szülést, mint kellene, de ezt a végén a dokid úgyis tudni fogja a baba adataiból, a méhlepény, a köldökzsinór és a méhszáj állapotából, ne aggódj! :) Jó babavárást! Egy 3 hós bébi anyukája
mikor vették le vért, pontosan hány hetes és napos voltál?
Nekem is és a sógornõmnek is alacsony lett az afp-je (0, 6 és 0, 5). Én jó idõben voltam, pont 16 hetesen, õ egy pár nappal elõbb. Ez egy elavult vizsgálat, más országokban már nem is végzik, mert arra jó, hogy megijessze a kismamákat. Amúgy nekem egy makk egészséges kislányom született. Ha a 12 hetes vizsgálatod rendben volt, akkor inkább arra alapozz, ne az afp-re!


Nem. 20 hét +2nap
De igen. Csak a betöltött 21 hét 5 nap múlva lesz.
Igen. A 20-at betöltötted, tehát a 21.-ben vagy.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
Az orvos a terhességedet az utolso mensitöl mondja, onnan számolja.Nekem kedden van a hét váltás, mától vagyok a 19.hétben
Ha az orvos megkérdezi hány hetes vagy, akkor 20. Senki nem fogja így kérdezni hogy hanyadik hétben vagy, mert ez félreérthetõ. Mindig a betöltött hetek számítanak.

Tippeljetek kisfiú vagy kislány? Most 20 hetes vagyok, az elejétől erős émelygés 1-2 hányás, az édeset nagyon kívántam, mostanába undorodom a hustól. Na milyen nemű a pocaklakom?

http://kepfeltoltes.hu/view/110723/DSC02326_www.kepfeltoltes..

Legjobb válasz: Én fordítva vagyok ami az ételeket illeti és úgy néz ki kisfiú. A kislányomnál ugyanilyen tüneteim voltak de nem volt édességundorom.

