Találatok a következő kifejezésre: 20 hetes nem (270 db)

Szerintetek 20 hetes nem késõ még fogadott dokit keresni? Vállalna még valaki vagy jobban szeretik ha az elejétõl hozzájuk jár az ember?

Elõzõ dokim kórházat vált és mostanra döntöttem el, hogy én maradnék az eredeti kórházban.

Legjobb válasz: *20 hetes terhesen

A kérdező hozzászólása: *20 hetes terhesen
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A sote 1-en keresek dokit Bp, egyet már ki is néztem, jövõ héten mennék hozzá, csak még nem voltam nála sosem... Terhességem (lekopogom) eddig problémamentes, ez a 2. baba.
Biztos találsz olyat, aki elvállal. Saját tapasztalatom szerint a problémás esteket nem szeretik átvenni - de lehet, hogy csak nekem volt ezzel gondom... Melyik kórházban keresel új orvost?
Én is 20 hetesen kerestem fogadott dokit, még belefértem a naptárjába, szóval ne aggódj, jók az esélyeid.
Persze hogy elvállalnak, magánrendelésen pénzért bármit. SZTK-ban meg amúgy is kötelesek.
20 hetesen lett magándokim mert az sztk-ás azt se tudta mit csinál. Nekem rendes volt szó nélkül bevállalt. De nem mindegyik ilyen.
22 hetesen váltottam dokit, mert a régi mégsem tudott vállalni rajta kívül esõ ok miatt.Õ "ajánlott be" az újnak, így nem volt nehéz dolgom úgymond.De ha nincs ajánlás, akkor is elvállalt volna, mert akkor pont ráér, amikorra várjuk babát.
23 hetesen lett meg a fix orvosom. Azert mert, kettõ akkora sarlatánt fogtam ki, hogy nem igaz.
Van, aki elvállal, van aki nem. Csak úgy tudod meg, ha megkérdezel orvosokat.
engem 31 hetesen vállalt el az elõzö orvosomra valo tekintettel. Azt momdta 28.hétig szokott vállalni de legyen. Vidéken igaz.

Normális, hogy 20 hetesen nem minden nap érzem a babám mozgását?

Kb 3 hete kezdtem érezni a mozgását, de nem minden nap egyformán. Néha nagyon aktív és egész határozott rúgásokat érzek, néha meg szinte semmi. A doki azt mondta, hogy most már minden nap kéne éreznem. Remélem nincs gond.

Legjobb válasz: szia én is 20 hetes vagyok. én sem érzem minden nap.de ha ete úgy fekszel ahogy neki nem tetszik akkor mozogni fog. én a hátamra szoktam. és a kezével matat és fészkelõdik. nekem farfekvéses.

szia én is 20 hetes vagyok. én sem érzem minden nap.de ha ete úgy fekszel ahogy neki nem tetszik akkor mozogni fog. én a hátamra szoktam. és a kezével matat és fészkelõdik. nekem farfekvéses.
Teljesen normális hogy nem egyformán érzékeled. Van aki ilyenkor érzi meg elõször. Ez függ a hasfal felépítésétõl, a baba aktivitásától, és a lepény elhelyezkedésétõl. Ha elöl, a hasfal felöl tapad, akkor akár 4-5 héttel késöbb lehet érezni a magzatmozgásokat, mivel "tompítja", "lefogja" azokat. Ne aggódj, 1000% hogy semmi baja. A dokiknak hobbija az ilyesztgetés, hogy hálás legyél neki mint "megmentõnek", és honoráld azt :) 37. kismama (doki)
Szia! Biztos, hogy mindennap mozog és érzed is, csak nem figyelsz mindig oda.Annak több oka lehet : én hogyha sokat járkáltam napközben akkor fel sem tünt, hogy mozogna.Sõt, hogyha álltam sem éreztem nagyon.És ha lefekszel, sem biztos, hogy aktív lesz mindig.Nekem amikor a 29. hetes ultrahangot csinálták nem éreztem semmit, az orvosom meg közben alig tudta lemérni a combcsont hosszát , mert végig nagyon eleven volt a pici. Nyugodj meg !Biztos, hogy nincs semmi gond.Most már egyre intenzívebben fogod érezni, viszont lesz olyan nap is amikor épp, hogy egy picit fog csak mocorogni. A lényeg, hogy mindennap legyen egy kis mocorgás.
Szia Én is úgy tudom, hogy ha már aktívan mozog, akkor minden nap kéne legalább egyszer mozognia. De ha másnap érzed, akkor tuti nincs baj. Ez jó tipp, hogy feküdj hanyatt, nyújtózz ki, ezt az én lányom sem szereti.-) VAgy kicsit, de finoman nyomkodd meg a pocid, keresd meg hol van, nekem ezután is vissza szokott beszélni.-) De nemrég voltál uhon is, ha minden rendben volt, nincs miért aggódnod. Nem mozognak egyformán a babák. Én 25 hetes vagyok, de nekem is van, hogy alig-alig érzem egy nap, máskor meg meg sem áll:-) Nyugi, ne idegeskedj!! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! (A múlt heti uh-n minden rendben volt.)

