Találatok a következő kifejezésre: 20 hetes normalis, (89 db)

20 hetesen normális a keményedés? Miért ébredek pár napja arra, hogy jobb oldalt van a babóm?

Nem rendszeresen és inkább csak akkor ha mondjuk felmosok vagy porszívózok, mintha megfeszülne a hasizmom és kemény lesz az egész hasam.Nem fáj és olyankor megállok pár percre, megpróbálok ellazulni és általában el is múlik.De rossz érzés, mert nem tudom, hogy a bébim ilyenkor hogy érzi magát a pocakban.Orgazmuskor is el? szokott fordulni.

Legjobb válasz: Szia, teljesen normális dolgok amiket leírtál. :)) A keményedésre szedsz Magnéziumot? (A Magnerot a legjobb azt vedd! Nem csak az én tapasztalatom ez...) Nekem is mindig a jobb oldalra kucorodott a babám, késõbb meg hol jobb-hol meg a bal oldalon találta kényelemben magát. A magnéziumot tényleg szedd, mert még 20 hetesen azért korai a keményedés! Boldog baba várást! 31 hetes km.

Szia, teljesen normális dolgok amiket leírtál. :) ) A keményedésre szedsz Magnéziumot? (A Magnerot a legjobb azt vedd! Nem csak az én tapasztalatom ez...) Nekem is mindig a jobb oldalra kucorodott a babám, késõbb meg hol jobb-hol meg a bal oldalon találta kényelemben magát. A magnéziumot tényleg szedd, mert még 20 hetesen azért korai a keményedés! Boldog baba várást! 31 hetes km.
szia, az én babám folyamatosan jobb oldalon pihen :-) Egyszer keveredett a bal oldalra, ahol rákuporodott a vesémre, azt hittem meghalok a fájdalomtól. Azóta örülök, hogy jobb oldali kisbaba. :-) Nincs ezzel semmi gond, annyi hátrányát érzem, hogy 3 csík megjenet a pocakomon jobb oldalt, mert már nem nagyon tud tágulni ott a bõr. :-( De ennyi bajom legyen. Magnerot szerintem is nagyon jó, azt szedd. Jó babaváást. 36h km
Nekem is folyton a jobb oldalamon van a babam, foleg ha ekszem vagy ulok.Valoszinu ott tobb helye van. Ne izgulj ez nem baj egyaltalan, az viszont nem jo ha kemenyedsz. En is sokat kemenyedtem, de sokat segitett a magnezium, napi 3szor2. Amit az elottem levok irtak nem ismerem, ugyanis nem probaltam, nekem ez is sokat segitett. Ismeros amit irtal, hogy porszivozas utan megkemenyedsz. Legjobb ha megkered parod, hogy vallalja el mig terhes vagy, ugyanis nem javasolt, legjobb ha nem Te csinalod. Boldog babavarast!

20 hetesen normális, ha megvastagodtak az ujjaim?

A súlygyarapodásom szerintem normális, de ma le kellett vennem a jegygyûrûmet, mert "kinõttem". Ti hogy vagytok/voltatok ezzel?

Legjobb válasz: Én 26 hetes vagyok, de már régen levettem. Az elõzõ terhességemnél is, meg most is "kinõttem" hamar (aztán újra jó lett). Nekem a vizesedés miatt van, a lábam is vizesedik valamennyire (az elõzõnél sokkal jobban vizesedtem), szerintem ez terhesen normális jelenség. Elvileg csak akkor jelent bajt, ha a víz mellett fehérje van a vizeletben, és/vagy magas vérnyomás társul hozzá, de azért a dokinak néha megemlítem.

Én 26 hetes vagyok, de már régen levettem. Az elõzõ terhességemnél is, meg most is "kinõttem" hamar (aztán újra jó lett). Nekem a vizesedés miatt van, a lábam is vizesedik valamennyire (az elõzõnél sokkal jobban vizesedtem), szerintem ez terhesen normális jelenség. Elvileg csak akkor jelent bajt, ha a víz mellett fehérje van a vizeletben, és/vagy magas vérnyomás társul hozzá, de azért a dokinak néha megemlítem.
Valószínûleg vizesedsz. Normális jelenség a terhesség alatt, bár inkább késõbb szokott jelentkezni, de hát vannak akik hajlamosabbak rá, van akinél meg teljesen el is marad.
én csak a 8. hónap végén kezdtem vizesedni, addig a gyûrûmet is kényelmesen tudtam hordani.
nyugi majd jön az egy számmal nagyobb cipõ is :) nekem legalábbis így volt, és csak pocira híztam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