Én fordítva vagyok ami az ételeket illeti és úgy néz ki kisfiú. A kislányomnál ugyanilyen tüneteim voltak de nem volt édességundorom.
1.vagyok. Szerintem kislány. :) Most néztem meg a képet. Ne haragudj, hogy megkérdezem de a csíkok nem most keletkeztek ugye? Azért érdekel mert kenegetem magam meg minden de nem tudom használ-e bár az elsõnél szerencsére megúsztam csík nélkül viszont most már sokkal nagyobb a hasam mint akkor.
Elsõ babád? Tényleg nem bántásként de miért repedt meg a bõröd ennyire? Én 19 hetes vagyok, de egy darab csíkom sincs. Persze, ha második baba, akkor érthetõ! Szerintem kislányt vársz! Én fiút várok és én is kívántam az édeset, de még csak hányingerem sem nagyon volt!
Én émelygéssel, gyakori hányással tarkított terhességgel kislányt várok. Harmadszor, az elõzõ két terhességgel is hasonló tünetek voltak. Szóval szerintem lány. (Bocs, hogy én is megkérdezem, de hányadik terhesség, hogy ilyen nagyon csíkos a hasad? Nekem a harmadik, de csak egy két csík lett alul az elsõvel, a többivel semmi, és nem is látszottak ennyire már pár hónappal a szülés után. Vagy ezek frissek? )
Ugyan ezekkel a tünetekkel, én kétszer is kislányt szültem, a fiamnál teljesen más tünetek voltak :)
A kérdező hozzászólása: A harmadik babám várom van 2fiam, sajnos ilyen a hasam ez nem most lett hanem az elsõnél. a doki szerint 20 kilót híztam. Köszönöm a tippeléseket kislányt szeretnénk:-)
sztem lány. én a fiammal a savanyút, salátákat, zöldségeket, húst kivántam és a hideget. lányommal az édeset és a meleget. szóval én lányra tippelek. uh-n már tuti látni fogod. még sima uh-n is :) majd ird meg ha gondolod!
Eszedbe ne jusson rágyújtani!!!!!
Ha eddig kibírtad, még 20 hetet minimum kibírsz!26 hetes vagyok, amint megtudtam, hogy gyereket várok nem gyújtottam rá.Persze kívánom és ez így is fog maradni.Anyukám 10éve hagyta abba, a mai napig vannak pillanatok mikor rágyújtana.Nekem a babám egészsége a legfontosabb.Hidd el túl lehet élni...
Ha eddig nem cigiztél több hétig, akkor semmiképp ne. Elszokott tõle a szervezeted, és sokkhatásként érne, ha hirtelen újra elkezdenél. Ráadásul most még csak kívánod, de megvagy nélküle, viszont ha rágyújtassz, akkor folyamatosan szívni fogod. Már félidõs vagy, õszig csak kibírod cigi nélkül. Inkább rágcsálj, és foglald el magad.
Nem vmit írtál el, hanem semmit nem tudsz normálisan leírni. Remélem azt azért felfogod ésszel, hogy mekkora butaság és mennyire ártalmas az a napi 2-3 szál is.
én nem dohányoztam a terhesség elõtt.de amikor terhes lettem úgy folyt a nyálam a cigiért mint másnak az édességért.de én akkor sem gyújtottam rá.nem hiszem hogy egy magzatnak a cigifüstre lenne szüksége.
A helyesírásodból látszik nem vagy egy észlény, de ekkora baromságra még gondolni is.... Szégyen. Nem is érdemled meg azt kicsi magzatot. Az mutatná meg az igazi anyaságod, ha még a szoptatás alatt sem, sõt soha többet nem cigarettáznál, hisz már példaképe leszel egy új emberkének.
Én a terhességem elõtt évekig cigiztem. Megfogadtam, ha terhes leszek, le fogom tenni, mert az én egészségemnek úgy ártok, ahogy akarok, mert az én életem, de a gyerek egészségét nem szabad, hogy ezzel tönkretegyem, így amint megtudtam, hogy terhes vagyok, letettem. 20 hónapos a kisfiam és még mindig nem cigizek. Még egy slukkot sem, pedig több betegségen, 1 mûtéten is átestem, plusz kész csõd a házasságom. Rengeteget idegeskedtem ez idõ alatt, de eldöntöttem, hogy nem akarok rágyújtani, pedig a mai napig 1000-szer megkívántam már a cigit. De nem akarok rágyújtani. Akarat kérdése az egész.
Kedves Kérdezõ! Szerintem légy büszke magadra, amiért idáig kibírtad cigi nélkül! Óriási dolog! Én is vállon veregetem magam, hogy 5 hónapja nem gyújtottam rá (4 hónapos várandós vagyok), pedig én úgy gondoltam, hogy 1 soha nem lesz gyerekem, 2 ha lesz is, akkor is egy héten egyszer legalább egy szál cigit el kell majd szívnom, mert nem fogom kibírni. Ehhez képest csak egyetlen egyszer voltam gyenge, amikor 11 hetes voltam, és akkor is csak pár slukkot sikerült és iszonyú lelkiismeretfurdalásom támadt, úgyhogy azóta se. Sok dohányzó kismama van. Õk mind azt képzelik, hogy á, ennyi nem árt. És nem csak rossz körülmények közt élõ nõkbõl van ilyen, hanem olyanokból is, akik megkaptak mindent