Toxoplazma vizsgálat 20 hetesen, nem késő?

Az az igazság,hogy most olvastam egy cikket err?l,és ugyan a 4.terhességem és én eddig nem csináltattam ilyet,van kinti macskánk,a doki nem igen mondott semmit!Érdemes most megcsináltatnom?

Legjobb válasz: amikor én terhes voltam, 2006-ban, 2008-ban automatikusan, mindkét terhességemnél kétszer végeztek ilyen vizsgálatot. Csakúgy mint ellenanyagszûrést is csináltak, meg néztek talán hepatitis fertõzést. Szóval nem értem neked miért maradt ez ki mind a 4 terhességednél. Egyébként ha van macskád, nagy valószínûséggel átestél már rajta, nem igen hiszem pont most frissen fertõzõdnél. Nekem macskám sem volt és átestem rajta. (és ennek ellenére még háromszor kimutatták ezt, hogy volt fertõzésem, ezért teendõ nincs)- szóval ezért sem értem hogy maradhatott ki ez nálad.

amikor én terhes voltam, 2006-ban, 2008-ban automatikusan, mindkét terhességemnél kétszer végeztek ilyen vizsgálatot. Csakúgy mint ellenanyagszûrést is csináltak, meg néztek talán hepatitis fertõzést. Szóval nem értem neked miért maradt ez ki mind a 4 terhességednél. Egyébként ha van macskád, nagy valószínûséggel átestél már rajta, nem igen hiszem pont most frissen fertõzõdnél. Nekem macskám sem volt és átestem rajta. (és ennek ellenére még háromszor kimutatták ezt, hogy volt fertõzésem, ezért teendõ nincs)- szóval ezért sem értem hogy maradhatott ki ez nálad.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszodat! nem tudom, hogy miért maradt ki, és megmondom õszintén, hogy azt sem tudtam, hogy van ilyen vizsgálat!Most pedig csak azzal foglalkozott a doki, hogy mivel betöltöttem a 35.évemet menjek magzatvíz vételre!
az ország jelentõs részén nem bevett szokás a toxoplasma szûrés-sajnos, Én is külön kértem a vizsgálatot, mert a szakdogám ilysmi betegségekrõl szólt, így képben voltam, és kicsit rá voltam izgulva a témára(talán jobban is mint kellett volna) Nem vagy még elkésve, de csináltasd meg!
A kérdező hozzászólása: Neked is köszönöm a választ! Megcsináltatom, mert most kicsit ideges is vagyok miatta(lehet nagyon aggódom).Körzeti adhat rá beutalót?
Nekem is kérni kellett!Itt sem automatikus a vizsgálat, ami elég elszomorító.Nem késtél-valószínû nincs bajod, de megnyugszol.
Ja, még annyit, hogy az elsõ terhességemnél 3x csináltattam, a körzeti adott beutalót, a mostani terhességemnél 2x kértem, a körzeti elõször adott beutalót, másodszor az okos férje-nagy tudású gyerekorvos-beledumált és nem kaptam beutalót, mert õk nem adhatnak.Így 16 hetesen lettem szûrve. 36h km


Van más is akinek 20 hetesen nem látszik a pocakja?

