Találatok a következő kifejezésre: 20 hetes vagyok és a (147 db)

Más pocakosa is "szereti" a húgyhólyagot piszkálni? 20 hetes vagyok, és néha már most nagyon kellemetlen, pláne ha még pisilnem is kell, és elkezdi böködni.

Van amikor alig tudom visszatartani ilyenkor a pisit. Komolyan gondolkodom,hogy szerzek valami nagyobb méret? betétet, mert múltkor olyan helyen kezd?dött ahol nem tudtam wc-re menni, és majdnem bepisiltem:)) Más babája is szereti piszkálni? Ugye majd elfordul?Mert ha már er?sebben mozog bepisiltet:))))))

Legjobb válasz: Az én kicsikémnek 23 hetes kora óta ez az egyik legnagyobb mókája. Van, hogy 20 percen belül 4-5 alkalommal megyek pisilni. Most már 33 hetes, tehát már súlya is van, úgyhogy sokszor hoz ezzel kellemetlen helyzetbe. Ha tudom, hogy menni kell valahová, akkor kevesebbet iszom és egy vastagabb betétet rakok be, mert elõfordult már szivárgás. Kitartás:D

Az én kicsikémnek 23 hetes kora óta ez az egyik legnagyobb mókája. Van, hogy 20 percen belül 4-5 alkalommal megyek pisilni. Most már 33 hetes, tehát már súlya is van, úgyhogy sokszor hoz ezzel kellemetlen helyzetbe. Ha tudom, hogy menni kell valahová, akkor kevesebbet iszom és egy vastagabb betétet rakok be, mert elõfordult már szivárgás. Kitartás:D
IGEN!!Akkor nem csak nálunk van ez:) ) Ma töltöttük be a 21. hetet. Nemrég kezdõdött a hólyagra csücsülés. Általában reggel fordul elõ, ilyenkor nagyon kell WC-re mennem.Erre szoktam felébredni.Utána visszafekszem, és a kezemmel érezm, hogy egészen lennt van a Pici, mert ott keményebb.Szinte kitapintható.Olyan mintha a bugyimban lenne:) )Ez gondolom teljesen normális.Még néhány hét, és lerúgják majd a vesénket , a bordáinkat stb.
Szia , én néha csillagokat látok úgy fáj mikor úgy igazán telibe kapja, de 10bõl 8szor biztos azt találja meg.Én is sokat pisilek hosszú távra nem szívesen indulok.29hetes vk.örömteli babavárást:)
ahogy én mondom: már jó 3 hete szivat a picur...a férjem csak mosolyog mikor este tízpercenként rohanok a vécére és visszajövök vigyorogva hogy: már megint beszopatott ez a gyerek..l..nekem korán kezdte, és inkább mostanában kezd kicsit jobb lenni, már vannak napok mikor nem a vécére rohanás teszi ki a legnagyobb idõmet :-) nagyon kellemetlen, sokszor ezért sem merek sétálni menni. legutóbb egíy kávéházba kéresztkedtem be, de akkor is nagyobb volt a füstje..... :-))))
Az utolsó hetekben már 10 percemként mentem pisilni, mert folyamatosan nyomott, és amikor megrúgott(mert faros volt)na akkor gondolhatod, futás volt, hát nem egyszerû, az biztos és még van egy "kis"idõd hátra, szegénykém tudom mit érzel.Mondjuk Én megúsztam becsorgás nélkül, de sokszor csak fillér híja volt))))
Akkor én sem halucnálok. :) 21 hetes vagyok és pár napja mondogatom a páromnak hogy néha olyan érzés fõleg hajnalban mindtha bele-belerúgna a húlyagomba. (hanyat fekszik most) elég fura érzés hogy már iyleneket is tud csinálni velünk:) habár az elején a hányós rész sem volt semmi:) Jó babavárást!
De jó! :-) Én 22 hetes vagyok és nálunk is ez a helyzet. Elõszõr nagyon furcsa érzés volt, mostmár csak kacagok rajta. Már tudom, hogy tényleg a fiam motoszkál. Én is sokat szaladgálok ezért mosdóba, sokszor feleslegesen. :-) Jó, hogy nem vagyok ezzel egyedül.

20 hetes vagyok és olyan érzés, mintha a méhszájamnál meg lenne duzzadva nem fáj, csak kellemetlen. Mitől lehet ez az érzés?

Orvos csak a terhesség elején vizsgált úgy ezért nem tudom,hogy nyitva vagyok-e.Másnak is van,volt ilyen érzés?