eddig az életben és túl kényelmesek ahhoz, hogy egy kicsit is megeröltessék magukat egy másik kis élet kedvéért. Szerintem maradj annál, hogy csak kívánod. Én is rettenetesen kívánom, fõleg amikor a kedvesem elmegy itthonról a haverjaival és mikor haza jöt tiszta cigiszaga van. Vagy pl. tegnap amikor bevéreztem egy kicsit és pánikba estem, na akkor írtó jól esett volna egy szál. De annyira aggódtam, hogy azt mondtam, nem, csak még nagyobb bajt okoznék. Szóval kibírtam és tök büszke vagyok magamra! Légy te is! Kívánd, kit érdekel? Ez csak egy múló gondolat, eltûnik ugyanolyan gyorsan, mint ahogy rájött. Ha kívánod szépen állj neki almát szeletelni és edd meg szeletenként. EZ arra jó, hogy lefoglald a kezedet is és az agyadat is, és így eltereled a figyelmet arról, hogy kívánod a cigit! Sok sikert!
17. Ha igaz, hogy a kérdezõ nem éppen burokban nõtt fel, akkor bizony jogos a kérdés. Tudod, bizonyos (társadalmi, iq) szint alatt az emberek képesek magukkal meg egymással elhitetni, hogy nem lesz a gyereknek semmi baja attól a pár cigitõl. Pedig nem kéne.
Ne haragudj, de most komolyan! Ehhez neked véleményekre van szükséged? Nyilván minden normális ember tudja, hogy a cigi árt, még terhesség nélkül is, nemhogy terhesen. Ehhez nem hinném, hogy kell mások véleménye. Ez kb. olyan mintha valaki azt kérdezné, hogy ha minden nap berúg, akkor az ártalmas-e!
Én 17éves koromtól dohányoztam tavaly 32-évesen terhes lettem és többet soha nem gyújtottam rá én nem is kívántam nagyon nagy erõt adott ez a gyönyörû kislány aki itt fekszik most 6 hónaposan a kiságyában mellettem.Pedig sok stressz ért mióta megszületett 2, 5 hetesen mûtötték lágyék sérvvel, aztán fül gyulladása lett 3szor gennyezett neki 6hetesen, 2, 5 hónaposan már nem akart szopizni most egy hónapja nem akar tápszert enni, és mégsem gyújtottam rá, a párom dohányzik és az anyukájának köszönhetõen aki végig cigizte a terhességét nem is tudd leszokni mert iszonyúan függõ már 15 évesen rágyújtott és azóta szívja.Legalább tõlem azt kell látnia a kislányunknak hogy nem dohányzok én vagyok a pozitív példa mutató.:) Szerintem ne csak 20hétig bírd még ki hanem minél tovább.
na nincs semmi baj, nem szabad cigizni, láttam már több cigis anyátol szuletett gyereket, kicsik, visszamaradottak, gyengék, szegénykéknek nagy a fejuk a testukhoz kepest. volt aki koraszulott lett. olyan betegesnek néznek ki... kibirod még azt a kis idöt csak biztos jott egy hullamvolgy de majd tulleszel rajta és lehet hogy utána se akarsz majd cigizni ha már ennyit kibirtál. ja és ne ugy gondolj rá hogy neked most TILOS cigizni hanem hogy te ugy döntöttél hogy mem cigizel. sokat számit a hozzáállás hogy "nem szabad" vagy "nem akarom".
Az ilyen kérdések sajnos mindig vitát szülnek.Szûrd ki azt, ami neked fontos a kommentekbõl, többivel ne foglalkozz. Boldog babavárást! 26hkm
A kérdező hozzászólása: ertem en ezt es ezert is nem cigiztem 20 heten keresztul csak most ki kertem a velemenyeteket elmondtam h mit erzek most csak ennyi volt
Ha valóban ilyen szörnyû életed volt, pontosan most neked kell a világ legjobb ÉDESANYJÁNAK lenned. Neked kell megmutatni, hogy te csak jót és boldogságot adsz annak a babának. És ez vonatkozik a fogantatás pillanatától az életed végéig. Mert ugye tudod mindig ott kell legyél mellette mint jó anya, és jó példakép. Amilyen példát mutatsz olyan lesz õ is. Egyébként egyre undorítóbb és cikibb ha egy nõ cigarettázik. Azt a rengeteg pénzt mind magatokra fordíthatod.
A kérdező hozzászólása: 2 eve jol alakult az eletem 10evet hirtelen nem tudok bepotolni h anyira okos legyek mint te
A kérdező hozzászólása: de en nem szivtam el meg egy szallatt sem csak ki kertem a velemenyeket ennyirol volt szo hat igen majd meg latnam hogy ha te is az utszan nottel volna fol felig meddig akkor mennyire lennel okos ugyes jolnevelt teged bisztos nem hagyatk el a szuleid ezert irtam h ne itelkez
Köszi utolsó Te vagy még aki megmerted írni neki. Egyébként én nem bunkóztalak le, de megmutattad ki vagy.:) )
A kérdező hozzászólása: a tobbieknek koszonom a valaszukat
A kérdező hozzászólása: azert mert valamit elirtam azert ne itelkez azt sem tudod h kivagyok nem is ismert ezert ilyen a vilag mert televan ilyen bunkokal mint pl te:)
NEHOGY RÁGYÚJTS!