2. babámat várom, átlagos testalkattal. Szinte semmi babás hasam nincs (a hasamon kicsi felesleg van) de felöltözve senki meg nem mondaná, hogy babát várok. Mocorog minden nap a picúr, remélhetõleg minden rendben van. Van más is aki így van? Tudom, hogy most indul be igazán a növekedés, de olyan fura. Jó lenne már ha mások is észrevennék :)

Legjobb válasz: Majd a 22. hétõl fogsz gömbölyödni,bár igaz a többedik babánál a has elõbb látszik is.Lehet ez a baba más képen fekszik,de nem kell sokat várni has növekedésre.

Majd a 22. hétõl fogsz gömbölyödni, bár igaz a többedik babánál a has elõbb látszik is.Lehet ez a baba más képen fekszik, de nem kell sokat várni has növekedésre.
16 hetes vagyok. Tegnap UH megkérdezte a párom, h okés, de hol a gyerek? Nekem is 2. baba. Tegnap épp próbálgattam a szilveszteri szerkóm és megállapítottam, h szülés után kiegyeznék ilyen alakkal.
Nekem is 22-23 hétõl volt olyan mint amikor jól tele eszi magát az ember elõtte nekem se volt nagyon hasam.
Szia! 19 hetes vagyok, szinte semmi sem látszik nekem sem. Inkább olyan, mintha híztam volt 5 kilót :-( Pedig nem, eddig egy kiló szaladgál ide-oda. Elsõ babámat várom, hátsó falon tapadt méhlepénnyel, mondták, hogy így késõbb fog látszani.A picivel minden rendben, érzem már én is a mozgását.
Én is igy vok kb. 21 hetes vagyok, de mikor reggel felkelek szinte alig latszik.valami. Ha eszek utana latszik. Am mozog mindennap.
Elsõ babával nekem a 24. héten kezdtek gyanakodni, a másodikkal már a 20. környékén (no a harmadikkal már a 11-en :) De rajtam semmi felesleg nem volt, sõt.

Baj ha 20 hetesen nem minden nap érzem hogy mozog a kisbabám?

nagyon félek hogy valami baj lehet..:(

Legjobb válasz: Szia! Az anyósom mesélte, hogy a férjem is ilyen volt. Volt, hogy csak minden második nap rugott egy kicsit. Lehet,hogy Õ is olyan nyugodt gyerek és felnõtt lesz mint az én párom. Tedd a kezed a hasadra és kérd meg, hogy jelezzen. Ezt egy könyvben olvastam. Saját tapasztalatom sajnos még nincs. De mi is tervezzük a kisbabát.

Szia! Az anyósom mesélte, hogy a férjem is ilyen volt. Volt, hogy csak minden második nap rugott egy kicsit. Lehet, hogy Õ is olyan nyugodt gyerek és felnõtt lesz mint az én párom. Tedd a kezed a hasadra és kérd meg, hogy jelezzen. Ezt egy könyvben olvastam. Saját tapasztalatom sajnos még nincs. De mi is tervezzük a kisbabát.
Szia! Én 21 hetes terhesen éreztem elõször a kislányomat. Nem volt egy aktív baba. Nem rugdosott csak el el lökte magát a hasamtól. Azon kívül volt olyan nap, hogy nem is éreztem még késõbb sem olyan sokszor. Az utolsó hónapban volt nagyon aktív amikor már kicsi volt a helye. Nem rugdosott nekem sem ne aggódj, csak mikor lefeküdtem és jobban odafigyeltem akkor éreztem de akkor is volt, hogy meg sem mozdult - illetve én nem éreztem. Õ még mozoghat attól, hogy te nem érzed. Most hogy kibújt már annál aktívabb. Figyeld csak meg a 9. hónapban hullámozni fog a hasad annyira helyezkedik majd. Ne aggódj nem lesz semmi baj. Sok sikert a babához!
Szia. Nincsen semmi gond, ne aggódj.Nem minden baba mozog egyformán.Van akinek nyugodtabb, van akinek mozge´konyabb.Nekem például sokat mozog, van, hogy aludni sem tudok töle. Gratula a babához, és sok boldogságot. 30 hetes kismama.
Szerintem se aggodj, nincs baj!! Gondolj arra, hogy a babadnak is megvan a maga ritmusa, alszik, pihenget.. lehet, hogy valami front van eppen..stb. Azt nem irtad hogy elso vagy hatsofali mehlepenyed van-e, mert ha elsofali (ezt valamelyik uh-n nezik, de nem tudom melyiken mert en Finnorszagban vagyok terhes es itt is fogok szulni) akkor elol jobban "ki vagy parnazva" es kevesebe vagy ritkabban fogod erezni a babat valoszinu a terhesseg vegeig. De akkor se aggodj!!!

