Találatok a következő kifejezésre: 20 hetes ez (187 db)

A 7 hetesen akkora hasam van mint aki 18-20 hetes! Ez normális?

Sosem voltam vékony,mindig volt egy kis plussz súlyom! Alig eszem valamit és mégis reggel amikor felkelek még viszonylag normális a hasam,de estére mintha egy futballabdával ki lenne tömve!

Legjobb válasz: Nekem is így volt 8 hetesen már volt aki észrevette.Most meg mintha megállt volna a növésben.15 hetes kismami

Nekem is így volt 8 hetesen már volt aki észrevette.Most meg mintha megállt volna a növésben.15 hetes kismami
Puffadás lehet a pocaknövekedés oka.Vannak olyan ételek, amelyek ezt megakadályozzák, de nagyon nem sokat tudok róluk.olvass utána neten.Biztos találsz valamit.
Szia. A has növekede´s eggyik oka, hogy reggel üres gyomorral ébredsz, napközben eszel, miutánn az emésztésed lelassult, +teli a gyomrod, estére megnö a pocak.De ez így normális.A másik ok, pedig a puffadás. Gratula a babához. 29hetes kismama.
Én ötven kilóról indultam. Most 22 hetesen 4 kilónál tartok de a hasam nekem is óriási már. Sõt nekem egyfolytában reggel és este is. Szerintem ne foglalkozz vele majd ha vége leadjuk! : )

Néhány napja úgy érzem, erősebben dobog a szívem. 20 hetesen ez normális?

A pulzusom normális, 80 körüli. Eddig 2,5 kg-ot híztam, ennyire megterhelné a szervezetemet ez a kis többletsúly? Amúgy az elején voltam voltam EKG-n, normális volt minden.

Legjobb válasz: Szia! Egyre több vért keringet a szervezeted, ezért érezheted így. A terhesség végére a szíved 2 literrel több vért kell, hogy keringessen, mint alaphelyzetben.

Szia! Egyre több vért keringet a szervezeted, ezért érezheted így. A terhesség végére a szíved 2 literrel több vért kell, hogy keringessen, mint alaphelyzetben.
A terhesség alatt fokozatosan több vért kell keringetnie a szívnek, ez teljesen normális. 22 hetes kismama
Az a 2, 5kg nem is nevezheto tobbletsulynak 20 hetesen. Csatlakozom az elottem szolokhoz, a szived mar most tobb vert keringet, mint a terhesseg legelejen. Ebben a 40 hetben igencsak dolgoztatjuk a szervezetunket.

Pont ezt akartam kérdeni, hogy pont 20 hetes leszek, mikor megyünk Metallica koncertre. Szerintetek oké ez?

Sokáig vaciláltam, de kitaláltam hogy hátra állok és viszek egy kis sámlit, ha le kéne ülnöm. Május 14én már csak nem lesz olyan hideg, de majd jól felöltözök, plusz nem megyek a tömegbe, majd hátul elleszek.

Legjobb válasz: Bocs, de én 20 hetesen már biztos nem mennék ilyen koncertre. Barátnõmmel Tankcsapdán voltunk 23 hetesen és hiába álltunk hátra, így is volt barom aki fellökte és még rá is esett. Gondolhatod mekkora riadalom volt. A másik meg, hogy ha már azon agyalsz nehogy hideg legyen, nehogy ez vagy az legyen, akkor már nem tudod teljes mértékben a koncertet élvezni. Bár biztos lesz, aki másképp gondolja.

