Találatok a következő kifejezésre: 20 hetes vagyok, és ma (21 db)

Ma voltunk 4d-s uh-on 20 hetesek vagyunk és azt mondták, hogy 88%, hogy kislány, akkor ugye már kislány marad?

Legjobb válasz: Igen,nagy valószínûséggel kislány. Gratulálok!39 hetes kismama

Igen, nagy valószínûséggel kislány. Gratulálok!39 hetes kismama
Szerintem már igen. Ilyenkor azért már szépen látszik, aminek kell. :) Mi lesz a neve? 17 hkm
A kérdező hozzászólása: Ács Lora...:) Apuka fiút várt de mikor meglátta, nagyon örült.:)
Már 12 hetesen látszik, ha mutatja és elég jó az uh..úgyhogy igen. De mi az, hogy 88%? Ez mégis hogy jött ki? :)
De jó neked, hogy már tudod! :) Nekem 15 hetesen 80% fiút mondtak, most 20 hetesen inkább lányt. :D Tehát én még nem hiszem el, de 88% a 20. héten már nagyon bíztató. :)

Esett át valaki lepkehimlőn terhessége alatt? 20 hetes vagyok és olyan tüneteim vannak, de ma megyek orvoshoz. Ha volt valakinek egészséges babát szült?

Legjobb válasz: Ez az alapvetõen ártatlan vírus azonban veszedelmessé válhat a magzat számára, ha a várandós fertõzõdik meg. Ilyenkor 30 % esély van arra, hogy a magzat elkapja az anyától a betegséget, a placentán keresztül megfertõzõdik. A terhesség elsõ hónapjaiban ez vetéléshez vezethet. A várandós tünetei eltérhetnek a megszokottól. Egy hirtelen fellépõ anyai vérszegénység hátterében is lehet ez a parvoB19 fertõzés. Egy tanulmányban, ahol a B19 fertõzött terhes nõket vizsgálták, azt tapasztalták, hogy a nõk 84%-a, aki eljutott a terhesség végéig, egészséges gyermeket hozott a világra és ezeknél a gyermekeknél a késõbbiekben sem tapasztaltak fejlõdési problémákat.

Ez az alapvetõen ártatlan vírus azonban veszedelmessé válhat a magzat számára, ha a várandós fertõzõdik meg. Ilyenkor 30 % esély van arra, hogy a magzat elkapja az anyától a betegséget, a placentán keresztül megfertõzõdik. A terhesség elsõ hónapjaiban ez vetéléshez vezethet. A várandós tünetei eltérhetnek a megszokottól. Egy hirtelen fellépõ anyai vérszegénység hátterében is lehet ez a parvoB19 fertõzés. Egy tanulmányban, ahol a B19 fertõzött terhes nõket vizsgálták, azt tapasztalták, hogy a nõk 84%-a, aki eljutott a terhesség végéig, egészséges gyermeket hozott a világra és ezeknél a gyermekeknél a késõbbiekben sem tapasztaltak fejlõdési problémákat.
Pont 12 hetes voltam, amikor a nagylány hazahozta az oviból. Belázasodtam és én is nagggyon paráztam. SEnki nem tudott választ adni a kérdéseimre ezzel a dologgal kapcsolatban. De a lényeg, h makk egészséges kislányt szültem!!!!!! Ne idegeskedj, legalábbis próbálj meg nem idegeskedni, aggódni!!!!
A kérdező hozzászólása: Most voltam bõrgyógyásznál és nem lepkehimlõ, hanem valami vírusos fertõzés után jöhetett ki. Megnyugtatott, hogy ártalmatlan a magzatra, csak calcimuskot és kenõcsöt kaptam rá. Az igaz, hogy a múlt héten lázas voltam egy napig és enterális panaszaim voltak. Úgy néz ki ez annak még az utórezgése. Az arcom félelmetesen nézki, nem gondoltam volna, hogy egy vírusos gyomorrontás ilyet okozhat! Köszönöm a válaszokat!

20 hetes vagyok ma. Tegnap és a ma nem éreztem a babát mozogni. Lehet, hogy most lustább? Vagy ez már bajt jelent?

