Találatok a következő kifejezésre: 20 hetes babám (143 db)

2, 65 lett a 16 hetes AFP-m. A nyitott gerincet másnap UH-n kizárták. Lehetséges, hogy elszámoltak időben? Ugyanis a baba értékei egy 20 hetes babának megfelelő értékek!

Legjobb válasz: Sziasztok! Az is lehet,h. elszámolták sõt nagyon valószinû ha 20 hetes méreteitek vannak de az is lehet,h. egyszerûen csak fals eredmény jött ki mert ilyen ez az AFP. Nekem alacsony lett, majdnem biztos,h. kisebb volt még babuci amikor levették. Azóta már 100 helyen olvastam meg itt is kb.100-an írták,h. semmit nem jelent mi az eredmény. Sztem a nyitott gerincet meg stb-t ami a magas AFP-bõl következtethetõ simán látják UH-n. Úgyhogy nyugi, ne foglalkozz vele, baromság az egész.

Sziasztok! Az is lehet, h. elszámolták sõt nagyon valószinû ha 20 hetes méreteitek vannak de az is lehet, h. egyszerûen csak fals eredmény jött ki mert ilyen ez az AFP. Nekem alacsony lett, majdnem biztos, h. kisebb volt még babuci amikor levették. Azóta már 100 helyen olvastam meg itt is kb.100-an írták, h. semmit nem jelent mi az eredmény. Sztem a nyitott gerincet meg stb-t ami a magas AFP-bõl következtethetõ simán látják UH-n. Úgyhogy nyugi, ne foglalkozz vele, baromság az egész.
Én meg azt mondom, hogy semmi se biztos. Csak akkor mondhatják, hogy baja van a babának ha biztosan látják ultrahangon, vagy ha megszületik és akkor látni. Az AFP se tuti, és hát a dokik is simán el tudják számolni magukat. A mai világban annyi hülyeséggel tömik a kismamikat, hogy csoda ha egészséges baba születik. :S
neked is értesítést küldtek, hogy kiegészítõ vizsgálatra van szügség? én ma kaptam meg, hogy csütörtökön menjek be azt hogy melyik csütörtökön dátumra azt már nem. a védõnõm azt mondta meg akarják szüntetni de hát beleestem. most meg kétségbe, hogy mi van :(
A kérdező hozzászólása: Nekem 17 héten csinálták a vizsgálatot, eredményt a védõnõhöz küldtek.Õ szólt, hogy menjek el UH-ra, hogy kizárják a nyitott gerincet.Azt kizárták.Szerintem ne aggódj, kérdezd meg konkrétan a védõnõt, hogy miért kell menned!

SOS! 20 hetes babám mitől hányhatott?

Sugárban hányt vizeset.(elötte öklendezett) Anyatejes,hozzátápizunk, ma barackot evett(nem el?ször). Láza nincs, h?je 36.9. Dokit nem érek el. Szerintetek mit csináljak???? Jah és azóta alszik(igaz ma egész nap aludt vagy 1 órát összesen)

Legjobb válasz: Szerintem túlette magát! Ne aggódj miatta. Az én kislányom pár hetes korában hányt sugárban, túlevés miatt volt. Utána büfiztettem evés közben is!