20 hetes ultrahangon miért nem lehet megnézni a babát?

Sok mindenkitõl hallottam, hogy Kecskeméten nem engedik megnézni a babát az ultrahangon. Most megyek majd a 20 hetesre...és nagyon szeretnénk látni. Ha esetleg valaki tudja hogy miért nem engedik az írjon már légy szíves. Meg hogy egyáltalán megtehetik-e hogy ne mutássák meg.

Legjobb válasz: NEkem megmutatták, ugyanúgy mint a 12. hetesen, vagy a 32. hetesen. Miér lenne más a 20 hetes? Igaz nem Kecskeméten...

NEkem megmutatták, ugyanúgy mint a 12. hetesen, vagy a 32. hetesen. Miér lenne más a 20 hetes? Igaz nem Kecskeméten...
ugyan én nem uh-on voltam kecskeméten hanem fájásmérésen de jó nagy taplók ott
Ez orvos függõ...vannak a bunkók akiktõl nem szabad kérdezni és nem is mutatnak semmit abba az 1 percbe ameddig az uh tart....és vannak a normálisabbak akik megpróbálják úgy fordítani a monitort, hogy lássa az ember és még azt is megkérdezik, ha látják, hogy a nemét akarod e tudni.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én Bács-Kiskun megyei vagyok, de Kecskeméttõl elég távol élek és ahová én tartozom kórház ügyileg, ott ha nem jó a 16 hetes AFP érték, akkor egybõl küldenek Kecskemétre genetikai ultrahangra. 2010-ben voltam kismama, akkor jártam Kecskeméten és egészen pontosan úgy nézett ki a dolog, hogy konkrétan megszabják, hogy hány kísérõvel mész egyáltalán be az épületbe, ultrahangra is csak 1 kísérõ mehet be (anyukám jött be velem), viszont a monitor és az ágy elhelyezkedése úgy volt, hogy én konkrétan abszolút, de semmit nem láttam a kisfiamból, csak anyukám. Tök gyorsan végigmentek az egészen, szóval szerintem anyukám sem sokat látott belõle. Én kérdeztem még meg, hogy vajon a nemét látni lehetett-e, arra csak gyorsan annyit válaszolt az orvos, hogy úgy látta, hogy fiú, az is lett. Szóval ha azóta nem változtak a dolgok, akkor nem fogod látni a babádat.:( Max. az az 1 kísérõ, akit magaddal viszel. De neki sem fogják megmutogatni, hogy ez vagy az micsoda, csak látja, hogy éppen mit csinál a monitoron az orvos. Vagy csak én fogtam ki akkor valami fura ultrahangost, nem tudom. De nekem ezek voltak Kecskeméten a tapasztalataim.:(
A kérdező hozzászólása: Köszi hogy írtatok. Remélem hogy meg fogják mutatni. Hát igen tényleg tahó....
nem babamozi? hát jó nagy tahó aki ilyet mond...
Igen nyugodtan szólj, hogy mutassák meg.
A kérdező hozzászólása: Hát remélem hogy igazad van második. De én már olyat is hallottam, hogy azt mondták hogy nem mutatják meg mert ez nem babamozi....
A kérdező hozzászólása: Hát igen pont ez az hogy nem Kecskeméten....most volt az egyik barátnõm és neki sem mutatták meg...meg egy másik csajnak sem...és õk mind2-en Kecskeméten voltak. Szerinted ha szólok hogy mutassák meg, akkor megmutatják..???
Én Szegeden voltam, ott külön monitoron lehet nézni az egész vizsgálatot, mindent mutatnak. De ahol nem volt ilyen, ott is odafordította az orvos a monitort, hogy megnézzem. Nem tudom megteheti-e, szerintem orvosfüggõ. De ha kéred, akkor meg kellene mutatniuk.
Szia, en kmeti vagyok, egy eve szultem es sajnos tenyleg nem mutatjak meg egyszer sem, ez sztk uh, nagyon gyors, mindig csomoan vannak, a fogadott orvosomnal mindig lattam a kisfiamat, kepet is adott, plusz voltunk 4d is, de ott a korhazban sajnos tenyleg eleg futoszalag a dolog, en ott csak akkor lattam mikor mintat vettek a mehlepenybol es ugy allt mellettem a doki hogy arra kellett forditani a monitort, de ez nyilvan mas eset...