Legjobb válasz: Még csak egyszer vizsgált meg az orvos? Fura. Szerintem mielõbb keresd fel a dokidat és vizsgáltasd meg magad. Nehogy tényleg ki legyél nyitva. Ne izgulj biztos rendbe lesz minden. 20 hetes pocis

Még csak egyszer vizsgált meg az orvos? Fura. Szerintem mielõbb keresd fel a dokidat és vizsgáltasd meg magad. Nehogy tényleg ki legyél nyitva. Ne izgulj biztos rendbe lesz minden. 20 hetes pocis
Szia! Ez normális érzés, valóban megduzzad mindenünk kicsit, mert lazulnak a szövetek. A 18-20. héttõl 4 hetente nézik a méhszáj állapotát. Nálad is esedékes ezek szerint egy vizsgálat. Valószínû, hogy nincs semmi baj, de keresd fel az orvosod ezügyben!
A kérdező hozzászólása: Köszi!Akkor felkeresem a dokimat biztos ami baiztos.

20 hetes vagyok és még nem érzem a baba mocorgását. Más is volt így?

Biztos nincs gond, csak mindenki írja, hogy már tízes hetek elején érzik. Nekem meg még semmi. Nyilván a mellső fali lepény, meg hogy első gyerek... de akkor is:) Amúgy kedden is voltam dokinál, ott is minden rendben volt.

Legjobb válasz: Nem kell aggódni egészen biztosan a napokban megérzed, én sem éreztem sokáig valahogy a 20-22 hét körül éreztem meg, nem is tudom pontosan. Csak napról napra erõsödött és egyszer mikor láttam akkor rá jöttem jé ez a baba. Nekem semmi áttörõ élmény nem volt pillangók, buborékolás, kaparászás, csiklandozás, szóval semmi ilyen. Csak egyre erõsebben mocorgott és rá jöttem ezek nem a beleim ha nem agyerek. Ne félj azóta be hozta a mocorgást mert már így 29 hetesen is akkorákat rúg idõnként, hogy majd ki rúgja az oldalam.

Nem kell aggódni egészen biztosan a napokban megérzed, én sem éreztem sokáig valahogy a 20-22 hét körül éreztem meg, nem is tudom pontosan. Csak napról napra erõsödött és egyszer mikor láttam akkor rá jöttem jé ez a baba. Nekem semmi áttörõ élmény nem volt pillangók, buborékolás, kaparászás, csiklandozás, szóval semmi ilyen. Csak egyre erõsebben mocorgott és rá jöttem ezek nem a beleim ha nem agyerek. Ne félj azóta be hozta a mocorgást mert már így 29 hetesen is akkorákat rúg idõnként, hogy majd ki rúgja az oldalam.
Elsõ baba és mellsõ fali nem is csoda, hogy nem érzed még, ha a doki azt mondta minden oké ne aggódj.. mellsõ falon késõbb lehet érezni azt mondják, de nem hiszem, hogy sokáig váratna már magára az az elsõ nagy rúgás! :) boldog babavárást! 16hkm :)
Még annyi, hogy enyém csak reggel és este mozog, napközben szundikál. De reggel este viszont órákig rugdos. Valamint eleinte fõleg háton fekve éreztem.
Biztos, hogy nincsen semmi baj, pláne ha a doki is azt mondta. Majd megérzed és valószínûleg már elég határozottan fogod érezni. Lehet, hogy most is érzed, csak nem is sejted, hogy az lehet. Egyébként nekem is az elsõ terhességemnél mellsõ fali lepényem volt és már a 15. héten éreztem a Lányomat. A doki mondta, hogy nem létezik, pedig én éreztem... Szóval ez sem általánosítható.
Én már nem is foglalkozok ilyen dolgokkal, hogy mit hogyan kellene csinálnia a babámnak. 12 hetesen már éreztem a mozgást, mindenki mondta, hogy azok csak a beleim. Elsõ babám, hittem nekik, bár én valahol a szívem mélyén mindig is tudtam, hogy már pedig ez a babám. Hát nekem ez a mozgás erõsödött és végül 19 hetesen láthatóvá is vált, hogy a babám mozog a pocakomban. Amikor alhasban kellett volna mozognia nekem akkor is a gyomrom körül mozgott, ott éreztem, szóval az orvos megnyugtat mindig, hogy jól van a babám a többi meg a magán ügyem. Az én babám így mûködik, és ha valamit majd nem úgy csinál ahogy én azt megszoktam akkor szólok a dokinak. Biztosan napokon belül meg fog mozdulni.
17 hetet be töltöttem és csak néha érzem, hogy kaparászik.Nem igazi rugdosás. Pedig már a 4. baba és a lepény is hátsó fali. Igaz néha engem is idegesít.
Elsõ lányomat a 24. héten éreztem elõször, addig tiszta ideg voltam, hiába mondta a doki, hogy minden oké. :) Nem is volt persze semmi baj...:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat... Izgatottam várom:)


20 hetes vagyok, és néha benyilal a nemiszervembe. Ez normális?

