Találatok a következő kifejezésre: 20 hetes vagyok, és nagyon kívánom (1 db)

20 hetes terhes vagyok, és nagyon kívánom a vörösbort. Árt, ha iszok egy-két kortyot?

Legjobb válasz: Kerülendõ minden nemû alkohol a terhesség alatt. Várd meg, amíg a szoptatásnak is vége lesz, és majd utána bepótolhatod.

Kerülendõ minden nemû alkohol a terhesség alatt. Várd meg, amíg a szoptatásnak is vége lesz, és majd utána bepótolhatod.
Dehogy árt neki. Neked meg egyenesen használ, napi 1 pohár vörösbort nyugodtam megihatsz, az orvosom is ajánlotta.
Nekem az orvos azt mondta, hogy n yugodtan igyak meg egy pohár sört vagy bort, ha kívánom, semmi baj nem lesz belõle. Anyubak pl orvosi utasításra kellett vörörsbort innni, minkor velem terhes volt, mert kevés volt a vasa. És láss csodát, még mindig élek, tökéletesen egészséges vagyok! Nem kell túlparázni a terhességet!
hát itt volt hideg és meleg válasz ... ha nagyon kivánod akkor egy picit egy két kortyot, azzal sokkal többet ártasz magadnak és a babának, hogy nem adod meg azt amit a tested kiván....az érzések amiket továbbitasz a babának ha nem jó érzés az õ is átéli-megérzi.. szóval tessék csak mértékkel egy ici picit
Nekem a családból egy orvos (nem nõgyógyász) mondta, hogy a bor helyett inkább igyak házi készítésû erõset, mert az nem megy át a placentán, míg a bor igen. Utánna mástól is ezt hallottam, hogy inkább erõset mint bort, érdekes itt meg mindig az ellenkezõjét olvastam.
Nekem annakidején a védõnõm mondta, hogy 1 dl bort vagy 1 dl sört nyugodtan megihatok hébe-hóba, ha megkívánom. Gondolom, valami minõségi borra gondoltál, nem a rossz minõségü asztali borokra. Sõt a konyakot görcsoldónak is itatják a kismamákkal, persze csak mértékkel azt is.
Én is azt olvastam, hogy néha meg lehet inni evés után 1-1 dl bort, fõleg ha fröccsként higítva iszod. Ebbõl még semmi baj nem lesz:-)
Szerintem is nyugodtan ihatsz néha egy kis pohárkával, jól mondják kis mértékben orvosság nagy mértékben méreg....de a vörösbor vérképzõ és a korlátokat betartva sztem jót eszel magadnak.Fõleg azért mert valószínû van benne valami olyan anyag ami kell a szervezetednek, ezért is kívánod.
Hetente max 3* 2-2 dl sör vagy1-1deci bor igen is meg van engedve.Csak a rendszeres, nagy mértékû alkoholizáls van megtiltva.Szoptatás az más, arról nincs infóm, h mit szabad és mit nem. Kis mértékben minden alkohol gyógyszer is.Pl: barnasör teli van C vitaminnal a vörösbort fent olvashatod a pálinka vérnyomás csökkentõ a konyak inkább vérnyomás emelõ stb. De a töményektõl jobb tartózkodni.
ez sztem nagy butaság.a vörösbor nagyon hasznos.Vérképzõ.Vannak benne olyan anyagok amik antioxidánsként vannak jegyezve.Én is 20 hetes vagyok és az orvosom javaslatára 1 héten 1-2x iszom 1 dl-t.Semmi baja nem lesz a babónak.Sõt feszültség oldó is.Én csak a sznezett erõs szeszt nem javaslnám meg a szénsavasat.De bort nyugodtan ihatsz.
Jó hogy megtaláltam ezt a kérdést.. 21 hetes vagyok vérszegény... és kívánom a vörösbort :D Szedek vasat amúgy... de elõttem már itt van a deci bor mert iszonyú jól esik.. lehet nem iszom meg, még így se az egészet, én mindig is csak kortyolgattam a bort... és általában 2 dl-bõl 1 megmaradt :D

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tippelős, szerintetek nem, hét, +kg?

http://kepfeltoltes.hu/131024/20_3__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

8

Ha megkérdezik, hogy fogják hívni a babát, ti megmondjátok? Ha nem mondjátok el, akkor miért nem?