Legjobb válasz: Szió! Semmi gond, biztos csak alukál. Én csak a 21. héten kezdtem el érezni a mozgást, akkor is csak "szakaszosan", néha mocorgott, néha napokig nem érzetem. Én kb a 23. héttõl érzem rendszeresen a mozgást. Szép babavárást! 27 hetes kismami

Szió! Semmi gond, biztos csak alukál. Én csak a 21. héten kezdtem el érezni a mozgást, akkor is csak "szakaszosan", néha mocorgott, néha napokig nem érzetem. Én kb a 23. héttõl érzem rendszeresen a mozgást. Szép babavárást! 27 hetes kismami
Szia!Van aki ilyenkor még nem is érzi a baba mozgását, úgyhogy ne aggódj-mondjuk én pont kivétel vok, a 18. héttõl éreztem:) , de lényeg, h nekem is volt h ilyen fiatal teresen napokig nem éreztem, ehhez még kell pár hét h rendszeresen érezd a Pici mozgását.Nyugi, nincs semmi baj! És Boldog Új Évet! 16 hetes anyuka
Szia! Biztos nincs semmi gond és lehet hogy mozgott õ csak épp akkor amikor te aludtál. Én sokszor alig éreztem a mozgást, mert mentem ide oda.És a 20. héten még bõven van helye, ami annyit jelent, hogy nem mindig érinti a hasad, amikor mozog.
Szia!Én 24 hetes vagyok és én is így voltam tegnap, ennél sokkal aktívabb szokott lenni.Azt olvastam, rá is hat az idõjárás változás és ahogy telik az idõ, a babóca egyre többet alszik, szóval lehet, hogy pont akkor mozgott, mikor te aludtál.Szerintem a te babád is csak lustább.Minden jót nektek!

Voltatok már ilyen helyzetbe? Menzi szerint 20 hetes vagyok 12 uh szerint 18+3 hetes és ma voltam 18 hetes uh-án és most meg 16+2 hét a doki szerint. Mi lehet a gond?

Legjobb válasz: Semmi gond, csak a baba nem az elõírásoknak megfelelõen fejlõdik. Hol elõrébb van, hol hátrább, de ez nem baj. Barátnõm is így volt végig a terhessége alatt. Szerintem te számold magad nyugodtan az utolsó mensihez, úgyis az elsz a biztos:-)

Semmi gond, csak a baba nem az elõírásoknak megfelelõen fejlõdik. Hol elõrébb van, hol hátrább, de ez nem baj. Barátnõm is így volt végig a terhessége alatt. Szerintem te számold magad nyugodtan az utolsó mensihez, úgyis az elsz a biztos:-)
Nekem végig ilyen matekolás volt, márc 21-re voltam ciklus szerint és április 13-ra uh szerint kiirva. És márc 31-én született a baba.... Szóval függ a ciklusodtól, ha például hosszabb, akkor van fõleg ilyen kalkulálás. A 12. heti uh a legpontosabb állitólag, amit most mutat az már csak maximum méretbeli variáció, de ez már nem annyira pontos. Jobb, ha a kisebb számot számoljátok, nehogy túlhordásnak minõsitsék a babádat a végén, és hamarabb meginditsák a szülést, mint kellene, de ezt a végén a dokid úgyis tudni fogja a baba adataiból, a méhlepény, a köldökzsinór és a méhszáj állapotából, ne aggódj! :) Jó babavárást! Egy 3 hós bébi anyukája

20 hetes vagyok! Ma voltam orvosnál, megvizsgált és utána elkezdtem pecsételni. Mit csináljak? Azt mondta, hogy rendben van minden!

Legjobb válasz: Nekem is volt ilyen.A doki úgy megvizsgált,hogy rózsaszínes volt a bugyim mire hazaértem. Neked milyen?Véres,barnás,rózsaszínes?Görcs nincs? Szerintem is ha estére nem múlik,vagy bármi más tünet jelentkezne,menj ügyeletre vagy hívd fel a dokidat. De nem lesz semmi baj. 34 hetes km.

Nekem is volt ilyen.A doki úgy megvizsgált, hogy rózsaszínes volt a bugyim mire hazaértem. Neked milyen?Véres, barnás, rózsaszínes?Görcs nincs? Szerintem is ha estére nem múlik, vagy bármi más tünet jelentkezne, menj ügyeletre vagy hívd fel a dokidat. De nem lesz semmi baj. 34 hetes km.
A kérdező hozzászólása: Inkább olyan rozsaszínes. Az elso babámat várom, és nagyon megijjedtem.Csak most tortént ez meg velem eloszor. En is ugy gondoltam, hogy ha estig nem mulik el, akkor irány a készultség. Koszonom a válaszokat.
Lehet a vizsgálattól volt!nyugi!Én is tökre megijedtem mikor az egyik vizsgálat után volt egy kis vérzés!A doki nekem azt mondta, ha estére nem múlik el, akkor be kell menni a kórházba, de elmúlt!Bizti neked is el fog múlni!!Ne aggódj:) 30+6 hetes km
elsõ vagyok remélem már jól is vagy:) én is az elsõ babám várom, és én is meg voltam ijedve, és nekem is inkább rózsaszínes volt és elmúlt tuti minden oké lesz:)
A kérdező hozzászólása: Szerencsére délutánra elmult. Mocorog a pici, ugyhogy biztosan nincs semmi baj. Koszonom, hogy válaszoltál.