20 hetesen még nem érzem a bab mozgását. De még buborékokat se meg csikizést se semmit. Lehet hogy majd késöbb? de attol ő jol van hogy én még nem érzem nem?

Legjobb válasz: Szia! Nem vagy elszámolva? Nekem az elsõ "piszkálkodás" 16 hetesen volt. 20 hetesen már elvileg kéne érezned valamit... Doki mit mond? Szerintem nem lehet vele semmi baj ha jársz rendesen terhes gondozásra. Szívhangot gondolom mindig hallgatnak neki... Fura lehet, meg biztos idegesítõ is hogy még nem mozog te meg mát várnád. Hát csak annyit tudok mondani, hogy türelem egyszer úgyis megmozdul:) És ne aggódj biztos nincs semmi baja mert akkor már rég szóltak volna vagy a védõnõd vagy a terhesgondozáson a doki.

Szia! Nem vagy elszámolva? Nekem az elsõ "piszkálkodás" 16 hetesen volt. 20 hetesen már elvileg kéne érezned valamit... Doki mit mond? Szerintem nem lehet vele semmi baj ha jársz rendesen terhes gondozásra. Szívhangot gondolom mindig hallgatnak neki... Fura lehet, meg biztos idegesítõ is hogy még nem mozog te meg mát várnád. Hát csak annyit tudok mondani, hogy türelem egyszer úgyis megmozdul:) És ne aggódj biztos nincs semmi baja mert akkor már rég szóltak volna vagy a védõnõd vagy a terhesgondozáson a doki.
Szerintem már kellene érezned. Mikor voltál terhesgondozáson?
Kedves Csajok! Ahogy olvasom a kérdést és a válaszokat, útólag bevillant nekem az, hogy szívhangot nekem a védõnõ soha nem nézett. Biztos van ám ott mozgás csak lehet hogy neked elõl tapad a méhlepény így tompitja az érzéseket. + lehet hogy még a hasfalad is vastag. Nekem pl hátsó falon tapadt a méhlepény és még vékony is a hasfal és már a 16. héten volt érezhetõ a mozgás. Nyugi.
Ne aggódj én is 20 hetes voltam mikor elõször belém rúgott, de azóta nagyon aktív a babám. Szerintem még nem vagy elkésve, de ha megnyugtat szólj az orvosnak hogy szeretnél kérni egy ultrahangot, ha van fogadott orvosod az megcsinálja én is kértem 23 hetesen egyet. és nagyon szívesen megcsinálta, hiszen az sem jó ha aggódsz ez miatt és ideges vagy, mert az a babának sem jó:) Majd írj hogy mi volt
A kérdező hozzászólása: Azt nem tudom hogy a méhlepény hol van de az igaz hogy elég vastag a hasfalam.18 hetesen voltam uh és akkor hallottuk a szivverést és egyszer párszor megmozdult de akkor se sokat.biztos lusta.és mondta a doki hogy minden rendben.valakinek csak a 22.héten mozdul csak meg.lehet hogy csak én viszem tulzásba?
21. héten , a nászúton Cipruson, a tengerben ringatózva rúgott elõször :DDDDD
Szia! Ne aggódj! semmirõl nem vagy lemaradva. Én már többször olvastam, hogy van, akinek csak 22-23 hetesen ÉRZI meg elõször, hidd el nincs semmi gons. mocorog õ csak nem veszed észre! ne aggódj! boldog babavárást
Szia! Én is meg voltam ilyedve, mert nem nagyon akart megmozdulni, de a dokim azt mondta a 24. héttõl kell mindig ugyanakkor rugdosnia legalább 10x.Úgyhogy legyél nyugodt. 28 hetes kismami
Szerintem ne aggódj! Az is elõfordulhat, hogy a hetek száma se stimmel, és nem vagy még 20 hetes, de pl. függ attól is, hogy a méhlepény hol tapadt meg, vagy pl. elsõ babánál sokan késõbb érzik elõször, illetve attól is függ milyen a testalkatod, a nagyobb súlyú, "párnásabb" nõk is késõbb érezhetik mint a vékonyak! Ettõl még biztos jól van a baba, gondolom ezt a terhesgondozáson el is szokta mondani az orvosod! Ha az UH mindent rendben mutat, és a doki szerint sincs ok aggodalomra, akkor csak türelem, lehet napok kérdése és érezni fogod a kis Tökmagot:) ! 37 hetes kismami

