Találatok a következő kifejezésre: 20 hetes vagyok, és nagyon kívánom (1 db)

20 hetes terhes vagyok, és nagyon kívánom a vörösbort. Árt, ha iszok egy-két kortyot?

Legjobb válasz: Kerülendõ minden nemû alkohol a terhesség alatt. Várd meg, amíg a szoptatásnak is vége lesz, és majd utána bepótolhatod.

Kerülendõ minden nemû alkohol a terhesség alatt. Várd meg, amíg a szoptatásnak is vége lesz, és majd utána bepótolhatod.
Dehogy árt neki. Neked meg egyenesen használ, napi 1 pohár vörösbort nyugodtam megihatsz, az orvosom is ajánlotta.
Nekem az orvos azt mondta, hogy n yugodtan igyak meg egy pohár sört vagy bort, ha kívánom, semmi baj nem lesz belõle. Anyubak pl orvosi utasításra kellett vörörsbort innni, minkor velem terhes volt, mert kevés volt a vasa. És láss csodát, még mindig élek, tökéletesen egészséges vagyok! Nem kell túlparázni a terhességet!
hát itt volt hideg és meleg válasz ... ha nagyon kivánod akkor egy picit egy két kortyot, azzal sokkal többet ártasz magadnak és a babának, hogy nem adod meg azt amit a tested kiván....az érzések amiket továbbitasz a babának ha nem jó érzés az õ is átéli-megérzi.. szóval tessék csak mértékkel egy ici picit
Nekem a családból egy orvos (nem nõgyógyász) mondta, hogy a bor helyett inkább igyak házi készítésû erõset, mert az nem megy át a placentán, míg a bor igen. Utánna mástól is ezt hallottam, hogy inkább erõset mint bort, érdekes itt meg mindig az ellenkezõjét olvastam.
Nekem annakidején a védõnõm mondta, hogy 1 dl bort vagy 1 dl sört nyugodtan megihatok hébe-hóba, ha megkívánom. Gondolom, valami minõségi borra gondoltál, nem a rossz minõségü asztali borokra. Sõt a konyakot görcsoldónak is itatják a kismamákkal, persze csak mértékkel azt is.
Én is azt olvastam, hogy néha meg lehet inni evés után 1-1 dl bort, fõleg ha fröccsként higítva iszod. Ebbõl még semmi baj nem lesz:-)
Szerintem is nyugodtan ihatsz néha egy kis pohárkával, jól mondják kis mértékben orvosság nagy mértékben méreg....de a vörösbor vérképzõ és a korlátokat betartva sztem jót eszel magadnak.Fõleg azért mert valószínû van benne valami olyan anyag ami kell a szervezetednek, ezért is kívánod.
Hetente max 3* 2-2 dl sör vagy1-1deci bor igen is meg van engedve.Csak a rendszeres, nagy mértékû alkoholizáls van megtiltva.Szoptatás az más, arról nincs infóm, h mit szabad és mit nem. Kis mértékben minden alkohol gyógyszer is.Pl: barnasör teli van C vitaminnal a vörösbort fent olvashatod a pálinka vérnyomás csökkentõ a konyak inkább vérnyomás emelõ stb. De a töményektõl jobb tartózkodni.
ez sztem nagy butaság.a vörösbor nagyon hasznos.Vérképzõ.Vannak benne olyan anyagok amik antioxidánsként vannak jegyezve.Én is 20 hetes vagyok és az orvosom javaslatára 1 héten 1-2x iszom 1 dl-t.Semmi baja nem lesz a babónak.Sõt feszültség oldó is.Én csak a sznezett erõs szeszt nem javaslnám meg a szénsavasat.De bort nyugodtan ihatsz.
Jó hogy megtaláltam ezt a kérdést.. 21 hetes vagyok vérszegény... és kívánom a vörösbort :D Szedek vasat amúgy... de elõttem már itt van a deci bor mert iszonyú jól esik.. lehet nem iszom meg, még így se az egészet, én mindig is csak kortyolgattam a bort... és általában 2 dl-bõl 1 megmaradt :D

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mennyit illik adni missedre ha felkért orvos végzi?

Nem bíznám magamat akárkire.

5

Szerintetek lehet baba? Többi lent.

november 5.én volt meg utoljára a nemvárt, és 25 naposak a ciklusaim. 30.ára nem várom, 1 hete rosszul vagyok amit eddig meg bírtam enni azt most nem tudom.. munkahelyemen is sűrűn van hányingerem meg szédülök, meg bal oldalt a hasam aljában olyan szúró érzés van. mensi előtt mindig fáj a mellem nyűgös vagyok és olyankor a pattanásaim is elő jönnek.

2

Lát már vmit az orvos? Holnap leszek 6+3hkm

okt.15.én volt utoljára mensim. holnap megyek nőgyógyászhoz. meg tudja már állapítani hogy terhes vagyok?ill nem fogadott orvos hanem sztk mikor csinának uh-t? 2 teszt lett pozitív 13.án és 14.én.

7

Ugye biztos, hogy terhes vagyok, vagy tévedhet a teszt?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

9

A 34. héten 2100 volt a méhszáj értékem. Azóta nem vizsgált orvos, most vagyok a 36. hét végén. Ha szeretkezünk és már jobban nyitva vagyok az gond lehet?

Milyen gyakran nézik a méhszájértéket, mert a 36.héten csak ctg volt.

3

9 hetes kismama vagyok, mire számitsak?

9 hetes kismama vagyok. Mulhéten volt első nögyogyászati vizsgálatom a terhesség alatt, illetve megvolt az első UH. Ezt követően mi lesz a köv lépés? Milyen vizsgálat, milyen héten? Mennék ki barátomhoz angliába, s nem tudom milyen vizsgálatokat kell letudnom, hogy utána pár hétig ne kelljen dokihoz menni.

6

Tippelős kérdések?

Naponta látok ilyet, és nem értem, hogy a kérdezők mit szeretnének vele elérni, vagy milyen információt szűrnek le a válaszokból. Nem akarok rosszindulatú lenni, csak érdekel. Tippeltetők, megírnátok?

10

12. héten barnázás. Mi lehet az oka? Járt más is így?

12 hétben jàrok,hétfőn voltam a aktuális vizsgálaton. Minden rendben volt. Tegnap délelőt egy kis barnás folyàsom volt,megijedtem ezért elmentem az sztk-ba ,hogy minden rednben van e. Ott ultrahangon megnéztek,a baba körül nem találtak bevérzést,mocorgot ,dobogott a szíve,renben volt. Az orvos annyit mondott lehet a baba megrugott valami kis eret,és az vérzett. Ilyen lehetséges? Délután màr nem volt barnázás,azt hittem ennyi volt. De ma megint barnàzásom van.eleggé aggaszt a dolog. Mi lehet ez.? Baj lehet?

1

Lehet ez terhesség?

November elején (3.-án) abba kellett hagynom a fogamzásgátló szedését, mert állandó rosszulléteim voltak. 2 hónapig Yasminelle-t szedtem, majd újat írattam hátha javul a közérzetem de csak rosszabb lett a másik tablettától, így azt egy hétig szedtem csak, tehát nem szedtem végig a levelet. Rá 2 napra meg is jött...

4

Aki méhpempőt evett teherbeesés céljából a 25g-os meddig volt elég? Mennyi evett belőle? Mennyi idő után segített?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!