28

Volt /van itt olyan aki dohányzott az első trimeszterben, mondjuk a 8. hétig? Lett valami baj? 5 hetes vagyok, elszívok egy nap 1-2 szál cigit, tudom nem szabadna.

11

Hanyadik hétben van ez a has szerintetek?

http://kepfeltoltes.hu/131024/20_3__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

11

Lehet hogy a heggem fáj? 6 hónapos terhes vagyok, és amikor állok egyre gyakrabban fáj a hasam/hasfalam pontosan nem tudom megmondani. Előző babám császáros volt, 16 hónappal ezelőtt szültem.

1

Kérlek nyugtassatok meg, nagyon félek, ugye most már ki tudják végre húzni a fogam?

Kedden elmentem fogorvoshoz, mert iszonyat fájt a fogam. Nem megmenthető fog ez már, alul a legutolsó. Kaptam egy szurit, nem zsibbadt el. Kaptam még egyet és doki mondta próbáljuk meg. Elkezdte kihúzni, de ordítottam, abbahagyta. Még 2 szurit kaptam, de semmi zsibbadás. Otthagytam a dokit, irány másik orvos. Ott azt mondta a doki, hogy valószínűleg gyulladásban van és amúgy sem szabad kismamának 2 szurinál több, főleg nem lidokain. Kaptam tőle egy tök más szurit, de akkor már csak bőgni tudtam. Az se hatott. Mondta, hogy csütörtök este menjek vissza és addig napi 2 rubophen, az lehúzza a gyulladást. Nagyon félek. Ki fog már jönni végre? Volt valaki így?

6

Honnan lehet tudni merre fekszik a baba? Milyen testreszet nyomja eppen ki?

Mit hogyan lehet erezni pocakon keresztul, ha nezed magadnak a picit?
Milyennek erezni a popsiját, sarkát, kezecskéjét?
31 hetesek vagyunk

2

Mikor és hogyan mondjam el 3 évesemnek a kistesót? Normálisak az érzéseim?

Pozitívat teszteltem, dokihoz most készülök menni. Van már egy 3 éves kisfiam aki nagyon érzékeny és ragaszkodó tipus. Más gyerekekre irigy, értem ez alatt azt, ha jön hozzánk valaki és játszom vele is, vagy felveszem akkor nagyon féltékeny. Biztosan kinövi illetve változik, de szeretném neki a legjobbakat. Viszont bennem nagyon sok a kétely. Rájöttem, hogy lehet hogy nem is foglalkoztam vele eddig annyit, mint kellett volna, illetve hogy fogom ugyanúgy szeretni mindkettejüket? Hogy fogja viselni, hogy nem csak ő van? Hogy fogok majd nem tenni különbséget közöttük? Furcsán hangzik, de valahol bűntudatom van, hogy mostantól már nem csak az ő anyukája leszek. Ezek normális érzések?

4

4 hetes terhesen a 3mmes petezsák normális?

Terhes vagyok és most járok a 4. hét vége felé, tudom h még nagyon az elején van de nem vagyok rosszul, csak nagyon fáradt, és fáj a derekam. Ez normális? Első terhességem és hamarabb jött mint terveztük de akarjuk ezt a babat nagyon.

4

2 napja késik a menstruációm és aznap vizelés után a wc papíron rózsaszínes vizelet maradt, azt hittem meg fog jönni, de vizeléskor erős köldök körüli szúr fájdalom is társul. Szerintetek? Terhes lettem? Nem szeretnék az lenni!

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!