Bocs, de én 20 hetesen már biztos nem mennék ilyen koncertre. Barátnõmmel Tankcsapdán voltunk 23 hetesen és hiába álltunk hátra, így is volt barom aki fellökte és még rá is esett. Gondolhatod mekkora riadalom volt. A másik meg, hogy ha már azon agyalsz nehogy hideg legyen, nehogy ez vagy az legyen, akkor már nem tudod teljes mértékben a koncertet élvezni. Bár biztos lesz, aki másképp gondolja.
Sziasztok! Én , és azt kell mondanom, ne nagyon bánjátok, hogy nem mentetek ki... Egyszerûen pocsékul szólt, nem tudtak hangulatot csinálni, bár hibátlanul végigjátszották a számokat, de olyan rutinszerû volt. Szóval szép-szép, hogy láttuk a Metallicát, de nekem (és a körülöttem lévõknek) nagy csalódás volt. Egyszerûen nem volt benne lélek... jobban jártatok, hogy otthon maradtatok! :-)
04-29 17:18 vagyok Végül elmentél a koncertre? Az összes barátom kint volt, mind nagyon dicsérték. Én itthonról gondoltam rájuk :S Nem baj, 18 hetes kismama :)
A kérdező hozzászólása: Igazatok van, annyira szerettem volna menni, hogy elképzeltem, hogy milyen lesz, de ez nem a valóság.. azt tényleg nem akarom hogy önzõségbõl a babának baja legyen, úgyhogy el is adtam a jegyemet.. majd egyszer máskor elmegyek, lehet jövõre kimegyünk a Novarockra, vagy 2 év múlva, és még lehet jobb lesz =) ezzel vigasztalom magam =) Mindenkinek köszönöm, hogy segített a döntésben! Puszi!!!
Szia! Hasonló helyzetben vagyok én is! 22 hetesen megyek KISS koncertre, viszont nekem ülöhelyem van, de még így is vacilálok, nem a tömeg miatt, hanem a hangos zene miatt aggódom. Nagyon szeretnék menni, és ez az utolsó lehetõség...
Sámlit ne vigyél, mert akkor még jobban eltaposnak. Nem tudod elcserélni a jegyedet ülõhelyre? Az lenne most inkább a neked való... Én most kihagyom ezt a bulit, pont a terhesség miatt. Láttam már õket többször is, sajnálom, hogy most nem mehetek, de ez van.
csak abba gondolj bele, milyen hanghatások érik majd! gondolom nem akarsz süket babát! szerintem ne menj el!
Mármint nem azzal értek egyet, hogy ne menj el. Hanem hogy kényelmesebb hely kellene Neked.
Egyetértek. Ha nem vagy 190n magas, akkor látni semmit nem fogsz hátulról. Ugrálni gondolom már nem fogsz. Ha pedig ülõhelyre mész, akkor legalább a látvány meglesz!
Én nem mennék, de úgyis te döntesz.Én lemondanám v odaadnám másnak a jegyet, de a baba most a legfontosabb, máskor is tudsz menni ha megszületett.Félteném õt is meg magamat, nehogy baj érjen!!
Én nem vállalnék be már ilyem tömeg-eseményt. Ha hátra állaz, attól még simán fellökhet a tömeg, ha meg leghátul állsz, pláne ha sámlin ülsz, sok értelme nincs az egésznek.
Sámlit, oda? :-)) Még a hátsó részek is nagyon forgalmasak ekkora koncerten. Én a helyedben megpróbálnám elcserélni a jegyemet egy ülõjegyre.
A kérdező hozzászólása: Nekem is az összes barátom, rokonom és férjem is kint volt. Azt mondták, hogy még jó, hogy nem mentem, mert nagyon lökdösõdtek még hátul is..már a kinti sorban álláskor is..szóval megnyugodtam, hogy jól döntöttem, hogy nem tettem ki a babát ennek, bár a videokat megnézve a koncertrõl kicsit elpityeregtem, de megígérték hogy jönnek megint!


Az orvos szerint csak 18 hetes vagyok a baba adataiból itélve: BPD: 42mm THQ: 39mm FL: 27mm. Viszont már holanp leszek 20 hetes. Azt mondta egy kicsit kisebb a baba. Ez baj?

Meg azt írta a papírra,hogy a placenta a hátsó falon van és a méhszájat megközelíti. Nemtudom,hogy ez mit jelent.