20 hetesen normális e ha két ujjal a köldök felett van a méh teteje. Hanyadik terhességi héttől marad életben a baba ha megszületik? és mit jelent a cyt. P2

Legjobb válasz: Szia. Normális, ha 2 ujjal van a köldök felett a méh teteje, a babát a 24-ik héttõl tudják megmenteni, onnantól beszélnek az orvosok szülésrõl, addig vetélés van, de akkor még nem túl jók az esélyei, vagy legalábbis kicsi az esélye, ha életben is marad, hogy nem károsodik valahogy. A cyt.P2 pedig a rákszûrés eredménye. Valószínû valami kisebb gyulladás lehet a szervezetedben, akár megfázás, mert ami teljesen jó eredmény az a Po, és a P1. Remélem tudtam segíteni. Minden jót! 30 hetes kismama.

Szia. Normális, ha 2 ujjal van a köldök felett a méh teteje, a babát a 24-ik héttõl tudják megmenteni, onnantól beszélnek az orvosok szülésrõl, addig vetélés van, de akkor még nem túl jók az esélyei, vagy legalábbis kicsi az esélye, ha életben is marad, hogy nem károsodik valahogy. A cyt.P2 pedig a rákszûrés eredménye. Valószínû valami kisebb gyulladás lehet a szervezetedben, akár megfázás, mert ami teljesen jó eredmény az a Po, és a P1. Remélem tudtam segíteni. Minden jót! 30 hetes kismama.
Hát nekem mindig p2 és azért nem hinném, hogy mindig van bajom, viszont amikor p0 lett behívott a doki telefonon, hogy azonnal menjek, és akkor kiderült, hogy nem nekem volt bajom , hanem a gép volt rosz.. A p1-nél pedig azt mondták a kolleganõmnek, hogy biztosan a gombás fertõzése miatt lett rossz , akkor mondta, hogy a p2 a jó.. szerintem a p2 a jó, de most akkor én is megint rákérdezek a dokinál. A baba pedig a 27. héttõl életképes orvosi segítséggel..elõtte is lehet már, de aki az elõtt születik, , általában összeesik a tüdõ, vagy nem is tanul meg levegõt venni... A 27. héttõl már nyugodtabban lehetsz effelõl. Nézd meg a babaszoba.hu-n.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeket. Azért kérdeztem a méh magasságát, mert a 20 hétre a köldök magasságát irják normálisnak legalábbis én mindenhol ezt találtam.
A 20. héten szokott a köldök vonalába érni a méh, de mégis normális, ha 2 centivel fölötte van, ne aggódj. A baba életbenmaradási esélyei a 26. héttõl folyamatosan nõnek. A P2, pedig a szexuális életet élõ nõk negatív rákszûrési eredménye.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a sok segítséget. Örültem a válaszoknak. :) További szép napot és boldog babavárást. (Bár ha 28.hétre írja a köldök felett két ujjal, akkor az mit jelent hogy nekem már 20 hetesen olyan magasan van. Ezt még nem értem. De biztos nem lehet rossz dolog. lehet csak attól van hogy a másodikat várom, és gyorsabban nõ már ilyenkor. :) mégegyszer köszi.


20 hetesen normális a lábfej, lábujjak, talp dagadás?

3.-ik baba, nem vizesedek, hanem két napja be van dagadva, de olyan kellemetlenül feszül, kicsit fáj is!

Legjobb válasz: nekem a másodikkal volt ez...a 37. héttõl napi szinten jöttek rám a kilók(vizesedtem),mint az elefánt lába úgy néztem ki...kb nálam is a 20.hét környékén kezdõdött, szigorú diéta kellett, de az sem használt. Én sem hittem, hogy vizesedek, mert nem maradt meg az ujjlenyomatom a lábamon de a doki váltig állította.. a vége az lett, hogy a 39. héttõl napi 2 liternyi víz pluszom lett..remélem nem lesz semmi baj nálad:-))) nem azt mondom, hogy ez nálad is így lesz, ne is legyen soha senkinek, csak a példámat írtam le. Nekem is fájt, feszített, szülés után 1 héttel már 20(!!!!) kilóval voltam könnyebb! :-) boldog babavárást!!!!!! :-) és mielõbbi jobbulást!!!!