20 hetes vagyok. Nagyon szeretem a teát, de azt olvastam a könyvekben, hogy napi 1-2 bögrétől nem lehet többet inni. Ti hogy álltok ezzel?

Legjobb válasz: Szia. Egyetértek elõttem íróval,de pl.ihatsz gyógyteákat is. Olvasd el a dobozokat,hogy melyik gyümitea tartalmaz koffeint,én most pl.Pickwick White teát iszom,elsõre furcsa volt,de ízesítve nagyon finom,gyümölcs tea,koffein nélkül.

Szia! Én is imádom a teát de sajnos lemondtam róla a terhességem idõszakára, mert az a tapasztalatom, hogy nem tudok töle aludni. Pedig a 100%-os gyümölcs teát is probáltam.De nem vált be mert attól se tudtam aludni.Így nem iszom teát. 25 hetes kismama
Szia. Egyetértek elõttem íróval, de pl.ihatsz gyógyteákat is. Olvasd el a dobozokat, hogy melyik gyümitea tartalmaz koffeint, én most pl.Pickwick White teát iszom, elsõre furcsa volt, de ízesítve nagyon finom, gyümölcs tea, koffein nélkül.
Én rauch tea függõ vagyok, napi 2-3litert ittam. Teljesen egészséges a bébi. Ja, és ittam napi 1 pohár colát!!!!!! Teljesen nyugodt, kiegyensúlyozott gyerek, aki másfél hónapos kora óta átalussza az éjszakát..
én mondhatni teán nõttem föl, nekem is azt mondta a doki, hogy napi 5 csészével, ha azt kiszámolod....én végig ittam másfél L pickvick gyümiteát.Másfél L vízhez 1filter.és semmi bajunk nem volt
Én terhességem elejétõl kezdve iszom teát. Általában másfél literes kancsóba teszek 3 filtert, felöntöm ízesítem cukorral citrommal, s azt iszom minden nap. Pickwiket szoktam, gyömölcs ízûeket, de van hogy earl greyt, de eddig semmi bajunk nem lett tõle. Nyugodtan ihatod. Kávét is szoktam inni, mondjuk inkább tejes nescafe, colat, de semmi rossz hatását nem tapasztaltam eddig. A vérnyomásom sem magas, s nem tiltotta el a doki. Sok dolog van, amit olvas az ember, hogy ezt vagy azt nem szabad, neked kell kitapasztalnod hogy hat rád.
Szia! A védõnöm nekem kifejezetten ajánlotta a teát, mondjuk napi 2-3 bögrénél többet nem iszom, de megiszom a napi 1 csésze kávémat is(mondjuk ezt is megkérdeztem, és azt mondta, ha igényli a szervezetem, akkor nyugodtan megihatok 1-1 adagot).
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat egy kicsit megnyugodtam, hogy legalább a gyümiteákat lehet inni.
Mivel cukros vagyok, ezért az üdítõ, szörp , rostos gyümölcslé kilõve. A vizet nem igazán szertem, meg éhes is leszek tõle. A diabetikus szörpök meg nem a legjobbak. Ezért marad az, hogy lefõzök egy kanna teát reggel. Bele édesítõszer, citrom és azt iszom egész nap, nincs benne CH, amit számolni kellene. Szóval lehet, hogy nem lehetne, de én ezt iszom, elég nekem a diéta, ha már éhes maradok, legalább szomjas ne maradjak.
gyümiteát ami 100% gyümi(pl fruit amore) ihatod, de a sima teát ami gyümis ízesítésû az tele van koffeinnen, s olyan majdnnem mit a kávé..
Nagyimtól kaptam egy dobozzal ebbõl a teából és nagyon finom.Koffeinmentes!!! Picit drágább, de megéri.Ha teheted próbáld ki! http://www.bodico.hu/teakterm.pdf

20 hetes kismama vagyok, 2 hete cisztát találtak a babám fejében. Holnap mennem kell genetikai ultrahangra. Írnátok nekem jókat? Nagyon köszi!