Legjobb válasz: Szia! Nekem 19 hetesen a BPD:41mm a többit nem tudom fejbõl, az uh leletre az volt írva, hogy a menzesz szerint 19 hetes és 2 napos vagyok, de a biometriai adatok szerint 18 hetes és 4 napos vagyok.A dokim szerint akkor és 18 és 4 napos vagyok, késõbb fogant a baba, ennyi az egész.Szerintem ez nem baj, állítólag a végére behozzák magukat a kisebb babák. Szerintem nem kell izgulni. A placenta nekem is a hátsó falon van, de, hogy közel van a méhszájhoz azt nem tudom mit jelent. Talán óvatosan lehet csak szexszelni???(Ez csak feltevés). 21 hetes (menszesz szerint) kismama :-))))

Szia! Nekem 19 hetesen a BPD:41mm a többit nem tudom fejbõl, az uh leletre az volt írva, hogy a menzesz szerint 19 hetes és 2 napos vagyok, de a biometriai adatok szerint 18 hetes és 4 napos vagyok.A dokim szerint akkor és 18 és 4 napos vagyok, késõbb fogant a baba, ennyi az egész.Szerintem ez nem baj, állítólag a végére behozzák magukat a kisebb babák. Szerintem nem kell izgulni. A placenta nekem is a hátsó falon van, de, hogy közel van a méhszájhoz azt nem tudom mit jelent. Talán óvatosan lehet csak szexszelni???(Ez csak feltevés). 21 hetes (menszesz szerint) kismama :-))))
Szia Én sajnálom hogy a dokid ennyire nem magyarázta el a dolgokat a terhességel kapcsolatba. A terhességi idõt az utolsó menszitõl számolják, vagyis akkor amikor be ágyazodik. Tehát ha a terhességi hét a 20. a magzat még csak 18 hetes. De attól te még a 20.héthez képest szülsz 9 hónapra. A palcenta még a múlt héten nekem is így volt, de már a héten nem volt a méhszájhoz közel, és a sexhez semmi köze.Annyit és úgy sexeltek amennyit akartok. Az én méreteim a 20.hét és 3 nap:BPD:44.70 HC:173.80 FL:30.10 AC:148.40 nem vagy sokkal kisebb ne aggódj.sok sikert
Nézz utána a méreteknek: http://www.anyaleszek.hu/ Ezek becsült adatok, eltérés lehet és még sokat alakul. Nekem is kicsit jósoltak sokáig, majdnem 4 kilós lett a végére. A hátsó falon a lepény a legjobb hely. Az, hogy a méhszájhoz közel van, azt jelenti, hogy alul tapadt és figyelemmel követik majd a helyzetét, ahogy nõ a méh, feljebb fog húzódni. (Ezt azért kell nézni, mert ha a lepény rátapad a méhszájra, nem lehet természetes úton szülni - ettõl neked nem kell félni, mert a "megközelíti" az tényleg csak közelség.) Jó babavárást, minden rendben van!

A 18 hetes UH-ra 20 hetesen megyek. Ez baj?

Legjobb válasz: Ha jól tudom, akkor az 18-20 hetes UH, így szerintem nem baj.

Ha jól tudom, akkor az 18-20 hetes UH, így szerintem nem baj.
Én meg úgy tudom, hogy pontosan kell menni. Legalábbis engem napra pontosan hívatott be a doki ezért össze is kaptam a fõnökömmel mert nem nagyon akart elengedni :D
Nálunk is a 18-20. hét között kell menni, én a 19. héten voltam.
Én mindenre idõben mentem...bár ha 20hetes vagy akkor már a genetikaira kéne menned mert én úgy tudom hogy nincs 18 hetesen uh.a legutolsó uh-odnak 12 hetesen kellett volna megtörténnie és a 12 és 20 hetes uh között kell elintézned az afp-t meg a többi vizsgálatot. engem is "hülyének" néztek mikor megjelentem a 16 hetes uh-on..mikor kiderült hogy nincs ilyenkor.. igazából amikor te idõpontot kérsz ott megkérdezik hogy hány hetes terhes vagy és aszerint adnak idõpontot a 20 hetesre...remélem nem voltam bonyolult

Holnap leszek 20 hetes. Mekkora már a babánk ilyenkor kb? Én ugy olvastam hogy 25-30 cm. Ez igaz? És hany dkg? Nektek mennyire mocorog? Nekem eddig lustácska volt de az elmult 2 napban többet mozog.