nekem a másodikkal volt ez...a 37. héttõl napi szinten jöttek rám a kilók(vizesedtem), mint az elefánt lába úgy néztem ki...kb nálam is a 20.hét környékén kezdõdött, szigorú diéta kellett, de az sem használt. Én sem hittem, hogy vizesedek, mert nem maradt meg az ujjlenyomatom a lábamon de a doki váltig állította.. a vége az lett, hogy a 39. héttõl napi 2 liternyi víz pluszom lett..remélem nem lesz semmi baj nálad:-))) nem azt mondom, hogy ez nálad is így lesz, ne is legyen soha senkinek, csak a példámat írtam le. Nekem is fájt, feszített, szülés után 1 héttel már 20(!!!!) kilóval voltam könnyebb! :-) boldog babavárást!!!!!! :-) és mielõbbi jobbulást!!!!
Elsõ baba, 3. héttõl vizesedek és semmi sem segített. A doki azt mondta, ez van.
A kérdező hozzászólása: Köszi, pedig remélem nem vizesedés, mert akkor megint mehetek a kórházba, ha a doki észreveszi:-(

20 hetesen normalis az eros szuri fajo erzes jobb oldalon petefeszek es derek kornyeken?

Nagyon faj mit tegyek? Ez normalis?

Legjobb válasz: magnézium és orvos

magnézium és orvos
A kérdező hozzászólása: Szedek magneziumot.most teljesen elmult, de erdekes mert csak jobb oldalt fajt, de mostmar jo.koszonom a gyors valaszt ha ujra erzem a fajdalmat bemegyek a korhazba.

20 hetesen normális, hogy este, ha a hátamon fekszek, nagyon kemény a hasam és kellemetlen kinyújtani a lábam?

Szedek megnéziumot, a véd?n?m szerint meg kell emelni az adagot. Eddig napi 3x1, 4x1 szedtem, most 3x2 szemet fogok.

Legjobb válasz: Én nem tudtam háton feküdni, nekem kényelmetlen volt. S ha te is úgy érzed, hogy kényelmetlen, akkor az nem véletlenül van. Inkább akkor már lehetõleg ne feküdj így! A tested jelzi neked, hogy ez így már nem jó. Lehet, hogy már a babának sem jó!

Én nem tudtam háton feküdni, nekem kényelmetlen volt. S ha te is úgy érzed, hogy kényelmetlen, akkor az nem véletlenül van. Inkább akkor már lehetõleg ne feküdj így! A tested jelzi neked, hogy ez így már nem jó. Lehet, hogy már a babának sem jó!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod.
Szia!Szerintem is válassz más alvópózt :) Nekem mikor nagyon keményedtem oldalra kellett feküdnöm, azt mondták úgy almúlik, és tényleg! Milyen magnéziumot szedsz?Mert a magne b6-ban csak 48mg magnézium van és a béres sokkal erõsebb, nem tudom már mennyi, de nekem arra kellett váltanom 25 hetesen!Próbáld ki a bérest 3*1-gyel, ha az is kevés abból is lehet 3*2 szedni!
A kérdező hozzászólása: Csak sima magne B6-ot szedek, de akkor megpróbálom a Béres félét, úgyis most fog elfogyni. Köszönöm a tippet.
azért kérd ki szakember véleményét, mielõtt annyit beszedsz a béres magneB6-bol, én is olyat szedtem , de csak napi 1 -et, az a normál adag. bizonyára ha szükséges többet is be lehet szedni belõle, de nekem azt mondta a doki napi kettõnél azért ne vegyek be többet. (egyébként250 mg-os)
Nekem 31 hetes koromtól kellett a béresbõl 3*2 mert nekem fájásokkal be is indult a szülés, de kérdezd meg a dokidat szerintem is, hogy mennyit!Én ajánlottam!

20 hetesen normális, ha mensi szerű görcseim vannak?

Leginkább a bal petefészkem környékén.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is szokott lenni,néha kifejezetten fáj nekem is a bal petefészkemben olyankor és a derekam is egyre többet fáj sõt olyan mintha becsípõdne valami és ez nekem is olyan 19hét körül kezdõdtek.Ma már mindennapiak a görcsölést leszámítva.Szóval szerintem ez vele jár csak kinek könnyebb ,kinek nehezebben viseli a teste.22hetes kismama

Szia! Nekem is szokott lenni, néha kifejezetten fáj nekem is a bal petefészkemben olyankor és a derekam is egyre többet fáj sõt olyan mintha becsípõdne valami és ez nekem is olyan 19hét körül kezdõdtek.Ma már mindennapiak a görcsölést leszámítva.Szóval szerintem ez vele jár csak kinek könnyebb , kinek nehezebben viseli a teste.22hetes kismama
Szia Én 27 hetes vagyok, és nekem is szokott mensis fájdalmam lenni. Ez hozzájárul a méh növekedéséhez, majd a maga idejében a szüléshez. Semmi gond, amíg nem erõs a görcs és nem vérzel:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:-)

20 hetesen normális, hogy hosszas séta vagy lépcsőzés után feszül a hasam?