Legjobb válasz: Szerintem holnap már nem fogják látni!!!! Nálunk is láttak cisztát a babánk fejében- azt mondták, hogy sajnos ez utalhat down-kórra is. Szerencsére felszívódott, mire legközelebb uh-ra mentünk, de annyit még nem sírtam, mint azalatt a 2 hét alatt:(( Mint kiderült, nagyon sok magzat fejében van, amikor az agya fejlõdik! Én is 20 hetes voltam pont, amikor kiderült! Nyugi, NEM LESZ BAJ!

Szerintem holnap már nem fogják látni!!!! Nálunk is láttak cisztát a babánk fejében- azt mondták, hogy sajnos ez utalhat down-kórra is. Szerencsére felszívódott, mire legközelebb uh-ra mentünk, de annyit még nem sírtam, mint azalatt a 2 hét alatt:(( Mint kiderült, nagyon sok magzat fejében van, amikor az agya fejlõdik! Én is 20 hetes voltam pont, amikor kiderült! Nyugi, NEM LESZ BAJ!
NA ugye???:-))) ezek az embrió kori ciszták szerencsére felszívódnak (a legtöbb esetben) További szép babavárást kívánok nektek! (ilyen ijesztgetésektõl menteset:-)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Minden rendben!A ciszta teljesen felszívódott, hála Istennek!!!Nálatok is minden oké ugye?Mégegyszer köszi, hogy gondoltatok rám!További jó babavárást kívánok!
oké, várjuk!
A kérdező hozzászólása: Mondtam neki, hogy nem én tehetek róla, hogy most küldenek, de ilyenkor nem igazán számít szerintem, hogy mit mond a kismama:(Ezek szerint nem ritka jelenség az ilyen segítõkész, együttérzõ egészségügyi dolgozó:(. Szerdán v. csütörtökön reggel mehetek az Uzsokiba Lukács dr.-hoz, amint lesznek hírek, írok.
Hát igen. Engem is 2 perc alatt kivágtak a rendelõbõl a genetikai tanácsadáson, mert a doki 1 órát késett és sokan voltunk . Kérdezte hogy ugye Én nem akarok kromoszóma vizsgálatot?Mondtam, hogy nem nagyon, erre közölte, hogy jó, de ettõl lehet Down kóros a gyerek .És már el is köszönt. Hát gondolhatjátok mit éltem át, magamat hibáztattam, hogy beteg lehet a gyerek.Erre a magán dokim megnézett és mondta hogy semmi jel a Down vagy valami másra, nem is érti mit kerestem a genetikai tanácsadáson.Hát köszi. Ennyit a frankó ellátásról egyik másik helyen.
Milyen jó ez a magyar egészségügy :-) nem mondtad nekik, hogy nem a szabadidejüket akarod rabolni, hanem azért van beutalód genetikai uh-ra, mert ki kell deríteni, hogy mi van? Az ilyen "segítõkész" diszpécsereket agyon kéne ütni! Na nem mérgelem magam... Szólj, ha kiderült valami!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!De jó, hogy Nálatok minden rendben.Én még nem tudok semmit, mert képzeljétek el, hogy a Bajcsy kórházba szólt a beutalóm, és amikor telefonáltam idõpontért jól leszidtak, hogy mit akarok én a genetikán a 21. hetemben, és ne raboljam az idejüket.Így most várom a mai napon a dokim telefonját, aki azt mondta, hogy megkérdezi a Lukács dr.-t az Uzsokiban, hogy megnéz-e valamikor.Amint tudok valamit írok.
Szia! Nálunk minden rendben volt az orvosnál!Megnyugtatott, hogy minden rendben, megnézte az összes szervét, mindenhol minden rendben. Remélem Nálatok is! 17.22-es
Szia! Mi volt a genetikai uh-n? Ugye minden rendben van, ahogy mondtuk?
A kérdező hozzászólása: Jaj de jó hírek ezek!Köszönöm.és jó babavárást mindegyikõtöknek!
Szia! az én babám fejében a 17.héten találtak cisztát, de nem is foglalkozott vele a doki, mert semmi más nem utalt arra hogy bármi baja lenne. Azt mondta hogy a legtöbb esetben a 25.hétig felszívódik, és nem okoz semmi bajt, ne is foglalkozzak vele. És fel is szívódott, a 26.héten voltam uh-n és akkor már nyoma sem volt. Van akinél megmarad születésig, de azt mondta a doki hogy pár hónap alatt annak is felszívódik, de az õ praxisában még nem volt olyan hogy ne tûnt volna el magzati korban.
Remélem:)
A kérdező hozzászólása: Te is holnap mész uh.-ra?Majd írd meg, hogy mi volt.Remélem minden ok lesz Nálad is.Majd holnap én is megírom mi volt.Bízom benne, hogy Isten megsegít.
Én is ebben a cipõben járok, de az Én babámnál a szivében találtak egy pici meszesedést.Remélem a köv. Uh-n már nem fog látszódni.Én is sokat sírtam, de utánaolvastam és tuti nem lessz baj.Nyugodj meg Te is.(próbálj) 22hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!
Sziasztok. Én is így vagyok a 19.héten vettél észre, nagyon ideges voltam és már egy hét után mertem csak fellépni ide és utána olvasni, hogy mi lehet.Nem aggódok!Remélem minden rendben lesz!21 héten kell mennem a központba genetikai ultrahangra, e magzatvizet nem engedek vetetni.Üdv.Niki

