Találatok a következő kifejezésre: 20 hetes vagyok, de (86 db)

24 hetes terhes leszek mikor megtartjuk az esküvőnket. Miskolcon olyan ruhakölcsönző ahol vannak ilyen ruhák? Most 20 hetes vagyok, de már elég nagy a pocakom.

Mivel második házasságom lesz, még azt kérdezném, hogy ilyenkor milyen szín? ruha az "ill?"?

Legjobb válasz: A mell alatt szabott ruhák ilyenkor is jó állnak. Én a New Yorkot javasolnám elsõ körben, kukkants be. Nem a legolcsóbb hely, de jó, és nagyon kedves, segítõkész az eladó. Második házassághoz, ráadásul babásan én nem vennék fel fehér ruhát, hanem keresnék valami vidám, világos (pl pezsgõszínû), elegáns kisestélyit, vagy varratnék - bár erre már elég kevés az idõ. Egyik ismerõsöm is kismamaként ment férjhez egy gyönyörû, vajszín alapon pasztell virágmintás, mell alatt húzott ruciban.

A mell alatt szabott ruhák ilyenkor is jó állnak. Én a New Yorkot javasolnám elsõ körben, kukkants be. Nem a legolcsóbb hely, de jó, és nagyon kedves, segítõkész az eladó. Második házassághoz, ráadásul babásan én nem vennék fel fehér ruhát, hanem keresnék valami vidám, világos (pl pezsgõszínû), elegáns kisestélyit, vagy varratnék - bár erre már elég kevés az idõ. Egyik ismerõsöm is kismamaként ment férjhez egy gyönyörû, vajszín alapon pasztell virágmintás, mell alatt húzott ruciban.
Szia!Én is pocakosan mentem férjhez, a második házasságom nekem is.Én nagyon szép halványzöld, mell alatt el varott ruhát vettem magamnak, amibe nõhet a pocak, akkor is csinos. Nem fontos a fehér ruha ha nem ragaszkodol hozzá.Szerintem egy szép halvány szinü ruha ami illik Hozzád, tökéletes:-) 24hetes kismami
A kérdező hozzászólása: És ilyen linkeket ahol akár menyasszonyi, akár csak fazonban ilyen mell alatt húzott ruhák vannak nem tudtok? Fehéret nem akarnék emiatt a 2 dolog miatt, de ha lenne "kiindulópontom", hogy milyenek vannak, akkor olyat tudnék nézni.
A kérdező hozzászólása: A varratás is jó lenne, csak a templomban kellene kis kabát hozzá, azt meg nem tudom, hogy tudnék- e varratni.
Cecília menyasszonyi ruha kölcsönzõ. http://ceciliaeskuvoiruhaszalon.hu/ Nézz be, nagyon kedvesek a lányok, átalakítják a ruhákat ahogy akarod vagy el is készítik méretre. Kiskabátot miért ne tudnál varratni? De ott van az is bõven, fogsz találni neked valót. Ilyen ruhához úgyis bolerót szoktak felvenni annál meg mindegy mekkora pocid van. Van náluk szõrmébõl is, ha hideg van. Nálam két kiskabát volt. Egy szõrmébõl és egy sima szaténból, egyiket sem használtam végül. :p Én 16 hetes voltam.
Úgy látom már valamiért "Zsófia" lett a nevük. Én 1, 5 éve jártam nálunk akkor még "Cecília" volt. :)
Ahhh, most nézem, hogy a cím 2 oldalán meg lejjebb középen a nagy képen, az én ruhám van a lányon!!! :) )) Abban mentem férjhez!! Gyönyörû, még mindig!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, be fogunk nézni oda mindenképpen!

Hányadik hétig lehet házas életet élni? Én 20 hetes vagyok, de már egyre inkább fáj az alhasam, amikor orgazmusom van! A méhszáj jól zárt, de félek a vetéléstől!

Legjobb válasz: Én 36 hetes vagyok és még mindig.Ugy tudom hogy amég az orvos nem rendelkezik másképp vagy neked nem kellemetlen,addig lehet.A 2.ik trimeszterben én is sokszor bekeményedtem orgazmus után pár percre,lehet azt érzed?