Szerintem túlette magát! Ne aggódj miatta. Az én kislányom pár hetes korában hányt sugárban, túlevés miatt volt. Utána büfiztettem evés közben is!
Szia nálunk is elõfordult kb 1 honaposan. Nálunk is tul ette magát.Sõt nem is egyszer fordult elõ. Nyugodj meg.
lehet, leszólnak a korábbi válaszolók, elég tapasztalatlan vagyok ilyen téren. de ha eddig is ennyit evett, hiszen te adod neki üvegbõl, és máskor sem ette túl magát, nem hiszem, hogy errõl lenne szó. én azért próbálnám elérni az ügyeletet, hogy adjanak tanácsot. ha éhes és kér, adnék neki enni, de tovább figyelném, hogy nincs-e láza. reméljük nem fordul elõ többször, ha igen, mindenképp muti meg orvosak. jobb az óvatosság.
Szia jobban vagytok már nem hányt azota a babucid?
az én fiam lassan 9hónapos, de a mai napig hány a baracktól, legyen az akármilyen fajta üveges (4 fajtát próbáltunk) vagy friss. Szerencsére minden mást megeszik.
A kérdező hozzászólása: Papáéknál voltunk. (elötte evett) Ott már bukott 2szer és amikor hazaértünk és ki akartam venni az ülésébõl akkor történt a dolog.A felsõje és a body is tiszta "víz" volt. Nagyon meggyûrhette volna apósom? Azért hányhatott? Amúgyis mindig bukik, amikor ott vagyunk és én nem látom mit csinálnak....
Szia! Szerintem is a barack lehetett az oka. Mennyi barackot evett? Friss volt? A hasa nem fájt? Lehet nem fért össze a barack az anyatejjel...
A kérdező hozzászólása: Na, megevett 110ml-ert és alszik tovább... Igen, hála az Istennek szupi az orvosunk és a védõnõnk is(bár õ nem látogat minket sûrûn, de ilyenkor számíthatok rá)
BOcs az OFF-ért, de Te eléáred a védõnõdet vasárnap is? Szerencsés vagy, az enyém péntek du. 3-kor kikapcsolja még a magán telefonját is... :SS Bocs ismét, csak le kellett írnom. JObbulást!
A kérdező hozzászólása: Az etetésekrõl még annyit, hogy félálomban eszik a drágám.-így kicsit komplikált a dolog.... Védõnõ azt mondta, hogy lehet sok lett a sava a baracktól, figyeljem, ha ismét hányna ügyelet.
A kérdező hozzászólása: Üvegbõl eszi a tejcsit, így látom mennyit evett. Nem evett többet, mint szokott. Most merjek neki adni kaját? Lassan 4 órája evett és 1 órája hányt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm kérdésed, jól vagyunk! Azóta nem volt semmi, folytatjuk a kóstolást. Barack mellé adtam Neki banánt így nem volt gond.

20 hetes babámnak sok a 8kg? 3és fél-el született!

Legjobb válasz: Szia! Nálunk uez a helyzet: kislányom 3670 gr-mal született, most 8 kiló,68 cm, jövõ vasárnap lesz 5 hónapos. Csak anyatejet kap, szép hurkás baba. Azt mondja a gyerekorvos, ha elkezd mászni, majd lemozogja a fölösleget. Szerintem ne aggódj, biztosan egészséges a babád, és ez a fontos!

Szia! Nálunk uez a helyzet: kislányom 3670 gr-mal született, most 8 kiló, 68 cm, jövõ vasárnap lesz 5 hónapos. Csak anyatejet kap, szép hurkás baba. Azt mondja a gyerekorvos, ha elkezd mászni, majd lemozogja a fölösleget. Szerintem ne aggódj, biztosan egészséges a babád, és ez a fontos!
A kérdező hozzászólása: Az én fiam meg jövö szerdán lesz 5hos.Nem az h kövér lenne, csak az átlaghoz képes talán még is azok picit:) na de igaz lényeg h egézséges.


Fogzástól bukhat többször 20 hetes babám?

Legjobb válasz: Lehetséges, mert ilyenkor legyengülnek.

Lehetséges, mert ilyenkor legyengülnek.

Ha hajnali 5-kor kér enni 20 hetes babám (tápszeres, de utána visszaalszik, akkor mikor felébred adjak neki enni?

Általában 8- fél 9 körül kel. Nem sír, meg nem veszem észre rajta, hogy éhes lenne. Fél 10-kor szoktott gyümölcsöt kapni, és addig nem szokott enni kérni.