20 hetes terhes vagyok eddig intenzíven éreztem a babát, de 2-3napja nem érzem. Baj lehet?

majd jövőhét kedden megyek orvoshoz,nem tudom, hogy érdemes lenne-e előbb visszamenni vagy csak én reagálom túl? Próbáltam mindennel hogy felébredjen( csoki, egy kis cola, a pocakomat kicsit erőteljesebben simiztem, de semmi)

Legjobb válasz: 20 hetesen én se éreztem valami intenzíven, talán nem is mindennap, szóval alapvetõen nem hiszem, hogy baj lenne, de hogy Te megnyugodj, nyugodtan menj el az ügyeletre, max. kicsit furcsán néznek rád. én legalább is mindig ezt mondom, inkább nézzenek hülyének, minthogy napokig lerágjam a körmöm valami miatt. esetleg hívd fel a védõnõdet, nincs-e 5 perce egy szívhang hallgatásra :)

20 hetesen én se éreztem valami intenzíven, talán nem is mindennap, szóval alapvetõen nem hiszem, hogy baj lenne, de hogy Te megnyugodj, nyugodtan menj el az ügyeletre, max. kicsit furcsán néznek rád. én legalább is mindig ezt mondom, inkább nézzenek hülyének, minthogy napokig lerágjam a körmöm valami miatt. esetleg hívd fel a védõnõdet, nincs-e 5 perce egy szívhang hallgatásra :)
Igen, menj orvoshoz mielöbb!!!
2-3 napja nem érzed, és még nem mentél orvoshoz???
2-3 napja egyáltalán nem érzed??Vagy csak ritkán, néha néha. Mert nem mind1 ám.Mert lehet hogy csak lustibb, de ad jelet magáról, hogy jól van. Ha egyáltalán nem érzed, akkor pedig indulás a korházba, MOST!
Nem értem, miért kell embereket paráztatni. Én 19 hetes vagyok, és csak néha-néha érzem, akkor is még csak kis kapargászásokban a babát. Ilyenkor még tök sok helye van, lehet, hogy el tudott helyezkedni kényelmesebben, vagy Te tudtál többet pihenni, vagy nem volt front, stb. Késõbb persze nem jó, ha ritkán érzed, de 20 hetesen?!
kedves 4-ees válaszoló, és miért kell szinte azt mondani, hogy ááá nincs gond, én sem érzem még a babám mindig.Tudsz olvasni?A kérdezõ azt írta eddig INTENZÍVEN érezte a babáját.
A kérdező hozzászólása: Hála a jó égnek, tegnap éjjel bejelentkezett a kisbab, és ma reggel is. :)
4-es vagyok. Nem mondtam, hogy áááá, tuti nincs semmi baj, hiszen nem táv-UH-készülék a szemem. Mindössze azt gondolom, hogy a babának és a mamának is jobb, ha inkább a pozitív lehetõséget világítja meg az ember, és nem azt, hogy mi minden rossz történhet. Utóbbira úgyis kevés kihatása van az embernek sajnos. Azzal meg nem is vitatkozom, hogy egy kanyar a védõnõnél, aki meghallgatja, nem árhat. Annak meg nagyon örülök, hogy a babó bejelzett, az enyém ugyanezt tette tegnap éjjel. 19 hkm

13 hetes vagyok, eddig 2, 5 kiló jött fel rám. Soknak tartom. Ti mennyit híztatok a 20. hétig? Ebből az első trimeszter végéig?