Én 36 hetes vagyok és még mindig.Ugy tudom hogy amég az orvos nem rendelkezik másképp vagy neked nem kellemetlen, addig lehet.A 2.ik trimeszterben én is sokszor bekeményedtem orgazmus után pár percre, lehet azt érzed?
Ha fájdalmaid vannak mindenképp jelezd az orvosnak, de szerintem végig, kivéve, ha az orvos nem tilt el.

Számítások szerint 20 hetes vagyok, de a mai ultrahangon azt mondta az orvos, hogy a baba méretei alapján csak a 19. hétben vagyok. Valami baj van, vagy nem kell kétségbe esnem?

Legjobb válasz: abszolúlt nincs. Ne aggódj. Képzeld hasonló esetem voln nekem is csak annyi különbséggel, hogy az elején voltam még kb 10 hetes voltam addig folyamatosan voltak problémáim.. és akkor mentem a dokihoz és azt mondta, hogy kisebb a ababa mint egy hete.. nah neee... gondoltam. Aztán kérdeztem, hogy de szívhang van igaz? Mire õ: hát.... hát.. az éppen van. És a beutalóra azt írta, hogy missed ab. Vagyis megkésett abortusz. Másnap mentem hüvelyire...addig tökre szétizgultam magam és kiderült hogy nincs semmi baj, és normálisak a méretek. Aztán épp ma mesélte barátnõm most szült meg 2 hete, hogy az ultrahang tippekre nem szabad adni, mert sokat "csalhatnak" pl. az õ babájára azt mondták hogy 3 kilós.. fél kilót tévedtek... azért ez elég sok.. nem? Szóval szerintem nem kell aggódni. Minden baba más más ütemben fejlõdik. Jó babavárást!

abszolúlt nincs. Ne aggódj. Képzeld hasonló esetem voln nekem is csak annyi különbséggel, hogy az elején voltam még kb 10 hetes voltam addig folyamatosan voltak problémáim.. és akkor mentem a dokihoz és azt mondta, hogy kisebb a ababa mint egy hete.. nah neee... gondoltam. Aztán kérdeztem, hogy de szívhang van igaz? Mire õ: hát.... hát.. az éppen van. És a beutalóra azt írta, hogy missed ab. Vagyis megkésett abortusz. Másnap mentem hüvelyire...addig tökre szétizgultam magam és kiderült hogy nincs semmi baj, és normálisak a méretek. Aztán épp ma mesélte barátnõm most szült meg 2 hete, hogy az ultrahang tippekre nem szabad adni, mert sokat "csalhatnak" pl. az õ babájára azt mondták hogy 3 kilós.. fél kilót tévedtek... azért ez elég sok.. nem? Szóval szerintem nem kell aggódni. Minden baba más más ütemben fejlõdik. Jó babavárást!
Szia! Ne aggódj!Nálam is ez a helyzet. A genetikai uh-n azt mondták, hogy a menses szerint 19+2 napos vagyok, míg a méretek alapján 18+4 napos vagyok... a doki azt mondta semmi gond akkor 18+4 napos vagyok, hiszen egy hét eltérés a fogamzás "eltérése miatt" miatt van, egy héttel késõbb estem teherbe.Most voltam 4D-n, ott is azt mondták, hogy 24+2 napos voltam a mensi szerint, de az adatok 23+4, 6 naposak voltak. De ott is azt mondta a hölgy, hogy 1 hét nem számít. Csak nagy durva eltéréseknek nem szabad lenni. Jó babavárást! 25 hetes kismama
szia mi is le vagyunk maradva egy hétel igaz még az elején vagyunk 11hetesek de azt mondták nem baj a lényeg hogy nõl aztán majd behozza ha nem akkor nem akkor fogant mikor számolva van hanem amikor õ akart na de a lényeg hogy meg van nem ?:) ne aggódj ha van valami bj azt ugyis mondják a dokik jó baba várást

Betöltött 20 hetes vagyok, de még nem érzem a baba mozgását. Szerintetek ez baj?

A 18 hetes UH-n minden rendben találtak, ott mozgott a baba, láttam a képerny?n. 4 nap múlva megyek a SOTE-ra genetikai tanácsadásra, remélem ott is megnézik ultrahanggal.