20. hetesen megyek 4d uh-ra. Eddig az orvos akihez járok még nem tudta megállapítani a baba nemét. A 4d-n 40 percig fogják nézni. Szerintetek ott már ennyi idő alatt ki fog derülni a pocaklakó neme?

Legjobb válasz: 20 hetesen már tutira meg tudják mondani a nemét.A 4D-n meg sokkal alaposabban megnézik,úgyhogy biztos ott meg fogod tudni.Nekem már 14 hetesen megmondták a 4D-n.

20 hetesen már tutira meg tudják mondani a nemét.A 4D-n meg sokkal alaposabban megnézik, úgyhogy biztos ott meg fogod tudni.Nekem már 14 hetesen megmondták a 4D-n.
Nagy valószínûséggel igen, ki fog derülni. (Mi is ott tudtuk meg.) Persze benne van a pakliban, h. nagyon szégyenlõs a pocaklakótok és nem mutatja meg magát. :)
AZ én kislányom nem mutatta meg magát, olyan szorosan zárta a kis lábait, hogy akárhogy forgolódtam, nem rakta szét 17 hetesen.Ha szerencséd lesz akkor Õ is meg akarja mutatni:-)))Egyébbként 22 hetesen újra mentünk, ott már ugy terpeszett a kis drágám hogy már majdnem elszégyeltük magunkat:-)))27 hetes kismami

19-20 hetes kismamak, mennyit hiztatok eddig? Tudjatok mar a babatok nemet? Mi lesz a nevuk? Mikorra vagytok kiirva?

Most vagyok 19+3 hetes,eddig 2,5 kg-t hiztam,remelem ez nem keves.Tegnap tudtam meg h lanyunk lesz.Pedig a ferjem fiut akart,en titokban lanyt,de most mar nagyon boldog o is.Bonita Viktoria lesz neve es junius 29-re vagyok kiirva.Ja,azt a kerdest ki hagytam h:hogy vagytok?Van valami panaszotok?

Legjobb válasz: Szia! Én éppen ma lettem 21 hetes. Szerintem a 2,5 kg hízás eddig szuper jó. Állítólag a hízás üteme a következõ (papíron): 12.hét-20.hét súlygyarapodás negyede, 20.-30hét között a súlygyarapodás fele, a megmaradó negyedét pedig a 30.-38 hét között szedi fel a kismama. Ha így számoljuk akkor tényleg jól állsz. ;) Én eddig 3,3 kg-t híztam és a védõnõm is meg volt elégedve ezzel az eredménnyel. A nemét múlt héten hétfõn tudtuk meg és szintén kislányt várunk, apa nálunk is fiút akart, de most már bele szerelmesedett a kicsi lányába. :D Mi június 18-ra vagyunk kiírva. Megmondom õszintén, hogy én nagyon nyûgös kismama vagyok. :S Itt is fáj-ott is fáj :D Fõleg a derekamat szoktam érezni a nap végére + rengeteg a gyomorsavam, így a Rennie lett a legjobb barátom. De ezektõl eltekintve imádok kismama lenni. :) További boldog babavárást kívánok Neked!