Néha szinte olyan, mintha ki akarna szakadni.

Legjobb válasz: Ez velem is így van.Magnézium!!! Beszélj a védönöddel,vagy az orvosoddal.

Ez velem is így van.Magnézium!!! Beszélj a védönöddel, vagy az orvosoddal.
Igen, de azért a sétát nem kell túlzásba vinni, kérd ki az orvos tanácsát!
Nekem is ez van. Nem erõltetem, sokat pihenek és mg-ot szedek. 17hetes kismama

Gyakran érzem, hogy begyorsul a szívverésem, főleg ha elindulok valahova, a levegőt is nehezen veszem.12 hetesen egyszer elájultam az utcán, a dokim szerint előfordul. Most 20 hetes vagyok. Ez normális velejárója a terhességnek? Mit tehetek ellene?

Alapon 110/70 körüli a vérnyomásom, szoktam mérni itthon. A véd?n? 140/90-et mér általában, aztán 10 perc elteltével már alacsonyabb. Lehet, hogy le kellene lassulnom? :) Ha bemegyek egy boltba, nem tudok szépen elnézel?dni, mert muszáj a leveg?re mennem, vagy leülnöm. Táppénzen vagyok, pihenek eleget... El?tte igen aktív életet éltem, két munkahely - stresszes volt...

Legjobb válasz: Nekem is szoktak ilyen panaszaim lenni. Én most vagyok 13 hetes. Sokszor szinte vánszorgok csak az utcán, mert különben kifulladok. Az egész vérkeringés megváltozik terhesség alatt + a vízháztartás, úgyhogy ez normálisnak mondott tünet. Mondjuk nekem a vérnyomásom normális, sõt, idõnként alacsony. Én annyit olvastam róla, hogy ha nagyon durván jelentkezik, akkor orvoshoz kell menni vele. Úgyhogy sajnos ennél többet nem tudok neked mondani, de nyugi, normálisnak normális.

Nekem is szoktak ilyen panaszaim lenni. Én most vagyok 13 hetes. Sokszor szinte vánszorgok csak az utcán, mert különben kifulladok. Az egész vérkeringés megváltozik terhesség alatt + a vízháztartás, úgyhogy ez normálisnak mondott tünet. Mondjuk nekem a vérnyomásom normális, sõt, idõnként alacsony. Én annyit olvastam róla, hogy ha nagyon durván jelentkezik, akkor orvoshoz kell menni vele. Úgyhogy sajnos ennél többet nem tudok neked mondani, de nyugi, normálisnak normális.

20 hetesen apró nyilallások az alhasban normálisnak tekinthetők?

Legjobb válasz: Szia! Én szombaton leszek 20 hetes, épp tegnap olvastam ilyesmirõl, leírom neked is: A 18-24. hét között éles fájdalmat érezhetünk az alhas egyik vagy mindkét oldalán, vagy a lágyékhajlat környékén, ami gyors mozgáskor vagy álláskor sokszor erõsebb, lefekvéskor pedig megszûnhet. Ezt hívják ligamentum teres uteri szindrómának. A ligamentum teres uteri a méh két oldalán található rostos szövetkötegek, melyek a méhet a szeméremajkakhoz rögzítik. A méh növekedésével a második trimeszterben a szalagok húzódása kellemetlenné válhat, a kellemetlenség ellenére azonban teljesen normális dolog. Szerencsére a 24. hét után rendszerint megszûnik, vagy jelentõsen enyhül. Remélem segítettem! Jó egészséget nektek!

Szia! Én szombaton leszek 20 hetes, épp tegnap olvastam ilyesmirõl, leírom neked is: A 18-24. hét között éles fájdalmat érezhetünk az alhas egyik vagy mindkét oldalán, vagy a lágyékhajlat környékén, ami gyors mozgáskor vagy álláskor sokszor erõsebb, lefekvéskor pedig megszûnhet. Ezt hívják ligamentum teres uteri szindrómának. A ligamentum teres uteri a méh két oldalán található rostos szövetkötegek, melyek a méhet a szeméremajkakhoz rögzítik. A méh növekedésével a második trimeszterben a szalagok húzódása kellemetlenné válhat, a kellemetlenség ellenére azonban teljesen normális dolog. Szerencsére a 24. hét után rendszerint megszûnik, vagy jelentõsen enyhül. Remélem segítettem! Jó egészséget nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy, hogy leírtad. Most megnyugodtam egy kicsit. :) Jó egészséget nektek is és boldog babázós új évet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!