Legjobb válasz: Én 29+3 hetes vagyok most és van hogy majdnem egy egész napig nem érzem hogy mozog. nekem annyiból könnyebb hogy ilyenkor felébresztem valamivel:-) Ha bármitõl is tartasz menj be egy kórházba vagy orvoshoz,inkább nézzenek hülyének minthogy baja legyen a babának!!!!!

Én 29+3 hetes vagyok most és van hogy majdnem egy egész napig nem érzem hogy mozog. nekem annyiból könnyebb hogy ilyenkor felébresztem valamivel:-) Ha bármitõl is tartasz menj be egy kórházba vagy orvoshoz, inkább nézzenek hülyének minthogy baja legyen a babának!!!!!
Ne izgulj, írtad is, hogy a mellsõ falon tapadt a placenta, ezért nem érezheted még a mozgásokat. És nem szabad negatív történeteket olvasni és kérj meg másokat is, hogy ne meséljenek ilyeneket, csak fölöslegesen izgatod magad miattuk. Majd ha megmozdul, akkor már könnyebb lesz egy kicsit, lesz visszajelzés és nem csak az ultrahangon fogod látni, hogy minden rendben van.
Szia, én a 23.héten éreztem elõször, mert nekem is a méhlepényem a mellsõ falon tapadt! Ne aggódj! Boldog babavárást!
szia! Én a 20.hét végén éreztem elõszõr, és nekem is mellsõ falon tapadt a lepény, akinek így tapad az késõbb érzi meg!! Tudom, h türelmetlen vagy, de nemsokára biztos jelentkezni fog a mocorgásával a kicsid:)
én 17 hetesen éreztem elõször, mellsõ fali lepénnyel.aztán 20 hetesen vált mindennapossá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Akkor várok szépen türelmesen :) Ma léptem a 21. hétbe.
ne izgulj.én 21-22 hetesen éreztem elõször

Mi az az NST, és mikor esedékes? Én 20 hetes vagyok, de csak itt olvastam róla egyelőre.

Legjobb válasz: 35.héttõl, a magzat szívhangját, mozgását nézi.

35.héttõl, a magzat szívhangját, mozgását nézi.
CTG: cardiotokográfia ; NST: non-stressz teszt A CTG a kardiotokográf rövidítése, mely egy olyan speciális mûszer, amivel a magzat szívmûködése és a méh aktivitása egyszerre figyelhetõ és mindezt egy papírszalagra rögzíti. A regisztrált szívmûködés folyamatos görbeként látható (felsõ vonal), melynek változásából következtethetünk a magzat állapotára. Ehhez figyelembe kell venni még a méhtevékenység görbéjét is (alsó vonal). Ha rögzítjük a vizsgálat alatti magzatmozgásokat is, újabb információt nyerhetünk. A CTG vizsgálat a 20. héttõl bármikor elvégezhetõ, azonban a terhesgondozás során csak a 36. héttõl kezdve NST formában hetente, majd a terminus után 2 naponta javasolt, valamint a vajúdás, szülés alatt végig rögzítésre kerül. A CTG készülékrõl, a vizsgálat menetérõl: A CTG-nek két érzékelõje van. Az egyik a szívmûködést figyeli, a másik a méhtevékenységet. Mindkét detektort a hasra rögzítik egy puha pánttal. Az érintkezést ultrahang zselével segítjük elõ. A mérést általában 20 percig végezzük ülõ, vagy féloldalt fekvõ helyzetben. A CTG vizsgálat teljesen veszélytelen. Egyes irányzatok szeretnék csökkenti a magzat Doppler ultrahang terhelését, mely kisfokú melegedést idézhet elõ, ezért kifejlesztették az ultrahang nélküli CTG-t is.
nst vagy ctg. Normál terhességnél kb. a 36. héttõl nézik a baba állapotát. Rádtesznek egy kütyüt, meg van egy kis valami, amin gombok vannak. Van egy gomb, amit akkor kell nyomni, ha mozog a baba. Közben a gép méri a fájástevékenységeket is. Ebbõl tudják, hogy mennyire erõs méhösszehúzodások vannak. Azt szokták mondani, hogy jó ha a kismami eszik vagy iszik elõtte valamit, de én hiába ettem, ha ófelsége aludni akart, akkor bezony aludt :)
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm! Akkor már láttam ilyet a rendelõben, mikor egy babát a hasban egy meccsen használatos kürttel ébresztettek fel :-)

Dr. Hajdú Gáborról szeretnék véleményeket, tapasztalatokat hallani. Lassan 20 hetes vagyok, de még nem tudok dönteni doki ügyben. Ki ismeri?