Most vettem elö egy müanyag iskolai vonalzot és elvagyok hülve hogy szinte az egész vonalzo hossza már a babánk!Hihetetlen!!!!!Mostanában nem olvastam utána a könyvben ezért lepödtem meg ennyire!

Legjobb válasz: Szia! Írd be a google-ba hogy terhesség hétrõl hétre és mindent megtalálsz. De ne feledd ezek csak átlagos számítások. Én most jövök a dokitól. 22.hétben vagyok de a babóm mérete egy 24 hetesnek felel meg és 596g. Dokim szerint ez sem lesz picike. a 20 hét körül sztem úgy 400g körül lehettek, de nézz utánna és mindent tudni fogsz. Ne csak 1 oldalnál ragadj le,eltérõ amiket írnak. Boldog babavárást:D

Szia! Írd be a google-ba hogy terhesség hétrõl hétre és mindent megtalálsz. De ne feledd ezek csak átlagos számítások. Én most jövök a dokitól. 22.hétben vagyok de a babóm mérete egy 24 hetesnek felel meg és 596g. Dokim szerint ez sem lesz picike. a 20 hét körül sztem úgy 400g körül lehettek, de nézz utánna és mindent tudni fogsz. Ne csak 1 oldalnál ragadj le, eltérõ amiket írnak. Boldog babavárást:D
Szia, én is 20 hetes vagyok, múlthéten a genetikai uh 279 g-ra saccolták (a hosszát nem mondták)és kislány:) Nekem hétvégén mozdult meg komolyabban, azóta ritkábban érzem egy egy pillanatra. Boldog Babavárást!
A könyv szerint 25cm és 300g körüli.de itt is megnézheted:http://www.pampers.hu http://www.timmermann.hu mindkét helyen csak beírod az adatokat...
tegnap voltam genetikai ultrahangon. most vagyok a 22. héten és a babàm 22cm. azt monta a doktornö hogy nagyon szépen fejlödik. a mozgàsa viszont vàltozo. vannak napok mikor majdnem kiugrik olyan erösen mozog de vannnak napok mikor alig érzem hogy mocorog.
Szia! Én 21 hetesen voltam 3D-s ultrahangon, s akkor volt 450 gramm. Nagyon szépen látszódott már mindene, s egész kerek kis arcocskája volt.

20 hetes vagyok és olyan érzés, mintha a méhszájamnál meg lenne duzzadva nem fáj, csak kellemetlen. Mitől lehet ez az érzés?

Orvos csak a terhesség elején vizsgált úgy ezért nem tudom,hogy nyitva vagyok-e.Másnak is van,volt ilyen érzés?

Legjobb válasz: Még csak egyszer vizsgált meg az orvos? Fura. Szerintem mielõbb keresd fel a dokidat és vizsgáltasd meg magad. Nehogy tényleg ki legyél nyitva. Ne izgulj biztos rendbe lesz minden. 20 hetes pocis

Még csak egyszer vizsgált meg az orvos? Fura. Szerintem mielõbb keresd fel a dokidat és vizsgáltasd meg magad. Nehogy tényleg ki legyél nyitva. Ne izgulj biztos rendbe lesz minden. 20 hetes pocis
Szia! Ez normális érzés, valóban megduzzad mindenünk kicsit, mert lazulnak a szövetek. A 18-20. héttõl 4 hetente nézik a méhszáj állapotát. Nálad is esedékes ezek szerint egy vizsgálat. Valószínû, hogy nincs semmi baj, de keresd fel az orvosod ezügyben!
A kérdező hozzászólása: Köszi!Akkor felkeresem a dokimat biztos ami baiztos.