Legjobb válasz: én megpróbálnék a helyedben adni neki,hátha elfogadja mert még kicsi szerintem ahhoz, hogy délig kibírja tápszer nélkül:)az én gyerekem se sírt, de egyszer megkínáltam és mohón nyelte..nem minden gyerek sír,ha éhes:)

én megpróbálnék a helyedben adni neki, hátha elfogadja mert még kicsi szerintem ahhoz, hogy délig kibírja tápszer nélkül:) az én gyerekem se sírt, de egyszer megkínáltam és mohón nyelte..nem minden gyerek sír, ha éhes:)
kínáld meg vele persze.az én fiam se "szól" ha éhes.ellenne egésznap.
Nálunk is pont ugyanez van mint nálatok. 5kor 1, 8-2 dl tápszert bevág és aztán 9 kor kel és fél 10 kor adok neki gyümölcsöt, pogácsát, péksütit. 12 pedig ebéd. Szerintem ennyi elég neki. 14 hós
Az én kisifam is 20 hetes. Õ bármikor eszik is ájszaka (3-6-ig szokott ez elõfordulni), utána 10-ig nem éhes. Ha próbálom is, csak nyammog, megy a tápszer a lefolyóba. Pedig néha 6-7 óra is eltelik a hajnali evés és a reggeli között.

20 hetesen normális a keményedés? Miért ébredek pár napja arra, hogy jobb oldalt van a babóm?

Nem rendszeresen és inkább csak akkor ha mondjuk felmosok vagy porszívózok, mintha megfeszülne a hasizmom és kemény lesz az egész hasam.Nem fáj és olyankor megállok pár percre, megpróbálok ellazulni és általában el is múlik.De rossz érzés, mert nem tudom, hogy a bébim ilyenkor hogy érzi magát a pocakban.Orgazmuskor is el? szokott fordulni.

Legjobb válasz: Szia, teljesen normális dolgok amiket leírtál. :)) A keményedésre szedsz Magnéziumot? (A Magnerot a legjobb azt vedd! Nem csak az én tapasztalatom ez...) Nekem is mindig a jobb oldalra kucorodott a babám, késõbb meg hol jobb-hol meg a bal oldalon találta kényelemben magát. A magnéziumot tényleg szedd, mert még 20 hetesen azért korai a keményedés! Boldog baba várást! 31 hetes km.

Szia, teljesen normális dolgok amiket leírtál. :) ) A keményedésre szedsz Magnéziumot? (A Magnerot a legjobb azt vedd! Nem csak az én tapasztalatom ez...) Nekem is mindig a jobb oldalra kucorodott a babám, késõbb meg hol jobb-hol meg a bal oldalon találta kényelemben magát. A magnéziumot tényleg szedd, mert még 20 hetesen azért korai a keményedés! Boldog baba várást! 31 hetes km.
szia, az én babám folyamatosan jobb oldalon pihen :-) Egyszer keveredett a bal oldalra, ahol rákuporodott a vesémre, azt hittem meghalok a fájdalomtól. Azóta örülök, hogy jobb oldali kisbaba. :-) Nincs ezzel semmi gond, annyi hátrányát érzem, hogy 3 csík megjenet a pocakomon jobb oldalt, mert már nem nagyon tud tágulni ott a bõr. :-( De ennyi bajom legyen. Magnerot szerintem is nagyon jó, azt szedd. Jó babaváást. 36h km
Nekem is folyton a jobb oldalamon van a babam, foleg ha ekszem vagy ulok.Valoszinu ott tobb helye van. Ne izgulj ez nem baj egyaltalan, az viszont nem jo ha kemenyedsz. En is sokat kemenyedtem, de sokat segitett a magnezium, napi 3szor2. Amit az elottem levok irtak nem ismerem, ugyanis nem probaltam, nekem ez is sokat segitett. Ismeros amit irtal, hogy porszivozas utan megkemenyedsz. Legjobb ha megkered parod, hogy vallalja el mig terhes vagy, ugyanis nem javasolt, legjobb ha nem Te csinalod. Boldog babavarast!

20 hetes ultrahangon miért nem lehet megnézni a babát?

Sok mindenkitõl hallottam, hogy Kecskeméten nem engedik megnézni a babát az ultrahangon. Most megyek majd a 20 hetesre...és nagyon szeretnénk látni. Ha esetleg valaki tudja hogy miért nem engedik az írjon már légy szíves. Meg hogy egyáltalán megtehetik-e hogy ne mutássák meg.