Nem mondom, hogy hu, de fáj, de benyilal hirtelen. Természetesen minden eredményem rendben, felfázva sem vagyok.

Legjobb válasz: Én még csak 12 hetes vagyok, nekem eddig nem volt ilyen.Sajnos nem tudom mitõl lehet, talán ez is a belsõ átalakulás miatt.De azt tudom ha bármiben bizonytalan vagy beszélj az orvosoddal, legjobban õ tud megnyugtatni.Boldog Babavárást!

Én még csak 12 hetes vagyok, nekem eddig nem volt ilyen.Sajnos nem tudom mitõl lehet, talán ez is a belsõ átalakulás miatt.De azt tudom ha bármiben bizonytalan vagy beszélj az orvosoddal, legjobban õ tud megnyugtatni.Boldog Babavárást!
Kicsit késõn vettem észre a kérdésed, de ne aggódj! Nekem is szokott ilyen lenni. Ez attól van, ahogy a szalagok nyúlnak és néha nyilalnak minden felé. Ez teljesen normális és szervezettõl függ, nem biztos, hogy mindenki érez ilyent. Nyugalom és gratulálok a babához!

20 hetes vagyok es nagyon faj a derekam kislanyom (3 eves) szuletesetol neha-neha fajt de most minden este es sokszor annyira hogy nem tudok felallni, valami jo praktikatok?

Legjobb válasz: ugyan ebbe a cipobe jarok csak en 12 hetes terhes vagyok de megorulok annyira faj a derekam,a lanyomat mikor szultem utanna kezdodott de most ott jarok annyira faj hogy reggel nem birok az agybol kikelni

ugyan ebbe a cipobe jarok csak en 12 hetes terhes vagyok de megorulok annyira faj a derekam, a lanyomat mikor szultem utanna kezdodott de most ott jarok annyira faj hogy reggel nem birok az agybol kikelni

20 hetes vagyok és kislányunk lesz, viszont egyáltalán nincs étvágyam. Az első négy hónapban volt, de azóta mint amit elvágtak és csak erőltetem a kaját. Eddig 3 kilót híztam. Mit tegyek? Nem árt ez a babának?

Legjobb válasz: Dehogy baj, örülj hogy nem hízol, a baba meg elveszi ami kell neki. Õ belõled táplálkozik. Ne aggódj. Boldog babavárást! 36 hetes kismama

Dehogy baj, örülj hogy nem hízol, a baba meg elveszi ami kell neki. Õ belõled táplálkozik. Ne aggódj. Boldog babavárást! 36 hetes kismama
Én 36 hetes vagyok, és még mindig nincs túl nagy étvágyam. De amikor eszem, igyekszem egészséges és tápláló ételt enni. Így is híztam 10 kg-ot eddig, és minden rendben van a baba körül, teljesen problámamentes a terhességem.
ÉN 18HETES VAGYOK ÉS 10 HETES KORBAN KÓRHÁZBA KERÜLTEM VÉSZES HÁNYÁSSAL, SEMMIT NEM ETTEM 2ÉS FÉL HÓNAPIG!!!DE TÉNYLEG SEMMIT ÉS MINDEN RENDBEN ÉN IS RETTEGTEM DE ÁLLÍTÓLAG A SZERVEZETEDBÕL MINDENT ELVESZ MAGÁNAK ÉS NEM LESZ BAJ:) )!!NE AGGÓDJ!!BOLDOG BABA VÁRÁST!!
Orulj neki, h nincs. Nekem nagyon nagy étvágyam volt, szülés után meg +25kgom:D Annyit egyél amennyi jólesik, csak sok vitamint és nyomelemet tartalmazzon.
Szia! Én 32 hetes vagyok, eddig 1 kilót híztam. A Babám szépen fejlõdik, 2 héttel nagyobb, 34 hetesnek felel meg. Úgyhogy ne aggódj! Boldog babavárást.

