Találatok a következő kifejezésre: 20 hetes ez hanyadik hónapnak felel meg (2 db)

20 hetes vagyok ez hanyadik hónapnak felel meg?

Legjobb válasz: Ha már ötöt akarsz mondani, ahogy néhányan tanácsolták, akkor mondanod kell, hogy ötödik holdhónap. Mert hülyén fog hangzani, ha szülés környékén, 40. héten meg majd azt mondod, hogy tíz hónapos terhes vagy... :-) Ugyanis a holdhónap 4 hét, tehát kereken 28 nap, a naptári hónapok a február kivételével mind több. Ha ezt pontosan akarod mondani, akkor nézd meg, hogy mikor volt meg utoljára, ha mondjuk február 10-én, akkor június 10-én voltál négy hónapos, kerekítve most vagy négy és fél. Így jön ki a félidõ is. És így 40. héten leszel kilenc hónapos. Tudom, kerekíteni sokkal jobb, mert egyszerûbb számolni, meg a várandós nõ szívének is jobban esik többet mondani, mert akkor úgy tûnik, hogy közelebb vagyunk már a babához, de így a korrekt.

Ha már ötöt akarsz mondani, ahogy néhányan tanácsolták, akkor mondanod kell, hogy ötödik holdhónap. Mert hülyén fog hangzani, ha szülés környékén, 40. héten meg majd azt mondod, hogy tíz hónapos terhes vagy... :-) Ugyanis a holdhónap 4 hét, tehát kereken 28 nap, a naptári hónapok a február kivételével mind több. Ha ezt pontosan akarod mondani, akkor nézd meg, hogy mikor volt meg utoljára, ha mondjuk február 10-én, akkor június 10-én voltál négy hónapos, kerekítve most vagy négy és fél. Így jön ki a félidõ is. És így 40. héten leszel kilenc hónapos. Tudom, kerekíteni sokkal jobb, mert egyszerûbb számolni, meg a várandós nõ szívének is jobban esik többet mondani, mert akkor úgy tûnik, hogy közelebb vagyunk már a babához, de így a korrekt.
Utolsó hozzászólónak: mielõtt úgy írsz butaságokat, hogy felette kb tíz centivel több verzióban is le van írva a magyarázat, mindezt olyan stílusban, hogy az egyébként korrekt válaszolókat nézed hülyének, szerintem kicsit gondolkozz. Tudom, nehéz lehet, de próbáld meg, megéri.
A kérdező hozzászólása: vagy hol tudok ennek utánanézni? Mert olyan rossz hogy kérdezik hány hónapos vagyok én meg mindig csak hetekbe tudok válaszolni.:) Bocsi ha idióta a kérdés.
Számoljuk úgy, hogy 1 hónap=4 hét. Akkor 5 hónapos terhes vagy.
Mond azt, hogy most vagy félidõs. Amúgy 5.
Ha naptari honapot vesze, akkor 4 es fel honapos vagy. Ha holdhonapot (4 het = 1 holdhonap) akkor 5. De ez mar megkavarja az embereket altalaban, mert a terhesseg ugyan 9 naptari, de 10 holdhonap, es elkezdik nem erteni :D Ezert legegyszerubb, h felidos vagy.
ha 20 hetes vagy, az pont a félidõ, tehát 4 és fél hónapos vagy!
Milyen 4, 5?? ha teljesen betöltött 20 hetes terhes, akkor tudtommal 20:4=5 5 hónapos vagy, de ezt amúgy nem nehéz kitalálni.1 hónap 4 hétbõl áll???!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat meg a segítséget! Félidõs vagyok és kész.:) Boldog kismamáskodást mindenkinek!:) Üzenem azoknak akik leírták, hogy 1 hónap 4 hét, hogy ha ilyen egyszerû lenne kiszámolni a terhességben, nyilván nem kérdeztem volna.:) És akkor egyébként is a 9 hónap nem egyenlõ a 40 héttel de mindegy.. errõl ennyit, azért értékelem a segítõkészséget.:)
Ötödiknek.Mikorra vagy kiirva?Én aug.3-ra.
A kérdező hozzászólása: szia. en aug.19-re


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!