Legjobb válasz: NEkem megmutatták, ugyanúgy mint a 12. hetesen, vagy a 32. hetesen. Miér lenne más a 20 hetes? Igaz nem Kecskeméten...

NEkem megmutatták, ugyanúgy mint a 12. hetesen, vagy a 32. hetesen. Miér lenne más a 20 hetes? Igaz nem Kecskeméten...
ugyan én nem uh-on voltam kecskeméten hanem fájásmérésen de jó nagy taplók ott
Ez orvos függõ...vannak a bunkók akiktõl nem szabad kérdezni és nem is mutatnak semmit abba az 1 percbe ameddig az uh tart....és vannak a normálisabbak akik megpróbálják úgy fordítani a monitort, hogy lássa az ember és még azt is megkérdezik, ha látják, hogy a nemét akarod e tudni.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én Bács-Kiskun megyei vagyok, de Kecskeméttõl elég távol élek és ahová én tartozom kórház ügyileg, ott ha nem jó a 16 hetes AFP érték, akkor egybõl küldenek Kecskemétre genetikai ultrahangra. 2010-ben voltam kismama, akkor jártam Kecskeméten és egészen pontosan úgy nézett ki a dolog, hogy konkrétan megszabják, hogy hány kísérõvel mész egyáltalán be az épületbe, ultrahangra is csak 1 kísérõ mehet be (anyukám jött be velem), viszont a monitor és az ágy elhelyezkedése úgy volt, hogy én konkrétan abszolút, de semmit nem láttam a kisfiamból, csak anyukám. Tök gyorsan végigmentek az egészen, szóval szerintem anyukám sem sokat látott belõle. Én kérdeztem még meg, hogy vajon a nemét látni lehetett-e, arra csak gyorsan annyit válaszolt az orvos, hogy úgy látta, hogy fiú, az is lett. Szóval ha azóta nem változtak a dolgok, akkor nem fogod látni a babádat.:( Max. az az 1 kísérõ, akit magaddal viszel. De neki sem fogják megmutogatni, hogy ez vagy az micsoda, csak látja, hogy éppen mit csinál a monitoron az orvos. Vagy csak én fogtam ki akkor valami fura ultrahangost, nem tudom. De nekem ezek voltak Kecskeméten a tapasztalataim.:(
A kérdező hozzászólása: Köszi hogy írtatok. Remélem hogy meg fogják mutatni. Hát igen tényleg tahó....
nem babamozi? hát jó nagy tahó aki ilyet mond...
Igen nyugodtan szólj, hogy mutassák meg.
A kérdező hozzászólása: Hát remélem hogy igazad van második. De én már olyat is hallottam, hogy azt mondták hogy nem mutatják meg mert ez nem babamozi....
A kérdező hozzászólása: Hát igen pont ez az hogy nem Kecskeméten....most volt az egyik barátnõm és neki sem mutatták meg...meg egy másik csajnak sem...és õk mind2-en Kecskeméten voltak. Szerinted ha szólok hogy mutassák meg, akkor megmutatják..???
Én Szegeden voltam, ott külön monitoron lehet nézni az egész vizsgálatot, mindent mutatnak. De ahol nem volt ilyen, ott is odafordította az orvos a monitort, hogy megnézzem. Nem tudom megteheti-e, szerintem orvosfüggõ. De ha kéred, akkor meg kellene mutatniuk.
Szia, en kmeti vagyok, egy eve szultem es sajnos tenyleg nem mutatjak meg egyszer sem, ez sztk uh, nagyon gyors, mindig csomoan vannak, a fogadott orvosomnal mindig lattam a kisfiamat, kepet is adott, plusz voltunk 4d is, de ott a korhazban sajnos tenyleg eleg futoszalag a dolog, en ott csak akkor lattam mikor mintat vettek a mehlepenybol es ugy allt mellettem a doki hogy arra kellett forditani a monitort, de ez nyilvan mas eset...

14 hát 4 napos terhes vagyok első babával. A hasam már most akkora mint másnak 18-20 hetesen, pedig vékony vagyok, sosem volt súlyproblémám. Volt ilyen valakinek?