20 hetes terhes vagyok, és ma nagyon fáj a hasam alja, egészen lent, a csípőm vonalában, ez normális?

Kisugárzik a lábamra is, és a hüvelyemben is érzek nyilalásokat.

Legjobb válasz: Nekem is ugyanezek a tüneteim voltak múlt héten, felhívtam a dokit, aki megnyugtatott hogy ez teljesen normális. A lábaid meg lehet hogy az idõváltozástól fájnak! Ne aggódj! De azért ha nem múlik (nekem 1,5 napig fájdogált) hívd fel az orvosod, csak hogy megnyugodj! Boldog babavárást! 19 hetes kismami

Nekem is ugyanezek a tüneteim voltak múlt héten, felhívtam a dokit, aki megnyugtatott hogy ez teljesen normális. A lábaid meg lehet hogy az idõváltozástól fájnak! Ne aggódj! De azért ha nem múlik (nekem 1, 5 napig fájdogált) hívd fel az orvosod, csak hogy megnyugodj! Boldog babavárást! 19 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, remélem elmúlik. Neked is szép babavárást:)
En ugyan ezeket erzem mar a 16. hettol kezve idonkent. Ugy 3 naponta . 1 napig hasogat es kisugarzik a labamba a huvelybe es aztan nyugi van par napig. A dokim szerint a szalagok nyulasa es a meh novekedese miatt van es ez teljesen normalis. Neha meg a derekam is faj! 23 hetes kismami
Nekem is fáj elég sûrûn! Amióta magnéziumot szedek azóta enyhült a derékfájásom is! Kérdezd meg a dokidat hogy nem kell e már szedned. 23 hetes kismama
Nekem estére fájdul meg az alhasam, úgyhogy próbálok este pihenni, a lábamat feltenni...lehet, hogy a nyúlástól, de lehet, hogy túlerõltetted magad. Nagyon vigyázzál magadra!!! :)

20 hetes terhes vagyok. És ma délelõtt óta ha állok vagy sokat mozgok akkor jobb oldalon alul szúr. Volt nár valakinek ilyen?

Másodok baba lesz.eddig nem volt gond.Most sem görcsölök nem fáj csak kellemetlen.És meg ilyedtem nagyon,hogy baj lehet.Arra gondoltam,hogy talán valamit nyom a baba és azért szúr?!Holnap szerencsére pont megyek uh-ra.de egész nap érzem rendesen a mozgását.remélem holnapra elmúlik.Valakinek volt ilyen szúrás féle????Köszi

Legjobb válasz: Szerintem nincs gond. Szedhetsz magnéziumot, ha esetleg nem szednél. Illetve pihenj le egy kicsit, azt is jelezheti a szervezeted. :) De persze a baba is nyomhat egy ideget amit érzel.

Szerintem nincs gond. Szedhetsz magnéziumot, ha esetleg nem szednél. Illetve pihenj le egy kicsit, azt is jelezheti a szervezeted. :) De persze a baba is nyomhat egy ideget amit érzel.
A kérdező hozzászólása: Magnéziumot már vettem be.Amint ülõk vagy fekszek akkor teljesen elmúlik.Igen lehet, hogy túl sokat rohanok a lányom után és költözni is fogunk pár hét múlva ezért dobozolok, pakolok.Valószínû sok ez most a szervezetemnek.Én legalábbis erre gondolok.
Igen a szervezeted így jelez. Ha érzed akkor feküdj le egy kicsit pihenni egy 20 percre. :) Persze ha teheted... :)

20 hetes vagyok ma voltunk 4d-n. És azt mondta a szonográfus hogy a méhlepény I. fokban éret. És hogy ilyenkor még nem szabadna annak lenie. Mit jelent ez tulajdonképpen?

Nagyon megijedtem, ez azt jelenti hogy korábban fogok szülni?Kérdeztem a n?t,de azt mondta kérdezem az orvosomatz, hozzá 2 hét múlva kell menem.

Legjobb válasz: Azorvosod biztos mindent elmond majdd.Nagyon ne ijedj meg.Lehet,de az is csak lehet,hogy 2-3 héttel korábban jön a baba.