Szívesen hallanám azt is, hogy ki a jó doki az Uzsokiban, vagy hogy szerintetek meddig kell/érdemes orvost választani?

Legjobb válasz: Én ismerem Dr Hajdú Gábort.Nagyon jó orvos én hozzá járok eddig megvagyok vele elégedve.Én õt ajánlanám neked.Orvost választani soha nem késõ.

Én ismerem Dr Hajdú Gábort.Nagyon jó orvos én hozzá járok eddig megvagyok vele elégedve.Én õt ajánlanám neked.Orvost választani soha nem késõ.
arra gondolsz aki hatvanban dolgozik?
A kérdező hozzászólása: Nem, Pesten, az Uzsoki kórházban szülész-nõgyógyász. Hát, csak ismeri valaki! :(

Azt mondta a dokim, hogy nagyon "lenn" van a baba. Vérzésem nincs, de azért megijesztett. Lehet valami következménye? 20 hetes vagyok.

Legjobb válasz: 20 hetesen még összevissza mozog nagyobb a helye is és lehet hogy akkor nagyon lent volt most meg máshol van.Ha nincs semmi panaszod szerintem ne aggódj!Megkérdezhetted volna tõle mit ért ezen meg baj e de mondom szerintem nem.26 hetes és 3 napos kismama

20 hetesen még összevissza mozog nagyobb a helye is és lehet hogy akkor nagyon lent volt most meg máshol van.Ha nincs semmi panaszod szerintem ne aggódj!Megkérdezhetted volna tõle mit ért ezen meg baj e de mondom szerintem nem.26 hetes és 3 napos kismama

Mitől fájhat a gyomrom? 20 hetes vagyok. Mostanában néha fájni szokott, persze nem vészes, de most elég rossz. És most puffadok is rendesen.

Semmi puffasztót nem ettem, Nem értem.

Legjobb válasz: Sajnos nem tudok a kérdésedre válaszolni,csak annyit,hogy nem vagy ezzel egyedül.Én is 20.hetes vagyok,tegnap olyan gyomorfájásom volt kb.10 percig,hogy még a víz is levert.Sokat fáfdogál nekem is és nem találok összefüggést a kajákkal sem.Néha csak tompa(mintha gyomron vágtak volna)fájdalom van.Neked milyen jellegû?

Sajnos nem tudok a kérdésedre válaszolni, csak annyit, hogy nem vagy ezzel egyedül.Én is 20.hetes vagyok, tegnap olyan gyomorfájásom volt kb.10 percig, hogy még a víz is levert.Sokat fáfdogál nekem is és nem találok összefüggést a kajákkal sem.Néha csak tompa(mintha gyomron vágtak volna)fájdalom van.Neked milyen jellegû?
A kérdező hozzászólása: Nekem olyan nem is tudom leírni. Talán tényleg a legjobb jelzõ rá a gyomronvágás érzés, bár még nem vágtak gyomron. :) Gyomorfájásmentes babavárást :)
37hetes vagyok és nem akarlak elkeserteni titeket de nekem ez kb 3 hónapja van.Igaz nekem nagyobb volt mindig a hasam mint a velem egyidõs terheseknek.Hol jobb hol rosszabb de nekem nem is múlt el.Néha olyan érzés mintha kést forgatnának a gyomromba és a hátamba is kisugárzik.Kitartás!!!
Elsõ vagyok.jó kilátások...:) Engem se vágtak még gyomron, csak gyerekkoromban kapott el kellemesen, egy jól célzott labda:( Na ez pont olyan.Próbáljátok ki a langyos vizes borogatást, most hallottam és bevállt.Hátha nektek is segít.
A kérdező hozzászólása: Hát nem túl jó hír... Azért bízom benne nem fog sokáig tartani. Vajon a Rennie jó rá? A vizes borogatást ki fogom próbálni, köszi a tippet!
Megint az elsõ.A renniet hiába rágom, kb.15 percig van hatása.Amúgy az csak savcsökkentõ, tehát én nem is erre a fura fájásra szedem, hanem a borzalmas mennyiségû savamra(eredetileg is sok volt).De neked hátha segít, próbáld ki, legf.a kellemetlen tüneteket veszítheted, mást nem :)