Az orvos szerint nagy valószín?séggel fiú baba:-) Volt ilyen valakinek? Ha most ilyen nagy mekkora lesz terhesség végére? Mikor kezd el rohamosan n?ni?

Legjobb válasz: Igen:) Kiírtam egy tippelõs kérdést a múlt héten. A válaszolók 16-20 hetes terhesnek néztek:) pedig csak 11 hetes voltam.

Igen:) Kiírtam egy tippelõs kérdést a múlt héten. A válaszolók 16-20 hetes terhesnek néztek:) pedig csak 11 hetes voltam.
A kérdező hozzászólása: Akkor kb nálam is ez a helyzet:-)
Csatlakozom! :) Amikor mi 12 hetesek voltunk már 21 hetesnek mondtak! De a neme nekünk tényleg fiú lett! :)
17 hetes vagyok. A múlt héten egy 7 hónapos kismama döbbent le, hogy csak 4 hónapos vagyok, mert jóval nagyobb volt a hasam :) 170cm-hez 58 kg-ról indultam...szóval én se tudom mi van. Az a baj, hogy egy ruha nem jön rám.
Én is így voltam. 20 hetesen azt kérdezték, hogy mennyi van még hátra... :) Nekünk lányunk született.

20 hetesen még nem érzem a bab mozgását. De még buborékokat se meg csikizést se semmit. Lehet hogy majd késöbb? de attol ő jol van hogy én még nem érzem nem?

Legjobb válasz: Szia! Nem vagy elszámolva? Nekem az elsõ "piszkálkodás" 16 hetesen volt. 20 hetesen már elvileg kéne érezned valamit... Doki mit mond? Szerintem nem lehet vele semmi baj ha jársz rendesen terhes gondozásra. Szívhangot gondolom mindig hallgatnak neki... Fura lehet, meg biztos idegesítõ is hogy még nem mozog te meg mát várnád. Hát csak annyit tudok mondani, hogy türelem egyszer úgyis megmozdul:) És ne aggódj biztos nincs semmi baja mert akkor már rég szóltak volna vagy a védõnõd vagy a terhesgondozáson a doki.

Szia! Nem vagy elszámolva? Nekem az elsõ "piszkálkodás" 16 hetesen volt. 20 hetesen már elvileg kéne érezned valamit... Doki mit mond? Szerintem nem lehet vele semmi baj ha jársz rendesen terhes gondozásra. Szívhangot gondolom mindig hallgatnak neki... Fura lehet, meg biztos idegesítõ is hogy még nem mozog te meg mát várnád. Hát csak annyit tudok mondani, hogy türelem egyszer úgyis megmozdul:) És ne aggódj biztos nincs semmi baja mert akkor már rég szóltak volna vagy a védõnõd vagy a terhesgondozáson a doki.
Szerintem már kellene érezned. Mikor voltál terhesgondozáson?
Kedves Csajok! Ahogy olvasom a kérdést és a válaszokat, útólag bevillant nekem az, hogy szívhangot nekem a védõnõ soha nem nézett. Biztos van ám ott mozgás csak lehet hogy neked elõl tapad a méhlepény így tompitja az érzéseket. + lehet hogy még a hasfalad is vastag. Nekem pl hátsó falon tapadt a méhlepény és még vékony is a hasfal és már a 16. héten volt érezhetõ a mozgás. Nyugi.
Ne aggódj én is 20 hetes voltam mikor elõször belém rúgott, de azóta nagyon aktív a babám. Szerintem még nem vagy elkésve, de ha megnyugtat szólj az orvosnak hogy szeretnél kérni egy ultrahangot, ha van fogadott orvosod az megcsinálja én is kértem 23 hetesen egyet. és nagyon szívesen megcsinálta, hiszen az sem jó ha aggódsz ez miatt és ideges vagy, mert az a babának sem jó:) Majd írj hogy mi volt
A kérdező hozzászólása: Azt nem tudom hogy a méhlepény hol van de az igaz hogy elég vastag a hasfalam.18 hetesen voltam uh és akkor hallottuk a szivverést és egyszer párszor megmozdult de akkor se sokat.biztos lusta.és mondta a doki hogy minden rendben.valakinek csak a 22.héten mozdul csak meg.lehet hogy csak én viszem tulzásba?
21. héten , a nászúton Cipruson, a tengerben ringatózva rúgott elõször :DDDDD
Szia! Ne aggódj! semmirõl nem vagy lemaradva. Én már többször olvastam, hogy van, akinek csak 22-23 hetesen ÉRZI meg elõször, hidd el nincs semmi gons. mocorog õ csak nem veszed észre! ne aggódj! boldog babavárást
Szia! Én is meg voltam ilyedve, mert nem nagyon akart megmozdulni, de a dokim azt mondta a 24. héttõl kell mindig ugyanakkor rugdosnia legalább 10x.Úgyhogy legyél nyugodt. 28 hetes kismami
Szerintem ne aggódj! Az is elõfordulhat, hogy a hetek száma se stimmel, és nem vagy még 20 hetes, de pl. függ attól is, hogy a méhlepény hol tapadt meg, vagy pl. elsõ babánál sokan késõbb érzik elõször, illetve attól is függ milyen a testalkatod, a nagyobb súlyú, "párnásabb" nõk is késõbb érezhetik mint a vékonyak! Ettõl még biztos jól van a baba, gondolom ezt a terhesgondozáson el is szokta mondani az orvosod! Ha az UH mindent rendben mutat, és a doki szerint sincs ok aggodalomra, akkor csak türelem, lehet napok kérdése és érezni fogod a kis Tökmagot:) ! 37 hetes kismami