Szia! Én éppen ma lettem 21 hetes. Szerintem a 2, 5 kg hízás eddig szuper jó. Állítólag a hízás üteme a következõ (papíron): 12.hét-20.hét súlygyarapodás negyede, 20.-30hét között a súlygyarapodás fele, a megmaradó negyedét pedig a 30.-38 hét között szedi fel a kismama. Ha így számoljuk akkor tényleg jól állsz. ;) Én eddig 3, 3 kg-t híztam és a védõnõm is meg volt elégedve ezzel az eredménnyel. A nemét múlt héten hétfõn tudtuk meg és szintén kislányt várunk, apa nálunk is fiút akart, de most már bele szerelmesedett a kicsi lányába. :D Mi június 18-ra vagyunk kiírva. Megmondom õszintén, hogy én nagyon nyûgös kismama vagyok. :S Itt is fáj-ott is fáj :D Fõleg a derekamat szoktam érezni a nap végére + rengeteg a gyomorsavam, így a Rennie lett a legjobb barátom. De ezektõl eltekintve imádok kismama lenni. :) További boldog babavárást kívánok Neked!
szia!19+4 napos vagyok.pár napja sajna ingadozik a vérnyomásom(inkább magas), ezt az idõváltozásnak tudom be.a hasam is sokat keményedik néha olyan mintha a bébi nyomna, pedig azt mondják ilyenkor még kicsi ahhoz, hogy azt érezzem.mármint hogy itt-ott nyomna.jövõhéten megyek uh.-ra, már nagyon várom.mi még nem tudjuk a nemét.
Szia! Én 21+1 napos vagyok, június 18-ra vagyok kiírva. Sajnos az utóbbi 2hétben sokat szedtem fel így már 5kg-nál járok. Pénteken voltam dokinál, idáig úgy volt, hogy kisfiú, de most közölte velem, hogy lányom lesz. A férjem nagyon örül, én egy picit meglepõdtem, de imádom. Ha minden igaz Léna lesz! A 2, 5kg, szerintem tökéletes! :) Gratulálok a kislányhoz! A neve is nagyon szép! Nekem szinte semmi panaszom nincs. Bár a derekam szokott fájogatni és a hasam is. Egész nap pörgök és így nincs idõm odafigyelni ilyen dolgokra, este pedig amikor lefekszem, csak a lányomé vagyok, bekenegetem, simizem és õ pedig "hálából" megrugdos. :) Te akarsz menni 4D-re? Milyen gyakran mozog a babád? Apa érzi már nálatok?
Sziasztok, Én a 20 és 21 hét között vagyok, a 18. heti ultrahangon félreérthetetlenül megmutatta a doki, és persze manóka is, hogy kisfiút várok. Jövõ héten megyünk 4D ultrahangra. Igazából panaszom nem nagyon van, csak annyi, hogy nem tudok annyi mindent csinálni, hamar elfáradok, és ha egész nap pörgök, akkor estére annyira fáj a derekam, hogy majd meghalok. Ezért el is vagyok tiltva a túlzott házimunkától, párom által:) Az, hogy ki mennyit hízik, szerintem nem mérvadó, pedig mindenki ezzel van elfoglalva. Hacsak valaki nem 3 kilót hízik havonta...... Én 60 kilóról kezdtem, 170 cm magas vagyok, most kb. 6 kilónál tartok, de senki meg nem mondja rólam, hogy ennyi plusz van rajtam. Épp tegnap jegyezték meg, hogy napról napra szebb, kisimultabb kismama vagyok :)
A kérdező hozzászólása: 3, 3 kg az szerintem tok jo.Hat a gyomoreges az nekem is van, meg derek es hat fajas is.De en is nagyon elvezem a terhesseget, olyan kulonleges erzes.....nem lehet mihez hasonlitani.Aki nem eli at az nem ertheti.
Szia! Én 19+5 hetes vagyok és két kilót híztam. Hétfõn tudtuk meg, hogy kislányunk lesz. Laurának fogják hívni. Egyébként én is júni 29-re vagyok kiírva. Nekem semmi tünetem nincs és nem is volt, csak sajnos a vérnyomásom magas. Remélem be tudják állítani és nem lesz gond. Te vásároltál már a kicsinek?
A kérdező hozzászólása: Az en kincsem mar 4 hete elkezdte a mozgolodast azota abba sem m eri hagyni.Es mar a ferjem is erzi es nagyon boldog mert eddig irigykedett h o meg nem erzi.Nagyon szeretnek menni 4D-re.Hanyadik heten szokas?
Szia! 19+5 hetes vagyok és én is junius 29-re vagyok kiírva:) Nekem semmi panaszom nincs, nagyon jól viselem jövök megyek ugyan úgy mint elötte.18 hetesen mértek utóljára akkor 1 kg híztam:) Mi még nem tudjuk a nemét, de hasonlóan mint nálatok én lányt párom fiút szeretne.De próbálom magam már a fiúhoz is szoktatni, bár úgy érzem lányom lesz.Ramóna vagy Zsolt lesz. Boldog babavárást!