Mi a véleményetek 16-17-18 hetesen a 4D-s Uh-ról? Én most nagyon gondolkodom, mivel 12 hetesen voltam utóljára és 20 hetesen kell mennem megint. Ez azért hosszú idő!

A lányommal 32 hetsen voltam, akkor már tényleg igazi babás volt!

Legjobb válasz: Szia! Mi 18 hetesen voltunk elõször. Már teljesen jól látszott a baba, mi akkor tudtuk meg a nemét is. Az arca is jól látható volt. Én biztosan elmennék a helyedben, nekünk nagyon nagy élmény volt!

Szia! Mi 18 hetesen voltunk elõször. Már teljesen jól látszott a baba, mi akkor tudtuk meg a nemét is. Az arca is jól látható volt. Én biztosan elmennék a helyedben, nekünk nagyon nagy élmény volt!
Szia!MI 25 hetesen voltunk.Már formás és babás volt:-)Én is hamarabb akartam látni, de barátnõm 19 hetesen volt és akkor még olyan kis sovi volt.Örülök neki, hogy mi 25 hetesen mentünk.NAGYON NAGY ÉLMÉNY VOLT.ÉN ittam elõtte egy kis colát és bevált!Ja és még belefért a képbe.Boldog babavárást!!32 hetes km.
Nézz szét a youtube.com-on, sok felvétel van, kor szerint! :)
Mi is 16 hetesen voltunk, nagyon-nagy élmény volt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm lányok! Utsó elõttinek: gyönyörûek a képek! Késõbb mennék szívem szerint, csak aggódom, mivel 8 hét az nagy idõ. Én pedig aggódós vagyok, már veszítettem el babát. Lehet megreckírozzuk.
Én 18 hetesen voltam, sokkal nagyobb élmény volt mint 32 hetesen. Látszott még az egész baba egyben és minden mozdulata. Láttuk ahogy játszott a köldökzsinórral, meg bukfencezett. Nagyon jó volt.
Mi 17 hetesen mentünk el elõször 4d-re akkor már meg tudták azt is mondani, hogy kislány, nekünk nagyon jó élmény volt. Boldog Babavárást! 22 hetes kismami

Ha külföldön kezdek el terhesgondozásra járni (értsd itt: Anglia, már amennyire itt ez az) es pl. majd 20 hetesen megyek vissza Mo.-ra vegleg, akkor otthon ugyanugy gond nelkul elfogadnak az orvosok a vizsgalatokkal meg az intezni valokkal?

Vagy menjek haza az elso vizsgalat miatt es jelezzem, hogy majd csak 10 het mulva tudok ismet jonni?Genetikai vizsgalatot itt is kint rendesen elvegzik?Vagy csak megnezik UH-al ? Annyi ketsegem van?

Legjobb válasz: Nagyon köszönöm a részletes beszámolódat! Kicsit megnyugtatott, ugyanis mi nov.végéig maradunk csak a férjemmel, tehát szerencsére kb.20 hét után megyek majd otthon orvoshoz..de remélem nem jelent majd nekik otthon, hogy nem a terhesség elejétõl vizsgálnak a magyar orvosok.Innen, ha viszek eredményeket, amik ugyanúgy számok, meg latin szavak, azt otthon is kell tudni folytatniuk velem a terhesgondozást, nem ?És a segélyekre majd otthon jogosult lehetek ugyanúgy, ha csak a 20.héttõl kezelnek majd otthon, nem ? Ha ezt még vki meg tudja nekem válaszolni , nagyon köszi !