20 hetes terhes vagyok. Kaptunk egy 5 hetes kiskutyát és nem mertem kitenni az udvarra így bent van ez előtérben. Lehet tőle bármi baja a babának? Néha megsimogatom és felveszem az ölembe.

Legjobb válasz: Ha a kutyakakihoz nem nyúlsz, és az oltások, féreghajtás rendben vannak a kutyánál akkor nem lehet bajod. Nálunk 2 kutya van itthon, most 3 hónapos a babám, semmi baja nem lett. Szülés után meg arra kell nagyon figyelni, hogy mindig moss kezet, ha a babához nyúlsz. Különben semmi gond nem lehet. :)

Ha a kutyakakihoz nem nyúlsz, és az oltások, féreghajtás rendben vannak a kutyánál akkor nem lehet bajod. Nálunk 2 kutya van itthon, most 3 hónapos a babám, semmi baja nem lett. Szülés után meg arra kell nagyon figyelni, hogy mindig moss kezet, ha a babához nyúlsz. Különben semmi gond nem lehet. :)
Nem tanácsos a terhesség során kisállatot elkezdeni tartani. De ha már így alakult, akkor fokozottan ügyelj a tisztaságra, mindig moss kezet, ágyatokba ne menjen stb. Ha ezeket be tartod akkor nem lesz baj. Igazából semmi újat nem ajánlott a terhesség alatt elkezdeni. Ami amúgy is otthon van és amivel amúgy is találkozól nap mint na azt már meg szoktad, nincs szükség pont a terhesség során egy új bacival talizni. De ne aggódj nem lesz semmi gond, csak jobb félni mint megijedni.
Nagyon kicsi még az a kutya. Az elõzõ gazdája odafigyelhetett volna, mert kutyát kilenc hetes koráig, nem szakítunk el az anyjától. Ha menhelyes árva kutya akkor bocs. Ennyire kicsi korban még az oltások sincsenek elkezdve. 6-7 hetesen el kell kezdeni a sorozatot. Addig fokozottan figyelj a higiéniára. Ugye, még pár hét kell annak is, hogy szobatiszta legyen. Ilyen kicsi kutyát nem szabad kizárni, hiszen még az anyjával kellene lennie. Nem csak a megfázás árt neki, hanem az is, hogy egyedül érzi magát. A legtöbb fertõzést egyébként a kutyák kint szedik össze. Egyébként ha megmosod a kezed kutyázás után nem lesz tõle bajod sem neked, sem a babádnak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!