Azorvosod biztos mindent elmond majdd.Nagyon ne ijedj meg.Lehet, de az is csak lehet, hogy 2-3 héttel korábban jön a baba.
http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=News&file=pr.. Ennek a linknek az alján megtalálod, hogy melyik érettségi fokozta mit jelent. A többit tényleg a dokitól kérdezd, mert az a biztos mait õ mond.
Az 1-es fokozatú lepény valóban késõbb, a 30. hét körül lesz, de azért ez sem törvényszerû! Nem öregszik ugyan olyan tempóban a lepényünk! Simán végig hordhatod, sõt túl is! Ez inkább attól függ, hogy a késõbbiekben miként fog öregedni! Lenne egy indiszkrét kérdésem. Dohányzol? Mert a cigi miatt is öregedhet hamarabb a lepény! Persze más miatt is!!! Nézd meg ezt: http://www.nlcafe.hu/babazzunk/20030211/oregszik_a_mehlepeny/
A kérdező hozzászólása: Semilyen káros szenvedélyünk nincsen egyikünknek se és nem is volt.:(
Az jó, ha nincs semmi káros tényezõ, mert akkor a lepény öregedése sem lesz feltétlen olyan gyors! Azért persze a dokid majd megmondja, hogy szerinte mi a helyzet! Minden jót! És ne aggódd túl magad! Minden rendben lesz! :)

20 hetes vagyok. Ma reggel nagyon megijedtem! Elmentem wc-re és amikor kitöröltem egy pirospötty volt a wc papíron. Csak holnap tudok a dokimhoz menni de addid megörülök. Nagy lehet a baj? Nagyon félek!

Legjobb válasz: Nyugodj meg, mert az nem segít, ha idegeskedsz! A növérem végig a terhessége alatt pöttyözött, vérzett, mégis egészséges babát szült. A második babánál meg egyáltalán nem volt ilyesmi. Ez egyén, és úgy látszik babafüggõ. Holnap a doki mindenben segít, addig pihenj sokat, ne erõltesd meg magad, és próbálj a picire koncentrálni! :-) Jó babavárást!

Nyugodj meg, mert az nem segít, ha idegeskedsz! A növérem végig a terhessége alatt pöttyözött, vérzett, mégis egészséges babát szült. A második babánál meg egyáltalán nem volt ilyesmi. Ez egyén, és úgy látszik babafüggõ. Holnap a doki mindenben segít, addig pihenj sokat, ne erõltesd meg magad, és próbálj a picire koncentrálni! :-) Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszod.Remélem nem lesz baj. Megpróbálok megnyugodni.
szia, véletlenûl nem voltatok egyûtt a pároddal?mert az okozhat ilyet..de nem hinném hogy baj lenne.lehet erõlkõdéstl is , bármitõl.de azt javaslom ha gõrcsõlsz, és erõsebben vérzel még ma menj el orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Vasárnap voltunk együtt. Nem görcsöltem.
de lehet hogy ez még az egyûttlét eredménye.ilyenkor nagyon hamar elpattannak bent az erek..nálam is ez volkt..a doki sikositot javasolt..probáljátok ki.ha már nincs põtty akkor valoszinûleg az volt.és nem kell aggodni.de szerezzetek be egyett..kb 600 ft.:D
Szia!Nekem is volt többször és valószínû, hogy egy kis ér pattan meg.Ne aggódj!
Nálam is volt ilyen, de én végül rájöttem, hogy máshonnan jön a vér...szerintem nyugodj meg, ráadásul ha azóta nincs semmi akkor valószinûleg a doki sem fog aggódni!

16 hetes terhes vagyok, és ma mondta egy ismerősöm, hogy létezik olyan, hogy várandóssági segély, amit a betöltött 20. héttől lehet kapni, tudtok valamit erről?

Legjobb válasz: Tudtommal egyedül adókedvezmény vehetõ igénybe a terhesség x hete után... A többi támogatás szülés után jár.

Tudtommal egyedül adókedvezmény vehetõ igénybe a terhesség x hete után... A többi támogatás szülés után jár.
Családi adókedvezményrõl tudok, itt megnézheted: http://www.babaszoba.hu/topics/9month/week/14 A "Jó tudnod" résznél.
A magzat 90 napos korától járt anno adókedvezmény, de ezt beépítették a családi pótlékba.
Fleto megszüntette az adókedvezményt!
Megkérdezném , hogy ez az adókedvezmény amirõl írtatok ez bérfüggõ ? , illetve ezt automatikusan adjék vagy külön igényeni kell? Csak mert nekem ez a 9000Ft sem jár.
Az adókedvezmény csak a harmadik gyerek után jár. Sajnos a Gyurcsány kormány ezt a lehetõséget is elvette töllünk babásoktól, mert régen már az elsõ babuci után is járt, már a terhesség alatti idõben is, de ez ma már nem létezik
Én i súgy tudom, hogy a terhesség alatt már semmi nem jár. Majd a szülés után...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!