Mitől van az, hogy nincs étvágyam? Próbálom magamba erőltetni az ebédet, de nem megy. Éhes vagyok pedig.20 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia!Én 14 hetes vagyok,de egyszerûen nem megy az evés.Mindig jó étvágyú voltam,de mostanában 2-3x kell nekifutni a kajálásnak.Azt érzem én is,hogy éhes vagyok és 2 falat után meg nagyon nagy teltségérzetem van.Eleinte azt hittem,a hányinger miatt,aztán az már csak reggel van,de az evés még mindig nem megy.Csak muszájból eszek.

Szia!Én 14 hetes vagyok, de egyszerûen nem megy az evés.Mindig jó étvágyú voltam, de mostanában 2-3x kell nekifutni a kajálásnak.Azt érzem én is, hogy éhes vagyok és 2 falat után meg nagyon nagy teltségérzetem van.Eleinte azt hittem, a hányinger miatt, aztán az már csak reggel van, de az evés még mindig nem megy.Csak muszájból eszek.
Esetleg szedjél valami vastartalmú vitamint, az étvágyhozó. Vagy az is lehet, hogy nyomja a gyomrodat a pici és azért nem tudsz enni.
Szia! 19 hét 1 napos vagyok. Épp most fogytam megint 2 kilót. Nekem sem megy... Eszek két falatot és csókolom, ennyi volt. Ma pl egy kávééig jutottam el és egy 175 gr-os tejbegrízig, azt is fél órán keresztül tuszkoltam, s azt is csak azért, hogy a terhes vitamint, ne éhgyomorra vegyem be. Mondjuk nekem most megint feküdnöm kell :os Korai keményedések és fájások miatt.... Mi a fenétõl éheznék meg?!? 48kg-os kismami....
Állítólag 20. hétig nem is nagyon szabadna hízni, Ha nincs étvágyatok akkor lapozgassatok egy szakácskönyvet hátha találtok benne valamit amire begerjedtek. Mégis a baba érdekében naponta egy kis csirkehús, sajt vagy joghurt, tojás, banán vagy málna (amiben sok vas van), igazán lecsúszhatna, hiszen lassan elkezd a bõre alá rakodni a zsír, neki híznia kell.
Lehet a meleg miatt nincs étvágy. Én most reggeliztem pedig már reggel óta fent vagyok. És most sem voltam éhes csak már lelkiismeret furdalásom volt hogy nem ettem még, csak egy koffeinmentes kávét sok tejjel és egy pohár narancslevet. 23 hetes vagyok és 5 kilót híztam de az elején nem voltam rosszul, így most örülök hogy nem kívánom a kaját. Nem lesz baja a babának, Õ elveszi ami kell neki! Ne aggódj. Majd megjön az étvágyad! Szép napot!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. A gyümi az lemegy. Barack, alma.de ennyi.:(

20 hetes vagyok es nagyon faj a derekam kislanyom (3 eves) szuletesetol neha-neha fajt de most minden este es sokszor annyira hogy nem tudok felallni, valami jo praktikatok?

Legjobb válasz: ugyan ebbe a cipobe jarok csak en 12 hetes terhes vagyok de megorulok annyira faj a derekam,a lanyomat mikor szultem utanna kezdodott de most ott jarok annyira faj hogy reggel nem birok az agybol kikelni

ugyan ebbe a cipobe jarok csak en 12 hetes terhes vagyok de megorulok annyira faj a derekam, a lanyomat mikor szultem utanna kezdodott de most ott jarok annyira faj hogy reggel nem birok az agybol kikelni

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!