A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a részletes beszámolódat! Kicsit megnyugtatott, ugyanis mi nov.végéig maradunk csak a férjemmel, tehát szerencsére kb.20 hét után megyek majd otthon orvoshoz..de remélem nem jelent majd nekik otthon, hogy nem a terhesség elejétõl vizsgálnak a magyar orvosok.Innen, ha viszek eredményeket, amik ugyanúgy számok, meg latin szavak, azt otthon is kell tudni folytatniuk velem a terhesgondozást, nem ?És a segélyekre majd otthon jogosult lehetek ugyanúgy, ha csak a 20.héttõl kezelnek majd otthon, nem ? Ha ezt még vki meg tudja nekem válaszolni , nagyon köszi !
A kérdező hozzászólása: No, igen ezeket a dolgokat nem tudtam, hogy mit kell majd intézni.A lényeg, hogy se itt se otthon már nincs munkaviszonyom !De úgy tudtam a terhesgondozás alanyi jogon jár, és ha nincs is TB-m, ha terhes lesz az ember, az jár ! Vagy nem ???? :( Akkor küldjem be egyik család tagomat vmelyik hivatalos szervhez, és érdeklõdje meg, hogy mit, hogy kell intézni ?Mert mivel itt kint a férjem dolgozik és miatta jöttünk ki, nekem meg nincs munkám, már otthon sem, itt meg még nincs, de úgy néz ki nem is lesz már..ezért most intéztetem a NIC-ot, hogy legyen.No meg otthon kötöttem biztosítást külföldi kintlétre, nem tudom az itt ilyen esetben érvényes-e ?Terhességre ! Jaj, olyan jó lenne boldogan várni ezt a kis életet, de annyi minden kérdés van az emberben... :(, hogy mi legyen, hogy legyen a jövõt illetõen...és ez szorongást fog elõidézni :( egy idõ után !Lehet várni kellett volna még pár hónapig ezzel a gyerekkel...de ha most küldte a Jó Ég !Akkor ez nem hiába történik, úgy gondolom !Nem is tudom itt besétálok egy orvoshoz és megfog vizsgálni, már mint kitapint, vagy vérvétel...? !Ezek is aggasztanak, de nagyon köszönöm a válaszaidat... !Várom a többit is, ha ráérsz majd ! :) Üdv
Írtam neked inkább privátban!
A kérdező hozzászólása: Köszi, megnézem :) ! Aranyos vagy :) !

A BPD 3 mm-es eltérése normális? Tegnap voltam 20 hetes uh-n, az eredmények: a bpd 19 hetesnek felel meg a védőnő táblázata szerint, a mellkas és lábméret meg 21 hetesnek. A doki semmit nem mondott. Ez még nem jelent problémát?

Legjobb válasz: Mire megszületik, normális babakülseje lesz! Ne izgulj ezeken a méreteken! A táblázatok csak átlagok, minden baba másképp fejlõdik! Nyugi, nem lesz kisfejû-nagylábú babád!

Mire megszületik, normális babakülseje lesz! Ne izgulj ezeken a méreteken! A táblázatok csak átlagok, minden baba másképp fejlõdik! Nyugi, nem lesz kisfejû-nagylábú babád!
Persze, hogy normális! A legközelebbi UH-n meg lehet, hogy nagyobb lesz, mint a korának megfelelõ méret. Nekünk a combcsont ilyen. Egyszer kisebb, másszor meg nagyobb az átlagnál. :) A babácskák nem táblázat szerint fejlõdnek, az csak egy átlagértéket mutat. Minden rendben van a babáddal, ne aggódj!
nekem is voltak eltérések, de behozta és gyönyörû lett:) már 7 hetes a kisfiam
A bébik nem sablon szerint születnek:) ne izgulj miatta.Mire kibújik tökéletes lesz.Dinka védõnõd lehet, ha hagy így õrlõdni. Egyébként a MamaNet-en van egész jó fejlõdési táblázat.
Az én babám is végig 3-5 mm-rel kisebb volt, fõleg a BPD-je. Akkor én is megijedtem, mert a nõdokim csinált mindig ügyet belõle, mintha még nem látott volna ilyet. A védõnõm mindig megnyugtatott, és igaza volt! Gyönyörû babám született :-) És egyeltalán nem látszik kicsinek sem a teste, sem a feje, nem torz vagy ilyesemi :-) Szerintem egyeltalán ne foglalkozz azzal a pár millivel, minden ember, így minden baba is más paraméterekkel rendelkezik!
A kérdező hozzászólása: Hálás köszönetem a megnyugtató válaszokért!!!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!