Legjobb válasz: Elsõ terhességnél 6 kiló ment a 20.hétig, utána baj történt. Másodiknál 4 kiló ment a 20.hétig, a 30.héttõl fogytam, szülésig összvissz 7 kilót híztam. Most a 14. hétig semmit nem híztam.

Elsõ terhességnél 6 kiló ment a 20.hétig, utána baj történt. Másodiknál 4 kiló ment a 20.hétig, a 30.héttõl fogytam, szülésig összvissz 7 kilót híztam. Most a 14. hétig semmit nem híztam.
Szia! Nekem ugyanannyi ugrott fel a 13. hétig, mint neked. Most vagyok 21 hetes és összesen +3kg-nál járok. Valószínû annak is köszönhetõ, hogy már nem féltem a babát a tornától és elkezdtem mozogni, de amúgy is mérséklõdött a hízás. Ahogy itt olvastam korábban, mindenkinél más. Az én védõnõm azt mondta a 13. heti súlyomra, hogy teljesen normális. Ne aggódj, most a baba a fontos, nem a kilók! :)
Én a 12. hétre tartok +2 kilónál. A barátnõm +5 kilót hízott a 13. hétre az alkatunk pedig teljesen eltérõ. Én magas, sportos típus vagyok, õ pedig pici és törékeny..
Szia!Én is 13 hetes vagyok, de én nem hogy nem hízok, hanem fogytam eddig 4 kg-ot a sok hányástól, meg émelygéstõl.De remélem nem sok fog feljönni a végéig.
szerintem ez nagyon sok mindentõl függ!!Elsõ gyermekemnél 5 hónapig össz 3 kgt híztam mert, hányós voltam...a végén 15 kg+ al fejeztem be(igaz a 35. héten)viszont ekkor sokat mozogtam.Most 12 hetes vagyok és 3-4 kg már van rajtam, viszont 176 cm vagyok és aktívan sportoltam elõtte, amit teljesen abba kellett hagynom, mivel két vetélés elõzte meg és most hetekig feküdtem...én kb 20-22 kg val számolok most...úgyhogy nagyon alkati és életmódbeli függõ-szerintem:)
Szia!20.hétig összesen 5 kg-ot híztam, elötte 14 hetesen mértek addig 3 kg ment fel.
Szia! Én fogytam az elején két kilót és most 15 hetesen annyi vagyok mint az utolsó mensinél. Pedig nem diétázok és nem is mozgok annyit. De nem ringatom magam ebben a jó helyzteben, mert tuti a végére feljön majd 15 kiló! Nem sok a 2.5 kg hízásod, nyugi!
Szia!Én a 20.hétre 5kilót szedtem fel!havonta szinte 3kilók jönnek rám, pedig tornázok, oda figyelek, h mit kajolok és mégis!Most vagyok 26hetes és már 10kiló rajatm van, de nem érdekel mostmár, mert jól érzem igy magam és mindenki azt mondja, h nem is látszik!majd leadod, a kicsid a lényeg és, h élvezd ezt a csodát ami benned zajlik
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek, most már nem látom olyan vészesnek a helyzetet! :-) 175 cm vagyok és nekem is volt fél éve egy vetélésem, így kímélõ üzemmódban vagyok itthon. Féltem, hogy emiatt kicsit megugrott a súlyom. De akkor normális ez így, nem voltak rosszulléteim az elején, nem hánytam. Még egyszer köszönöm. A 20. hetet azért kérdeztem, mert azt mondják, ami addig feljön, azt a legnehezebb leadni majd. Egy kicsit így is túlsúllyal kezdtem, 74 kg-mal. További szép és boldog babavárást/babázást mindenkinek! :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!