20-hetes vagyok és még nem érzem a babám Meddig várjak még? Mikor fog már mozogni vagy valami baj van?

Nem hiszem el.20-hetes vagyok és még nem érzem a babám pedig(MÁSODIK BABA)mostmár ténleg agodom pedig az uh-nagyon mozgott miért van ez igy??????

Legjobb válasz: Mikor voltál utoljára UH-on?Nem kell feltétlenül rosszra gondolni,lehet,hogy miután megkapod a válaszokat rácáfol a kis huncut és beindul.Én a helyedben még olyan 1-2 hétig nem aggódnék.Én sem érzékelem olyan intenzíven,mint már ennyi idõsen az elsõnél volt/18 hetes/,de szerintem a hasfalam sem olyan vékony már,mint anno.Ne értsd félre,nem vagyok kövér,de pl. a szívhangot is nagyon nehezen találja a védõnõ é azt mondta,ez azért van.Szóval ne aggódj,ha röviddel ezelõtt az UH-on minden rendben volt,nem elõírásszerû,hogy második gyereknél hamarabb kell érezni.Különben a terhességi héttel,hogy állsz ,nincs elszámolva,ezelatt azt érem,hogy nem-e fatalabb a baba."Papírforma szerint már én is 20hetes lennék,de most derült ki 4D-en,hogy még csak 18!

Mikor voltál utoljára UH-on?Nem kell feltétlenül rosszra gondolni, lehet, hogy miután megkapod a válaszokat rácáfol a kis huncut és beindul.Én a helyedben még olyan 1-2 hétig nem aggódnék.Én sem érzékelem olyan intenzíven, mint már ennyi idõsen az elsõnél volt/18 hetes/, de szerintem a hasfalam sem olyan vékony már, mint anno.Ne értsd félre, nem vagyok kövér, de pl. a szívhangot is nagyon nehezen találja a védõnõ é azt mondta, ez azért van.Szóval ne aggódj, ha röviddel ezelõtt az UH-on minden rendben volt, nem elõírásszerû, hogy második gyereknél hamarabb kell érezni.Különben a terhességi héttel, hogy állsz , nincs elszámolva, ezelatt azt érem, hogy nem-e fatalabb a baba."Papírforma szerint már én is 20hetes lennék, de most derült ki 4D-en, hogy még csak 18!
Szerintem el kellene menned Nõgyógyászhoz! Nem kell aggódni, lehet majd a 23. - 25. héten fogod csak érezni! A nõgyógyász többet fog segíteni!
Szia! Tudom, hogy egy kivülálló könnyen beszél, de próbálj megnyugodni. Ha az ultrahangon láttad, hogy szépen mocorog, akkor egészen biztos nincs semmi baj! Mi nõk rengeteget változunk két várandóság között és valljuk be, nincs két egyforma baba. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan a te kis pocaklakód is jól vehetõ jeleket küld majd neked. Kitartás! Szeretettel: Éva
A kérdező hozzászólása: multhéten kedden voltam UH-és mozgot a baba

Irgalmatlan torokfájásra milyen "homeopátiás bogyót" szedjek? 20 hetes vagyok, és könyörtelenül fáj a torkom.

Legjobb válasz: Szia. A gyulladásokat ne kezeld ki házilag, mert sajnos komoly következményei is lehetnek. Nem a babára, hanem rád nézve. Menj el orvoshoz, hogy vizsgáljon meg, és õ fog ajánlani gyógyszert. Vannak olyan gyógyszerek, amik terhessen is szedhetõek. Vigyél mindenképp vizelet mintát, mert ha abban találnak gennyet akkor fontos, hogy antibiotikummal kikezeljenek. Minden jót, mielõbbi gyógyulást! 32 hetes kismama.