Nem vagyok túl fiatal (25 éves) és túl idős terhes (20 hetes) a chorionbiopsziához?

Orvos küldött el rossz afp miatt, holnap kell befeküdnöm.

Legjobb válasz: Szia! Önmagában az alacsony életkor még nem zárja ki a kromoszóma rendellenességet, 20 hetesen már magzatvíz vételt végeznek szerintem. Az AFP-t már régen elég megbízhatatlan vizsgálatnak tartják, és igazából akkor lenne értelme ilyen vizsgálatra küldeni ha a 18 hetes UH-án felmerült volna valami gyanús. (orrcsont hiánya, tarkó redõ)

Szia! Önmagában az alacsony életkor még nem zárja ki a kromoszóma rendellenességet, 20 hetesen már magzatvíz vételt végeznek szerintem. Az AFP-t már régen elég megbízhatatlan vizsgálatnak tartják, és igazából akkor lenne értelme ilyen vizsgálatra küldeni ha a 18 hetes UH-án felmerült volna valami gyanús. (orrcsont hiánya, tarkó redõ)
Szia! Elsõ vagyok! Nekem 28 hetesen derült ki, hogy beteg és nem engedték a terhesség megszakítást.Az eredménye az lett, hogy 32 hetesen elfolyt a víz és 1 hónapig élt a kisfiam...:( Rendben van a magzatvíz mennyiséged? De, hogy jót is írjak azóta eltelt egy év és most újra babát várok!11 hetes vagyok!:)
Szia! Ez nem függ a korodtól...Én 27 évesen szültem beteg babát.Ha indokolt bármikor megcsinálják.Nekem 28 hetesen vettek magzatvizet a biopsziát már nem merték megcsinálni.... Szorítok és írj, hogy mi volt!
A kérdező hozzászólása: Az biztos, hogy lepénybõl vesznek mintát, tegnap volt a genetikai tanácsadás, meg uh, meg aláírtam, hogy kérem a vizsgálatot. Még túl fiatalnak és felkészületlennek érezzük magunkat egy beteg babához. Már elõbb kiderült, hogy beteg, és úgy kellett megszülnöd, vagy a terhesség végén derült ki? Én a vetéléstõl is parázok meg hogy rossz lesz az eredmény attól is...
Nekem volt magzatvízvizsgálatom, a korom miatt(35 vagyok).Nem késõ egy kicsit?Nekem a fluoreszkálós módszerrel elemezték, ezért 2 nap alatt megvolt az elõzetes eredmény-a Down, a nyitott gerinc, az Edwards szindrómára-de utána még tenyésztették, ami 4 hét!Ha neked is annyi, és esetleg vmi gond van, az már nem abortusz, hanem szülés.Az AFP már nem mérvadó, teljesen ideje múlt vizsgálat.De azt a 16.héten veszik le, pár nap alatt eredmény van, mi tartott eddig?A dokinak rögvest intézkedni kellett volna, mivel itt az idõ a legfontosabb tényezõ!!!Ha meg késõbb vették le, nem csoda, ha nem jó az eredmény!Elég zûrös...2 gyerekes anyuka
A kérdező hozzászólása: Sajnálom:( Minden rendben a hülye afp-n kívül. MIvel karácsony elõtt voltam 16 hetes, azért tartott addig az eredmény, gondolom az ünnepek miatt, de eleve közölték hogy két hét, míg meg lesz:S Már mindegy. Remélem holnap nem lesz semmi gond, meg az eredménnyel sem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!