Szia. A gyulladásokat ne kezeld ki házilag, mert sajnos komoly következményei is lehetnek. Nem a babára, hanem rád nézve. Menj el orvoshoz, hogy vizsgáljon meg, és õ fog ajánlani gyógyszert. Vannak olyan gyógyszerek, amik terhessen is szedhetõek. Vigyél mindenképp vizelet mintát, mert ha abban találnak gennyet akkor fontos, hogy antibiotikummal kikezeljenek. Minden jót, mielõbbi gyógyulást! 32 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Rendben, megyek orvoshoz. Az elsõnek azért köszönöm, ha nem kapok antibiotikumot, megpróbálom.
Szia! Próbáld ki az aloe varának a first-ét. Nekem mindig az segít ha fáj a torkom. Én kerülném az antibiotikumokat!
Szia.Szerintem is menny el orvoshoz.Én is pont félidõbe voltam beteg, nagyon fájt a torkom.Elmentem orvoshoz, csúnya torokgyulladásom volt, kaptam rá Aktil-duo antibiotikumot.Azt mondta a doki ezt szedhetem ! Kérdeztem , hogy ez ne fog bajt okozni, azt mondta higgyem el ha nem szedem be az fog bajt okozni mert a gyulladás átmegy máshová is.Gyógyszer mellett is 1hét volt mire helyre jöttem !Akkor doki oké :) Minden jót, mielõbbi gyógyulás kívánok 36hetes kismama

Anyák és kismamák! 20 hetes vagyok és nem érzek semmi rugdosást. Mikortól kellene belém rúgnia a kicsinek?

Legjobb válasz: 16. het körül mar azért érezni szoktak.... Kicsit túlsúlyos vagy, akkor késõbb.

16. het körül mar azért érezni szoktak.... Kicsit túlsúlyos vagy, akkor késõbb.
Az elsõt (nem túlsúlyosan) 21. héten éreztem elõször, a másodikat nem kevés túlsúllyal 16. héten.
A kérdező hozzászólása: Hát, 12 kg túlsúllyal estem teherbe, és alma típus vagyok. Lehet az a gond. 16 hetesen éreztem kis buborékolásokat. Sokszor, de ezen a héten semmit kis bubokékolást, és szomorú vagyok.
Ne légy szomorú!! Ugyan ebbe a cipõbe jàrok mint te! 20 hetes vagyok de nem érzek az égvilàgon semmit! Nem az a lényeg hàny kilósak vagyunk! Én 65 rõl kezdtem és most vagyok 71kg! Nem vagyok duci se vékony! Àtlagos mondhatni! Én màr azon is gondolkoztam hogy jaaj biztosan nem nõ! De gyorsan próbàlom elhesegetni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnyugtattál egy kicsit. Lehet pihen szegény.
En a 15.hettol ereztem, elso baba, es pici tulsullyal (72kg, korte tipus).De csak neha, 3-4 naponta kis buborekokat.aztan a 18.heten erosodott par napig, aztan elmult.A 20.-21.hetemtol kezdtem erezni a konkret rugasokat, de meg most is van hogy egy nap kimarad.Mikor kimarad en is beparazok..:D Aztan mikor nem szamitok ra, elkezd mozgolodni!:) Ahogy eszrevettem foleg estenkent...:)
Ez a túlsúlyos duma hülyeség, én is az vagyok és érzem hogy mozog igaz faros baba de akkor is.Ne aggódj kérdezõ még meg is fogod unni :) Boldog Babavárást 20hkm
jogos a kérdés, nekem a 20. héten csinálják, jövõ héten.
Nálunk csak a 18. héten csinálják. Én 18+4 voltam akkor.
Nekem is azt mondta a dokim, hogyha meglesz az afp eredménye, menjek uh-beutalóért. 16 hetesen van ugye az afp, azt mondták kb. 2 hét mire megjön az eredmény, szóval én is 18-19 hetesen tudok majd uh-ra menni.
Én ma kértem idõpontot az Istenhegyi Géndiagnosztikára, nekem azt mondták a legideálisabb a 19. hét.
Én is az Istenhegyire megyek, 18+6 hetes leszek aznap(õk számolták ki, hogy mikorra kell, hogy adják az idõpontot).
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, megpróbálok korábbi idõpontot kérni, hátha.
Ezt az UH-t 18-22 hetes korban csinálják. A védõnõm azt mondta, hogy a dokik szokták is kérni tõlük, hogy a testesebb kismamákat inkább 21-22 hetesen küldjék, ne 18, mert náluk 18 hetesen nem biztos, hogy mindent pontosan meg tudnának nézni.
Én Görögországban élek és itt a második genetikai ultrahang a 23.héten történik. Hamarabb semmiféleképpen sem lehet azt mondták mert ekkortól látszanak a baba veséi is amit itt vizsgálnak. úgyhogy szerintem nem kell aggódni ha valaki késõbbi idõpontot kap. Ja és itt az elsõ genetikai ultrahangon mérik a nyaki tarkóredõt meg a vérvétel is ekkor történik Down-szûrés végett. Az eredményt még aznap kézhez kaptam..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!